• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 5528
تعداد نظرات : 628
زمان آخرین مطلب : 4164روز قبل
بیماری ها
دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود نشان دادند که فعالیت زیاد یک مولکول موجب سکته قلبی و تصلب شریانی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالج امپریال لندن کشف کردند که فعالیت بیش از اندازه حد یک مولکول کوچک به نام TLR-2 که سطح سلولهای سیستم ایمنی بدن را می پوشاند موجب تصلب شریانی و سکته قلبی می شود.

این دانشمندان پلاکهای تصلبی ایجاد شده در شریانهای 58 بیماری که تجربه سکته داشتند را با آنزیمهای ویژه ای حل کرده و پس از چهار روز آنها را بررسی کردند.

نتایج این بررسیها نشان داد که سلولهای شریانی میزان زیادی از مولکولهای التهابی و موادی را که قادرند به شریانها آسیب برسانند تولید کرده اند. سپس این پلاکها را در تماس با پادتنهایی قرار دادند که با گیرنده ها و مولکولهای حاضر در فرایندهای التهابی مبارزه می کنند.

براساس گزارش یونایتدپرس اینترنشنال، این تحقیقات نشان داد که پادتنهای ضد مولکول TLR-2 تا حد چشمگیری تولید مولکولهای التهابی را کاهش می دهند.

مولکول TLR-2 مسئول التهاب و صدمات شریانی است. این مولکول، گیرنده ای است که روی سطح سلولهای سیستم ایمنی را می پوشاند و باکتریها و پروتئینهای خارجی را تشخیص داده و لنفوسیتها را برای دفاع از بدن فعال می کند.

به گفته این محققان، بروز سکته های قلبی و مغزی می تواند نوعی پاسخ ایمنی برای دفاع در مقابل میکروارگانیسمهای خارجی باشد. این میکروارگانیسمهای خارجی در سطح رگها موجب التهاب شده، به دیواره شریانها آسیب رسانده، تشکیل پلاکهای تصلب شریانی را تسهیل کرده و خطر بروز سکته را افزایش می دهند.

جمعه 11/10/1388 - 11:55
دانستنی های علمی
پژوهشگران ژاپنی و انگلیسی فضاهایی از مغز را یافتند که در بشر دوست فعال می شود و نشان دادند که مغز به طور ذاتی از عملکردهای خودخواهانه بیزار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه تاماگاوا در توکیو و دانشگاه کالج لندن در تحقیقات خود نشان دادند که در مغز افراد بشر دوست و سخاوتمند فضاهایی وجود دارد که این عملکردها را کنترل می کنند.

برخی از روانشناسان و محققان پیش از این تئوری را مطرح کرده بودند که براساس آن، سخاوتمندی از توانایی آگاهانه بشر از حس خودخواهی ذاتی اش سرچشمه می گیرد. این حس خودخواهی ذاتی در برخی مناطق مغز مثل کورتکس جلوپیشانی ایجاد می شود.

این درحالی است که اکنون این محققان با مطالعه بر روی گروهی از داوطلبان این تئوری را رد کردند و نشان دادند که مغز به طور ذاتی از خودخواهی بیزار است و تنها زمانی که فضاهای مربوط به نوع دوستی فعال نشوند خودخواهی به وجود می آید.

محققان، این داوطلبان را برپایه پاسخهایی که به سئوالات آنها می دادند به دو گروه فردگرا و هم نوع دوست تقسیم کردند. سپس به هر دو گروه مقداری پول دادند و از آنها خواستند که این پول را بین خود تقسیم کنند.

براساس گزارش نیوساینتیست، نتایج این تحقیقات نشان داد که افراد هم نوع دوست پول بیشتری را نسبت به افراد فردگرا تقسیم کردند.

این دانشمندان که همزمان مغز این داوطلبان را با روزنانس مغناطیسی کنترل می کردند دریافتند که مغز افراد بشر دوست و فردگرا در توزیع پول به روشی متفاوت عمل می کند به طوری که در گروه بشردوست بادامه مغز فعال می شود درحالی که در افراد فردگرا این فضا خاموش می ماند.

بادامه مغز، ناحیه ای احساسی است که ترس و احساسات ناخوشایند را پردازش می کند.

جمعه 11/10/1388 - 11:54
هوا و فضا
کاوشگر کاسینی موفق شد معمای یک قمر زحل به نام "لاپتوس" را حل کند و نشان دهد که چرا سطح جلویی این قمر روشن تر از سطح عقبی آن است.

به گزارش خبرگزاری مهر، جووانی دومنیکو کاسینی در سال 1671 "لاپتوس"، یکی از قمرهای زحل را کشف کند. از آن زمان تاکنون این معما وجود داشت که چرا یک طرف سطح این قمر تاریکتر از طرف دیگر آن است.

اکنون پس از 300 سال تلاش سیاره شناسان در حل این معما، کاوشگر کاسینی توانست این راز را حل را کند و توضیحی برای حالت دوگانه سطح لاپتوس بدهد.

تصاویری که کاوشگرهای وویاجر و کاسینی از این قمر تهیه کرده اند نشان می دهند که ماده طرف تاریک در منطقه دیگر و در نزدیکی استوا گسترده می شود و ماده روشن که بخش اعظم آن از یخ آب است 10 برابر درخشان تر از طرف دیگر است.
محققان دانشگاه "فریه" در برلین آلمان با دستگاه "تصویربرداری زیر سیستم علمی" (ISS) کاسینی موفق شدند به تصاویر جدیدی از این قمر دست یابند.

این سیاره شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "تصاویری که ISS تهیه کرده است نشان می دهند که روی صورت این قمر که به طرف زحل است مواد هم روشن تر و هم قرمز تر از مواد صورت دیگر آن هستند و به همین دلیل صورتی که به طرف سیاره است رنگی تر است و بنابراین به دلیل گرد و غبار قرمزی که خود قمر به طرف مدار اطراف زحل پرتاب می کند کمتر تاریک به نظر می رسد."

همچنین گروهی از محققان موسسه تحقیقات جنوب غربی در کلورادو در تحقیقات مشابهی نقش یخ آب در بروز این حالت دوگانه قمر لاپتوس را نشان دادند.

براساس گزارش ساینس، این سیاره شناسان نتایج ISS و رصدهای گرمایی طیف نگار فراسرخ کامپوزیتی (CIRS) کاسینی را با مدلهای رایانه ای ترکیب کردند.

 

 

کاسینی رصدهای خود را با کمک دستگاه CIRS در سالهای 2005 و 2007 انجام و نشان داد که مناطق تاریک به دمای بسیار بالایی برابر با 129 درجه کلوین می رسند و به دلیل این دمای بالا چندین متر یخ در دوره زمانی میلیاردها سال بخار شده است.

دوره چرخش کامل لاپتوس بسیار طولانی و برابر با 79 روز زمینی است. بنابراین مدت زمان بسیار زیادی را در مجاورت خورشید باقی مانده و تا این حد گرم می شود.

این دانشمندان فرض کردند که گرد و غباری که در طرف نزدیک به زحل وجود دارد گرمای بیشتری را جذب می کند و به این ترتیب بخار یخ نزدیک به استوا را موجب می شود.

یخ بخار شده روی قطبهای سردتر و روشن تر طرف دیگر می نشیند. کاهش سطح یخ در خاک با ماده تیره طرف تاریک موجب تاریک شدن این منطقه می شود. این درحالی است که طرف دیگر و قطبها به روشن شدن و سرد شدن ادامه می دهند و یخ بیشتری را جمع می کنند و به این ترتیب روشن تر می شوند.

جمعه 11/10/1388 - 11:50
کامپیوتر و اینترنت
محققان در سراسر جهان با گسترش صنعت روباتیک به بررسی هر چه بیشتر تاثیر این جانداران بی جان بر روی زندگی آینده انسان می پردازند و بر این باورند پذیرش روباتها توسط انسان منوط به افزایش توانایی های اجتماعی و ارتباطی آنها است.

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود اینکه روباتها هنوز به تمامی خانه ها راه پیدا نکرده اند اما طی سالهای اخیر به تدریج توانسته اند راه خود را به جهان واقعی یافته و برخی از فعالیتها از قبیل تمیز کردن ساختمانها، انتقال دارو و یا حتی سرگرمی را به عهده بگیرند.

آغاز این دوره از حضور روباتها باعث شده تا انسان شناسها و متخصصان روباتیک گزارشهای اولیه خود را که کاملا با یکدیگر متناقض هستند از حضور و تعامل این ابزار هوشمند با انسان ارائه کنند. با وجود اینکه شواهد نشان می دهد روباتها می توانند همکارانی مفید و دوست داشتنی باشند در عین حال می توانند باعث مزاحمت و اعمال خشونت شوند. نتیجه این گزارشها می تواند در ساخت بهتر روباتها در آینده بسیار تاثیرگذار باشد.

یکی از تحقیقاتی که توسط محققان کارنگی ملون انجام گرفته نشان می دهد چگونه فرهنگ عمومی می تواند بر روی پذیرش یک روبات تاثیر داشته باشد. طی این تحقیق افرادی به یک روبات جارو برقی به نام "رومبا" معرفی شدند که از توانایی های محدودی برخوردار بود اما همین برداشت نخستین که از توانایی های آن به دست آمد به رومبا کمک کرد و افراد توانستند با آن ارتباط برقرار کنند.

 

 

تحقیقاتی شش ماهه درباره تاثیر رومبا بر روی اهل خانواده ها نیز از این یافته پشتیبانی کرد. به گفته محققان برخی انسانها این روبات را به عنوان دوست دائمی در زندگی خود می بینند و با آن ارتباطات قوی احساسی برقرار می کنند. حتی آنهایی که کارهای رومبا را در خانه انجام می دهند، روبات را سرزنش نمی کنند بلکه می گویند این کاری است که همیشه انجام می داده اند.

با این حال از تمامی روباتها نیز به این خوبی استقبال نمی شود. تعدادی از بیمارستانهای آمریکا از نوعی روبات به نام TUG برای انتقال دارو میان بخشهای مختلف استفاده می کنند که نتیجه بررسی تعامل کارمندان بیمارستان با این روبات نشان داد برخی از کارمندان به این روبات به چشم یک همکار نگاه کرده و آن را دوست دارند در حالی که بخشی دیگر از کارمندان آن را موجودی می دیدند که تنها جلب توجه می کند و از آن ابراز انزجار می کردند.

شاید این مطالعات مقیاسهای کوچکی به شمار روند اما می توانند مهارتهایی که روباتها برای تعامل با انسان به آن نیاز دارند را آشکار کنند. محققان سوئدی در این راستا به تازگی پروژه ای 10 ماهه را به منظور بررسی چگونگی تعامل 6 خانواده مختلف با دایناسوری روباتی به نام Pelo آغاز کرده اند. از ویژگی های تاثیرگذار این روبات واکنش به صدا و لمس است که این ویژگی ها به تدریج واکنشهای مثبتی را نسبت به روبات برانگیخته است. اما کمبودهایی مانند عمر کوتاه باطری و این حقیقت که روبات مانند آنچه در گفته شده بود از شخصیتی و هوش واقعی برخوردار نیست از میزان این تاثیرگذاری کاسته است. برای مثال Pelo هرگز چیزی یاد نمی گیرد و به گفته یکی از اعضای این پروژه "این روبات به همان نادانی است که دیروز بود."

 

 

در این میان محققان دانشگاه کالج لندن راه حلی را ارائه کرده اند تا میزان علاقه انسانها به روباتها را بیافزایند. به گفته آنها در صورتی که تعدادی روبات به شکل کودک ساخته شوند افراد تصور می کنند این روباتها ذهنی کودکانه دارند و به این شکل بیشتر می توانند اشتباهات رخ داده توسط روبات را بخشیده و فراموش کنند. در عین حال این گونه فرض می شود ظاهر این روباتها موجب انگیزش حس حمایت افراد شده و از میزان نارضایتی آنها خواهد کاست.

با این حال تحقیقات نشان می دهد ظاهری محقر و کوچک همیشه نیز نمی تواند احساسات انسانها را برانگیزد زیرا روباتی مربعی مانند TUG که فعالیتهایش را مستقلانه انجام داده و با صدایی مشابه صدای انسان صحبت می کند انتظار افراد را نسبت به انجام رفتارهایی متناسب با این توانایی ها افزایش می دهد.

شاید انتظار فرد از یک جعبه بر روی چهار چرخ چندان زیاد نباشد اما TUG به عنوان یک روبات، کارمند بیمارستان و یک همکار باید انتظارات زیادی را در رابطه با هوش اجتماعی برآورده کند و عدم وجود هوش اجتماعی باعث کاهش تاثیرگذاری روبات بر روی انسان شده است. برای مثال یکی از ضعفهای TUG صحبت کردن به شیوه ای یکنواخت و یکسان در محیطهای شلوغ و خلوت است.

 

 

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این یافته ها اطلاعاتی هستند که بسیاری از شرکتهای روباتیک قصد دارند از آن به عنوان ابزاری برای بهبود روباتهای خود استفاده کنند. به گفته متخصصان روباتیک کنترل تعامل میان روباتی مانند TUG و کاربران آن باید از نو طراحی شود، سطح صدای آن باید تنظیم شده و توانایی تغییر بلندی صدا در محیطهای مختلف به آن افزوده شود.

به گفته متخصصان روباتها به عنوان همزیستان آینده انسانها و به عنوان ابزارهایی که بخش بزرگی از زندگی آینده انسان را به دوش خواهند گرفت باید از توانایی های کافی برای برقراری ارتباط با انسانها برخوردار باشند تا در نهایت بتوانند مورد پذیرش نسل بشر قرار بگیرند. این در حالی است که گروهی دیگر از برقراری روابط قوی عاطفی میان انسان و روبات در آینده ای نه چندان دور ابراز نگرانی می کنند و تا آنجا پیش می روند که روباتها را تهدیدی جدی برای نسل بشر می دانند.

جمعه 11/10/1388 - 11:45
کامپیوتر و اینترنت
كن تامپسون، دنیس ریچی، برین كرنیگان، داگلاس مك لروی و جو اسانا از جمله مهندسانی بودند كه نسخه اولیه یونیكس را طراحی كردند.
امروزه از اصطلاح یونیكس برای توصیف سیستم عامل‌هایی استفاده می شود كه منطبق بر استانداردهای یونیكس طراحی می‌شود. منظور آن است كه هسته این سیستم عامل‌ها مانند هسته نسخه اصلی سیستم عامل یونیكس عمل می كند.
امروزه سیستم های یونیكس به مدل ها و ویرایش ها و نسخه های مختلفی تقسیم می شوند و دهها شركت، سیستم عامل‌هایی بر مبنای یونیكس طراحی و روانه بازار كرده اند. بسیاری از این نسخه ها رایگان بوده و به صورت غیرانتفاعی عرضه شده اند.
از سال 2007 برند تجاری یونیكس در اختیار گروهی موسوم به اپن گروپ قرار گرفته است. این گروه یك كنسرسیوم استانداردهای صنعتی است. سیستم عالم هایی كه مبتنی بر لینوكس باشند، اما استانداردهای مورد نظر این كنسرسیوم را رعایت نكنند، Unix-Like یا مشابه یونیكس نام می گیرند.
در دهه های 70 و 80 میلادی تاثیر و نفوذ یونیكس به خصوص در محافل آكادمیك منجر به افزایش گسترده میزان استفاده از آن شد. در این دوره محققان و دانشجویان در دانشگاه های بزرگی همچون بركلی و كالیفرنیا از این سیستم عامل بهره می بردند. شركت های نوپا و خلاق تجاری نیز ترجیح می دادند به علت متن باز بودن این سیستم عامل از آن بهره ببرند. متن باز بدون یونیكس تغییر و تحول در آن را بر مبنای نیازهای كاربر ممكن می كرد، در حالی كه دیگر سیستم عامل ها چنین قابلیتی نداشتند.
امروزه سیستم عامل های Unix-Like مانند لینوكس و BSD به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند و از آن چنان كیفیتی برخوردارند كه حتی خود یونیكس را نیز تحت الشعاع قرار داده اند.
سیستم عامل یونیكس به طور گسترده در رایانه های سرور و ورك استیشن ها مورد استفاده قرار می گیرد. محیط یونیكس و مدل برنامه های كلاینت – سرور آن از جمله مولفه های ضروری بود كه به توسعه اینترنت كمك كرد و مفهوم استفاده از رایانه را بر مبنای شبكه ها و نه رایانه های فردی متحول ساخت.
بد نیست بدانید كه هم سیستم عامل یونیكس و هم زبان برنامه نویسی C توسط شركت AT&T طراحی شده و هر دو محول در نهادهای دانشگاهی و سازمان های دولتی كاربرد گسترده ای دارند. یونیكس در واقع پدربزرگ سیستم عامل های آزاد محسوب می شود.
یونیكس به گونه ای طراحی شده كه سبك بوده و قابلیت انجام امور متعدد را دارد. این سیستم عامل برای استفاده كاربران متعدد در آن واحد پیكربندی شده است. سیستم عامل یونیكس قابلیت ها و امكانات متعددی دارد كه به تدریج به آنها اشاره می كنیم، اما سهولت ذخیره سازی اطلاعات، فرایندهای جالب ارتباطی، استفاده از ابزار متعدد نرم افزاری، برنامه های كوچكی كه در كنار یكدیگر دسترسی به سرویس ها و خدمات گوناگون را ممكن می كنند، قابلیت ادغام یا جداسازی كاركردهای مختلف همه و همه یونیكس را در گذر زمان به یك سیستم عامل مستحكم، قابل اتكا و مطمئن مبدل كرده است.
یونیكس در كنار دهها ابزار كاربردی مجهز به یك برنامه اصلی برای كنترل نیز هست كه كرنل یا هسته سیستم عامل نام دارد. كرنل خدماتی را برای راه اندازی و پایان برنامه ها، رسیدگی به file system و دیگر وظایف عمومی برنامه ها و برنامه ریزی برای دسترسی به سخت افزار به منظور جلوگیری از هرگونه برخورد و تصادم دو برنامه در حین دسترسی همزمان به یك منبع یا وسیله به عمل می آورد.
همانطور كه گفته شد تلاش برای طراحی یونیكس از دهه 60 میلادی آغاز شد. در این زمان نخستین سیستم عامل چند كاربره كه به عنوان كارگزار یا سرور می‌توانست با نصب بر روی یك رایانه به چند رایانه دیگر سرویس دهد ساخته شد . این سیستم عامل كه CTSS نام داشت و می‌توانست 20 كاربر را با یك رایانه IBM 7090 به خوبی اداره كند به شدت مورد توجه واقع شد.
همه دریافتند كه بخش عظیمی از رایانه‌های آینده از این فناوری بهره خواهند گرفت، به طوری كه در سال 1965 سه شركت بزرگ رایانه ای در جهان برآن شدند كه روی سیستم عامل MULTICS كار كنند ولی چون این سیستم اجزای زیادی داشت، یكی از این شركت ها پروژه را رها كرد.
پس از این ماجرا دنیس ریچی ، كن تامسون ،برین كرنیگان، یونیكس(Unics) را در آزمایشگاه بل بر اساس MULTICS به وجود آوردند وUnics به تدریج Unix نام گرفت . با توجه به یكی ازقوانین آمریكا AT&T كه یكی از شركت های دست اندركاربود و پروژه را ادامه نداده بود نمی‌توانست از یونیكس استفادهٔ‌ بازرگانی كند، به این ترتیب لینوكس به طور رایگان به بازار عرضه شد و پس از آن یونیكس به زبان C نوشته شد. AT&T نیز یونیكس را برای دانشگاه‌های مختلف فرستاده ویونیكس كم كم در محافل علمی محبوب می‌شود. در سال 1974 دانشجویان دانشگاه بركلی آغاز به برنامه نویسی برای یونیكس می‌كنند و آن را برای دانشگاه‌های دیگر و AT&T می فرستند وبا ادامه این كار یونیكس در سال 1977 به یك سیستم عامل كامل تبدیل می‌شود.
دانشگاه‌های دیگر نیز مانند MIT، Purdue ، Stanford نیز یونیكس را توسعه می دهند و در نهایت با نوشتن برنامه‌های اینترنتی برای یونیكس در سال 1980 به وسیله دانشگاه بركلی یونیكس در سازمان‌های دولتی و شركت‌های شبكه و سرورها به طور گسترده به كار گرفته می‌شود. از این زمان به بعد تعداد زیادی از شركت‌های تجاری و بازرگانی نیز از یونیكس بهره می گیرند و نسخه‌های تجاری یونیكس هم به بازار می‌آید.

پنج شنبه 10/10/1388 - 9:37
کامپیوتر و اینترنت
افزایش سازگاری با یونیكس و برنامه های سازگار با آن، پشتیبانی از iSCSI، ایجاد Virtual Office (پرتال وب حرفه ای برای دسترسی به ایمیل، فال های ذخیره شده شخصی، فهرست تماس ها)، ایجاد كاركرد Domain controller، امكانات جدید برای ایجاد كلمات عبور، افزودن ابزاری موسوم به DirXML Starter Pack برای همگام سازی حساب های كاربری افراد، پشتیبانی از پورت USB و دهها قابلیت جدید تنها بخشی از امكانات نت ویر 6.5 بود.
اما یكی دیگر از اقدامات مهم ناول در سال 2003 عرضه جایگزینی برای سیستم عامل نت ویر بود كه Open Enterprise Server یا (OES) نام داشت. OES كه اولین بار در مارس سال 2005 عرضه شد، با این هدف طراحی شد كه خدماتی كه از طریق سیستم عامل نت ویر به طور یكپارچه عرضه می شد به صورت تخصصی و جداگانه ، اما به صورت تكمیل شده ارائه شوند.
OES در واقع مجموعه ای از برنامه های كاربردی مختلف مانند eDirectory، NetWare Core Protocol services، iPrint است كه هم بر روی لینوكس و هم بر روی كرنل پلاتفورم نت ویر قابل اجرا هستند. این تنوع پذیری گسترده و سازگاری با محصولات مختلف OES را به یك محصول مطمئن برای مدیران شبكه ها و كاربران متعدد در یك محیط كاری بزرگ مبدل می كند.
در حال حاضر به نظر می رسد حركت مدیران ناول به سمت همگرایی بیشتر میان لینوكس و OES است. در عین حال ناول برای جلب رضایت كاربران قدیمی خود اعلام كرده كه تا سال 2015 پشتیبانی از سیستم عامل نت ویر را ادامه خواهد داد. برخی از طرفداران سرسخت نت ویر درصدد كسب مجوز از ناول برای توسعه و بهبود گسترده تر نت ویر و سازگار كردن آن با نیازهای خود هستند.
نسخه دوم OES موسوم به OES 2 در 8 اكتبر سال 2007 عرضه شد. پشتیبانی از انواع برنامه ها و ابزار 64 بیتی مهم ترین تحول در این نسخه محسوب می شد. Virtualization یا بصری سازی گسترده، استفاده از فناوری ذخیره سازی دینامیك و به كارگیری Domain services برای سیستم عامل ویندوز از جمله دیگر تحولات OES 2 است.
همانگونه كه گفته شد، سیستم عامل نت ویر ناول كماكان توسط برخی سازمان ها در حال استفاده است، اما محبوبیت آن به میزان قابل ملاحظه ای كاهش یافته است. با این حال هنوز هم در بسیاری از سازمان ها و به خصوص سازمان های بزرگ با وسعت كار بالا كه به انعطاف پذیری و سرعت عمل قابل توجه نیاز است، از نت ویر استفاده می شود.
در اینجا هم مایكروسافت نقش مهمی در كنار گذاشته شدن نت ویر بازی كرد. این شركت وقتی در اواخر دهه 199خ متوجه اهمیت اینترنت و رشد گسترده شركت های اینترنتی شد، دو اقدام سرنوشت ساز انجام داد كه باعث شد كنترل دنیای رایانه را در دست بگیرد.
اقدام اول غلبه بر نت اسكیپ و مرورگر اینترنتی این شركت بود كه باعث شد مرورگر IE كنترل بازار مرورگرها و به تبع آن فضای سایبر را در اختیار بگیرد. اما اقدام دوم مایكروسافت بازاریابی وسیع و تهاجمی با هدف كنار زدن سیستم عامل شبكه ای نت ویر بود. مایكروسافت در تبلیغات خود وانمود می كرد نت ویر یك سیستم عامل بسیار پیچیده و تخصصی است كه عموم مردم از آن سر در نمی آورند و تنها به در متخصصان فناوری اطلاعات و علاقمندان رایانه می خورد. لذا بهتر است مردم عادی در صورت نیاز از ویندوز NT استفاده كنند.
برخی اشتباهات ناول در مورد قیمت گذاری نت ویر و نحوه صدور مجوز استفاده از نت ویر برای كاربران نیز باعث شد تا مایكروسافت بتواند این شركت خلاق را به عقب براند و جایگاه مناسبی برای خود دست و پا كند.

پنج شنبه 10/10/1388 - 9:36
هوا و فضا
تلسکوپ فضایی هابل توانسته ریزترین جرمی که تاکنون در کمربند کویپر، حلقه ای وسیع از ذرات یخی که در خارجی ترین حاشیه منظومه خورشیدی در چرخش است، را رصد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این جرم مشابه سوزنی در توده ای از کاه تنها 975 متر وسعت داشته و در فاصله چندین میلیارد کیلومتری از زمین قرار گرفته است. کوچکترین جرم کمربند کویپر یا KBO که پیشتر در بازتاب نور دیده شده بود، 50 برابر جرمی است که به تازگی یافته شده است.

این اولین مدارک مشاهده ای از میان جمعیتی از اجرامی به وسعت ستاره های دنباله دار در کمربند کویپر است که در نتیجه برخوردهای کیهانی به وجود آمده اند بنابراین می توان گفت کمربند کویپر از برخوردهای کیهانی تکامل یافته است و به بیانی دیگر حجم اجرام یخی این منطقه طی 4.5 میلیارد سال گرد هم آمده اند.

جرم رصد شده توسط هابل به اندازه ای کوچک و کم نور است که به نسبت آنچه هابل می تواند به صورت مستقیم رصد کند، 100 بار کوچکتر و ضعیف تر است در واقع این جرم نه به صورت مستقیم، بلکه از تحلیل اطلاعات دیگر هابل به دست آمده است.

هابل تاکنون 12 هزار ساعت از رصدهایش را در زاویه 20 درجه ای از منظومه خورشیدی به نگاه کردن به آسمان اختصاص داده است که به گفته محققان رصدهای ابزارهای نوری FGS  این تلسکوپ تا کنون 50 هزار ستاره را تحت پوشش خود قرار داده اند.

فاصله این جرم کوچک یا KBO با کمک مدت زمان غیبت آن تخمین زده شده و ابعاد آن با کمک میزان تضعیف نور اندازه گیری شده است و محققان از یافتن این جرم در میان دیگر اطلاعات هابل بسیار هیجان زده اند.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، رصدهای هابل از ستاره های نزدیک نشان داده است تعدادی از آنها از کمربندهایی مشابه کمربند کویپر برخوردارند، این دیسکها یا کمربندها بقایای فرایند شکل گیری سیاره ها هستند.

پنج شنبه 10/10/1388 - 9:20
بیماری ها
محققان اعلام کردند یک نفر از سه نفر هنگامی که فرد دیگری را در عذاب و ناراحتی می بیند می تواند دقیقا درد فیزیکی وی را احساس کند که این یافته محققان می تواند دلیل واکنشهای شدید برخی نسبت به ناراحتی دیگران را توضیح دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه بیرمنگام پس از مطالعه بر روی 123 دانشجوی این دانشگاه در هنگام مشاهده تصاویر و فیلمهای بیماران و یا ستاره های ورزشی در موقعیتهای دردناک موفق به کشف این واقعیت شدند. در این فیلمها صحنه هایی از شکسته شدن پای یک فوتبالیست، در رفتن قوزک پای یک بازیکن تنیس و تزریق به بدن یک بیمار نمایش داده شد.

تمامی دانشجویان حاضر در این مطالعه اعلام کردند درباره حداقل یکی از فیلمها یا تصاویر در آنها واکنش احساسی شدید مانند احساس غمگینی، انزجار و یا ترس در آنها ایجاد شده است. اما در عین حال بخشی از این دانشجویان اعلام کردند همزمان با مشاهده تصاویر قربانیان حوادث در تصاویر در بخشهایی از بدن خود احساس دردی مشابه کرده اند. 

برخی از داوطلبان در بدن خود احساس سوزش کرده و برخی دیگر دردی مشابه درد جراحتهای شدید را تجربه کرده اند، برای برخی از دانشجویان این درد زودگذر بوده و برخی دیگر اعلام کردند این درد برای چند لحظه ادامه داشته است.

به گفته محققان، تصویر ورزشکاری که با پایی به وضوح شکسته در حال دویدن در مسیر مسابقه است بیشترین درد فیزیکی را در دانشجویان به وجود آورده است. پس از اتمام آزمایش از دانشجویان خواسته شد تجربیات خود را از دیدن تصاویر در حالی بیان کنند که مغز آنها توسط سیستم MRI اسکن می شد.

نتایج این اسکنها در مقایسه با اسکن مغزی 10 نفر از دانشجویانی که در هنگام دیدن تصاویر هیچ احساسی را تجربه نکرده بودند نشان داد در هنگام مشاهده این تصاویر، بخشی از مغز هر دو گروه که با احساسات در ارتباط است از خود فعالیتهایی را نشان داده است. همچنین بخشهایی از مغز که با کنترل درد در ارتباط است نیز در میان افرادی که درد فیزیکی را در حین مشاهده تصاویر احساس کرده اند از خود فعالیتهای قابل توجهی نشان داده است.

بر اساس گزارش تلگراف، نتیجه مقایسه این اسکنها نشان می دهد افراد با احساسات شدید درد فیزیکی را طی این آزمایش به صورت واقعی تجربه کرده اند.

پنج شنبه 10/10/1388 - 9:19
كودك
محققان دانشگاه روچستر اعلام کردند انجام بازی های رایانه ای نه تنها برای کودکان مضر نیست بلکه می تواند توانایی های فکری و حافظه آنها را بهبود ببخشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مخالفان سرسخت بازی های رایانه ای و ویدیویی بر این باورند این بازی ها با بحران چاقی در انگلستان در ارتباط مستقیم اند اما دانشمندان آمریکایی به تازگی دریافته اند نشستن در برابر نمایشگر رایانه برای ساعتهای متمادی فوایدی نیز دارد.

محققان دانشگاه روچستر دریافته اند کودکانی که انجام بازی های رایانه ای از عادات روزانه آنها است، از سرعت انتقال فکری بالایی برخوردار بوده و انطباق و همکاری میان دستها و چشمهای آنها بسیار بالا است به گفته آنها بازی های رایانه ای بر خلاف اعتقاد بسیاری از منتقدان که این بازی ها را مانع انجام فعالیتهای روزانه خارج از منزل کودکان می دانند، از نکات مثبتی نیز برخوردارند.

بازیکنان علاقمند به بازی های رایانه ای از سرعت واکنش و دقت بالا برخوردار بوده و قدرت شناختی آنها به واسطه انجام بازی های رایانه ای بهبود پیدا می کند به گفته محققان انجام بازی های رایانه ای می تواند میزان توانایی های ذهنی، حافظه بصری و فضایی و دقت در انجام وظایفی که نیازمند توجه ویژه و خاص هستند را بهبود بخشد.

محققان به حدی در زمینه بهبود فعالیتهای مغزی تحت تاثیر انجام بازی های رایانه ای اطمینان دارند که پیشنهاد می کنند پدر و مادرها و حتی پدربزرگ و مادربزرگها نیز با انجام این بازی های رایانه ای می توانند حافظه و عملکرد ذهنی خود را بهبود ببخشند.

بر اساس گزارش تلگراف، با این حال برخی از منتقدان معتقدند کودکان با خارج شدن از خانه نیز می توانند بسیاری از این توانایی ها را به دست آورند، به گفته آنها کودکان باید به جای برقراری ارتباط با بازی های رایانه ای، به صورت شخصی و مستقیم با دوستان واقعی خود ارتباط برقرار کنند.


پنج شنبه 10/10/1388 - 9:18
دعا و زیارت
یادش بخیر شاید یك ساعت می‌شد كه پیاده از محل نگه داشتن «هایس» تا ورودی بین‌الحرمین راه می‌رفتیم. با پاهایی تاول زده، سر و صورتی خاكی، خستگی راه و عطش.
با تمام این همه خستگی و دوری راه، اما ذكر «یا حبیبی یا حسین، نورعینی یا حسین» كه روی لب‌هامان بود به آرامیِ دل‌هامان می‌افزود. از دور دو گنبد طلایی و پرچم‌های سرخی كه رو به روی هم در باد می‌رقصیدند و دل را می‌ربودند، دیده می‌شد؛ عجب صحنه زیبایی!
از آن موقع تاكنون نزدیك به 3 سال می‌گذرد، اما تنها و تنها این صحنه و لحظه در ذهنم مانده است. یادش بخیر تل زینبیه (س)، كفّین، علقمه، میدان مشك، مقام امام زمان (عج)، قتلگاه علی اكبر (ع)، خیمه‌گاه، فرات، رودی كه آبش تا قیامت از شرم عباس (ع) گل‌آلود خواهد بود. «موج مزن آب فرات/به خاطر دل رباب»

*مردانگی كردی حبیب

نفس بكش، استشمام كن، بوی سیب می‌آید، عطر مرقد حبیب می‌آید؛ حبیب به یاد می‌آوری كه ارباب را به تو سپردم، به یاد می‌آوری كه دست توی شبكه‌های چوبی حرمت انداختم و گفتم: تو را به حیدر حیدر گفتنت در شب عاشورا نگذار ارباب تنها بماند.
حبیب یادت است آن موقع كه خواهر به برادر می‌گفت: «آیا اصحابت را امتحان كرده‌ای، نكند فردا تنهایت بگذارند.» در آن موقع شمشیر كشیدی و همراه با دیگر اصحاب به دور خیمه زینب (س) آمدید و فریاد حیدر حیدر سر دادید. مردانگی كردی نگذاشتی آب در دل زینب (س) تكان بخورد، اما «امان از دل زینب (س)»
امان از نامردان كه ارباب را به خاطر زن و بچه و دروكردن مزارع رها كردند و رفتند و آشوب به دل زینب (س) به پا كردند.

*ما همه سرباز تواییم یا حسین (ع)

شب گذشته دلم پرزد. هوای كربلا كردم خود را به حسینیه كربلایی‌ها رساندم؛ جمعیت زیاد بود همه به سر و سینه خود می‌زدند و با زبان عربی می‌گفتند: «نحن جنودك یا حسین (ع) و هذه دماعنا و انفسنا و سیوفنا لك لفداء»؛ یعنی «حسین، ما همه سرباز تو هستیم و این خون‌های ما و جان ما و شمشیرهای ما فدای تو شود.»
هنوز صدای «هل من ناصر» از نای خسته حسین (ع) می‌آید. آیا كسی هست مرا یاری كند. بیش از یك هزار سال و اندی از واقعه عاشورا می‌گذرد. چنین چیزی امكان‌پذیر نیست. با دقت گوش كن حتماً می‌شنوی تا دیر نشده بلند بگو «لبیك یا حسین»

*ابد والله ما ننسی حسینا...

روز عاشورا امامت و ولایت را به شهادت رساندند؛ گرگ‌ها ریختند و امام را دریدند. هرچه گفت «هل من ناصر ینصرنی» كسی به حرفش توجه نكرد. علی اكبر (ع) جلو آمد گفت: «پدر! مگر ما بر حق نیستیم»؛ پدر گفت ـ آری پسرم ما برحقیم.
ـ پس چرا به حرفت توجه نمی‌كنند؟
ـ زیرا بطونشان از لقمه حرام پرشده و حرف حق را نمی‌شنوند.
ـ حرف حق چیست؟
ـ الحق مع العلی و علی مع الحق.
حسین جان به خون پاكت قسم، تا قیامت تنهایت نخواهم گذاشت. تو ولی و امام ما هستی و تو باب امتحان الهی هستی كه مردم به وسیله تو آزمایش می‌شوند.
یا ثارالله! قسم می‌خورم تا آخرین قطره خون از ولایتت دفاع می‌كنم و نمی‌گذارم كه رهبرم تنها بماند.
«ابد والله ما ننسا حسینا» تا قیامت حسین (ع) را تنها نمی‌گذاریم.
-----------------------------------
نوشته محمدحسین سیف اللهی
چهارشنبه 9/10/1388 - 15:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته