• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1289روز قبل
ایرانگردی


مدیر ارتباطات و امور بین الملل باغ کتاب از تعطیلی این مجموعه در اربعین حسینی و تعطیلات پایانی ماه صفر خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی باغ کتاب؛ فرشاد شهید زاده مدیر ارتباطات و امور بین الملل باغ کتاب با اشاره به این خبر، اظهار کرد: باغ کتاب پنجشنبه 18 آبان هم زمان با اربعین حسینی، جمعه 26 آبان همزمان با رحلت حضرت رسول(ص) و یکشنبه 28 آبان روز شهادت امام رضا(ع) تعطیل است.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل باغ کتاب، تصریح کرد: باغ کتاب به منظور حضور بهتر شهروندان در مراسم های عزاداری تعطیل است.

دوشنبه 15/8/1396 - 18:30
ایرانگردی

 
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران از ارائه خدمات به عزاداران و شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی اربعین پایتخت خبر داد.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه، مهندس نوبخت با تسلیت فرارسیدن اربعین شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و 72 تن از یاران باوفای ایشان گفت: متروی تهران در روز پنجشنبه 18 آبان، آماده ارائه خدمات حداكثری به عزاداران و شرکت‌کنندگان در پیاده روی اربعین تهران است.

وی با بیان اینكه ایستگاه های امام حسین (ع)، شهیدنواب صفوی، میدان شهدا و شهرری در مسیر این راهپیمایی قرار دارند، تصریح كرد: برنامه ریزی لازم برای ارائه خدمات مناسب به شهروندان محترم در این ایستگاه ها انجام گرفته و آمادگی برای اعزام قطارهای فوق العاده وجود دارد.

مدیرعامل شركت بهره برداری متروی تهران در ادامه با بیان اینكه خط یك مترو به دلیل نزدیكی به اماكن مذهبی مختلف در شهر تهران، معمولا در روز اربعین بیشترین مسافر را دارد، خاطر نشان كرد: در این روز با كاهش سرفاصله حرکت قطارها در این خط، سرویس دهی به مسافران در ساعات پرتردد به حداكثر توان خواهد رسید.

گفتنی است مراسم پیاده روی اربعین حسینی در تهران از ساعت 7 صبح روز پنجشنبه 18 آبان از میدان امام حسین ع آغاز می شود كه عزاداران پس از طی كردن مسیر 17 كیلومتری هنگام نماز ظهر و عصر به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) می رسند.

دوشنبه 15/8/1396 - 18:25
ایرانگردی

 

 

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در حکمی، «مهدی سیف» را به سمت رییس ستاد گردشگری شهرداری تهران منصوب کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی عبدالهی در جلسه شورای مدیران معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری، با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه گردشگری در شهر تهران ، اظهار داشت: شهر تهران ظرفیت ها و جاذبیت های گردشگری فراوانی دارد که معرفی و بهره مندی از این ظرفیت ها باید در دستور کار ستاد گردشگری شهر تهران قرار گیرد.

وی با اشاره به عملکرد ستاد گردشگری شهرداری تهران در سال های اخیر، افزود: به ویژه در ایام نوروز، ستاد گردشگری شهرداری تهران نقش مهمی در ارائه خدمات به شهروندان و میهمانان تهران داشته که باید توسعه یابد.

معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه در حوزه گردشگری، شهرداری باید نقش هدایت گر و تسهیل کننده داشته باشد، افزود: امیدواریم در فصل جدید فعالیت ها و خدمات شهرداری تهران، توجه بیشتری به حوزه گردشگری شده و برنامه ریزی مناسبی در این حوزه صورت گیرد.

عبدالهی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در حوزه گردشگری، ایجاد درآمدزایی پایدار برای شهر تهران است که با تمرکز بر آن، دستاوردهای مناسبی را برای شهر به همراه خواهد داشت.

در این جلسه، حکم انتصاب مهدی سیف به ریاست ستاد گردشگری شهرداری تهران از سوی عبدالهی اعطا شد. مهدی سیف، مدرس دانشگاه و مدیر اجرایی فصل نامه گردشگری سفر آسمانی و از پرسنل رسمی شهرداری تهران است.

پیش از این، فرزاد هوشیار پارسیان، رییس ستاد گردشگری شهرداری تهران بود که چندی قبل، از سمت خود کناره گیری کرده بود.

دوشنبه 15/8/1396 - 14:59
ایرانگردی

 

سیامک انصاری در حاشیه بازدید از پردیس تئاتر تهران مهم‌ترین چالش این مرکز را بازاریابی و تبدیل این مجموعه به یک پاتوق فرهنگی عنوان کرد.

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیامک انصاری بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون چهارشنبه ۱۰ آبان به بازدید از پردیس تئاتر تهران پرداخت. وی در حاشیه این بازدید درباره امکانات این مرکز گفت: پردیس تئاتر تهران بسیار مجموعه با ارزشی است. سالن اصلی شامل امکانات بی نظیری در سطح کشور است. پلاتوهای تمرین هم از نظر امکانات درجه یک است و بلک باکس‌ها این مجموعه را به یک مجموعه کامل برای ارتقای هنر نمایش تبدیل کرده است.

وی در ادامه درباره چالش‌های پیش روی این پردیس تئاتر گفت: مهم‌ترین بخشی که پردیس تئاتر تهران باید در این زمان روی آن سرمایه‌گذاری کند، بخش بازاریابی است. اینکه چه طور می‌شود با این همه امکانات، این مرکز را تبدیل به یک پاتوق فرهنگی برای هنرمندان و علاقه‌مندان کرد. کاری که حتما متخصصان خودش را لازم دارد.

انصاری در واکنش به اینکه برخی بزرگترین چالش این مرکز را دسترسی مردم به آن می‌دانند، گفت: به نظر من دسترسی به پردیس تئاتر تهران در زمان پیک ترافیک از دسترسی به خیابان نوفل‌لوشاتو که این روزها با پردیس شهرزاد توانسته مخاطبانی را به خود جذب کند، سهل‌تر است. حتی برای بسیاری از مردم دسترسی به این مرکز از دسترسی به مجموعه تئاتر شهر هم ساده تر است چرا که پردیس تئاتر تهران دسترسی خوبی به اتوبان امام علی(ع) دارد.

این بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: البته این یکی از بهانه‌های همیشگی ماست، جاهای دیگر دنیا برای تماشای یک نمایش ۲۵۰ کیلومتر رانندگی می‌کنند و از شهری به شهر دیگری می‌روند. به همین دلیل به نظر من دسترسی اصلا بهانه خوبی نیست. ما دوست داریم همه چیز دم دستمان باشد. مردم شمال شهر دوست دارند نمایش‌ها را در سعدآباد ببینند. مردم مرکز شهر دوست دارند بروند ایرانشهر نمایشی را تماشا کنند. اما با این حال اگر بتوانیم مرکز را به طور مناسب به مردم و اهالی همین محل هم بشناسانیم، قطعا مخاطبان اصلی پردیس را جذب کرده‌ایم.

سیامک انصاری در پایان گفت: به نظر من این مرکز در درجه اول احتیاج به اطلاع رسانی وسیع در سطح همین منطقه دارد. تصور من این است که هنوز این رغبت در بین مردم همین منطقه اتفاق نیافتاده است. استفاده از چهره‌هایی که در حوزه نمایش سرشناس‌ترند، برگزاری کارگاه‌ها و تخفیف ویژه برای اهالی محل می‌تواند راهکارهای اجرایی برای جذب مخاطب از اهالی همین محل باشد. گرچه قابلیت‌های این مرکز اگر به شکل صحیح و گسترده معرفی بشود، می‌تواند به یکی از قطب‌های هنر نمایشی تبدیل شود.

دوشنبه 15/8/1396 - 14:44
سلامت و بهداشت جامعه




 

 

چای زردچوبه می‌تواند بیشتر علائم ناخوشایند آرتروز یا ورم مفاصل را تسکین بدهد

 

زردچوبه ادویه‌ی معروفی است که از ساقه یا ریشه‌ی گیاه کورکوما لونگا به دست می‌آید. زردچوبه، بومی جنوب شرقی آسیاست و از خانواده‌ی زنجبیل به حساب می‌آید. هزاران سال است که در طب چینی و آیورودای هندی زردچوبه کاربرد درمانی دارد. هندوستان، 78 درصد از زردچوبه‌ی جهان را تامین می‌کند. در این مطلب، نگاهی داریم به فواید بالقوه‌ی زردچوبه برای سلامتی.
 
عامل فعال زردچوبه، کورکومین است. کورکومین باعث رنگ زردچوبه بوده و ثابت شده که ویژگی‌های ضد التهابی داشته و تقویت کننده‌ی سیستم ایمنی است.

چای زردچوبه چیست؟
کورکومین دسترسی زیستی کمی دارد، یعنی بدن به سختی می‌تواند به این ترکیب دسترسی پیدا کرده و آن را جذب کند. به همین دلیل، مکمل زردچوبه که تضمین می‌کند مقدار زیادی کورکومین دارد، متداول است. چتی زردچوبه، که دم کرده‌ی ریشه‌ی آسیاب شده‌ی زرچوبه یا پودر زردچوبه است، یکی از موثرترین راههای مصرف این گیاه مفید است.
 
هیچ مقدار توصیه‌ شده‌ی خاصی برای زردچوبه وجود ندارد. بر اساس تحقیقات انجام شده، میزان مصرف روزانه‌ی زردچوبه، تا حدود زیادی بستگی به هدف و بیماری دارد که مدنظر شماست. بیشتر تحقیقات صورت گرفته روی بزرگسالان نشان داده که مصرف 400 تا 600 میلی گرم پودر زردچوبه، سه بار در روز، یا 1 تا 3 گرم ریشه‌ی آسیاب شده‌ی زردچوبه‌ی خشک، بی‌خطر است. اگر خودتان زردچوبه را آسیاب کنید، از خالص بودن این محصول می‌توانید کاملا مطمئن باشید.
  
خواص چای زردچوبه
نوشیدن چای زردچوبه، فواید زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آن می‌پردازیم.

۱. کاهش علائم آرتروز
کورکومین به دلیل اینکه یک ضد التهاب قوی است می‌تواند بیشتر علائم ناخوشایند آرتروز یا ورم مفاصل را تسکین بدهد. مطالعه‌ای در سال 2017 روی 206 آمریکایی بزرگسال که به گفته‌ی خودشان آرتریت روماتوئید داشتند انجام شد. 63 درصد این افراد از مکمل‌های غیر ویتامینی برای کنترل علائم خود استفاده کردند و زردچوبه، معروف‌ترین و پرکاربردترین محصولی بود که مصرف شد.

۲. تقویت سیستم ایمنی
کورکومین می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند زیرا خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و آنتی باکتریال دارد. همچنین کورکومین به عنوان یک تعدیل کننده‌ی ایمنی عمل کرده و به تنظیم و تعدیل سلول‌های ایمنی در مبارزه با سرطان کمک می‌کند.

۳. کاهش عوارض قلبی و عروقی
مطالعات گوناگونی نشان داده که کورکومین، به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب برای سلامت قلب مفید است. مطالعه‌ای در سال 2012 دریافت مصرف روزانه 4 گرم کورکومین، ۳ روز قبل و 5 روز بعد از عمل پیوند بای پس عروق کرونری، ریسک آنفارکتوس میوکاردیال یا حمله‌ی قلبی را تا 17 درصد کاهش داده بود.

۴. کمک به پیشگیری و درمان سرطان
یکی از ریشه‌دارترین خواص درمانی کورکومین، فعالیت آن در مبارزه با سرطان است. کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب، ریسک آسیب سلول‌ها در بدن را کاهش داده و از احتمال جهش‌های سلولی و سرطان می‌کاهد.

طبق مروری پزشکی در سال 2014، بیش از 2000 مقاله با کلمات کلیدی «کروکومین» و «سرطان» منتشر شده است. استفاده از کورکومین به عنوان درمانی برای سرطان، در کنار شیمی درمانی و پرتو درمانی، هم اکنون مورد تحقیق و بررسی است.

 
۵. کمک به کنترل سندرم روده‌ی تحریک پذیر یا IBS
کورکومین سالهای مدیدی است که در طب سنتی به عنوان درمانی برای بسیاری از بیماری‌های گوارشی کاربرد دارد. مطالعات گوناگونی نشان داده‌اند که کورکومین می‌تواند به کاهش درد ناشی از سندرم روده‌ی تحریک پذیر کمک کرده و کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری را بهتر کند. مطالعه‌ای در سال 2012 روی موش‌ها دریافت کورکومین به کاهش زمانی که طول می‌کشد غذا از معده تخلیه شده و وارد روده‌ی کوچک شود می‌کاهد.

چای زردچوبه، می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند

  
۶. پیشگیری و درمان آلزایمر
مطالعات نشان داده کورکومین به کاهش احتمال بسیاری از بیماری‌های مخرب اعصاب کمک می‌کند. قدرت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی کورکومین، می‌تواند از آسیب سلولی، التهاب و رسوب آمیلوئید یا پلاک که ناشی از این بیماری‌ها هستند بکاهد.

کورکومین همچنین می‌تواند از تغییرات پروتئینی مرتبط با سالخوردگی که منجر به تخریب اعصاب می‌شوند پیشگیری کرده یا از سرعت فرایند آن کم کنند.

۷. محافظت در برابر آسیب کبد، سنگ کیسه صفرا و کنترل بیماری‌های کبد
مطالعات گوناگونی نشان داده که کورکومین می‌تواند از کبدتان در برابر آسیب محافظت کند. فوایدی که کبد و کیسه صفرای شما از کورکومین می‌برد شامل افزایش تولید زرداب و محافظت از سلول‌های کبد در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی مربوط به زرداب می‌شود.

۸. پیشگیری و کنترل دیابت
هزاران سال است که طب سنتی از زردچوبه برای دیابت استفاده می‌کند. مطالعات گوناگونی با استفاده از مدل‌های انسانی و حیوانی، نشان داده‌اند که مکمل کورکومین می‌تواند خواص ضد دیابت داشته باشد.

۹. کمک به درمان و کنترل بیماری‌های ریه
 محققان گمان دارند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کورکومین بتواند به کاهش علائم بیماری‌های مزمن ریه کمک کند. مروری پزشکی در سال 2017 نتیجه گرفت که هر چند شواهد بالینی محدود هستند، اما کورکومین ممکن است بتواند به درمان آسم، فیبروز سیستیک، سرطان ریه، آسیب ریه و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) کمک کند.

   
چطور چای زردچوبه درست کنیم؟
چای زردچوبه را می‌توانید هم با پودر خالص زردچوبه و هم با زردچوبه‌ی آسیاب شده تهیه کنید. چهار فنجان آب را به جوش بیاورید، یک تا دو قاشق چایخوری زردچوبه‌ی پودر شده را به آن اضافه کنید، اجازه دهید این ترکیب به مدت 10 دقیقه دم بکشد. بعد از خنک شدن بنوشید.

خیلی از افراد، مواد دیگری نیز به چای زردچوبه اضافه می‌کنند تا طعم بهتری به آن داده و به جذب بهترش نیز کمک کنند. می توانید از عسل برای شیرین کردن چای و افزودن بر خواص ضد میکروبی آن استفاده کنید. شیر، خامه، سیر بادام، شیر نارگیل و یا یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل هم به جذب بهتر کورکومین کمک می‌کند، چون کورکومین برای کاملا حل شدن به چربی‌های سالم نیاز دارد.

فلفل سیاه حاوی پیپرین است؛ پیپرین ماده‌ای است که به جذب بیشتر کورکومین کمک می‌کند و می‌تواند طعم دهنده‌ی مناسبی برای چای زردچوبه باشد.

لیموترش و زنجبیل هم خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دمنوش‌تان را بیشتر کرده و آن را خوش طعم‌تر می‌کنند.

 

يکشنبه 14/8/1396 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

مهم ترین منبع تامین زینک به جز مواد غذایی طبیعی در مکمل‌های تغذیه‌ای است

 

گیاهخواران از جمله افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض کمبود مواد معدنی در بدنشان قرار دارند به همین جهت مصرف برخی خوراکی‌ها در فصل‌های سرد به این افراد توصیه می‌شود.

 

زینک (Zinc) ماده‌ای است که کمبود آن در بدن نشانه‌هایی را ایجاد می‌کند.

زینک پس از عنصر آهن از جمله ضروری‌ترین مواد برای حفظ سلامت و کارکرد مناسب اعضای بدن است. روی بر سلامتی پوست، مو، دندان و ناخن ها اثر می‌گذارد و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

براساس پژوهش‌ها زینک بر فعالیت بیش از ۳۰۰ آنزیم بدن موثر است که این آنزیم‌ها باعث ایجاد واکنش‌های بیوشیمیایی در بدن می‌شوند.

 

آمار‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد بیش از ۳۱ درصد از مردم در سراسر جهان دچار کمبود زینک هستند که به ویژه در مادران باردار می‌تواند سبب ابتلای جنین به انواع بیماری ها، نقص مادرزادی و زایمان زودرس شود.

 

گیاهخواران از جمله افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض کمبود ماده معدنی زینک در بدنشان قرار دارند، زیرا به دلیل تنوع غذایی خاص خود دارای میزان بالای اسید فیتیک (phytic acid) دربدن خود هستند که مانع جذب زینک می‌شود؛ فیتیت در خوراکی هایی همچون گندم کامل، حبوبات و دانه‌های روغنی وجود دارد.

 

 

خوراکی های حاوی زینک می توان قارچ، پنیر، بادام، اسفناج و سیر را می توان نام برد

 

برخی بیماری‌ها از جمله اگزما و پسوریازیس هم با افزایش گردش خون سلولی سبب کمبود زینک در بدن می‌شوند، مصرف نکردن و یا کمبود مصرف غذا‌های حاوی گوشت قرمز نیز می تواند باعث کاهش زینک در بدن شود، زیرا جایگزین‌های گوشت قرمز حاوی مقدار بسیار کمی زینک هستند.

کمبود زینک همچنین سبب سرماخوردگی، دیر خوب شدن زخم ها، خستگی و حتی ناباروری در افراد می‌شود.

 

از جمله نشانه‌های کمبود زینک در بدن می‌توان موارد زیر را نام برد.

ریزش و کم پشتی مو‌های سر، وجود نقطه‌های سفید بر روی ناخن ها، وجود آکنه و جوش صورت در محل چانه، کدر شدن رنگ دندان ها، سفید شدن پوشش روی زبان، بوی دهان نامطبوع، التهاب لثه، بروز زخم در دهان و لثه ها، تب خال، پوکی و نرمی استخوان از مهمترین این نشانه‌ها است.

 

بر این اساس کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند مواد غذایی به ویژه پروتئین حیوانی شامل گوشت گاو، گوسفند، مرغ و ماهی های روغنی در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشند.

 

 

زینک پس از عنصر آهن از جمله ضروری‌ترین مواد برای حفظ سلامت بدن است

 

از جمله دیگر خوراکی های حاوی زینک می توان قارچ، پنیر، بادام، اسفناج و سیر را می توان نام برد.

براساس پژوهش‌ها زنان در سنین باروری حداقل باید روزی ۴۰ گرم گوشت قرمز مصرف کنند تا دچار کم خونی و کمبود زینک نشوند.

کارشناسان مهم ترین منبع تامین زینک به جز مواد غذایی طبیعی را در مکمل‌های تغذیه‌ای می‌دانند که با نظارت پزشک و انجام آزمایش خون می‌تواند برای رفع نیاز بدن به این ماده ضروری مورد استفاده قرار گیرد.

يکشنبه 14/8/1396 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه



جلوگیری از مسمومیت با کربن مونوکسید

 

همزمان با سرد شدن هوا بیشتر افراد از وسایل گرمایشی در منزل و محل کار استفاده می‌کنند، اما رعایت نکردن نکات ایمنی سبب مسمومیت شدید با گاز و در بسیاری مواقع بروز مرگ شود.

همه ساله در جهان خبر‌های تلخی از مرگ و مسمومیت افراد بر اثر استشمام گاز کربن مونوکسید منتشر می‌شود اما با رعایت نکات ایمنی می‌توان از بروز مسمومیت جلوگیری کرد و به افرادی که دچارمسمومیت شده اند کمک‌های اولیه ضروری را ارائه داد.

 

کربن مونوکسید (CO) گازی بی رنگ و بی بو است و بیشتر افراد در ابتدا منتشر شدن آن را احساس نمی‌کنند.

از جمله خطرناکترین منبع‌های تولید این گاز می‌توان، اجاق گاز، آبگرمکن، چراغ‌های گازی خوراک پزی، دیزل‌های تولید برق خانگی در زمان قطع برق، بخاری گازی، شومینه و حتی روشن بودن خودرو درمحیط بسته پارکینگ خانه را نام برد.

افزون برگاز، وسایلی همچون بخاری هیزمی و شومینه نیزمی توانند بر اثر سوخت ناقص و وجود نداشتن تهویه مناسب هوا، سبب تولید گاز مونوکسید کربن و مسمومیت در افراد شوند.

 

در محیط‌های سربسته مانند اتاق، آپارتمان، قایق و چادرمسافرتی به ویژه زمانی که راه‌های خروج هوا و تهویه آن بسته شدنه باشد خطر مسمومیت با گاز به شدت افزایش می‌یابد.

در گام نخست با مشاوره با متخصص امن‌ترین شیوه گرمایش خانه و محل کار را انتخاب کنید و درصورتی که قصد دارید از وسایل گرمایشی گازی استفاده کنید برای نصب از افراد کارشناس بهره بگیرید.

وجود راه تهویه ایمن و استاندارد، دودکش از جنس بدنه و کلاهک مورد تایید از جمله اصلی‌ترین نکته‌ها درمحافظت از سلامتی شما و خانواده هایتان است.

 

از جمله مهم ترین نشانه‌های مسمومیت با گاز مونوکسید کربن موارد، زیرا می‌توان نام برد که در صورت وجود یک یا چند مورد از این علامت‌ها به سرعت باید به مراکز درمانی مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید.

 

 

آموزش جلوگیری از مسمومیت با گاز کربن مونوکسید

  

برای جلوگیری از بروز مسمومیت راهکار‌های زیر توسط کارشناسان توصیه می‌شود:

• بررسی تمام وسایل گرمایشی به طور روزانه و اطمینان از سالم بودن سوپاپ، لوله، اتصالات و تعمیر سریع هرنوع آسیب و نقص تا خطر مسمومیت به حداقل برسد.

 

•  بررسی دودکش و محل تهویه هوای منزل و محل کار، استفاده از کلاهک دودکش مناسب، دست زدن به بدنه دودکش (درصورتی که بخاری گاز روشن باشد و بدنه دودکش سرد باشد نشان دهنده مسدود بودن دودکش و خطربروز مسمومیت است)، درصورت امکان خاموش کردن وسایل گرمایشی گازی در زمان استراحت شبانه، بازگذاشتن در و پنجره برای ایجاد جریان هوا در زمان استفاده از وسایل گرمایشی گاز سوز و استفاده از حسگر اعلام انتشار گاز مونوکسید کربن که توسط کارشناس می‌تواند بر روی دستگاه‌ها نصب شود همگی از راهکارهای مراقبتی و پیشگیرانه از مسمومیت با کربن مونوکسید  با است.

 

• خبررسانی به دوستان و اقوام درخصوص استفاده از این وسایل، تا درصورت بروز مسمومیت به سرعت به کمک شما بیایند و روشن نگذاشتن خودرو درمحیط پارکینگ سربسته می‌تواند سبب ایمنی و جلوگیری از مسمومیت با این گاز مرگبار شود.

 

• در زمان بروز باد، باران و یا بارش برف شدید امکان آسیب دیدن کلاهک دودکش وجود دارد، همچنین برخی از پرنده‌ها به دلیل گرم بودن این مکان برروی آن آشیانه درست می‌کنند که می‌تواند سبب مسدود شدن دودکش و بروز مسمومیت در افراد شود.

 

 

تنفس مقدار فراوان گاز مونوکسید یا جذب آن از راه پوست این ماده وارد جریان خون می‌شود 

 

اگر با افراد دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن مواجه شدید:

در گام اول پنجره‌ها و درب‌ها را باز کنید تا هوای تازه در فضا جریان پیدا کند، تماس فوری با اورژانس پزشکی و اطلاع رسانی از حادثه کاری است که باید به سرعت انجام دهید، اگر امکان جابه جایی افراد را دارید آنها را به فضای باز ببرید، شیر گاز یا وسیله گرمایشی را ببندید و آن را خاموش کنید.

 

با حوله مرطوب جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید تا دچار مسمومیت نشوید و با یک حوله مرطوب دیگر هوای داخل محیط بسته را به سمت در یا پنجره هدایت کنید تا هوای تازه با آن جایگزین شود.

 

افراد مسموم را به روی زمین قراردهید تا راه تنفسی آنها مسدود نشود، علائم حیاتی آنها شامل ضربان قلب، واکنش مردک چشم، سطح هوشیاری، قدرت حرکت و مواردی از این دست را بررسی کرده به کارشناس اورژانس تا قبل از رسیدن کادر پزشکی اطلاع دهید.

 

اگر شدت نشت گاز بسیار شدید است از محیط خارج شده منتظر بمانید تا کارشناسان آتش نشانی و اورژانس در محل حاضر شوند.

 

بر اثر تنفس مقدار فراوان گاز مونوکسید یا جذب آن از راه پوست، این ماده وارد جریان خون می‌شود و به جای اکسیژن وارد ارگان‌های حیاتی بدن چون قلب، مغز و شش‌ها می‌شود و به این ترتیب باعث مرگ افراد می‌شود.

 

مسمومیت با این گاز برای نوزادان، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی، چون آمفیزم و بیماران قلبی بسیارخطرناک است و حتی تنفس درصد بسیار کمی از این گاز می‌تواند به سلامت آنها آسیب برساند.

با رعایت توصیه‌های بالا می‌توانید ایمنی و سلامت خود را در فصل‌های سرد سال حفظ کنید و از محیط گرم لذت ببرید.

 

يکشنبه 14/8/1396 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

تغذیه سالم همیشه و همه وقت حرف اول را در تامین سلامت عمومی می‌زند

 

فرقی نمی‌کند که اول راه جوانی هستید یا به سن میانسالی رسیده‌اید یا کم کم گرد پیری روی موهایتان نشسته است، چون تغذیه سالم همیشه و همه وقت حرف اول را در تامین سلامت عمومی می‌زند. با این حال هر سنی مقتضیات تغذیه‌ای خاص خود را دارد و در هر دوره از زندگی دریافت یک سری ویتامین‌ها و مواد معدنی اهمیت پیدا می‌کند. دانستن این ریزه‌کاری‌ها به هر خانمی کمک می‌کند تا در هر شرایطی که هستند سالم و سرحال بمانند و بیشترین انرژی را داشته باشند.

 

1. تغذیه دختران در نوجوانی
دریافت دو ماده غذایی در این دوران برای داشتن رشد بهتر لازم است:
- کلسیم: برای جذب بهتر کلسیم در بدن به ویتامین D نیز نیاز دارید که بهترین منبع آن نور خورشید است اما می‌توانید این دو ماده مغذی را در لبنیات غنی شده هم پیدا کنید. دختران از 9 تا 19 سالگی به حدود 1300 میلی‌گرم کلسیم در روز نیاز دارند. بهترین منابع کلسیم در برنامه غذایی روزانه ماست، دوغ، شیر و محصولات تهیه شده با لبنیات است. البته بعضی سبزیجات مانند کلم بروکلی و کاهو چینی هم حاوی مقادیری کلسیم هستند.

- آهن: علائم کمبود آهن در دختران شامل خستگی، پایین آمدن سطح ایمنی بدن و پایین آمدن عملکرد و نمرات درسی در مدرسه و... است. تا قبل از شروع عادت ماهانه هر دختر در طول روز به 8 میلی‌گرم آهن نیاز دارد اما از آن به بعد تا حدود 18 سالگی این نیاز چیزی حدود 15 میلی‌گرم در روز است. مرغ، ماهی، گوشت، بوقلمون، انواع حبوبات از جمله عدس، غلات آماده صبحانه که با آهن غنی شده و... از جمله بهترین منابع دریافت روزانه این ماده مغذی هستند.

 

 2. تغذیه خانم‌ها در سنین باروری
- فولیک اسید: یکی از مهم‌ترین ویتامین‌هایی که خانم‌ها در سنین باروری هر روز به آن نیاز دارند اسید فولیک است که جزو ویتامین‌های گروه B محسوب می‌شود. این ویتامین مانع از ایجاد نقص در لوله‌های عصبی جنین می‌شود و دقیقا به همین خاطر هم هست که هر خانمی باید حداقل از سه ماه قبل از باردار شدن هر روز یک عدد مکمل اسید فولیک مصرف کند. سبزیجات برگ سبز تیره جزو منابع غنی اسید فولیک در برنامه غذایی روزانه هستند که بهتر است به صورت خام مصرف شوند.

سبزیجات برگ سبز تیره جزو منابع غنی اسید فولیک در برنامه غذایی روزانه هستند


- ویتامین B12: درست مثل اسید فولیک، ویتامین B12 هم برای سلامت سیستم عصبی حیاتی است. خانم‌هایی که گیاهخوار هستند معمولا در معرض کمبود این ویتامین قرار می‌گیرند علتش هم این است که ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی یافت می‌شود.


- کولین: شاید تا به حال اسم کولین به گوشتان نخورده باشد اما مطالعات متعدد نشان داده است که کمبود دریافت کولین در رژیم غذایی برای خانم‌های باردار باعث ایجاد نقص در لوله‌های عصبی جنین می‌شود. بهترین منبع کولین تخم‌مرغ است و اغلب خانم‌ها در این سن و سال می‌توانند روزی یک عدد تخم‌مرغ کامل مصرف کنند بدون اینکه نگران کلسترول خونشان باشند. از سایر منابع کولین در رژیم غذایی روزانه می‌توان به شیر، جگر و بادام زمینی اشاره کرد.

- امگا 3: اسید چرب امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که نقش‌ زیادی در بدن خانم‌ها بر عهده دارد از تامین سلامت سلول‌های مغزی گرفته تا سلامت قلب و عروق و... . بعضی مطالعات نشان داده دریافت مقادیر کافی امگا 3 در رژیم غذایی خانم‌ها ریسک زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را کاهش می‌دهد. البته اگر شما در سنین جوانی قصد بارداری ندارید باز هم لازم است رژیم غذایی روزانه‌تان را با منابع امگا 3 غنی کرده و به این ترتیب خودتان را در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی که قاتل شماره یک خانم‌هاست، بیمه کنید.


- ویتامین D: ویتامین D توسط سلول‌های پوستی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند ساخته می‌شود. هر خانمی در طول روز به 600 میکروگرم ویتامین D نیاز دارد. با وجود منبع در دسترس ویتامین D، کمبود آن در ایران به دلایل مختلف نسبتا بالاست. بنابراین بهتر است در اسرع وقت آزمایش بدهید و در صورت داشتن کمبود شروع به مصرف قرص ویتامین D کنید. بد نیست بدانید کمبود این ویتامین علاوه بر تاثیر بر استخوان‌ها، ریسک ابتلا به ام اس را نیز تا حدوی بالا می‌برد.

 

آهن در سنین باروری همچنان جزو اولین و مهم‌ترین مواد مغذی برای خانم‌هاست

 

- آهن: آهن در سنین باروری همچنان جزو اولین و مهم‌ترین مواد مغذی برای خانم‌هاست. در سنین باروری یعنی از حدود 19 تا 50 سالگی هر خانمی به روزی 18 میلی‌ گرم آهن نیاز دارد و اگر خانمی حامله باشد باید روزانه 27 میلی‌گرم آهن دریافت کند. در دوران بارداری حجم خون افزایش پیدا می‌کند و به همین خاطر هم هست که خانم‌های باردار به شدت در معرض فقر آهن قرار می‌گیرند. در طول دوران شیردهی با توجه به قطع عادت ماهانه نیاز به آهن کم می‌شود اما پس از آن لازم است دوباره به عدد 18 میلی‌گرم برگردید تا مطمئن شوید که نیازتان به آهن تامین می‌شود.

     
3. تغذیه خانم‌ها در میانسالی و سالمندی
پس از یائسگی بدن خانم‌ها دوباره دستخوش تغییر می‌شود. در این دوران بدن شما دیگر نیاز به آهن زیادی ندارد و در عوض نیازتان به سایر مواد مغذی بالا می‌رود زیرا توانایی بدن برای جذب و متابولیسم آنها کم می‌شود. این مواد مغذی شامل موارد زیر است:

 

 

اسید چرب امگا 3 جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که نقش‌ زیادی در بدن خانم‌ها بر عهده دارد


- کلسیم: اگرچه پایین آمدن تراکم استخوانی بعد از یائسگی تا حدودی قابل پیش‌بینی است ولی خانم‌ها می‌توانند این فرایند را با دریافت کلسیم و ویتامین D کافی به تاخیر بیندازند. خانم‌ها در سنین 50 تا 70 سالگی به 1200 میلی‌گرم کلسیم و 600 واحد ویتامین D نیاز دارند و از 70 سالگی به بعد نیاز به ویتامین D تا حدود 800 واحد بالا می‌رود.

- ویتامین B12: با افزایش سن بدن شما توانایی خود را برای جذب ویتامین B12 از دست می‌دهد و به همین خاطر لازم است دریافت منابع غذایی آن از جمله ماهی، گوشت و غذاهای غنی شده با این ویتامین را بالا ببرید.


- مایعات: شاید در دوران سالمندی یا پس از یائسگی کمتر از قبل احساس تشنگی کنید ولی نیاز بدنتان به مایعات بیشتر از قبل شده است علتش هم این است که کارایی کلیه‌ها برای دفع مواد زائد پایین آمده است. برای اینکه بدانید به اندازه کافی مایعات می‌خورید یا نه بهتر است به جای شمارش لیوان‌ها به رنگ ادرارتان دقت کنید. یادتان باشد هر موقع رنگ ادرار تیره شد، یعنی بدنتان کم آب شده و به مایعات بیشتری نیاز دارد.

يکشنبه 14/8/1396 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

افراد مبتلا به دیابت از پیاده روی بدون کفش پرهیز کنند 

 

همراه داشتن جعبه کمک های اولیه :

به تمامی مسافرین سفر معنوی کربلا توصیه می شود در طول سفر جعبه ای کوچک مانند جعبه کمک های اولیه همراه خود داشته باشند. به طور کلی هر فردی برای مسافرت نیاز به یکسری داروها و لوازم دارد اما در افرادی که به صورت شخصی سفر می کنند این نیاز بیشتر حس می شود.

 به تمامی زائرین پیاده اربعین توصیه می شود جعبه ای کوچک شامل قرص های مسکن مثل استامینوفن و سرماخوردگی، آنتی هیستامین، شربت های سرماخوردگی کودک، چسب زخم و بانداژ، مقدارکمی بتادین و غیره همراه خود داشته باشند. 

 

توصیه های نوشیدن چای برای زائرین اربعین

چای بدلیل اینکه آرامش بخش است و خستگی را از تن بیرون می کند، طرفداران زیادی دارد. ولی مصرف بیش از اندازه چای می تواند سبب جذب نشدن آهن و کلسیم در بدن شود.

توصیه می شود افراد در طول روز بیش از 3 استکان چای ننوشند.

برگ گیاه چای برای رسیدن به دست مشتریان در کارخانه ها فرآوری شده و همین موضوع نیز سبب می شود تا حدود زیادی خواص غذایی چای از میان برود.

 

چای دارای کافئین است و مصرف بیش از اندازه آن سبب می شود افراد دچار مشکلاتی نظیر تپش قلب و مشکلات قلبی شوند. 

مصرف چای پر رنگ مضرات بیشتری به نسبت چای کم رنگ دارد ،افرادی که علاقه زیادی به نوشیدن چای دارند، تا حد امکان از خوردن چای پر رنگ خودداری کنند. 

دم نوش هایی مانند گل گاوزبان، به لیمو و آویشن می توانند بهترین نوشیدنی های جایگزین برای مصرف به جای چای در طور روز باشند.

 

 

تزریق واکسن آنفولانزا برای همه زائرین توصیه می شود

 

یکی از مهمترین مواد مورد نیاز مسافرین اربعین آب بوده و همراه داشتن آن ضروری است؛ چراکه در اثر پیاده روی های طولانی آب بدن کم شده و نیاز به آن افزایش می یابد. 

 

افراد مبتلا به دیابت از پیاده روی بدون کفش پرهیز کنند چون در صورت آسیب دیدن پای آنها، روند درمان و بهبود مشکلی دارند.

همراه داشتن داروهای تجویز شده پزشک برای بیماران به ویژه افراد مبتلا به دیابت، فشارخون و دیگر بیماری های مزمن ضروری است. 

 

تزریق واکسن آنفولانزا برای همه زائرین به ویژه افراد سالمند ،کودکان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف جهت پیشگیری از بروز بیماری ها توصیه می شود و علاوه بر آن هم استفاده از کرم های ضد آفتاب و ضدسوختگی زیر نور شدید آفتاب ضروری است. 

 

بهتر است زائرین برای جلوگیری از انتقال بیماری ها، استنشاق هوای گرم و پیشگیری از ورود ریز گردها به راه های تنفسی از ماسک استفاده کنند.

يکشنبه 14/8/1396 - 16:17
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

وقتی کودک از خواب بیدار شد او را بر سر لگن بنشانید و از او بخواهید که خود را تخلیه کند

 

یکی از دغدغه‌های والدین گرفتن کودک از پوشک با روشی مناسب است. برای بیشتر کودکان یادگیری اصول اولیه پاکیزگی و توالت رفتن بسیار مشکل‌تر از پذیرش عادات مربوط به تغذیه یا خواب است، زیرا رعایت پاکیزگی برای آنها هیچ پاداشی به همراه ندارد.


در اینجا روشی را که دکتر بری برازلتون، پزشک کودکان، سالیان دراز در تربیت کودک برای توالت رفتن کار کرده و تجربه دارد، شرح می‌دهیم.


روش اجرا
وقتی کودک از خواب بیدار می‌شود بلافاصله او را بر سر لگن می‌نشانیم و از او می‌خواهیم که خود را تخلیه کند و چون مثانه‌اش پر است خودبه‌خود تخلیه می‌شود. در صورت زمانبر بودن می‌توان وسایل سرگرمی او را مثل یک اسباب‌بازی فراهم کرد.


بعد از انجام او را مورد لطف و تشویق قرار داده و برای تشویق می‌توان از خوراکی مورد علاقه‌اش استفاده کرد یا مثلا برچسب‌های جذاب کودکانه به او جایزه داد. بعد از انجام، بیست دقیقه او را باز می‌گذاریم و دوباره پوشک می‌کنیم و دو ساعت بعد پوشک را باز می‌کنیم. اگر خشک بود دوباره کودک را بر سر لگن می‌نشانیم و همان مراحل قبل ولی اگر خیس بود یعنی کودک زودتر از دو ساعت اجابت مزاج می‌کند که با چند بار امتحان زمان آن دستمان می‌آید و همان زمان کودک را باز می‌کنیم و بر لگن می‌نشانیم. اگر در لگن ادرار کرد دوباره بیست دقیقه باز و دوباره پوشک و همینطور تا آخر شب.

 

کودکان ابتدا دستشویی رفتن را در روز و سپس در شب می‌آموزند

  
لازم است یک هفته قبل از آموزش اطلاعات نسبی از برنامه دستشویی رفتن و فواصل زمانی ادرار و مدفوع کودک به‌دست آورید. نکته مهم این بخش این است که کودک فواصل بین دو تخلیه را باید پوشک باشد حتی با علم به اینکه در این فاصله ادرار نمی‌کند زیرا باید نتیجه بگیریم که بعد از مدتی کودک در طول روز فقط وقتی که بازش می‌کنیم جیش می‌کند و پوشکش در طول روز خشک می‌ماند. این زمان در بچه‌ها متفاوت است ممکن است یک هفته تا سه هفته طول بکشد ولی رسیدن به این مرحله بسیار مهم و ضروری است. اگر از دست کودک در رفت، او را سرزنش نکنید و از او بخواهید قبل از خیس شدن اطلاع دهد.


بعد از دیا سه هفته که زمان را کاملاً کنترل کردیم دیگر فواصل بین دستشویی‌ها کودک را پوشک نمی‌کنیم. لازم است از ابتدای آموزش به کودک حداقل یک کلمه، اشاره یا علامت در هنگام داشتن ادرار یا مدفوع یاد بدهید و از او بخواهید تا قبل از خیس شدن به شما اطلاع دهد، البته باید صبور باشید.


کودکان ابتدا پاک بودن را در روز و سپس در شب می‌آموزند. قبل از انجام هرگونه آموزش در زمینه توالت رفتن رعایت این نکته ضروری است که کودک در وضعیت استرس‌زا نباشد. مثلاً کودک در مرحله از شیر گرفتن یا در آستانه تولد نوزاد جدید یا خانه عوض کردن و... نباشد. همچنین علاوه بر آمادگی کودک آمادگی والدین نیز در تربیت توالت رفتن اهمیت دارد. به عنوان اولین قدم در تربیت توالت، فرزندتان باید احساسات خود را بشناسید. اگر احساسات شما منفی است، حداقل آن را در مرحله خنثی نگه دارید. هر وقت احساس خود را شناختید آماده‌اید.

يکشنبه 14/8/1396 - 16:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته