• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1298روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

دکتر سعید نمکی در حاشیه مراسم افتتاح ۱۶۴ پروژه آموزشی، بهداشتی و درمانی در جمع خبرنگاران، گفت: امروز آغاز پویش ره سلامت را داشتیم. فکر می‌کنم امروز یکی از بزرگ‌ترین روزهای نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران است. زیرا در این روز پیامی را به مردم و جهان اعلام می‌کنیم که گرچه در اوج تحریم‌ها و گرفتاری‌های اقتصادی بودیم و در شرایطی که بسیاری در بیرون نشسته بودند تا فروپاشی نظام سلامت ما را با هجمه کووید-۱۹ مشاهده کنند، امروز می‌بینیم که با همت همکارانم، لطف پروردگار و همدلی و وفاق مردم، توانستیم در مدیریت بیماری در دنیا در جایگاه خوبی قرار بگیریم. در کنار آن از توسعه زیرساخت‌ها هم غافل نشویم.

 

وی افزود: امروز که در هفته دولت قرار داریم، ۱۶۴ پروژه را به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت به صورت نمادین در استان‌های مختلف از طریق ویدیوکنفرانس افتتاح کردیم. همچنین ۱۴۰۰ پروژه را هم آماده کردیم که با اولویت نقاط محروم افتتاح شوند. امسال اولین سالی است که حدود ۱۱ هزار تخت را به تخت‌های بیمارستانی و ۲۰۰۰ تخت آی سی یو به ظرفیت تخت‌های کشور اضافه خواهیم کرد. این رکورد در سخت‌ترین سال اقتصادی دولت از یک سو و در سالی که همکارانم در مبارزه‌ای نفس‌گیر برای مدیریت کرونا بودند، رکوردی تاریخی و چشمگیر است.

 

نمکی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بیماری، گفت: از مردم تقاضا می‌کنم که فراموش نکنند که در اوج جدید بیماری همکاران من روز و شب‌های بسیار سختی را گذراندند و خانواده‌هایی در میان هموطنان‌مان داغ‌دار شدند. خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی توانستیم پیک دوم را به گونه‌ای مهار کنیم و مرگ و میرها و ابتلا را به حداقل برسانیم.

 

وی افزود: خواهشم این است که مردم به همکاران در کاهش این بار سنگین کمک کنند. در زمانی که در اردیبهشت ماه پیک اول را مهار کردیم، بارها گفتم مراقب باشیم و به دلیل این کاهش ابتلا مغرور نشوید. این ویروس پیچیده،  خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی است. کرونا می‌تواند در دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین به ما گل بزند و زد. آنچه که به ما گل زد، حاصل بی توجهی و عادی انگاری بیماری بود.

 

نمکی تاکید کرد: در این ایام هم همکارانم برای مهار بیماری تلاش فراوانی کردند و روز و شب‌های سخت و عرق‌ریزی را گذراندند. در این دوره شهدای عزیزی را نثار کردیم و تعداد قابل توجهی از هموطنان بیمار و بستری شدند و تعداد قابل توجهی از همکارانم به دلیل ابتلا از دور خدمت خارج شدند و دیگران مجبور شدند دو تا سه شیفت جایشان را پر کنند تا بیماران بدون پزشک و پرستار نمانند. خواهشم از مردم این است که عادی انگاری نکنند. با تمام شدن کنکور فرزندان‌شان دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. ما بیشترین گرفتاری را هنوز در استان مازندران داریم. هنوز هم خیر استان مازندران را شاهدیم. بیشترین عارضه را در استان مازندران به دلیل سفرها داریم. اگر سفر در اشاعه بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه منتشر شد؟. خواهشم این است که سفرها را واقعا انجام ندهند.

 

وزیر بهداشت گفت: در عین حال بنده به عنوان شیعه عاشق امام حسین (ع) می‌گویم که در ماه عزیز محرم، دل‌مان می‌خواهد که شیعیان امام حسین (ع) هم عزت این ماه را حفظ کنند اما با تکیه بر پروتکل‌های بهداشتی. از وعاظ و مداحانی که با شیوه‌های نو و با مکانیزم‌هایی که کمترین عارضه را برای مردم دارد، به صورت نمادین کار را شروع کردند که محرمی با شکوه و بی خطر برای شیعیان امام حسین (ع)   بسازند، قدردانی می کنم. خواهشم از هموطنان و عشاق امام حسین (ع) این است که به گونه ای عمل کنید که هم محرمی با شکوه ایجاد کنید و هم یک عزادار امام حسین (ع) از هیچ مجلسی تب‌دار بیرون نرود، تا اگر خدایی نکرده آنطور که پیش بینی کردیم در پاییز کرونا و آنفلوآنزا همزمان شود، نفسی برای همکارانم برای خدمت به مردم بماند.

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:31
آرایشی و زیبایی

 

 

چطوری چروک صورتو رفع کنیم؟
به پشت بخوابید،
ماهی بخورید،
استفاده از آلفا هیدروکسی اسید،
شکلات بخورید،
صورت را زیاد نشویید،
عینک بزنید، ضد آفتاب بزنید
،مصرف ویتامین c



 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:27
سلامت و بهداشت جامعه

 

♈️ویتامین های ضروری برای زنان بالای ۳۰ سال👇

💊ویتامین D 💊 ویتامین A
💊 ویتامین B9 💊ویتامین C
💊 ویتامین B7 💊 ویتامین B12

 

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:25
سلامت و بهداشت جامعه

 

بهترین ساعت خوردنیها❗️

👈صبحانه :8
👈میان‌وعده :10:30
👈ناهار :13
👈میان‌وعده :15:30 و 18
👈شام :20:30 یا 21
🔸میان ‌وعده بلافاصله 3-2 ساعت بعد ازوعده غذایی خورده شود .

چهارشنبه 5/6/1399 - 6:24
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

دلایل #فراموشی:
♦️ عوارض داروها ( #فشارخون،
#آرامبخش ها و برخی #ضددردها )
♦️ افسردگی
♦️ تنش و استرس
♦️ خستگی
♦️ بیماری های مزمن نظیر دیابت یا قلبی
♦افزایش سن
♦مصرف مشروبات الکلی



چهارشنبه 5/6/1399 - 6:21
آرایشی و زیبایی

 

👈دلایل بوجود آمدن پف چشم
♦️ کمبود مایعات
♦️ مصرف زیاد نمک
♦️ کمبود خواب
♦️ استرس ونگرانی زیاد
♦️ آلرژی و حساسیت هایی که باریزش اشک و عطسه همراه است.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:14
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

🔴 استفاده بیش از حد از شربت های اشتهاآور برای کودکان برروی سلامت آنها تاثیرنامطلوب میگذارد

📛قبل از مصرف هرگونه مکمل و اشتهاآور در رژیم غذایی حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:12
سلامت و بهداشت جامعه

با گذشت بیش از ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، غول‌های داروسازی با همکاری دولت‌ها می‌کوشند هر چه سریعتر به واکسن این بیماری دست یابند.

هم اکنون بیش از ۲۶ واکسن کووید ۱۹ به مرحله آزمایش انسانی رسیده است و شماری از آن‌ها مراحل پایانی آزمایشات خود را طی می‌کنند. با این حال، نگرانی‌هایی درباره شدت یافتن روند دستیابی به واکسن کرونا وجود دارد.

 آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا نسبت به خطر شتاب و عجله در یافتن واکسن کووید ۱۹ هشدار داد.

او در این رابطه گفت: موضوع اصلی هم اینک دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با ویروس کروناست، اما حقیقت این است که انجام نشدن کامل روند آزمایشات واکسن و توزیع آن در جامعه می‌تواند بسیار خطرناک باشد.




فائوچی تصریح کرد: پیش از تایید هر واکسنی، کارایی و ایمن بودن آن (نداشتن عوارض جانبی) باید در آزمایش‌ها مورد تایید قرار گیرد. کارایی و ایمن بودن واکسن کرونا نباید قربانی روند شتابزده دستیابی به واکسن شود.

با این حال، دانشمندان و محققان آمریکایی نگران هستند به دلیل نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت ترامپ اقدام به اعمال فشار بر سازمان غذا و داروی این کشور برای تایید یک واکسن جدید کند.

دولت ترامپ پیشتر بدون تایید مراحل آزمایشگاهی با صدور یک دستور اضطراری اجازه استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا را برای بیماران صادر کرد. اقدامی که با انتقاد مجامع علمی آمریکا همراه شد.

تاکنون ۵ میلیون و ۷۴۰ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۱۷۷ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. دانشمندان تاکید دارند نباید به دلایل سیاسی و برای کنترل سریع شیوع ویروس کرونا در جامعه، اقدام به انجام کار‌های شتابزده کرد.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:9
سلامت و بهداشت جامعه

سازمان جهانی بهداشت گفته است که ۱۷۲ کشور درگیر بحث و گفتگو برای مشارکت در طرح کواکس (COVAX) برای اطمینان از دسترسی عادلانه به واکسن‌های کووید ۱۹ هستند. کواکس یک طرح جهانی با هدف فراهم کردن دسترسی عادلانه در سطح جهانی به واکسن‌های ایمن و مؤثر برای بیماری کروناست.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، «کواکس»  در حال حاضر بزرگترین و متنوع‌ترین نمونه کار‌ی برای واکسن کرونا در جهان است. در مجموع ۹ واکسن  نامزد،  مورد ارزیابی قرار گرفته و بحث‌های بعدی با دیگر تولیدکنندگان عمده در حال انجام است.

طرح «کواکس»  توسط ائتلاف نوآوری‌های آمادگی همه گیر، اتحادیه واکسن‌ها و به سرپرستی سازمان جهانی بهداشت انجام می‌شود. این تنها ابتکار عملی جهانی است که با دولت‌ها و تولیدکنندگان برای اطمینان از دسترسی عادلانه به واکسن‌های کووید ۱۹ در حال انجام است.

کشور‌هایی که قصد دارند بخشی از این ابتکار عمل باشند، باید تا ۳۱ آگوست ( ۹ شهریور) آمادگی خود را اعلام کنند و برای پیوستن به طرح تسهیلات «کواکس»  پرداخت‌های اولیه را تا ۹ اکتبر مصادف با  ۱۸ مهر بپردازند.

تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: کووید ۱۹ یک چالش جهانی بهداشتی بی سابقه است که فقط با همکاری‌های مناسب دولت‌ها، محققان، تولید کنندگان و شرکای چند جانبه می‌توان از گسترش آن جلوگیری کرد.

او افزود: با همکاری منابع و اقدام به همبستگی می‌توانیم پس از تهیه واکسن برای کووید ۱۹، آن را به طور عادلانه در دسترس همه کشور‌ها قرار دهیم.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:7
اخبار

 

تنها داروی دارای نتایج مثبت بر کرونا، کورتون است

حریرچی گفت: مهمترین مسئله برای بیماران بستری شده، تامین اکسیژن است. مراقبت‌هایی که از بیمار کرونایی می‌شود نیز فقط با دارو است. تاکنون تنها دارویی که بر درمان کرونا تاثیر گذاشته، کورتون است.

او ادامه داد: خیلی از دارو‌هایی که برای درمان کرونا تاثیرگذار معرفی شده اند نه تنها موثر نبوده اند بلکه اثر منفی هم داشته اند. مثلا داروی رمدسیویر که به قیمت ۲۵۰ میلیون تومان هم رسیده، ولی هیچ تاثیری در درمان کرونا ندارد و فقط در زمان مناسب تزریق ۲۰ درصد تاثیر مثبت می‌گذارد.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: از مجموع تجارت جهانی اسلحه و نظامی، تجارت دارو ارزش بیشتری دارد. حوزه دارو تجاری است و کمپانی‌های بزرگ با آن تجارت و کاسبی می‌کنند. در دوران کرونا هم از این دارو‌ها استفاده تجاری شده و حتی از برخی رئیس جمهور‌ها برای تبلیغ آن‌ها استفاده شده است. روش تبلیغی دارو مثل لباس و عطر و ادکلن نیست و از طریق کانال‌های بهداشتی و القای نیاز و ایجاد درخواست به فروش می‌رسد.  

حریرچی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان به ما بسیار کمک کرده اند و در زمینه تولید وسایل حفاظت شخصی و محموله‌های ضد عفونی کننده، ساخت تجهیزات پزشکی، رادیو تراپی و دارو اقدامات زیادی انجام داده اند.

در کشور کاسب کرونا ایجاد شده است

او گفت: مردم به مسائل فضای مجازی که ادعا می‌کنند داروی کرونا را تولید کرده اند به هیچ وجه توجه نکنند، زیرا این مسائل جز جهل مرکبی است که بسیاری به آن مبتلا شده اند. هم اکنون در کشور کاسب کرونا ایجاد شده است.

معاون کل وزارت بهداشت در ادامه افزود: بیماری کرونا یک بار دیگر نشان داد که ملت‌های مختلف باید با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند و این تصور که برخی کشور‌ها فکر می‌کردند با پیشرفت شخصی می‌توانند کرونا را مهار کنند شکست خورده و هم اکنون بیشتر کشور‌های پیشرفته با آن مواجه هستند. در کشور‌های مسلمان احتیاج به همکاری بسیار بیشتری داریم. کشور‌های توسعه یافته به فکر خودشان هستند؛ این کشور‌ها اگر به واکسن دسترسی پیدا کنند، اولویتشان مردم خودشان خواهد بود. اما ما با کشور‌های دوست مثل ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان همکاری مناسبی می‌کنیم و آماده تبادل تجربیاتمان هستیم. صنایع پزشکی ما پیشرفت زیادی کرده است و در بسیاری از تجهیزات به صادرات رسیده ایم.

مرحله حیوانی واکسن کرونایی ایرانی تکمیل شده است

به گفته حریرچی، مراحل حیوانی تولید واکسن داخلی تکمیل شده و بلافاصله وارد مرحله انسانی خواهیم شد و همگام با سایر کشور‌ها به سمت تولید واکسن حرکت می‌کنیم.

واکسن کرونا تا ۲ سال بعد در دسترس نخواهد بود

او تصریح کرد: متوسط تولید یک واکسن در ۵۰ سال گذشته، ۷ سال بوده و ساخت بعضی از واکسن‌ها بالای ۲۰ سال و در گاهی مواقع ۲۷ سال هم طول کشیده است. علی رغم تمام تلاش‌ها برای بیماری ایدز و مالاریا هنوز واکسن نداریم. اما اکنون بار روانی پیش آمده که چرا واکسن کرونا ارائه و تولید نمی‌شود. واکسنی که بتواند زنجیره بیماری را کنترل کند در ۲ سال آینده هم در دسترس نخواهد بود.

حریرچی ادامه داد: واکسن‌هایی که وارد مرحله فاز انسانی شده اند نیز هیچ کدام ادعای تاثیر بالای ۷۰ درصد و ۱۰ ساله ندارند و برخی ادعای تاثیر ۵۰ درصد و دوماهه دارند. مهمترین رسالت رسانه، ترویج رفتار درست بهداشتی مردم، استفاده از وسایل ضدعفونی کننده، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

او با اشاره به اینکه ویروس به طور طبیعی جهش دارد، گفت: اکثر واکسن‌هایی که ساخته می‌شود بر مبنای آن قسمتی از ویروس است که کمتر تغییر می‌کند. یک مشکل برای ساخت واکسن نیز همین جهش ویروس است، زیرا واکسنی که امسال تولید شود برای سال بعد فایده ندارد.

معاون وزیر بهداشت افزود: بیمارستان‌های ویژه بیماران سرطانی در کشور عاری از کرونا هستند بنابراین این بیماران مراجعات خود را انجام دهند و درمان خود را پیگیری کنند.  

اگر نیاز باشد طرح ترافیک دوباره لغو می‌شود

حریرچی در پایان گفت: طرح ترافیک برای کنترل آلودگی و جلوگیری از تراکم جمعیت بسیار ضروری است. از لحاظ درآمد شهرداری چند صدم درصد درآمد آنهاست و نباید فکر کرد که اجرای طرح ترافیک برای شهرداری به خاطر درآمد مهم است. لغو شدن طرح ترافیک نتایج مثبتی داشت و اگر بار دیگر به لغو آن نیاز داشته باشیم، قطعا همکاری خواهد شد.

سه شنبه 4/6/1399 - 18:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته