• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1298روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

محققان بر این باورند که حمام آب گرم ممکن است التهاب را کاهش داده و سوخت و ساز در بدن را بهبود دهد.

 



به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در سال‌های اخیر تاثیرات حمام آب گرم و سونا مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته و تحقیقات فراوانی در مورد فوائد آن‌ها انجام گرفته‌است.

به تازگی محققان تحقیقاتی را انجام داده‌اند تا مشخص شود آیا حمام آب گرم می‌تواند بر اختلال‌های متابولیک از قبیل دیابت تاثیر داشته باشد؟

گروهی از محققان بر اساس تحقیقی که 20 ساله، دریافتند: حمام آب گرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد. هرچند، چگونگی تاثیرگذاری آن مشخص نبود.

در این بررسی جدید، محققان انگلیسی به مطالعه دقیق‌تر این مکانیزم پرداختند. محققان این تئوری را مطرح کردند که تاثیر حمام آب گرم بر سوخت و ساز گلوکز بر محور واکنش‌های التهابی استوار است.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد التهاب مزمن و در سطح پایین مقاومت انسولین را افزایش می‌دهد.

به بیان دیگر، التهاب توانایی سلول را در واکنش به انسولین کاهش داده و به خطر ابتلا به دیابت کمک می‌کند.

همچنین، حرکات ورزشی میزان التهاب را کاهش داده و حساسیت به انسولین را بهبود می‌دهد. پزشکان اغلب ورزش کردن را به منظور کاهش خطر ابتلا به اختلال‌های متابولیک توصیه می‌کنند اما تمامی افراد شرایط انجام حرکات ورزشی را ندارند.

به همین دلیل پیدا کردن روشی جایگزین برای بهبود حساسیت به انسولین در این افراد ضروری است.

در این بررسی محققان به مطالعه تاثیر حمام آب گرم بر افراد مبتلا به اضافه وزن که بیشتر آنان کم تحرک بودند، پرداختند.

هر یک از این افراد مدت یک ساعت حمام آب گرم با درجه 39 درجه سانتی‌گراد را تجربه کردند. همچنین نمونه خون این افراد قبل و بعد از حمام و سپس دو ساعت پس از آن گرفته شد.

این افراد در مدت زمان دو هفته 10 مرتبه حمام آب گرم را تجربه کردند. محققان مشاهده کردند حمام آب گرم موجب افزایش تولید نیتریک اکسید (NO) شده‌است. افزایش تولید نیتریک اکسید باعث کاهش فشار خون شده و به اعتقاد محققان دارای خواص ضد التهابی است.

همانطور که انتظار می‌رفت محققان مشاهده کردند حمام آب گرم موجب کاهش قند خون ناشتا و التهاب در بدن می‌شود.

شنبه 10/9/1397 - 15:9
سلامت و بهداشت جامعه

 

حالت تشنج تمام بدنش را فرامی‌گیرد و ناگهان به زمین می‌افتد، در حالی‌که تمام عضلاتش مثل چوب خشکی منقبض شده است. گاهی در چنین شرایطی بی‌اختیار ادرار می‌کند یا زبانش می‌گیرد، گاهی هم از دهانش کف خارج می‌شود. معمولا این حالت سه تا پنج دقیقه طول می‌کشد و وقتی به هوش می‌آید، چیزی به‌خاطر نمی‌آورد و فقط حالت گیجی و کوفتگی دارد... این وضعیت را کودک مبتلا به صرع ممکن است بارها تجربه کند.

البته برخی کودکان نیز هنگام حمله ممکن است فقط برای دقایقی حالت خیرگی و مات زدگی پیدا کنند (در افراد مبتلا به صرع کوچک یا غایب). نکته مهم این‌که صرع حملاتی را ایجاد می‌کند که تفاوت‌های زیادی از نظر شکل ظاهری، تاثیر روحی بر کودک و نحوه برخورد با آن وجود دارد. بویژه این تفاوت‌ها از زمان ورود کودک به مدرسه باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. به همین دلیل معلمان باید حتما در جریان بیماری دانش‌آموز باشند و برای مواجهه درست با وی در زمان تشنج، اقداماتی را انجام دهند. با دکتر غلامرضا زمانی، فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان و معاون پژوهشی انجمن صرع درباره ملاحظات مربوط با دانش‌آموز مبتلا به صرع به گفت‌وگو نشسته‌ایم.
 
معلم باید برای مواجهه با حمله صرعی دانش‌آموز آموزش ببیند تا بتواند در زمان بروز حمله خونسرد باشد و به سایر کودکان نیز اطمینان دهد که همکلاسی شان در عرض چند دقیقه بهبود خواهد یافت. بعلاوه ضمن رعایت اصول ایمنی در حین حمله، پس از تمام شدن آن حمله نیز کودک را تا به‌دست آوردن هوشیاری کامل به استراحت و سپس او را به شرکت در فعالیت کلاس تشویق کند .

صرع و ضعف تحصیلی

در اغلب موارد دانش‌آموزان مبتلا به صرع محدودیت تحصیلی خاصی ندارند اما در صورت بروز مشکلاتی مانند عدم‌تمرکز و بیش فعالی بهتر است موضوع با پزشک مطرح شود. البته بروز تشنج در عملکرد فعالیت‌های ذهنی و تحصیلی می‌تواند باعث اختلال شود. در واقع درمان و کنترل تشنج با هدف پیشگیری از این عوارض صورت می‌گیرد. درمان دارویی نیز گرچه ممکن است خالی از عوارض نباشد، ولی چون باعث کنترل تشنج می‌شود، ضروری است. پزشک با توجه به سن، جنس و مقطع تحصیلی دانش‌آموز، داروها را انتخاب می‌کند که کمترین عارضه را ایجاد کند .

ضعف بینایی دانش‌آموز

بیشتر داروهای درمان صرع از نظر عوارض و اثربخشی مطالعه شده و مجاز شناخته شده‌اند و کم‌بینایی از عوارض آن دیده نشده است. دو نوع داروی ضدصرع وجود دارد که ممکن است چنین عارضه‌ای ایجاد کند که برای تجویز آنها شرایط خاصی مثل مصرف کوتاه مدت، معاینه‌های دوره‌ای و پایش میزان بینایی در نظر گرفته شده که بتواند از بروز این‌گونه عوارض پیشگیری کند.

بیش‌فعال یا افسرده؟

داروهای ضدتشنج ممکن است درصدی بیش‌فعالی و افسردگی ایجاد کند، ولی در بیشتر موارد عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند. در صورت بروز نشانه‌هایی از هر نوع اختلال رفتاری لازم است موضوع با پزشک متخصص مطرح و اقدامات لازم انجام شود.

محدودیت در مدرسه

دانش‌آموز مبتلا به صرع هم مانند سایر دانش‌آموزان باید تکالیف و مسؤولیت‌های خود را به انجام برساند، اما بهتر است بین انجام تکالیف استراحت داشته باشد تا تحت استرس قرار نگیرد. اصولا بی‌خوابی، گرسنگی، کم آبی بدن، استرس و بازی‌های طولانی‌مدت با رایانه برای این کودکان توصیه نمی‌شود، چون ممکن است باعث بروز تشنج در آنها شود.لازم است محدودیت‌های ورزشی و فیزیکی در پرونده بهداشتی دانش‌آموز مبتلا به صرع به اطلاع اولیای مدرسه رسانده شود. فعالیت شدید جسمی و ورزش‌های رقابتی مثل شنا و دوومیدانی و ورزش‌هایی که نیاز به رعایت نکات ایمنی دارند، بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند.همچنین لازم است کمک‌های اولیه هنگام تشنج به اولیای مدرسه آموزش داده شود.

مصرف دارو در مدرسه

در صورتی که بیمار داروی ضدتشنج خود را بموقع و به اندازه مصرف کند در 80 درصد موارد، حمله صرعی کنترل می‌شود. در صورتی که مصرف دارو سه‌بار در روز باشد، لازم است در ساعات مدرسه نیز مصرف شود. همچنین اگر والدین متوجه بروز تشنج بعد از مصرف غذای خاصی در کودک خود شده‌اند، بهتر است از مصرف آن اجتناب شود یا با مواد دیگری که رفع اثر می‌کند، مصرف شود.

حمله تشنجی در مدرسه

اگر بیمار در مدرسه دچار تشنج شود، رعایت نکات زیر لازم است:

حفظ خونسردی

در نظر گرفتن زمان تشنج از لحظه آغاز

امن کردن محیط بیمار (دور کردن بیمار از کنار اجسام تیز، خطرناک، منبع گرمایی یا بلندی)

خواباندن بیمار به پهلو

قراردادن جسم نرم زیر سر بیمار برای محافظت از ضربه

آزاد کردن لباس‌های تنگ در اطراف گردن (مانند دکمه تنگ پیراهن و روسری)

فراهم کردن امکان استراحت برای بیمار بعد از تشنج

‌ در صورتی که تشنج بیش از پنج‌دقیقه طول بکشد یا این‌که فرد در فاصله زمانی کوتاه دچار بیش از یک بار دچار تشنج یا هنگام تشنج دچار آسیب‌دیدگی جدی شود، باید اورژانس را خبر کرد.

نبایدهای هنگام تشنج

هنگام بروز حمله صرعی دانش‌آموز، باید از انجام کارهای زیر خودداری کرد:

عدم تجمع در اطراف بیمار

نخوراندن چیزهایی مانند دارو، شربت، آب و... به بیمار در حین تشنج

عدم جلوگیری از تشنج و انقباض بدن و محدود نکردن حرکت‌های هنگام تشنج

قرار ندادن اجسام بین دندان‌های بیمار .

شنبه 10/9/1397 - 15:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


از گذشته تا امروز برخی خانواده‌ها ترشی را به‌صورت خانگی و برخی انواع کارخانه‌ای آن را تهیه می‌کنند. پرسش‌های زیادی در خصوص ظروف تهیه و نگهداری ترشی، ترشی‌های حرارت دیده و شایعات درباره این محصول مطرح است. برای دستیابی به پاسخ علمی و موثق این پرسش‌ها به سراغ دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس انجمن صنایع غذایی ایران رفتیم.

روند تولید و ترکیبات افزوده شده به ترشی‌های صنعتی با انواع خانگی تفاوت چندانی ندارد. ترشی‌ها بیشتر به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا و نوعی اشتهاآور مورد استفاده قرار می‌گیرند و ارزش تغذیه‌ای پررنگ و چشمگیری ندارند.

نگهداری ترشی در چه ظروفی؟

اغلب ترشی‌های کارخانه‌ای و خانگی را در بشکه‌ها و دبه‌های پلاستیکی تهیه می‌کنند و پرسش اغلب خانواده‌ها این است که با توجه به اسیدی بودن سرکه احتمال ناسالم شدن ترشی در تماس با این ظروف وجود دارد؟ دکتر عزیزی می‌گوید برای تهیه، عرضه و نگهداری ترشی‌ها بهترین و ایمن ترین ظروف شیشه‌ای هستند. البته با توجه به این‌که ظروف ایمن در دسترس نیست بهتر است از انواع ظروف پلاستیکی که بافت آن همگن، شفاف و فاقد رنگ و بو باشد و در کارخانجات نیز از بشکه‌های پلاستیکی مخصوص نگهداری مواد غذایی استفاده شود. نگهداری ترشی در ظروف فلزی توصیه نمی‌شود البته ظروف استیل مرغوب که در برخی مراکز عرضه ترشی‌های کیلویی استفاده می‌شود ناسالم نیست. با توجه به این‌که اغلب فروشندگان ترشی‌های فله‌ای را در ظروف پلاستیکی به‌دست مشتری می‌دهند باید پس از خریداری هر چه سریع‌تر محصول به ظروف شیشه‌ای انتقال داده شود. استفاده از شیشه برای بسته‌بندی ترشی‌های صنعتی از برتری‌های این محصول نسبت به انواع کیلویی و خانگی آن است.

به ترشی کارخانه نگهدارنده می‌زنند؟

برخلاف باور نادرستی که وجود دارد در ترشی‌های کارخانه از مواد نگهدارنده یا افزودنی خاصی استفاده نمی‌شود. اسید استیک (سرکه) خود نوعی نگهدارنده ترکیبات ترشی است و می‌تواند با کاهش pH مدت زمان ماندگاری این محصول را افزایش دهد و هیچ نوع میکروب بیماری‌زا یا عامل فسادی نمی‌تواند در محیط اسیدی رشد کند.

این سرکه شیمیایی نیست

سرکه مورد استفاده در ترشی‌های کارخانه از میوه تهیه می‌شود و شایعاتی که در خصوص استفاده از سرکه‌های تهیه شده از اسیدهای سنتزی و شیمیایی بدون دخالت میوه در ترشیجات کارخانه‌ای وجود دارد نادرست است و هیچ خطری برای سلامت ندارند.

ترشی را رژیمی کنید

علت افزودن نمک به ترشی تخمیر مطلوب‌تر و مزه‌دار شدن ترکیبات آن است و با توجه به این‌که با حذف نمک تغییر چندانی در محصول ایجاد نمی‌شود بهتر است در کارخانجات و حتی به شیوه خانگی ترشی‌هایی بدون افزودن نمک تهیه شود. به توصیه دکتر عزیزی با توجه به آمار بالای مبتلایان به پرفشاری خون بهتر است کارخانجات علاوه بر کاهش استفاده از نمک مصرفی، انواعی از ترشیجات را به صورت رژیمی و بدون استفاده از نمک تهیه کنند.

ترشی فاسد می‌شود؟

برخلاف شورها، احتمال فساد و کپک زدن ترشی‌ها تقریبا در حد صفر است، زیرا علاوه بر خاصیت نگهدارنده بودن سرکه آن، اغلب ترشی‌های کارخانه پاستوریزه می‌شوند و در این فرآیند حرارتی آلودگی‌های احتمالی از بین می‌رود. البته در صورت ورود قاشق آلوده به ظرف ترشی یا باز ماندن در آن احتمال کپک زدن وجود دارد و بهتر است موادغذایی کپک‌زده را کاملا دور بریزید و از مصرف آنها خودداری کنید. برای نگهداری ترشی نیازی به یخچال نیست و قرار دادن آن در محیط دور از نور و حرارت اکتفا می‌کند.

سیرترشی‌های حرارت دیده

در کارخانجات برخی از انواع ترشی‌ها بخصوص سیر ترشی را به دو صورت حرارت دیده و حرارت ندیده تهیه می‌کنند. با توجه به این‌که کارخانجات فرصت چندانی برای نگه‌داشتن سیر برای تبدیل آن به سیرترشی‌های به اصطلاح جاافتاده ندارند سیرها را در سرکه حرارت می‌دهند تا بافت نرم‌تری پیدا کند که البته به دلیل تخمیر کوتاه‌تر عطر و بوی چندانی ندارد . در مقابل سیر ترشی‌هایی که حرارت داده نمی‌شوند کمی سفت‌تر و خام‌تر از سیرترشی‌های حرارت دیده بوده اما به سبب تخمیر کامل‌تر عطر و طعم دلپذیرتری دارند. دلیل رنگ سفید یا قهوه‌ای سیر ترشی‌ها به نوع سرکه سفید یا قرمز مورد استفاده در آن بستگی دارد که در انواع سیر ترشی‌های حرارت‌دیده در سرکه‌های رنگی، سیر قهوه‌ای‌تر می‌شود و ربطی به زمان نگهداری آن ندارد.

سیرترشی‌های چندساله سرطان‌زا !

گفته می‌شود ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی‌جات باعث ایجاد ماده‌ای مضر به نام نیترات در آن می‌شود که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد. دکتر عزیزی می‌گوید ترشی‌ها در صورتی آلودگی نیتراتی دارند که سبزیجات مورد استفاده در آن همچون خیار، کلم، پیاز یا هویج مصرفی ابتدا حاوی نیترات باشد. در غیراین‌صورت یافته‌های علمی و مستندی که اثبات کند ماندگاری طولانی‌مدت سبب تولید نیترات در ترشی می‌شود، وجود ندارد.

شنبه 10/9/1397 - 15:6
ایرانگردی

 
 

 

 

 

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 15 از برپایی بیش از 20 کارگاه آموزشی به مناسبت روز جهانی ایدز در سراهای محله خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، اکبر مختاری  با بیان این مطلب افزود : این دوره های آموزشی  با محوریت حساس سازی جامعه و افزایش آگاهی شهروندان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز و با تاکید بر  مهمترین راهکارهای پیشگیری و کنترل این پدیده ، ارتقای سطح آگاهی جامعه و تغییر نگرش اجتماعی در سراهای  محله برگزار می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر اجرای کارگاه های آموزش و پیشیگیری این بیماری در محله ها ، برنامه های مشابهی با هدف آشنایی دانش آموزان با روشهای ابتلا، انتقال و پیشگیری بیماری ایدز توسط کارشناسان متخصص و با همکاری مراکز و پایگاههای بهداشتی در مدارس انجام می شود.

مختاری در ادامه با تاکید بر اهمیت اعتماد سازی در جلب مبتلایان به این بیماری، از استقرار مشاورین بهداشت در خانه های سلامت سرای محله ها و ارائه مشاوره به مراجعه مبتلایان احتمالی این بیماری و ارجاع به مراکز درمانی و توزیع بروشور و  تبلیغات محیطی در خصوصو پیشگیری و آشنایی با این بیماری در معابر و محله ها را از دیگر برنامه های متناسب با این روز برشمرد.

شایان ذکر است؛ شهروندان بمنظور شرکت در این کارگاه  و خدمات مشاوره ای می توانند به خانه های سلامت در سرای محله مراجعه کنند.

شنبه 10/9/1397 - 15:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به راه‌های درمان سرطان غدد بزاقی گفت: رشد تومور در غدد بزاقی بناگوشی به عصب این منطقه آسیب می رساند و فلج شدن یکطرفه صورت را به همراه دارد، لذا درمان به موقع بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش جام جم آنلاین از انجمن علمی جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن، دکتر صالح محبی در آستانه برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی انجمن علمی جراحان گوش، گلو بینی و سر و گردن ایران در ارتباط با سرطان غدد بزاقی اظهار داشت: هر چند که تومورهای غدد بزاقی در میان تومورهای سایر قسمت‌های بدن شیوع چندانی ندارند ولی در سرطان‌های حوزه سر و گردن شایع هستند.

وی افزود: غدد بزاقی به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می شوند که غدد اصلی شامل غدد بناگوشی، تحت فکی و زیر زبانی هستند و غدد فرعی در کل حفره دهان، بینی، سینوس، حلق، کام نرم، سخت، حنجره و ... قرار دارند که در غدد اصلی، تومورها بیشتر خوش‌خیم بوده ولی غدد فرعی بیشتر بدخیمی‌ها را به خود اختصاص می‌دهند.

این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به این که سرطان‌های غدد بزاقی اکثرا بدون علامت هستند، گفت: این تومورها در نقطه‌ای رشد کرده و آهسته بزرگتر می‌شوند و از آنجا که درد خاصی ندارند فرد زمانی به پزشک مراجعه می‌کند که ضایعه بزرگ شده است.

فوق تخصص جراحی قاعده جمجمه و سرطان گفت:‌ تومورهای بزاقی زمانی که رشد کنند خود آنها یا درن آنها ممکن است به بافت‌های مجاور از جمله اعصاب حرکتی و حسی آسیب برسانند بنابر این تشخیص به موقع این بیماری و درمان آن حائز اهمیت است.

وی بیان داشت: درمان اصلی این سرطان در هر دو مورد خوش خیم و بدخیم جراحی است و در کنار آن روش‌هایی استفاده می‌شود البته نوترون و پروتون‌ رادیوتراپی هم در برخی از کشورها برای درمان این بیماران استفاده می‌شود که در کشور ما این تکنولوژی وجود ندارد. شیمی‌درمانی جایگاه خاصی در درمان سرطان غدد بزاقی نداشته و گاهی فقط بعنوان درمان تکمیلی در کنار رادیوتراپی بکار می‌رود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که بروز این سرطان در زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد و عامل اصلی آن به جز در موارد خاص مشخص نیست، عنوان کردند که به طور کلی ترس از جراحی با احتمال آسیب به عصب باعث تاخیر درمان و افزایش عوارض احتمالی خواهد شد وباید اذعان کرد که این عوارض در دستان جراح متبحر بسیار نادر است.

 

شنبه 10/9/1397 - 15:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

بسیاری از علائم عادی همچون تنگی نفس یا خس خس سینه ممکن است نشانه انسداد مزمن ریوی باشند اما بسیاری از افرادی که به این بیماری دچارند حتی از آن با خبر هم نیستند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، انسداد ریوی به مجموعه‌ای از مشکلات ریوی گفته می‌شود که در آن مجاری تنفسی باریک شده و باعث دشوار شدن تنفس و تخلیه هوای ریه‌ها در فرد می‌شود.

۲۱ نوامبر هر سال برابر با ۳۰ آبان به عنوان روز جهانی انسداد مزمن ریوی COPD تعیین شده است. بسیاری از مردم از مشکلات انسداد ریوی رنج می‌برند و بسیاری از آن‌ها حتی از این موضوع اطلاع ندارند که باعث شده با عوارض این بیماری دست و پنجه نرم کنند و از کیفیت زندگی پایین‌تری برخوردار باشند.

برخی عوامل رایج انسداد ریوی، مصرف دخانیات، آلودگی هوا، مصرف تنباکو، آسم، آسیب‌های ریه، گرد و غبار و مواد شیمیایی و آلودگی‌های مکرر تنفسی هستند.

برخی از نشانه‌های این بیماری تنگی نفس، خس خس سینه، عفونت سینه، سرفه‌های خشک مزمن، و خسنگی هستند.

اگرچه انسداد مزمن ریوی درمان ندارد اما جایگزینی برخی عادات در سبک زندگی می‌تواند به بیماران کمک کند. تحرک کافی یکی از این عادت‌هاست.

فعالیت جسمانی روزمره برای سلامتی ضروری است. عادت به فعالیت روزمره می‌تواند به رفع تنگی نفس کمک کند.

پیاده‌روی، دویدن و ایروبیک فعالیت‌های مناسبی برای این بیماران به شمار می‌رود اما باید از ورزش در فضاهای آلوده یا پرجمعیت خودداری کنید.

ترک سیگار برای افرادی که به این بیماری دچار هستند ضروری است. این بیماران حتی باید از نزدیک شدن به افراد سیگاری هم خودداری کنند.

کنترل وزن بدن هم از دیگر نکاتی است که باید در نظر داشته باشید. اضافه وزن انسداد ریوی را تشدید می‌کند. باید تا حد ممکن از چربی پرهیز کنید و غذای خانگی با فیبر و سبزیجات و پروتئین را جایگزین کنید.

استرس هم اثر منفی بر سلامتی دارد اما هر گونه استرسی از مسائل شخصی گرفته تا کاری و مالی برای بیماران انسداد ریوی مضر است. حتی می‌توانید تمرین‌های تنفسی، مدیتیشن و یوگا را تمرین کنید.

مواد غذایی مثل زنجبیل، زردچوبه، آجیل، حبوبات، تخم مرغ، مرغ و ماهی برای بیماران انسداد ریوی غذاهای خوبی به شمار می‌روند اما باید از شیر، غذاهای سوخاری، گوشت فراوری شده، رژیم کم سدیم، و سبزیجات پهن‌برگ (کلم و کاهو و…) پرهیز کنید.

شنبه 10/9/1397 - 15:4
ایرانگردی

 

شهردار منطقه21 با تاکید بر "همجواری صنایع و کارخانجات با سکونتگاه های شهری ورودی غربی پایتخت"، "تعامل حداکثری و دوسویه مدیریت شهری با كارخانجات" را "حلقه مفقوده تاثیرگذار بر محیط زیست شهری" در محدوده این منطقه دانست.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، حسن رحمانی شهردار این منطقه با بیان این مطلب که منطقه21، غربی ترین منطقه تهران بوده و دارای بیشترین بافت صنعتی در میان مناطق 22گانه شهر تهران است، گفت: به لحاظ جغرافیایی این منطقه 20کیلومتر طول دارد و به لحاظ وسعت پنجمین منطقه شهر تهران محسوب می‌شود، جمعیت ساکن این منطقه بالغ بر 186هزار نفر است البته جمعیتی که روزانه وارد این منطقه می‌شود بسیار بیشتر از این آمار است و بنابراین در این منطقه تلفیق صنعت و سکونت امری بدیهی است؛ بر همین اساس سعی بر آن بوده تا در مدیریت جدید شهری پایتخت، با تسهیل گری در جهت تحقق مسئولیت اجتماعی كارخانجات صنعتی موجود در محدوده منطقه21 بتوان به تعامل هرچه بیشتر مابین فضاهای صنعتی و مسكونی كمك كرد تا از طریق این همکاری ها روز به روز شاهد بهبود وضعیت محیط زیست شهری در این منطقه باشیم.

رحمانی در ادامه یادآور شد: در دوره جدید مدیریت شهری و از مهر ماه سال گذشته تا کنون، تقریبا هر پنجشنبه در طول روزهای هفته بنا به درخواست کارخانجات و صنایع فعال در محدوده منطقه21 با بازدید از بخش های مختلف صنعتی و کارگاهی گذشته است؛ که در این میان و در قالب بازدیدهای صورت گرفته و در راستای مسئولیت های اجتماعی کارخانجات CSR موارد مهمی از جمله انعقاد تفاهم نامه همکاری درخصوص جمع آوری پسماندهای صنعتی و آموزش اصول تفکیک پسماند خشک صنایع در مبدا و تحویل آنها به مامورین اداره پسماند منطقه، حفظ، نگهداشت و توسعه سرانه فضای سبز درونی و پیرامونی صنایع با مشارکت مدیریت شهری منطقه، کاشت نهال به نام پرسنل شاغل در صنایع با هدف ایجاد حس تعلق مکانی، بهسازی و مرمت روکش آسفالت در معابر منتهی به صنایع و ... اشاره کرد.

شهردار منطقه21 با اشاره به شعار سال 1397 "حمایت از کالای ایرانی"، که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) نامگذاری شده، "اولویت حمایت از تولیدات و صنایع داخلی در كشور" را امری ضروری عنوان کرد و تصریح کرد: از فواید حضور كارخانجات صنعتی در سطح ورودی غربی پایتخت می توان به فراهم شدن فرصت های اشتغال برای جوانان جویای کار اشاره کرد؛ همچنین كارگروهی متشکل از مدیران كارخانجات این منطقه و شورایاران محلات سیزده گانه و شورای اصناف این منطقه جهت تدوین و تكمیل بانك اطلاعاتی جوانان و نیاز سنجی نیروی انسانی مورد نیاز صنعتگران ایجاد شده است.

وی در ادامه افزود:‌ از آغاز به کار مدیریت شهری جدید، بازدید از صنایع منطقه21 در دستور کار قرار گرفت به شکلی که هر پنجشنبه از یکی از کارخانه‌های صنعتی موجود در منطقه بازدید به عمل آمد و طی این بازدیدها تلاش کردیم حس تعلق صنعت و سکونت را در این منطقه افزایش دهیم. همچنین بدون اینکه در شاخص‌های جذب نیروی انسانی و کارخانه‌ها دخالت کنیم با تهیه بانک اطلاعاتی از نیروی کار موجود در این منطقه و در اختیار قرار دادن آن برای کارخانه‌ها تلاش کنیم که کارخانه‌ها از نیروهای بومی در منطقه استفاده نمایند.

صنایع فعال در محدوده شهری منطقه ۲۱ صنایع پاک هستند

رحمانی در ادامه درخصوص به آلودگی صنایع در منطقه۲۱ گفت: صنایعی که در منطقه ۲۱ قرار دارند همه صنایع پاک هستند و ما مجموعه ای که آلایندگی شدید داشته باشد، نداریم.

وی گفت: اما این صنایع می توانند بحث های زیست محیطی به ویژه در حوزه فاضلاب داشته باشند که ما به صورت مستمر از پساب های صنعتی کارخانجات بازدید محیط زیستی می شود.

رحمانی اضافه کرد: از سوی دیگر قانون مشخص کرده که همه کارخانه ها باید ۲۵ درصد فضایشان را به سمت فضای سبز ببرند و این می تواند مزیت قابل توجهی باشد، که با تعامل مشترک فی مابین صنایع و مدیریت شهری می توان به این مهم دست یافت.

این مقام مسئول در ادامه با تاکید بر این مطلب که همجواری صنایع و مناطق مسکونی، منابع تهدید و زمینه های ایجاد فرصت را توامان با یکدیگر در پی دارد، یادآور شد: از جمله موارد تهدید می توان به آلودگی صوتی، آلودگی هوا و دفع پسماندهای صنعتی و از زمینه های ایجاد فرصت نیز در قالب کارآفرینی، اشتغال زایی، مشارکت ها و مهم تر از همه می توان به مسئولیت های اجتماعی CSR اشاره کرد.

رحمانی در پایان با اشاره به توافقات صورت گرفته با مجموعه صنایع در راستای احیاء و توسعه فضای سبز و نگهداشت آن، استفاده از پساب صنعتی کارخانجات، ایجاد و مرمت معابر نمود و ابراز امیدواری کرد که بوستان های التیام و بهمن که در قالب مسئولیت های اجتماعی صنایع در دست احداث است تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد.

 

 

 

 

شنبه 10/9/1397 - 15:4
سلامت و بهداشت جامعه

 

برخی مواد غذایی خاص دارای مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک هستند که می توانند تغییراتی اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایجاد کرده و آن را در برابر بیماری های مختلف مقاوم نگه دارند.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مواد غذایی تقویت سیستم ایمنی بدن که در ادامه به آنها اشاره می شود، باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شده، سلامت را ارتقاء داده و بدن را در برابر بیماری های مختلف مقاوم خواهند کرد.

سیر

مطالعات نشان داده اند سیر در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. همچنین باعث کاهش فشارخون شده و دارای عناصر ضدالتهابی است.

مرکبات

مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که بسیار در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند. به رژیم غذایی روزانه تان مرکبات یا سایر منابع حاوی ویتامین C بیفزایید.

ماست

ماست حاوی میزان زیادی باکتری زنده است که منبع بسیار خوبی از باکتری های اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس هستند. این باکتری ها در تقویت سیستم ایمنی موثرند. سعی کنید هر روز مقداری ماست ترجیحاً کم چرب بخورید. یک فنجان در روز به نظر کافی می رسد.

کلم بروکلی

کلم بروکلی نیز دارای آنتی اکسیدان بوده و غنی از ویتامین است. منبعی سرشار از کلسیم، پتاسیم، فیبر و دارای مقداری مواد فیتوشیمیایی است که از ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند.

کلم بروکلی همچنین دارای ویتامین های A و C است. این نوع کلم از برخی آنتی اکسیدان ها برخوردار است که می تواند از سلول ها محافظت کند.

زردچوبه

زردچوبه بسیار برای سلامت خوب و مفید است. دارای عناصر ضدالتهابی است که شما را در مقابل بسیاری از بیماری ها نظیر پوکی استخوان و آرتروز ایمن نگه می دارد و در تقویست سیستم ایمنی هم نقش دارد.

شنبه 10/9/1397 - 15:4
سلامت و بهداشت جامعه


بیماری کبد چرب زمانی روی می دهد که رسوبات چربی در کبد تشکیل می شود.

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، کبد مسئول فیلتر خون آمده از دستگاه گوارش است. این بیماری به دلیل مصرف زیاد الکل نیز ایجاد می شود اما علت بیماری کبد چرب غیرالکلی، مواردی غیر از مصرف الکل است.

به گفته متخصصان، افراد مبتلا به هر یک از این دو نوع بیماری کبد چرب می توانند با رعایت راهکارهای زیر تاثیرات بیماری را به حداقل برسانند.

- محدودکردن مصرف نمک و شکر و مصرف زیاد میوه، سبزیجات و غلات کامل.

- تزریق واکسن های هپاتیت A و B، و آنفولانزا. افراد مبتلا به هپاتیت بسیار در معرض نارسایی کبدی قرار دارند.

- به طورمنظم ورزش کنید چراکه ورزش منظم می تواند به کاهش وزن کمک کرده و رسوبات چربی در کبد را به حداقل برساند.

- قبل از مصرف مکمل های رژیمی یا داروهای جایگزین حتما با پزشک تان مشورت کنید چراکه برخی از آنها می توانند به کبد آسیب برسانند.

شنبه 10/9/1397 - 15:3
سلامت و بهداشت جامعه

عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران معتقد است: پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و کار با وزنه از مناسب‌ترین فعالیت‌های ورزشی در جهت تقویت استخوان‌ها و عضلات هستند.



به گزارش جام جم آنلاین، حسین سعادت‌مهر در گفتگو با ایسنا افزود: انجام تمرینات کششی، هوازی و قدرتی سبب افزایش تراکم استخوان، حجم ماهیچه‌ها و کارایی تاندون‌ها، رباط‌ها و حجم غضروف‌ها می‌شود. با انجام تمرینات ورزشی فشار از روی مفاصل کم شده و جریان خون به اندام‌ها افزایش پیدا می‌کند و همچنین سبب افزایش دامنه حرکتی می‌شود.

وی گفت: از مناسب‌ترین فعالیت‌های ورزشی جهت تقویت استخوان‌ها و عضلات، پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و کار با وزنه است به طوری که برای تقویت سیستم اسکلتی عضلانی حداقل 5 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 30 دقیقه به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازید.

عضو انجمن پزشکان ورزشی ادامه داد: مصرف 8 الی 12 لیوان آب در روز به بهبود حرکات مفاصل کمک می‌کند. سعی کنید در حین ورزش هر 15 دقیقه یک‌بار 200 تا 300 سی‌سی آب بنوشید.

بهتر است قبل از انجام ورزش بدن را گرم‌کنید. این کار به چربی سوزی بیشتر در حین ورزش کمک می‌کند که خود در کاهش بیماری آرتروز مؤثر است. همچنین گرم کردن قبل از تمرین سبب ترشح مایع بین مفصلی می‌شود، ترشح این مایع که به مایع سینوویال معروف است سبب تسهیل حرکت در مفاصل می‌شود. اگر پس از ورزش درد ماهیچه‌ای به سراغتان آمد می‌توانید با گذاشتن یخ به مدت 20 دقیقه روی آن موضع سبب رفع درد شوید.

وی خاطرنشان کرد: یکی از شایع‌ترین بیماری اسکلتی عضلانی آرتروز است که اضافه وزن یکی از عوامل تشدید این بیماری می‌باشد که البته می‌توان با ورزش و تغذیه سالم از بروز آن پیشگیری کرد.

سعادت‌مهر اضافه کرد: برخی ناهنجاری‌های اسکلتی مانند پای پرانتزی باعث ساییدگی غضروف شده تا جایی که کاملاً غضروف از بین می‌رود و فرد مجبور به تعویض مفصل در آن ناحیه می‌شود. با انجام فعالیت‌های ورزشی می‌توان مانع از به وجود آمدن ناهنجاری‌های اسکلتی شد.

وی یکی از ورزش‌های موثر برای افراد مبتلا به آرتروز را شنا عنوان کرد و گفت: انجام تمرینات ورزشی در آب به علت مقاومت آب در برابر حرکت عضله سبب تقویت آن و همچنین به دلیل سبک شدن وزن در آب فشار کمتری را به مفاصل وارد می‌کند. باید به این مساله توجه کنیم که بیماری آرتروز با استراحت بهتر نمی‌شود، بلکه با انجام تمرینات مقاومتی می‌توان به پیشگیری و بهبود این بیماری کمک کرد.

سعادت مهر در پایان از دیگر فواید ورزش در ارتباط با سلامت عضلانی اسکلتی را به کاهش پوکی استخوان، تحلیل ماهیچه‌ها، بهبود آرتریت، پیشگیری از ناهنجاری‌های اسکلتی و رماتیسم مفصلی اشاره کرد.

شنبه 10/9/1397 - 15:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته