• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1281روز قبل
آرایشی و زیبایی

بیشتر افراد، در طول زندگی خود دچار تیرگی و گودی زیر چشم می‌شوند، هر چند که این نشانه خطرناک نیست اما در روحیه افراد تاثیر منفی می گذارد.

 

 تیرگی دور چشم بیشتر در افراد  سوداوی (سرد و خشک)  و صفراوی (گرم و خشک) مزاج دیده می‌شود. عوامل جسمی و محیطی هر دو در بروز تیرگی دور چشم مؤثر هستند، از جمله عوامل مؤثر در بروز تیرگی چشم می‌توان به استعمال دخانیات مانند سیگار و قلیان،  اضطراب و استرس، مشکلات تیروئیدی کم‌خونی، رژیم غذایی نامناسب، خواب کم و نامنظم، خستگی زیاد، آلودگی هوا، مصرف غذا‌ها بدون مصلح و کمبود برخی ویتامین‌ها نام برد.

مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها برای افراد سوداوی و صفراوی مزاج مفید است، این افراد برای رفع تیرگی دور چشم می‌توانند آب جعفری را به همراه آب لیمو ترش تازه میل یا به شکل موضعی آن را استفاده کنند یا  دور چشم خود را با روغن‌های کرچک، نارگیل، بادام و زیتون ماساژ دهند.


بیشتر بخوانید: معده درد خود را با این دمنوش درمان کنید


درمان تیرگی در مزاج های مختلف
افراد صفراوی مزاج برای رفع تیرگی دور چشم باید از مصرف زیاد غذا‌های سرخ شده, غذا‌های سرد و خشک مانند ماهی، غذایی کنسرو شده، گوشت قرمز، عدس  و غذاهای تند خودداری و به جای آن  عرق کاسنی و شاه‌تره به همراه خاکشیر، تخم شربتی و سکنجبین را به برنامه غذایی خود اضافه کنند.

افراد لاغر که به تیرگی دور چشم دچار هستند باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند اگر مشکل کم خونی دارند اول آن را برطرف کنند و بهتر  شیره انگور و چهار مغزها را به برنامه غذایی خود اضافه کنند.

شنبه 22/6/1399 - 9:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

بیماری کرونا از جمله بیماری‌های است که به سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل خواهد شد و تا به امروز افراد بسیار زیادی را به کام مرگ کشانده است. در برخی از موارد کسانی که به این ویروس مبتلا شده اند بدون علامت هستند یا هنوز هنوز علائمی از این بیماری در فرد نمایان نشده است.

 

تاثیر میزان دوز ویروس در ابتلای افراد
براساس شواهد موجود، برای اینکه فردی به بیماری کوویدـ۱۹ مبتلا شود، لازم است با دوز مشخصی از ویروس مواجه شود. براساس برخی مطالعات، ابتلا به این بیماری به دوز مشخصی از ویروس و مدت‌زمان مواجهه فرد سالم با بیمار مرتبط است.

براساس مطالعات انجام‌شده روی ویروس مرس و سارس، تخمین زده می‌شود هزار ذره ویروسی برای ایجاد عفونت لازم است. یک سرفه حدود ۳ هزار قطره رها می‌کند و قطره‌ها با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر در ساعت می‌توانند حرکت کنند. اغلب قطره‌ها سنگین هستند و در هوا نمی‌مانند اما برخی از قطره ها در هوا باقی می‌مانند و می‌توانند در چند ثانیه طول یک اتاق را بپیمایند. هر عطسه حدود ۳۰ هزار قطره رها می‌کند و قطره ها تا ۳۲۱ کیلومتر در ساعت می‌توانند پیمایش کنند.

 

در  قطرات سرفه فرد مبتلا به بیماری  کرونا ۲۰۰ میلیون ذره ویروسی وجود دارد، بنابراین اگر فرد سالمی  نزدیک بیمار باشد و بیمار مبتلا مستقیما به سمت او عطسه یا سرفه کند احتمال خیلی زیادی دارد که هزار ذره ویروس را استنشاق کند و به بیماری مبتلا شود.

ممکن است فردی سالم به صورت مستقیم در معرض عطسه یا سرفه فرد بیمار قرار نگرفته باشد، اما این احتمال وجود دارد برخی از قطرات کوچک ویروس مدت زمان بسیار کمی در هوا معلق  بمانند و فردی چند دقیقه بعد از عطسه یا سرفه وارد اتاق شود و هوای اتاق را استنشاق کند و به بیماری مبتلا شود.

 

خطرات صحبت با فرد مبتلا به کرونا
همانطور که تا به امروز گفته شده است یکی از راه‌های انتقال کووید ۱۹ تنفس است، ذرات ویروس از بدن فرد بیمار با عطسه و سرفه خارج می شود و با قرار گرفتن بر روی سطوح می‌تواند عاملی برای انتقال ویروس کرونا به دیگر افراد سالم باشد.

به همین خاطر لازم است بدانید در صورتی که اطلاعی از بیمار بودن فرد ندارید و در یک محیط سربسته بیش از ۵۰ دقیقه به گفت و گو با فرد بیمار پرداخته اید احتمال انتقال  ویروس از فرد بیمار به شما بسیار زیاد بوده است، زیرا شما برای مدتی در محیطی قرار گرفته اید که فرد بیمار در آن جا قرار داشته است.

تنها ۵ دقیقه صحبت کردن نزدیک با فرد مبتلا می تواند شما را  بیمار کندو به کرونا مبتلا شوید.

بنابراین هر فردی که در یک فضای بسته مانند یک دفتر کار مدتی با فرد مبتلا بماند احتمال ابتلا وجود دارد.

 به طور خلاصه در معرض عطسه و سرفه قرار گرفتن، ۵ دقیقه صحبت، یا حدود ۵۰ دقیقه قرار گرفتن در یک مکان بسته با فرد مبتلا به بیماری کرونا خطر بیمار شدن را در افراد سالم به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

شنبه 22/6/1399 - 9:47
سلامت و بهداشت جامعه

فرناز المعی‌نژاد متخصص فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کمر درد اظهار کرد: کمر درد عارضه‌ای شایع است که ۸۰ درصد افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود به آن مبتلا می‌شوند. کمر درد اگر چه اغلب مشکلی جدی نیست و خود به خود بهبود پیدا می‌کند، اما در صورت ادامه دار بودن در زندگی روزمره دردسرساز می‌شود.

کمر درد در کمین چه کسانی است؟
او بیان کرد: زنان، مبتلایان به اضافه وزن و چاقی، افراد سیگاری، مضطرب، سالمندان، اشخاصی که رضایت شغلی ندارند، افرادی که بیشتر نشسته کار می‌کنند و کسانی که کارشان سنگین و با جا‌به‌جایی اشیا همراه است، بیشتر در معرض کمر درد قرار دارند.

ساختار ستون فقرات
این متخصص فیزیوتراپی افزود: در ستون فقرات مهره‌ها یکی‌یکی روی هم سوار هستند و بین هر دو مهره یک دیسک قرار دارد. بخش درونی دیسک یا هسته دیسک، ژلاتینی بوده و قسمت بیرونی آن غضروفی و سفت‌تر است. دیسک بین مهره‌ای مانند بالشتکی با جذب نیرو‌های وارد شده به مهره‌ها، فشار را از روی مهره‌ها برمی‌دارد. در سراسر ستون فقرات، از گردن تا انتهای کمر، طناب نخاعی از درون سوراخ پشتی مهره‌ها عبور می‌کند. نخاع اطلاعات عصبی را از مغز به تنه و اندام‌ها و بالعکس منتقل می‌کند. بین هر جفت مهره، ۲ سوراخ در ۲ طرف وجود دارد که رشته‌هایی از طناب نخاعی از آن خارج می‌شود و به سمت تنه، دست‌ها و پا‌ها می‌رود. در سراسر ستون فقرات، عضلات و رباط‌ها، مهره‌ها را در کنار هم نگه می‌دارند.

 

المعی‌نژاد تاکید کرد: همان‌طور که مو‌های افراد با گذشت زمان سفید می‌شوند، دیسک بین مهره‌ای هم با افزایش سن تغییر پیدا می‌کند. تحرک ستون فقرات هنگام انجام فعالیت‌های روزانه، خم و راست شدن‌های مکرر، حمل کردن اجسام سنگین، زمین خوردن و تصادف کردن از جمله مواردی هستند که موجب می‌شوند تغییرات سالمندی در دیسک بین‌مهره‌ای شدت پیدا کنند.

تغییرات سالمندی در دیسک بین مهره‌ای

او تصریح کرد: نخست هسته دیسک که حالت ژلاتینی دارد، توانایی خود را برای جذب آب از دست می‌دهد و دیسک کم آب (دِهیدراته) شده سپس هسته دیسک سخت‌تر و ضخیم‌تر می‌شود تا حدی که به لایه‌های بیرونی دیسک که هسته را در بر گرفته‌اند، شباهت پیدا می‌کند، بنابراین دیسک خاصیت جذب شوک را از دست می‌دهد؛ با استمرار فشار‌های روزانه، لایه‌های دیسک پاره شده و دیسک ضعیف می‌شود و کلاپس می‌کند. (فرو می‌پاشد) و بخش‌های غضروفی و استخوانی مهره‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند.

این متخصص فیزیوتراپی گفت: دیسک فرسوده و استحاله یافته منشا درد نیست و در بسیاری موارد افرادی را می‌بینیم که MRI یا عکس رادیولوژی کمر آنها فرسودگی زیادی را در دیسک و مهره‌های کمری نشان می‌دهد، اما درد ندارند. درد ناشی از دیسک فرسوده دردی مکانیکی است، بنابراین تحرک زیاد دیسک بین مهره‌ای، رباط و غضروف مهره‌ای فرسوده در طول روز و هنگام انجام فعالیت‌های مختلف درد را ایجاد کرده به عبارتی با تحرک ساختار‌های ضعیف شده مهره، دیسک را تحریک و دردناک می‌کند.

مهم‌ترین علائم کمر درد مکانیکی
المعی‌نژاد اظهار کرد: به طور معمول نخستین نشانه‌های کمر درد مکانیکی، احساس درد در وسط گودی کمر است که بسیاری اوقات از سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی به بعد آغاز شده، با نشستن یا ایستادن طولانی مدت و انجام فعالیت سنگین تشدید می‌شود و فرد در کمر احساس خشکی می‌کند، اما این خشکی و درد با استراحت برطرف می‌شود. این حالت از کمردرد چندین روز طول کشیده و خود به خود برطرف می‌شود، دوباره پس از چند روز برمی‌گردد؛ پزشکان به این نوع از کمر درد، کمر درد راجعه می‌گویند. در برخی موارد درد به قسمت اطراف کمر، لگن و ناحیه سرینی هم انتشار پیدا می‌کند.

 

تشخیص کمر درد مکانیکی

او بیان کرد: کمر درد مکانیکی با معاینه بالینی بیمار و گوش دادن دقیق به شرح حالش تشخیص داده می‌شود. علی‌رغم اصرار بسیاری از بیماران برای انجام MRI و رادیولوژی انجام این روش‌ها در مراحل اولیه کمر درد، به تشخیص این عارضه کمکی نمی‌کند. در ۳۰ درصد موارد نتایج حاصل از این روش‌ها به صورت مثبت کاذب است، اما اگر دردِ کمر با استراحت و در طول چند روز فروکش نکند یا درد تیر کشنده کمر در نواحی پایین‌تر از لگن مانند ران و ساق پا حس شود، در این صورت جهت بررسی بیشتر، پزشک از عکس رادیوگرافی ساده یا MRI کمک می‌گیرد.

درمان کمر درد مکانیکی
این متخصص فیزیوتراپی افزود: استراحت به معنای سبک‌تر کردن فعالیت‌های روزانه، نخستین پیشنهاد برای بهبود کمر درد بوده البته استراحت مطلق در رختخواب منسوخ شده است؛ زیرا در تحلیل رفتن بیشتر عضلات و خشکی بیشتر دیسک و ساختار‌های اطراف مهره موثر است و عوارضی که پس از استراحت مطلق گریبان‌گیر فرد می‌شود بیش از یک کمر درد مکانیکی ساده است.

المعی‌نژاد یادآوری کرد: اگر با کاهش میزان فعالیت و استراحت نسبی، کمر درد برطرف نشد، بیمار به فیزیوتراپیست ارجاع داده می‌شود. هدف از درمان فیزیوتراپی در کمر درد مکانیکی ساده، کاهش درد و افزایش میزان فعالیت‌های روزانه بیمار است. فیزیوتراپیست با ارزیابی کردن وضعیت بیمار یک برنامه تمرین درمانی مناسب را برای او طراحی می‌کند؛ هدف از تمرین درمانی و ورزش در بهبود کمر درد مکانیکی ساده، افزایش انعطاف پذیری عضلات خشک، کوتاه شده و توان هوازی بیمار و تقویت عضلات کمر و شکم است. مبتلایان به دیسک کمری فرسوده و استحاله یافته با گذشت زمان به دنبال فیزیوتراپی و تمرین درمانی بهتر می‌شوند و تنها یک تا سه درصد از آنها بعد‌ها به جراحی نیاز پیدا می‌کنند.

 

شنبه 22/6/1399 - 9:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

نخستین گام برای حفاظت در مقابل یکی از اعضای خانواده که به ویروس کرونا مبتلا شده، این است که بدانیم ویروس چگونه منتقل می‌شود. یک فرد از دو طریق می‌تواند به ویروس کرونا مبتلا شود: نخست اینکه یک فرد سالم از هوای آلوده به قطرات تنفسی فرد مبتلا به ویروس کرونا تنفس کند؛ این هوای آلوده می‌تواند ناشی از سرفه، عطسه، تنفس و سخن گفتن فرد بیمار باشد. دوم اینکه، یک فرد سالم با سطوح آلوده به ویروس کرونا تماس داشته باشد و سپس به دهان، بینی، چشم‌ها و مواد خوراکی دست بزند. ویروس کرونا می‌تواند در بلند مدت نیز بر روی سطوح زنده باقی بماند.

تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کرونا به راحتی می‌تواند در هوای محیط گردش کند و باعث بیماری در افراد سالم شود. از همین رو، لازم است اعضای خانواده با شناخت روش‌های انتقال ویروس، خود را از فرد مبتلا دور نگه دارند.

 قرنطینه و تهویه مناسب

ایده آل‌ترین راهکار این است که فرد مبتلا به ویروس کرونا در اتاق مستقل، با حمام و توالت مجزا زندگی کند تا کمترین میزان ارتباط را با سایر اعضای خانواده داشته باشد. با این حال، اگر اختصاص یک اتاق مستقل میسر نباشد، فرد مبتلا باید در دورترین فاصله از دیگر اعضای خانواده قرار گیرد. به خصوص هر فردی آسیب پذیر از اعضای خانواده مانند سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید بیشترین فاصله را با فرد مبتلا داشته باشند.

همچنین تهویه مناسب که بتواند هوای محیط خانه را تغییر دهد، کمک شایانی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا می‌کند. بهتر است در محیط‌های بسته از تهویه مناسب استفاده شود و نیز پنجره‌ها برای گردش هوا باز باشد. یکی از راهکار‌های مناسب این است که در اتاق فرد مبتلا به کرونا بسته باشد تا هوای آلوده اتاق وی به سایر مناطق خانه منتقل نشود.

 

 بهداشت فردی

تمامی افراد خانواده و به ویژه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ باید بهداشت تنفسی را تمرین کنند. باید در زمان عطسه و سرفه جلوی دهان خود را بگیرند و دستمال آلوده را با رعایت موارد بهداشتی دفع کنند. رعایت بهداشت دست حتی از رعایت بهداشت تنفسی نیز مهم‌تر است.

هر فردی در خانواده باید دستهایش را به طور مستمر بشوید، به ویژه پیش از غذا خوردن و بعد از تماس با سطوحی که احتمال می‌دهد به ویروس کرونا آلوده باشند. برای این کار باید به مدت حداقل ۲۰ ثانیه دست‌ها را با آب و صابون بشویید و یا با الکل ۶۰ درصد دست‌ها را ضدعفونی کنید.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید افراد مبتلا به کرونا بهتر است از ماسک استفاده کنند تا قطرات آلوده در هوا و محیط پخش نشود و احتمال سرایت به دیگران کاهش یابد. همچنین افرادی که از این بیماران در خانه مراقب می‌کنند نیز باید از ماسک استفاده کنند. افراد سالم برای نظافت اتاق این بیماران و در صورتی که قرار است با مایعات بدن بیمار مانند آب دهان، استفراغ و اسهال در تماس باشند حتما از دستکش استفاده کنند.

تمامی زباله‌های تولیدی فرد مبتلا به کرونا از جمله دستمال کاغذی، ماسک‌ها و دستکش‌ها باید در یک سطل زباله مخصوص جمع آوری شود. این سطح زباله باید دارای در و نیز یک پوشش نایلونی باشد و در زمان خالی کردن آن از دستکش استفاده شود.

 

به صورت مشترک از هیچ وسیله‌ای استفاده نکنید

برای جلوگیری از انتشار احتمالی آلودگی از مصرف مشترک پتو، حوله، مسواک، لیوان و فنجان، ظروف غذاخوری و تجهیزاتی مانند تلفن همراه با افراد مبتلا به ویروس کرونا اکیداً خودداری کنید. اگر نیاز باشد که به ظروفی که مبتلایان به کووید ۱۹ از آن غذا خورده اند دست بزنید حتما از دستکش استفاده کنید و آن ظروف را با آب داغ و مواد شوینده بشویید. اگر وسایلی را نمی‌توانید بشویید (مانند تلفن همراه)، بهتر است آن‌ها را با مواد ضدعفونی کننده پاک کنید.

نظافت روزانه

بهتر است بصورت روزانه سطوح میز و صندلی را با مواد ضدعفونی کننده پاک کنید. باید به طور ویژه به ضدعفونی کردن سطوحی مانند دستگیره ها، در کابینت ها، کلید و پریز، توالت، سینک ظرف شویی و شیر آب که دائماً احتمال آلودگی آن‌ها وجود دارد، توجه شود. افرادی که به ویروس کرونا مبتلا هستند بهتر است پس از استفاده از توالت، خود نسبت به نظافت و ضدعفونی کردن آن اقدام کنند. شواهد نشان می‌دهد ویروس کرونا در مدفوع انسان نیز وجود دارد و استفاده مشترک از سرویس بهداشتی می‌تواند سایر افراد خانواده را به ویروس کرونا مبتلا کند.

 

داشتن توجه لازم به فرد مبتلا

اعضای خانواده باید توجه ویژه‌ای به فرد مبتلا به کرونا داشته باشند. حتما اطمینان حاصل کنید بیماران از رژیم غذایی مناسب همراه با آب کافی برخوردار باشند. قرار دادن آب کافی در اختیار بیماران بخصوص زمانی که دارای تب و تعریق هستند اهمیت زیادی دارد.

افراد مبتلا به کووید ۱۹ غالباً از ضعف و بی حالی به دلیل پاسخ سیستم ایمنی بدنشان به ویروس رنج می‌برند. از این رو، اهمیت دارد به میزان کافی استراحت کنند و محیط آرامی برای آن‌ها در نظر گرفته شود. داشتن تب یکی از مکانیسم‌های دفاعی بدن در مقابل ویروس کروناست. همچنین گلبول‌های سفید خون در زمانی که فرد تب دارد بهتر می‌توانند با ویروس مبارزه کنند. با این حال، در صورتی که فرد تب بالایی را تجربه می‌کند می‌توان از تب بر استفاده کرد.

اهمیت دارد اعضای خانواده به طور پیوسته شخص بیمار را تحت نظر داشته باشند و در صورتی که حال وی رو به وخامت گذاشت، سریعاً به پزشک مراجعه کنند. همچنین افراد خانواده باید به طور دائم نشانه‌های ابتلا به کرونا شامل از دست دادن حس بویایی و چشایی، سرفه، عطسه و بثورات پوستی را کنترل کنند تا در صورت آلودگی به کووید ۱۹، بتوانند سریعا اقدام پیشگیرانه را انجام دهند.

شنبه 22/6/1399 - 9:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

 جهان تاکنون شاهد ابتلای بیش از ۲۸ میلیون نفر به ویروس مرگبار کرونا بوده است. از آنجا که تاکنون هیچ واکسن موثری برای مقابله با این ویروس کشف نشده است، مقامات بهداشتی کشور‌ها تاکید دارند برای مدیریت و کنترل شیوع کووید ۱۹ باید بتوان سریعاً افراد بیمار را شناسایی و قرنطینه کرد.

متخصصان می‌گویند بسیاری از مبتلایان به ویروس کرونا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند و با استراحت در منزل می‌توانند سلامت خود را بازیابند. یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها چگونگی بیمارداری در این ایام است. از آنجایی که کرونا دارای علائم مختلفی است، متخصصان راهکار‌های ساده خانگی برای درمان علائم آن را مطرح می‌کنند.

بر این اساس، سرویس سلامت همگانی بریتانیا در بیانیه‌ای راهنمایی‌های لازم برای مراقبت‌های خانگی به منظور از بین بردن علائم مختلف بیماری کرونا را اعلام کرد. در این بیانیه راهکار‌های ساده خانگی برای بهبود علائم کووید ۱۹ مطرح شده است که مهم‌ترین آن به شرح ذیل است:

۱- درجه حرارت بالا (تب)

تب یکی از مهم‌ترین علائم ابتلا به ویروس کرونا است که می‌توانید برای مدیریت تب اقدامات ذیل را انجام دهید:

به طور مطلق استراحت کرده و از انجام هر گونه کار سنگین اجتناب کنید.

به میزان زیادی آب و مایعات مصرف کنید. به دلیل تب بالا و تعریق، بدن به آب کافی نیازمند است و کاهش آب بدن بیمار می‌تواند خطرناک باشد. از این رو، اطمینان حاصل کنید به میزان کافی مایعات و آب دریافت می‌کنید. به مقداری آب بنوشید که ادرارتان به رنگ زرد روشن و شفاف باشد. اگر ادرار فرد غلیظ باشد نشان دهنده کمبود آب در بدن است.

اگر به دلیل تب بالا احساس ناراحتی می‌کنید، می‌توانید از تب بر‌های تجویزی پزشک و نیز ایبوپروفن استفاده کنید.

 


۲- سرفه خشک

بسیاری از بیماران کرونایی از سرفه‌های ممتد و خشک گلایه دارند. همچنین سرفه‌های مداوم یکی از نشانه‌های این است که کووید ۱۹ ریه‌های فرد را درگیر خود کرده است. برای این موضوع نیز می‌توانید راهکار‌های زیر را امتحان کنید:

از خوابیدن به پشت اجتناب کنید و به جای آن به پهلو‌ها یا به روی شکم بخوابید.

برای آنکه راحت‌تر سرفه کنید یک قاشق غذاخوری عسل بخورید. با این حال، نباید به نوزادان زیر یک سال عسل داد،؛ زیرا عسل برای این گروه سنی خطرناک است.

در صورت ادامه یافتن سرفه‌های خشک حتما به یک پزشک متخصص رجوع کنید. وی می‌تواند با تجویز برخی داروها، شرایط عمومی شما را بهبود بخشد.

تمامی متخصصان اکیداً توصیه می‌کنند افراد بیمار و خانواده‌های آن‌ها که با این بیماران در ارتباط هستند به هیچ عنوان نباید به داروخانه مراجعه کنند. عبور و مرور افراد مشکوک در محیط‌های داروخانه به دلیل آنکه این محل‌ها شاهد رجوع بیماران زیادی هستند، می‌تواند منجر به تشدید شیوع کرونا شود. بهتر است به صورت آنلاین اقدام به خرید دارو و یا مشاوره با پزشک کنید.

 

۳- مشکلات تنفسی

ویروس کرونا پس از ورود به بدن افراد، به اندام‌ها حمله می‌کند. اصلی‌ترین اندام بدن که درگیر کووید ۱۹ می‌شود، ریه‌ها است. امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از بیماران شدید کرونایی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند به دلیل مشکلات ریوی، به دستگاه تنفس مصنوعی وابستگی شدیدی دارند. در صورت تنگی نفس بهتر است در خانه کار‌های ذیل را انجام دهید:

درجه حرارت خانه را پایین نگه دارید. زمانی که اتاق خنک باشد تنفس کردن برای بیماران کرونایی راحت‌تر است. البته باید مراقب باشید خانه از سیستم تهویه مناسب و بهداشتی برخوردار باشد؛ زیرا نبود سیستم تهویه می‌تواند به شیوع ویروس در محیط خانه شدت بخشد.

پنجره‌ها را باز بگذارید و از وجود دائمی جریان هوای تازه در خانه اطمینان حاصل کنید. از پنکه استفاده نکنید؛ زیرا می‌تواند باعث گسترش شیوع ویروس کرونا شود.

به آرامی با بینی تنفس کنید و از دهان عمل بازدم را انجام دهید. عمل بازدم با دهان باید بگونه‌ای باشد که انگار می‌خواهید یک شمع را خاموش کنید.

به صورت صاف و بدون آنکه قوز کنید بر روی صندلی بنشینید و شانه‌های خود را رها کنید.

زمانی که شاهد تنگی نفس شدید هستید به هیچ عنوان دچار استرس نشوید. استرس و تشویش می‌تواند شرایط شما را بدتر کند.

داشتن تنگی نفس در بیمار، خود می‌تواند نشانه علائم بسیار جدی‌تر از بیماری کرونا باشد. اگر می‌بینید که تنگی نفس دارید و این شرایط هر لحظه بدتر می‌شود سریعاً با اورژانس تماس حاصل کنید و به بیمارستان اعزام شوید.

 

شنبه 22/6/1399 - 9:39
ایرانگردی

 

شهردار منطقه ۵ در جلسه شورای معاونان و مدیران شهرداری منطقه ۵ گفت: تکریم ارباب رجوع، پاسخگو بودن و خدمت رسانی مطلوب به مردم، اصل ضروری خدمت است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۵، فریدون حیدری افزود: هر شخص در هر مسئولیتی، دینی بر دوش دارد و باید با حساسیت آن را ادا کند.

او گفت: در منطقه ۵، برای خدمت به مردم، زمینه کار و فعالیت فراوان است و همه باید با حساسیت و جدیت كار خود را دنبال كنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود .

حیدری اظهار داشت: اگر هر یك از كاركنان ، نسبت به كاری كه انجام می دهد، تعهد و مسئولیت پذیری داشته باشند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهند، آنگاه اثرات و نتیجه خدمت رسانی، مطلوب خواهد بود و ،رضایت بخشی كامل صورت می گیرد.

شهردار منطقه ۵ گفت: احترام به پیمانکاران و پاسخگویی مناسب به مردم بسیار مهم است، در مجموعه شهرداری، هر فرد باید پاسخگوی مسئولیتی که بر عهده اش است، باشد.

حیدری افزود: برای تصدی سمت ها ، همواره سعى مى شود، افرادی انتخاب و معرفی شوند که مناسب آن سمت باشند و تجربه، تخصص و انگیزه كاری لازم را داشته باشند و بتوانند رضایت بخشی لازم را در پیشبرد اهداف مورد نظر برای منطقه ایجاد كنند و سبب پیشرفت منطقه شوند تا شهروندان زندگی راحتی داشته باشند و احساس خشنودی و رضایت كنند.

در جلسه شورای معاونان و مدیران شهرداران منطقه ۵، با حكم شهردار منطقه ۵، سید مهدی هاشمی حفظ آباد، به عنوان سرپرست معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری منطقه ۵ معرفی و از خدمات محمد رضا صدراعظم نوری، قدردانی شد.

در این جلسه همچنین، شهردار منطقه ۵، پوریا غلامی را به عنوان سرپرست شهرداری ناحیه ۲، محمد اسدالهی را به عنوان سرپرست اداره ساماندهی و مشاغل مزاحم، معصومه قاسملو را به عنوان سرپرست امور اداری و کارگزینی و شهلا آهنگ را به عنوان سرپرست اداره آموزش معرفی کرد.



جمعه 21/6/1399 - 13:18
ایرانگردی

 

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر اهتمام این سازمان در جهت حفظ و توسعه فضای سبز میادین میوه و تره بار، گفت: به این منظور، علاوه بر فضای سبز میدان مرکزی میوه و تره بار، فضای سبز 22 میدان میوه و تره بار و بازارهای بزرگی که از باغچه برخوردارند، به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با اشاره به اینکه اصولاً خدمات این سازمان به گونه‌ای طراحی شده که ناظر به ایفای مسئولیت‌های اجتماعی است که خود را در انجام آنها متعهد می‌داند، افزود: سازمان مدیریت میادین نه تنها نسبت به تهیه و توزیع محصولات و کالاهای مورد نیاز مردم و کمک به معیشت خانواده‌ها احساس مسئولیت می‌کند، بلکه نسبت به مسائل اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی نیز دغدغه و توجه جدی دارد.
وی با اشاره به پایبندی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران نسبت به شهروندان در ارائه محصولات با کیفیت مطلوب و قیمت مناسب، اظهار کرد: کمک به حفظ محیط زیست، یک وظیفه سازمانی نیست، بلکه وظیفه‌ای اخلاقی در قبال شهر و شهروندان است که با توجه به گستردگی میدان مرکزی میوه و تره بار و گسترش میادین میوه و تره بار در سطح شهر، آن را به شکل ویژه مورد توجه قرار داده‌ایم.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در مورد اقدامات انجام شده به منظور حفظ و توسعه فضای سبز میدان مرکزی میوه و تره بار خاطرنشان کرد: به منظور صرفه‌جویی در برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی و جذب بیشتر و ماندگاری طولانی‌تر رطوبت خاك، علاوه بر تغییر ساعات آبیاری این میدان از روز به شب در فصول بهار و تابستان، گسترش فضای سبز با کاشت درختان مناسب در این مجموعه 270 هکتاری نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.

پنج شنبه 20/6/1399 - 23:37
ایرانگردی


بانک ملت و شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران با هدف طراحی، تولید، توسعه و پیاده سازی سامانه پرداخت الکترونیک بهای حمل رانندگان برای بارنامه های محموله های به مقصد رسیده این شرکت، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
 
 

به گزارش روابط عمومی بانک ملت، بر اساس این تفاهمنامه که به امضای دکتر محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت و یزدان سیف مدیرعامل شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی و مدیران عامل دو شرکت زیرمجموعه این سازمان ها رسید، بانک ملت برای انجام عملیات بانکی اجرای این تفاهمنامه در چارچوب ضوابط و مقررات جاری بانک مرکزی، همکاری های لازم را انجام خواهد داد.
بر اساس این گزارش، مدت اعتبار این تفاهمنامه سه سال شمسی تعیین شده است که با توافق طرفین برای سال یا سال های بعد قابل تمدید خواهد بود.
ایجاد سامانه پرداخت الکترونیک بهای حمل، پرداخت بهای حمل بارنامه های اعلامی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران با توجه به شیوه نامه مورد توافق، ایجاد شبکه باشگاه مشتریان برای رانندگان حامل محموله های شرکت، ایجاد شبکه اطلاع رسانی برای رانندگان و ... از جمله موضوعات این تفاهمنامه است.
دکتر محمد بیگدلی، مدیرعامل بانک ملت در مراسم امضای این تفاهمنامه با بیان این نکته که نقش، جایگاه و اهمیت شرکت بازرگانی دولتی ایران بر کسی پوشیده نیست، تامین، نگهداری و توزیع کالاهای اساسی را از رسالت های اساسی این شرکت خواند و آن را کاری مهم و ارزشمند عنوان کرد.
وی پیشینه تعاملات بانک ملت و شرکت بازرگانی دولتی ایران را به زمان خرید نقدی گندم مربوط دانست و افزود: در آن زمان کشاورزان در یک فرآیند طولانی موفق به دریافت وجه گندم خود می شدند که با راه اندازی سامانه بانک ملت، این پول در کمتر از یک هفته به حساب آنان واریز می شد که این اقدام در آن زمان، حرکتی بزرگ در راستای کسب رضایت گندمکاران محسوب می شد.
دکتر بیگدلی، مشارکت بانک ملت در توزیع شیر یارانه ای را هم الگوی موفقی در این زمینه دانست و ادامه داد: بانک ملت از بانک های موفق و پیشرو کشور در زمینه فناوری اطلاعات است و نخستین بانکی است که اقدامات بزرگ و  ارزشمندی را در زمینه های مختلف به ویژه در همکاری با شرکت بازرگانی دولتی انجام داده است.
به گفته وی، هزینه مشتریان با استفاده از امکانات و زیرساخت های قوی الکترونیک بانک ملت، کاهش و کارایی فعالیت های آنها، افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک ملت با بیان این نکته که شرکت بازرگانی دولتی ایران از مشتریان بزرگ این بانک است، گفت: بانک ملت، خود را مکلف به نقش آفرینی در اقتصاد کشور و کمک به ارتقای سطح رفاه عمومی می داند و در همین راستا شرکت های آی تی وابسته به بانک، در بحث استارت آپی نیز وارد شده اند که امیدواریم آثار و برکات آن به کل ملت ایران برسد.
وی انعقاد این تفاهمنامه را در شرایط سخت تحریم و همچنین شیوع بیماری کرونا، یک پروژه بزرگ ملی خواند و اضافه کرد: آثار این کار بزرگ به یک قشر خاص برنمی گردد بلکه کل کشور را شامل خواهد شد.
دکتر بیگدلی ادامه داد: یکی از آثار مثبت این تفاهمنامه به رانندگانی برمی گردد که در شرایط سخت آب و هوایی فعالیت می کنند و با راه اندازی این سامانه، بدون دغدغه و به موقع، وجه خود را دریافت خواهند کرد.
وی با اشاره به این نکته که بانک ملت تجارب موفقی را در این زمینه نظیر سامانه سوخت گازوییل و کارت سوخت داشته است، اظهار امیدواری کرد که امضای این تفاهمنامه، سرآغازی برای توسعه تعاملات فی ما بین بانک ملت با شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت های حمل و نقل کشور باشد.
مدیرعامل بانک ملت در عین حال آمادگی این بانک را برای مشارکت در زمینه توزیع آرد و دیگر کالاهای شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد.
یزدان سیف، معاون وزیر صمت و رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران هم در سخنانی از تمامی دست اندرکاران بانک ملت و شرکت های زیرمجموعه بابت فراهم آوردن زمینه انعقاد این تفاهمنامه قدردانی کرد و گفت: عصر امروز، عصر دانش و تکنولوژی است و اقتصاد دانش بنیان دانش پذیر مهم ترین رکن توسعه کشورها محسوب می شود که این موضوع خود را در قیمت تمام شده نشان می دهد.
وی با تاکید بر لزوم توسعه در بحث زنجیره ارزش، خاطرنشان کرد: هر کشوری که سرعت گردش پول و بهره گیری از منابع خود را افزایش دهد موفق تر خواهد بود.
مدیرعامل بازرگانی دولتی ایران، با اشاره به این نکته که موضوع تفاهمنامه یادشده، پرداخت الکترونیک تحت بارنامه است، ادامه داد: امروز بانک ملت گام نخست را برداشته است و ارزش بازار حمل و نقل کشور به گونه ای است که می تواند کارایی منابع مالی را در حوزه بانکی افزایش دهد و ضمن کاهش خروج منابع، توان بانک ها را برای اعطای تسهیلات افزایش دهد.
وی بانک ها را جزو سرداران خط مقدم تحریم خواند و افزود: در این شرایط سخت، انجام این اقدامات بزرگ، افتخار ملی محسوب می شود و امیدواریم که با این ارزش بازار حمل و نقل بتوانیم ریسک فضای کسب و کار را در کشور کاهش دهیم.
سیف اظهار امیدواری کرد که اجرای این طرح ها باعث کاهش ریسک بانک ها، کاهش هزینه مبادله و در نهایت نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل شود.
وی ادامه داد: در پی آن هستیم تا با استفاده از توان شرکت های استارت آپی، هزینه حمل و نقل آرد را نیز در شهرستان ها کاهش دهیم.
در ابتدای این نشست، علی حکیم جوادی مدیرعامل"هولدینگ فناوران هوشمند بهسازان فردا"نیز گزارشی از مراحل طراحی این سامانه و اجرایی شدن تفاهمنامه یادشده، ارائه کرد.
 

 

پنج شنبه 20/6/1399 - 22:49
ایرانگردی


 
 
«سامانه خدمات غیرحضوری تسهیلات بانک پارسیان" در بستر تلفن همراه، طراحی، پیاده سازی و راه اندازی شده و از طریق اپلیکیشن تاپ (متعلق به هلدینگ داده‌پردازی بانک پارسیان) قابل دسترسی است.
 
با راه اندازی این سامانه، دریافت مدارک مورد نیاز پرداخت تسهیلات به صورت غیرحضوری فراهم شده و متقاضیان می‌توانند مدارک و مستندات مورد نیاز جهت دریافت تسهیلات را از طریق تلفن‌ همراه بارگذاری و برای شعبه ارسال کنند.پس از تایید مستندات بارگذاری شده توسط شعبه مربوطه، متقاضیان فقط یکبارجهت احراز هویت و دریافت تسهیلات به شعبه مراجعه می‌کنند.
این سامانه در فاز نخست به منظور ارائه خدمت به متقاضیان تسهیلات ازدواج اجرا شده و صندوق قرض‌الحسنه بانک پارسیان تصمیم دارد در راستای تکمیل سبدمحصولات خود طی فازهای بعدی که در حال پیاده سازی و عملیاتی شدن است، امکان استفاده غیرحضوری از تمام خدمات را در این بستر برای هموطنان عزیز فراهم سازد.
این اقدام بانک پارسیان به منظور سهولت دسترسی مشتریان و متقاضیان به خدمات بانک پارسیان و صرفه جویی در زمان و هزینه و همچنین جلوگیری از شیوع بیماری کرونا صورت گرفته است

پنج شنبه 20/6/1399 - 22:38
ایرانگردی

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر حمایت این سازمان از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در 31 استان کشور گفت: به این منظور، امکان واگذاری حق بره‌برداری موقت و کوتاه‌مدت از محل‌های عرضه مستقیم تک‌محصولی (محصولات کشاورزی) را در سطح 245 میدان و بازار میوه و تره بار پایتخت فراهم کرده‌ایم.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با اعلام اینکه در قالب این خدمت، نسبت به بهره‌برداری یک ماهه تا دو ماهه حق بهره‌برداری بسته به وجود محصول تولیدی برای عرضه مستقیم آن محصول اقدام می‌شود، افزود: متقاضیان، ضمن مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی استان محل تولید خود، نسبت به دریافت فرم‌های مربوطه که در آن توان تولید متقاضی به تایید سازمان مذکور رسیده باشد، اقدام و فرم‌های تکمیل شده را به همراه معرفی‌نامه رسمی صادره از سوی سازمان جهادکشاورزی استان خود به دبیرخانه سازمان مدیریت میادین واقع در میدان مرکزی میوه و تره بار تهران تحویل دهند.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین با تاکید بر اینکه به منظور حمایت از تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در سراسر کشور، در میزان حق بهره‌برداری از اماکن عرضه مستقیم تک‌محصولی «تخفیف ویژه‌‌» لحاظ خواهد شد، خاطرنشان کرد: تسهیلاتی که برای باغداران و کشاورزان در نظر گرفته‌ایم، معادله‌ای برد - برد است که از آثار و نتایج مثبت آن، هم تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان بهره‌مند می‌شوند.
گفتنی است، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی که متقاضی استفاده از این تسهیلات هستند، باید نسبت به اخذ معرفی‌نامه رسمی و تاییدیه سازمان جهادکشاورزی استان محل تولید خود اقدام کنند و در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن‌های 55027248 و 55016208 (داخلی 210) تماس حاصل نمایند.

چهارشنبه 19/6/1399 - 21:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته