به گزارش خبرگزاری مهر، یک زن کلمبیایی با دریافت "نای" ساخته شده از سلولهای بنیادین بدن خود و نسوج بدن یک اهدا کننده عنوان اولین دریافت کننده عضو تنفسی بازسازی شده را در جهان به خود اختصاص داد.
سلولهای بنیادین که از مغز استخوان بدن این زن به دست آمده به همراه قسمتهایی از نای یک فرد اهدا کننده باعث ایجاد این عضو تنفسی و پیوند آن به بیمار شد.
به گفته محققان دانشگاه بریستول که در انجام این عملیات سهیم بودند، انجام این عملیات نیروی بالقوه سلولهای بنیادین افراد را در درمان انواع بیماری ها به محققان نشان خواهد داد.
کلودیا کاستیلو زنی 30ساله که به دلیل ابتلا به بیماری سل از تخریب قسمتی از نای در سیستم تنفسی خود رنج برده و به سختی قادر به تنفس بود عامل ایجاد این جنبش در میان پزشکان خود شد.
پزشکان در ماه مارچ با گرفتن هفت سانتیمتر از نای اهدا کننده ای کار خود را آغاز کرده و با استفاده از مواد ضد عفونی کننده و آنزیم ها آن را از هر گونه آلودگی پاک کردند. پس از گذشت 6 هفته تنها دیواره ای سخت از نسوج متصل کننده از نای فرد اهدا کننده باقی مانده بود.
در این میان محققان دانشگاه بریستول با استفاده از مغز استخوان این زن به سلول های بنیادین وی دسترسی پیدا کرده و در محیط آزمایشگاه آنها را به همراه سلولهای غضروفی کشت دادند.
در نهایت این سلول ها با پوشش دادن ساختار نای فرد اهدا کننده در دستگاهی بیولوژیکی که توسط دانشمندان پلی تکنیک میلان تولید شده بود، توانستند نای جدیدی را برای بیمار به وجود بیاورند.
این عضو حیات بخش در ماه ژوئن و در بیمارستانی در بارسلونا جایگزین عضو آسیب دیده شد و اکنون و پس از گذشت پنج ماه از انجام جراحی، بیمار در نهایت سلامت به سر برده و کوچکترین اثری از پس زدگی عضو در وی مشاهده نشده است.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این دومین عضو بازسازی شده ایست که در خارج از بدن با استفاده از سلول های بنیادین فرد ایجاد شده و سپس به وی پیوند زده شده است.
آنتونی آتالا، محقق دانشگاه ویک فارست در سال 2006 برای اولین بار با استفاده از سلول های بنیادین کودکی موفق به بازسازی و پیوند مثانه در این کودک شد.