• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1292روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

در حمام اول دست و پا را با آب تماس دهید نه سر را. اگر سر را اول با آب تماس دهید

باعث سردرد و کاهش حافظه و ریزش مو و سردی بدن می شود.

سه شنبه 21/1/1397 - 13:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

زمانی که به سن پنجاه سالگی می رسید، به کلسیم بیشتری نیاز دارید. ماست سرشار از کلسیم است، تنها ۲۲۰ گرم ماست بیش از یک سوم از کلسیم مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.

سه شنبه 21/1/1397 - 12:50
سلامت و بهداشت جامعه

خوردن روزانه 3 عدد خرما شما را از خواب آلودگی در شروع فصل بهار نجات می دهد.


خوردن 3 خرما در روز ویتامین کل بدن را تامین ،کبد را از سموم پاک ، کم خونی رادرمان و پوسیدگی دندان را ازبین می‌برد.

سه شنبه 21/1/1397 - 12:21
تاریخ

 

• تمدید آتش بس میان امپراطوری ایران و روم از طرف کنستانتین، امپراطور روم (336 م)
تمدید آتش بس میان امپراطوری ایران و روم از طرف کنستانتین، امپراطور روم کنستانتین امپراتور روم دهم آوریل سال336 میلادی به بهانه شرکت در مراسم سی‌امین سال حکومت خود، آتش بس 2هفته‌ای با ارتش ایران را که 22‌روز طول کشیده بود به‌صورت نامحدود تمدید کرد و بعدا از ادامه جنگ چشم پوشید. جنگ دو امپراتوری سال بعد از سر گرفته شد، 26‌سال متناوبا طول کشید و بدون اخذ نتیجه پایان یافت. آتش بس 19‌مارس به مناسبت فرارسیدن نوروز ایرانیان آغاز شده بود. فرماندهی ارتش ایران یک روز مانده به نوروز به احترام ایام عید ملی، 2هفته آتش بس داده بود و کنستانتین که واحدهایش به‌دلیل تلفات سنگین نیاز به تجدید سازمان داشتند با این آتش بس موافقت کرده بود که پس از آن، تا کنستانتین زنده بود محاربه تجدید نشد. کنستانتین 22‌ماه می 337 در قسطنطنیه درگذشت و جنگ‌های شاپور دوم، (ذوالاکتاف) با کنستانتین دوم جانشین او از همین سال آغاز شد. دو ابر قدرت وقت تا سال‌336 کوشش داشتند که پیمان صلح منعقده در سال‌297 (میان نرسی شاه ایران و دیوکلسین (دیوکلتیان) امپراتور روم) رعایت شود و در آن مدت جز 3-2 برخورد محدود ازجمله زد و خورد‌های سال‌326 جنگ چشمگیری صورت نگرفته بود.

 

• زادروز «هوگو گروتیوس» قاضی و فیلسوف هلندی (1583م)
هوگو گروتیوسامروز دهم آوریل زادروز «هوگو گروتیوس» قاضی و فیلسوف هلندی است كه در سال 1583 به دنیا آمد و 62 سال عمر كرد. وی فلسفه قضاوت را به دست داده و همچنین نظر داده است كه برای حفظ صلح جهانی و کنترل رفتار دولت‌ها و مقام‌ها، تدوین یک رشته قوانین بین المللی لازم است و این ضوابط باید برپایه قوانین طبیعی تنظیم شوند، نه منافع و سیاست‌های برخی از دولت‌ها [قدرت‌ها]. وی نوشته است که برای محاکمه و مجازات ناقضان اصول و قواعد حاکم بر روابط ملتها و بشریت باید یک دادگاه بین الملل وجود داشته باشد. یک سازمان جهانی باید بوجود آید كه بتواند حكم این دادگاه را به اجرا در آورد زیرا كه بدون ضمانت اجرایی حكم، وجود دادگاه بی حاصل است. در قرن بیستم نظرات گروتیوس مورد توجه قرارگرفت و گوشه‌ای از این نظرات در ایجاد دیوان داوری لاهه و دادگاه کیفری بین‌المللی بکار رفته است.

 

• آغاز جنگ دریایی امپراتوری عثمانی و جمهوری ونیز (1645م)
آغاز جنگ دریایی امپراتوری عثمانی و جمهوری ونیزبا قدرت‏‌گیری دولت عثمانی و جمهوری ونیز در شمال شرقی ایتالیا، دریای آدریاتیك محل تلاقی و رقابت این دو قدرت گردید و جنگ‏‌هایى نیز میان آنها شعله‏‌ور شد، تا جایى كه در یك مقطع زمانی در نیمه اول قرن شانزدهم "ونیز" اطاعت از عثمانی را پذیرا گردید. در نیمه قرن هفدهم با توجه به اوضاع آرام داخلی و شكل‌‏گیری سپاه جدید، سلطان عثمانی به مسائل اقتصادی پرداخت و ضمن رسیدگی به وضع پولی و نظام مالیات جدید به آنها سامان بخشید و حقوق سپاهیان و ناوگان دریایى نیز در نظر گرفته شد. در این زمان ونیزی‏‌ها بر جزیره كرتْ مسلط شده و ضمن بهره‌‏گیری از صلح با دولت عثمانی، در منطقه دریای اژه به كار تجاری مشغول بودند. اما دولت عثمانی كوشید تا از نفوذ آنها در منطقه شرق بكاهد بنابراین سلطان ابراهیم خلیفه عثمانی با آماده‏‌سازی سپاه و ناوگان خویش بر ضد ونیزی‌‏ها اعلام جنگ نمود و با دستگیری ونیزی‏‌ها در مناطق در دسترس، به مصادره اموال و املاك آنها پرداخت. در همین راستا، در 10 آوریل 1645م لشكریان عثمانی به جزیره كرت حمله بردند و موفق به تسلط بر بخشی از آن شدند. این جنگ‏‌ها حدود 25 سال ادامه داشت تا این كه عثمانی‏‌ها موفق به تصرف كامل جزیره كرت شدند. در این مدت ونیز از كمك‏‌های فرانسه و امپراتوری آلمان و سایر دول بهره می‏‌گرفت كه البته بدون نتیجه بود. با حاكمیت عثمانی‌‏ها بر جزیره كرت و بیرون راندن ونیزی‏‌ها از این جزیره در سال 1670م شرق دریای مدیترانه به طور كامل در اختیار دولت عثمانی قرار گرفت.

 

• استقرار هلندی‌ها در دماغه امید نیك (1652 م)
90منظره دماغه امید هلندی به ریاست «یان وان ری بیك Jan Van Riebeeck» دهم اپریل سال 1652 تصمیم گرفتند در منتهی‌الیه قاره آفریقا، و در 170 کیلومتری غرب جایی كه دو اقیانوس هند و اطلس به هم می پیوندند، مستقر شوند و شهری را بر دامنه و فراز تپه‌های آنجا بنا نهند كه همین «كیپ تاون» امروز ـ دومین شهر بزرگ جمهوری فدرال آفریقای جنوبی و یكی از سه پایتخت این فدراسیون است و قوه مقننه فدراسیون در آنجا مستقر است. کیپ تاون (به زبان مهاجران هلندی: کاپ ستاد) با حومه اش چهار میلیون جمعیت دارد که تنها 20 درصد این جمعیت از اعقاب مهاجران هلندی هستند. 90 هلندی مورد بحث ششم اپریل 1652 با كشتی وارد آن منطقه شده بودند تا در نیم‌راه هلند به اندونزی (هند هلند) ایستگاهی رابط برای کشتی‌ها ایجاد كنند. بارتولوم دیاز Bartolomeu Dias دریانورد پرتغالی نخستین اروپایی بود که در 1486 در جریان تلاش خود برای یافتن راه دریایی اروپا به هندوستان به منتهی الیه قاره آفریقا رسیده و چون در اینجا توفان دریا قطع نمی‌شد نامش را دماغه توفان‌ها نهاد که پادشاه وقت پرتغال پس از شنیدن گزارش او، این دماغه را دماغه امید نیک The Cape of Good Hope اعلام داشت که باقی مانده است. وَسکو دا گاما ـ پرتغالی دیگر در سال 1497 پس از عبور از دماغه امید نیک به راه خود به سوی هندوستان ادامه داد و به این شبه قاره رسید که سرآغاز استعمار اروپایی بر مشرق زمین است. در آن زمان، به علت تلاطم دائمی و توفان، عبور کشتی‌ها از دماغه امید نیک به صورت حركت زیگزاگ صورت می‌گرفت.
تلاش اروپاییان برای یافتن راه دریایی هندوستان عمدتا به این سبب بود که در خاورمیانه یک امپراتوری بزرگ و نیرومند (امپراتوری عثمانی) به وجود آمده بود و راه زمینی اروپاییان بسته بود. چهار سال پیش از استقرار گروه «ری بیك» درمنطقه دماغه امید نیک، یك كشتی هلندی در همین منطقه غرق شده بود و سرنشینان آن در همان حوالی با كشت سبزیجات كه بذر آنها را باخود داشتند زنده مانده بودند و درباره حاصل‌خیزی و استعداد اراضی منطقه جهت پرورش گاو و گوسفند برای تازه واردین (همراهان ری بیک) داستان‌ها گفته بودند و باعث تشویق آنان و دیگران به ایجاد یک کلنی شده بودند. مهاجرت از هلند به جنوب آفریقا گسترش یافت و این مهاجرین بعدا خودرا بوئر (کشاورز) خواندند. انگلیسی‌ها از اواخر قرن 19 به سرزمین آنان طمع کردند که به یک رشته جنگ منتهی شد. بوئرها که از جانب آلمان ـ رقیب دولت لندن ـ حمایت می‌شدند در جریان این جنگ‌ها چندبار انگلیسی‌ها را شکست دادند و همین شکست‌ها و ایستادگی چشمگیر بوئرها، آغاز پایان امپراتوری لندن به شمار آورده شده است. اعقاب مهاجرین هلندی که به نام «افریكانر» گروه سفیدپوستان فدراسیون افریقای جنوبی را تشكیل می دهند تا دهه 1990 با نادیده گرفتن حقوق اكثریت سیاهپوست منطقه، یك دولت تبعیض نژادی به وجود آورده بودند و بدون نگرانی از تحریم ها، حتی دارای سلاح اتمی شده بودند.

 

• ملكه روشنفكر سوئد و تصمیم او به كناره گیری از پادشاهی (1654 م)
ملكه كریستینادهم آوریل 1654 كریستینا ملكه روشنفكر و دانشمند سوئد به ملت این كشور اعلام كرد كه تصمیم به كناره گیری گرفته و به سیاست‌مداران سوئد دو ماه مهلت داد كه پادشاه دیگری برای كشور بیابند و تاكید كرد كه 16 ژوئن از كاخ سلطنتی اثاثه كشی خواهد كرد . وی كه برجای پدرش آدولفوس نشسته بود هنوز 25 ساله نشده بود كه تصمیم به كناره‌گیری گرفت. آدولفوس دارای فرزند ذكور نبود . سوئد از دیر زمان توسط نخست وزیر اداره می‌شد و پادشاه نقش عمده نداشت. كریستینا كه پس از او «چارلز گوستاو» پسر عمویش را برجایش نشانیدند دارای تحصیلات عالی و بانویی روشنفكر بود كه بیشتر وقت خود را صرف بحث‌های علمی و فلسفی می‌كرد و « دكارت » فیلسوف بلند آوازه فرانسوی و نویسنده تعریف « جامعه » در جلسات بحث كه وی حضور داشت شركت می‌كرد. كریستینا بزرگترین حامی و مشوق « دكارت » بود. كریستینا در طول سلطنت خود نخست همه املاك موروثی خاندان سلطنت را به دولت واگذار كرد و سپس از دولت خواست كه آنها به مردم بفروشد. وی بیش از پیش اختیارات پادشاه را محدود كرد و كارها را به نخست وزیر سپرد. كریستینا در استعفا نامه‌اش نوشت كه ذات او با این همه تشریفات غیر لازم سازگار نیست و او نشستن در كتابخانه و خواندن كتاب و گفتگوی با دانشمندان را ترجیح می‌دهد.



• وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب كبیر فرانسه (1793م)
وقوع قحطی مخوف پاریس در جریان انقلاب كبیر فرانسهدر جریان انقلاب كبیر فرانسه، به دلیل تعطیلی بیش از یك هزار مغازه خوار و بار و سبزی و نانوایى در دهم آوریل 1793م قحطی وحشتناكی در فرانسه آغاز شد. یكی از دلایل كمبود و سپس نایاب شدن مواد خوراكی، رو آوردن كشاورزان و مزرعه‌‏داران به امور سیاسی و رها كردن كشت و كار بود. شدت قحطی پاریس و نبودِ موادغذایی چنان فشاری به مردم آورد كه آنان حتی سگ‏‌ها و گربه‌‏ها و سایر حیوانات را می‏‌خوردند. در جریان این قحطی، ده‌‏ها هزار نفر از گرسنگی جان باختند.

 

• مرگ "كنت لویی دو لاگْرانْژْ" ریاضی‏دان معروف اروپایی (1813م)
كنت ژوزف لویى دو لاگْرانْژْكنت ژوزف لویى دو لاگرانژ، بزرگ‏ترین ریاضی‏دان قرن هجدهم اروپا، در 25 ژانویه 1736م در شهر تورینو در ایتالیا به دنیا آمد. او هنگام تولد، بیش از حد ضعیف و ناتوان بود و با این حال، از یازده فرزند خانواده، فقط او زنده ماند. لاگرانژ تا شانزده سالگی علاقه شدیدی به ادبیات داشت ولی بعد از آن به ریاضیات دل بست. وی در این زمان به خاطر حل مسئله مربوط به دایره‏‌های متساوی المحیط كه مورد اختلاف ریاضی‏دانان بود به شهرت رسید و به همین دلیل از كلیه ریاضی‏دانان عصر خود پیشی گرفت. لاگرانژ پس از مدت كوتاهی چنان در ریاضی پیشرفت كرد كه در 18 سالگی به تدریس ریاضی پرداخت و در 21 سالگی، فرهنگستان تورینو را تأسیس نمود كه در سال‏‌های بعد، تبدیل به آكادمی پادشاهی تورینو گردید. در این زمان بود كه بیشتر آثار قبلی خود را در پنج جلد به چاپ رسانید.
وی در 19 سالگی قدرت فكری خود را با اختراع "حساب تغییرات" كه از گرایش‌‏های ریاضیات بود، آشكار نمود. در سال 1766م كه لاگرانژ سی ساله بود، فردریك كبیر پادشاه آلمان طی نامه‏‌ای كه به لاگرانژ نوشت، تأكید كرد كه بزرگ‏ترین پادشاه اروپا، خواهان بزرگ‏ترین ریاضی‏دان اروپاست. از این رو، لاگرانژ راهی برلین شد و تا پایان عمر فردریك، به مدت 22 سال، به كارهای مهمی در ریاضی دست زد. وی پس از آن راهی فرانسه شد و 26 سال آخر عمر خویش را در آن كشور به كارهای تحقیقاتی گذراند. لاگرانژ علاوه بر انجام فعالیت‏‌های تحقیقی در زمینه جبر و مكانیك، درباره حركت ستارگان و قمرهای مشتری مطالعات مفصلی انجام داد و دستگاه متری را بر اساس طول نصف النهار ایجاد كرد. این ریاضی‏دان و منجم معروف، مردی بسیار محجوب و متواضع بود و هنگامی كه ازیك مطلب علمی اطلاع نداشت، به راحتی می‏‌گفت: نمی‏‌دانم. بزرگ‏ترین شاه‏كار علمی لاگرانژ، مكانیك تحلیلی نام دارد كه در سال 1788م انتشار یافت. و در آن اثر پیشنهاد كرد كه بهتر است نظریه مكانیك و فنون حل كردن مسائل آن رشته به فرمول‏‌هایی كلی تحویل شوند، فرمول‌‏هایی كه هرگاه پیدا شوند، همه معادله‌‏های لازم برای حل هر مسئله را به وجود خواهند آورد. كنت لویی لاگرانْژْ سرانجام در 10 آوریل 1813م در 77 سالگی درگذشت.

 

• روسیه حامی صرب‌ها (1826م)
روسیه حامی صرب‌ها دهم اپریل سال 1826 تزار وقت روسیه به دولت عثمانی در مورد سرزمین های اسلاو نشین منطقه دانوب از جمله صربستان التیماتوم داد و از این دولت خواست كه از این مناطق خارج و بیش از این متعرض اسلاوهای همن‌ژاد روس‌ها نشود. روسیه به خاطر صربستان سه بار با عثمانی جنگید، به حمایت از صرب‌ها وارد جنگ جهانی اول شد و در جریان جنگ جهانی دوم، آلمان‌ها را از صربستان بیرون راند، اما در دهه 1990 به دلیل ضعف رهبری موفق نشد از حمله نظامی ناتو به همنژادان صرب خود جلوگیری كند.

• تولد " روبرت‌ برونزوود وارد " شیمیدان‌ آمریکایی (1917 م)

• تولد "اشتفان‌ حیم‌"، نویسنده‌ آلمانی (1919 م)

 

• درگذشت "جَبران خلیل جَبران" نویسنده، شاعر و نقاش معروف عرب (1931م)
جَبران خلیل جَبرانجَبران خلیل جَبران، نویسنده، شاعر، نقاش و یكی از اركان صنعت ادبی عربی در سال 1883م در لبنان به دنیا آمد. او پس از طی تحصیلات خود، مسافرت‏‌هایى به اروپا كرد و انگلیسی را به خوبی فرا گرفت. جَبران خلیل در سال‏‌های اقامت در پاریس، نزد یكی از نقاشان معروف عصر به فراگیری این هنر پرداخت. سپس به نیویورك رفت و در آنجا به كار در زمینه نگارش و نقاشی روی آورد، تا جایى كه در این دو هنر، چیره‏‌دست گردید. جَبران خلیل در طی سال‏‌های بعد، نویسندگی را حرفه اصلی خود قرار داد. ضمن این كه روح صوفیانه شرقی، نفوذ شدید و عمیقی در آثار ادبی و هنری او داشت. جبران خلیل جبران سبكی نو در ادبیات ایجاد كرد و به عنوان یكی از گردانندگان نهضت روشن‏فكری و ادبیات جدید عرب به شمار می‌‏رفت. وی هم‏چنین از بنیان‏‌گذاران شعر آزاد به شمار می‌‏آید و نثرش، از تازگی و روانی بسیار برخوردار می‏‌باشد.
موضوع بیشتر آثار او، اعم از نظم و نثر، رومانتیسمی و توجه شدید به تخیلات و طبیعت است. نوشته‌‏های جبران خلیل جبران، نمادی از گستردگی خیال و نوپردازی ادبی یك نویسنده محسوب می‌‏شود و او در ذهن بارور خود، ابداعاتِ فراوانی نمود. اگر نگاهی گذرا به زندگی جبران خلیل جبران بیندازیم، در اوایل شكوفایى او، وی را چنین می‏‌یابیم كه بر ضعف و تقلیدها و رسوم انسان می‏شورد؛ آزادی مطلق در طبیعت را می‌‏ستاید و با روح خارق‌‏العاده انسان كه با قدرت و نیرو نمایان می‏‌گردد اوج می‌‏گیرد. آن‏گاه به عالَم روحانی خود، فرو رفته و به مردی صوفی منش مبدل می‏‌شود. جبران خلیل جبران، در كتابش، معلم اخلاق است كه به عطوفت و مهربانی و محبت دعوت می‌‏نماید. اگرچه او در راهنمایى‏‌های خود، خالی از اعتماد به نفس نبوده و در انتظار رسیدن به والاترین درجات است، لكن ژرف‏نگری و تفكر وی بسیار ستودنی است، جبران خلیل جبران زیباترین آثارش را به زبان انگلیسی نگاشت كه مجنون، پیغمبر، به سوی فرزند انسان و خدایان زمین از آن جمله‏‌اند. او هم‏چنین آثاری به عربی دارد كه نامه‏‌ای در موسیقی، ارواح سركش، بال‌‏های شكسته و توفان‌‏ها بسیار مشهورند. علاوه بر آن، جبران خلیل دارای دیوان شعری است كه در آن درباره محبت، دین، عدالت، حق و آزادی و سعادت اشعاری را سروده است و جَبران خلیل جَبران سرانجام در دهم آوریل 1931م در 48 سالگی در نیویورك درگذشت و پیكرش را در زادگاه اصلی‏اش، لبنان به خاك سپردند.

 

• آغاز خروج سربازان فرانسوی از لبنان (1946م)
آغاز خروج سربازان فرانسوی از لبنان با پایان جنگ جهانی اول و اضمحلال امپراتوری عثمانی در سال 1918م، فرانسه سرزمین‏‌های لبنان و سوریه را اشغال كرد. اما پس از آن كه آلمان در جریان جنگ جهانی دوم، فرانسه را تصرف كرد، لبنان، تحت نظارت ماموران حكومت فرانسوی دست نشانده آلمان موسوم به دولت ویشی قرار گرفت. در ژوئن سال 1941م نیروهای انگلیسی و ارتش فرانسه آزاد، لبنان را تصرف كردند. با این وصف، بر اثر مبارزات استقلال طلبانه مردم لبنان، دولت در تبعید فرانسه آزاد در سال 1943م با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در لبنان موافقت كرد. لبنان سرانجام در سال 1945 به استقلال رسید و در همین سال موافقتنامه خروج سربازان انگلیسی و فرانسوی از لبنان امضا شد و در آوریل 1946 به اجرا درآمد و در آخرین روز دسامبر همین سال، اشغال رسمیِ لبنان خاتمه یافت و آخرین سرباز بیگانه خاك این كشور را ترك نمود.

 

 

• ترور "عصام سرطاوی" نظریه‏ پرداز فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی (1983م)
دكتر عصام سرطاویعصام سرطاوی، مبارز فلسطینی و سفیر سیار سازمان آزادی‏‌بخش فلسطین در اروپا، در اواخر دهه 1930م در دهكده سرطاوْ در حومه نابلُس در فلسطین به دنیا آمد. وی پس از گذراندن دوره تحصیلات اولیه خود، وارد دانشكده طب شد و به عنوان جراح از این دانشكده فارغ‌‏التحصیل گردید. دكتر عصام سرطاوی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به جنبش فتح پیوست و در سال 1969 یك گروه اجرایى برای رهایى فلسطین تشكیل داد. او در سال 1971م به عضویت شورای ملی فلسطین كه در حكم پارلمان فلسطینیان است، انتخاب شد و كمی بعد به سمت مشاور ویژه یاسر عرفات رئیس سازمان آزادی‏‌بخش فلسطین موسوم به ساف منصوب گردید. سرطاوی مورد اعتماد كامل یاسر عرفات بود و به عنوان یكی از نظریه‌‏پردازان اصلی ساف، بیشترین سهم را در ارائه طریق و راهنمایى عرفات برعهده داشت. اكثر سیاست مداران فلسطینی معتقدند كه سرطاوی عامل اصلی تشویق عرفات به رها كردن مشی نظامی و روی آوردن به حركات سیاسی بود. سرطاوی هم‏چنین از طرفداران مذاكره با نیروهای چپ گرای یهودی نیز بود. به طوری كه در فوریه 1982م ملاقاتی را میان سه تن از مقامات چپ‌گرای اسرائیل با عرفات در تونس ترتیب داد. سرطاوی دوستان بسیاری در دول اروپایی داشت. از این‏رو در سال‌‏های آخر عمر، سفیر سیار عرفات در كشورهای اروپایی بود. او سرانجام در روز دهم آوریل 1983م در هتل اقیانوس اطلس پرتغال در محل كنفرانس بین‌المللی سوسیالیست‌‏ها به دست عوامل رژیم صهیونیستی به قتل رسید.

 

• آغاز تهاجم نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به ضد لبنان (1996م)
آغاز تهاجم نظامی ارتش رژیم صهیونیستی به ضد لبنان در عملیات شانزده روزه ارتش رژیم صهیونیستی علیه لبنان موسوم به خوشه خشم، بیش از یك‏صد و هشتاد نفر شهید و صدها مجروح برجای ماند. در این تهاجم وحشیانه كه از دهم آوریل 1996م آغاز شد، لبنان از زمین، هوا و دریا مورد حمله قرار گرفت و حتی بیروت پایتخت این كشور نیز آسیب دید. سرانجام با پایداری لبنان بر لزوم خروج بی‏قید و شرط صهیونیست‏‌ها از جنوب این كشور و فشار افكار عمومی موجب شد كه حملات وحشیانه رژیم اسرائیل، در 26 آوریل آن سال خاتمه یابد.

 

• در اتحادیه اروپا «تك روی» ممنوع شد (2003 م)
در اتحادیه اروپا «تك روی» ممنوع شدپارلمان اروپا دهم اپریل 2003 به یك اقدام تازه دست زد و شرایط تازه‌ای را به ضمیمه مصوبه مربوط به پذیرفتن اعضای دهگانه جدید برقرار كرد كه لازم الاتباع هستند. طبق این شرایط، دولت‌های عضو اتحادیه اروپا مكلفند كه در قبال مسائل جهانی و هرگونه سیاستی در این زمینه با یك زبان سخن بگویند و تك روی نكنند. این تصمیم به خاطر تك روی انگلستان در قبال مسئله عراق گرفته شده بود. مبارزه پیگیر با هرگونه فساد و نیز رعایت حقوق اقلیت و عدم تبعیض، از دیگر ضمائم این مصوبه‌اند. پارلمان اروپا كه دارای 626 عضو است با پانصد رای موافق این شرایط و نیز عضویت ده كشور دیگر را تصویب کرد. عضویت این ده كشور كه عبارتند از: لهستان، لیتوانی، لتونی، استونی، مجارستان، چك، اسلونیا (اسلوانی)، اسلواكی، مالت و قبرس از اول ماه مه سال 2004 عملی شده است.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:53
تاریخ

 


 شیخ فریدالدین محمد بن ابراهیم عطار نیشابوری از بزرگان عُرفا و مشاهیر مشایخ صوفیه و شعرا، در سال 513 هجری قمری در نیشابور به دنیا آمد. وی در ابتدا شغل عطاری داشت و صاحب ثروت شده بود. بعدها بر اثر حادثه‏‌ای، قدم به دایره‏‌ی سیر و سلوك گذاشت و تا آخر عمر در این وادی پَر گشود. عطار، به حقّ، از شاعران بزرگ مُتِصّوفه بود كه كلام ساده و گیرنده‌‏ی او با عشق و شوقی سوزان همراه است. زبان نرم و گفتار دل انگیزش كه از دلی سوخته و عاشق و شیدا برمی‏‌آید، حقایق عرفانی رابه نَحوی خاص در دل‌ها جایگزین می‏‌سازد. عطار از تمثیلات گوناگون و بیان حكایت‏‌های مختلف در هنگام طرح یك موضوع عرفانی استفاده می‏‌كند تا مقاصد مُعتكِفان خانقاه‏‌ها و نكات عرفانی را برای مردم عادی، بیشتر و بهتر روشن و آشكار سازد. عطار به داشتن آثار متعدد در میان شاعران متصوف ممتاز است. در آثار نظمی و نثری عطار، نكات دقیقی درباره‏‌ی توحید و معارف الهی یافت می‌‏شود. تالیفات او را تا یكصد و چهارده و بیشتر وده‏‌ها هزار بیت شعر، گفته‌‏اند. اِخوانُ‏الصَّفا، اسرار نامه، الهی نامه، بلبل نامه، پند نامه، دیوان اشعار، مَنطِقُ الطّیر، تَذكرةُالاولیاء و جواهر نامه از آن جمله‌‏اند. عطار به سال 627 یا 628 هجری در فتنه‏‌ی مغول در سن 114 سالگی وفات یافت و بعضی او را مقتول می‏‌دانند. آرامگاه عطار نیشابوری درنزدیكی شهر نیشابور در استان خراسان واقع است و محفلِ دوستداران زبان و ادب فارسی می‌‏باشد.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:46
تاریخ

رویدادهای مهم 21 فروردین در تقویم خورشیدی:

• رحلت حكیم، عارف و عالم گرانقدر "میرزا ابوالحسن جلوه" (1276 ش)

• قتل مرموز دو افسر ژاندارم و افزایش بدگمانی ‌ نسبت به انگلیسی‌ها ‌(1276 ش)

• زادروز مصطفی قریب روزنامه نگار معاصر ایران (1312 ش)

• توقیف‌ روزنامه‌ اتحاد ملل‌ (1333 ش)

• انتشار روزنامه‌ کیهان‌ انگلیس‌ زبان‌ (1343 ش)

• موضع‏گیری "امام خمینی"(ره) در مورد روحانیت و سیاست پس از آزادی از زندان (1343 ش)

• ترور نافرجام "محمدرضا پهلوی" در كاخ مرمر (1344 ش)

• دولت برای دستگیری قاتلین فرسیو 900 هزار تومان جایزه تعیین کرد(1350ش)

• سالروز زمین لرزه پرتلفات فارس (1351ش)

• ساختمان پالایشگاه دوم نفت تهران در جاده قم آغاز شد(1352ش)

• برابر آماری که انتشار یافت در سال 1353 در ایران 420 هزار ازدواج و 18 هزار طلاق به وقوع پیوسته است(1354ش)

• دولت ایران 178 میلیون مارک از سهام یک شرکت آلمانی را خریداری کرد(1354ش)

• برگزاری کنفرانس تکنولوژی هسته‌ای در تخت جمشید (1356ش)

• در هفته‌نامه اشپیگل، مقاله ای تحت عنوان «شورش علیه شاه» منتشر شد.(1357ش)

• تأسیس "بنیاد مسكن انقلاب اسلامی "به فرمان امام خمینی(ره) (1358)

• شهادت شهید سیدعلی‌اکبر علوی (1362ش)

• بمباران شیمیایی "مریوان" توسط قوای بعثی عراق در جریان جنگ تحمیلی (1367 ش)

•ساخت‌ رینگ‌ 70 تنی کوره‌ دوار سیمان‌ در اصفهان‌ (1375 ش)

• شهادت امیر سپهبد "علی صیادشیرازی" جانشین ستاد كل نیروهای مسلح (1378 ش)

• افتتاح طرح بزرگ آبرسانی كشور در زاهدان (1382 ش)

 

 

 

 

 

 

سه شنبه 21/1/1397 - 9:37
تاریخ

 

 

بزرگ‏ترین طرح آبرسانی كشور و خاورمیانه از نظر فناوری نوین صنعت آب، با هدف تأمین حدود چهل درصد آب شرب شهروندان زاهدان، از چاه نیمه‏های زابل در خطوط لوله‌‏ای با 193 كیلومتر طول و 900 میلیمتر عرض افتتاح شد. از ویژگی‏‌های بارز این طرح، نصب تأسیسات ایستگاه‏‌های پمپاژ در نقاطی به ارتفاع 1510 متر است كه در نوع خود بی‏‌نظیر می‏‌باشد. میزان برداشت آب از این خط در ابتدا نه میلیون متر مكعب است كه تا سه برابر قابل افزایش می‏‌باشد.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:33
تاریخ

 


امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در سال 1323ش در شهرستان درگز در استان خراسان به دنیا آمد و پس از تحصیلات دبیرستان، وارد دانشگاه افسری شد. وی در سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسی از دانشگاه افسری گردید و پس از طی دوره تخصصی توپخانه، به عنوان استاد در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدریس شد. او از مخالفان رژیم شاه بود تا جایی كه توسط عوامل آن رژیم دستگیر و زندانی شد و در آستانه پیروزی انقلاب، در بهمن 57 آزاد گردید. وی از این زمان، خود را در اختیار انقلاب اسلامی قرار داد و در صحنه‏‌های سرنوش‌ت‏ساز پیكار با دشمنان انقلاب، شركتی فعالانه داشت، شهید صیاد شیرازی در بحبوحه غائله ضدانقلاب در كردستان در سال 1358، به فرماندهی عملیات شمال غرب كشور برگزیده شد و به همراه شهید چمران و دیگر رزمندگان اسلام، نقش مهمی در پاكسازی منطقه از لوث عناصر ضد انقلاب ایفا كرد. این امیر ارتش اسلام، پس از خلع بنی‏‌صدر، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه، قرارگاه مشترك عملیاتی سپاه و ارتش را راه‌‏اندازی كرد و به عنوان فرمانده ارتش در همان‌جا مشغول فعالیت گردید.
ایشان در 9 مهر 1360 به پیشنهاد شورای عالی دفاع و با حكم حضرت امام خمینی(ره)، به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد كه در سلسله عملیات پیروزمند ثامن‌‏الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین، بیت‌‏المقدس، رمضان، مسلم بن عقیل، مطلع‌الفجر، محرم، والفجر 3 2 1، خیبر و بدر فرماندهی نیروهای ارتش را بر عهده داشت. شهید صیاد شیرازی نقش حساسی در آزادسازی خرمشهر ایفا نمود و حضور او در هشت سال دفاع مقدس، پیروزی‏‌های متعددی را برای كشور اسلامی به همراه داشت. وی در تیرماه 1365 به فرمان امام به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد و در اردیبهشت 1366، به درجه سرتیپی ارتقاء یافت. امیر شجاع اسلام، در سال 1368 به سمت معاونت بازرسی ستاد ارتش، در شهریور 1372 به سمت جانشین رییس ستاد كل ارتش و در فروردین 1378، از طرف مقام معظم رهبری به درجه سرلشكری نائل آمد كه این درجه با افتخار شهادت به سپهبدی ارتقاء یافت. سرانجام امیر سپهبد صیاد شیرازی، جانشین ستاد كل نیروهای مسلح در بامداد بیست و یكم فروردین 1378 به دست عوامل گروهك منافقین در تهران به شهادت رسید و در تشییعی باشكوه، با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و انبوه مردم در بهشت‏‌زهرا به خاك سپرده شد.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:32
تاریخ

 


بمباران شیمیایی در ادامه جنایت‌‏های وحشیانه رژیم بعث، در چنین روزی در اثر بمباران شیمیایی مریوان در غرب ایران و نیز منطقه فاو توسط رژیم عراق، تعداد زیادی از مردم غیرنظامی و نظامی، شهید و مجروح شدند. رژیم عراق در آخرین سال تجاوز خود به خاك ایران، استفاده از سلاح‌‏های شیمیایی را به شدت افزایش داد و صدها تن از نظامیان و غیرنظامیان ایرانی را شهید و هزاران تن را مجروح نمود. با این حال نه تنها مجامع بین‌‏المللی و كشورهای غربی در قبال این گونه اقدامات غیرانسانی رژیم عراق سكوت كردند، بلكه برخی از دولت‏‌های غربی نیز برای تهیه سلاح‌‏های شیمیایی، به رژیم خون‌خوار عراق كمك‏‌های قابل توجهی نمودند. در اواخر سال 1381، كشورهای غربی كه خود تأمین‌‏كننده مواد تشكیل‌‏دهنده سلاح‏‌های شیمیایی رژیم بعثی بودند، به بهانه تولید سلاح‏‌های كشتار جمعی توسط عراق، به این كشور حمله كرده و در فروردین 1382 حكومت آن را ساقط كردند.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:31
تاریخ

 

شهید سیدعلی‌اکبر علوی، سال ۱۳۴۳ با آمدنش در خانواده، بساط سبزه و شادی بر اهل خانه گسترده شد. وی از طبقه مستضعف جامعه بود. عشق به اهل بیت و امام حسین (ع) موجب شد تا پدرش سیدبابا، نام «علی‌اکبر» بر او بنهد. در فضای خانه علاقه و پیروی از آن بزرگواران به نحو احسن دیده می‌شد. او در روستای «استون‌آباد» از توابع بخش بندرگز، پای به جهان خاکی نهاد. والدینش همواره از ژرفای جان، خیر و سعادت برایش آرزو می‌کردند. از کودکی ارادت به ائمه اطهار (ع) در اعماق وجودش جای گرفت. درس صداقت و درستی را از پدر آموخت و پدرش وضع مالی مناسبی نداشت. او در کوره آجرپزی کار می‌کرد و گاهی نیز به کار کشاورزی می‌پرداخت. به‌همین دلیل، شهید علوی از‌‌ همان ابتدا طعم تلخ محرومیت را چشیده بود. پدر علی‌اکبر نقل می‌کند: «وقتی که علی‌اکبر ۵ ساله بود به بیماری سختی دچار شد به‌طوری‌که پزشکان از درمانش نا‌امید شدند، بی‌اختیار اشک از چشمانم جاری شد و به درگاه خداوند متعال دعا کردم و از خدا خواستم، اگر فرزندم شفا یافت او را نذر آقا امام زمان (عج) می‌کنم. همین که نیت نمودم فرزندم از من آب طلب نمود و به لطف خدای منان بهبود یافت.» وی هم‌چنین می‌گوید: «در یکی از روز‌ها که شهید ۶ ساله بود، مشغول کار کشاورزی بودم. فرزندم زیر درختی نشسته بود یک دفعه متوجه شدم ماری در دست سیدعلی‌اکبر است و او همین‌طور فریاد می‌زند. با سرعت به طرفش دویدم و او را از چنگال مار آزاد کردم. به لطف خداوند بزرگ مار به او آسیبی نرساند. خدای مهربان خواست که باقی بماند و جان خود را فدای اسلام کند.» تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش و دوره راهنمایی را در روستای «گز غربی» با موفقیت به پایان رساند. در همین ایام بود که طوفان انقلاب اسلامی وزیدن گرفت و فعالیت‌های سیاسی او آغاز گردید. به‌همین دلیل، چندین‌بار مورد ضرب و شتم ماموران رژیم طاغوت قرار گرفت. پس از مدتی به‌علت علاقه شهید و پدرش به علوم دینی، وارد حوزه علمیه نوکنده و سپس بندرگز شد و از محضر استادان ارزشمندی هم‌چون آیت‌الله نصیری (ره) بهره برد و بعد از آن به حوزه علمیه گرگان منتقل شد. او علاقه فراوانی به شهید آیت‌الله دکتر بهشتی داشت و در فقدانش بسیار گریست. شهید علوی در سال ۱۳۶۰ش لباس مقدس روحانیت را بر تن کرد تا بدین‌طریق بتواند رسالت خویش را بر همگان ابلاغ نماید. سال ۱۳۶۲ش به جبهه اعزام شد، چرا که نمی‌توانست در مقابل هجوم دشمنی بعثی و ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام امت (ره) ساکت بنشیند. سرانجام در تاریخ بیست و یکم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی طی عملیات «والفجر ۱» در منطقه «شرهانی» با اصابت ترکش خمپاره در سن نوزده سالگی شربت شهادت نوشید.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته