• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4134روز قبل
تاریخ

502م:دولت وقت ایران بیستم نوامبر سال 502 میلادی (زمان پادشاهی قباد ساسانی) به دولت روم شرقی (قسطنطنیه) اعلان جنگ داد. این اعلان جنگ پس از سه اخطار پی در پی به دولت روم که این دولت در رعایت تعهداتی که به موجب پیمان صلح سال 442 (منعقد شده میان یزدگرد دوم و تئودور) سپرده بود تعلل كرده است صادر شده بود. در اخطاریه های كتبی سه گانه، دولت روم متهم شده بود كه تعمدا در صدد اجرای چند بند از پیمان بر نیامده و تاكید شده بود كه ادامه تعلل رومی ها، پیش از آن تحمل پذیر نخواهد بود. در پی این اعلان جنگ، واحدهای ارتش ایران چند منطقه از قلمرو رومیان ازجمله شهر تئودوراپولیس را تصرف كردند كه آناستازیوس امپراتور تازه روم درخواست ترك مخاصمه كرد. پیمان صلح سال 442 میلادی در پی تجاوز رومیان به قلمرو ایران در قفقاز و شكست آنان در منطقه «دربند» از ارتش ایران امضاء شده بود. تئودور امپراتور وقت، معروف به تئودور بزرگ عذر آورده بود كه هدف نیروهای رومی جلوگیری از ورود اقوام مهاجم از آسیای مركزی بود، نه تصرف «دربند» قفقاز متعلق به ایران. طبق قرارداد سال 442، دولت ایران پذیرفته بود كه در قبال دریافت پول از دولت قسطنطنیه، مانع از تعرض مهاجران آسیای مركزی به قلمرو رومیان شود.

 

سواره نظام ایران در دوران ساسانیان


1952م:20 نوامبر 1952 (29 آبان سال 1331 ـ دوران حكومت مصدق) روزنامه های تهران بهای سكه طلا (یك پهلوی) را 74 تومان و پنج قران گزارش كرده بودند (تقریبا 3 هزار بار كمتر از امروز). این روزنامه ها بهای دلار آزاد (نرخ بازار) را 74 قران گزارش كرده بودند (تقریبا 130 بار كمتر از امروز). در سال 1331، ایران تحت تحریم انگلستان قرارداشت كه یك ابر قدرت وقت بود و نمی توانست نفت صادر كند.


1541م:"ژان کالون Jean Calvin" فرانسوی (1564 - 1509) و یکی از دو موسس اصلی مذهب پروتستان 20 نوامبر سال 1541 در ژنو Geneva یک حکومت مذهبی تشکیل داد تا پایگاهی برای پروتستانیسم اروپا باشد. وی ضمن اعلام تشکیل چنین دولتی تاکید کرد که پروتستانهای فراری و آواره سراسر اروپا را در ژنو پناه می دهد و به این ترتیب "ژنو" در برابر "رم = واتیکان" قرار گرفت که پایتخت پاپ ها بود.

پاپ وقت، "پل سوم" که از افزایش شمار پروتستانهای نگران شده بود، پس از اطلاع از این اقدام یک شورای شش نفری مرکب از کاردینالهای ارشد تشکیل داد تا با پروتستان ها (پیروان کالون فرانسوی و لوتر آلمانی) مبارزه کنند و این مبارزه از ژوییه 1542 آغاز شد.

پاپ، کاردینال "کارافانه" را هم فرمانده نظامیان تحت فرمان خود کرد و این کاردینال اخطار کرد هر کاتولیک که پروتستانها را تحمل کند و یا این که به حمایت از پروتستانیسم بپردازد مجازات خواهد شد و این مجازات عبارت از مصادره اموال، تکفیر و احیانا زندان خواهد بود و به این ترتیب خصومت این دو فرقه مسیحیت با یکدیگر آغاز شد که نتیجه اش جنگ های مذهبی متعدد و در به دری های فراوان بود.

 

Jean Calvin


1858م: 20نوامبر سالروز درگذشت «رابرت اوون Robert Owen» اسکاتلندی است که به سال 1858در 87 سالگی فوت شد. «اوون» مبتکر «سوسیالیسم تعاونی» است که افکار خود را در اسکاتلند و نیز در یک منطقه کشاورزی در آمریکا به معرض تجربه گذاشت.

اوون با این عقیده که جامعه باید عاری از فقر، جنایت و مرض باشد و مردم با شادی و خوشبختی و بدون ترس و هراس از آینده و در نهایت خوش بینی زندگی کنند طرح مدینه فاضله خود را نوشت تا یک الگو برای سراسر جهان شود و نخستین مدینه فاضله را به نام «نیو لانارکNew Lanark» به وجود آورد.

 

رابرت اوون


1910م: 20نوامبر سال 1910 "لئو نیکلایوویچ تولستوی Leo Nikolayevich Tolstoy" نویسنده شهیر و اندیشمند روسیه در 82 سالگی در گذشت. طبق تقویم میلادی قدیم تاریخ مرگ تولستوی هفتم و یا نهم نوامبر بود. لئو نهم سپتامبر 1838 و در تقویم قدیم 28 آگوست این سال در یک خانواده ارباب ملک در منطقه تولی به دنیا آمده بود و در کودکی مادر و در نوجوانی پدر خود را از دست داده بود. وی به دلیل مخالف بودن با برنامه های تحصیلی تکراری و بعضا بی ارتباط، دانشگاه را در سال سوم، ناتمام رها کرد. تولستوی همه مراحل زندگی را طی کرد از جمله خدمت نظام وظیفه.

تولستوی معتقد به "کمال Perfection" بود و می گفت فرد وقتی به کمال می رسد که جسما و روحا و اخلاقا سالم باشد. وی این سه عامل را عوامل شادی بخش زندگانی می دانست.

تولستوی مخصوصا بعد از میانسالی، مخالف بهره برداری انسان از انسان شده بود که در روسیه بیش از نقاط دیگر رواج داشت. دوبار سرف های املاک خودش را آزاد کرد ولی آنان به دلیل ناباوری آنجا را ترک نکردند. (روستاییانی که با املاک خرید و فروش می شدند و ضمیمه املاک بودند سرف نامیده می شدند)

در زمینه نوشتن داستان عقیده داشت که داستان باید به گونه ای نوشته شود که خواننده عشق به زندگی پیدا کند و رو به کمال بکذارد و عشق به زندگی یعنی عشق به خود و جامعه.

به باور تولستوی، نویسنده داستان باید آنچه را که می نویسند شخصا دیده و تجربه کرده باشد و به عبارت دیگر خود او آن را باور داشته باشد. داستان "آنا کارنینا" تجربه عشق خودش به سونیا بود که بعدا باهم ازدواج کردند.

تولستوی داستانها و نمایشنامه های متعدد نوشت از جمله: دوران بچگی، نوجوانی، جوانی، آناکارنینا، جنگ و صلح، کوپن جعلی، پدر سرگیوس، آقا و نوکر، قزاقها و ....

نامه هشدار دهنده او به تزار نیکلای دوم که در سال 1901 نوشته و ارسال شده و در موزه نگهداری می شود سند بزرگی است که در آن اوضاع نابسامان روسها منعکس است. تولستوی در این نامه به تزار هشدار داده بود که اگر آزادی ندهد و دموکراسی برقرار نکند و از شکاف پهناور مان فقیر و غنی نکاهد و نظام فئودالی را تعدیل نکند جنگ داخلی اجتناب ناپذیر خواهد بود و روسیه نابود خواهد شد. همین نامه بعدا باعث تعقیب قضایی او شد.

تولستوی اواخر عمر از زنش قهر کرد و با قطار از زادگاه خود به صورت فرار خارج شد و در تنهایی درگذشت. وی دارای یازده فرزند بود.

 

Tolstoy

 

2004م:نیكلاس كریستف در مقاله 20 نوامبر2004 خود در نیویورك تایمز و نقل آن در روزنامه های دیگر آمریکا، از نظام انتخاباتی این کشور انتقاد كرده و راههایی برای اصلاح آن ارائه داده بود.

مضمون این مقاله از این قرار بود: ما كه منتقد روش انتخاباتی عراق در زمان صدام حسین و شوروی در دوران حكومت حزب كمونیست بودیم و به نامزدهای محدود در انتخابات آنها ایراد می گرفتیم و هنوز هم از گسترش دمكراسی به همه کشورهای جهان سخن به میان می آوریم، دست كم باید نظام انتخاباتی خودمان را اصلاح كنیم كه ایراد نداشته باشد. در حال حاضر برنده انتخابات ما یا نامزدهای حزب دمكرات هستند و یا جمهوریخواه، و این، به دلیل توجه مردم به همین دو حزب نیست؛ نظام انتخابیه ما بسیار قدیمی است و با شرایط روز مطابقت نمی كند. برای مثال: در انتخابات محلی ایالت آركانزا در 75 درصد از موارد، نامزد انتخاباتی رقیبی جز از حزب دیگر (دمكرات و یا جمهوریخواه) نداشته و به همین گونه 73 درصد در فلوریدا، 70 درصد در كارولینای شمالی و 62 درصد در نیومكزیكو. در هر دوره، تغییرات جغرافیایی حوزه ها بر پایه منافع حزب حاكم صورت گرفته است. برای مثال: برای این دوره (نوامبر 2004) تغییرات حوزه ها در ایالت تكزاس به گونه ای بود كه نمایندگان حزب دمكرات حذف شدند. وضعیت انتخابات در آمریكا به شكلی است كه وقتی یك نفر یك بار به عضویت مجلس نمایندگان درآید، این عضویت او عملا مادام العمر می شود مشابه مجلس لردان در انگلستان و ....

 

کریستف


1805م:امروز زادروز فردیناند دو لسپس Ferdinand De Lesseps است که در نوامبر 1805 در ورسای فرانسه در یک خانواده دیپلمات به دنیا آمد و 12 ژوییه 1894 درگذشت. وی که هفت سال در مصر زندگی کرده بود پس از روی کار آمدن دوستش سعید پاشا در آن کشور، پیشنهاد ساختن آبراه سوئز را به او داد و این کار مهم را به انجام رسانید.

با گشایش این آبراه، کشتیران ها از طی کردن راه طولانی و توفانی جنوب آفریقا (دماغه امید نیک) آسوده شدند و مدیترانه بار دیگر رونق عهد باستان را به دست آورد. وی سپس به فکر ایجاد آبراهی میان دو اقیانوس اطلس و آرام افتاد تا راه کوتاه شود و بهترین محل را پاناما یافت و مشغول به کار شد که آمریکا کمپانی سازنده را خریداری کرد و خود، این آبراه را به پایان رسانید.

 

De Lesseps

 

2004م:«دیوید گرگن David Gergen» روزنامه نگار معروف آمریكایی در مقاله ای كه در شماره 19 نوامبر 2004 نیویورك تایمز انتشار یافت در باره جورج بوش و تغییرات كابینه اش نوشته بود: بی تردید جورج دبلیو بوش بی پرواترین رئیس جمهور آمریكا در تاریخ معاصر است، ولی عاقل بودنش در برابر علامت سئوال و در طول چهار سال آینده باعث دلواپسی است.

وی نوشته بود: تا اینجا، از انتصابات و تغییرات كابینه می توان به این نتیجه رسید كه بوش با منصوب كردن كاركنان كاخ سفید و اطرافیانش به وزارت، می خواهد كه از اختیارات خود نهایت استفاده را ببرد و همه مطیع و گوش به فرمان او باشند، بمانند وینستون چرچیل در انگلستان كه در حقیقت خودش همه كاره بود. همه تلاش بوش این است كه در دوره های بعد از او هم، حكومت آمریكا در دست حزب جمهوریخواه باشد و برتری آمریكا برجهان باقی بماند. ولی اگر بخواهد بدون مشورت با افراد باتجربه و جهاندیده هر برنامه و سیاستی را که به نظرش خوش می آید اجرا کند آمریکا را مقروض تر، مردم را ناراضی و حزب جمهوریخواه را در انتخابات پارلمانی نوامبر 2006 و انتخابات عمومی نوامبر 2008 به شکست خواهد کشانید. به علاوه، آمریکا در معرض ازدست دادن عنوان "تنها ابرقدرت" قرار خواهد گرفت. گرگن در مقاله خود به جورج بوش اندرز داده بود که درصد اجرای تهدیدهای خود و حمله نظامی به ایران و کره شمالی برنیاید که گرفتاری آمریکا را ده چندان خواهد کرد. بوش تنها به این اندرز توجه کرده بود.

 

David Gergen

 

2004م:به مناسبت گردهمایی سران دولتهای پیرامون اقیانوس آرام در كشور شیلی در بیستم نوامبر 2004، رسانه های چاپی آمریکا مردم این کشوررا از حضور چین در همه زوایای آمریكای لاتین آگاه كرده و نوشته بودند: چین كه دارای یك رشد اقتصادی ثابت و پایدار است و می رود تا صاحب بزرگترین اقتصاد تاریخ بشر شود، در آمریكای لاتین جای همه را گرفته و خریدار هرگونه كالای اضافی و فروشنده اجناس مورد نیاز این منطقه است. هم اکنون (نوامبر 2004) از مس شیلی تا سنگ آهن، روی، چوب و لوبیای روغنی برزیل و از نفت ونزوئلا تا شكر كوبا و گوشت آرژانتین روانه چین است. رئیس جمهور ما (آمریكا) دو روز در شیلی ماند ولی «هو جینتائو» رهبر چین بیش از دو هفته در آمریکای لاتین بود. چین در هر نقطه از دنیا كه خلائی را مشاهده كند وارد آن می شود. ما امروز در عراق درگیر هستیم و فردا در جای دیگر و به محض خارج شدن از یک نقطه، چین جای ما را در اقتصادشان كه نسبت به آن خصومتی ندارند می گیرد و .... ما دیدیم که اجتماع سران منطقه اقیانوس آرام در میان صدای اعتراض شیلیائی ها به پرزیدنت بوش در مورد تلفات مردم عراق و تخریب خانه هایشان و انتقاد از آن دسته از سران ملل كه ساكت نشسته و مصائب عراقی ها را نظاره می كنند تشكیل شده بود. لاتین ها با استفاده از گرفتاری ما در عراق و افغانستان و تهدید روزانه ایران، سوریه، سودان، کره شمالی و ... دارند متحد می شوند و رنگ سرخ به خود می گیرند (چپگرا می شوند). این، بزرگترین شکست خواهد بود اگر ما حیاط خلوت خودرا ازدست بدهیم.

 

 

2008م:شبكه تلویزیونی كابلی آمریكا ـ سی ان ان ـ هجدهم نوامبر 2008 به مخاطبانش اطلاع داده بود كه بعد از ظهر آن روز با «اوو مورالس Evo Morales » رئیس جمهور بولیوی یك مصاحبه مستقیم از راه دور خواهد داشت و مجری این مصاحبه (به نام سانچز) كه بر زبان اسپانیایی مسلط است، خود این مصاحبه را به انگلیسی ترجمه خواهد كرد و نیازی به مترجم نخواهد بود. در لحظه ای كه قرار بود مصاحبه پخش شود، پس از لختی سكوت و پخش برنامه ای دیگر، سانچز گفت كه مورالس حاضر به مصاحبه با ما نشده است، شاید كه رّد درخواست مصاحبه در آخرین لحظه، دنباله ضدیت های او با دولت آمریكا باشد. مورالس كه یك سوسیالیست و از بومیان (سرخپوستان) بولیوی است در نوامبر 2008 اقدامات ضد آمریكایی خود را شدت داده و گروهی از آمریكاییان و ازجمله آموزگاران آمریكایی زبان انگلیسی را از بولیوی اخراج كرده بود. وی دولت واشنگتن را به تحریك فرماندار یك ایالت بولیوی كه اینك در زندان است متهم كرده بود. مورالس در كشور خود از حمایت اكثریت برخوردار است.

 

 Evo Morales

 

2008م:رسانه های آمریكا نوزدهم نوامبر 2008 ضمن انتشار تصویر بالا، خبر از پیام تازه «ایمن ظواهری» مقام دوم القاعده داده بودند كه در یك سایت اینترنتی این گروه قرار گرفته و از برخی از شبكه های تلویزیونی عربی پخش شده بود. طبق گزارش این رسانه ها، ظواهری (یك پزشك مصری) به باراك اوباما (در آن تاریخ؛ رئیس جمهور منتخب آمریكا) كه از بیستم ژانویه 2009 كار خود را در این سمت آغازكرد اخطار كرده بود كه نیروی نظامی بیشتری به افغانستان نفرستد.

ظواهری در این پیام ضمن اشاره به اظهارات اوباما كه بخشی از نیروهای آمریكایی مستقر در عراق را به افغانستان خواهد فرستاد، گفته بود كه این سیاست محكوم به شكست است.

ظواهری خطاب به اوباما افزوده بود: اگر شما هم بخواهید كه مصّرانه به سیاست شكست خورده واشنگتن در افغانستان ادامه دهید به همان سرنوشت جورج دبلیو بوش و پرویز مشرّف و پیش این دو نفر، دولت شوروی و قبل از شوروی دولت انگلستان رو به رو خواهی شد. مروری بر آن شكست ها لازم است.

ظواهری در پیام قبلی خود كه در تابستان 2008 انتشار یافت مدعی شده بود كه سكوت ایران در قبال مسئله افغانستان، عملا باعث آزادی عمل آمریكا شده است.

16 نوامبر 2008 اوباما گفته بود كه باید بخشی از نیروی 150 هزارنفری آمریكا در عراق را به افغانستان منتقل كرد.

 

باراک اوباما

 

1815: دولتهای آلمان، روسیه، اتریش و انگلستان یک اتحادیه بزرگ میان خود تشکیل دادند تا از پیدایش یک ناپلئون دیگر در اروپا جلوگیری کنند.

1866: در پی جنگ داخلی آمریکا و لغو بردگی در این کشور دانشگاه "هوارد" در شهر واشنگتن برای تحصیل سیاهپوستان تاسیس شد.

1945: محاکمه 24 تن از سران حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان (نازی) و همکاران هیتلر در محکمه فاتحان جنگ در ساختمان قضایی در نورنبرگ آغاز شد که به اعدام برخی از آنان انجامید.

1975: ژنرال فرانسیسکو فرانکو دیکتاتور اسپانیا در 82 سالگی و پس از 39 سال دیکتاتوری درگذشت.

# 1977: انور سادات رییس جمهوری وقت مصر در پارلمان اسرائیل نطق کرد.

منبع:iranianshistoryonthisday.com

يکشنبه 29/8/1390 - 0:53
اخبار

اهم برنامه‌های خبری پیش بینی شده روز یكشنبه كشور كه شماری از آنها را گروه های خبری ایرنا پوشش خواهند داد، به این شرح است:

اهم برنامه های ایرنا در روز یكشنبه

**سیاسی:

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی

نشست جایگاه منطقه ای و فرامنطقه ای گرجستان

نشست خبری سردار خراسانی

مراسم مجلس اعلای عراق

 

**اجتماعی

سمینار كشوری دیابت

مراسم تجلیل از داوطلبان سلامت

افتتاحیه 27 اجلاس منطقه ای با حضور وزیر جهاد

 

**علمی

مراسم تقدیر از برگزیدگان هجدهمین كتاب سال دانشجویی

 

**فرهنگی

 

مراسم افتتاحیه هفته كتاب با حضور وزیر ارشاد

میزگرد تخصصی مطالعه مفیبد در كشور

رونمایی از آلبوم موسیقی خورشید

نشست خبری همایش ملی هنر شیعه

رونمایی از كتاب مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره تولید علم با حضور وزیر ارشاد

تقدیر از برگزیدگان هجدهمین دوره كتاب سال دانشجویی

نشست خبری گروه نمایش پایكوبی اسب ها پشت پنجره

نشست خبری همایش ملی هنر شیعی

تقدیر از برگزیدگان هجدهمین دوره كتاب سال دانشجویی

نشست بررسی جنبش نو پدید دینی و عرفانی

معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی عكس ایران

نشست خبری جشنواره حركت

جشن بزرگ هفته كتاب با حضور وزیر ارشاد

اختتامیه نوزدهمین دوره هفته كتاب

اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره تئاتر عروسكی

كنسرت موسیقی همایون شجریان

مراسم اختتامیه اهدای جوایز جشنواره كاریكاتور كتاب

نشست خبری جشنواره كاریكاتور كتاب

اختتامیه دهیمن دوسالانه علمی سفال معاصر ایران

شنبه 28/8/1390 - 19:51
اخبار

تهران - برپایی سیزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در دانشگاه شهید بهشتی با حاشیه هایی همراه بود.

حاشیه هایی از سیزدهمین جشنواره جوان خوارزمی

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ، این جشنواره امروز - شنبه - با حضور صدها نفر از دانشجویان و دانش آموزان مبتكر و مخترع برپا شد .

در زمان شروع برنامه در حالی كه مجری مشغول اعلام برنامه های جشنواره بود یكی از پروژكتورهای نصب شده بر دیوار سالن با صدایی زیاد سوخت و در این هنگام دود سیاهی از آن به هوا رفت كه این رخداد توجه حاضران را جلب كرد.

*** بعد از آن مجری راه های خروجی اضطراری سالن را به حاضرین نشان داد و مانند مهمانداران هواپیما با دست خود اقدام به معرفی خروجی های سالن كرد .

*** همهمه ای سالن را فرا گرفت و بلافاصله مجری اعلام كرد كه بر اساس قانون همایش و جشنواره ها ، مجری موظف است در آغاز مراسم تمام نكات ایمنی را اعلام كند.

*** در ادامه این مراسم "عباس طائب " مشاور وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در سخنرانی خود تاكید كرد : دانشگاه ها باید خط مشی كارآفرینی داشته باشند و افراد به یك حقوق دانه گنجشكی اكتفا نكنند بلكه خود كارآفرین باشند.

*** همچنین " كسری خدیور" جوان ترین نوازنده و آهنگساز كشورمان نیز با حضور در این جشنواره ، موسیقی ترانه " ای ایران " را به همراه یك قطعه دیگر موسیقی با ویلون نواخت . وی به خاطر این اجرا ، از سوی " شروین امیری " دبیر سیزدهمین جشنواره جوان خوارزمی لوح تقدیر دریافت كرد و همچنین حاضران نیز وی را به شدت تشویق كردند .

*** در پایان این مراسم بیش از 70 نفر از برگزیدگان دو گروه "دانشجویی - آزاد" و " دانش آموزی و دوره های كاردانی " سیزدهمین جشنواره جوان خوارزمی مورد تقدیر قرارگرفتند .

شنبه 28/8/1390 - 19:50
آموزش و تحقيقات

تهران- یافته های جدید پژوهشگران حاكی از آن است كه شیر مادر می تواند كودك را از گستره وسیعی از بیماری ها از آلزایمر گرفته تا سرطان حفظ كند.

شیر مادر عامل حفظ كودك از آلزایمر تا سرطان

به گزارش دیلی میل، گروهی از دانشمندان بین المللی می گویند شیر مادر حاوی سلول های بنیادی است كه می تواند با انواع بیماری ها از آلزایمر گرفته تا سرطان مبارزه كند.

این شیر می تواند یك منبع آماده از سلول های بنیادی باشد كه مشكلات اخلاقی دست یابی به سلول های بنیادی جنینی را ندارد. این شیر به دلیل برخورداری از سلول های بنیادی كه قابلیت تبدیل شدن به هر نوع سلولی در بدن را دارند ، به طور گسترده ای مانند یك "كیت ترمیمی" عمل می كند.

به گفته دانشمندان، سرطان، نابینایی، دیابت، آلزایمر، پاركینسون و معلولیت از جمله بیماری هایی هستند كه می توان با استفاده از سلول های بنیادی آنها را تاحدودی درمان كرد .

به گفته پژوهشگران دانشگاه وسترن استرلیا شیر مادر فرصت و منبع بسیار غنی و شگفت انگیری برای سلول بنیادی درمانی است.

شنبه 28/8/1390 - 19:49
تاریخ

امروز (شنبه) برابر با بیست و هشتم آبان 1390 و بیست و دوم ذی الحجه 1432 هجری قمری و نوزدهم نوامبر سال 2011 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است

بیست و هشتم آبان در آینه تاریخ معاصر ایران

28آبان 1366

عملیات ظفر4 با رمزیا رسول الله(ص) درجبهه شمالی استان دهوك عراق ودرعمق 250 كیلومتری داخل خاك عراق با جانفشانی دلاوران قرارگاه رمضان آغاز و در نهایت منجر به انهدام تأسیسات نظامی و اقتصادی دشمن شد.

 

28 آبان 1358

سه تن از گروگان های آمریكائی در سفارت آن كشور در تهران شامل یك سیاه‌پوست و دو زن آزاد شدند.

 

28 آبان 1357

صدها نفر چماق به دست تحت حمایت پلیس، در شهرهای مختلف كشور به صفوف تظاهرات مردم علیه حكومت شاه حمله كردند.

 

28 آبان 1338

"فریزر ویلیكنز" به سمت وزیر مختار سفارت امریكا در تهران منصوب شد.

 

28 آبان 1330

"محمد مصدق" نخست‌وزیر، به دعوت "نحاس پاشا" نخست وزیر مصر، در رأس هیأتی رهسپار مصر شد.

 

28 آبان 1326

"ساد چیكف" سفیر شوروی در تهران به نمایندگی از دولت خود طی نامه شدید‌اللحنی به " ابراهیم حكیمی" نخست‌وزیر به موضوع رد قرارداد نفتی در مجلس ایران اعتراض كرد.

 

28 آبان 1325

"آیت‌الله حاج شیخ مرتضی آشتیانی" از علمای نامدار عصر مشروطه در 85 سالگی در مشهد درگذشت.

 

28 آبان 1321

با مصوبه مجلس شورای ملی به ریاست "حسن اسفندیاری"، بانك ملی، ایران اجازه چاپ اسكناس یافت.

 

28 آبان 1320

بخشنامه‌ وزارتی درباره‌ نحوه‌ نگارش نامه‌های اداری و كاربرد اصطلاحات و كلمات در آنها صادر شد.

 

28آبان 1308

حكم انتصاب "مسیو دكركر" رئیس اداره كل گمركات به سمت خزانه‌داری كل ابلاغ شد.

 

28 آبان 1296

"سلطان عبدالمجید میرزا" معروف به عین‌الدوله نخست وزیر "احمدشاه قاجار"، كابینه جدید تشكیل داد.

 

28 آبان 1287

"محمدعلی شاه قاجار" طی اعلامیه‌ای مدعی شد:"چون بسیاری از علمای اسلامی مخالف جنبش مشروطه هستند، من نیز انصراف خود را از مشروطه اعلام می‌دارم."

 

28 آبان 1230

"امیركبیر" به دستور "ناصرالدین شاه قاجار"ازصدارت عزل و "میرزا آقا خان نوری" به این سمت برگزیده شد.

 

28 آبان 1204

دومین دوره جنگهای ایران و روسیه، با تجاوز روس ها به سرحدات ایران آغازشد و در مناطق باكو، شكی و شروان نبرد سختی در گرفت. در این جنگ ها ایران به دلیل برخی خیانت ها از روسیه شكست خورد.

شنبه 28/8/1390 - 19:48
طنز و سرگرمی

فروردین: سیاره بخت شما یعنی عطارد امروز به شما نیروی بدنی فراوانی می‌دهد، به شرط آنكه احتیاط كنید. ممكن است تلف شدن زمان، این انرژی شما را كم كند اما تضمین می‌شود كه اثر منفی آن باقی نمی‌ماند. شما ممكن است بتوانید بر روزمرگی غلبه كنید، اما اگر مایل هستید، می‌توانید انرژی‌تان را ذخیره كنید تا كار جدیدی را شروع كنید.


اردیبهشت: شما ممكن است همه تحریكات عاطفی‌ای را كه روابط خانوادگی شما را امروز تحت تاثیر قرار می‌دهد درك نكنید، اما می‌توانید آن را احساس كنید. قبلا فكر می‌كردید كه می‌دانید چه اتفاقی دارد می‌افتد، ولی الان مطمئن نیستید. از این موضوع دلسرد نشوید. محكم و قوی ماندن ممكن است سخت باشد اما دیگران قدر شكیبایی و صبر شما را خواهند دانست.


خرداد: امروز ممكن است از تراكم كارهایی كه باید انجام دهید گیج و پریشان شوید. مشكل حقیقی این است كه احساسات شما با عقل و منطق تان جور در نمی‌آید، شما تردید دارید كه از عقلتان پیروی كنید یا از دل؟ اگر چه ممكن است اتخاذ تصمیمی‌ برای شما فوری و حیاتی باشد، اما تا می‌توانید صبر كنید. یكباره طالع و بخت شما تغییر می‌کند و شما قادر خواهید بود كه به راحتی مسیر جدیدتان را انتخاب كنید.


تیر:‌ امروز شما باید شروع كنید به ساختن و بنا كردن آنچه كه دیروز آغاز كرده بودید. روابط به هم خورده شما امروز می‌تواند به شكلی درآید كه شما می‌خواهید. اقدام صحیح، حسی را در شما ایجاد می‌كند كه ببینید نقشه‌ها و طرح‌های گذشته‌تان در حال عملی شدن هستند. اما مسایل گره خورده را برای روز دیگری رها كنید. فقط مطمئن شوید كه وقت كافی برای تمام كردن كاری كه شروع كرده‌اید، دارید.


مرداد:‌ امروز فرصت بسیار خوبی است كه از در مخالفت با كسانی درآیید كه تما نیرویشان را علیه شما بكار گرفته‌اند. اما درگیری مستقیم بهترین راه نیست. در عوض هر چقدر می‌توانید موقعیت خود را بسنجید و به آرامی ‌و با اطمینان حركت كنید. اینگونه است كه تمام موانع به طرز معجزه آسایی از سر راه كنار می‌روند.


شهریور: امروز ماه ستاره بخت شما را بر عطارد سازگار كرده است؛ نگرانی زیادی راجع به آنچه كه در سر فكر می‌كنید و آنچه كه واقعا در قلبت دارید احساس می‌كنید. ممكن است به خودت اعتراض كنی كه چراعواطف خود را درگیر كارهایت می‌كنی. اما زبان همیشه قادر به بیان درست احساسات نیست. صبور باش، حتی اگر اوضاع به راحتی پیش نرفت، شرایط بیشتر این احساس را ایجاد می‌كند. بعداز ظهر ماه بخت تو را وارد می‌كند.


مهر: شما دوستان زیادی دارید كه مشتاق‌اند امروز یك مهمانی ترتیب دهند. اما وقتی شما بیشترو بیشتر در خود فرو می‌روید آن مهمانی برایتان خسته كننده می‌شود. فكر نكنید كه هیچ حق انتخابی ندارید. شما واقعا نیازی به انتخاب بین دنیای بیرونی و درونی ندارید. آن دو یكی هستند و یكسان.


آبان: ستاره حاكم شما یعنی بهرام قلمرو وسیع‌تری را امروز به كیوان واگذار می‌كند و ستاره جنگجو تبدیل به ستاره مسالمت آمیز می‌شود. شما توانایی بسیار زیادی برای سازماندهی اطلاعات پیچیده و ترغیب مردم به انجام وظایف مشخص دارید كه برای یك كار منظم آنها را به هم پیوند می‌دهد. برای رهبری و گرفتن زمام امور، آنها را چنگ بزنید و به حال خود رها نكنید.

آذر: شما درباره تصویر بزرگی فكر می‌كنید - كاری كه بسیار خوب انجام داده‌اید - اما امروز زمان عملی كردن ایده‌های بزرگی است كه تا كنون در ذهن داشته‌اید. خوشبختانه در طالع شما ماه، دلاوری و شجاعت را نشان می‌دهد. انرژی بسیار زیادی برای رسیدن به اهداف تان به شما می‌رسد. شما در ابتدای دوره پر تحرك رشد و پویایی هستید، برای انجام آنچه كه ضروری است تردید نكنید.

دی:‌ ستاره بخت شما كیوان امروز از مریخ انرژی بسیار زیادی دریافت می‌كند و برای شروع مبارزه شما را تشویق می‌كند. اما منظور از مبارزه یك درگیری خشونت آمیز نیست، بلكه درباره غلبه كردن بر موانعی است كه بر سر راه شما به سو ی موفقیت قرار دارند. به موانع حمله كنید و اجازه ندهید هیچ چیز شما را از رسیدن به اهداف تان باز دارد.


بهمن:‌ شخصی اخیرا به شما ابراز احساسات كرده، كه الان نوبت بحث درباره آن است. درست است كه هدف شما سرگرمی ‌نیست، اما شما اگر با سیاست هستید، باید از درگیری پرهیز كنید. به یاد داشته باشید كه نمی‌توانید سرتان را زیر برف پنهان كنید. باید سعی كنید كه میان این انكارها و خودداری‌ها، به دنبال یافتن یك راه حل دوستانه باشید كه اگر موفق شدید، یك پیشرفت اساسی برای شما به وجود خواهد آمد.


اسفند:‌ اگر چه ممكن است امروز در محل كار، ‌برخوردهایی داشته باشید اما ممكن است قادر نباشید ببینید كه پشت این برخوردها چه چیزی نهفته است. همكاری متقابل شما با دیگران چیزی نیست كه اكنون نمایان می‌شود، ممكن است یك رابطه نا مناسب را بسازد. خوشبختانه ماه امروز به شما اطلاعات مشخصی را می‌دهد كه بتوانید یك موقعیت سخت را به یكی از آسان ترین آنها تبدیل كنید.

تهیه و ترجمه: گروه سرگرمی‌سیمرغ
شنبه 28/8/1390 - 18:43
تاریخ
اندیشمند مبارز مسلمان، علامه شیخ محمدجواد شری در چنین روزی از سال ۱۹۹۴ میلادی درگذشت.
استاد علامه حاج شیخ محمدجواد شری در حدود سال ۱۹۱۲ میلادی (۱۲۹۱ش/ ۱۳۳۰ق) در شهر صور در لبنان به‌دنیا آمد. پس از پشت سر گذاشتن دوران کودکی و نوجوانی، به حوزه علمیه نجف شتافت و در محضر بزرگانی هم‌چون حضرات آیات عظام: سیدابوالحسن اصفهانی، محمدحسین غروی اصفهانی، میرزای نائینی، آقاضیاءالدین عراقی و ابوالحسن مشکینی به مدارج بالای علمی دست یافت.
وی سپس به لبنان بازگشت و مورد علاقه علامه کبیر، سیدشرف‏الدین عاملی قرار گرفت. علامه شری پس از چندی برای نشر و گسترش معارف اسلام و ترویج مذهب اهل بیت علیهم‌السلام راهی آمریکا شد و در شهر دیترویت در ایالت شیکاگو به سرپرستی و هدایت شیعیان و تألیف و تصنیف و خدمات مذهبی و سخنرانی پرداخت که این کار بیش از چهل سال به طول انجامید.
او نخستین کسی بود که ندای تشیع را در آمریکا به گوش همگان رسانید و عزاداری امام حسین علیه‌السلام را در آن کشور رایج ساخت. علامه شری در حمایت از انقلاب اسلامی ایران در آمریکا نقش به‌سزایی داشت و سخنان وی در جریان تسخیر لانه جاسوسی خطاب به کار‌تر در حمایت از ایران، بسیار مشهور است.
این دانشمند فرزانه هم‌چنین سال‌ها به برنامه هفتگی اسلامی رادیو آمریکا؛ ایجاد وحدت و روح هم‌یاری مشترک در میان اعراب، آفریقایی‏‌ها و لبنانی‏های ساکن غرب؛ تلاش در جهت لغو تعصبات مذهبی و تأسیس بیمارستان کودکان همت گماشت و خدمات درخوری را به سرانجام رساند.
علاوه بر آن‌ها، وی در سخنرانی‏‌ها و تألیفات خود به زبان انگلیسی، سبب ترویج دین و گرایش بسیاری از مسیحیان به اسلام در آن ناحیه گردید. از تألیفات او که به زبان‏های عربی، فارسی و انگلیسی منتشر شده‏اند می‌‏توان این موارد را نام برد: "امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) اسوه وحدت"، "شیعه و تهمت‏های ناروا"، "الخلافة فی الدستور الاسلامی" (انگلیسی) و...
سرانجام استاد علامه حاج شیخ محمدجواد شری، آن دانشمند خدمتگزار و مروج صدیق مذهب جعفری پس از عمری نزدیک به هشتاد و دو سال، در نوامبر سال ۱۹۹۴ میلادی (مصادف با اواخر آبان‌ماه ۱۳۷۳ش) چشم از جهان فروبست و به دیار باقی شتافت.
شنبه 28/8/1390 - 14:43
شهدا و دفاع مقدس
شهدا، علاوه بر مقامات رفیع معنوی، که زبان‏ها و قلم‏ها از توصیف آن و چشم و دل‏ها از مشاهده آن ناتوانند، مشعل‏دار پیروزی و استقلال ملت‏اند و حق بزرگ آنان بر گردن ملت، بسی عظیم است.» (از بیانات رهبر انقلاب) در ادامه، مختصری از زندگی‏نامه یک تن از شهدایی که در تاریخ ۲۸ آبان‏ماه به فیض عظمای شهادت نائل آمده ‏است را می‏خوانیم.
.
شهید محمدرضا موحدیان عطار
تاریخ تولد: ۱۳۲۹
تاریخ شهادت: ۲۸ آبان ۱۳۶۰
محل تولد: اصفهان
طول مدت حیات: ۳۱ سال
محل شهادت: کرخه نور
مزار شهید: بهشت ‌زهرا (س)


• شهید محمدرضا موحدیان عطار در سال ۱۳۲۹ش در شهر اصفهان چشم به جهان هستی گشود. او دوران کودکی خود را تا پایان تحصیلاتش در اصفهان سپری کرد و موفق به اخذ مدرک کار‌شناسی «زمین‌شناسی» از دانشگاه اصفهان گشت و در وزارت صنایع مشغول به خدمت شد. محمدرضا پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به جمع جهادگران نهاد مقدس جهاد سازندگی پیوست و سخت‌ترین کار‌ها را پذیرفت. وی با حضور در منطقه «سمیرم» که یکی از مناطق محروم اصفهان به‌شمار می‌رفت، فعالیت چشم‌گیر خود را آغاز نمود. شروع جنگ تحمیلی، برگ زرین دیگری از رشادت‌های موحدیان عطار را ورق زد. او چندین مرتبه عاشقانه در گروه مهندسی رزمی (جهاد سازندگی) به جبهه رفت. موحدیان عطار، جاده آسفالته سوسنگرد را با این‌که در دید دشمن بعثی قرار داشت، احداث نمود. عشق محمدرضا به قرآن و تفسیر آن و عمل به دستورات اسلام، شهره خاص و عام بود. سرانجام فرمانده دلیر مهندسی رزمی جهاد سازندگی اصفهان آن اسطوره شجاعت و ایثار، محمدرضا موحدیان عطار در تاریخ بیست و هشتم آبان‌ماه ‌سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در منطقه «کرخه نور» طی عملیات طریق‌القدس، مورد اصابت ترکش گلوله توپ قرار گرفت و به فیض عظمای شهادت نائل گشت.
خاطره‌ای به روایت خانواده شهید:
محمدرضا اسوه انفاق و تواضع بود، همیشه و در هر موقعیتی، سعی داشت که به مردم کمک کند. به‌طوری‌که یک‌بار با پای برهنه به خانه آمد. با تعجب پرسیدیم: «کفش‌هایت کجاست؟» خیلی آرام پاسخ داد: «یکی را دیدم پابرهنه بود، من کفشم را درآوردم و به او دادم.» محمدرضا خیلی به دستورات اسلام اهمیت می‌داد و تمام آن‌ها را در زندگی اجرا می‌کرد، پس از شهادت ایشان، یکی از هم‌رزمانش به ملاقات ما آمد و گفت: «در سمیرم که بودیم یکی از برادر‌ها نمازش را اشتباه می‌خواند، موحدیان یک شب پس از ساعت ۱۲ شب بدون هیچ صدایی او را به آشپزخانه برد تا زمانی‌که بچه‌ها خواب هستند، اشکالات نماز این رزمنده [نوجوان] را برطرف نماید.» یاد لحظات سبزی که حسنین علیهماالسلام به پیرمرد وضو یاد می‌دادند، در ذهن‌ها تداعی گشت...
خاطره‌ای به روایت هم‌رزم شهید:
هر روز به نزد محمدرضا می‌رفتم تا از غم‌های سنگینی که در دل داشتم، برای او بگویم. یک روز به سنگری که در عمق ۳ الی ۴ متری زمین حفر شده بود، رفتیم. نیرو‌ها درمورد این‌که چرا تاکنون شهید نشده‌اند، صحبت می‌کردند. موحدیان به فکر فرو رفت. او مدت‌ها بود که آرزوی شهادت داشت ولی حتی زمانی‌که در سوسنگرد پیشانی‌اش مورد اصابت ترکش قرار گرفت، به آرزوی دیرینه‌اش نرسید. افسرده و ناراحت به من گفت: «چرا من شهید نمی‌شوم؟» آن روز گذشت. دو روز بعد خبر شهادت موحدیان عطار را به من دادند. سریع خود را به محل حادثه رساندم. باورم نمی‌شد. از آغاز عملیات تا پایان عملیات، این منطقه امن‌ترین جای ممکن بود و حتی یک گلوله نیز به این طرف شلیک نشده بود ولی این یک گلوله استثنایی، سفیر سرخ شهادت محمدرضا و پیام‌آور عروج نورانی او به سمت الله به‌شمار می‌رفت.
خاطره‌ای به روایت مادر شهید:
یک روز به‌همراه خواهرم به بیمارستان رفتم. قرار بود مورد عمل جراحی قرار بگیرد. پس از مدتی برادرم با اصرار از من خواست تا به خانه بروم. [در میان راه مردی را دیدم که نگران فرزندش بود و می‌خواست بداند فرزندش جزء شهداست یا خیر؟] دخترم به آن آقا گفت: «اگر خبر شهادت فرزندتان را به شما بدهند، چه می‌کنید؟» او پاسخی نداد. من نگاهی به مرد انداختم و گفتم: «افتخار ایشان است که فرزندشان شهید شود و چه انتظاری از این بالا‌تر که والدین خبر شهادت فرزندشان را بشنوند؟» در‌‌ همان لحظه، دخترم به من گفت: «اگر به شما خبر بدهند فرزندتان شهید شده است چه می‌کنید؟» ناگهان قلبم لرزید، پرسیدم: «محمدرضا شهید شده؟» همه سکوت کردند و من خیلی آرام گفتم: «انا لله و انا الیه راجعون.» در آن لحظه حس کردم به خدا رسیدم. نگاهی به فرزندانم انداختم و گفتم: «من سوره والعصر را می‌خوانم، شما هم بخوانید.» با خواندن این سوره، آرامش عجیبی یافتم. به خانه که رسیدم دیدم پرچم سیاهی مقابل درب منزلمان نصب شده است؛ فوراً از بچه‌ها خواستم پرچم قرمز بزنند. زیرا از نظر من محمدرضا هنوز زنده است. رضا پیرو می‌خواهد؛ خواهش می‌کنم که شما پیرو شهیدان باشید.
خاطره‌ای به روایت همسر شهید:
پس از شهادت محمدرضا، یکی از دوستان از من پرسید: «چرا شهید موحدیان وصیت‌نامه ننوشته است؟» گفتم: «نمی‌دانم.» روز بعد دوباره‌‌ همان خانم به منزل ما آمد و گفت: «آیا عینک شهید موحدیان نزد شماست؟ چون دیشب ایشان را در خواب دیدم که به من می‌گفت: شما اگر وصیت‌نامه مرا می‌خواهید، آن وصیت‌نامه پشت عینک من است.» فوراً به سراغ عینک محمدرضا رفتم. چند قطره خون بر روی عینک بود، چشمانم را بستم. الله اکبر! دوباره قطرات خونی را که در لحظه شهادت به روی عینک پاشیده شده بود، نگاه کردم. خدای من! او قصد داشت به ما بگوید: «چه وصیتی بالا‌تر از خون من؟ که شما بخواهید به آن عمل کنید.»

شنبه 28/8/1390 - 14:43
تاریخ
سفر انور سادات به فلسطین اشغالی
سفر انور سادات رئیس‌جمهور پیشین مصر به سرزمین‏های اشغالی فلسطین در چنین روزی از سال ۱۹۷۷ میلادی انجام پذیرفت.
محمد انور سادات رئیس‏جمهور پیشین مصر پس از رسیدن به قدرت، به‌تدریج از مواضع اصولی جمال عبدالناصر، رئیس‌جمهور قبل از خود دور شد و راه انحراف و سازشکاری در ارتباط با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفت. وی پس از چندی با دوری از شوروی سابق، تمایل خود را به نزدیکی با غرب نشان داد و در تاریخ نوزدهم نوامبر ‌سال ۱۹۷۷ میلادی در میان شگفتی فراوان مردم مصر و جهان عرب، به اسرائیل مسافرت نمود.
سادات در ۲۰ نوامبر ۱۹۷۷م، در مجلس اسرائیل به سخنرانی پرداخت و نکاتی را مطرح کرد که پایان تصرف سرزمین‏های اشغالی در سال ۱۹۶۷م، تحقق بخشیدن به حقوق اساسی مردم فلسطین، تضمین مرزهای همه کشورهای منطقه، حذف کاربرد زور و حل اختلاف به‌وسیله راه‏های صلح‏آمیز و پایان بخشیدن به شرائط جنگی در منطقه از آن جمله بود. جالب آن‌که بگین نخست‌وزیر اسرائیل، در سخنرانی خود اشاره‏ای به سخنان انور سادات نکرد و فقط خواهان مذاکره با سایر دول عربی گردید.
سفر انور سادات به سرزمین‏های اشغالی فلسطین، نخستین سفر رئیس یک کشور عربی به این منطقه بود که برای نزدیک شدن مصر به رژیم صهیونیستی و امضای قرارداد به اصطلاح صلح با اشغال‏گران قدس، صورت گرفت. این سفر، خشم و انزجار اعراب و مسلمانان به‌ویژه فلسطینی‏‌ها را برانگیخت.
با وجود همه مخالفت‏‌ها، وی در سپتامبر ۱۹۷۸م و مارس ۱۹۷۹م با وساطت جیمی کار‌تر رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده امریکا، معاهده کمپ دیوید را با مناخیم بِگین نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی امضا کرد. این اقدام باعث عکس‏العمل شدید بسیاری از مردم و دول عربی و اسلامی گردید و حتی منجر به تعلیق و یا قطع روابط بسیاری از کشورهای اسلامی با مصر شد. ادامه این روند هم‏سویی با غرب و رژیم غاصب اسرائیل، گروه‏های اسلامی را به برداشتن این مهره فساد برانگیخت تا این‏که در ششم اکتبر ۱۹۸۱م توسط خالد اسلامبولی به کام مرگ فرستاده شد.
شنبه 28/8/1390 - 14:41
تاریخ


۱۳۰۰ هجری شمسی:
از بیست و هشتم آبان‌ماه سال ۱۳۰۰ هجری شمسی، سندی به‌ شماره‌ ۲۷۰۰۰۰۳۱۱ در دست است که حاوی «تقاضای روزنامه ایران از وزارت معارف برای مساعدت مالی به مشکوةالاطباء» می‌باشد.
در این سند، ضمن اشاره به ادعای کشف شیوه درمان بیماری سل توسط میرزامهدی‌خان مشکوةالاطباء، از وزارت معارف درخواست شده است که با توجه به اهمیت موضوع در ایجاد افتخار برای پزشکان ایرانی با مساعدت مالی این پزشک، فرصت به نمایش گذاشتن تلاش‌هایش را به او بدهند.

۱۳۰۸ هجری شمسی:
از بیست و هشتم آبان‌ماه سال ۱۳۰۸ هجری شمسی، سندی به‌ شماره‌ ۲۴۰۰۱۶۹۱۲ در دست است که حاوی «حکم انتصاب مسیو دکرکر رئیس اداره کل گمرکات به سمت خزانه‌داری کل» می‌باشد.
در این حکم، به مسیو دکرکر اعلام شده که ضمن مراقبت و اهتمام در پیشرفت امور اداره کل گمرکات، دوایر مختلف خزانه‌داری کل را از دکتر والدر تحویل بگیرد و براساس اختیاراتی که قانون برای خزانه‌داری کل شناخته است، به ایفای وظایف بپردازد. 



۱۳۰۹ هجری شمسی:
از بیست و هشتم آبان‌ماه سال ۱۳۰۹ هجری شمسی، سندی به‌ شماره‌ ۷۹۴۸-۱۱۳۰۰۸ در دست است که حاوی «مصوبه هیئت وزیران دربارخ غیررایگان بودن تحصیل در کلیه مدارس متوسطه و عالیه دولتی مرکز و ولایات» می‌باشد.
مصوبه مذکور، حاوی ۵ بند است و در تاریخ بیست و هشتم آبان‌ماه سال ۱۳۰۹ هجری شمسی براساس پیشنهاد وزارت معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه به تصویب هیئت وزیران رسیده است. در این تصویب‌نامه ضمن اعلام غیررایگان بودن تحصیل در کلیه مدارس متوسطه و عالیه دولتی مرکز و ولایات، سه گروه افرادی که از پرداخت تمام یا قسمتی از شهریه معاف‌اند اعلام و نمایندگان وزارت معارف در ولایات و ایالات را مسئول اجرای صحیح مصوبه تعیین کرده است. در بند ۵ شورای عالی معارف، مسئول تعیین میزان شهریه شاگردان مدارس و ترتیب دریافت آن، اعلام شده است. در مصوبه، امضای محمدعلی فرزین (وزیر امور خارجه)، علی‌اکبر داور (وزیر عدلیه)، قاسم صوراسرافیل (کفیل وزارت پست و تلگراف)، حسین سمیعی (وزیر داخله) و فروغی شناسایی شده است.
شنبه 28/8/1390 - 14:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته