• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3456روز قبل
اخبار
خبرگزاری تسنیم: بانک موسکو برای مصالحه با مقامات قضایی دولت آمریکا در مورد مختومه کردن پرونده نقض تحریم های ایران موافقت کرد مبلغ ۹.۴۹ میلیون دلار به عنوان جریمه به دولت آمریکا بپردازد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد، بانک موسکو موافقت کرده است که برای مصالحه با مقامات قضایی دولت آمریکا در مورد مختومه کردن پرونده نقض تحریم های ایران و انتقال پول توسط این بانک به یک بانک ایرانی، مبلغ 9.49 میلیون دلار پرداخت نماید.

بانک موسکوی روسیه این مبلغ را برای مختومه شدن پیگیری های قضایی احتمالی در مورد 69 مورد ادعای نقض تحریم ها علیه ایران به موجب قوانین آمریکا پرداخت می‌کند.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:12
اخبار
خبرگزاری مهر: عبدالله علیمراد کارگردان پیشکسوت و شناخته‌شده انیمیشن‌ در ایران سریال 13 قسمتی «بیا آشتی كنیم» را با عروسک‌های خمیری و با محور دو همسایه و مسایلی که بین آنها پیش می‌آید، ساخت.

عبدالله علیمراد از کارگردانان مطرح و پیشرو در ساخت انیمیشن در ایران با اشاره به سریال «بیا آشتی كنیم» که در حدود 13 قسمت به سفارش حوزه هنری ساخته شد، گفت: هر قسمت از این داستان 7 دقیقه است و قصه آن درباره دو شخصیت است که همسایه یکدیگر هستند و به تناسب موقعیت های مختلف با یکدیگر دوست شده و یا دعوا می کنند.

به گفته وی، زمانیکه پای مسایل مادی میانشان باز می شود دشمن هستند و زمانیکه پای یک دشمن خارجی به میان می آید با هم دوست می شوند.



وی درباره این سریال که به تازگی مراحل صداگذاری آن به پایان رسیده است، گفت: این کار یک انیمیشن عروسکی است اما وقتی از کار عروسک نام برده می شود غالبا به یاد عروسک های نمایشی می افتند برای همین بیشتر در بیان این نوع انیمیشن ها از کلمه استاپ موشن استفاده می شود یعنی تکنیک تک فریم که با آن حرکت ها میلی متری انجام می شود و فریم فریم فیلمبرداری می شود.

کارگردان انیمیشن مجموعه «قصه‌های بازار» ادامه داد: ویژگی این کار این است که با مقیاسی کوچکتر از واقعیت در نسبت یک به ده ساخته می شود به طور مثال انسان دو متری 20 سانتی متری در نظر گرفته می شود و باقی اشیا و فضاسازی ها هم به همین میزان اندازه گرفته می شود.



این استاد انیماتور با اشاره به ساخت «بیا آشتی کنیم» با استفاده از خمیر نرم بیان کرد: استفاده از خمیر نرم در ساخت شخصیت ها باعث می شود به راحتی بتوان با آنها بازی کرد یعنی به راحتی در آنها دگردیسی ایجاد می شود و گاهی هم در اثر ضربه می توان فرم آنها را به هم ریخت و هرگونه تغییر اعمال را می توان در آنها ایجاد کرد.



کارگردان انیمیشن‌های «بهادر» و «کشاورز و ربات» به موسیقی این کار که از کشور رومانی گرفته شده است، عنوان کرد: به خاطر جذابیت و ریتمی که این موسیقی داشت در تیتراژ از آن استفاده شده است با این حال آهنگساز این کار عباس دبیردانش است و چون این سریال کلام ندارد موسیقی در آن نقش مهمی بازی می کند.

به گفته وی، در این کار تنها حس و حال ایرانی و خنده و فریاد وجود دارد و زبان آن بین المللی و تصویری است که موسیقی هم به جای دیالوگ می‌نشیند.



علیمراد در پایان درباره علت ساخت این 13 قسمت و اینکه سریال در تعداد بیشتری تولید نشده است، عنوان کرد: این تعداد استاندارد تلویزیون های دنیاست که انمیشن ها را به 13، 26، 53 قسمتی و ... تقسیم کرده اند.

در این سریال محمدرحیم بختیاری تصویربردار، مهرشاد ملکوتی صداگذار، مانی کاشیان طراح و سازنده عروسک ها، محمد ناصری تدوین، سروش دیانتی امور رایانه، امیرحسین علیمراد ترکیب بندی صحنه ها، محمدرضا علیمراد عکاس و تصویربردار پشت صحنه، سیدمسعود معصوم زاده جلوه های ویژه، هدا عظیمی و الهام امینیان لوازم صحنه، همکاری داشته اند.
پنج شنبه 10/11/1392 - 0:11
اخبار
خبرگزاری مهر: جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار در روز سه شنبه منتشر شد.

 نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید و قدیم در روز سه شنبه 874 هزار و 500 تومان، نیم سکه 440 هزارتومان، ربع سکه 260 هزارتومان و گرمی 25 هزار تومان اعلام شد.

همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 89 هزار و 500 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1255 دلار است.

در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 2950 تومان، هر یورو را 4035 تومان، هر پوند را 4880 تومان و هر درهم امارات را 807 تومان اعلام کردند.

نوع سکه

سه شنبه - قیمت (تومان)

سکه‌تمام‌طرح‌جدید

874500

سکه‌تمام‌طرح‌قدیم

874500

نیم سکه

440000

ربع سکه

260000

1 گرمی

172000

هرگرم‌طلای18عیار

89500

نوع ارز

 


دلار آمریکا

2950

یورو

4035

پوند انگلیس

4880

درهم

807

سه شنبه 8/11/1392 - 23:45
اخبار
خبرگزاری ایسنا: ایرج طهماسب به خبر ساخت مجموعه «کلاه قرمزی» برای نوروز 93 که در بخش‌های خبری سیما عنوان شده است، واکنش نشان داد.

این کارگردان در یادداشت کوتاهی که اختصاصا به سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا ارسال کرده نوشته است: «بنده هم از شنیدن ساخت مجموعه «کلاه قرمزی 93» خوشحال شدم اما ...».

طهماسب که با همکاری حمید جبلی، سال‌هاست «کلاه قرمزی» را به مجموعه‌ای پربیننده‌ی تلویزیونی بدل کرده است، اعلام کرده است:

«اینجانب - ایرج طهماسب - در طول یک سال گذشته، هیچ جلسه‌ای با هیچ مدیری از سازمان صداوسیما نداشته‌ام و نمی‌دانم وقتی صحبت و قراری گذاشته نشده است، چرا باید شایعه تولید و پخش «کلاه قرمزی 93» از اخبار سراسری پخش شود.

آرزومندم برنامه‌سازان دیگر سازمان‌، جهت ساخت مجموعه جذاب دیگری برای کودکان اقدام کنند تا نوروزی شاد در پیش رو داشته باشیم.

امیدوارم در فرصتی دیگر امکان خدمت‌گذاری برای مردم عزیز کشورمان را داشته باشم.»

به گزارش ایسنا، ایرج طهماسب در حالی با این نامه آماده‌سازی کلاه قرمزی برای نوروز 93 را منتفی می‌داند که پیش از این علی بخشی‌زاده، مدیر شبکه دو از پخش قطعی مجموعه «کلاه قرمزی» در نوروز 1393 خبر داده بود.

علی زارعان، مدیر گروه کودک و خردسال شبکه دو هم تابستان امسال درباره تولید «کلاه قرمزی 93» گفته بود: در حال مذاکره با تهیه‌کننده و عوامل مجموعه برای تولید پروژه ویژه نوروز 93 هستیم تا شیوه تولید و مسایل پیرامونی آن مشخص شود. سال آینده پروژه‌ای بزرگتر از حد معمول خواهیم داشت و در همین زمینه مذاکرات ادامه دارد.

وی افزود: اگرچه هنوز به نتیجه جدی نرسیده‌ایم که بتوانیم آن را قطعی اعلام کنیم اما مجوز ساخت صادر و کارهای مقدماتی انجام شده است اما به راحتی نمی‌توانیم اعلام نتیجه کنیم.
سه شنبه 8/11/1392 - 23:43
اخبار
خبرگزاری ایسنا: شش بانک خارجی و بانک‌های ایرانی که مشمول تحریم نیستند برای ورود دارایی‌های بلوکه شده ایران در یک اقدام مشترک مشارکت می کند.

در شرایطی که کشور با کاهش درآمدهای نفتی و محدودیت هایی در منابع ارزی روبه روست، شاید بتوان گفت که آزاد سازی 4.2 میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران در گام اول، از دستاوردهای مهم توافق ژنو است.

بر این اساس ، 4.2 میلیارد دلار از دارایی های ایران در هشت مرحله طی شش ماه وارد کشور می شود و آنطور که اعلام شده قسط اول که معادل 550 میلیون دلار است، اول فوریه مصادف با 12 بهمن ماه به حساب بانک مرکزی واریز می شود.

البته پیشتر رویترز اعلام کرده بود با توجه به این که اول فوریه مصادف با روز شنبه بوده و تعطیل است احتمالا اولین مرحله واریز روز سوم فوریه انجام می‌شود.

 با توجه به مسائل و مشکلات کشور در زمینه کاهش درآمدهای ارزی و در پی آن محدودیت منابع ارزی، طی سال های اخیر شاهد بروز نوسانات جدی در بازار ارز بودیم به طوری که در راستای مدیریت این شرایط دولت سهمیه ارز مسافرتی را کاهش داد و همچنین برای استفاده بهینه از منابع ارزی موجود و جلوگیری از سوء استفاده برخی سودجویان اقدام به راه اندازی مرکز مبادله ارزی کرده و کالاهای وارداتی را اولویت بندی کرد.

در چنین شرایطی اگر چه تا رفع تحریم های سیستم بانکی راهی طولانی در پیش داریم اما بنا به اعلام بهمن وکیلی، مدیر عامل بانک توسعه صادرات ورود یک دلار هم به کشور می تواند بر شرایط اثر گذار باشد.

در این راستا ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در پی عملی شدن این توافقات گشایش های ارزی ایجاد می شود، گفته که بازار ارز کار خودش را می کند، اما گشایش های ارزی تاثیراتی را بر نرخ ارز خواهد گذاشت.

اما درباره ساز وکار ورود این دارایی ها به کشور حمید بعیدی‌نژاد، رییس دبیرخانه اجرای توافق ژنو گفته که براساس هماهنگی‌های به عمل آمده با بانک مرکزی، بانک‌های غیرتحریمی اعم از دولتی و غیردولتی که دارای حساب‌های معتبر نزد بانک‌های مهم خارجی هستند می‌توانند در چارچوب توافق ژنو تعاملات بین‌المللی بانکی و پولی داشته باشند و هیچ ممنوعیت و محدودیتی برای انجام فعالیت‌های خود در چارچوب "برنامه اقدام مشترک" نخواهند داشت.

بنا به این گزارش بانک های غیرتحریمی ایران که سابقه مشارکت در تبادلات بین المللی دارند از جمله پاسارگاد،‌ پارسیان،‌ سامان، سرمایه و بانک‌های کشاورزی،‌ کارآفرین، مسکن ،ملت می‌توانند در تبادلات بین‌المللی بانکی و پولی تعریف شده در اجرای گام اول برنامه أقدام مشترک ژنو مشارکت کنند.

از سوی دیگرمحمد مهدی رییس زاده، رییس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی تهران با بیان این‌که براساس توافق ژنو بانک استاندارد چارتر در زمینه قطعات خودرو و قطعات هواپیمایی با ایران معرفی شده است، بیان کرد: شش بانک هم از طرف‌های اروپایی برای اقلام دارویی، غذا و کالاهای غیر دوگانه معرفی شده که یوتی کریدیت، دیکامس و دو بانک فرانسوی و ایتالیایی در این لیست قرار دارند.

رییس‌زاده با اشاره به این‌که اصل بر این است که در مرحله تعلیق شش ماهه بانک‌های اروپایی برای ال.سی غذا و دارو امکان واریز را فراهم کنند، تصریح کرد: ایران باید بانک‌های ایرانی خود را که طرف بانک‌های اروپایی قرار می گیرد معرفی کند و تمامی این موارد پروسه طولانی است.

وی گفت: موضوع مهم در توافق ژنو این است که کانال مالی برای غذا، دارو و اقلام غیر دوگانه در راستای فعالیت‌های اقتصادی صلح آمیز ایران تعریف شود.

بر اساس این گزارش در پی ورود 4.2 میلیارد دلار از دارایی های ایران با همکاری بانک های اعلام شده، بنابه گفته اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی شاهد کاهش نرخ ارز طی روزها و ماه های آتی خواهیم بود.

وی همچنین گفته که اگرچه هنوز در گام‌های آغازین این تحولات هستیم اما امیدواریم که گشایش‌های خوبی صورت بگیرد و محدودیت‌های موجود در روابط بین بانک‌های داخلی و خارجی تا حدودی برطرف شود.

به گفته کمیجانی در پی این اقدام شاهد روان‌سازی در کل روابط بانکی خواهیم بود که باعث می‌شود روابط فعالان اقتصادی در داخل با بانک‌های تجاری تسهیل شود.
سه شنبه 8/11/1392 - 23:43
اخبار
خبرگزاری ایرنا: فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: پس از سال های طولانی، سواحل جنوب کشور به خاطر توسعه نیافتگی، فقیرترین مکان کشور محسوب می شود.

سردار دریادار «علی فدوی» روز سه شنبه در مراسم اختتامیه سومین دوره مسابقات ملی شناورهای دشمن در دانشگاه صنعتی شریف افزود: ایران، زمینه ها، کفایت ها و زیرساخت های دریایی خوب و مطلوبی در موضوع ساخت و تولید شناورها دارد.

وی ادامه داد: شناورهای زیرآبی و بالای آب با یکدیگر تفاوت زیادی دارند؛ هنوز علم در ساخت و تولید شناورهای زیرآب، اطلاعات زیادی ندارد چه برسد به تولید محصولات آن.

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: یکی از عرصه هایی که مصداق کامل و همه جانبه را شامل می شود، شناورهای زیرآبی است زیرا شناورهای زیرآبی از مهمترین تولیداتی هستند که باید با دانش و فناوری روز دنیا مطابقت داشته باشند.

فدوی با بیان اینکه اساسا ایران کشور دریایی است، ادامه داد: ایران به لحاظ داشتن قابلیت های دریایی و داشتن چندین هزار کیلومتر سواحل دریا، باید اقتصاد و تولیدات علمی خود را به این سمت وسو حرکت دهد.
سه شنبه 8/11/1392 - 23:42
اخبار
ویدئوی ترسناک "جن گیری" از یک زن جوان در کشور آذربایجان بازدیدهای فراوانی گرفته و حرف و حدیث های فراوانی حول و حوش آن در این کشور وجود دارد. حتی برایش جک ساخته اند.

به گزارش برترین ها به نقل از BBC World در مدت دو هفته گذشته، آذری ها تحت تأثیر داستان زن جوانی به نام لامیا علییوا قرار گرفته اند که خانواده او ادعا می کنند او جن زده شده است. لامیای 24 ساله اوایل ماه ژانویه امسال در یک برنامه تاک شوی تلویزیون آذربایجان حضور یافت و خیلی زود ویدئویی از او در اینترنت پخش شد که نشان می داد جنگیری به نام ووسال مردینلی او را درمان می کرد.

 در این ویدئو این جنگیر برای لامیا قرآن می خواند، در حالیکه لامیا با چشمان گشاد شده به او خیره شده و گاهی به خود می پیچد و صداهای غرش مانند از خودش درمی آورد. چیزی که موجب تعجب و شوک شدن خیلی از بینندگان شد این بود که این جنگیر گاهی با چوب کبریت پوست لامیا را می سوزاند.



این ویدئو 180 هزار بار دیده شد و در آذربایجان در توئیتر و فیسبوک موضوع بحث های زیادی قرار گرفت. خیلی ها می گویند لامیا زن آسیب پذیری است که از لحاظ روانی مشکل دارد و از او سوء استفاده شده است. یکی از کاربران فیسبوک می گوید: «مشخص است که اعصاب او بهم ریخته و از لحاظ روانی بیمار است.»

 حتی یک وکیل این مورد را "عمل شکنجه علنی و مستقیم" خوانده بود. لامیا در مصاحبه با بی بی سی آذری تصریح کرده بود که حقوق او نقض نشده و او با تمایل خودش تحت درمان مردینلی قرار گرفته و قرار است برای ادامه درمان دوباره نزد او برود.

با آنکه بسیاری از مردم آذربایجان لامیا را به انتقاد گرفته اند، ولی بسیاری از مردم نیز قضیه "جنگیری" را جدی گرفته اند و باور دارند که لامیا جن زده شده و باید درمان شود. قبلاً هم در یوتیوب ویدئوهایی مشابه این منتشر شده بود و تلویزیون آذربایجان افرادی که در این ویدئوها نشان داده می شود را روانی یا جادوگر دانسته بود. یکی از کاربران می گوید: «این فقط تبلیغی برای پول درآوردن پزشکانی است که از خرافه پرستی مردم سوءاستفاده می کنند.»

وبسایت خبری Azvision آذربایجان ویدئوی طنزی در مورد "جنگیری" منتشر کرد و این عمل را به تمسخر گرفت. این ویدئو در اینترنت به سرعت پخش شد.

برای دیدن وبدئوی جن گیری بر روی اینـجــا کلیک کنید.
سه شنبه 8/11/1392 - 23:42
اخبار
مجله مهر: انفجار گاز در منزل مسکونی واقع در خیابان شمس تبریزی شهر تبریز باعث فوت یک نفر و تخریب کامل منزل شد.











سه شنبه 8/11/1392 - 23:40
اخبار
خبرآنلاین: در نشست "حق هوای پاک برای کودکان"، درباره وضعیت محیط زیست و اثر آن روی سلامت کودکان هشدار داده شد.

حالا دیگر کار به جایی رسیده که این فقط پزشکان و فعالان محیط زیست نیستند که نسبت به وضعیت آلودگی هوا هشدار می دهند. نفس کشیدن به قدری سخت شده که افرادی از عرصه های دیگر هم وارد کار شده و می خواهند هر کاری از دستشان برمی آید برای بهتر شدن این شرایط انجام دهند؛ چهره های شناخته شده ای مثل گوهر خیراندیش و داریوش مهرجویی نسبت به آلودگی هوا اعتراض کردند و رضا کیانیان از بیماری اش در اثر آلودگی هوا خبر داد و از مسئولان و مردم خواست فکری به حال این وضعیت کنند.    

جلسه این ماه انجمن حمایت از حقوق کودکان هم این بار به موضوع آلودگی هوا و کودکان اختصاص داشت. در این جلسه که با عنوان "حق هوای پاک برای کودکان" در دفتر مرکزی این انجمن برگزار شد، دکتر حسن عشایری نوروسایکولوژیست و استاد دانشگاه، محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، منیژه حکمت تهیه کننده و کارگردان سینما، سعید دهقان، وکیل دادگستری و مدیر گروه حقوقی وکیل الرعایا و همچنین سمانه طاهری، فعال محیط زیست و عضو نهاد مدنی کودکان آبیِ شهرِ سربی حضور داشتند و به بیان دیدگاه ها و دغدغه های محیط زیستی شان پرداختند که در جدول زیر می خوانید:

نام و سمت

شرح اظهارنظر

منیژه حکمت، کارگردان سینما

ما یک حرکت مدنی را با حضور هنرمندان شکل دادیم. دور هم جمع شدیم و فکر کردیم چه راهکاری میشود برای این وضعیت ناگوار محیط زیست انجام داد. با خانم ابتکار حرف زدیم و ایشان گفتند بودجه نیست. بنابراین تصمیم گرفتیم صندوقی ایجاد شود که مردم یارانه هایشان را بدهند و از این صندوق استقبال شد به طوری که 30 هزار نفر از اهالی سینما و موسیقی آن را امضا کردند. حالا هم خبرهایش به قدری انعکاس داشته که مردم میخواهند کمک کنند و به این طرح بپیوندند و ما هم قصد داریم این حرکت را به صورت فراگیر انجام دهیم تا یارانه ها به محیط زیست اختصاص پیدا کند. این میثاق را سه وزیر مرتبط با مسائل محیط زیست هم امضا کرده اند و اگر این حرکت اجتماعی بیشتر شکل بگیرد و فراگیرتر شود میتوانیم این حرکت مدنی را بهتر پیش ببریم بنابراین از همه دعوت میکنم به این طرح بپیوندند.

درباره فرهنگ سازی و آموزش هم یک طرح را به وزارت ارشاد بردیم و در حال ساخت شهر موشها هم هستیم که در آن بحثهای مهم محیط زیستی مطرح میشود. قرار است در پروسه یکساله یکسری کار انجام دهیم و برنامه هایی با محوریت مسائل محیط زیست بسازیم.

اگر بخواهم به عنوان یک راهکار فوری برای کاهش آلودگی هوا چیزی بگویم باید این را بگویم که بهتر است ماشین هایمان را پارک کنیم و پیاده برویم.

محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست

آلودگی هوا موضوع پرقدمتی در تهران است. اولین هشدار در آبان 1336 در روزنامه اطلاعات داده شد و با ادبیاتی از آلودگی هوا یاد شده که اگر تاریخ آن را حذف کنیم میتواند متعلق به امروز باشد.

بعد از فاجعه لندن که منجر به مرگ چند هزار نفر شد و آلودگی هوا به عنوان یک بحران جدی مطرح شد، راهکارهایی انجام گرفت که این مشکل حل شود. در مکزیکوسیتی که این مشکل بسیار بیشتر از وضعیت الان ما بود این مشکل حل شد اما حالا بعد از بیش از نیم قرن در پایتخت کشور که نخبگان زیادی دارد و بیشترین توجه هم به آن است نتوانسته ایم این مشکل را حل کنیم.

این ماجرا از سطح یک دولت و دو دولت خارج است. مساله اینجاست که ما خودمان محیط زیست را جدی نگرفته ایم. حالا این تلاشهای اخیر اولین جرقه های جدی است اما باید این را هم بدانیم که بحران فقط الودگی هوا نیست و بحرانهای بیشتری داریم.

من بسیار خوشحالم که هنرمندان وارد این عرصه شدند و با فیلمها و ترانه های اثرگذار میتوانیم از شدت گرفتن بحرانهای زیست محیطی کم کنیم. به همین منظور ترانه های زیست محیطی سروده شده و قرار است برای بچه ها ساخته شود که آنها شعرهایی درباره دریاچه ارومیه و خرس و ... بخوانند.

چند مولفه باعث تشدید آلودگی هوا شده است. یکی از آنها بنزین است که عدد اکتان آن در سال قبل 87 بود در حالی که حداقل باید 95 باشد. مساله دیگر ساز و کار سوخترسانی یعنی کاربراتور خودروهایمان است که مناسب نیست و بیشتر خودروهای ما یورو 2 هستند در حالی که الان خودروهای یورو 6 وارد بازار شده اند. سومین مساله خودروهای فرسوده هستند به این صورت که 70 هزار خودروی فرسوده وجود دارد که به اندازه دو میلیون خودرو آلودگی ایجاد میکنند. چهارمین مورد فرودگاه مهرآباد است که نشست و برخاست های هواپیما که در این فرودگاه انجام میشود معادل آلودگی روزانه دو میلیون خودرو است. عامل پنجم هم نیروگاه هایی هستند که مازوت میسوزانند و 60 میلیون لیتر مازوت در تهران مصرف میشود.

به نظر میرسد ما همه چیز را میدانیم اما حالا که همه چیز را میدانیم چرا هیچ اتفاقی نمی افتد؟ دولت میگوید پول نداریم اما تونل توحید و صدر احداث میشود. سد گتوند احداث میشود و 13 هزار میلیارد هزینه صرف میشود. پس پول هست اما این که چرا اختصاص داده نمیشود به این دلیل است که اگاهی وجود ندارد.

سمانه طاهری، عضو نهاد مدنی کودکان آبیِ شهرِ سربی

ما عده ای از مادران نگران سلامت فرزندانمان بودیم که از طریق شبکه های اجتماعی همدیگر را پیدا کردیم و دور هم جمع شدیم. در ابتدا میخواستیم صدای اعتراض مادرانه مان را به گوش مسئولان برسانیم و در ادامه دیدیم اگرچه حق هر شهروند این است که حق ابتدایی حیات را داشته باشد اما الان فریاد همه بلند است و همه انتظار دارند مسئولین کاری کنند و به این نتیجه رسیدیم که خودمان کاری کنیم.

دیدیدم سلامت کودک نگرانی همه خانواده هاست بنابراین میتوان از همین دریچه به خانواده ها وارد شد و نیمی از جمعیت که مادران هستند را با خودمان همراه کنیم و دغدغه های محیط زیستی را به درون خانواده ها ببریم تا همه آن را رعایت کنند. باید این آگاه سازی اتفاق بیفتد تا مردم در حرکتهای مدنی مشارکت کنند.

این که شرایط محیط زیستی خوبی داشته باشیم مطلوب ماست اما به این هم فکر میکنیم که اگر همین امروز هم هوای تهران پاک شود، جامعه ما در حدی است که آن را حفظ کند؟ به نظر میرسد فرهنگ حفظ محیط زیست در میان ما عمیق نیست. با این حال گامهای کوچک مهم است و در کنار این که مسئولان باید کار کنند ما هم باید قدم برداریم.

سعید دهقان، وکیل دادگستری

اگرچه باید به این موضوع هم از نگاه قانونی نگاه کرد اما من میخواهم بگویم این موضوع فراتر از قانون است و حرکت ملی و جنبش مدنی لازم دارد. نباید منتظر اتفاقاتی از مسئولان نباشیم بلکه باید به شکل افقی کار کنیم و خودمان کارهایی انجام دهیم. اگر قرار بر این بود که وظیفه دولتها اجرا شود، اولین بار که قانون مقابله با آلودگی هوا در سال 74 تصویب شد تا کنون اتفاقی می افتاد. اما میبینیم که دولتها در هر تمام زمانها غافل بوده اند.

بهتر است به این فکر کنیم که نسل ما چه کاری میخواهد برای نسل بعدی انجام دهد. البته اگر اصلا زنده باشیم و نسل بعدی در کار باشد. باید و نبایدهای قانونی ضعیفتر از باید و نبایدهای اخلاقی است و همینجاست که اخلاق زیست محیطی مطرح میشود.

در ماده 33 قانونی که در سال 74 مصوب شد آمده که رسانه ملی موظف است اخلاق زیست محیطی را ترویج کند. اما در کجا ما چنین برنامه هایی را میبینیم؟ ما مشکل قانونی نداریم اما مساله اینجاست که این قوانین رعایت نمیشوند.

در تحقیقی که انجام شد، این اطلاعات به دست آمد که در شیر مادران سرب و آرسنیک پیدا شده که این موضوع نگران کننده است. کنوانسیون حقوق کودک درباره حق بقای کودکان و بعد پرورش آنها حرف میزند. الان بیش از پرورش باید نگران بقای فرزندانمان باشیم تا بعد برسیم به حقوق دیگر کودکان.

باید شهروند مسئول تربیت کنیم. درست است که این برنامه ها در کوتاه مدت جواب نمیدهد اما اگر از الان کار را شروع کنیم در آینده با مشکلات کمتری مواجهیم.

دکتر حسن عشایری، نوروسایکولوژیست

من سالها در آلمان بودم و در آنجا که عضو یک انجمن محیط زیستی بودم فقط فیزیکدانها عضو بودند و کودکان. در آنجا فیلمی را برای بچه ها نشان دادند که یک فولکس را که 24 ساعت در یکجا نگه داری کردند و به بچه ها نشان داده شد که در 24 ساعت مقدار اکسیژنی که مصرف میشود به اندازه ای است که برای 80 سال انسان لازم است. کجا آموزش و پرورش ما این کارها را میکند؟ کودکان باید علم را به زبان ساده درباره این مسائل بیاموزند و دانش نهادینه شود.

تحقیقی داشتیم سالها قبل که ببینیم باتری سازها و حروف چین ها چقدر در بدنشان سرب است. دیدیم بچه هایشان هم سرب در بدنشان داشتند. یعنی تنها اثر این مواد روی سلامت خود ما نیست بلکه ژن و نسل آینده را هم تحت الشعاع قرار میدهد.

من با دوچرخه در سطح شهر تردد میکنم و همه با تعجب من را نگاه میکنند. درست است که درمان این وضعیت محیط زیست بیمار تلخ است اما باید کمی با اقتدار کار کنیم و این به صورت جمعی امکان پذیر است.

سه شنبه 8/11/1392 - 23:40
اخبار
خبرگزایر فارس: ثبت‌نام کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد از یک شنبه 6 بهمن‌ماه آغاز شده است و تا 15 بهمن‌ماه ادامه دارد.

 شرکت فرد دیگری به جای داوطلب اصلی در جلسه این آزمون جرم محسوب شده و فرد جایگزین تحویل مراجع انتظامی می‌شود و مطابق قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم آزمون‌های سراسری داوطلب خاطی یک تا چند دوره از شرکت در تمام آزمون‌های سراسری محروم خواهد شد.

براساس این گزارش، درج مشخصات یا هرگونه علامت مشخصه (نوشتن عبارات نامرتبط با مواد درسی و ... ) در پاسخنامه آزمون‌های تشریحی تخلف محسوب شده و منجر به محرومیت فرد داوطلب خواهد شد.

به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر (اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه) در تمام مراحل آزمون الزامی است.

هر داوطلب با توجه به علاقه و بدون در نظر گرفتن مدرک کارشناسی خود می‌تواند با رعایت سایر مقررات مندرج در دفترچه راهنما 20 رشته/محل تحصیلی از یک مجموعه امتحانی را انتخاب کرده و در فرم اینترنتی درخواست ثبت‌نام درج کند، البته رشته‌های علوم پزشکی از این امر مستثنی هستند.

براساس این گزارش، کارکنان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی (اعم از رسمی، آزمایشی و قراردادی) مجاز نیستند واحد دانشگاهی محل خدمت خود را به عنوان محل تحصیل انتخاب کنند به جز در مواردی که رشته انتخابی فقط دارای یک واحد مجری در استان باشد و چنانچه این موضوع رعایت نشود و در همان واحد دانشگاهی قبول شوند، قبولی آنان منتفی تلقی خواهد شد.
سه شنبه 8/11/1392 - 23:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته