• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1283روز قبل
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 12 تهران از اتمام عملیات بازنمایی دروازه های طهران قدیم در محدوده قلب طهران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی  شهرداری منطقه 12 تهران ، پیمان حسین محسنی شهردار این منطقه گفت: پروژه بازنمایی دروازه های طهران قدیم بعنوان نماد هویتی تهران ، به منظور احیاء هویت تاریخی و توسعه ی گردشگری در منطقه 12 با بازگشت نمادهای تاریخی به محدوده طهران قدیم ، در مقیاس اصلی و با همان مصالح و کاشی ها و.... احداث گردید.

وی افزود: بازنمایی دروازه های غار و حضرت عبدالعظیم (ع) با مساحتی بالغ بر 250 متر مربع با معماری فاخر اسلامی ایرانی، در قلب طهران به اتمام رسید.

محسنی از هنرمندان ، رسانه ها و اهالی علم و فرهنگ دعوت نمود تا از این دو جاذبه ی بی نظیر در محدوده ی قلب طهران در میدان شوش و حاشیه ی جنوبی بوستان زندگی بازدید نمایند.

دوشنبه 20/1/1397 - 18:0
سلامت و بهداشت جامعه

در اکثر موارد، درد کف پا در اثر مشکلات عضلانی بروز می کند و مشکل خاصی در میان نیست. اما در برخی موارد، درد کف پا نشان دهنده ی مشکلات جدی تری است.
 


 

پا را قلب دوم انسان می خوانند، چون عضو مهمی است و هر مشکلی در آن نشان دهنده مشکل دیگری در بدن می باشد.


به طور کلی، اگر درد در هر قسمتی از بدن بروز کند، یک هشدار به حساب می آید و کف پا نیز از این قاعده مستثنی نیست.


در واقع درد این قسمت از پا، نشان دهنده ناخوشی و بیماری های مختلفی است.


البته در اکثر موارد این درد در اثر مشکلات عضلانی بروز می کند و مشکل خاصی در میان نیست. اما در برخی موارد، درد کف پا نشان دهنده مشکلات جدی تری است.


با ما همراه باشید تا به طور خلاصه، دلایل بروز درد در ناحیه ی کف پا را بررسی کنیم.

 

درد کف پا، نشانه کمبود ویتامین و مواد معدنی 
درد کف پا می تواند ناشی از مسائلی مانند برخی کمبودها باشد. در اغلب موارد، کمبود منیزیم و کمبود ویتامین ب12 فشار غیرعادی به پا وارد کرده و کوفتگی ها و یا آسیب های کوچکی ایجاد می کند.


این کمبودها باعث بروز ناراحتی در فرد می شود که خوشبختانه با روش های ساده ای مانند مصرف بیشتر ویتامین و منیزیم، استفاده از ضدالتهاب ها، ماساژ و ... قابل درمان است.

این مشکل علاوه بر احتمال ابتلا به دیابت، می تواند علامت وجود عفونت و حتی اختلالات عصبی در بدن نیز باشد.
درد کف پا و سندرم تونل مچ پا


علاوه بر کوفتگی و دردهای ناشی از کمبود منیزیم و ویتامین ب12 ، دردهای شدیدتر در کف پا می تواند ناشی از سندرم تونل مچ پا باشد.


در این صورت حتما باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. در برخی موارد برای رفع این مشکل نیاز به عمل جراحی وجود دارد.

 

درد کف پا و بیماری های جدی تر
در برخی موارد، درد شدید کف پا می تواند نشان دهنده ی بیماری جدی تری باشد. در واقع درد در این قسمت از پا می تواند نشان دهنده احتمال ابتلا به دیابت و حتی بیماری ایدز باشد.


در این صورت، پای مشکل نوروپاتی محیطی یا بیماری اعصاب محیطی در میان است.


توجه داشته باشید اگر مدتی است که متوجه شده اید علاوه بر این درد، هنگام راه رفتن، پاهایتان را روی زمین می کشید، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و با انجام آزمایش، در خصوص وجود بیماری های احتمالی در خودتان مطمئن شوید.

 

این مشکل علاوه بر احتمال ابتلا به دیابت، می تواند علامت وجود عفونت و حتی اختلالات عصبی در بدن نیز باشد.

دوشنبه 20/1/1397 - 16:28
سلامت و بهداشت جامعه

درد همواره برای بدن زنگ خطر است و با این که گاهی زندگی را دشوار و طاقت‌فرسا می‌کند، اما نشانه خوبی است برای فهمیدن این که چیزی در درونمان تغییر یافته و باید حواسمان بیشتر به خودمان باشد.

یکی از انواع دردهایی که غالبا به دلیل کهنگی حالت مزمن دارد، «فیبرومیالژیا» یا دردهای اسکلتی ـ عضلانی است که حدود پنج میلیون آمریکایی از آن رنج می برند. بیشتر پزشکان، این بیماری را از طریق معاینه و مشاهده علائم و آزمایش های جسمانی تشخیص می دهند. بیماران مبتلا به این درد، اغلب از درد و احساس سفتی در عضلات و ماهیچه های خود رنج می برند و معمولا در آزمایش های اشعه ایکس یا بسیاری از تست های آزمایشگاهی قابل شناسایی نیست.

«فیبرومیالژیا» به مفاصل و اندام ها آسیب نمی رساند، اما دردهای دائم و خستگی ایجاد می کند که تأثیر بسزایی بر کیفیت روند زندگی افراد دارد. در واقع این بیماری، طیفی از دردهای اسکلتی - عضلانی را شامل می شود که عموما با خستگی، خواب آلودگی، مشکلات حافظه و خلق و خو همراه است. محققان باور دارند این بیماری با تأثیر بر چگونگی پردازش سیگنال های درد در مغز افراد، احساس درد را تشدید می کند. علائم آن اغلب به دنبال آسیب جسمانی، عمل جراحی، عفونت یا استرس روانی خاصی ایجاد می شود و گاهی نیز بدون هیچ نشانی بروز می یابد.

زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به فیبرومیالژیا قرار دارند و بسیاری از مبتلایان نیز از سردردهای تنشی، اختلالات مفصلی، سندرم روده تحریک پذیر، استرس و اضطراب رنج می برند. این بیماری درمان قطعی ندارد و فقط مصرف دارو، ورزش و انجام راهکارهایی برای آرامش و کاهش استرس می تواند به کنترل علائم کمک کند.

دردهایی که در فیبرومیالژیا مشاهده می شود مبهم است که معمولا از ماهیچه ها شروع شده و در صورت گسترده شدن، فرد ممکن است درد را در هر دو طرف بدن و بالا و پایین کمر احساس کند. این دردها با اعمال فشار ثابت به برخی نقاط بدن موسوم به نقاط فشار تشدید می شود. ناحیه پشت سر، بالای سرشانه ها، نواحی جلویی گردن، بالای قفسه سینه، برجستگی آرنج، بالای ناحیه باسن، قسمت داخلی زانو از جمله نقاطی هستند که در این بیماری درگیر می شوند. افراد مبتلا به فیبرومیالژیا غالبا احساس خستگی می کنند و بیشتر ساعات روز را خواب هستند. خواب آنها معمولا با بروز درد، سندرم پاهای بی قرار و وقفه های تنفسی دچار اختلال می شود. علاوه بر علائم ذکر شده، مبتلایان از اضطراب و استرس، افسردگی، سردرد، سندرم روده تحریک پذیر نیز رنج می برند.

فیبرومیالژیا را چگونه مغلوب کنیم؟

فیبرومیالژیا معمولا به عنوان سندرم یا اختلالی اسکلتی ـ عضلانی به شیوه های مختلف درمان می شود. دارو درمانی جزو شایع ترین درمان هایی است که اغلب پزشکان تجویز می کنند. این اقدام علاوه بر کاهش درد ناشی از این بیماری، کیفیت خواب بیماران را نیز بهبود می بخشد. داروهای مسکن مانند استامینوفن باعث کاهش دردها و سفت شدگی های ناشی از فیبرومیالژیا می شود. از سوی دیگر، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی از قبیل ایبوپروفن و سدیم ناپروکسن در ترکیب با سایر داروها می تواند علائم را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. داروهای ضد افسردگی از دیگر گزینه هایی است که خستگی های ایجاد شده در نتیجه ابتلا به فیبرومیالژیا را بهبود می بخشد و به داشتن خوابی راحت کمک می کند. علاوه بر این، داروهایی که با هدف درمان بیماری صرع تجویز می شود اغلب در کاهش دردهای ایجاد شده در فیبرومیالژیا مؤثر است.

درمان های خانگی که معمولا شامل تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی می شود، در مدیریت و کاهش علائم اثر دارد.

کـاهش استرس یکی از راهکارهای مفیدی است که از ایجاد حالات تنش و استرس احساسی جلوگیری می کند. آموزش «نه» گفتن به دیگران نقش زیادی در کم شدن این استرس دارد. نفس عمیق کشیدن، ورزش و مدیتیشن جزو روش های مدیریتی به شمار می رود. پزشکان معتقدند خستگی، یکی از ویژگی های این بیماری بوده و به همین علت، خوابیدن کافی برای بهبود این بیماران ضروری است پس تا جایی که می توانید به اندازه بخوابید. برای این که شب ها راحت تر به خواب بروید، از چرت زدن های طول روز خودداری کنید و پیش از خواب، دوش آب گرم بگیرید. به خاطر داشته باشید آماده کردن شرایط و محیط موقع خوابیدن از اهمیت زیادی برخوردار است، به طوری که بهتر است اتاق تاریک، کمی خنک و عاری از هر گونه سر و صدای اضافی مانند صدای تلویزیون باشد. علاوه بر این، فعالیت بدنی و ورزش کردن از جمله راهکارهای مؤثر و طبیعی بهبود علائم فیبرومیالژیاست. ورزش کردن در روزهای ابتدایی ممکن است به طور موقت باعث تشدید درد شود، ولی تداوم این روند به طور قطع به کاهش علائم کمک خواهد کرد. ورزش ها و حرکاتی که در این شرایط می تواند مفید باشد عبارتند از: پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و ایروبیک و تحرک در آب، نرمش های کششی و تمرینات آرامش بخش.

در انجام کارهای روزمره تعادل را فراموش نکنید. تلاش بیش از حد در برخی روزها می تواند علائم شما را در روزهای بعد تشدید کند؛ بنابراین باید فعالیت های خود را محدود کنید و در زمان بروز علائم، آن را به حداقل برسانید.

رعایت رژیم غذایی سالم یکی از کلیدهای سلامت است. شواهد حاکی از آن است که مصرف کافئین و گوجه فرنگی علائم بیماری را تشدید می کند. در واقع محققان توصیه می کنند بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا باید در طول روز مراقب رژیم خود باشند و بهبود یا تشدید علائم خود را پس از خوردن مواد غذایی مختلف مورد توجه قرار دهند.

در کنار مراقبت هایی که اشاره کردیم، استفاده از طب مکمل نیز می تواند کمک کننده باشد. مدیتیشن و یوگا که هزاران سال مورد استفاده جهانیان بوده، در بیماران مبتلا به بیماری های مزمنی همچون فیبرومیالژیا می تواند بسیار مؤثر باشد. طب سوزنی از دیگر موارد طب سنتی است که تعادل طبیعی نیروهای زندگی را در بدن با سوزن های نازکی برقرار می کند.

این سوزن ها جریان خون سطح انتقال دهنده های مغزی و طناب نخاعی را تغییر می دهد و می تواند به بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا در کاهش علائم کمک کند. از سوی دیگر، ماساژ درمانی نیز با حرکت دادن ماهیچه ها و بافت ها، کاهش ضربان قلب، آرام کردن عضلات و افزایش دامنه حرکت مفاصل و نیز بالا رفتن تولید مسکن های طبیعی در بدن، استرس و اضطراب را کاهش می دهد و در درمان این بیماری مؤثر است.

در پس فیبرومیالژیا چه می گذرد؟

پزشکان تاکنون دلیل اصلی فیبرومیالژیا را بدرستی تشخیص نداده اند، ولی دخیل بودن برخی عوامل در بروز چنین اختلالی موثر است. جهش های ژنتیکی و رد پای وراثت بیش از همه، افراد را در معرض ابتلا به این اختلال قرار می دهد. از سوی دیگر، بروز برخی عفونت ها و نیز اختلال استرسی پس از وقوع حادثه و به عبارتی، استرس و آسیب های شدید جسمی و روحی از دیگر عوامل ابتلا به فیبرومیالژیا است. علاوه بر این، نوسانات هورمونی نیز می تواند باعث اختلال در مسیر سیگنال های عصبی درد شود. زنان بین 25 تا 60 سال بیشترین افراد در معرض خطر را شامل می شوند. هنوز علت این مساله به طور کامل مشخص نشده ولی متخصصان معتقدند که احتمال ابتلای زنان به فیبرومیالژیا حدود 10 برابر مردان است. در این میان محققان بر این باورند که ژنتیک می تواند مهم ترین علت باشد و در بسیاری از موارد ترکیبی از عوامل در این امر دخیل هستند.

فیبرومیالژیا بیماران را تحریک پذیر، عصبی و افسرده می کند و در انجام کارها، نگهداری از فرزندان و حتی انجام فعالیت های داخل منزل دچار مشکل می شوند تا حدی که از ملاقات با دوستان خودداری می کنند. مطالعات نشان می دهد مبتلایان به فیبرومیالژیا اغلب به دلیل افزایش حساسیتی که در مغز خود نسبت به سیگنال های درد دارند، از آستانه درد کمی برخور دارند و بسرعت تحریک می شوند.

دوشنبه 20/1/1397 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

درد ساق پا در هر ناحیه ای ما بین کشاله ران تا مچ پا را شامل می شود بنابراین مفصل ران و پا استثناء می گردد. درد می تواند به روش های مختلفی تجربه گردد. درد ساق پا می تواند با عناوین سایر قسمت های بدن شرح داده شود، با عناوینی همچون درد نوک تیز، مبهم، بی حس کننده، سوزن سوزن شدن، سوزش و غیره.

درد ساق پا می تواند حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (طولانی مدت) باشد و می تواند اغلب در مقیاس شدت، از خفیف تا شدید، امتیاز داده شود.

علل درد ساق پا
برخی از شایعترین علل ایجاد درد ساق پا در زیر آورده شده است:

– درد پا هر نوع دردی است که بین پاشنه و لگن رخ می دهد.

– بسیاری از علل درد ساق پا آشکار است، مانند آسیب پس از حادثه

– درد ساق پا می تواند علل علنی کم رنگی داشته باشند، مانند بیماری عروق محیطی

– ورزش بیش از حد، تکراری، به خصوص به شکل دویدن، می تواند منجر به آسیب و درد ساق پا گردد به عنوان مثال شکستگی ساق پا

– درد پا به علت بیماری های زمینه ای، ممکن است مرتبط با اعصاب، عضلات و یا عروق باشد.

– برخی از انواع درد ساق پا با مراقبت های خود فرد بهبود می یابند.

چرا ساق پا درد می گیرد؟

سه حوزه گسترده، علل پزشکی درد ساق پا را پوشش می دهند.

۱- علل نورولوژیکی (عصبی) درد ساق پا
نوروپاتی
سندروم پاهای بی قرار
عصب به دام افتاده
درد عصب سیاتیک
۲- علل اسکلتی عضلانی درد پا از زانو به پایین
آرتریت، که مفصل در گیر می کند- ران، زانو، مچ پا و یا ساق پا
عضله، تاندون یا لیگامنت برای مثال، با توجه به آسیب های ورزشی
گرفتگی شب هنگام
سندرم کمپارتمان (قسمت) مزمن / فعالیتی
سندرم استرس استخوان میانی
شکستگی ناشی از فشار
۳- علل عروقی (مربوط به رگ های خونی) درد ساق پا
لنگیدن متناوب یا درد پا هنگام راه رفتن ناشی از بیماری عروق محیطی (PVD) / بیماری شریان محیطی (PAD)
ترومبوز ورید عمقی (لخته خون)

علایم درد ساق پا چیست؟
الف- گرفتگی عضلات پا
در هنگام گرفتگی عضلات، درد ماهیچه پا معمولا برای چند دقیقه ادامه پیدا می کند. این اتفاق زمانی که معمولا عضلات پشت و پایین ساق پا دچار یک اسپاسم غیر قابل کنترل می شود، رخ می دهد. اگر هیچ آسیب آشکاری وجود نداشته باشد، درد ساق پا ممکن است عصبی، عضلانی و یا بعلت رگ های خونی باشد.

در طول گرفتگی عضلات یک احساس سفتی وجود دارد که شب هنگام و در افراد مسن شایع تر است. تخمین زده شده است که یک سوم از افراد بالای ۶۰ سال از این مشکل رنج می برند.

ب- لنگیدن متناوب یا درد ساق پا در هنگام راه رفتن
لنگیدن متناوب نامی است که برای درد ساق پا به دلیل گردش ضعیف خون اطلاق شده است که به عنوان بیماری عروق محیطی PAD شناخته شده است.

این حالت با میزان شیوع و مرگ و میر بیشتری ارتباط دارد. درد ساق پا ناشی از تصلب شرایین و یا تنگی عروق در پا دارای ویژگی های متمایزی است و به عنوان لنگش و یا لنگیدن متناوب شناخته شده است.

شرایط دیگر برای این بیماری آترواسکلروتیک عبارتند از:

بیماری شریان محیطی
بیماری انسداد شریانی
بیماری عروق محیطی
این حالت به دلیل نرسیدن جریان کافی خون به عضله های پا و ماهیچه ها رخ می دهد و باعث می شود اکسیژن و مواد مغذی برای شروع فعالیت به این عضلات نرسیده و ایجاد آسیب نماید.

لنگش نیز گاهی سبب درد ساق پا می شود که در موارد کلاسیک شامل:

– درد عضله مانند گرفتگی عضلات در طی ورزش یا فعالیت

– درد در باسن، ران، ساق پا و پا رخ می دهد

– علائم معمولا در حالت استراحت تسکین می یابد.

– درد در هنگام راه رفتن و یا بالا رفتن از پله هاست

– گرفتگی مداوم پس از فاصله های راه رفتن یکسان اتفاق می افتد.

– معمولا درد ساق پا با استراحت آرام شده و بعد از ۱۰ دقیقه تسکین می یابد.

بسیاری از علایم لنگیدن متناوب بصورت حالت کلاسیک و معمول نیستند، و در برخی از موارد درد در مناطق غیر معمول و یا حتی باسن مشاهده می شود. برخی از افراد مبتلا به بیماری شریانی درد وحشتناک شدید پا در شب تجربه می کنند، که باعث می شود آنها پای خود را از یک طرف تخت آویزان کنند.

پ- ترومبوز وریدهای عمقی DVT یا لخته شدن خون در پا
این لخته های خون در رگ های عمیق از پا است (به جای رگ های سطحی از نوع واریس) و معمولا باعث یک تورم یک طرفه، گرما، پای دردناک است.

درمان درد ساق پا

۱- گرفتگی عضلانی
برای گرفتگی عضلات ساق پا، صاف نگه داشتن و کشیدن پا به سمت جلو ممکن است کمک کننده باشد (حتی بهتر است کسی در انجام این عمل به شما کمک کند).

کشش و ماساژ عضلات می تواند کمک کند، اما به صورت مسکن عمل نمی کند چرا که آنها خیلی آهسته اثر می کنند. با این حال اگر حساسیت پس از گرفتگی همچنان ادامه یافت، مسکن ها ممکن است مفید باشند. البته هیچ دارویی برای درمان یک گرفتگی ساده عضله توصیه نمی شود.

برای درمان گرفتگی عضلات ساق پا علاوه بر ماساژ، فرآیند زیر می تواند کمک کننده باشد:

– در حالیکه پای خود را صاف به طرف جلو می کشید برای برطرف شدن گرفتگی چند لحظه مکث کنید.

– بر روی پاشنه خود راه بروید تا گرفتگی برطرف شود.

می توان از طریق این اقدامات مانع از گرفتگی عضله شد:

– انجام حرکات کششی قبل از ورزش

– با نوشیدن ۸-۱۲ لیوان آب در روز از کم آبی بدن جلوگیری کنید.

– کشش و ماساژ پا

۲- درمان لنگیدن متناوب یا درد پا هنگام راه رفتن
درمان برای افراد دچار درد لنگیدن پا از آنجایی که آنها در معرض خطر بالاتری از حمله قلبی می باشند از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیماری شریان های محیطی اغلب با دیگر شرایط آترواسکلروتیک، مانند بیماری عروق کرونر (که باریک شدن سرخرگ های قلب بوده و خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش می دهد) و بیماری عروق مغزی (که می تواند منجر به سکته مغزی گردد) وجود دارد.

یک برنامه درمانی برای لنگش شامل مقابله شدید با عوامل خطر قلبی عروقی می باشد:

– ترک سیگار

– مدیریت دیابت

– کنترل فشار خون بالا

– کاهش کلسترول و چربی

– درمان با داروهای ضد پلاکت (ضد لختگی)

– برنامه ورزش پیاده روی

برخی محققان اظهار می کنند درد پا می تواند به معنای آسیب قلبی باشد.

دوشنبه 20/1/1397 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه

دوشنبه 20/1/1397 - 16:20
سلامت و بهداشت جامعه

دوشنبه 20/1/1397 - 16:16
سلامت و بهداشت جامعه

در پزشکی هسته‌ای، استفاده از پرتو اطلاعاتی را در مورد عملکرد اعضا خاص یک فرد یا بیمار در اختیار قرار می دهد، که اکثرا به معالجه بیمار منجر می شود. در اکثر موارد این اطلاعات سبب می شود که پزشک قادر باشد به سرعت، تشخیص دقیق بیماری را بدهد. تیروئید، استخوان ها، قلب، کبد و خیلی اعضا دیگر به سادگی به کمک رادیو ایزوتوپ ها تصویر برداری شده واختلال عملکرد آنها آشکار می گردد. در اینفوگرافی زیر مهم ترین دستاوردهای پزشکی هسته ای را در سال های اخیر مشاهده می کنید.

دوشنبه 20/1/1397 - 15:50
سلامت و بهداشت جامعه


یک خواب خوب شبانه بسیار برای عملکرد مناسب بدن مهم بوده و موجب ایجاد یک زندگی سالم می شود.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محققان هشدار می دهند کمبود خواب موجب آسیب به توانایی های روانی شده و می تواند منجر به بروز مشکلات جدی سلامت شود. در ادامه به برخی تاثیرات بیخوابی بر بدن اشاره می شود:

اضافه وزن

کمبود خواب موجب افزایش مصرف کالری و در نتیجه افزایش ناخواسته وزن می شود.

نوسانات اخلاقی

اختلال مزمن خواب می تواند منجر به اختلالات بلندمدت خلق و خو نظیر افسردگی و اضطراب شود.

سیستم ایمنی ضعیف

بیخوابی بر سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد. مطالعات نشان می دهند افرادی که به اندازه نمی خوابند بعد از قرارگیری در معرض ویروس، بیشتر با احتمال بیمارشدن مواجه هستند.

سلامت قلب و عروق

افراد دارای مشکلات خواب در معرض ریسک بالا ابتلا به بیماری قلبی، فشارخون بالا و سکته هستند، چراکه خواب نقش مهمی در توانایی بدن برای بهبود و ترمیم رگ های خونی و قلب ایفاء می کند.

دیابت

مطالعات نشان داده اند افرادی که کمتر از ۵ ساعت در شبانه روز می خوابند با ریسک بالا ابتلا به دیابت روبرو هستند.

دوشنبه 20/1/1397 - 15:47
سلامت و بهداشت جامعه

هرچه وزن شما بیشتر باشد، به ویتامین D بیشتری نیز نیاز دارید. این به دلیل آن است که اضافه وزن فراهمی زیستی ویتامین D را کاهش می دهد، از این رو بدن در سالم نگه داشتن شما و پیشگیری از بیماری ها با مسیری دشوارتر مواجه می شود.



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، ویتامین D یکی از مواد مغذی ضروری و مهم برای حفظ سلامت بدن انسان است. این ماده به عنوان قدرتمندترین ابرویتامین ضد ویروس جهان در نظر گرفته می شود.

جدا از موارد دیگر، بدن انسان اساسا برای حفظ و نگهداری از دندان ها و استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی و تولید و تنظیم سطوح انسولین به ویتامین D نیاز دارد.

همچنین، ویتامین D در پیشگیری از برخی بیماری های ویرانگر مانند سرطان، بیماری پارکینسون، ام اس، بیماری قلبی، دیابت و سکته مغزی نقش دارد.

شاید فرض کنید اگر مواد غذایی سرشار از ویتامین D مصرف کنید، به اندازه کافی زیر نور خورشید وقت بگذرانید و مکمل ویتامین D مصرف کنید، این ماده مغذی مهم به میزان کافی در بدن شما وجود خواهد داشت. اما متاسفانه، لزوما این گونه نیست.

اگر هر چیزی را که به ویتامین D مربوط می شود را نیز به خوبی مد نظر قرار دهید، همچنان برخی عوامل پنهان وجود دارند که می توانند سطوح این ویتامین را به کمتر از آن چیزی که باید باشد، کاهش دهند.

وزن

هرچه وزن شما بیشتر باشد، به ویتامین D بیشتری نیز نیاز دارید. این به دلیل آن است که اضافه وزن فراهمی زیستی ویتامین D را کاهش می دهد، از این رو بدن در سالم نگه داشتن شما و پیشگیری از بیماری ها با مسیری دشوارتر مواجه می شود.

این در شرایطی است که مصرف ویتامین D بیشتر می تواند حتی به برنامه های کاهش وزن نیز کمک کند. مطالعه ای که در سال 2015 با حضور افراد دارای اضافه وزن و چاق که کمبود ویتامین D نیز داشتند، انجام شد نشان داد که با آغاز مصرف مکمل ویتامین D، وزن آنها نیز در مسیر کاهش هرچه بیشتر قرار گرفته است.

قرار گرفتن در معرض BPA

مطالعه ای که به تازگی در نشریه Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن هرچه بیشتر در معرض مواد شیمیایی مخل فعالیت غدد درون ریز مانند بیسفنول A (BPA) سطوح ویتامین D را در جریان خون کاهش می دهد.

مواد شیمیایی مخل فعالیت غدد درون ریز تقریبا همه جا هستند و پرهیز از آنها می تواند دشوار باشد. اما شما می توانید با نوشیدن آب از محصولات شیشه ای به جای محصولات پلاستیکی، بررسی برچسب تمام محصولات مراقبت شخصی، پرهیز از مواد شیمیایی مخصوص چمن و علف های هرز، پرهیز از غذاهای کنسروی و خرید جارو برقی با کیفیت بالا که به خوبی گرد و خاک، یکی از بزرگترین منابع مواد شیمیایی مخل غدد درون ریز در خانه، را جمع می کند مواجهه با آنها را کاهش دهید.

سن

به گفته پژوهشگران، با افزایش سن انسان، توانایی بدن نیز برای جذب ویتامین D کمتر می شود. به عنوان مثال، فردی که بیش از 70 سال سن دارد هنگامی که برای مدت زمانی مشابه با فردی جوان در معرض نور خورشید قرار بگیرد 30 درصد ویتامین D کمتر تولید می کند. افراد پیرتر از سطوح مواد کمتری در پوست خود برخوردار هستند که پیش ساز ویتامین D را به ویتامین D واقعی قابل استفاده در بدن تبدیل می کنند.

اگر 65 سال یا بیشتر سن دارید، باید ویتامین D بیشتری نسبت به زمانی که جوان‌تر بودید، مصرف کنید زیرا کمبود ویتامین D می تواند به زوال عقل نیز منجر شود.

سلامت کبد و کلیه ها

کبد و کلیه های بیمار می توانند بدن را از جذب موثر ویتامین D باز دارند.

افراد مبتلا به بیماری کبدی، به عنوان مثال، به اندازه کافی صفرا تولید نمی کنند، که این ماده به بدن در پردازش ویتامین D کمک می کند.

افراد مبتلا به بیماری کلیوی نیز به طور معمول با سطوح کم ویتامین D مواجه هستند. در حقیقت، هرچه بیماری وخیم‌تر می شود، سطوح ویتامین D نیز در آنها بیشتر کاهش می یابد.

سلامت روده

اگر ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق غذا یا مکمل تامین می کنید، سلامت ضعیف روده می تواند از جذب موثر این ماده مغذی پیشگیری کند. شیره های معده، ترشحات لوزالمعده، صفرای کبد و سلامت روده همگی بر این که بدن چه کاری با ویتامین ها انجام می دهد، تاثیرگذار هستند. زمانی که این موارد عملکرد درستی نداشته باشند، شما ممکن است به آن اندازه که می خواهید ویتامین ها را مصرف کنید، اما بدن در استفاده از بیشتر آنها ناتوان باشد.

یک مثال خوب در این زمینه افراد مبتلا به اختلالات روده و گوارش مانند بیماری سلیاک، پانکراتیت مزمن، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری کرون هستند که در جذب ویتامین D عملکرد ضعیفی دارند.

برای بهبود سلامت روده و جذب ویتامین D، شما باید دوز کافی از پروبیوتیک ها را در روز مصرف کنید که می تواند از شما در برابر اثرات قرار گرفتن در معرض BPA نیز محافظت کند. پروبیوتیک ها را می توانید از طریق رژیم غذایی یا مصرف مکمل دریافت کنید.

اگر به واسطه هر یک از این سارقان پنهان ویتامین D در معرض خطر کمبود این ماده مغذی قرار دارید، به طور مرتب سطوح این ویتامین را بررسی کنید. اگر با کمبود مواجه هستید می توانید میزان مصرف روزانه ویتامین D خود را افزایش دهید تا میزانی که توسط بدن جذب نمی شود را جبران کند.

دریافت 5,000 واحد بین المللی ویتامین D در روز توصیه شده است. شاید میزان زیادی به نظر برسد، اما شما می توانید بدون تجربه عوارض جانبی تا 10,000 واحد بین المللی در روز ویتامین D مصرف کنید. اگر از مکمل استفاده می کنید نمونه های ویتامین D3 طبیعی (Cholecalciferol) و نه نمونه های ویتامین D2 مصنوعی (Ergocalciferol) را خریداری کنید.

از منابع غذایی خوب برای ویتامین D نیز می توان به روغن ماهی، ماهی های آب سرد، محصولات لبنی و کره اشاره کرد. در میان سبزیجات تنها قارچ حاوی ویتامین D است و یک فنجان از آن می تواند 114 واحد بین المللی از این ماده مغذی را تامین کند.

همچنین، پوست بدن خود را در صورت امکان روزانه حداقل 20 دقیقه در معرض نور خورشید قرار دهید.

دوشنبه 20/1/1397 - 15:46
مد و لباس

10 - Fila
Fila یکی از معروف‌ترین و مطرح‌ترین برند‌های کفش ورزشی است. این برند در سال 1911 در ایتالیا مشهور شد. محصولات Fila انواع لباس‌های ورزشی است. اما این برند بیشتر به خاطر کفش‌هایش مشهور شده است. محصولات لباس‌های ورزشی برای فوتبال، گلف و دیگر ورزش‌ها می‌باشد.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 15:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته