• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3277روز قبل
آشپزی و شیرینی پزی
 

نحوه پخت پنیر سوخاری, پنیر سوخاریپنیرهای سوخاری، با رویه ترد و پر ادویه و پنیر آب شده داخلشان، به عنوان پیش غذا سرو می شوند

 طرز تهیه پنیر سوخاری

این پنیرهای سوخاری و ترد را می توانید با سس بعنوان پیش غذا میل نمایید.
این پنیرهای سوخاری، با رویه ترد و پر ادویه و پنیر آب شده داخلشان، با سس تند به عنوان پیش غذا سرو می شوند و از بافت و طعمی بی نظیر برخوردارند.


مواد لازم جهت تهیه پنیر سوخاری:

 پنیر کامبر  ۵۰۰ گرم
 آرد سفید  دو قاشق سوپخوری
 پودر خردل  دو قاشق چایخوری
 شیر  دو قاشق سوپخوری
 تخم مرغ  یک عدد
خرده نان نصف فنجان
پودر فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه یک چهارم قاشق چایخوری
روغن برای سرخ کردن
سبزیجات معطر تازه برای تزیین

 

روش تهیه پنیر سوخاری :
پنیر را به هشت قسمت مثلثی تقسیم کنید و کنار بگذارید.
بر روی یک ورقه کاغذ روغنی، یک بشقاب یا یک کاسه کوچک، آرد و خردل را با هم الک کنید.
در یک کاسه کوچک دیگر، تخم مرغ و شیر و در کاسه سوم، خرده نان و فلفل ها را مخلوط کنید.
هر تکه پنیر را با ترکیب آرد بپوشانید و در مخلوط تخم مرغ زده و سپس در خرده نانها بغلطانید، یک بار دیگر آنرا در تخم مرغ و خرده نان بزنید.


روغن را در ظرف گود و کوچکی داغ کنید (یا در سرخ کن) و پنیرها را به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در آن قرار دهید تا قهوه ای/ طلایی شوند.
تزئین پنیر سوخاری :برای گرفتن روغن اضافه، آنها را روی یک حوله کاغذی بچینید، سپس با سبزیجات معطر تازه تزیین نموده، با سس تند سرو نمایید.

پیش غذا نوش جانتان.

منبع : gourmand.blogfa.com

يکشنبه 10/1/1393 - 11:22
ازدواج و همسرداری


همسر درونگرا,همسربرونگرا,انتخاب همسر

همسرانی که یکی از آنها برونگرا و دیگری درونگراست ۴ مشکل اساسی خواهندداشت:
تفاوت های شخصیتی میان همسران ممکن است مشکلاتی در رابطه آنها ایجاد کند، از جمله تفاوت از لحاظ درونگرایی و برونگرایی، برای مثال ممکن است انسانی که روابط اجتماعی پرهیاهو و پرشوری دارد، همسری را انتخاب کند که خواهان زندگی آرام تر و بی سروصداتری است...

ازدواج این دو که از این لحاظ هیچ وجه تشابهی با هم ندارند، بی مشکل نیست. همه ما ویژگی های شخصیتی ای داریم که به راحتی تغییر نمی کند و متاسفانه اگر نتوانیم با هم به تعامل برسیم، عرصه بر ما تنگ می شود و تنش های ناخوشایندی را تجربه خواهیم کرد.

همه انسان ها معیارهای ناخودآگاهی برای انتخاب همسر دارند مثلا بعضی به طور غیرارادی به دنبال همسری هستند که شباهت زیادی به والد محبوبشان داشته باشد. البته عکس این اتفاق نیز رخ می دهد؛ یعنی ممکن است فردی از هر کسی که به والدش شباهت دارد، گریزان باشد. بعضی نیز به دنبال کسی هستند که ویژگی های او را در وجود خود نمی بینند و در واقع با یافتن این آدم، نیمه گمشده یا سرکوب شده خودشان را می یابند. مثلا کسی که اصلا قدرت مدیریت و رهبری ندارد، همسری را انتخاب می کند که مدیر مدبری است. در مورد ازدواج یک فرد برونگرا و درونگرا نیز ممکن است چنین خواست ناخودآگاهی باعث ازدواج شده باشد. برای روشن تر شدن موضوع باید تعریفی از برونگرایی و درونگرایی داشته باشیم:

برونگراها
برونگراها انرژی خود را از برخوردها و روابط اجتماعی بیشتر و حضور در جمع به دست می آورند و علاقه زیادی به فعالیت های دسته جمعی دارند. مجلس گردانی ، شوخ طبعی و بذله گویی از خصوصیات بارز این افراد است.

درونگراها
گاهی تصور می شود درونگراها علاقه ای به ارتباط با دیگران ندارند، اما چنین نیست زیرا برای رفع خستگی، به دست آوردن دوباره انرژی جسمانی و روانی و شادابی شان نیاز دارند زمانی را به خود اختصاص دهند یا به اصطلاح با خود خلوت کنند. انسان های درونگرا از دید دیگر افراد جامعه معمولا خجالتی و حتی گاهی مغرور به نظر می آیند، اما لزوما خجالتی و مغرور نیستند گرچه شاید درک این رفتارها برای دیگران کمی دشوار باشد.

تمایل به یافتن نیمه گمشده
انسان های درونگرا واقعا به اینکه فرد دیگری با تعاملات اجتماعی بیشتر، قدرت محاوره بالاتر و توانایی های ارتباطی گسترده در کنارشان قرار گیرد، احساس نیاز می کنند و انسان های برونگرا هم به کسی که آرامش بیشتری دارد، قادر به برنامه ریزی است، متفکر است و می تواند لحظه هایی بدون تنش و آرام را مهیا کند، نیاز دارند و شاید این حس نیاز، این دو را به هم پیوند می دهد. البته این زوج ها هم مانند دیگر زوج ها به مشکلاتی برخورد می کنند چون الگوهای رفتاری و عادت ها در آنها به اشکال مختلفی است و گاه نادیده گرفتن امیال طرف مقابل، اختلافاتی را شعله ور خواهدکرد.

۴ راه حل پیشنهادی
وقتی دو انسان درونگرا و برونگرا رابطه زناشویی خود را شروع می کنند، باید بدانند ممکن است هرگز به توافق نرسند مگر اینکه بتوانند به نکته های مهم و حساسیت برانگیز زندگی شان واقف شوند و در مواردی به تعامل برسند:

1 - یکدیگر را آزاد بگذارند
در پردازش احساسی برونگراها و درونگراها تفاوت های اساسی وجود دارد بنابراین باید به شرایط واقف باشند و در بروز هیجان ها و احساسات از فشار آوردن بیش ازحد بر یکدیگر پرهیز کنند.

2 - برنامه ریزی مدون داشته باشند
برنامه ریزی های زندگی چنین زوج هایی باید با توافق دوطرفه باشد و مثلا در آن مشخص شود چند بار در ماه قرار است به پیک نیک یا خانه فرد خاصی بروند و هر دو طرف نیز باید ملزم به رعایت قوانین باشند. قابل پیش بینی بودن برنامه ها به هیچ کدام فشاری وارد نمی کند.

3 - به یکدیگرفرصت دهند
در زندگی مدرن یا نیمه مدرن امروزی، عملا زندگی مشترک مدت کوتاه تری پیدا کرده و به ۸ تا ۱۲ شب و آخر هفته ها محدود شده است. پس این ساعت های کوتاه باهم بودنشان باید باکیفیت باشد. مثلا طرف برونگرا بدون اینکه احساس طرد شدن به او دست دهد، باید شرایط روانی همسرش را درک و برایش فضای آرام و خصوصی مهیا کند و بعد از مدتی کنارش برود و با او صحبت کند. البته گاه همسر درونگرا همچنان می خواهد تنها باقی بماند. در این صورت همسر برونگرا باز هم باید فرصت دیگری به او بدهد اما به تلاشش برای برقراری ارتباط با همسرش ادامه دهد.

4 - نه خیلی زود، نه خیلی دیر
در نحوه حل مشکلات، تفاوت های عمده ای بین این برونگراها و درونگراها دیده می شود. انسان های برونگرا باید در مقابل اصرار شدید ذهنی شان برای حل موضوع در همان لحظه مقاومت کنند چون اقدام های سریع برای حل مشکل با بی اعتنایی و حتی خشم طرف درونگرا همراه خواهد بود. برونگراها حتما باید در این مواقع شرایط را درک و کمی تامل کنند. بحث را به تعویق بیندازند و آن را به زمان دیگری موکول کنند. درونگراها هم باید بدانند که همسر برونگرا تحمل اینکه مدت ها در انتظار بماند تا مساله حل شود، ندارد.

۴ مشکل ارتباطی همسران متضاد
همسرانی که یکی از آنها برونگرا و دیگری درونگراست ۴ مشکل اساسی خواهندداشت:

1 - تفاوت در تفریح ها
یکی از طرفین به مهمانی های شلوغ علاقه دارد ولی دیگری علاقه مند است در یک محیط آرام و با یک دوست صمیمی خوشگذرانی کند. مکان های تفریحی مورد علاقه این دو کاملا متفاوت است.

2 - شیوه بیان احساساتی
ک درونگرا ممکن است کمی در بیان احساساتش مشکل داشته باشد در حالی که یک فرد برونگرا درباره همه چیز راحت صحبت می کند.

3 - شیوه ارتباطی
فرد برونگرا علاقه مند است تمام اتفاق هایی که در طول روز افتاده، برای همسرش تعریف کند، موسیقی گوش دهد یا صدای تلویزیون را بالا ببرد ولی یک درونگرا ترجیح می دهد با ورود به خانه به استراحت بپردازد، کمتر صحبت کند و هر وقت میلش کشید حرف بزند.

4 - شیوه حل مسائل
یک فرد برونگرا دوست دارد وقتی مشکلی بروز می کند، به سرعت وارد عمل شود و موضوع را فیصله دهد در صورتی که فرد درونگرا به آرامش نیاز دارد و از درگیری اجتناب می کند.

اینها موارد پررنگ و پر تعارض زندگی چنین زوج هایی هستند و بخش مهمی از داستان زندگی بسیاری از چنین زوج هایی را که به مراکز مشاوره مراجعه می کنند، به خود اختصاص می دهند اما این زوج ها چگونه می توانند مشکلاتشان را با هم حل کنند؟
منبع :aftabir.com

 

يکشنبه 10/1/1393 - 11:21
قرآن


بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیه 10 سوره‌ی یوسف
«قَالَ قَآئِلٌ مِّنْهُمْ لاَ تَقْتُلُواْ یُوسُفَ وَاءَلْقُوهُ فِی غَیَبَتِ الْجُبِّ یَلْتَقِطْهُ بَعْضُ السَّیَّارَةِ إِنْ کُنْتُمْ فَعِلِینَ»
گوینده ای از میان آنان گفت: یوسف را نکشید و (اگر اصرار به این کار دارید لااقل) او را به نهان خانه چاه بیفکنید تا بعضی از کاروان ها (که از آنجا عبور می کنند) او را برگیرند.


* کلمه «جُبّ» به معنای چاهی است که سنگ چین نشده باشد. کلمه «غَیابت» نیز به طاقچه هایی می گویند که در دیواره‌ی چاه نزدیک آب قرار می دهند که اگر از بالا نگاه شود دیده نمی شود.
* نهی از منکر دارای برکاتی است که در آینده روشن می شود. نهی «لاتقتلوا» یوسف را نجات داد و در سالهای بعد او مملکت را از قحطی نجات داد. همانگونه که آسیه با نهی «لاتقتلوا» به فرعون در آن روز، جان موسی را نجات داد و او در سال های بعد بنی اسرائیل را از شر فرعون نجات داد. این نمونه روشن وعده الهی است که می فرماید: «من احیاها فکانّما اَحْیی الناس جمیعاً»(مائده 32) هر کس یک نفر را زنده کند پس گویا همه مردم را زنده کرده است.
* اگر نمی توان جلو منکر را به کلی گرفت، هر مقداری که ممکن است باید آنرا پایین آورد. (لا تقتلوا ... والقوه)
يکشنبه 10/1/1393 - 10:34
اطلاعات دارویی و پزشکی
 


واقعیت این است که تعطیلات عید تنها شامل 13 روز نمی‌شود بلکه در كشور ما گاهی حدود یک ماه را شامل می‌شود.

بنا به گفته متخصصان تغذیه، با توجه به افزایش دید و بازدیدها در ایام نوروز و تغییر نوع و میزان خوراکی‌ها در این مدت، مادران باردار بیشتر از سایرین باید به نکات تغذیه‌ای توجه کنند و برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی برای خود و فرزندی که در راه دارند، بهتر است هشدارهای کارشناسان را جدی بگیرند.

در همین رابطه دکتر رضا راست‌منش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه‌هایی برای مادران باردار دارد تا با به کار گرفتن آن‌ها تعطیلات سالمی داشته باشند.

مواظب اضافه وزن باشید
همه ما مواردی را ملاحظه کرده‌ایم که تا افراد فامیل خبر باردار شدن زنی را می‌شنوند، به او انواع و اقسام خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها را پیشنهاد می‌کنند و بزرگترهای فامیل مواد غذایی گوناگونی را تهیه می‌کنند تا مادر باردار را به اصطلاح خودمانی تقویت کنند. این توجه ویژه و درنهایت استفاده بیش از حد زنان باردار از این خوراکی‌ها، در کنار افزایش اشتها و افزایش وزنی که به طور طبیعی در این دوران اتفاق می‌افتد می‌تواند به یک چاقی بیش از حد منجر شود که عوارض نامطلوبی به همراه خواهد داشت. از این رو همواره به زنان باردار توصیه می‌شود در استفاده از مواد خوراکی گوناگون دقت لازم را داشته باشند تا به بیش‌خواری مبتلا نشوند و دچار مشکل نشوند؛ اما این مسئله به ویژه در ایام عید پررنگ‌تر می‌شود و شاهد هستیم که عادت‌های بیش‌خواری شدت پیدا می‌کند و افراد مواد خوراکی را که در روزهای دیگر سال کمتر مصرف می‌کنند، در وعده‌های گوناگون در طول یک روز تعطیل استفاده می‌کنند.
شاید عوارض این قضیه برای سایر افراد کمتر باشد اما زنان باردار باید توجه کافی به جلوگیری از چاق شدن بیش از حد طبیعی و مقدار تعیین شده داشته باشند چرا که چاق شدن بیش از حد، علاوه بر مضراتی که در طول بارداری دارد، حتی می‌تواند عواقب خود را بعد از زایمان نیز نشان دهد به طوری که در میزان ترشح شیر مادر تغییراتی ایجاد کرده و مادر و فرزند را دچار مشکل می‌کند.

شیرینی؛ بخوریم؟ نخوریم؟
واقعیت این است که تعطیلات عید تنها شامل 13 روز نمی‌شود بلکه در كشور ما گاهی حدود یک ماه را شامل می‌شود. با این حساب اگر قرار باشد فردی شروع به اضافه وزن کند، نه تنها به اندازه یک ماه اضافه وزن می‌‌یابد بلکه به دلیل فرآیند سوخت و ساز بدن، این افزایش وزن در ماه‌های پس از آن نیز ادامه خواهد یافت چرا که افزایش وزن مقطعی نبوده و دنباله‌دار خواهد بود و وزن به صورت تصاعدی بیشتر خواهد شد. این موضوع به ویژه برای زنان باردار حائز اهمیت است که باید به صورت سازمان یافته وزن‌شان کم شود. در همین رابطه، از آنجا که زیاد قند خوردن سبب بیشتر شدن حس گرسنگی و در نتیجه میل بیشتر به خوردن می‌شود، به تمام افراد به ویژه مادران باردار توصیه می‌شود در حد امکان از مواد قندی و شیرینی‌ها پرهیز کنند. قندها به طور کلی باعث سیری کوتاه مدت می‌شوند و این تصور درستی نیست که افراد فکر می‌کنند هنگام گرسنگی با خوردن یک شیرینی یا مواد قندی گرسنگی‌شان برطرف خواهد شد. به ویژه در ایام عید که انواع شیرینی‌ها در خانه‌ها یافت می‌شود ممکن است به عنوان میان‌وعده‌ها بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند در حالی که زنان باردار باید توجه کنند که مصرف هر آنچه قند دارد نباید به نسبت قبل از دوران بارداری افزایش پیدا کند.

بفرمایید آجیل!
در بین خوراکی‌هایی که در روزهای عید نوروز در خانه‌ها پیدا می‌شود، مغزهای خوراکی و به اصطلاح آجیل جایگاه خاص و تاریخی خود را دارد. سوالی که ممکن است برای زنان باردار مطرح شود این است که مجازند از این مغزهای خوراکی استفاده کنند یا خیر؟ در جواب آنها باید گفت آجیل‌ها املاح و مواد معدنی دارند و در انتخاب بین شیرینی‌ها و مغزهای خوراکی، مغزها بیشتر پذیرفته شده هستند و دست آنها در خوردن آجیل باز است. اما باید دقت کنند که میزان مصرف نمک در زنان باردار نباید بیشتر از حد مجاز باشد و درست است که به نسبت شیرینی‌ها با خیال راحت‌تری می‌توانند از آجیل استفاده کنند اما در مصرف این مواد خوراکی نیز نباید زیاده‌روی کنند چراکه ممکن است با مشکل فشار خون و اضافه وزن مواجه شوند چون مصرف بیشتر نمك خود باعث اضافه وزن می‌شود. نکته‌ای که به طور کلی باید به آن توجه شود این است که خانم‌های باردار به خاطر داشته باشند كه لزوما بهتر خوردن به معنی بیشتر خوردن نیست.
اینطور نیست که به خاطر تقویت کردن خود در مصرف خوراکی‌ها و به عنوان مثال مغزهای مغذی زیاده‌روی کنند زیرا تقویت کردن به معنای زیاد خوردن از مواد خوراکی حتی مفید نیست بلکه به معنای این است که رژیم اصولی و حساب شده داشته باشیم و اگر شک داریم میزانی که از هر ماده خوراکی در برنامه غذایی‌مان داریم، کافی است یا نه، بهتر است از متخصصان تغذیه مشورت بگیریم.

سبزی و میوه، تا دلتان بخواهد
هرچقدر که در خوردن مواد غذایی دیگر باید و نباید وجود داشت، می‌توان به مادران باردار این مژده را داد که می‌توانند تا جایی که اشتهای‌شان اجازه می‌دهد از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده کنند. بنابراین در مهمانی‌ها به جای استفاده از شیرینی و شکلات یا نوشیدنی‌های شیرین، بهتر است از انواع میوه‌ها مصرف کنند تا هم به سلامت خود و هم به سلامت فرزندشان کمک کرده باشند. انواع میوه‌های تازه و میوه‌های خشك مانند توت خشك، انجیر خشك و ... را نیز می‌توان به عنوان میان‌وعده استفاده کرد. سبزیجات می‌توانند مقدار زیادی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین‌های A و C و مواد معدنی و فیبر را فراهم كنند. یكی از مشكلات خانم‌های باردار در دوران بارداری یبوست است كه با مصرف سبزی‌ها این مشكل برطرف می‌شود. كلم، حبوبات، سیب‌زمینی، اسفناج، دانه‌های سبز و گوجه فرنگی غنی از ویتامین C هستند و به جذب آهن موجود در غذاها كمك می‌كنند.


میوه‌هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور نیز منبع بسیار خوبی برای ویتامین C هستند. هر مادر باردار می‌تواند در طول روز چند بار از این گروه استفاده كرده و نیاز خود را به ویتامین‌هایی مانند A و C برآورده كند. به طور مثال در صبحانه آبمیوه یا میوه تازه خورده و بین وعده‌های غذا میوه تازه یا خشك را در نظر بگیرد و به همراه ناهار و شام سالاد سبزیجات یا میوه بخورد.

فعالیت بدنی فراموش نشود
یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در جامعه ما ملاحظه می‌شود و ریشه اجتماعی و فرهنگی دارد این است که خانم‌ها به محض باردار شدن از فعالیت بدنی دست کشیده و بیشتر وقت خود را به استراحت می‌گذرانند. این در حالی است که آنها باید فعالیت بدنی خود را ادامه دهند و نه تنها لازم نیست میزان فعالیت خود را کاهش دهند بلکه حتی توصیه می‌شود میزان پیاده‌روی خود را به نسبت گذشته افزایش دهند تا زایمان بهتری داشته باشند.


تعطیلات نوروز نیز یکی از زمان‌هایی است که افراد خانواده سر کار نیستند و بیشتر وقت خود را در خانه می‌گذرانند. بنابراین به رسیدگی بیش از حد به زنان باردار می‌پردازند و اجازه هیچ نوع تحرکی به او نمی‌دهند که این به ضرر مادر و فرزند است. بهتر است زنان باردار از این روزها نهایت استفاده را کرده و به میزان فعالیت بدنی خود بیفزایند تا از افزایش وزن بیش از حد خود جلوگیری کرده و بعد از وضع حمل نیز دچار خمودی و افسردگی نشوند. خوب است زنان باردار بدانند که بسیاری از عوارض حاملگی با افزایش وزن حین دوره‌ بارداری افزایش می‌یابند که از جمله دیابت حین بارداری و بزرگی غیرطبیعی جنین و افزایش احتمال زایمان دشوار را می‌توان نام برد.

منبع : salamatnews.com

يکشنبه 10/1/1393 - 10:32
ازدواج و همسرداری
 

چک کردن همسر,رفتار همسر, محل کار همسر

وقتی از سر کار برگشت، احساس کردم لباسش بوی عطر زنانه می‌دهد. رفتارش مشکوک بود. بیشتر از همیشه سرحال به نظر می‌رسید.......

چک کردن همسر
وقتی از سر کار برگشت، احساس کردم لباسش بوی عطر زنانه می‌دهد. رفتارش مشکوک بود. بیشتر از همیشه سرحال به نظر می‌رسید. این شب‌ها کمی دیرتر از قبل به خانه برمی‌گردد. هرچند مدام با او تماس می‌گیرم و هر ساعت مطمئن می‌شوم که هنوز شرکت است یا نه اما چیزی ته قلبم می‌گوید که یک جای کار اشتباه است. چند وقتی است که وقتی می‌خوابد، تلفن همراهش را چک می‌کنم. تماس‌ها، پیامک‌ها اما فایده‌ای ندارد. می‌تواند برخی تماس‌هایش را پاک کند.

همیشه می‌ترسم به کسی علاقه‌مند شود، دور از چشم من کارهایی کند که من دوست ندارم و این باعث می‌شود که همیشه مراقب او باشم.

مطالب بالا، حال و روز خیلی از خانم‌هاست که فکر می‌کنند اگر مثل کارآگاه‌ها همسرشان را چک کنند و از همه کارهای او مطلع باشند، دیگر او را از دست نمی‌دهند.

برخی از ما به روابط محل کار همسرمان حساسیم، تا آنجا که همیشه دلشوره داشته و شاید بدمان نیاید یک دوربین مدار بسته به او وصل کنیم که از تمام لحظاتش با خبر باشیم، اما این احساس و این نوع رفتار علاوه بر همسرمان به خود ما نیز آسیب می‌رساند، به زندگی‌مان رنگ بی‌اعتمادی می‌پاشد و باعث می‌شود نتوانیم از با هم بودن لذت ببریم.

نمی‌خواهم منکر این شوم که این روزها اخبار بی‌وفایی در زندگی زناشویی زیاد به گوش می‌رسد. شاید فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی و شبکه‌های فارسی زبان هم بی‌تاثیر نباشند که مدام با نشان دادن یک مثلث عشقی و روابط موازی، بذر بی‌اعتمادی را در قلب ما می‌کارند، اما چک کردن مدام همسرمان، بی‌اعتمادی به او و زندگی به روش کارآگاهان خصوصی راه مناسبی نیست.

چک کردن همسر,رفتار همسر, محل کار همسر

با خودتان روراست باشید
خیانت در ازدواج این روزها شایع شده است، اما به این معنی نیست که هر زن یا مردی به همسرش خیانت خواهد کرد. این مساله بسیار حساس است و باید با دقت مورد بررسی قرار بگیرد. برای این که بتوانید به این حساسیت بیش از حد غلبه کنید، بهتر است کمی با خودمان روراست باشید. اگر همسرمان خطایی نکرده، رفتار معقولی دارد ولی شما بی‌جهت حساسیت نشان می‌دهید، بهتر است تا دیر نشده، کمی روی رفتارتان تجدیدنظر کنید.

فقط به این دلیل که همسرتان شب‌ها دیر به خانه می‌آید و یا زیاد بیرون می‌رود دلیل بر این نیست که به شما خیانت می کند . پس بدون سند و مدرک درست، نتیجه‌گیری نکنید. بنشینید و درست فکر کنید. چه چیزی باعث شده فکر کنید همسرتان خیانت می‌کند؟ همسرتان دیر به خانه می‌آید؟ آیا این دیر آمدن نمی‌تواند به دلایل و انگیزه‌های مثبت دیگری باشد؟ اگر همه جوانب را درست بررسی کنید شاید به این نتیجه برسید که او در رفتارش هیچ خطایی نکرده است. اما اگر بازهم متقاعد نشدید باید به دنبال شواهد بیشتری باشید تا سوء ظنتان را اثبات کنید.

اگر همسرتان با یک زن حرف می‌زند به این معنی نیست که آن زن در زندگی شما وارد شده است. شاید او همکار همسرتان باشد و برای یک مورد کاری به او زنگ زده باشد. معمولاً کسی که شکاک است از همین مثال ساده یک بلوا درست می‌کند. حتی اگر شاهد مکالمه کاری آن‌ها باشد همسرش را تهدید می‌کند که اصلاً چه لزومی دارد آن زن شماره تو را داشته باشد و یا مشکلش را با تو مطرح کند. برای هر رفتار به نظر مشکوکی ممکن است دلایل غیر مشکوک زیادی وجود داشته باشد.
 
با همسرتان گفتگو کنید
زنانی که مدام شک می‌کنند و مدام هم پی می‌برند که اشتباه کرده‌اند، باید با این مشکل مبارزه کنند، اما اگر شما جزو آن دسته از زنانی نیستید که به ترک دیوار هم مشکوک هستند و این روزها از همسر خود رفتاری می‌بینید که برایتان ایجاد نگرانی می‌کند، بهتر است به جای چک کردن موبایل و کیف او که باعث از بین رفتن حریم شخصی‌اش می‌شود، کمی با خود او صحبت کنید. به او بگویید که تغییر رفتارش آزارتان می‌دهد و از او بخواهید درباره برخی چیزها توضیح دهد.

همسر خوبی باشید
یک روش خیلی مطمئن برای حفظ زناشویی این است که سعی کنید همسر خوبی باشید. حفظ زیبایی ظاهر، مهربانی و انجام وظایف زناشویی می‌تواند به شما کمک کند تا نسبت به جایگاهی که در قلب همسرتان دارید، مطمئن شوید.

پیش دیگران افشای راز نکنید
اشتباه است که درباره سوء ظ‌‌ن هایتان با دیگران صحبت کنید. این موضوع را برای خودتان نگه دارید. مشکلات زناشویی باید بین خودتان باقی بمانند و نفر سوم تا آنجا که ممکن است باید از این مشکلات و اختلافات بی‌خبر باشد. اگر شما نیاز به مشورت دارید باید از یک فرد مطمئن و یک متخصص کمک بگیرید.
 
گاهی نیاز به مشاوره است
اگر از یک مشاور خانواده کمک گرفتید و او در رفتار همسرتان هیچ نوع نشانه‌ای از خیانت پیدا نکرد باید این مساله را یک مشکل ذهنی در خودتان ببینید و برای درمان از روان‌شناس و رفتاردرمانگر کمک بگیرید.

شکاکیت ویرانگر رابطه عاطفی و جنسی شما است و شما را به پایان رابطه نزدیک می‌کند. اگر درمان نشود نتیجه‌ای جز طلاق ندارد. احساس ناامنی اگر از بین نرود ممکن است درفرد وسوسه خودکشی را تشدید کند. پس اگر شما یا همسرتان دچار این بیماری هستید پیش از اینکه دیر شود باید به دنبال درمان باشید.
منابع: جام جم آنلاین / روان
 

يکشنبه 10/1/1393 - 10:31
اطلاعات دارویی و پزشکی

سونوگرافی,سونوگرافی چیست,سونوگرافی در دوران حاملگی


سونوگرافی ابزاری مفید در تصویربرداری از رحم، تخمدان ها و فضای لگن در زنان به حساب می آید. لوله های رحمی که وظیفه انتقال تخمک ها را از تخمدان ها به رحم برعهده دارند، به جهت آنکه بسیار باریک هستند، در حالت عادی و طبیعی در سونوگرافی دیده نمی شوند.

 

سونوگرافی برای تشخیص بیماری های زنان و در بارداری استفاده های متعددی دارد.از جمله بیماری های قابل بررسی توسط سونوگرافی در زنان می توان به فیبروم و سایر توده های رحم، کیست های طبیعی و غیرطبیعی تخمدان، تومورهای تخمدان، عفونت های لگن و بیماری های سیستم ادراری اشاره نمود.


اکثرا سونوگرافی از روی شکم انجام می شود، ولی در برخی موارد که تشخیص آن بر عهده متخصص زنان یا پزشک معالج شما می باشد، سونوگرافی از داخل واژن صوت می گیرد.اگرچه سونوگرافی ارزش زیادی در تشخیص انواع سرطان های رحم و تخمدان دارد، اما تشخیص زودرس سرطان های دستگاه تناسلی زنان خصوصا سرطان دهانه رحم تنها با معاینه بالینی و انجام آزمایش سرطان دهانه رحم که پاپ اسمیر نام دارد، امکان پذیر می باشد.
برای شناخت زودرس سرطان دهانه رحم که ممکن است در هر خانمی اتفاق بیفتد، به طور مرتب جهت انجام آزمون پاپ اسمیر به پزشک متخصص زنان مراجعه نمایید.


سونوگرافی در مامایی
کاربردهای متعدد سونوگرافی در مامایی سبب تحول زیادی در مراقبت های بهداشتی از مادر و جنین و نیز مراقبت های دوران بارداری شده است. در ذیل به چند نمونه مهم از این موارد اشاره می شود:
1- تعیین محل IUD
از جمله مهم ترین این موارد می توان به پیگیری محل IUD (ابزاری که برای جلوگیری از حاملگی در رحم زنان قرار داده می شود) اشاره نمود. فردی که IUD برای وی گذاشته شده است، همواره باید به دو نکته توجه داشته باشد :
یکی اینکه IUD در اکثر افراد سبب افزایش خونریزی مخصوصاً در زمان عادت ماهیانه می شود و در نتیجه فرد را مستعد ابتلا به کم خونی فقر آهن می نماید. لذا افرادی که از IUD استفاده می کنند، باید به صورت دوره ای توسط کارشناس مامایی یا پزشک متخصص زنان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم قرص آهن استفاده نمایند.


دوم اینکه، IUD گاهی به جهت حرکات و انقباضات رحم از جای اصلی خود خارج شده و حتی گاهی اوقات از رحم بیرون رفته و وارد حفره شکم می شود. بنابراین فردی که از IUD  استفاده می کند باید همواره با بررسی نخ IUD و مشاوره منظم با کارشناس مامایی از وضعیت IUD خود مطلع شود. در مواردی که IUD جابجا شده و محل دقیق آن مشخص نیست، سونوگرافی اولین قدم در شناسایی محل IUD  به حساب می آید.


2- سونوگرافی در تعیین سن حاملگی
سونوگرافی در ماه های مختلف حاملگی قابل انجام است، اما طبق مطالعات انجام شده بهترین زمان تعیین سن حاملگی و میزان تکامل جنین هفته های 18 تا 20 بارداری است (منظور هفته های 18 تا 20 پس از آخرین قاعدگی زن است)، اما برای تشخیص برخی اختلالات مانند عدم شکل گیری مغز جنین، تشخیص دوقلویی یا چندقلویی، وجود یا عدم وجود جنین (رحم فاقد جنین) انجام سونوگرافی در کمتر از 12 هفتگی حاملگی نیز توصیه می شود.


برای کاهش خطا در تعیین سن بارداری، سعی کنید همیشه زمان شروع آخرین قاعدگی خود را در تقویم یادداشت نمایید، چون کارشناس مامایی و پزشک متخصص زنان و همچنین متخصص رادیولوژی برای تفسیر بسیاری از یافته های بالینی و تنظیم برنامه تشخیصی و درمانی شما به این زمان نیاز دارند.

 

سونوگرافی,سونوگرافی چیست,سونوگرافی در دوران حاملگی

3- بررسی سقط جنین
سونوگرافی همچنین در بررسی سقط جنین و تعیین بیمارانی که در خطر سقط قرار دارند و نیز حاملگی های خارج رحم و مرگ جنین در داخل رحم به کار می رود.
خانم های باردار، خصوصا خانم هایی که سابقه سقط جنین داشته اند، باید در صورت خونریزی از دستگاه تناسلی زنانه در هر زمان از حاملگی، کاهش حرکات جنین و یا از بین رفتن حرکات جنین، بلافاصله و به صورت اورژانسی به یک مرکز تخصصی زنان و زایمان مراجعه نمایند.


4- بررسی ناهنجاری های جنین
بسیاری از ناهنجاری هایی را که منجر به اختلال شکل بدن جنین می شوند، می توان در جنینی که در رحم به سر می برد، از طریق سونوگرافی تشخیص داد. از جمله این نقایص می توان به بزرگی سر جنین، عدم تشکیل مغز در جنین، شکاف های ستون فقرات و بیرون زدگی نخاع، ناهنجاری های گوارشی و اختلالات کلیوی در جنین اشاره نمود.


آمادگی های پیش از
1- مثانه باید پر از آب باشد، زیرا مثانه پر همانند یک ذره‌بین برای بررسی رحم و تخمدان ها در سونوگرافی عمل نموده و موجب شفافیت تصویر می شود. به علاوه مثاثه پر، گازهای روده را که مزاحم سونوگرافی هستند به بالا رانده و آنها را از صحنه تصویربرداری دور می سازد.


2- نوشیدن آب، چای، آب میوه و دیگر مایعات برای پر شدن مثانه کافی است. لذا هیچگاه از داروهای ادرار آور، خصوصا بدون توصیه پزشک استفاده نکنید.
3- در سونوگرافی از زنان باردار تا هفته دوازدهم حاملگی، مثاثه باید کاملا پر باشد، ولی برای ماه های بالاتر، نیازی به پربودن مثانه نیست.


4- برای انجام سونوگرافی از داخل واژن، مثانه نیمه پر کافی است. در این حالت مثانه خیلی پر ایجاد مزاحمت می کند. بنابراین اگر در مواردی قرار باشد سونوگرافی از روی شکم انجام گیرد، ابتدا با مثانه پر مراجعه نمایید. سپس کمی از ادرار داخل مثانه در صورت لزوم تخلیه شده و سونوگرافی داخل واژن انجام می شود.
5- سونوگرافی باید از روی پوست و با ژل مناسب انجام شود.


6- وجود موی اندک در ناحیه سونوگرافی مزاحمتی ایجاد نمی کند، ولی در مواردی که موی بیش از حد در محل وجود دارد، باید قبل از انجام سونوگرافی نسبت به تراشیدن آن اقدام نمود.
7- هنگم داشتن زخم باز نمی توان سونوگرافی انجام داد، زیرا ژل سونوگرافی موجب تحریک زخم یا آلودگی بیشتر آن می شود.


8- همیشه قبل از انجام سونوگرافی، پزشک خود را از سابقه عمل های جراحی قبلی خود مطلع نمایید.
9- انجام سونوگرافی داخل واژن در ماه های پایین حاملگی اشکالی ندارد و در ماه های بالاتر نیازی به انجام این روش نیست.

منبع: انجمن درمانگران ایران – سینا مهر

يکشنبه 10/1/1393 - 10:29
اطلاعات دارویی و پزشکی
 

پیشگیری از بیماری‌ها,دیابت,علائم مسمومیت

تهدیدکننده های سلامتی در نوروز
با وجود اجرای طرح‌های ویژه توسط وزارت بهداشت در ایام نوروز، کارشناسان تاکید می‌کنند ارتقای دانش بهداشتی مردم مهم‌ترین و اثربخش‌ترین گام درخصوص جلوگیری از ابتلا به بیماری هاست. در این رابطه متخصصان توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌ها در این ایام دارند.
دکتر پرهیزکار، متخصص قلب و عروق در مورد وضع بیماران قلبی و عروقی در ایام تعطیلات می‌گوید: بیماران قلبی اگر در این ایام قصد مسافرت دارند باید حتما قبل از سفر با پزشک معالج خود مشورت کنند و دستورات دارویی لازم را در طول سفر به کار ببرند.
وی می‌افزاید: این بیماران برای جلوگیری از ایجاد لخته خون در اندام تحتانی و پاها لازم است، در صورتی که با وسایل نقلیه‌ای مانند قطار و اتومبیل سفر می‌کنند، هر از چند گاهی در راهروی قطار حرکت کنند و یا با توقف خودرو به استراحت بپردازند. در اتوبوس نیز بیماران باید دائماً پاهای خود را تکان دهند.

 

وی همچنین با اشاره به اهمیت رعایت رژیم غذایی سالم در بیماران قلبی تاکید می‌کند: از خوردن غذاهای چرب و سنگین باید خودداری شود و رژیم غذایی باید بیشتر شامل میوه، سبزیجات تازه، ماهی، روغن ماهی و روغن مایع باشد.به گفته دکتر پرهیزکار، ایام تعطیلات نوروزی و مسافرت بهترین زمان برای ترک دخانیات است و حضور در جمع خانواده و استفاده از فضاهای آزاد و سرسبز، شرایط استفاده از تفریحات سالم و تصمیم‌گیری برای ترک سیگار را مهیا می‌کند.
وی همچنین همراه داشتن داروهای زیرزبانی نیتروگلیسیرین و آسپیرین (تجویز شده توسط پزشک متخصص) را برای بیماران قلبی لازم می‌داند.

 

پیشگیری از بیماری‌ها,دیابت,علائم مسمومیت

 

 بیماران دیابتی و کنترل مرتب قند خون
از آنجا که در ایام تعطیلات و به ویژه در تعطیلات نوروزی، تغذیه و فعالیت‌های جسمی افراد تغییر می‌کند، آنهایی که مستعد ابتلا به بعضی بیماری‌ها هستند، همانند افراد دارای چربی بالا، فشار خون بالا و دیابت، مشکلاتشان بیشتر می‌شود.
دکتر اسدالله رجب، متخصص دیابت اطفال و رئیس انجمن دیابت کشور می‌گوید: متاسفانه با توجه به فرهنگی که ما داریم، ایام تعطیلات همواره مساوی با پرخوری و استراحت بیش از حد است و همین مساله همواره منجر به بروز مشکلاتی به ویژه در مورد بیماران دیابتی می‌شود.
به اعتقاد رئیس انجمن دیابت، اگر فردی میزان قند خونش در حد طبیعی و در کنترل باشد و دانش لازم را در زمینه کنترل قند خون داشته باشد، می‌تواند از مواد غذایی معمولی استفاده کند.


دکتر رجب همچنین در خصوص بیماران دیابتی که قصد سفر در ایام نوروز را دارند، تاکید می‌کند: همراه داشتن وسایل مورد نیاز برای بیماران دیابتی در سفر از جمله انسولین یا داروی مصرفی، دستگاه قندخون همراه با باطری، لانست نمونه گیری خون، سرنگ، نوارتست قندخون و ادرار، آمپول گلوکاگون، موادقندی سریع الجذب و الکل پزشکی یا پارچه نمدار الزامی است.

 

پیشگیری از بیماری‌ها,دیابت,علائم مسمومیت

 

پیشگیری از مسمومیت در نوروز
دکتر شیخ الاسلام، متخصص تغذیه در خصوص شیوع مسمومیت‌ها در ایام نوروز می‌گوید: مسمومیت‌های برخی از فرآورده‌ها مانند تخم مرغ‌های آلوده و انواع سوسیس و کالباس بعد از 12 تا 24 ساعت علائم خود را نشان می‌دهد که این مسمومیت‌ها علاوه بر علائم گفته شده با تب نیز همراه است.
وی با اشاره به اینکه مسمومیت‌های غذایی در کودکان با خطر مرگ همراه است، تاکید کرد: مصرف آب سالم و نوشیدنی‌های سالم بدون گاز به‌ویژه دوغ، شیوه مناسبی برای حفظ سلامتی در نوروز است.


دکتر شیخ الاسلام می‌افزاید: اگر هموطنان عزیز در ایام نوروز به مسافرت می‌روند برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (بطری) همراه داشته باشند و همه همراهان را هم به نوشیدن آن توصیه کنند.ضمن اینکه به خاطر داشته باشند میوه‌ها و سبزی هایی مانند هویج، گوجه فرنگی و ساقه کرفس در طول مسافرت بهترین دوستان آنها هستند، زیرا حاوی آب، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن هستند؛ البته باید قبل از سفر در خانه آنها را خوب بشویند و در ظرف های مناسب دربسته با خود ببرند.

 

پیشگیری از بیماری‌ها,دیابت,علائم مسمومیت

 
خفگی در کودکان
دکتر حسین نیا، متخصص و جراح گوش، حلق و بینی و سر و گردن می‌گوید:
مصرف سبزی پلو با ماهی شب عید گاهی با دردسرهایی همراه می‌شود که ممکن است نوروز را به کام برخی افراد تلخ کند، از جمله گیر کردن تیغ ماهی در گلو.
به گفته او، تیغ ماهی دریای جنوب با ماهی دریای شمال تفاوت دارد. ماهی‌های شمال به ویژه ماهی سفید تیغ‌های بسیار ریزی دارد که جدا کردن آن مستلزم صرف حوصله و دقت فراوان است و در صورت بی‌توجهی ممکن است تیغ ماهی در گلو فرو برود و مشکلاتی را برای فرد به‌دنبال داشته باشد.ماهی جنوب هم فاقد استخوان بندی ظریف است که استخوان‌های درشت آن، گاهی مشکلات جدی تری در فرد ایجاد می‌کند.


دکتر حسین نیا می‌گوید: محل گیر کردن استخوان‌های ظریف ماهی در لوزه یا چین‌های مخاطی اطراف آن، قاعده زبان، مخاط حلق یا اپی گلوت و سینوس پری فرم است و گاهی تیغ ماهی در نسج چنان فرو می‌رود که ممکن است سر آن معلوم نباشد که در چنین مواردی یافتن آن برای پزشک دشوار است و پرتونگاری نیز کمک چندانی نمی‌کند.


البته به گفته این متخصص، فرو رفتن استخوان‌های ظریف و ریز تیغ ماهی در گلو با وجود آنکه دردناک است و برای فرد مشکلات و ناراحتی‌هایی ایجاد می‌کند، اما خطر بالقوه‌ای ندارد و قابل جذب است.دکتر حسین نیا خوردن آجیل و تنقلات را نیز برای کودکان خردسال و شیرخواران تهدیدی جدی در ایام نوروز می‌داند.


وی تصریح می‌کند: از آنجا که سیستم محافظتی حنجره در کودکان خردسال و شیرخواران هنوز کامل نشده است و شیرخواران فاقد دندان هستند، خوردن آجیل و تنقلاتی مانند آب نبات و... ممکن است به ریه (نای و نایژه) آنان نفوذ کند و خطرات جدی مانند خفگی و عفونت‌های ریوی را به‌دنبال داشته باشد.
منبع : hamshahrionline.ir

يکشنبه 10/1/1393 - 10:26
اطلاعات دارویی و پزشکی
 

عید نوروز با دید و بازدیدهای زیاد و سفرهای مختلفی همراه است. معمولا در تمام این دید‌ و‌ بازدیدها و سفرها،‌ خوراکی‌های مختلفی مصرف می‌شوند بنابراین اگر برخی بیماران یا افراد خاص، حواسشان به نوع تغذیه‌شان در این ایام نباشد، ممکن است شیرینی عید به کامشان تلخ شود...

 

به‌همین دلیل توصیه های پزشکی برای بیماران مبتلا به دیابت، بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی و بچه‌ها و سالمندان داریم که با رعایت این توصیه های پزشکی می‌توانند نوروز سالم‌تری را پشت‌سر بگذارند.

 

فشار خون,دستگاه گلوکومتر

هرشب قندخون خود را با دستگاه گلوکومتر اندازه‌گیری کنید

 توصیه های پزشکی در مورد دیابت
1. تزریق انسولین و مصرف به موقع قرص‌های خود را در دید و بازدیدهای عید، پشت گوش نیندازید.

 

2. در ایام نوروز، هرشب قندخون خود را با دستگاه گلوکومتر اندازه‌گیری کنید. این کار را هر 2 روز یکبار، در حالت ناشتا هم انجام دهید.

 

3. اگر انسولین تزریق کردید یا قرص کاهش قندخون خوردید و برای سفر یا دید و بازدید از منزل خارج شدید، حتما یک شکلات یا بیسکویت بدون کرم سبوس‌دار داخل کیف خود بگذارید تا در صورت افت احتمالی قندخون، آن را مصرف کنید.

 

4. اگر در مهمانی دچار افت قندخون شدید و نخواستید کسی از این موضوع باخبر بشود، بلافاصله 2 یا 3 قند را داخل آب یا چایتان حل کنید و آن را بنوشید.

 

5. در ایام نوروز، زیاد سمت شیرینی‌های مختلف نروید و مصرف شیرینی یا شکلات را به یکی دو عدد، ‌آن هم کوچک، در طول روز محدود کنید.

 

6. همیشه مقداری کشمش، توت خشک یا خرمای خشک و خردشده داخل یک ظرف سبک و پلاستیکی کوچک در کیف یا جیبتان داشته باشید تا مجبور نباشید در تمام مهمانی‌ها، چای خود را با قندهای بزرگ یا تلخ بخورید.

 

7. اگر می‌خواهید چای را با قند بخورید، حتما تکه کوچکی از قند را جدا کنید و از خوردن حبه قندهای بزرگ بپرهیزید.

 

8. از مصرف آبمیوه به دلیل جذب سریع قند و افزایش و کاهش ناگهانی سطح قندخون در اثر نوشیدن آن، خودداری کنید.

 

9. مصرف انواع سبزی‌ها و سالادهای تازه و سالم را -چه در سفر و چه در مهمانی- فراموش نکنید.

 

10. برای پیشگیری از بالا‌رفتن قندخون در سفر، حتما روزی 8 لیوان آب و مایعات بنوشید.

 

11. برنامه غذایی و ساعت‌های غذا خوردنتان را به بهانه دید و بازدیدهای نوروزی بر هم نزنید. به هم خوردن نظم غذایی در تعطیلات، یکی از عوامل بالا و پایین‌رفتن ناگهانی قندخون در بیماران دیابتی و به خطر افتادن سلامت آنهاست.

 

12. در صورت امکان در مهمانی‌ها، شکلات‌های تلخ را انتخاب كنید.

 

توصیه های پزشکی در مورد فشار خون
1. حجم بیشتری از میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌ها را که سرشار از منیزیم و پتاسیم هستند و برای سلامتتان بسیار مفیدند، در برنامه غذایی ایام نوروز بگنجانید. برای این کار می‌توانید در تمام وعده‌ها، میان‌وعده‌ها و مهمانی‌ها میوه و سبزی‌ها را مصرف كنید.

 

2. از افزودن نمک به غذا یا میوه پرهیز کنید.

 

3. خیار را با میوه‌های ترش و شیرینی مانند کیوی یا پرتقال بخورید تا به مصرف نمک نیاز پیدا نکنید.

 

4. دور مصرف آجیل‌های شور را خط بکشید.

 

5. در صورت امکان، برای حفظ سطح پتاسیم خون، روزی یک موز کوچک در منزل یا مهمانی بخورید.

 

6. مصرف لبنیات کم‌چرب و دوغ کم‌نمک را فراموش نکنید.

 

7. غلات کامل و سبوس‌دار مصرف کنید.

 

8. در سفر یا مهمانی، به جای غذاهای حاوی گوشت قرمز، غذاهای دریایی یا با گوشت سفید بخورید.

 

9. روغن‌های سالم‌تری مانند زیتون و کانولا را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

 

10. در سفر و مهمانی تا جایی که می‌توانید غذاهای چرب و سرخ‌کردنی نخورید.

 

توصیه های پزشکی و بیماریهای کلیوی
1. در سفر و تعطیلات، از مصرف آب‌های سنگین و حاوی املاح پرهیز کنید و همیشه آب شرب سالم همراه خود داشته باشید.

 

2. برای پیشگیری از بالا‌رفتن میزان سدیم خونتان،‌ دور مصرف آجیل‌های شور را خط بکشید. میوه‌ها را با نمک نخورید و برای جبران کمبود وقت، غذاهای کنسروی سرشار از سدیم مصرف نكنید.

 

3. مصرف فست‌فودها، غذاهای چرب و سرخ‌کرده چندان به شما توصیه نمی‌شود.

 

4. تا می‌توانید، آب، سبزی و صیفی‌های آبدار بخورید.

 

5. مصرف گوشت قرمز و کباب را در سفرها و دید و بازدیدهای شام و ناهاری،‌ به حداقل ممکن برسانید. مصرف گوشت‌های دودی و شور، نیز به‌هیچ‌وجه به بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.


6. افراد مبتلا به سنگ کلیه باید آب زیاد و موادغذایی حاوی نمک و پروتئین بسیار كمی در برنامه غذایی تعطیلات خود استفاده كنند.

 

آجیل و خشکبار

بچه‌ها را به خوردن آجیل‌های خام یا برگه‌ها و میوه‌های خشک تشویق کنید

 

توصیه های پزشکی برای کودکان
1. برای اینکه بچه‌ها در مصرف شیرینی و شکلات افراط نکنند، ظرف این خوراکی‌های شیرین را جلوی آنها نگذارید و فقط اجازه بدهید حداکثر روزی 2 شیرینی کوچک و 2 شکلات حاوی کاکائو بخورند.

 

2. برای تشویق بچه‌ها به خوردن میوه، حتما در هر مهمانی یک نوع میوه برای آنها پوست بکنید، خرد کنید و جلویشان بگذارید.

 

3. در ایام نوروز از نظم در ساعت غذا خوردن بچه‌ها غافل نشوید.

 

4. خودتان برای بچه‌ها مقداری آجیل پوست بکنید تا از دندانشان برای شکستن مغزها استفاده نکنند یا تخمه‌ها را با پوست رویی‌شان نخورند.

 

5. بچه‌ها را به خوردن آجیل‌های خام یا برگه‌ها و میوه‌های خشک به‌جای آجیل‌های شور و شیرینی‌های مختلف تشویق کنید.

 

6. خودتان روزی 5 تا 7 لیوان به بچه‌ها آب و مایعاتی مانند آبمیوه و شیر بدهید. بچه‌ها وقتی سرگرم مهمانی و بازی باشند، توجهی به تشنگی و گرسنگی خود ندارند و ممکن است کم شدن آب بدن آنها در تعطیلات، ابتلا به یبوست را در پی داشته باشد.

 

سالمندان و توصیه های پزشکی
1. اگر سالمند هستید و هریک از بیماری‌هایی که تا الان به آنها اشاره کردیم دارید، نکته‌های تغذیه‌ای مربوط به آنها را رعایت کنید.

 

2. اگر دندان مصنوعی دارید، به‌جای حذف میوه در ایام نوروز، میوه‌های نرم‌تری مانند کیوی، پرتقال یا موز مصرف کنید.

 

3. اگر با میزبان تعارف نداشتید، از او بخواهید سیب یا خیار را برای شما رنده کند.

 

4. به‌هیچ‌وجه آجیل شور نخورید. در مصرف شیرینی‌ها هم احتیاط کنید و تا می‌توانید، دور انواع خامه‌ای‌شان را خط بکشید.

 

5. مصرف آب فراوان همراه قرص‌هایتان را در طول سفر و مهمانی فراموش نکنید.

 

6. برای پیشگیری از ابتلا به یبوست در این ایام، آب فراوان بنوشید و مصرف برگه‌هایی مانند هلو، زردآلو و آلو را در برنامه روزانه خود داشته باشید. خوردن کیوی هم تاحد مطلوبی به رفع یبوست کمک می‌کند.
منبع:‌salamat.ir

يکشنبه 10/1/1393 - 10:24
عقاید و احکام
کلیدهای زندگی؛

کلیدهای زندگی برگزیده‌هایی است از کتاب مستطاب «مفاتیح الحیات» نوشتۀ عالم بزرگوار آیت الله جوادی آملی که هرشب بخشی از آن پیشکش کاربران عزیز باشگاه شبانه خواهد شد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
 امام صادق (ع) فرمود: چون گناه بنده مومن زیاد شود و جبران آن نکند خداوند او را به غم و اندوه در دنیا گرفتار سازد تا کفاره آن شود و گرنه بیمارش کند تا کفاره آن گناهان شود و اگر باز هم چاره ساز نشد هنگام مرگ بر او سخت گیرد تا کفاره گناهش شود و اگر باز هم گناه داشته باشد در قبر عذابش کند تا هنگام دیدن پروردگار گناهی نداشته باشد.
 امالی صدوق مجلس صفحه 49
يکشنبه 10/1/1393 - 10:23
سخنان ماندگار

دریافتن و آموختن نکات حاصل از تجارب شخصی انسانهای بزرگ و موفق، در حقیقت راه میان‌بری است به سوی درک خوبی‌ها و درستی‌ها که تقدیم به همه کاربران عزیز می‌گردد.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
یکی از شاگردان استاد علی صفایی حائری (عین، صاد) نقل می کند که یکی از دوستان از استاد پرسیده بود: راز موفقیت های خود را در چه چیزهایی می دانید؟ استاد صفایی گفت: «اول کمک و خدمت به پدر و مادر!» و به راستی در دورانی که مادر پیر خود را نگه می داشت و یا در مراسم ختم پدرشان شاهد این امر بودیم... دوم برای علم خود فضیلتی قائل نشده ام به راستی با هر کسی چه باسواد و چه بی سواد، چنان صحبت می کرد که مخاطب خیال می کرد او را مشرف به موضوع می داند و خودش فقط راهنماست و نه بیش سوم با خود عهد کرده ام که مراجعین و به ویژه جوانان را تحمل کنم و چه خوب در هدایت و معرفت دستگیری می کرد.او در تغذیه دل و روح کار می کرد و بعد در عمل ارشاد می کرد. اگر به ازدواج رهنمود می داد، تا گرفتن وام و واسطه شدن ازدواج و سپس بعد از آن برای حل اختلافات و تربیت بچه ها کار را ادامه می داد.
مشهور آسمان-ص۲۳
يکشنبه 10/1/1393 - 10:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته