• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1270روز قبل
ایرانگردی


شب گذشته سازه موقت و نا ایمن محوطه تئاتر شهر در بوستان دانشجو به دلیل شکایت شهروندان و احتمال خطر آفرینی با دستور مقام قضایی از سوی شهرداری منطقه 11 برچیده شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه11 تهران، سازه نا ایمن محوطه بوستان دانشجو که با مصالح کانکس در سال 1382احداث شده بود؛ به دلیل رفع خطرات ناشی از نقص ایمنی و شکایت های متعدد شهروندان به دستور مقام قضایی و با حضور ناظرین قضایی و مدیران شهرداری ناحیه یک منطقه11 برچیده شد.
علی اصغرطاهری شهردار ناحیه یک منطقه11 با تاکید بر موضوع اهمیت حفظ ایمنی اماکن و سازه های سطح شهر که کاربری های اجتماعی و عمومی دارند؛ گفت: سازه مذکور در سال 1382 بر اساس تفاهم نامه امام جماعت مسجد ولیعصر(عج) و شهرداری ناحیه یک با مصالح کانکس به منظور کاربری موقت اقامه نماز تا زمان ساخت مسجد در این محدوده احداث شد.
طاهری افزود: در حال حاضر با ساخت مسجد و مجموعه فرهنگی حضرت ولی عصر(عج) در مجاورت تئاتر شهر و امکان اقامه نماز در آن ، سازه موقت بوستان دانشجو عملا کار آیی خود را از دست داده و به محل توزیع و طبخ غذای بیرون بر و دریافت هزینه از گروه های مردمی برای کاربری سالن نشست های فرهنگی تبدیل شده بود که این موضوع ناقص تفاهم اولیه بوده و با عدم رعایت ایمنی و بهداشت توسط ذی نفعان اداره می شد.
او همچنین بیان کرد: پس از پایان ساخت مسجد حضرت ولیعصر(عج)، تذکرات و هشدار های متعددی برای جمع آوری سازه و رعایت موارد ایمنی ابلاغ شد که متاسفانه توجهی به این موضوع نشد.
شهردار ناحیه یک منطقه 11 یاد آور شد: به منظور رفع خطرات ایمنی سازه، رسیدگی به شکایت های متعدد بهداشتی و شهروندان مبنی بر تجمع حیوانات موذی در محدوده و ایجاد آزار برای شهروندان، پس از پیگیری های متعدد به دستور مقام قضایی با حضور نمایندگان قانونی، شهروندان و مدیران شهری، سازه مذکور در بوستان دانشجو برچیده شد.
طاهری در انتها گفت: تفاهم نامه اولیه ایجاد کانکس برای اقامه نماز تا زمان اتمام ساخت مسجد ولیعصر(عج) بوده است که هم اکنون شهروندان برای اقامه نماز می توانند به محل مسجد در ضلع جنوبی مجموعه تئاتر شهر درخیابان ولی عصر (عج) مراجعه کنند.

دوشنبه 16/4/1399 - 14:32
ایرانگردی


معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه 2 از ایجاد مسیر دوچرخه رو بر روی پلهای عابر پیاده به منظور تسهیل تردد دوچرخه سواران از عرض بزرگراه های شهری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2 ؛ امیرحسین حیدر نیا، معاون حمل ونقل و ترافیک منطقه دو بااعلام این خبر گفت: به منظور عبور ایمن دوچرخه سواران از بزرگراه ها و رفع موانع توسعه حمل و نقل پاک ، پلهای هوایی عرض بزرگراه ها به تسهیلات عبور دوچرخه مجهز می شوند.
وی  افزود: مسیر دوچرخه رو بر روی پل هوایی عابر پیاده بزرگراه شهید  چمران تقاطع باقرخان ، بزرگراه شهید چمران تقاطع جلال آل احمد، بزرگراه حکیم مقابل برج میلاد،میدان صنعت و همچنین پل معلق آسمان در بوستان نهج البلاغه ایجاد شده است و دوچرخه سواران برای تردد در این مسیرها  می توانند از این مسیر استفاده کنند.
وی با  تاکید براینکه  اجرای این طرح در سایر پل های عابر پیاده بزرگراه های شهری  در دستور کار قراردارد افزود: با توجه به برنامه های مدیریت منطقه در گسترش  مسیر دوچرخه  و حمل و نقل پاک ،ایجاد بستر مناسب و ایمن برای تردد دوچرخه سواران امری ضروری است.
حیدر نیا گفت: در حال حاضر منطقه 2 با راه اندازی  27 ایستگاه دوچرخه بیدود و توسعه مسیر دوچرخه سواری  پیشگام در توسعه حمل ونقل عمومی پاک است و توسعه مسیر دوچرخه در برنامه های آتی منطقه پیش بینی شده است.
 

دوشنبه 16/4/1399 - 14:29
ایرانگردی

 

رود دره فرحزاد در منطقه ۵،برای اجرای طرح ژینایی بهسازی و بازپیرایی می شود .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۵، شهردار ناحیه۳ منطقه۵، گفت: محله فرحزاد جزو محلات قدیمی شهر تهران است که بین مناطق ۵ و ۲ شهرداری تهران واقع شده است .

امیر بختیاری افزود: در سال‌های گذشته آزاد سازی بخشی از اراضی فرحزاد برای ایجاد طرح ژینایی انجام، اما در مقطعی به دلیل مشکلات موجود متوقف شد .

شهردار ناحیه۳ ادامه داد: جمع آوری نخاله‌های ساختمانی و تخریب و پاکسازی تعداد ۱۰۰ ملک نیمه کاره با هدف جلوگیری از ایجاد فضاهای بی دفاع شهری و پیشگیری از وقوع آسیب های اجتماعی در این محله انجام شده است.

او به طرح بازپیرایی دره فرحزاد با عنوان طرح ژینایی ( زندگی پذیری ) اشاره کرد و گفت: برای اجرای طرح ژینایی رود دره فرحزاد تمام املاک به توافق رسیده ، نیمه تخریب و غیر توافقی از نظر سابقه ، مالکیت و قدمت برداشت شده‌اند .

بختیاری تصریح کرد: محله فرحزاد جزو مناطق بسیار زیبا و دیدنی شهر تهران است اما جزو جرم خیزترین مناطق شهر تهران نیز به شمار می‌آید که پاکسازی و جمع‌آوری ساختمان‌ها و بناهای نیمه‌کاره تاثیر زیادی در کاهش تجمع و حضور معتادان در این محله داشته است.

شهردار ناحیه۳ منطقه۵ گفت: آزادسازی ۸۰ ملک که غالبا جزو املاک تصرف شده و دارای ساخت و سازهای غیر مجاز در رود‌دره فرحزاد هستند برای پیشبرد طرح ژینایی و تبدیل محله فرحزاد به مکان گردشگری برای استفاده شهروندان در دستور کار قرار گرفته است .

امیر بختیاری اتصال رود دره فرحزاد به بوستان نهج البلاغه را یکی از پیش بینی‌های شهرداری منطقه ۵ برای کسب درآمدهای پایدار ذکر کرد و ادامه داد: این اقدام علاوه بر اثرات زیست محیطی مطلوبی که دارد باعث کاهش معضلات اجتماعی و افزایش ظرفیت های گردشگری فرحزاد می‌شود .

او گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری در محله فرحزاد وجود دارد که با رفع مشکل و تعیین تکلیف املاک این محله قابلیت اجرا شدن را دارند .

بختیاری ابراز امیدواری کرد:با احیای مسیر دسترسی رود دره فرحزاد به جاده قدیم امامزاده (ع) و کاهش بار ترافیکی این مسیر در فاز دوم طرح ژینایی شاهد بهبود و توسعه گردشگری در این محله باشیم.

طرح ژینایی(زندگی پذیر) توسعه و بهسازی فضا با قابلیت های زیست محیطی، با کمترین میزان دخالت برای ایجاد ساخت و ساز و یا تغییر در طبیعت است.

 

دوشنبه 16/4/1399 - 14:23
ایرانگردی


علی امام با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط 10 متروی تهران در نیمه دوم سال 1399، عنوان كرد: این خط با عبور از 6 منطقه شهرداری تهران یكی از خطوطی است كه به دلیل فرصت های سرمایه گذاری كه در مسیر آن است، توان تامین بخشی از هزینه ساخت خود را دارد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شركت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) علی امام مدیرعامل این شركت با اشاره به آغاز عملیات اجرایی خط 10 متروی تهران در نیمه دوم سال جاری اظهار كرد: در سال‌هاى گذشته، متروی تهران فاقد طرح جامع مصوب بود. در نتیجه آغاز ساخت خط جدید بدون وجود سند بالادستی، منجر به آسیب به منابع شهر می شد .
او گفت: با تصویب طرح جامع حمل و نقل ریلى تهران در انتهاى بهمن 98 توسط شوراى عالی ترافیك كشور، آغاز عملیات اجرایی خط جدید در دستور كار شركت متروی تهران قرار گرفت.
امام با بیان این كه تا زمان تصویب طرح جامع حمل و نقل ریلى تهران، شركت مترو انجام مطالعات آغاز خطوط جدید را در دستور كار خود قرار داد است، خاطرنشان كرد: در نهایت به این نتیجه رسیدیم از میان 4 خط جدید8،9،10،11 و نیز 2 خط اكسپرس كه در طرح جامع حمل و نقل ریلی به تصویب رسیده است؛ خط 10 از اولویت اجرایی بیشترى براى اجرا برخوردار است.
او با اشاره به این كه مجموع خطوط مصوب در طرح جامع تا سال 1420 باید ساخته و بهره برداری شود، دلیل در اولویت قرار دادن خط 10 براى ساخت را این گونه عنوان كرد: این خط در مجموع از 6 منطقه شهر تهران عبور می کند كه در این میان منطقه ۵ و ۲۲ برخورداری كمتری از خطوط حمل و نقل ریلی درون شهری دارند. در نتیجه ساخت این خط به تكمیل پوشش شبكه ریلی در پایتخت كمك بسیار زیادی می كند.
مدیرعامل شركت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) در ادامه عنوان كرد: همچنین با توجه به محدودیت منابع مالی شهرداری تهران و نیز دولت در سال جاری ساخت این خط با حضور و مشاركت سرمایه گذاران بخش خصوصی برای تامین بخشی از هزینه اجرای آن امكان پذیر است.
امام در ادامه اظهار كرد: وجود مال ها و فروشگاه های بزرگ در مسیر این خط و نیز فرصت های مناسب جهت احداث مجتمع های ایستگاهی باعث می شود مشاركت در ساخت خط 10 برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دارای جذابیت باشد.
او افزود: تا كنون سرمایه‌گذاران مختلفى برای مشاركت در ساخت این خط اعلام آمادگى كرده‌اند و جلسات متعددی نیز در همین زمینه برگزار شده است.
مدیرعامل شركت مترو با بیان این كه مقدمات اجرایى ساخت خط 10 و مطالعات آن رو به اتمام است، گفت: خوشبین هستیم در نیمه دوم سال جاری عملیات اجرایى ساخت خط 10 متروى تهران آغاز شود.
میدان كتاب؛ بهترین نقطه برای آغاز ساخت خط 10
او با بیان این كه از3 نقطه امكان آغاز عملیات اجرایی خط 10 وجود دارد، گفت: یكی از این نقاط ایستگاه وردآورد و نقطه دیگر خیابان پیامبر است. ایستگاه میدان کتاب گزینه سوم است كه در حال حاظر دستگاه حفار TBM که برای لاینینگ خط ۷ در نظر گرفته شده بود در همین نقطه قرار دارد.
امام خاطرنشان کرد: این موضوع همراه با دلایل فنی دیگر باعث می شود بهترین نقطه برای آغاز عملیات اجرای خط ۱۰، میدان کتاب باشد.
بیش از 20 هزار میلیارد تومان هزینه خط 10 به قیمت سال 98
او عنوان كرد: بر اساس برآوردهاى مالى سال 98 هر خط مترو به صورت متغیر 10 تا 20 هزار میلیارد تومان هزینه در بردارد. بر این اساس خط 10 با 42 کیلومتر مسیر به بیش از 20 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
امام در پایان با بیان این كه خط 10 از قنات كوثر آغاز می شود، اظهار كرد: این خط در ادامه با عبور از اتوبان های شهید بابایى و صدر به سمت نمایشگاه بین‌المللى تهران، سعادت آباد، میدان کاج و میدان کتاب سرازیر شده و با عبور از بزرگراه آیت‌الله هاشمى رفسنجانی به منطقه 5 می رسد. سپس از منطقه 22 عبور كرده، به سمت بزرگراه شهید خرازى ادامه مسیر می دهد و از دریاچه چیتگر به سمت ایستگاه وردآورد مى‌رود. این ایستگاه با متروی خط 5 (مسیر تهران - كرج )ایستگاه تبادلى دارد.

دوشنبه 16/4/1399 - 14:15
ایرانگردی

 

نشست آنلاین سرپرست اداره کل فرهنگی شهرداری تهران با مدیران فرهنگی مناطق 22گانه در خصوص اجرای طرح شادستان 99 با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در شرایط شیوع بیماری کوید19 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محسن فتاحی در نشست آنلاین با مدیران فرهنگی مناطق 22گانه اظهار داشت: این اداره کل با در نظر گرفتن شرایط پیش آمده با توجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی، با ایجاد زمینه مشارکت مناطق 22 گانه در فرایندهای برنامه‌ریزی، دستور العمل اجرایی «شادستان تهران» در تابستان سال جاری را برای اجرا در شهر تهران تدوین کرده است.

   وی با اشاره به این که برنامه ریزی این طرح مبتنی بر در نظر گرفتن بیشترین شباهت در ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق 22 گانه است بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود هر منطقه اعم از فضاهای عمومی شهری و زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی، مناطق به چهار پهنه برای اجرای هماهنگ این طرح تقسیم بندی شده اند.

سرپرست اداره کل فرهنگی شهرداری تهران با رفع ابهامات در خصوص طرح و پاسخ به سوالات مطرح شده از سوی مدیران فرهنگی مناطق تأکید کرد: برنامه های ابلاغی تابع دستورالعمل ها و پروتکل های ابلاغی از سوی ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان تهران است. تا زمانی که ابلاغ جدیدی برای شهر تهران صورت نگیرد انتظار داریم شادستان 99 تماماً عملیاتی شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه های شادستان 99 تهران به دو صورت برگزار می شود عنوان کرد: قسمتی از برنامه ها در قالب این طرح تحت فضای مجازی با نظارت مستقیم اداره کل فرهنگی و بخشی از برنامه ها به صورت برنامه های شهری در سطح محلی با رعایت کامل موازین بهداشتی برگزار می‌گردد.

فتاحی با اعلام اینکه در برنامه های شهری به دنبال اجتماعات بزرگ نیستیم افزود: اگر در هر منطقه ای از شهر تهران تشخیص بر این باشد که اجرای برنامه های شادستان مغایر با سلامت شهروندان است اجرا نکردن آن برنامه مانعی ندارد و تأکید ما بر رعایت تمامی موارد بهداشتی است که به هیچ عنوان شهروندان در معرض خطر ابتلا به بیماری کوید 19 نباشند.

در ادامه مدیران فرهنگی مناطق در خصوص نحوه برنامه ریزی این طرح  با مشارکت سایر ادارات سطح منطقه و محلات در قالب پهنه بندی ذکر شده به ارائه اقدامات و پیش بینی های انجام شده پرداختند.

 

دوشنبه 16/4/1399 - 14:5
ایرانگردی

 

 

ویژه برنامه های هفته بدون پلاستیک(نایلکس) در منطقه 15 با شعار" تهران بدون کیسه پلاستیکی برای همه" آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، نادر لطفی سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه با تاکید بر اهمیت آگاه سازی شهروندان نسبت به مضرات استفاده از ظروف پلاستیكی و یكبار مصرف گفت: درهمین راستا برنامه های آموزشی مختلفی با هدف افزایش دانش زیست محیطی شهروندان در خصوص حفاظت از محیط زیست و اصلاح الگوی مصرف با تأكید بر كاهش مصرف كیسه های پلاستیكی و ظروف یكبار مصرف در اماکن عمومی و میادین میوه و تره بار منطقه تا 21 تیر به اجرا در خواهد آمد.

لطفی اضافه کرد: در این هفته 7 نانوایی دوستدار محیط زیست در نواحی 7 گانه منطقه نیز افتتاح می شود.

او ادامه داد: پیش از افتتاح نانوایی ها اقداماتی نظیرآموزش کسبه و شهروندان در زمینه مضرات استفاده از ظروف یكبار مصرف و پلاستیك و بیماری زایی بودن آنها و مزایای استفاده از ظروف یكبار مصرف گیاهی و كیسه‌های پارچه ای به همراه توزیع بروشور توسط آموزشگران اداره مدیریت پسماند ارائه می شود.

سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه با اشاره به اینکه این برنامه ها با همکارای اداره محیط زیست و مدیریت پسماند منطقه به اجرا درمی آید، افزود: استقرار آموزشگر در میادین میوه و تره بار، فروشگاه شهروند و اماکن پرتردد همراه با ارائه آموزش به شهروندان در زمینه عدم استقاده از کیسه های پلاستیکی، توزیع 2 هزار کیسه های پارچه ای رایگان و تبلیغات محیطی در فضای مجازی در زمینه عدم استقاده از کیسه پلاستیکی از دیگر برنامه های این هفته است.

او در پایان گفت: طبق آمارهای ارائه شده هر فرد تهرانی به طور متوسط روزانه سه کیسه پلاستیکی وارد چرخه محیط زیست میکند که معادل 500 تن کیسه پلاستیکی است. امیدواریم با فرهنگ سازی در میان شهروندان در استفاده بیشتر از کیسه های پارچه این آمار را کاهش دهیم.

برپایه این گزارش؛ روز گذشته همزمان با هفته بدون نایلکس 2 نانوایی دوستدار محیط زیست در نواحی 2و 6 با حضور مدیرکل اداره محیط زیست شهرداری تهران و شهردار منطقه افتتاح شد.

 

 

 

دوشنبه 16/4/1399 - 14:0
ایرانگردی


معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه چهار تهران از اجرای برنامه های آموزشی به مناسبت هفته بدون پلاستیک در میادین میوه تره بار و سرای محلات 20 گانه این منطقه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار تهران ، " محمد خادمی" با اشاره به اصلاح الگوهای فرهنگی غلط در زمینة استفاده از مواد تجدیدناپذیر و ضرورت جایگزینی آنها با كیسه ها و ظروف گیاهی و پارچه ای و كاغذی افزود: ویژه برنامه های آموزشی این منطقه از14 تا 21 تیر ماه سالجاری در میادین میوه و تره بار منطقه ، سرای محلات و فروشگاه های شهروند و... در حال برگزاری است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه چهار خاطر نشان کرد: با توجه به بحران شیوع ویروس كرونا این اقدام با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، رعایت موازین و اصول خود مراقبتی و استفاده از وسایل حفاظتی اجرایی می شود.
خادمی خاطر نشان کرد: آموزش چهره به چهره و ضرورت عدم استفاده از کیسه های پلاستیکی همراه با توزیع کیسه های پارچه ای در فروشگاه های شهروند و میادین میوه و تره بار، اجرای نمایش خیابانی در میدان میوه و تره بار آزادگان ، تولید و انتشار بسته های آموزشی در فضای مجازی، نصب بنر ، پوستر و توزیع بروشور در سطح منطقه و ..از دیگر برنامه های هفته بدون پلاستیک است.

دوشنبه 16/4/1399 - 13:53
ایرانگردی



معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۹ از  آغاز فاز نخست طرح مسئولیت پذیری اجتماعی بنگاه های اقتصادی خبر داد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۹، محسن فریدی هدف از اجرای این طرح را بهره مندی از مشارکت سازمان ها و بنگاه های اقتصادی در تحقق اهداف مدیریت شهری دانست و گفت: در مرحله اول این طرح، بنگاه های اقتصادی فعال در منطقه که به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و ... بتوانند شهرداری را در رسیدن به شهری با کیفیت و شاخص های مطلوب یاری کنند شناسایی می شود.

او افزود: با حساس سازی مسئولیت پذیری بنگاه های اقتصادی نسبت به اجتماع و شهر خود می توان از ظرفیت آنها برای خدماتی همچون حمایت از نیازمندان، رسیدگی به گرمخانه ها، اجرای اقدامات زیست محیطی و بهسازی نقاط بی دفاع شهری بهره برد.

فریدی در ادامه اضافه کرد: اصناف چینی فروش در محدوده ناحیه ۵، پارچه فروشان عبدل آباد، میدان میوه و تره بار و ... از جمله بنگاه های اقتصادی این منطقه محسوب می شوند که در فازدوم با دعوت از نمایندگان آنها، جلسات توجیهی برای جلب مشارکت این بنگاه ها در برنامه های شهرداری برگزار خواهد شد.

دوشنبه 16/4/1399 - 13:46
ایرانگردی



منطقه ۲۱ به عنوان اولین منطقه در کلانشهر تهران با کسب رتبه اول در حوزه کاهش تعداد فوتی ها به هنگام وقوع تصادفات، مورد تقدیر دکتر حناچی شهردار پایتخت قرار گرفت.
به گزارش شهر به نقل از  روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱، دکتر حناچی شهردار تهران طی نشستی صمیمی با سالمی معاون حمل ونقل ترافیک منطقه ۲۱، کاهش میزان تصادفات و تلفات انسانی در هنگام رانندگی را نمونه بارز خدمت به شهروندان عنوان کرد و از معاونت حمل ونقل ترافیک منطقه ۲۱ به منظور تلاش و اهتمام ویژه در به حداقل رساندن میزان تصادفات در سطح این منطقه تقدیر کرد.

شهردار تهران در ادامه با تاکید بر اهمیت انضباط بخشی اجتماعی و ترافیکی در سطح مناطق، اجرای دقیق و مقتدرانه قوانین شهری و همچنین تسهیل عبور و مرور شهروندان، خواستار تلاش مجدانه و سعی و کوشش بیشتر مناطق درخصوص کاهش تلفات و تصادفات شد.

لازم به ذکر است؛ در پایان این نشست، از محمدرضا سالمی معاون حمل ونقل ترافیک منطقه ۲۱ با اهدای لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.

دوشنبه 16/4/1399 - 13:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

چند نکته درباره منجمد کردن غذای پخته!


از یک دماسنج استفاده کنید تا مطمئن شوید که دمای فریزر، منهای 17.7 درجه سانتیگراد یا سردتر است.

باقیمانده غذاهای پخته شده را که قصد دارید در فریزر نگهداری کنید حداکثر ظرف دو ساعت منجمد نمایید تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری شود.

برای شل کردن یخِ غذای منجمد هرگز آن را مستقیم روی کانتر آشپزخانه قرار ندهید چون این روش سرعت رشد باکتری‌ ها را تشدید می کند و بنابراین بهتر است که برای باز کردن یخ از کمی قبل اقدام کنید.

دوشنبه 16/4/1399 - 6:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته