• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3273روز قبل
سخنان ماندگار

دریافتن و آموختن نکات حاصل از تجارب شخصی انسانهای بزرگ و موفق، در حقیقت راه میان‌بری است به سوی درک خوبی‌ها و درستی‌ها که تقدیم به همه کاربران عزیز می‌گردد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
استاد گران قدر حضرت آیت ا... بهاءالدینی درباره راه اصلاح نفس می فرمایند: «اگر بخواهید چشم و گوش و زبان و دست اصلاح شود، باید این مبداء نار که نفس انسان است؛ اصلاح شود. اگر این مبداء فرماندهی اصلاح شد، دیگر فرمان شر از او صادر نمی شود و چشم و گوش انسان صرف اطاعت حق می شود.... پس باید نفس را اصلاح کرد. اصلاح نفس وقتی ممکن است که معرفت به خدای تعالی پیدا شود و معرفت خدای تعالی از بندگی حضرت حق به دست می آید.»
چشمه سار معرفت- صفحه۱۳۱
يکشنبه 10/1/1393 - 10:18
آموزش و تحقيقات
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، نگاه حضرت امام خمینی (ره) به "عید نوروز" با تمام نگاه‌ها فرق می‌كرد و برداشت او نیز بسیار مهم و با آنچه دیگران در این باره می‌پندارند. تفاوت بسیار داشت. این نوع نگاه و این اختلاف در برداشت از آنجا ناشی می‌شد كه امام خمینی (ره) از اولیای بزرگ الهی و مقربین درگاه حضرت حق بود و به همین دلیل اندیشه‌هایش از سطح عبور می‌كرد و به عمق راه می‌یافت. امام خمینی(ره) همچنان كه در تفكرات عرفانی‌اش پیوسته به آن نظر داشت، در هر چیزی خدا را می‌یافت و از كوچكترین ذره تا بزرگترین پدیده، "جان جهان" را می‌دید و آثار او و صفات و اسماء و افعال او را با علم حضوری و شهودی و با دیده دل می‌نگریست و به راستی حقیقت "ارنی الاشیاء كما هی" در او تجلی و ظهور داشت.

وقتی سخن از عید نوروز به میان می‌آمد، امام خمینی (ره) به "تحول در روح و جان" به عنوان بالاترین مرتبه دگرگونی می‌نگریست و این نگاه با مطلق اندیشی درباره عید نوروز كه فقط به تحول در طبیعت محدود است تفاوت فراوان دارد.


در نگاه امام خمینی (ره) عید واقعی با تغییر و تحول در جان‌ها تحقق می‌یابد و با طی مراتب عالی معنویت و درجات والای تقرب به درگاه الهی امكان پذیر می‌شود. با همین نگاه است كه امام خمینی (ره) شهیدان را مهمانان خدا می‌داند و ضیافت و پذیرایی الهی از آنان را عالی‌ترین نوع ضیافت معرفی می‌كند و با همین نگرش شگفت انگیز است كه "عید واقعی" را برای كسانی می‌داند كه "شهید" داده‌اند و باید به آنها "تبریك" گفت كه عزیزان خود را به "میهمانی خدا" فرستاده‌اند. همچنین در این نگاه عمیق، خانواده‌های شهدا و مجروحین و معلولین، تكریم می‌شوند و از آنان برای پرورش چنین واصلان و فعالان عرصه دین تشكر و قدردانی می‌گردد.


آنچه پیش رو دارید، مجموعه چند پیام رادیو تلویزیونی حضرت امام خمینی (ره) پس از تحویل سال نو می‌باشد كه مطالعه آنها، برداشت خاص آن پیشوای الهی را از عید نوروز نشان می‌دهد.


بسم الله الرحمن الرحیم

از خدای تبارك و تعالی خواستارم كه به بركت حضرت ولی امر - سلام‌الله علیه كه این كشور، كشور اوست، این سال جدید را بر همه مسلمین جهان خصوصا بر ملت عزیز ما مبارك كند. مبارك باد این پیروزی بزرگ اسلام بر كفر، و مبارك باد این جهاد بزرگ مجاهدین ما در راه اسلام. ان‏شاءالله این روز عید مبارك باشد بر همه و امید است كه خدای تبارك و تعالی با عنایات خاص خودشان این ملت را، همان طوری كه تاكنون به پیروزی رسیده است به پیروزی بیشتر برساند و امیدوارم كه خدای تبارك و تعالی شهدایی كه در این پیروزی جان خودشان را از دست دادند، به رحمت خودش واصل كند و به همه ملت ما، خصوصا به بازماندگان شهدا و به مجروحین و معلولین ما و به مفقودین و به خانواده‏های همه اینها، به همه مجاهدین از هر طریقی كه هستند، از هر قشری كه هستند ان‏شاءالله این عید مبارك باشد و در سایه عنایات حق تعالی و در سایه عنایات حضرت ولی امر - سلام‌الله علیه - روحی فداه، این ملت آن چیزی را كه خدای تبارك و تعالی از او خواسته است به او برساند و دست ستمكاران را از این كشور كوتاه كند. این عید و این روز جدید طلیعه‏ای است ان‏شاءالله بر اینكه این ملت به آن خواستی كه دارد، به آن خواستی كه آن خواست، خواست خدای تبارك و تعالی است به زودی برسد و همان طوری كه تاكنون با قدرت به پیش رفته است و دست ستمكاران را از این كشور كوتاه كرده است، باز هم با همین قدرت به پیش برود و كشور خودش را نگه دارد و امیدوارم كه اسلام پرچم خودش را بر سر همه مسلمین جهان افراشته كند و دست ستمكاران را از كشورهای اسلامی كوتاه كند، و این ملت را توفیق بدهد كه در راه رضای او صرف بشود، و در راه رضای او عمل كند.

البته عیدهایی كه اسلام تاسیس فرموده است برداشت های مختلفی از آن به حسب نظرهای مختلفی كه اهل نظر دارند و به حسب قشرهای مختلفی كه برخورد می‏كنند با آن بسیار مختلف است. آن برداشتی كه اهل معرفت از عید می‏كنند، با آن برداشتی كه دیگران می‏كنند بسیار مختلف است. آنها بعد از اینكه در ماه مبارك رمضان آن ریاضت ها را می‏كشند و كشیدند، روز عید روز لقای آنهاست، لقاء‌الله است آن روز برای آنها. الغیرك من الظهور مالیس لك آنها همه چیز را از او می‏دانند و آن روز را عید می‏كنند برای اینكه بعد از ریاضات یوم ورود است به حضرت و عید قربان را بعد از اینكه تمام عزیزان خودشان را از دست دادند مهیا برای ملاقات می‏شوند. آن هم ملاقات است بعد از اینكه نفس خودشان را كشتند و هرچه عزیز است در راه خدا از آن گذشتند، آن وقت است كه روز لقاست و جمعه هم اجتماعاتی كه مسلمین با هم می‏كنند مهیا می‏شوند اهل معرفت برای لقاءالله. پس برداشت آنها از عید، غیر برداشت ماست و ما هم امیدواریم كه به تبع اولیا خدا به جلوه ای از آن جلوه‏ها برسیم و ذره‏ای از آن معارف در قلب ما واقع بشود و امیدواریم كه ملت ما همان طوری كه جوانان ما تحول پیدا كردند و راه صد ساله را با یك شب پیمودند، این تحول نصیب ملت ما همه بشود. بحمدالله نسیمی از این مسائل در این كشور وزیده است، و لهذا پیروزی هایی كه ما داریم پیروزی هایی نیست كه مال یك ملت چهل میلیونی كه دارای هیچ نیست باشد، اینها پیروزی‏ای است كه اسلام برای ما آورده است، خدای تبارك و تعالی به ما عنایت فرموده است. هر كس از شرق و غرب هر چه می‏خواهد بگوید، ما راه خودمان را داریم می‏رویم و امیدواریم كه این راه را به آخر برسانیم. آنها البته از باب اینكه ناراحت هستند از اینكه دستشان از منافع خودشان در این كشور كوتاه شده است، و خوف این را دارند كه از كشورهای دیگر هم كوتاه بشود، این است كه توطئه‏های خودشان را می‏كنند و خواهند كرد بعد از این، و خدای تبارك و تعالی هم این توطئه‏ها را خنثی خواهد كرد ان‏شاءالله و من امیدوارم كه به یمن بركات حضرت صاحب – سلام الله علیه و روحی فداه - این كشور، كشور پیشرفته‏ای بشود از حیث اخلاق، از حیث دیانت، از حیث معنویات و از حیث همه چیزها، مادیات و همه چیز و بحمدالله ما هر روزی را كه می‏گذرانیم از روز سابق برای ما بهتر است و من امیدوارم كه این سال بهتر از همه سال ها باشد و خداوند همه را توفیق بدهد كه قدر نعمت‏های خدا را بدانند و بدانند كه همه چیز از اوست. اگر همه چیز را از او دانستند دیگر در هیچ چیز ناراحت نمی‏شوند. ناراحتی ها برای این است كه انسان از خودش می‏بیند. ما در فقدان عزیزانمان كه ناراحت می‏شویم برای اینكه، اینها را از خودمان می‏دانیم. اگر ما همه را از خدا بدانیم و ببینیم كه اینها نعمتی هست كه خدا داده، نعمتی هست كه خدا می‏برد پیش خودش، شهدا مهمان خدا هستند، اگر اینها را ما واقعا در قلبمان ادراك بكنیم. عید می‏شود برای كسانی كه شهید دارند، عید می‏شود برای كسانی كه مجروح شدند، عید می‏شود برای كسانی كه در راه خدا عزیزان خودشان را از دست دادند، برای اینكه این عزیزان، عزیزان خدا هستند، اینها همه از او هستند.


و من امیدوارم كه این حس و این ایمان در ما پیدا بشود و تقویت بشود امیدوارم كه این مسلمین به خود بیایند. شما می‏بینید كه در حالی كه صدام آن كار را كرد، آن جرم را مرتكب شد، ما را محكوم كردند به جای اینكه اینها بنشینند با هم و بگویند كسی كه روی مسلمین، روی ملت عرب، روی ملت غیر عرب، روی فارس، روی همه، بمب‏های شیمیایی می‏ریزد، این محكوم است در دنیا، لكن مجامع دنیا یك كلمه‏ای می‏گویند، باز هم می‏گویند باز معلوم نیست كه مال آنجا باشد، معلوم نیست كه اینها آن باشد و ما را محكوم می‏كنند. در مقابلش در عین حالی كه سازمان بین‏المللی این مسأله را تعقیب دارد می‏كند، دنبالش بی فاصله ایران را برای نقض حقوق محكوم می‏كند. این توطئه است برای پوشاندن او یا بعدها نمی‏گویند، یا اگر بگویند با این توطئه می‏خواهند روپوشی از آن بكنند، لكن ما متوسل هستیم به خدای تبارك و تعالی و امیدواریم كه این سالی كه می‏آید یك سال پر بركتی برای این كشور و برای مسلمان ها باشد و امیدواریم كه خداوند تبارك و تعالی ما را توفیق بدهد كه در خدمت او باشیم. وقتی در خدمت او هستیم از چیزی باك نداریم و امیدوارم كه این سال باز مبارك باشد بر همه قشرهای ملت و همه كسانی كه در زیر سایه جمهوری اسلامی هستند و بر همه ملت های ضعیف.


والسلام علیكم و رحمة الله
(منبع: صحیفه امام، ج 18 ص 394 تا 397)

بسم الله الرحمن الرحیم


"یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال".


خدایا! ما را در این سال نو از این حالی كه داریم عوض كن. ما گرفتار هواهای نفسانی هستیم و تو می‏دانی، و تو می‏توانی ما را نجات بدهی.

خداوندا! این پیروزی های چشمگیری كه برای ما و ملت ما و برای اسلام حاصل شده است، طوری كن كه در قلوب ما تاثیر سوء نگذارد و ما را مغرور نكند. ما را از آن راهی كه انبیا – علیهم السلام - داشتند منحرف نكند. من امیدوارم كه این سال نو، به همه ملت های اسلامی و خصوصا ملت تحت ستم ایران كه سال های طولانی در گرفتاری بودند، مبارك كند، و همان طوری كه این رزمندگان عزیز ما، اینها در جبهه‏ها حاضر هستند و ان‏شاءالله بیشتر هم حاضر خواهند شد و آنطور آن روح آنها را تبدیل كردی، روح ما را هم متحول كن به یك روحی كه مورد رضایت تو باشد.

تمام مقاصد انبیا، برگشتش به یك كلمه است و آن "معرفة الله". تمام، مقدمه این است. اگر دعوت به عمل صالح شده است، اگر دعوت به تهذیب نفس شده است، اگر دعوت به معارف شده است، تمام برگشتش به این است كه آن نقطه اصلی را كه در فطرت همه انسان ها هست، حجاب را ازش بردارند تا انسان برسد به او، و او معرفت حق است، مقصد عالی همین است. انبیا نمی‏خواستند كه جنگی باشد و نمی‏خواستند كه دعوتی باشد به غیر از این دعوت، دعوت به گرفتن كشور و دعوت به اینها، هیچ وقت در آنها نبوده است. ما اگر چنانچه در این پیروزی ها كه بحمدالله به طور چشمگیر حاصل شده است، ما از آن راهی كه انبیا دارند منحرف نشدیم، این سال نو بر ما مبارك است و ما پیروز هستیم و اگر خدای نخواسته، اینها اسباب یك غروری شد، اسباب یك دلبستگی به دنیا شد، ما هم بخواهیم یك توسعه‏ای در كشورمان حاصل بشود، حكومتی بكنیم بر مردم، ما هم با سایر ابرقدرت ها فرقی نداریم، بلكه ما عقبتر از آنها هستیم. آنها به صراحت حرف های خودشان را می‏زنند كه "ما می‏خواهیم دنیا را بگیریم". این را می‏گویند كه "ما همه باید چیزهایی كه منافع ماست محفوظ باشد ولو به لگدمال شدن همه كشورها". ما كه اینطور نمی‏گوییم، ما كه خودمان را تابع اسلام می‏دانیم، اگر خدای نخواسته، در قلب ما این معنا باشد كه ما هم یك قدرت زیادتری پیدا بكنیم، ما هم برای خودمان یك شخصیت بیشتری پیدا بكنیم، یك حكومتی بكنیم، توسعه‏ای در ملك خودمان حاصل كنیم، ما از آنها حالمان بدتر است، برای اینكه مسأله ریا هم در كار می‏آید.

من باید تشكر كنم از این جوان هایی كه، طبقات مختلفی كه الان از همه جای ایران مدتهاست به طرف جبهه‏ها می‏روند. اینها متحول شدند. اینها این دعایی كه در روز عید می‏كنیم، در حق آنها به یك مقدار زیادی مستجاب شده است. آنها وضع روحی‏شان یك وضع روحی دیگری است، غیر از آنی است كه ما داریم. آنها به میدان جنگ می‏روند، به میدان قتال می‏روند، به آغوش مرگ می‏روند با آن روی گشاده، با آن قلب قوی. انسان وقتی هریك از اینها را می‏بیند، می‏بیند كه با ما فرق دارند. ما از خدا می‏خواهیم كه ما را هم نظیر آنها متحول كند. ما از آنها باید تشكر كنیم. ما باید دعا كنیم به آنها و من دعا می‏كنم به آنها. وظیفه همه‏مان، همه‏مان هست كه به این جوان هایمان، به این راهیان كربلا، به این پاسدارها، به ارتش، به همه قوای مسلحه، به بسیج، به همه دعا بكنیم. آنها دارند اسلام را حفظ می‏كنند و در این سال نو من امیدوارم كه پیروزی چشمگیری عایدشان بشود و اسلام تقویت بشود و آن چیزهایی كه در دنیا الان دنبالش هستند كه تقویت كنند دشمن های ما را، و ما را به عقب بزنند، ان‏شاءالله كه در این سال، كید اینها به خودشان برگردد. چنانچه تا حالا خدای تبارك و تعالی اینطور فرموده است و عمل كرده است. و ما باید همه شكرها را در محضر او بكنیم.

من از همه خانواده‏های شهدا، خانواده‏های معلولین، مفقودین، اسرا، آنهایی كه رنج دیدند در این كشور، و در این جنگ رنج دیدند و بحمدالله برای خدا دیدند و خدا اجر می‏دهد، لكن ما هم وظیفه داریم كه برای آنها دعا كنیم و به آنها هم تبریك بگوییم كه یك همچو جوان هایی دارند، یك همچو دامن های پاكی دارند كه این جوان ها را تربیت كردند، یك همچو قلوب قوی‏ای دارند كه جوان هایشان را می‏فرستند به جنگ و به جایی كه احتمال این معنا هست كه خدای نخواسته، یك وقتی شهید بشوند ما از آنها تشكر می‏كنیم. به آنها دعا می‏كنیم و از خدا می‏خواهیم كه اینها را صبر عنایت كند و اجر عنایت كند و این سال را، این نوروز را بر آنها مبارك كند. و ما از خدا می‏خواهیم كه قلوب ما را تغییر دهد. ما بفهمیم كه برای چی در این دنیا آمدیم و باید چه بكنیم و چه جور برویم از این دنیا. یك مرگ حیوانی نباشد. یك نحوی نباشد كه ما انبار كنیم معاصی را، در آنجا روسیاه باشیم.

خداوند تایید كند ما را و همه را تایید كند كه همه ما آدم بشویم. اسلام آمده است كه آدم درست كند. همه انبیا برای این معنا آمدند كه این انسان را به آن چیزی كه در باطن ذاتش هست و آن فطرت الهی است كه توجه به خداست، همه چیز مربوط به اوست ما را یك اندكی معرفت عنایت كند كه این را بفهمیم. بفهمیم كه خودمان چی هستیم و دنیا چی است، نسبت به حق تعالی چه وضعی دارد. گفتنش آسان است كه همه فانی‏اند، همه چه‏اند، اما یافتنش مشكل است، كه ما بیابیم این مطلب را كه انبیا چه خواستند از ما و خود انبیا چه بودند. در عین حالی كه آنطور بودند، مع‏ذلك اظهار عجز می‏كردند و حق هم همان است. برای اینكه عظمت حق، فوق این مسائل است و من امیدوارم كه این رزمندگان ما و تمام این قوای مسلحه با هم متحد بشوند. یك جهت داشته باشند - همان طوری كه هستند - و جبهه‏ها را محكم كنند و این شری كه برای مسلمان ها، برای ملت عراق پیش آمده و برای ملت ما، این شر را رفعش كنند و همان‏طوری كه خودشان می‏خواهند، خود رزمندگان ما می‏خواهند بدون یك وقفه، كار را انجام بدهند و ان‏شاءالله پیروزی را به دست بیاورند. خداوندا! اینها را پیروز كن. ما را در جهاد نفس پیروز كن. همه را در جهاد نفس پیروز كن. ما را به تكالیف خودمان آشنا كن. ما را به وظایفی كه با این ملت داریم آشنا كن. خدمت ما را پیش خودت كه خدمت به اینها خدمت به تو است، این را بپذیر. دین و دنیای ما را حفظ كن. این سال را مبارك كن بر همه قشرهای ملت ما. خدایا! دل های اینهایی كه مخالف با این جمهوری هستند، این دل های اینها را برگردان، تو مقلب القلوب هستی. اینها را برگردان كه آدم بشوند. توجه داشته باشند اینهایی كه كنار نشستند و جوان ها اینطور پرپر می‏شوند، و آنها یا شادی می‏كنند یا بی‏تفاوت هستند، دل های اینها را برگردان به یك دل های سالمی، و این حجاب ها را از پیش چشم همه ما بردار و ما را موفق كن كه در تعقیب مسائل الهی كندی نكنیم، قلب ما به نور معرفت تو روشن بشود. قلب همه ملت ما به نور معرفت تو روشن بشود. خدایا" !ارنی الاشیا كما هی".

والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته(منبع: صحیفه امام، ج 20، ص 16 تا 19)

بسم الله الرحمن الرحیم

"یا مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال" نوروز امسال یك خصوصیاتی دارد كه برای ما خصوصیات مبارك است و من به ملاحظه آن خصوصیات به تمام مسلمین جهان و مظلومین جهان و ملت مجاهد و عزیز خودمان تبریك عرض می‏كنم. بعض از آن خصوصیات این است كه بحمدالله ما سالی را تجدید می‏كنیم كه قبلش پیروزی های چشمگیری بود كه همه می‏دانند
و امیدوارم كه خداوند در این سال نو هم آن پیروزی هایی كه باید عنایت بفرماید به ما عنایت بفرماید و از خصوصیاتی كه كمتر اتفاق می‏افتد این است كه امسال، این سال نو بین دو عید بزرگ واقع شده است؛ بین سیزدهم و مبعث. مبعث كه مال بعثت ولی الله اعظم، ولی الله مطلق بالاصالة است، و مولود كه باز عید ولی الله بالتبع است و این دو بزرگوار در عوالم غیب با هم بودند، متحد بودند و در شهادت در این عالم یكی مظهر آن غیب مطلق است در بعثت و یكی مظهر آن غیب مطلق است در امامت. امامت و بعثت دو امر هستند كه اینها به ظهور آن معنویت بزرگ عام است و آن ولایت است و به این لحاظ این عید، این روز بزرگ به واسطه محفوف بودنش به این دو عید بزرگ، این عید ملی هم مبارك است و دنبال این مطلب این معنا را باید عرض كنم كه ما واقع شدیم در بین این دو عید كه یكی عید ولادت حضرت امیر و یكی عید بعثت كه بزرگترین اعیاد اسلامی است.

و این دو بزرگوار همان طوری كه در عالم غیب و غیب غیب با هم بودند و متحد بودند، در عالم هم كه آمدند، در این دنیا هم كه آمدند اینها اخوت داشتند، برادری داشتند و یك بودند.

و این برای ما باید عبرت باشد كه مایی كه الان در این عید، در این روز نوروز واقع شدیم، بین دو عیدی واقع شدیم كه صاحبان آن دو عید در همه نشأت با هم بودند و در این نشئه هم برادر بودند، ما باید از این عبرت بگیریم كه ما هم برادری خودمان را حفظ كنیم. تمام كسانی كه در این كشور متصدی امور هستند، باید برادری خودشان را حفظ كنند و اخوتی كه بین آن دو بزرگوار بوده است ما تبعیت كنیم از آنها و اخوت داشته باشیم. همان طوری كه آنها در تمام ایام عمرشان در این عالم در تمام اوقات با هم بودند و پشتیبان هم بودند و یكی به تبعیت آن دیگری همه امور را محول به او كرد و همه امور را به تبعیت او به جا آورد و با او بود و برادر او بود در همه امور. كسانی هم كه در این كشور هستند، از هر قشر و از هر طایفه خصوصا متصدیان امور، اینها تبعیت كنند از این بزرگوار در اینكه اخوت خودشان را حفظ كنند، برادر باشند. خصوصا در این مقطع از زمانی كه اگر چنانچه یك خللی واقع بشود در برادری این آقایان، خلل به اسلام واقع می‏شود. علی هذا مسأله، مسأله مهمی است و ما در یك مقطع بزرگ و عظیمی واقع شدیم و چنانچه اخوت خودمان را حفظ كنیم، و همین‌طور ارتش و سپاه و بسیج و سایر قوای مسلحه از عشایری و غیره، اینها هم اخوت خودشان را حفظ كنند، تبعیت كردیم از مولاهای خودمان و به سعادت ان‏شاءالله می‏رسیم.

و چنانچه یك وقت خدای نخواسته هواهای نفسانی در كار بیاید و انسان تبعیت از هوای خودش بكند و بخواهد در مقابل هم جبهه‏گیری بكند، خدای نخواسته اگر یك همچو امری واقع بشود، بدانید كه ما مخذول دنیا و آخرت خواهیم بود و لهذا در این عید، در این مقطع از زمان، در این چیزی كه برای ما الان پیش آمده است و آن روزی كه روز نو است، سال نو است و محفوف به دو عید بزرگ است، ما باید از آنها تبعیت كنیم و اخوت خودمان را در همه جا حفظ كنیم.

و من از خدای تبارك و تعالی خواستارم كه این اخوت را بین همه ارگان ها، بین مجلسی ها و بین دولت، قوه قضایی و سایر مردم، بین همه قشرهای ملت حفظ كند، و ما این تبعیت را از موالی خودمان بكنیم كه ان‏شاءالله با سعادت از این دنیا برویم و مهم قضیه هوای نفس است. در همه امور آن چیزی كه انسان را به دام می‏اندازد هوای نفس انسان است.

و من از خدای تبارك و تعالی خواستارم كه موفق كند این مسلمین را. موفق كند این سردمداران مسلمین را به اینكه توجه بكنند كارهایی كه می‏كنند از روی هوای نفس نباشد و خصوصا در این ملت ما كه بحمدالله تاكنون به این وضع رسیده‏اند و این پیروزی ها را پیدا كردند و البته شهید دادند، البته معلول دادند، مفقود دادند و جوان های خودشان را از دست دادند لكن در عین حال با هم بودند و پشتیبان هم بودند، از این به بعد هم پشتیبان هم باشند و برادر باشند با هم.

و من امیدوارم این روز نو به همه مبارك باشد. به همه قشرهای ملت، به هر طایفه‏ای از طوایف ملت و امیدوارم كه كسانی كه تاكنون با این جمهوری اسلامی، از كسانی كه مال خود ایران بودند و با جمهوری اسلامی به توهماتی مخالفت می‏كردند، از این به بعد از مخالفتشان دست بردارند و آنطوری كه رضای خداست به جا بیاورند.

رضای خدا امروز این است كه اسلام پرتوش در همه جا باشد و این تابع این است كه شما در داخل، همه، همه قشرها، كسانی كه به خیالاتی مخالفت می‏كنند یا مخالفت كردند، و كسانی كه در خارج هستند و به خیالاتی مخالفت می‏كنند، اینها بیدار بشوند، هوشیار بشوند و هواهای نفسانی را از دست بدهند. دست بردارند از هواهای نفسانی. و خداوند ان‏شاءالله همه قشرها را سعید كند و موفق كند به این خدمت به اسلام و به خدمت به ملت و مسلمین.

والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته(منبع: صحیفه امام، ج 20، ص 232 تا 235)

بسم الله الرحمن الرحیم

یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال.

تحویل حال الی الحسن الحال این است كه ان‏شاءالله در این سال نو ما تغییرات روحی بدهیم، یعنی واقعا تحول بر ایمان حاصل بشود و او به این است كه همان‏طوری كه سیره انبیا از اول تا آخر بوده است كه جنگ و صلحشان برای خدا بوده است، هیچ پیغمبری جنگ نكرد الا برای خدا و صلح نكرد الا برای خدا.

و امسال نوروز ما بین دو عید واقع شده است: یكی عید سعید ولادت حضرت امام حسین – سلام الله علیه - كه احیا كننده دین اسلام بود از صدر اسلام تا آخر الزمان، و یكی هم عید 15 شعبان ولی عصر - ارواحنا له الفدا - كه او تا ازل احیا می‏كند دین خدای تبارك و تعالی را و ما امیدواریم كه ملت ما در این سال نو به طوری عمل بكند كه سیره انبیا بوده است. به طوری عمل بكند كه سیره اولیا بوده است و عمده این است كه هواهای نفس از بین برود. انسان در طول عمر مبتلای به این هوای نفس است كه محتاج به ریاضت است و من كه گوینده‏ام موفق نشدم به این عمل و من امیدوارم كه ملت ایران و همه مسلمانان دنیا یك تحولی پیدا كنند در این سال نو كه برای خدا كار كنند. برای سلطه خودشان نباشد. برای پیروزی خودشان نباشد. برای هواهای نفسانی نباشد. و خداوند ان‏شاءالله همه را توفیق بدهدكه در راه خدای تبارك و تعالی مجاهدت‏كنند و ان‏شاءالله این روز برهمه مبارك باشد، و خداوند همه مسلمین را با هم متفق كند در مقابل كفر جهانی.

والسلام علیكم و رحمة الله(منبع: صحیفه امام، ج 21، ص 324)
يکشنبه 10/1/1393 - 10:17
داستان و حکایت
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
دو پیرمرد با هم قدم می زدند و 20 قدم جلوتر همسرانشون کنار هم به آرومی در حال قدم زدن بودند. پیرمرد اول گفت: «من و خانمم دیروز به یک رستوران رفتیم که هم خیلی شیک و تر وتمیز بود، هم کیفیت غذاش خیلی خوب بود و هم قیمت کمی داشت.» پیرمرد دوم گفت: «ا چه جالب. اسم رستوران چی بود؟» پیرمرد اول کلی فکر کرد و بعد پرسید: «ببین، یه حشره ای هست، پرهای بزرگ و خوشگلی داره، خشکش می کنن تو خونه به عنوان تابلو نگه می دارن، اسمش چیه؟» پیرمرد دوم جواب داد: «پروانه؟» پیرمرد اول با خوشحالی گفت: «آفرین درسته!» بعد با فریاد رو به پیرزن ها گفت: «پروانه! پروانه! اون رستورانی که دیروز رفتیم اسمش چی بود؟!»
يکشنبه 10/1/1393 - 10:16
خواص خوراکی ها

املاح معدنی همچون کلسیم، منیزیوم، فسفر، آهن، روی و سلنیوم از جمله مواد معدنی بسیار ارزشمندی است که در سبزی ها یافت می ‌شود و تأثیر زیادی بر سلامت افراد دارد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  دکتر زهرا عبداللهی با بیان این که در ایام نوروز و هنگام سفرهای نوروزی مصرف سبزی ها که از گروه های غذای اصلی است، کمتر می شود؛ گفت: مصرف سبزی ها را در این ایام فراموش نکنید.

دکتر زهرا عبداللهی افزود: سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و فیبرها نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، دیابت نوع دو و چاقی دارند.

وی اضافه کرد: سبزی ها به دلیل داشتن فیبر باعث افزایش حرکات روده می شود و بدین ترتیب از یبوست جلوگیری می کند.

وی گفت: همچنین فیبرها با کاهش فشار درون روده، از بیماری هایی چون هموروئید و دیورتیکولوز جلوگیری می کند.

او با اشاره به این که میوه ها و سبزی ها نقش محافظتی مهمی در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارد، گفت: ‌در ایام نوروز غذاهای چرب و سرخ شده مصرف می شود که با مصرف سبزی ها و سالاد می توان جذب چربی غذا را کاهش داد.

به گفته وی، املاح معدنی همچون کلسیم، منیزیوم، فسفر، آهن، روی و سلنیوم از جمله مواد معدنی بسیار ارزشمندی است که در سبزی ها یافت می ‌شود و تأثیر زیادی بر سلامت افراد دارد.

متخصص تغذیه اضافه کرد:‌ در سفرها که سبزی و سالاد سالم ممکن است در دسترس نباشد می توان از گوجه فرنگی و خیار درکنار غذاها استفاده کرد.

وی همچنین توصیه کرد: در ایام نوروز برای جلوگیری از افزایش وزن و چاقی مصرف روزانه سه تا چهار واحد از گروه سبزی ها فراموش نشود زیرا می تواند از ابتلا به انواع بیماری ها جلوگیری کند.
يکشنبه 10/1/1393 - 10:15
ازدواج و همسرداری

کلیدهای زندگی برگزیده‌هایی است از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد مصطفی(ص) درباره ضرورت آراستگی مردان به خصوص برای همسران خود می فرمایند: «جامه هایتان را بشویید، موهایتان را کوتاه کنید، مسواک بزنید، آرایش کنید و خود را پاکیزه نگه دارید، بنی اسرائیل این کارها را نکردند، آن گاه زنانشان زناکار شدند».
سیره اجتماعی پیامبر(ص)، ص ۴۲
يکشنبه 10/1/1393 - 10:14
داستان و حکایت
آشنایی با ریشه ضرب المثل ها؛

این مثل در موردی گفته می‌شود كه دو نفر از حیث اخلاق و رفتار با هم خیلی جور دربیایند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  این مثل مترادف است با مثل فارسی "كور كور را می‌جوید آب گودال را" و هر وقت دو نفر همدیگر را پیدا می‌كنند و با هم دمخور و مأنوس می‌شوند مردم درباره آنان این مثل را می‌زنند.

در زمان‌های بسیار قدیم در آذربایجان دو خانواده بودند كه یكی از آنها یك دختر داشت به اسم "چؤلمك"(دیزی) و دیگری یك پسر داشت به اسم "دوواق"(در دیزی) كه این دو عاشق و خاطرخواه هم بودند. اما چون بین آن دو خانواده دشمنی ایلی و طایفه‌ای بود این پسر و دختر نمی‌توانستند به هم برسند. تا اینكه "دوواق" از عشق "چؤلمك" سر به كوه و بیابان گذاشت.

عاقبت روزی از روزها قضا و قدر "چؤلمك" را به وصال "دوواق" رساند و این دو تا به هم رسیدند.

روایت دوم

این مثل در موردی گفته می‌شود كه دو نفر از حیث اخلاق و رفتار با هم خیلی جور دربیایند.

در زمان‌های قدیم مردی عالم و دانا به شهری می‌رفت. در راه یك مرد عامی با او همراه شد. مرد دانا از او پرسید: تو مرا خواهی برد یا من ترا؟ مرد فكری كرد و گفت: "چه سؤال احمقانه‌ای اینكه دیگر من و تو ندارد. هر دو داریم می‌رویم. دانشمند خاموش شد. پس از طی مقداری راه به قبرستانی رسیدند. دانشمند اشاره به گورها كرد و پرسید: اینها مرده‌اند یا زنده‌اند؟ دومی باز سری جنباند و گفت: خب می‌بینی كه همه مرده‌اند.

اگر زنده بودند كه پا می‌شدند و می‌رفتند خانه‌هایشان و بعد با خود گفت: امروز با چه مرد احمقی همسفرم. مرد دانشمند دوباره خاموش شد. به راه ادامه دادند تا نزدیكی‌های شهر دیدند كه مردم شهر گندم‌های سنبله‌دار را در یك جا انباشته‌اند. دانشمند از مرد پرسید: مردم شهر این گندم‌‌ها را خورده‌اند؟ مرد گفت: شما چقدر سؤال‌های بی‌سر و ته از آدم می‌كنید می‌بینید كه همه‌اش اینجاست. اگر خورده بودند كه اینجا نبود. دانشمند دیگر حرفی نزد تا به شهر رسیدند و دانشمند میهمان آن مرد شد.

مرد پیش زن و دخترش رفت و گفت: امروز یك میهمان خل و دیوانه‌ای به خانه آورده‌ام كه حرف‌های عجیب و غریب و بی‌سر و ته می‌زند. دختر او كه از عاقل‌ترین دختران زمان خود بود از پدرش پرسید: "پدرجان میهمان چه سؤال‌هایی از شما كرده است؟ مرد گفت: وقتی راه افتادیم از من پرسید كه تو مرا می‌بری یا من ترا ببرم؟ دختر گفت: "منظورش این بوده كه تو در راه قصه و حكایت خواهی گفت تا مشغول باشیم و رنج راه را حس نكنیم یا من بگویم؟" مرد انگشتی را گزید و تعجب كرد.

دختر گفت: سؤال دومش چه بود؟ مرد گفت: وقتی به قبرستان رسیدیم از من پرسید اینها مرده‌اند یا زنده‌اند؟ دختر گفت: منظورش این بوده كه آنها نام نیك از خود به جا گذاشته‌اند یا نه؟ اگر نام نیك از خود گذاشته باشند زنده‌اند وگرنه مرده حقیقی هستند. مرد بیشتر تعجب كرد و سؤال سوم را گفت و دختر جواب داد: منظورش این بوده كه گندم‌‌ها را قبلاً فروخته‌اند و پولش را خرج كرده‌اند یا نه؟ مرد شرم زده شد و پیش میهمان آمد و جواب سؤال‌‌ها را گفت.

مرد دانشمند پرسید: جواب این سؤال‌‌ها را چه كسی گفت؟ مرد جواب داد: دخترم. دانشمند از دختر او خواستگاری كرد و همان شب دختر را به عقد خود درآورد. وقتی مردم این قصه را شنیدند گفتند: گودوش دیغیر لانیب دوواغین تاپیب.
يکشنبه 10/1/1393 - 10:13
کامپیوتر و اینترنت

یکی از کارهای که می توان برای مرتب نگه داشتن صفحات صفحه بندی شده توسط ورد انجام داد شماره گذاری صفحات است. اما این کار نکات بسیاری دارد که در این مطلب به آنها پرداخته ایم.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، نرم افزار مایکروسافت ورد مطرح ترین نرم افزار واژه پرداز در میان سایر هم نوعآن خود است و بسیاری از ایرانی ها نیز از همین برنامه برای تایپ و صفحه بندی مطالب خود استفاده می کنند.

ما نیز قصد داریم در این مطلب
اصول شماره گذاری صفحات و نکات آن را به شما آموزش دهیم تا هنگام چاپ صفحات به مشکل برنخورید.

برای شماره گذاری ابتدا وارد زبانه Insert شوید و از گروه Header & Footer گزینه Page Number را انتخاب کنید.


برای دیدن تصاویر در ابعاد بزرگتر روی آنها کلیک کنید

در منوی باز شده، محل درج شماره های صفحه را تعیین کنید:

Top Of Page : بالای صفحه

Bottom Of Page : پاین صفحه

Page Margins : حاشیه های صفحه

Current Position : محل قرار گرفتن مکان نما

از گالری طرح های شماره گذاری صفحه یکی را انتخاب کنید.


برای خارج شدن از قسمت Header & Footer در زبانه Design بر وی دکمه Close کلیک کنید.


درضمن شماره صفحات را فقط در نمای Full Screen Reading , Print Layou می توان مشاهده کرد.

برای قالب بندی شماره ها به رو زیر عمل کنید.

به زبانه Insert بروید، از گروه Header & Footer گزینه Page Number را انتخاب کنید و در لیستی که به نمایش در می آید گزینه Format Page Number را انتخاب کنید تا پنجره Format Page Number باز شود.


شما برای تغییر فرمت اعداد می توانید از گزینه Number Format استفاده کنید


در قسمت Page Numbering با انتخاب گزینه Continue from previous section اعداد پشت سر هم چیده می شود یعنی شماره­ گذاری در ادامه بخش قبلی می باشد.

اگر می خواهید شماره­ گذاری در ادامه بخش قبلی نباشد و از صفحه مورد نظر به بعد از نو شماره گذاری شود Start At را انتخاب کرده و عددی را برای شروع شماره گذاری انتخاب کنید.
يکشنبه 10/1/1393 - 10:11
قرآن

بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیه 80 سوره زخرف
أَمْ یَحْسَبُونَ أَنَّا لَا نَسْمَعُ سِرَّهُمْ وَنَجْوَاهُمْ ۚ بَلَىٰ وَرُسُلُنَا لَدَیْهِمْ یَكْتُبُونَ
آیا مى‌پندارند ما راز و نجوایشان را نمى‌شنویم؟ آرى، رسولان ما نزد آنها هستند و مى‌نویسند.


در سخنان منسوب به ابوسعید ابوالخیر آمده است که روزی شعر زیر را در مجلسی فروخواند و پرسید که این شعر به کدام آیت الهی اشاره می کند:
صاحب خبران دارم آنجا که تو هستی     تا جمله مرا هستی یا عهد شکستی
و چون هیچ کس پاسخ نداد خود آیه بالا رو خواند.

این آیت هم بشارت است بر اینکه ما در این عالم تنها نیستیم و خداوند فرشتگانی را قرین زندگی ما کرده است و هم هر لحظه یادآوری می کند که مراقب آنچه می گوییم و انجام می دهیم باشیم، زیرا کاتبانی هستند در کنار ما که آن را می نویسند و هیچ کس نمی تواند دعوی کند که:

من از خدا سخن می گویم و برای خدا سخن می گویم و عهد خدا را نمی شکنم، و در عمل وکیل شیطان باشد و پرونده های او را دنبال کند. زیرا علاوه بر فرشته ای که حقیقت را ثبت خواهد کرد خود شیطان نیز او را ریشخند خواهد نمود:
خود گرفتم کافکنم سجاده چون سوسن به دوش  
همچو گل بر خرقه، رنگ مِی، مسلمانی بُوَد!؟

ابن ادهم همان ابراهیم ادهم صوفی مشهور است که تخت و دیهیم پادشاهی را رها کرد و در دامن درویشی گریخت و از پادشاهیِ عاریت به سلطنت حقیقی رسید و هم تخت و تاج و ملک و ثروت و هم نام و شهرتش بر جای ماند
پادشاهانِ جهان از بدرگی   بو نبردند از شراب زندگی
ورنه ادهم وار سرگردان و دنگ    ملک را بر هم زدندی بی درنگ
مثنوی
يکشنبه 10/1/1393 - 10:10
موفقیت و مدیریت
 

ارتباط با یکدیگر, ارتباط موفق,روابط موفق

همه ما در زندگی ناگزیر از برقراری ارتباط با یکدیگر هستیم اما در بسیاری موارد در ارتباطات کاری یا خانوادگی خود دچار مشکلاتی می‌شویم که علت اصلی آنها را نمی‌دانیم.

بارها با خود فکر می‌کنیم؛ «من که سعی می‌کنم همیشه با دیگران مهربان باشم اما چرا دیگران با من اینگونه رفتار نمی‌کنند؟ چرا گاهی در ارتباط با آنها شکست می‌خورم و نمی‌توانم ارتباط مۆثری داشته باشم و...».

در واقع بیشتر ما چنین ذهنیتی داریم و دلیل آنکه تحت‌تأثیر این ذهنیت قرار داریم، این است که در بسیاری موارد از چگونگی برقراری ارتباط مۆثر آگاه نیستیم.
 
ارتباط مۆثر
آیا تا به حال کسی در مورد شما دچار سوءتفاهم شده؟ آیا تا به حال پیش آمده کاری را با نیت و انگیزه‌ای خوب انجام داده باشید ولی دیگران آن را به‌گونه‌ای دیگر تلقی کرده باشند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که بسیاری از ارتباطات، اشتباه برداشت یا تفسیر می‌شوند. خیلی اوقات ما اصلا متوجه نمی‌شویم معنایی که در ذهن ما بوده در ارتباط با طرف مقابل اشتباه برداشت شده است.

نخستین گام در برقراری ارتباط مۆثر آن است که ما نیت و قصد خود را به بهترین صورت مشخص کنیم اما نباید تصور کنیم که دیگران می‌دانند در فکر و ذهن ما چه می‌گذرد. بنابراین باید صادقانه نظرمان را بیان کنیم ولی گاهی برای ایجاد ارتباط موفق با موانعی روبه‌رو می‌شویم چون یکی از طرفین نسبت به موضوع آگاهی لازم را ندارد، درست گوش نمی‌دهد یا فقط آنچه را که خودش می‌خواهد دریافت می‌کند، قضاوت و پیش‌داوری می‌کند، گوشه‌وکنایه می‌زند، زود نتیجه می‌گیرد و... .

فراموش نکنیم وقتی از ارتباط مۆثر سخن می‌گوییم به این معناست که می‌خواهیم رابطه بهتری با دیگران داشته باشیم و بیشتر از زندگی خود لذت ببریم. میزان موفقیت‌آمیزبودن یک ارتباط نیز به احساسی بستگی دارد که ما از طرف مقابل خود می‌گیریم. در این ارتباط شخص سعی می‌کند نیت و انگیزه طرف مقابل را درک کند، پیش‌فرض خاصی ندارد و قضاوت نمی‌کند. بنابراین برقراری چنین ارتباطی باعث بالارفتن کارایی هر دو طرف ارتباط و کنترل رفتار و عملکرد علمی بین آنها می‌شود.

 

گوش‌کردن مۆثر
ما معمولا عادت داریم با قضاوت درباره دیگران به سرعت آنها را تأیید یا رد کنیم. بدین‌ترتیب خوب به حرف‌های طرف مقابل خود گوش نمی‌کنیم و همین موضوع باعث می‌شود نتوانیم موضوع را به خوبی درک کنیم و گفت‌وگوی موفقی داشته باشیم. اما اگر نمی‌خواهیم اینگونه باشد باید بتوانیم به طرف مقابل نشان دهیم که به شنیدن حرف‌هایش علاقه‌مند هستیم و به این ترتیب او را به ادامه حرف‌زدن تشویق کنیم.

برای این کار نخست باید به او توجه کنیم و از راه‌های مختلف به او نشان دهیم که کاملا به او توجه داریم. هنگامی که یاد می‌گیریم چطور به حرف‌های یکدیگر گوش دهیم،نخستین گام را برای برقراری ارتباطی موفق برداشته‌ایم؛ یعنی به نیازها و خواسته‌های دیگران اهمیت می‌دهیم و اگر بتوانیم به آنها کمک می‌کنیم و می‌دانیم گاهی نیز نظر دیگران با ما بسیار متفاوت است. در واقع هرکس براساس عقاید و نیازهای شخصی خود عمل می‌کند. این بسیار خوب است که 2 نفر به انتظارات یکدیگر پاسخ دهند اما اگر یکی از این افراد تمایلی به این کار نداشت باید آن را پذیرفت. تلاش برای توضیح یا درک رفتار دیگران به افراد کمک می‌کند تا بهتر یکدیگر را درک کنند و با شناخت بیشتر خود و طرف مقابل، بتوانند ارتباط بهتری داشته باشند.

ارتباط با یکدیگر, ارتباط موفق,روابط موفق

تلاش برای تغییر
برای برخورداری از یک ارتباط موفق علاوه بر چگونگی صحبت‌کردن یا شنیدن صحبت‌های دیگران باید به موارد دیگری نیز توجه داشت. هنگامی که نمی‌توانیم آنگونه که می‌خواهیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم، شاید باید تلاش بیشتری کنیم تا موارد نامطلوب را تغییر دهیم.

قرارگرفتن در یک ارتباط ناسالم جسم و روح شما را آزار می‌دهد. هنگامی که دائم از حرف‌های دیگران می‌رنجید، احساس می‌کنید رئیس‌تان به شما ظلم می‌کند، همسرتان رفتار خوبی با شما ندارد و...

قطعا نیاز به ایجاد تغییراتی در شیوه تفکر یا رفتار خود دارید. شاید در گذشته به‌گونه‌ای با شما رفتار شده که حال نمی‌توانید به نتایج دلخواه خود برسید.

هنگامی که مریم برای کاهش سردرد، ناراحتی معده، تپش قلب و احساسی از بیم و هراس به مشاور مراجعه می‌کند، به او می‌گوید: «پزشک معالج من فکر می‌کند ناراحتی‌های من از ذهنم ناشی می‌شوند». مشاور هم به او می‌گوید:«پزشک تو چون نمی‌تواند دلایل خاصی برای ناراحتی‌هایت پیدا کند، احتمال می‌دهد در زندگی با مشکلاتی روبه‌رو هستی که بر سلامتی‌ات هم تأثیر می‌گذارد» و وقتی بیشتر درباره زندگی‌اش می‌گوید معلوم می‌شود مریم ساعت‌های طولانی برای یک رئیس سختگیر کار می‌کند و هنگامی که مشاور دلیل آن را می‌پرسد، می‌گوید که چون رئیسش مرد پرکار و موفقی است و از او خواسته بیشتر از ساعات اداری کار کند، او اینگونه کار می‌کند.

مشاور در جریان صحبت‌هایش با مریم به این نتیجه رسید که پدر او نیز مانند رئیسش با او رفتار کرده است. یکی از ناراحتی‌های بزرگ مریم این بود که رئیس او هم مانند پدرش هرگز از این همه تلاش او قدردانی نمی‌کند. مریم نیز برای اینکه تشویق و تحسین شود بیشتر از ساعات اداری کار می‌کند. اما هنگامی که توانست به ارتباط موجود میان رفتار گذشته پدرش و رئیس فعلی‌اش پی ببرد، در شرایط روحی متفاوتی قرار گرفت. مشاور با او در زمینه شجاعت و قاطعیت کار کرد و مریم بالاخره توانست با رئیسش صحبت کند و پس از آن دیگر هیچ‌گاه بیشتر از توانش کار نمی‌کرد.

متأسفانه بسیاری از اشتباهاتی که ما اکنون مرتکب می‌شویم مربوط به گذشته ماست. وقتی نمی‌توانیم مشکلاتمان را در گذشته حل کنیم، مجبور می‌شویم در آینده نیز مرتب خطاهای گذشته را تکرار کنیم. بنا بر این پیشینه، چه کسانی در مشکلات شما حضور دارند و آنها در بروز این مشکلات چه نقشی دارند؟ چند تجربه ناخوشایندبا این اشخاص دارید؟ هنگامی که بتوانید نقش خود و دیگران را در بروز ارتباطات ناموفق پیدا کنید، بهتر می‌توانید درجهت رفع مشکلات موجود گام بردارید.

کیفیت ارتباط
در واقع کیفیت ارتباطات ما به عوامل مختلفی مربوط می‌شود. ما از والدین و مربیان خود چیزهای زیادی می‌آموزیم که می‌تواند بر چگونگی برداشتمان از خود، دیگران و در نتیجه ارتباطاتمان تأثیر بگذارد. اگر کودکی بداند که او را دوست دارند و می‌پذیرند، در شرایطی قرار خواهد گرفت که می‌تواند بر مشکلات خود نیز غلبه کند. در واقع دیگران خواسته یا ناخواسته در بدرفتاری‌هایی که با ما می‌شود دخیل هستند.

اگر به کودک اجازه داده شود با مخاطرات دوران کودکی خود مواجه شود، او در مراحل بعدی زندگی نیز در تعیین حد و مرز برای زندگی خود با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود.

هنگامی که دائم به کودک توجه و به خواست‌های او پاسخ مثبت داده شود، او گمان می‌کند در بزرگسالی نیز در ارتباط با دوست، همسر یا همکار خود نباید جواب منفی بشنود یا برعکس، وقتی کودک همیشه مورد نقد و انتقاد قرار می‌گیرد و در مقایسه با دیگران ضعیف و ناتوان شناخته می‌شود نمی‌تواند اعتماد به‌نفس لازم را داشته باشد بنابراین در آینده نیز اجازه می‌دهد دیگران هر طور می‌خواهند با او رفتار کنند.

هنگامی که رئیس یا همسرش تمام مسئولیت‌های کاری را به دوش او می‌اندازد، برای اینکه نشان دهد شخص ناتوانی نیست، همه کارها را به تنهایی انجام می‌دهد اما هیچ‌گاه احساس رضایت نمی‌کند. در واقع همه ما تحت‌تأثیر گذشته خود رفتار می‌کنیم. اما با شناخت مشکلات گذشته، می‌توانیم جلوی تکرار آنها را در آینده بگیریم.

شناسایی مشکل
ممکن است احساس کنید آدم خوبی نیستید و نمی‌توانید موفق شوید. ممکن است احساس کنید قدرتی در اختیار ندارید و درست مانند روزهای کودکی احساس تنهایی می‌کنید. ممکن است نتوانید به‌خود یا دیگران اعتماد کنید و... اما باید برای مقابله با این احساسات، اقدامی کنید و با بالابردن سطح آگاهی خود یا رفتن نزد مشاور دلایل اصلی آن را دریابید.

البته شاید شناسایی احساسات و ابراز آنها دشوار باشد. شاید احساسات مختلفی مانند خشم، اندوه و عصبانیت داشته باشید ولی این کار ارزش‌اش را دارد؛ اگرچه می‌تواند ناراحت‌کننده باشد اما مۆثر خواهد بود. بنابراین لحظه‌ای وقت بگذارید و ببینید در گذشته، در دوران کودکی در خانه و مدرسه چگونه با شما رفتار می‌شده؛ آیا احساس ترس و تنهایی می‌کردید؟

آیا به شما می‌گفتند ضعیف و ناتوان هستید و عرضه انجام هیچ کاری را ندارید؟ یا برعکس همیشه همه‌‌چیز برایتان مهیا بوده و اجازه نمی‌دادند زحمت تجربه هیچ مشکلی را به‌خود بدهید؟ پاسخ به اینگونه پرسش‌ها به شما کمک می‌کند دریابید اکنون در چه شرایطی قرار دارید؟ اگر نمی‌توانید با دیگران ارتباط مۆثری داشته باشید و در تعاملات اجتماعی خود یا در ارتباط با زندگی خانوادگی‌تان موفق نیستید، عامل اصلی آن چیست؟ شاید هیچ‌گاه نمی‌دانسته‌ایم باید برای توجه داشتن یا احترام‌گذاشتن به دیگران ابتدا به خوبی به حرف‌هایشان گوش دهیم. شاید در کودکی یاد نگرفته‌ایم چگونه خوب حرف بزنیم، خوب گوش بدهیم و بعد با شجاعت نظرمان را بیان کنیم اما در دوران کودکی هرطور با شما رفتار شده، اکنون می‌خواهید موفق باشید و مصمم هستید که با خود و دیگران روابط سالم و موفقی داشته باشید.
 
روابط موفق
فراموش نکنید روابط شما تأثیر زیادی بر جسم و روانتان دارد، زندگی شما را متحول می‌کند و بر چگونگی تصمیم‌گیری‌های مهم شما در زندگی تأثیر می‌گذارد. نخستین موضوعی که در ارتباط با دیگران باید به آن توجه کنید این است که بتوانید عزت‌نفس و اعتماد به‌نفس لازم را داشته باشید چون غیرممکن است عزت‌نفس کافی داشته باشید اما اجازه بدهید دیگران با شما بدرفتاری کنند یا شما را آزار دهند. برای بالا بردن اعتماد به نفس خود، توانایی‌هایتان را بشناسید و به جای تمرکز بر نقاط ضعفتان، به نکات مثبتی که دارید توجه کنید. سعی کنید قبل از آنکه به کمک دیگران بروید، به فکر خودتان باشید. البته ممکن است فکر کنید توانایی کمک به دیگران را دارید اما باید بدانید بدون توجه به‌خود و قبل از اینکه کاری برای بالابردن عزت‌نفس خود انجام دهید نمی‌توانید به دیگران نیز به خوبی کمک کنید. وقتی با توجه به مشکلات گذشته و حال، آگاهی بیشتری از خود به‌دست می‌آوریم بهتر می‌توانیم موانع موجود بر سر برقراری ارتباط موفق با دیگران را شناسایی کنیم.
منبع: همشهری آنلاین

 

پنج شنبه 29/12/1392 - 10:32
آرایشی و زیبایی

پوست های تیره,آرایش پوست های تیره

زنانی که دارای پوست تیره می باشند، می توانند با استفاده از چند نکته آرایشی، زیبایی طبیعی خود را دو چندان کنند.

در این پست از برخی از نکات آرایشی و پوستی را برای شما بازگو می کنیم:
- بهترین رنگ ها برای پوست های تیره، رنگ هایی هستند که با رنگ پوست، هماهنگی و سازگاری داشته باشند. سعی کنید از رنگ هایی استفاده کنید که همخوانی بیشتری با نوع رنگ پوست شما داشته باشد.

- سعی کنیم به جز برای پوشاندن لک و آکنه از رنگ های تیره آرایشی استفاده نکنیم، زیرا خود پوست رنگ تیره دارد و این کار بر تیرگی بیش از حد و مصنوعی کردن رنگ صورت می افزاید. پس سعی کنیم با استفاده از رنگ های روشن و شاد، نشاط و زیبایی خاصی را به چهره خود بیفزاییم.

- سعی کنید از رنگ های زرق و برق دار برای آرایش چشمانتان استفاده کنید.رنگ هایی مثل طلایی و نقره ای که با استفاده از آنها می توانید بدرخشید و جذابیت خود را چند برابر کنید. روشن نمودن صورت های تیره با درخشش رنگ های طلایی زیبایی خاصی به صورت و چهره شما می بخشد.

- برای انتخاب رنگ رژ لب و رژ گونه از رنگ های روشن و جیغ استفاده کنید. برای مثال صورتی و نارنجی انتخاب های خوبی برای پوست های تیره می باشند. دقت داشته باشید که استفاده از رنگ های متمایز تنها بر روی لب ها زیبایی می بخشد.

منبع:آرایشیک

 

پنج شنبه 29/12/1392 - 10:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته