• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4134روز قبل
شهدا و دفاع مقدس
شهادت حاج عباس ورامینی در پنجوین
حاج عباس ورامینی رئیس ستاد لشگر ۲۷ محمد رسول‏الله (ص) در چنین روزی از سال ۱۳۶۲ هجری شمسی به شهادت رسید.
عباس (محمد) ورامینی (معروف به عباس ورامینی) در پنجم مرداد ۱۳۳۳ش در محله پاچنار تهران زاده شد. دوران کودکی را در میان کودکان مستضعف محله زادگاهش سپری کرد. علاقه و ارادت او به «حسین بن علی (ع)» و شرکت در تمام مراسم‌های عزاداری، وی را به لقب عباس علم‌دار مفتخر ساخت.
عباس پس از اخذ مدرک دیپلم و اتمام دوره سربازی، در رشته «مددکاری اجتماعی» دانشگاه علامه طباطبائی پذیرفته شد. وی ضمن تحصیل جهت خدمت به کودکان بی‌سرپرست، به مراکز نگهداری آن‌ها رفت‌وآمد داشت. هم‌زمان با اوج‌گیری انقلاب اسلامی، عباس نیز به جمع مبارزین پیوست؛ به‌طوری‌که چندین مرتبه از طرف ساواک منزلش تفتیش شد.
با ورود امام خمینی (ره) به میهن اسلامی، به مدت سه روز در بهشت زهرا (س) و محل استقرار امام (ره) نگهبانی داد. پس از پیروزی انقلاب، ورامینی مسئولیت آموزش تاکتیک کمیته انقلاب اسلامی را به عهده گرفت، سپس به جمع جهادگران پیوست و فی سبیل‌الله برای کشاورزان روستاهای سیستان و بلوچستان کار کرد.
عباس در زمان تسخیر لانه جاسوسی به تهران بازگشت و به‌عنوان اولین نفر وارد سفارت آمریکا (لانه جاسوسی) شد. در همین زمان، مسئولیت آموزش نظامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) را بر عهده گرفت و برای آنان اسلحه تهیه نمود. ورامینی در سال ۱۳۵۸ با یکی از خواهران پیرو خط امام (ره) آشنا شد و با حضور در خدمت حضرت امام خمینی (ره) و قرائت خطبه عقد توسط ایشان، زندگی مشترک خویش را آغاز نمود.
او در‌‌ همان سال به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در مرکز آموزش سپاه منطقه به خدمت پرداخت. عباس در زمان عملیات ثامن‌الائمه، به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شتافت. او توفیق حضور در عملیات‌های بسیاری را پیدا کرد و یک مرتبه نیز از ناحیه صورت مجروح گردید.
ورامینی در سال ۱۳۶۱ش به دستور حاج همت و حاج احمد متوسلیان، به فرماندهی ستاد لشگر ۲۷ محمد رسول‏الله (ص) منصوب شد و مدتی بعد به دستور آن دو بزرگوار رهسپار سفر حج گشت. سرانجام حاج عباس ورامینی (مسئول ستاد سپاه ۱۱ قدر و قرارگاه نجف اشرف) در عملیات والفجر ۴ در منطقه پنجوین در ارتفاعات کانی‌مانگا بر اثر اصابت ترکش خمپاره ۶۰ به ناحیه پیشانی در تاریخ بیست و هشتم آبان‌ماه ‌سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن بیست و نُه سالگی به بی‌کران آسمان پرکشید و مزارش را در بهشت زهرا (س)، قطعه ۲۴ آسمانی‌تر کرد.
شنبه 28/8/1390 - 14:37
تاریخ
تأسیس جبهه ملی چهارم
جبهه ملی چهارم در چنین روزی از سال ۱۳۵۶ هجری شمسی در فضای باز سیاسی جدید، تأسیس گردید.
در سال ۱۳۵۶ش که محمدرضا پهلوی به اشاره آمریکا و پس از شکست و به بن‌بست رسیدن برنامه انقلاب سفید شاه و ملت، فضای باز سیاسی جدید خود را اعلام کرد؛ جبهه ملی، تشکلی که پیش از آن تاریخ، تقریباً سه بار به جمع‌آوری و سازمان‌دهی نیرو‌هایش پرداخته بود، فعالیت‌هایش را در آبان ۱۳۵۶ش از سر گرفت.
در تاریخ بیست و هشتم آبان‌ماه ‌سال ۱۳۵۶ هجری شمسی، جبهه ملی چهارم با پیشگامی شاپور بختیار و به‌دنبال اتحاد نیروهای جبهه ملی، طی صدور بیانیه‌ای اعلام موجودیت کرد. به موجب این اعلامیه؛ سوسیالیست‌های نهضت ملی ایران، حزب ایران و حزب ملت ایران، نهضت آزادی ایران، جاما، حزب مردم ایران (به‌صورت غیررسمی) عناصر متشکله جبهه ملی چهارم بودند.
از احزاب مورد اشاره فوق تنها حزب ایران، حزب ملت ایران و سوسیالیست‌های نهضت ملی ایران به‌صورت رسمی در جبهه ملی چهارم عضویت پیدا کردند. حسیبی به‌عنوان رئیس شورای مرکزی و کریم سنجابی، شاپور بختیار، داریوش فروهر، رضا شایان و فریدون مشیری به‌عنوان اعضای کمیته مرکزی انتخاب شدند.
جبهه ملی ایران در جلسه شورای مرکزی خود تصویب نمود که دریافت هرگونه حکم نخست‌وزیری از شاه برای اعضا ممنوع می‌باشد. تصویب چنین موردی از سوی جبهه ملی چهارم در شرایطی صورت پذیرفت که بختیار به‌عنوان یکی از سرکردگان این جبهه در اواخر عمر رژیم منحوس پهلوی برای نگهداشتن نظام طاغوت، مقام نخست‌وزیری شاه را پذیرفت و تمام تلاشش را نیز در راستای عدم استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و روی کار ماندن ستم‌شاهی به‌کار برد.
با توجه به موقعیت خاص حضرت امام (ره) و برای سوار شدن بر موج به‌وجود آمده در کشور، دکتر کریم سنجابی در آبان ۱۳۵۷ش به دیدار معظم‌له در پاریس رفت و طی اظهاراتی با بیان نظرات جبهه ملی ایران، خواستار تغییر رژیم براساس همه‌پرسی گردید. اما با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و سرنگونی رژیم پهلوی، عمر این جبهه نیز چندان دوام نیاورد و مدتی بعد، از هم پاشید.
شنبه 28/8/1390 - 14:37
تاریخ
عزل امیرکبیر به فرمان ناصرالدین‌شاه
امیرکبیر صدراعظم لایق ناصرالدین‌شاه در چنین روزی از سال ۱۲۳۰ هجری شمسی از مقام خود عزل شد.
با مرگ محمدشاه قاجار، میرزا محمدتقی‌خان فراهانی معروف به امیرکبیر، تلاش زیادی برای به سلطنت رساندن ناصرالدین‌شاه به‌عمل آورد و در‌‌نهایت با تدبیر او، کار سلطنت سامان یافت. از آن پس و هم‌زمان با آغاز پادشاهی ناصرالدین‌شاه، امیرکبیر نیز به صدارت عظمی دست یافت و به رتق و فتق امور همت ورزید.
استقلال نظر و خدمات عمومی و به‌طور کلی، سیاست داخلی و خارجی امیرکبیر که در جهت منافع و مصالح کشور بود، در محیط دربار و اجتماع رجال و شاهزادگان و وابستگان و حقوق‌بگیران بیگانه، قابل قبول و مورد پسند نبود. این افراد بانفوذ و قدرتمند که از اقدامات امیرکبیر رنجیده بودند، برای متوقف کردن امیرکبیر دست به هر کاری زدند ولی چون او را مستقیم و مستقل یافتند، اتهامات زیادی را به‌صورت شایعه به او وارد ساختند.
ناصرالدین‌شاه در ابتدا به این بدگویی‏‌ها توجهی نمی‌‏کرد. اما توطئه، گسترده بود و اصرار در ترساندن شاه، ادامه یافت. کم‏کم ناصرالدین‌شاه که هنوز بیست سال هم نداشت به امیر سوءظن پیدا نمود و او را در تاریخ بیست و هشتم آبان‌ماه ‌سال ۱۲۳۰ هجری شمسی (مصادف با ۲۰ محرم ۱۲۶۸ق و ۱۹ نوامبر ۱۸۵۱م) از مقام صدارت عظمی عزل نمود.
اما در این میان، بدگویی دیگران تا آنجا ادامه یافت که شاه وحشت‏زده، با عزل امیر از تمامی مقام‏‌ها، او را به کاشان تبعید نمود. پس از مدتی فرمان قتل امیرکبیر نیز صادر شد و سرانجام امیر را در ۲۰ دی‌ماه ‌سال ۱۲۳۰ش (مصادف با ۱۸ ربیع‏الاول ۱۲۶۸ق و ۱۰ ژانویه ۱۸۵۱م) در حمام فین کاشان به قتل رساندند.
امیرکبیر مردی کاردان، باهوش، وطن‏دوست و باکفایت بود. در زمان صدارت خود خدمات شایسته و درخور تحسینی به ایران و ایرانیان نمود. وی منافع ملت را بر همه‌چیز مقدم می‌‏داشت و هیچ‌گاه در مقابل اجانب سر فرود نمی‌‏آورد. مهم‏‌ترین اقدامات فرهنگی وی را می‌‏توان تأسیس دارالفنون تهران نام برد. نکته تأسف‏بار این است که دارالفنون ۱۳ روز پس از قتل امیرکبیر افتتاح شد.
شنبه 28/8/1390 - 14:36
تاریخ
عملیات نامنظم ظفر ۴ در چنین روزی از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی در داخل خاک عراق به مرحله اجرا رسید.
قرارگاه‌ عملیاتی‌ و برون‌مرزی رمضان نیروی‌ زمینی‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ با همکاری‌ معارضان‌ کرد عراقی، در روز بیست و هشتم آبان‌ماه ‌سال ۱۳۶۶ هجری شمسی، عملیات نامنظم «ظفر ۴» را در منطقه عملیاتی استان دهوک در عمق دویست و پنجاه کیلومتری داخل خاک عراق‌ ترتیب‌ داد.
خاطرنشان می‌سازد؛ پس از انجام عملیات بدر، وضعیت حاکم بر جنگ منتهی به پیدایش این نظریه شد که با یک عملیات منظم بزرگ، هرگز عراق از پا درنخواهد آمد، لذا بر این مسئله تأکید شد که با انجام دو عملیات به‌طور هم‌زمان، می‌توان با تجزیه قوای دشمن، وضعیت جدیدی را به‌وجود آورد.
لیکن فقدان امکانات و نیروی مورد نیاز مانع از اجرای آن بود. درنتیجه، چنین تدبیر شد که سپاه ‌پاسداران یک عملیات منظم و یک عملیات بزرگ نامنظم را به‌طور هم‌زمان طرح‌ریزی و اجرا کند. بر ‌پایه همین تدبیر، سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ اقدام به تشکیل قرارگاه رمضان و گسترش ارتباط با معارضین کرد عراقی و سازماندهی و تجهیز آن‌ها کرد.
علاوه بر ‌این و طی مذاکراتی که در این مرحله صورت گرفت، بر‌ پایه تجارب حاصله در عملیات خیبر و بدر و با توجه به احتمال عدم موفقیت در عملیات واحد و از دست رفتن نتایج حاصل از زحمات یک ساله سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی، همراه با امکانات و زمان، چنین پیش‌بینی شد که حداقل دو عملیات هم‌زمان طرح‌ریزی شود تا درصورت ناکامی در یک عملیات و یا بسته شدن راه‌کار‌ها، امکانات و نیرو در منطقه دیگر به‌کار‌ گرفته شود.
در این‌ عملیات‌ که‌ در شمار سلسله‌ عملیات‌های‌ نامنظم‌ ظفر و در عمق‌ منتهی‌الیه‌ جبهه‌ شمالی‌ دشمن‌ و با هدف‌ انهدام‌ تأسیسات‌ نظامی - اقتصادی‌ عراق‌ صورت‌ گرفت، نیروهای‌ خودی‌ با رمز «یا رسول‌‌الله (ص)» به‌ مقر لشکر ۱۱۹ پیاده‌ ارتش‌ عراق‌ مستقر در شهر دهوک‌ حمله‌ برده‌ و ضمن‌ انهدام‌ آن، به‌ تخریب‌ تأسیسات‌ انتقال‌ برق‌ سد این‌ شهر به‌ میزان ‌۶۰ درصد و مرکز پست‌ و تلگراف، پمپ‌ بنزین، مقر پلیس‌ و مخابرات‌ به‌ میزان ‌۴۰ درصد موفق شدند.
هم‌چنین‌ نیروهای‌ عمل‌کننده‌ - شامل رزمندگان‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌ در قرارگاه‌ برون‌مرزی‌ رمضان‌ و معارضان‌ کرد عراقی - توانستند با مسدود کردن‌ موقت‌ راه‌ ترانزیتی‌ عراق‌ - ترکیه، ۱۰ پایگاه‌ حفاظتی‌ این‌ مسیر را منهدم‌ ساخته‌ و ۴۰۰ کشته‌ و زخمی‌ از نیروهای دشمن‌ به‌جای‌ گذارند
شنبه 28/8/1390 - 14:36
تاریخ
حکیم الهی، حاج ملاهادی سبزواری بزرگ‌ترین فیلسوف ایرانی سده سیزدهم هجری، در چنین روزی از سال ۱۲۹۰ هجری قمری چشم از جهان فروبست.
حکیم حاج ملاهادی سبزواری، از بزرگ‌ترین فیلسوفان اسلامی است. دانشمندان معاصر و بعدی، او را ارسطوی زمان خود برشمرده‌اند. وی در فلسفه و عرفان به یک‌سان چیره‌دست و توانا بود؛ وی نمونه اعلای حکیمانی بود که هم در حکمت نظری استادند و هم در عرفان و تجربیات معنوی.
وی زمانی که متولد شد (یعنی سال ۱۲۱۲ق) ۱۹ سال از حکومت «قاجار» در ایران می‌گذشت. فتحعلی‌شاه، محمدعلی‌شاه و ناصرالدین‌شاه در زمان حیات او بر ایران حکم می‌راندند. پدرش حاج میرزامهدی از تاجران معتبر، مؤمن، سخاوتمند و جوانمرد سبزوار بود. او وقتی هادی ۱۰ ساله بود، هنگامی‌که از سفر حج بازمی‌گشت، در شیراز از دنیا رفت و هادی از آن پس تحت سرپرستی و نظارت عمه‌زاده‌اش حاج ملاحسین سبزواری، به زندگی و تحصیل ادامه داد.
حاج ملاحسین، عالمی فاضل و عارفی وارسته بود و تأثیر فوق‌العاده‌ای بر شکل‌گیری شخصت علمی و عملی حکیم سبزواری داشت؛ آن‌چنان که پس از ۱۰ سال شاگردی در محضر او، ملاهادی به‌عنوان یک استاد کامل و فاضل در فقه و اصول مشهور شد.
سال ۱۲۳۲ق، به قصد زیارت خانه خدا از مشهد بیرون آمد، ولی وقتی بین راه به اصفهان وارد شد و حوزه درس ملااسماعیل کوشکی اصفهانی را دید، از رفتن به حج منصرف شد و ده سال در اصفهان ماند. ملااسماعیل، معلوماتی عمیق و بیانی بسیار شیوا داشت. فلسفه، منطق و عرفان از جمله درس‌هایی بودند که ملاهادی در محضر او و استاد بزرگ دیگری به‌نام ملاعلی نوری آموخت.
در ۱۲۴۲ق، هنگامی‌که حاج ملاهادی، فقیهی کامل و حکیمی عارف شده بود، به مشهد بازگشت و پنج سال تدریس کرد. سپس عازم سفر مکه شد که سه سال طول کشید. وقتی از سفر حج برمی‌گشت، راه‌ها نا‌امن بودند و حکیم ناچار شد یک سال در کرمان بماند.
برای اینکه از وقتش استفاده کند، به‌صورت گمنام، به «مدرسه معصومیه کرمان» وارد شد و در آنجا ضمن نظافت مدرسه، از مجلس درس آیت‌الله آقا سیدجواد، امام جمعه شیرازی، بهره برد، اما خیلی زود مراتب فضل و کمال او بر آقا سیدجواد آشکار شد و فهمید که ملاهادی، عالمی بزرگ و حکیمی فرزانه است. حاج ملاهادی در پایان اقامتش در کرمان، با دختر خادم مدرسه معصومیه ازدواج کرد و به‌همراه همسرش به سبزوار بازگشت و تا پایان عمر در آنجا ماند و به تدریس فلسفه اسلامی پرداخت.
حکیم سبزواری علاوه بر این‌که در تمام علوم زمان خود استاد بود، شاعری بزرگ و توانا نیز بود. وی، مهم‌ترین مباحث فلسفه اسلامی و منطق را در قالب ۱۳۰۰ بیت شعر به زبان عربی سرود و بعد خودش در کتابی آن‌ها را شرح داد و تبیین کرد. این کتاب که ۲۰ سال از عمر حاج ملاهادی را به خود اختصاص داد، امروزه با عنوان «شرح منظومه سبزواری» در مدرسه‌های علوم اسلامی و محافل علمی تدریس می‌شود. هم‌چنین یک دوره فقه اسلامی را به زبان عربی به نظم درآورد و شرح آن را نیز خود بر عهده گرفت. دیوان اشعاری هم به زبان فارسی دارد که در آن نکات عالی عرفانی را به نظم درآورده است. تخلص او در شعر فارسی، «اسرار» است.
مجلس درس حکیم، بسیار گسترده بود و شاگردان بسیاری از سراسر ایران و سایر کشور‌ها از جمله هند، افعانستان، ترکیه و عربستان در آن حضور داشتند. یکی از شاگردان حاج ملاهادی، فقیه بزرگ، مرحوم آخوند ملامحمدکاظم خراسانی بود که خود از فقیهان بزرگ شیعه و صاحب کتاب «کفایةالاصول» است. این کتاب تاکنون در حوزه‌های علوم اسلامی تدریس می‌شود. او یک سال از درس حکمت حاج ملاهادی استفاده کرد و بسیار تأثیر گرفت.
حاج ملاهادی با این‌که ثروت بسیاری از پدرش به ارث برده بود، بعدازظهر‌ها به کشاورزی می‌پرداخت و بیش‌تر درآمدش را بین فقرا تقسیم می‌کرد. خودش نیز زندگی زاهدانه‌ای داشت. دانشمند بزرگ ژاپنی و استاد فلسفه دانشگاه مک‌گیل کانادا، پرفسور ایزوتسو، درمورد او می‌گوید: «او بزرگ‌ترین فیلسوف ایرانی قرن نوزدهم میلادی بود و در میان استادان هم عصر، مقام اول را داشت.»
شنبه 28/8/1390 - 14:35
تاریخ
میثم تمار از یاران خاص امام علی (ع) در چنین روزی از سال ۶۰ هجری قمری در كوفه به شهادت رسید.
در مکتب انسان‌ساز و تربیت‌کننده امام علی (علیه‌السلام) شخصیت‌های بسیار ارزنده و بزرگواری وجود دارند که هریک از آن‌ها در طول تاریخ، الگویی ارزنده برای جامعه بشری بوده‌اند. یکی از این شخصیت‌های بزرگوار که علاقه خاصی به علی (علیه‌السلام) داشت و حضرت علی (علیه‌السلام) نیز متقابلاً وی را بسیار دوست می‌داشت، «میثم تمار» است. حیات پربار و شهادت افتخارآمیز او برای همه انسان‌های آزاده و مسلمان درس و سرمشق و الهام است.
از سال‌های آغازین زندگی او اطلاعات چندانی در دست نیست؛ محققان نوشته‌اند: وی فرزند یحیی و از سرزمین «نهروان» که منطقه‌ای میان عراق و ایران است. بعضی او را ایرانی و از مردمان فارس دانسته‌اند. پدر و مادر میثم، همین نام را برای او انتخاب کرده بودند. گویا بعد‌ها به نام «سالم» نیز مشهور بوده است. لقب تمار را از این جهت به میثم داده‌اند که وی در کوفه خرمافروش بود.
ابن حجر عسقلانی می‌نویسد: «میثم برده زنی از بنی‌اسد بود. علی (علیه‌السلام) او را خریداری کرد و آزاد نمود.» در‌‌ همان زمان، حضرت علی (علیه‌السلام) به او گفت: نامت چیست؟ گفت: سالم. حضرت فرمود: رسول خدا (صلی‌الله علیه و آله) به من فرمودند نام اصلی تو (نامی که پدر و مادرت بر تو نهاده‌اند) «میثم» است. میثم گفت: رسول خدا و امیرالمؤمنین راست می‌گویند، نام من میثم است. حضرت (علیه‌السلام) فرمود: پس‌‌ همان نام قدیم تو بهتر است.
میثم از اصحاب خاص علی (علیه‌السلام) و صاحب سر حضرت بوده است. صاحب الغارات می‌نویسد: «ابوخالد تمار گوید: من با میثم بر روی فرات در یک کشتی که انار حمل می‌کرد همراه بودیم. میثم به ما گفت: هم‌اکنون معاویه درگذشت. راوی می‌گوید: جمعه بود خبر درگذشت معاویه رسید، من در این مورد تحقیق کردم، معلوم شد در‌‌ همان روزی که میثم خبر فوت او را به ما داد و در‌‌ همان وقت، معاویه مرده بود و فرزندش به‌جای او نشسته بود.»
یکی دیگر از اخبار غیبی که از میثم تمار نقل شده است مربوط به زمانی است که همره با مختار ابن ابی‌عبیده ثقفی در زندان عبیدالله بن زیاد به‌سر می‌برد؛ شیخ مفید می‌نویسد: «میثم در زندان به مختار گفت: تو به خون‌خواهی حسین (علیه‌السلام) قیام خواهی کرد و این کسی را که الان می‌خواهد تو را بکشد، خواهی کشت. وقتی عبیدالله می‌خواست مختار را بکشد، نامه‌ای از یزید رسید و مختار آزاد شد.»
ابن حجر عسقلانی و شیخ مفید و عده‌ای دیگر از مورخان نوشته‌اند: «حضرت علی (علیه‌السلام) روزی به میثم گفت: تو بعد از من دستگیر می‌شوی و به دار آویخته خواهی شد. روز سوم از بینی تو خون خواهد آمد و محاسنت از آن خون خضاب خواهد شد. تو بر در خانه عمرو بن حریث، جزو آن ده نفری خواهی بود که به دار آویخته می‌شوند. چوبه دار تو از همه آن‌ها کوتاه‌تر است. سپس حضرت، نخلی‌ را به وی نشان داد و فرمود: تو را بر آن به دار آویخته خواهی شد. میثم همواره کنار آن نخل می‌آمد و نماز می‌خواند و با آن نخل سخن می‌گفت. و به عمرو بن حریث می‌گفت: من همسایه تو می‌شوم، برای من همسایه خوبی باش. عمرو به او می‌گفت: آیا می‌خواهی خانه ابن مسعود یا خانه ابن حکیم را بخری و نمی‌دانست که منظور میثم چیست.»
در روایت دیگری آمده است: «یوسف بن عمران نقل می‌کند؛ از میثم شنیدم می‌گفت: علی (علیه‌السلام) مرا نزد خود خوانده و فرمود: ‌ای میثم! هنگامی که عبیدالله بن زیاد تو را طلب کند و از تو بخواهد که از من برائت حاصل کنی چه خواهی کرد. گفتم: یا امیرالمؤمنین من هرگز از تو برائت نخواهم جست. امام فرمود: بنابراین تو را خواهند کشت و به دارت خواند آویخت. عرض کردم: من صبر خواهم کرد. حضرت فرمود: در این صورت در مقام من با من خواهی بود.» همه این روایات نشان‌دهنده مقام معنوی میثم تمار در نزد حضرت علی (علیه‌السلام) می‌باشد به‌گونه‌ای‌که حضرت، اخبار زندگی و آینده وی را برایش بیان می‌کند.
شیخ طوسی می‌نویسد: «حضرت علی (علیه‌السلام) به میثم فرمود: دستان و پا‌ها و زبانت را قطع خواهند کرد. سپس نخله‌ای که در کناسه کوفه است را قطع کرده و آن را به چهار قسمت می‌‌کنند و تو را بر یکی از قطعه‌های آن به دار خواهند آویخت. میثم عرض کرد: آیا چنین چیزی رخ می‌دهد؟ حضرت فرمود: به خدای کعبه قسم، رسول خدا این‌گونه به من خبر داد.»
در سال ۶۰ هجری، عبیدالله بن زیاد او را دستگیر کرد. به او گفتند: این شخص (میثم) از برگزیده‌ترین افراد نزد علی (علیه‌السلام) بوده است. ابن زیاد گفت: وای بر شما. این اعجمی! گفتند: بله. سپس عبیدالله از میثم سؤال کرد: خدایت کجاست؟ گفت: باالمرصاد للظلمه و انت منهم (در کمین‌گاه ظالمان است و تو یکی از ظالمان هستی).
در روایت دیگری آمده است: «پس از آن‌که میثم را نزد ابن زیاد آوردند، ابن زیاد به او گفت: تو باید از علی (علیه‌السلام) برائت بجویی و از او بدگویی کنی... والا دست و پایت را قطع می‌کنم و تو را به دار می‌آویزم. میثم می‌گوید: من گریه کردم. ابن زیاد از علت گریه من سؤال کرد. گفتم: از قول و عمل تو گریه نمی‌کنم. از شکی که آن روز از خبر مولایم بر من عارض شد گریه می‌کنم. ابن زیاد پرسید: مگر مولای تو چه گفته؟ سپس میثم جریان را نقل کرد، ابن زیاد گفت دست و پایت را قطع می‌کنم. اما زبانت را باقی می‌گذارم تا دروغ تو و مولایت را آشکار سازم. سپس دست و پای او را قطع کرد و او را بالا‌ی دار برد. او در بالای دار صدا می‌زد؛ ‌ای مردم هر کسی می‌خواهد احادیث علی (علیه‌السلام) را بشنود جلو بیاید. مردم جمع شدند. عمرو بن حریث به عبیدالله بن زیاد گفت: می‌ترسم او دل‌های مردم کوفه را دگرگون کند و آن‌ها بر علیه تو خروج کنند. عبیدالله دستور داد: برو زبانش را قطع کن سپس زبان او را قطع کردند و میثم به شهادت رسید.» شهادت میثم بنا به نقلی ده روز قبل از آمدن امام حسین (علیه‌السلام) به عراق بوده است. جنازه‌اش مدت‌ها بر بالای دار بود
شنبه 28/8/1390 - 14:34
اخبار
برترین مجله اینترنتی ایران

این عکس همه را شیفته خود می کند...

 

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها  Bartarinha.ir

 

شنبه 28/8/1390 - 12:24
قرآن
همواره به بشر گفته شده است که در زمین گردش کنند و بر آنچه در آن خلق شده است بنگرند و بیندیشند.دراین مطلب به بررسی بخش هایی از اعجاز قران در طبیعت شامل ترجمه آیات قران در باره هر پدیده طبیعی به همراه توضیحات علم و یافته های علمی بشر در آن رابطه پرداخته شده است.

باران
سوره نور آیه۴۳: آیا ندیدی که خداوند ابرهایی را به آرامی می راند، سپس میان آنها پیوند می دهد، و بعد آن را متراکم می سازد؟! در این حال، دانه های باران را می بینی که از لابه لای آن خارج می شود; و از آسمان -از کوه هایی که در آن است (ابرهایی که همچون کوه ها انباشته شده اند)- دانه های تگرگ نازل می کند، و هر کس را بخواهد بوسیله آن زیان می رساند، و از هر کس بخواهد این زیان را برطرف می کند; نزدیک است درخشندگی برق آن (ابرها) چشمها را ببرد!

دانشمندان با مطالعه بر روی ابرها به این نتیجه رسیدند که چگونگی بارش باران از ابرها دارای سیستم و مرا حل خاصی می باشد.
هواشناسان در مورد تشکیل ابر کومولونیمبوس مطالعه کرده اند تا نحوه تولید و ایجاد باران، تگرگ، برق (نور) را بیابند.یافته ها نشان می دهد که کومولونیمبوس طی مراحل زیر باران ایجاد می کند.
۱- ابتدا ابرها با نیروی باد به حرکت در می آیند، قطعه های پراکنده و کوچک که کومولوس نام دارند با نیروی باد به یکدیگر فشرده شده و در یک منطقه تجمع می یابند و ابرهای کومولونیموس را می سازند.
۲- اتصال: ابرهای کوچکتر به یکدیگر متصل و ابرهای بزرگتر را تشکیل می دهند.
۳- تراکم و انبوه شدن: وقتی ابرهای کوچکتر به هم می پیوندند و ابرهای بزرگتر را می سازند در ابرهای بزرگ حرکت و رشد عمودی به سمت بالا صورت گرفته که این پدیده در مرکز ابرها بیشتر از لبه ها و کناره های آن رخ می دهد.
ابرها بعد از این رشد رو به بالا موجب کشیده شدن توده ابر به بالا و رسیدن به ناحیه سردتر اتمسفر (جو) که محل تشکیل قطره های آب و تگرگ است می شود و قطره های آب و تگرگ، بزرگتر و سنگین تر شده و حرکت رو به بالای آنها متوقف می شود.
به صورت قطره های باران و تگرگ فرود می آیند به هم پیوستن تکه های کوچک و تشکیل ابرهای بزرگ می باشد و شروع بارندگی می باشد.

تناسب باران
سوره زخرف آیه ۱۱ :همان کسی که از آسمان آبی فرستاد بمقدار معین، و بوسیله آن سرزمین مرده را حیات بخشیدیم; همین گونه (در قیامت از قبرها) شما را خارج می سازند! (۱۱)
بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان بر روی تناسب قطرات باران انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مقدار قطراتی که از زمین بخار می شودن در حدود ۱۶ میلیون تن می باشد و به همین میزان آب ازآسمان فرود میآید.

باد
سوره حجر آیه۲۲ : ما بادها را برای بارور ساختن (ابرها و گیاهان) فرستادیم; و از آسمان آبی نازل کردیم، و شما را با آن سیراب ساختیم; در حالی که شما توانایی حفظ و نگهداری آن را نداشتید! (۲۲)

بادها با وزش خود روی اقیانوس ها باعث حرکت قطرات اب و بعد از مدتی به وجود امدن موج می شوند. سپس این موجها سب پخش شدن ذرات اب در هوا می شوند و باد آنها را به سمت بالا انتقال می دهد که از اولین مراحل بارش باران می باشد.یکی دیگر از وظایف بادها انجام عمل لقاح می باشد.

آبها و اقیانوس ها دیوار مانع میان دو دریا
سوره نمل آیه۶۱ : یا کسی که زمین را مستقر و آرام قرار داد، و میان آن نهرهایی روان ساخت، و برای آن کوه های ثابت و پابرجا ایجاد کرد، و میان دو دریا مانعی قرار داد (تا با هم مخلوط نشوند; با این حال) آیا معبودی با خداست؟! نه، بلکه بیشتر آنان نمی دانند (و جاهلند)! (۶۱)
موج های بزرگ و جریان های قوی در دریا مدیترانه و اقیانوس اطلس وجود دارد. مدیترانه از طریق جبل الطارق وارد اتلانتیس می شود. میان این دو در اعماق چند صد متری دیوار وجود دارد.
در طرفین این مانع هریی از دریاها دما و شوری و غلظت و شرایط زیستی خاص خود را دارد.مثلا آب دریای مدیترانه در مقایسه با اقیانوس اطلس: گرم، شور، و کم غلظت تر است.
وقتی آب دریای مدیترانه از بالای دیوار میان خود و اقیانوس اطلس، با گرما و شوری و غلظت کم و خصوصیات ویژه خود چند صد متر به اعماق می رود.
آب دریای مدیترانه در آن عمق تعادل و توازان ایجاد می کند.و از بالا برمی گردد.این دو دریا در همین مرز با هم قاطی میشوند و فراتر از مرز خود نمی روند.که این امر به خاطر تغییر غلظت کشش سطحی از قاطی شده اند جلوگیری می کند.

کوهها
سوره انبیا آیه۳۱ : و در زمین، کوه های ثابت و پابرجایی قرار دادیم، مبادا آنها را بلرزاند! و در آن، دره ها و راه هایی قرار دادیم تا هدایت شوند! (۳۱)
دانشمندان به این نتیجه رسیده ان که ریشه کوهها برروی سطح زمین نمی باشد بلکه در زیر زمین می باشد مثلا کوه اورست ارتفاع قله ان در حدود ۹ کیلومتر از زمین می باشد و ریشه ان طولی در حدود ۱۲۵کیلومتر دارد.کوهها بر اثر حرکت و تصادم تکه های بزرگ پوسته زمین به وجود می ایند.
و قتی دو لایه با هم برخورد می کنند لایه قوی تر در زیر ان یکی قرار می گیرد و از لایه بالای کوه ئشکل می گیرد.

زلزله و خروج مواد مذاب
سوره زلزله آیه ۱و۲: هنگامی که زمین شدیدا به لرزه درآید، (۱) و زمین بارهای سنگینش را خارج سازد!(۲)
فوران های آتشفشانی معمولا براساسی شکل دهانه ای که از آن فوران صورت می گیرد، محل قرارگیری دهانه در کوه آتشفشان، شکل و نوع مخروط اتشفشان و بالاخره خصوصیات عمومی فوران (آرام یا شدید-انفجاری یا غیر انفجاری) طبقه بندی می شوند.

گدازه های اسیدی به علت درصدSio۲ بالا و درجه حرارت نسبتا پایین دارای (ویسکوزیته) بالا و سیالیت پائین بوده و در نتیجه به صورت انفجاری همراه با مواد پرتابی می باشد.اما در گدازه های باریک به علت درصدSio۲پائین و درجه حرارت نسبتا بالا، گرانروی پائین بوده و سیالیت افزایش می یابد و در نتیجه مواد پرتابی با مقدار کم و فوران آرام انجام می شود.

سیاهچاله فضایی
سوره نجم آیه۱ :سوگند به ستاره وقتی که از بالا به گودال فرو می افتد (یا فرو می ریزد)(۱)
طبق اختر فیزیک نظری جدید ممکن است سیاهچاله ها مرحله پایانی زندگی ستاره ها باشند.مادامی که یک منبع انرژی در ناحیه مرکزی ستاره فعالیت می نماید، درجات حرارت بالا باعث انبساط گاز و جدا شدن لایه های بالایی آن می شود.
در عین حال، نیروی گرانشی عظیم ستاره این لایه ها را بسوی مرکز می کشاند.پس از آنکه سوخت تامین کننده واکنش های هسته ای به مصرف رسید، درجه حرارت در ناحیه مرکزی ستاره به تدریج پایین میآید.
در این مرحله تعادل ستاره به هم می خورد و ستاره تحت تاثیر نیروی گرانشی خود منقبض می گردد، تکامل و تغییر بیشتر آن به جرمش بستگی دارد.


ستون های منظومه شمسی
سوره رعد آیه۲ : خدا همان کسی است که آسمانها را، بدون ستونهایی که برای شما دیدنی باشد، برافراشت، سپس بر عرش استیلا یافت (و زمام تدبیر جهان را در کف قدرت گرفت); و خورشید و ماه را مسخر ساخت، که هر کدام تا زمان معینی حرکت دارند! کارها را او تدبیر می کند; آیات را (برای شما) تشریح می نماید; شاید به لقای پروردگارتان یقین پیدا کنید! (۲)
سیارات منظومه شمسی نیروی جاذبه که انسان آنرا بصورت ستونهای از موج تصور می کند و به شکل ستون آنرا رسم می کند با هم نگهداشته شده اند.

تعداد سیارات منظومه شمسی
سوره یوسف آیه۴ : (به خاطر بیاور) هنگامی را که یوسف به پدرش گفت: "پدرم! من در خواب دیدم که یازده ستاره، و خورشید و ماه در برابرم سجده می کنند!" (۴)
بنابر یافته ستاره شناسان تعداد سیارات ۱۱ می باشد: سیاره ماه، سیاره عطارد، سیاره زهره، سیاره زمین، سیاره مریخ، سیاره مشتری، سیاره زحل، سیاره اورانوس، سیاره نپتون، سیاره پلوتون، سیاره سدنا.

شب و روز
سوره نور آیه۴۴ : خداوند شب و روز را دگرگون می سازد; در این عبرتی است برای صاحبان بصیرت! (۴۴)
خورشید هر روز از مشرق طلوع میکند و به آرامی بالا می اید. مسیر حرکت آن دراسمان به شکل یک نیم دایره است.پس از پیمودن این مسیر، درافق فرو می رود.و شب آغاز می شود.
زندگی انسان، جانوران و گیاهان تحت تاثیر گردش شب و روز است.در زمانهای قدیم، مردم عقیده داشتند که خورشید واقعا در آسمان حرکت می کند و شب و روز به وجود می آورد.
مثلا مصریان بر این باور بودند که خدای خورشید به نام "رع" ارابه آتشین خود را هر روز در آسمانها می راند.امروزه می دانیم که این خورشید نیست که حرکت می کند بلکه سیاره ما زمین، از غرب به شرق می چرخد.ما در اثر چرخش زمین تصور می کنیم که خورشید در آسمان حرکت می کند.

پوشش هوای محافظ زمین
سوره انبیا آیه۳۲ : و آسمان را سقف محفوظی قرار دادیم; ولی آنها از آیات آن روی گردانند.(۳۲)
گرد زمین را پوشش هوایی ضخیمی فرا گرفته،که عمق آن به ۳۵۰ کیلومترمی رسد.هوا از گازهای «نیتروژن "-به نسبت ۷۸/۰۳ درصد و«اکسیژن "به نسبت۹۹ ۲۰/ درصد و اکسید کربن به نسبت ۰/۰۴درصد و بخار آب و گازهای دیگر به نسبت ۰/۹۴ درصد ترکیب یافته است.
این پوشش هوایی با این حجم ضخیم و بااین نسبت های گازی فراهم شده در آن،هم چون سپری آسیب ناپذیر،زمین را دربر گرفته و آن را از گزند سنگ های آسمانی که به حد وفور (۵۲) به سوی زمین می آیند و ازهمه اطراف،تهدیدی هولناک برای ساکنان زمین به شمار می روند،حفظ کرده زندگی را بر ایشان امکان پذیر می سازد. fardanews.com
شنبه 28/8/1390 - 12:23
اخبار
آذر ماه امسال سهمیه و قیمت بنزین خودروهای شخصی برای یازدهمین ماه متوالی ثابت ماند. در همین حال، بنزین تک نرخی همزمان با اجرای فاز دوم هدفمند شدن یارانه ها روی میز دولت قرار گرفت.

برای یازدهمین ماه متوالی سهمیه و قیمت بنزین خودروهای شخصی ثابت مانده است و پیش بینی می شود این سهمیه تا ساعت 24 دوشنبه 30 آبان ماه در کارتهای هوشمند سوخت خودروها واریز شود.

بر این اساس <آبان ماه سالجاری بنزین سهمیه ای خودروهای شخصی 60 لیتر و با نرخ نیمه یارانه ای 400 تومان تعیین شده است.
 
همچنین در سومین ماه فصل پاییز، برای موتورسیکلتها 25 لیتر سهمیه بنزین نیمه یارانه ای و برای خودروهای شخصی 500 لیتر سهمیه بنزین آزاد (700 تومانی) پیش بینی شده است.
 
در همین حال ، سهمیه بنزین آزاد خودروهای شخصی در صورت اتمام سهمیه بنزین نیمه یارانه ای 400 تومانی خودروها از طریق کارت هوشمند سوخت خودرو قابل برداشت است ضمن آنکه برای آذر ماه سالجاری هم هیچگونه محدودیت زمانی برای استفاده از سهمیه بنزین 100 تومانی ذخیره شده در کارتها تعیین نشده است.
 
آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نشان می دهد که از ابتدای سالجاری تاکنون به طور متوسط روزانه 60 میلیون لیتر بنزین در سطح کشور مصرف شده است که استفاده از این فرآورده استراتژیک نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با حدود 5 درصد کاشه مواجه شده است.

منبع: مهر
شنبه 28/8/1390 - 12:23
آلبوم تصاویر










 
 
شنبه 28/8/1390 - 12:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته