• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10405
تعداد نظرات : 2228
زمان آخرین مطلب : 3040روز قبل
حجاب و عفاف
 
flowplayer("player", "http://www.rasanews.ir/scripts/flowplayer-3.1.5.swf");

حجت‌الاسلام ثمری:
حیا کلید برکات و منشأ خیرات در جامعه است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم از حیا به عنوان کلید برکات و منشأ خیرات در جامعه نام برد و گفت: مؤمن با حیا است، هر مطلبی را نمی‌گوید، در هر مکانی وارد نمی‌شود و درباره هر موضوعی بدون آگاهی نظر نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی ثمری، استاد حوزه علمیه قم، دوشنبه شب در برنامه یاد خدا شبکه قرآن و معارف صدا و سیما با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در قیام عاشورا اظهار داشت: حضرت زینب(س) بعد از شهادت امام حسین(س) مسؤولیت رساندن پیام عاشورا را برعهده گرفتند که یکی از آنها داشتن «حیا» در زندگی است.

 

وی افزود: حضرت زینب(س) در جریان وارد شدن به کوفه و مجلس ابن زیاد با خواندن خطبه و رفتار عزتمندانه از شأن و جایگاه اهل بیت(ع) محافظت کردند به گونه‌ای که ابن‌ زیاد در آن مجلس کذایی خطاب به اطرافیان گفت «این زن متکبر کیست» و بعد از متوجه شدن از هیبت، عزت و حیای حضرت زینب(س) تعجب کرد.

 

حجت‌الاسلام ثمری به جایگاه اهل بیت(ع) در نزد خداوند اشاره و تأکید کرد: به هر اندازه‌ای که به ساحت مقدس ائمه اطهار(ع) از جهت بخشیدن نعمت حیات طیبه توجه بیشتری داشته باشیم در نزد خداوند قرب بیشتری پیدا کرده و نسبت به عبادات و اطاعت الهی رغبت بیشتری پیدا می‌کنیم.

 

وی در ادامه با اشاره به ادب علامه طباطبائی نسبت به قرآن ابراز داشت: علامه برای قرآن، احترام بسیاری قائل بود و به فردی که قرآن را بر زمین گذاشته بود و بدون توجه به کلام خدا کارهای دیگری را انجام می‌داد ادب داشتن و حیا کردن از قرآن را متذکر شدند از این‌رو خداوند به وی توفیق داد تا تفسیرهای کم نظیری را بنویسد.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان علی(ع) خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که سبب می‌شود «حیا» در وجود انسان نهادینه شود مراقبت زبان است و در روایت دیگری فرمودند «کسی که حیا نداشته باشد نسبت به خداوند توجه و تقوی ندارد» که در این صورت قلب انسان می‌میرد.

 

وی حیا را کلید برکات و منشأ همه خیرات در جامعه خواند و تأکید کرد: مؤمن با حیا است؛ هر مطلبی را نمی‌گوید؛ در شبهات مواظب است؛ در هر مکانی وارد نمی‌شود و درباره هر موضوعی بدون آگاهی نظر نمی‌دهد که با این طرز تفکر می‌توان به درک و فهم دینی رسیده و به خداوند نزدیک شد.

 

حجت‌الاسلام ثمری در پایان با اشاره به روایتی از امام علی(ع) تصریح کرد: حضرت فرمودند «اگر با کسی مواجه شدید که بدون داشتن چارچوب مشخصی در هر موضوعی اظهار نظر می‌کند و تقیه ندارد؛ او حیا را رعایت نکرده و فطرت در وجودش از بین رفته است و با رفتن به سمت ظلمت با شیطان همراه می‌شود.»/908/پ202/ی

شنبه 22/9/1393 - 18:42
حجاب و عفاف
حجاب و عفاف مهمترین لازمه ورود زن مسلمان به عرصه های اجتماعی است

در زمان دفاع مقدس، بانوان ما با الگو گرفتن از زنان در عاشورای امام حسین(ع) نقش تاثیرگذار و ارزنده‌ای ایفا کردند و توانستند با الگو برداری از حضرت زینب(س) در پشت جبهه و حتی دورن جبهه ها را مدیریت کنند.

 

وی با بیان این که عرصه‌هایی که زنان ما در جامعه امروزی می‌توانند ورود پیدا کنند تغییر کرده است، افزود: امروزه بانوان ما همانند مردان در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ورود پیدا کرده‌اند ولی زنان متعهد و مسلمانان ضمن ایفای وظایف اجتماعی رسالت های مادری خود را به نحو احسن انجام داده و رسالت تربیتی و مادری خود را فراموش نکرده اند و در درون خانه هم مانند صحنه های مختلف اجتماعی با قدرت و توان وارد شده اند.

 

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: در بسیاری از کشورها در موضوعات مختلف، شعار برابری میان زنان و مردان سر می‌دهند اما در حقیقت می‌بینیم که در این کشورها گاهی نقش‌های مخربی برای بانوان در نظر می‌گیرند و از طرفی هم پوشش و چادر بانوان جامعه اسلامی ما را زیر سوال می‌برند ولی در کشور خودشان اجازه نمی‌دهند حتی یک دختر جوان مسلمان با پوشش روسری وارد دانشگاه شود.

 

حجت الاسلام لطفیان با تأکید بر این که ما باید قبول کنیم نظام وجودی زن از مرد متفاوت است، گفت: در کشورهایی که اهمیتی به زنان نمی‌دهند شعار آزادی زنان سر می‌دهند و ما را محکوم می‌کنند که زنان شما در انقلاب اسلامی آزاد نیستند و نتیجه این می‌شود که زنان را حربه‌ای برای تبلیغ کالاهای لوکس می‌دانند.

 

وی با طرح این سوال که آیا بانوان ما باید به هر شغلی ورود داشته باشند، ادامه داد: در همین کشورهایی که شعار آزادی سر می‌دهند چه تعداد زنان روزانه برای کارهای غیراخلاقی به فروش می‌رسند حتی گروه‌های تروریستی داعش هم زنان مسلمان را می‌گیرند و به عنوان برده می‌فروشند.

 

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: نگاه غرب به زن یک نگاه ابزاری است ولی اسلام نگاه احترام آمیز بر مبنای نظام وجودی زن به او دارد.

 

حجت الاسلام لطفیان با بیان این که محدودیت در اسلام برای حضور زنان در بعضی از مشاغل در حقیقت تکریم زن مسلمان است، افزود: اسلام همواره به دنبال حفاظت از زن است و نمی خواهد گروه وجودی زن در مشاغل سخت و کارهای غیر اخلاقی پاکی و لطافت خود را از دست بدهد.

 

وی، حیا را بزرگترین سرمایه برای زن مسلمان عنوان کرد گفت: زنان ما با حفظ حیا و حجاب می‌توانند در عرصه‌هایی که جامعه اسلامی به آن ها نیاز دارد ایفا نقش کنند.

 

مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تأکید بر این که زنان نقش زیادی در تربیت فرزندان بر عهده دارند، یادآور شد: زنان در حکومت امام زمان(ع) نیز نقش مهمی برعهده دارند./968/پ202/ب5

شنبه 22/9/1393 - 18:41
حجاب و عفاف

توصیه‌های امام حسین(ع)در مورد حفظ عفاف و حجاب زنان در جامعه


کرامت انسانی زن، در سایه عفاف او تامین می‌شود و زنان جامعه ما می‌توانند با حفظ عفاف و حجاب خود همانند حضرت زینب (س) و حضرت فاطمه (س) به فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی بپردازند.

 

به گزارش خبر‌نگار دین و اندیشه خبر‌گزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجاب یکی از احکام دینی است که برای حفظ و پاکدامنی زن و نیز حفظ جامعه از آلودگی‌های اخلاقی تشریع شده است. نهضت عاشورا برای احیای ارزش‌های دینی بود. در سایه آن حجاب و عفاف زن مسلمان نیز جایگاه خود را یافت و امام حسین(ع) و زینب کبری (س) و دودمان رسالت، چه با سخنانشان، چه با نحوه عمل خویش، یادآور این گوهر ناب گشتند. برای زنان، زینب کبری و خاندان امام حسین (ع) الگوی حجاب و عفاف است. اینان در عین مشارکت در حماسه عظیم و ادای رسالت حساس و خطیر اجتماعی، متانت و عفاف را هم مراعات کردند و اسوه همگان شدند.

 

حسین بن علی(ع) به خواهران خویش و به دخترش، فاطمه(س)، توصیه فرمود که اگر من کشته شوم، گریبان چاک نزنید، صورت مخراشید و سخنان ناروا و نکوهیده مگویید. اینگونه حالات، در شان خاندان قهرمان آن حضرت نبود، به خصوص که چشم دشمن ناظر صحنه‌ها و رفتار آنان بود.

 

رفتار توام با عفاف و رعایت حجاب همسران و دختران شهدای کربلا و حضرت زینب، نمونه عملی متانت بانوی اسلام بود. امام سجاد علیه‌السلام نیز تا می‌توانست، مراقب حفظ شوون آن بانوان بود. در کوفه به ابن زیاد گفت: مرد مسلمان و پاکدامنی را همراه این زنان بفرست، اگر اهل تقوایی!

 

به نقل سید بن طاووس، شب عاشورا امام حسین علیه‌السلام در گفت‌وگو با خانواده‌اش آنان را به حجاب و عفاف و خویشتن‌داری توصیه کرد

در حادثه حمله دشمن به خیمه‌ها و غارت آنچه آنجا بود، زنی از بنی بکر بن وائل از بانوان حرم دفاع کرد و خطاب کرد که: ای آل بکر بن وائل! آیا دختران پیامبر را غارت می‌کنند و جامه‌هایشان را می‌برند و شما می‌نگرید؟

 

 

دختران و خواهران امام، مواظب بودند تا حریم عفاف و حجاب اهل‌بیت پیامبر تا آنجا که می‌شود، حفظ و رعایت شود. ام کلثوم به مامور بردن اسیران گفت: وقتی ما را وارد شهر دمشق می‌کنید از دری وارد کنید که تماشاچی کمتری داشته باشد و از آنان درخواست کرد که سرهای شهدا را از میان کجاوه‌های اهل‌بیت فاصله بدهند تا نگاه مردم به آن‌ها باشد و حرم رسول‌ الله را تماشا نکنند.

 

هدف از نقل این نمونه‌ها نشان دادن این نکته است که هم خاندان امام حسین (ع)، نسبت به حجاب و عفاف خویش مواظبت داشتند، و هم از رفتار دشمن در این‌که حریم حرمت عترت پیامبر را نگاه داشته و آنان را در معرض تماشای مردم قرار داده بودند، به شدت انتقاد می‌کردند.

با آن که زیردست دشمن بودند و داغدار و مصیبت‌زده از منزلی به منزلی و از شهری به شهری و از درباری به درباری آنان را می‌بردند، با نهایت دقت، نسبت به حفظ‌ شان و مرتبه یک زن پاکدامن و متعهد مراقبت داشتند و در همان حال نیز سخنرانی‌های افشاگرانه و انجام رسالت و تبیین و دفاع از اهداف شهدا باز نمی‌ماندند. حرکت اجتماعی سیاسی، در عین مراعات حجاب و عفاف و این درسی برای بانوان در همه دوران‌ها و همه شرایط است.

شنبه 22/9/1393 - 18:37
اهل بیت

کربلا باغ بهشت است و سرای دل و جان

شمس تاریخ در آن وادی عشق است تابان

شفقش سرخ تــرین  است  یقین کل جهان

اربعین شـــاهد شمــع است و ذبیح مهمان

فی البداهه: 22/9/ 1393 منصور مقدم

شنبه 22/9/1393 - 16:39
حجاب و عفاف

 بشنو سخنی ز زینب و حجب و حیا

شو مثل هـــم او بـدور از این بد دنیا

صد قافله ی دل  به کــــرامت همراه

بردی که شـــود نمـــونه بر اهل حیا

فی البداهه: منصور مقدم 22/9/1393

شنبه 22/9/1393 - 16:30
اهل بیت
76
35
شنبه 22/9/1393 - 14:26
شعر و قطعات ادبی
12
 
دوباره روضه ی تلخ اسارت زینب
مرور متنِ كتاب شرافت زینب
وجود معجری از نور؛ پرده درپرده
دلیل محكم حكم قداست زینب
مسیر دین خدا را نشان مان داده
چراغ روشنِ برج هدایت زینب
رموز جمله ی «من را دعا نما خواهر»
نهفته در ثمراتِ عبادت زینب
نماز سینه زنان رو به كعبه ی گودال
غروب روز دهم با امامت زینب
برای قتل حسینش دیه به او دادند
كلوخ ها شده سهمِ غرامت زینب
سكوت محض جَرَس های لشگر دشمن
نشانِ معجزه ای از رسالت زینب
به پیشِ كعب نی و سنگ؛ راست قامت بود
رقیه درس گرفت از صلابت زینب
لغات خطبه ی زینب، لغات قرآن بود
ملائكه همه ماتِ بلاغت زینب
نهیب حیدری اش كاخ ظلم را لرزاند
یزید شوكه شده از شهامت زینب
صدای قاری قرآن به روی نی نگذاشت
نگاه ها برود سمتِ ساحت زینب
وحید قاسمی 
45
شنبه 22/9/1393 - 14:22
حجاب و عفاف

مفضل بن بشیر می گوید : همراه قافله ای به سفر حج می رفتیم . در راه به قبیله ای از اعراب چادرنشین رسیدیم .  

ضمن بحث و گفت و گو درباره ی آن قبیله ، شخصی گفت : در این قبیله ، زنی است كه در زیبایی و جمال ، نظیر ندارد و  در معالجه و درمان مارگزیدگی ، مهارتی عجیب دارد .

ما به فكر افتادیم كه آن زن را از نزدیك ببینیم و برای دیدن آن زن زیبا ، بهانه ای جز معالجه ی مارگزیدگی ، وجود نداشت .

جوانی از همراهان ما كه از شنیدن اوصاف آن زن ، فریفته ی جمال وی شده بود ، تكه چوبی از روی زمین برداشت و پای خود را با چوب به اندازه ای خراشید كه خون آلود شد . سپس به عنوان درمان زخم مار ، به خانه ی آن زن رفتیم و او را از زیبایی ، مانند خورشید ؛ درخشان دیدیم .

آن جوان ، خراش پای خود را نشان داد و گفت : این اثر نیش ماری است كه ساعتی پیش ، مرا گزیده است و اكنون می خواهم كه آن را مداوا كنی .

زن زیباروی ، نگاهی به خراش پای جوان انداخت و پس از معاینه گفت :

این زخم مار نیست ؛ ولی از چیزی كه به ادرار مار آلوده بوده ، خراش برداشته و این آلودگی ، بدن را مسموم كرده و علاج پذیر نیست و من این طور تشخیص می دهم كه تا چند ساعت دیگر خواهی مُرد .

جوان هوسران كه از دیدن طبیب ماهروی ، خود را باخته و همه چیز را فراموش كرده بود ، ناگهان به خود آمد و تازه متوجه شد كه در راه یك فكر شیطانی ، چگونه جان خویش را در معرض خطر مرگ قرار داده است ؛ اما دیگر كار از كار گذشته بود .

سرانجام وقتی خورشید به میان آسمان رسید ، جوان بوالهوس بر اثر مسمومیتی كه از ناحیه ی آن چوب آلوده ، پیدا كرده بود ، دیده از جهان فروبست و قربانی نگاه هوس آلود خود شد .

شنبه 22/9/1393 - 13:55
حجاب و عفاف

چارلز دانشجوی انگلیسی با طعنه به دوست و همکلاسی ایرانی اش همایون می گه : چرا خانوماتون نمیتونن با مردا دست بدن یا لمسشون کنن !؟؟ یعنی مردای ایرانی اینقدر کارنامه خرابی دارند و خودشون رو نمیتونن کنترل کنن؟؟

همایون لبخندی میزنه و میگه :ملکه انگلستان میتونه با هر مردی دست بده ؟ و هر مردی می تونه ملکه انگلستان رو لمس کنه؟!

چارلز با عصبانیت می گه :نه! مگه ملکه فرد عادیه ؟!! فقط افراد خاصی می تونن با ایشون دست بدن و در رابطه باشن!!!

ملکه انگلستان

همایون هم بی درنگ می گه :

خانوم های ایرونی همشون ملکه هستن!!!

(به نقل از وب عفاف سلاحی برای زن)

شنبه 22/9/1393 - 13:53
حجاب و عفاف

....

دخترم، جرالدین، پدرت با تو حرف میزند. شاید شبی درخشش گرانبهاترین الماس این جهان تو را فریب دهد. آن شب است که این الماس، آن ریسمان نااستوار زیر پای تو خواهد بود و سقوط تو حتمی است.... روزی که چهره ی زیبای یک اشراف زاده ی بی بند و بار تو را بفریبد، آن روز است که بندبازی ناشی خواهی بود. بندبازان ناشی همیشه سقوط می کنند.

از این رو دل به زر و زیور مبند. بزگترین الماس این جهان آفتاب است که خوشبختانه بر گردن همه می درخشد.... اما اگر روزی دل به مردی آفتاب گونه بستی، با او یکدل باش و به راستی او را دوست بدار و معنی این را وظیفه ی خود در قبال این موضوع بدان. به مادرت گفته ام که در این خصوص برای تو نامه ای بنویسد. او بهتر از من معنی عشق را می داند. او برای تعریف معنی عشق، که معنی آن یکدلی است شایسته تر از من است......

دخترم، هیچ کس و هیچ چیز را در این جهان نمی توان یافت که شایسته آن باشد که دختری ناخن پای خود را به خاطر آن عریان کند..... برهنگی بیماری عصر ماست. به گمان من تن تو باید مال کسی باشد که روحش را برای تو عریان کرده است.

دخترم جرالدین، برای تو حرف بسیار دارم ولی به موقع دیگری می گذارم و با این پیام نامه ام را پایان می بخشم:

*** انسان باش، پاکدل و یکدل؛ زیرا که گرسنه بودن، صدقه گرفتن و در فقر مردن، هزار بار قابل تحمل تر از پست و بی عاطفه بودن است. ***
شنبه 22/9/1393 - 13:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته