• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4105روز قبل
ریزه کاری های خانه داری

برای نگه داری از گل ها، نرم کردن گوشت و چندین کار دیگر از نوشابه استفاده کنید!

١ - خاصیت اسیدی نوشابه به از بین بردن زنگ زدگی باتری خودرو منجر می شود. تقریبا تمامی نوشیدنی های گازدار حاوی اسید کربنیک، لکه ها و رسوب های زنگ را از بین می برد. مقداری نوشابه روی باتری ریخته، بگذارید مدتی بگذرد. سپس با یک پارچه خیس آن را تمیز کنید.

٢ - دیگر لازم نیست برای باز کردن پیچ و مهره های زنگ زده اذیت شوید. پارچه خیس شده در نوشابه را برای چند دقیقه دور پیچ و مهره ها بگذارید. پیچ به راحتی باز می شود.

۳ - کاغذ آلومینیومی آغشته به نوشابه را روی لکه های زنگ در قسمت بدنه خودرو بمالید تا به راحتی از بین برود.

۴ - برای نگه داری با طراوت و طولانی تر گل ها یک فنجان نوشابه را توی گلدان خالی کنید. قند موجود در نوشابه طراوت، شادابی و عمر بیشتری به گل ها خواهد بخشید. در گلدان های شفاف می توانید از نوشابه های بی رنگ مانند سون آپ یا اسپرایت استفاده کنید.

۵ - برای از بین بردن بو و کثیفی توالت، مقداری نوشابه روی کف بریزید و پس از یک ساعت شست وشو دهید.

۶ - برای باز کردن راه های لوله فاضلاب یک شیشه ٢ لیتری نوشابه توی چاه خالی کنید.

٧ - هر گاه آدامس به موهای شما چسبید، آن قسمت را با نوشابه خیس کنید و پس از چند دقیقه بشویید.

٨ - برای نرم کردن گوشت آن را در مقداری نوشابه بخوابانید و سپس بپزید.

٩ - برای تمیز و براق کردن سکه های معمولی آن ها را توی نوشابه بخوابانید.

١٠ - برای رفع لکه های روغن از روی موزائیک ابتدا مقداری خاک روی لکه ریخته، قدری بسایید. پس از جمع کردن خاک، نوشابه روی آن قسمت بریزید و بگذارید ٢٠ دقیقه بماند. در انتها با مخلوطی از یک چهارم پیمانه مواد شوینده و یک چهارم پیمانه سفید کننده حل شده توی یک گالن آب، قسمت مذکور را شست وشو دهید.

برگرفته از روزنامه خراسان

 1. از همین حالا شروع كنید خانه تكانی شب عید، از كارهاییست كه برخلاف اسمش نباید "شب عید" انجام شود، بلكه باید از مدتها قبل از رسیدن لحظات سال تحویل انجام شده باشد. علاوه بر كار نظافت، كارهای دیگری هم هست كه باید از حالا تا آخر تعطیلات نوروزی انجام شوند: تهیه هدیه، تهیه، نوشتن و ارسال كارت تبریك، شیرینی پزی/خرید خوراكیها و در كل "خرید شب عید" و پذیرایی از مهمانها. خوب حالا چطور برای خانه تكانی وقت بگذاریم؟ در حقیقت، داشتن خانه ای نظیف در طی تعطیلات ، به خصوص اگر از روش صحیحی استفاده كنید، ساده تر از چیزیست كه تصور میكنید. مرحله اول؟ خانه تكانی را قبل از دوران پر تنش آخر فصل انجام دهید. به این ترتیب كار را بدون عجله و فشار روحی انجام میدهید و به اندازه كافی برای پروژه های وقت گیری مانند تغییر دكوراسیون یا برق انداختن لوازم فلزی زمان خواهید داشت.
2. فهرستی تهیه كنید و آن را دو مرتبه چك كنید قبل از اینكه شروع كنید، فهرستی از تمام چیزهایی كه باید تمیز شوند تهیه كنید. كارها را بر اساس هر اتاق تقسیم كنید و زمانی برای هر كار در نظر بگیرید. به این ترتیب میتوانید بسته به زمان لازم برای هر كار، حتی از زمانهای اضافه بسیار كوتاه-مانند پخش آگهی در تلویزیون- نیز استفاده كنید و مثلا چند تكه لباس را در ماشین لباسشویی بریزید. هنگامی كه به تدریج هر مورد موجود در فهرست را علامت میزنید، حس بسیار خوبی به شما دست میدهد و احتمال اینكه كارتان را تمام و كمال انجام دهید بسیار بیشتر خواهد بود.
 3. كمی اینجا و كمی آنجا برای داشتن خانه ای تمیز و درخشان، نباید لزوما زمان متمادی زیادی در اختیار داشته باشید. در حقیقت، خواهید دید كه اختصاص دادن 30 دقیقه در روز به كار نظافت، نتایج بسیار رضایت بخشی خواهد داشت. برای مرتب كردن لوازم و خرده ریزها، یك زمان ثابت مانند قبل از خواب یا قبل از صبحانه را كنار بگذارید ، در این فاصله میتوانید به نظافت هم بپردازید، مثلا بعد از دوش صبحگاهی آینه حمام را تمیز كنید و یا كف وان را با كمی پودر یا مایع مخصوص برق بیاندازید.
 4. گاهی میانبر زدن اشكالی ندارد اگر تا اینجا هر توصیه ای را به جز مورد اول عملی كرده و یا به هر علت دیگر وقت كم آورده اید، نگران نشوید. بخشهای اساسی و بیرونی خانه مانند پرده ها، فرش و مبلمان- را تمیز كرده و نظافت داخل كمدها، كابینتها و قسمتهای "مخفی" را به مدتی بعد موكول كنید، اما فراموشش نكنید!
 5. همه كارها را به تنهایی انجام ندهید این عید، تنها عید شما نیست و تنها دوستان و خانواده شما به منزلتان نمی آیند، پس نباید تمام نظافت آنرا به تنهایی بر عهده بگیرید. در هر هفته زمان خاصی را برای نظافت اختصاص داده و كارها را با فرزندان و همسر خود تقسیم كنید. از بچه ها بخواهید كه تختهای خود را مرتب كرده، اسباب بازیها و لوازم دیگر خود را جمع كرده و پس از گردگیری قفسه ها، سرجای خود بگذارند. این كار نه تنها باری از دوش شما برمیدارد، بلكه عادات خوبی به فرزندان شما می آموزد.
 6. كارها را ساده كنید گاهی تمیز كردن دور و اطراف یك شیءاضافه راحت تر از دور انداختن آن به نظر میرسد، اما این روش در دراز مدت كارساز نخواهد بود. با كمی نظم و ترتیب، خرده ریزها را كاهش دهید. خود را از شر هر لباسی كه دیگر اندازه تان نیست یا بیش از دوسال است آنرا نپوشیده اید راحت كنید. هر قطعه پوشاك یا شیء ناقص مانند لنگه جوراب، لنگه گوشواره بدلی، ظروف شكسته ای كه دوباره چسبانده شده و...- را دور بیاندازید. تهیه لوازمی مانند جا كلیدی، جا كفشی و در كل وسایلی كه موجب مرتب شدن خرده ریزها میشوند را در دستور كار خود قرار دهید.
 7. خوش بگذرانید نظافت لزوما معادل با كار سخت نیست، یك موسیقی خوب یا یك برنامه رادیویی خوب و مفید میتواند شما را با اشتیاق بیشتری به تحرك وادارد. برای خود انگیزه هایی پیدا كنید و به خود قول دهید كه اگر كارهای روزانه را مطابق برنامه انجام دادید، به خود جایزه ای خواهید داد. این جایزه میتواند چیزی ساده اما دلپذیر مانند یك حمام طولانی، صرف چای و شیرینی با خانواده یا تماشای یك برنامه خوب تلویزیونی باشد
برگرفته از آشپز ایرانی
چهارشنبه 1/10/1389 - 15:14
دانستنی های علمی

راهنمای استفاده از اطوی برقی

معرفی اتوی برقی
اطوی برقی از لوازمی است كه جای خود را در خانواده‌های ایرانی به خوبی باز كرده است. این وسیله با مصرف انرژی الكتریكی و گرم نمودن یك سطح صاف در برطرف كردن چین و چروك‌های البسه كاربرد دارد.

ootoo

 

 اطلاعات نوعی اتوی برقی
اطوی برقی به طور میانگین در حدود 1500 وات توان داشته و در هر دوره از قرائت كنتور تقریباً 30 كیلووات ساعت برق مصرف می‌كند.

 

نحوه استفاده صحیح برای کاهش مصرف برق اتوی برقی

-          برای اطوكشی خود برنامه‌ریزی كنید. كار را با مواردی كه حرارت كمتری نیاز دارند شروع كنید تا از گرم كردن مجدد و بیشتر جلوگیری شود.

-          در اتو زدن از حرارت مناسب برای هر لباس استفاده كنید.

-          اطوكشی در ساعات اوج مصرف بار بسیار زیانبار است. ساعت دیگری را برای این كار انتخاب كنید.

-          چند لحظه قبل از اتمام اطوكشی وسیله را از برق جدا كنید تا از باقیمانده حرارت آن استفاده كنید.

-          یكی از بهترین و ابتدایی­ترین راههای كاهش مصرف انرژی این وسیله پرتوان، جلوگیری از چروك شدن بدون دلیل لباس­ها است. بسادگی با قرار دادن لباس­ها در محل مناسب می‌توان به این مهم رسید.

 

توصیه­های مفید برای خرید اطو ( اتو )

توجه به استاندارد بودن این وسیله از شرایط لازم انتخاب است.

 منبع : دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توانیر

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:10
ریزه کاری های خانه داری

جدول برنامه نظافت منزل

در زندگی روزمره خیلی مواقع پیش می‏آید که افراد به دلیل کار و مشغله زیاد، وقت کافی برای نظافت خانه ندارند. در مدت زمان کم هم می‏شود خانه‏ای تمیز و مرتب داشت و آلودگی‏ها را از خانه بیرون کرد. فقط کافی است برنامه داشته باشیم و بدانیم چه طور این کار را انجام دهیم...

جدول برنامه نظافت منزل

دو کلمه حرف حساب درباره بشوربساب
داشتن خانه‌ای تمیز و مرتب به این معنی نیست که وقت زیادی برای این کار اختصاص بدهید و وسایل تزئینی، گلدان‏ها و مجسمه‏ها را هر هفته تمیز کنید.
در زندگی روزمره خیلی مواقع پیش می‏آید که افراد به دلیل کار و مشغله زیاد، وقت کافی برای نظافت خانه ندارند. در مدت زمان کم هم می‏شود خانه‏ای تمیز و مرتب داشت و آلودگی‏ها را از خانه بیرون کرد. فقط کافی است برنامه داشته باشیم و بدانیم چه طور این کار را انجام دهیم. برای اینکه بدانید برای نظافت خانه چه چیزهایی و آن هم هرچند وقت یک‌بار نیاز به نظافت دارند، به این مطلب نگاهی بیندازید....

هر روز
پس از استفاده از وسایل آنها را جمع کنید و سر جای‌شان بگذارید.ظرف‏ها را بشویید. میز آشپزخانه و قسمت روی کابینت‏ها را با دستمال تمیز کنید. اجاق گاز و ذرات غذایی را که روی آن ریخته، پاک کنید و سطل زباله را خالی کنید.

برای پیشگیری از ته‌نشین شدن رسوب و تجمع میکروب،
شیر آب را تمیز کنید.سینک ظرف‌شویی را شسته و خشک کنید.

ملافه‏ها را مرتب و اتاق‏ها را جمع و جور کنید.
 
هر هفته
یکبار
شستن حمام و توالت
شستن ملافه‏ها و روبالشی‎هاتمیز و مرتب کردن یخچال
گردگیری و تمیز کردن تلویزیون

دوبار
کفپوش‏های چوبی را با دستمال گردگیری کرده و تمیز کنید. در غیراین صورت ممکن است آلودگی و جرم روی آنها باقی بماند و برای از بین بردنش نیاز به سابیدن و خراشیدن داشته باشید.وسایل اضافه‌ای را که موجب به هم ریختگی خانه می‏شود، بردارید.

اگر در منطقه آلوده‏ای زندگی می‏کنید، از پرندگان خانگی نگهداری می‏کنید، یا بچه دارید و خانه‏تان زود به زود کثیف می‏شود، دوبار در هفته خانه را جاروبرقی بکشید. اگر تعداد افراد خانه‏تان کم است، ساعات زیادی در خانه نیستید و رفت و آمد زیادی ندارید،
هفته‏ای یک‌بار جاروبرقی هم کافی است.

هر ماه
چهارچوب درها و سطوحی که در معرض دید نیست را جارو برقی کرده و دستمال بکشید.
پارکینگ، حیاط، بالکن و راهروها را جارو بکشید.سطح مبل‏ها و صندلی‏ها را تمیز کرده و با برس مخصوص گرد و خاک آنها را بگیرید.

هر ماه سقف یکی از اتاق‏ها را تمیز کنید. پادری جلوی حمام و توالت را بشویید و برای گرفتن گرد و خاک قالیچه‏ها، آنها را در فضای باز برده برس بکشید و بگذارید مدتی زیر نور آفتاب بمانند.

پنکه سقفی و دریچه‏های کولر را گردگیری کنید..

هر فصل
وسایل و مبلمان چوبی را تمیز کنید. برای این کار ابتدا با دستمال مرطوب گرد و خاک‏شان را گرفته، سپس با دستمال دیگری آنها را خشک کرده و سپس روغن بزنید.گرد و خاک باقی مانده و تار عنکبوت‏ها را از گوشه و کنار سقف، راه پله‏ها و جاهای دیگر برداشته و تمیز کنید.

فیلتر هود آشپزخانه و تهویه هوا را تمیز کرده یا تعویض کنید.اجاق گاز را به‌طور کامل و به دقت تمیز کنید. در صورتی که زیاد از آن استفاده می‏کنید، لازم است این کار را در فواصل کوتاه‏تر انجام دهید.هر شش ماهپنجره‏ها را از داخل و بیرون تمیز کرده و بشویید. لازم است پنجره‏های آشپزخانه که نزدیک اجاق گاز یا سینک ظرف‌شویی هستند و زودتر کثیف می‏شوند هر سه ماه یک‌بار تمیز شوند.

به وسایلی که در زیر زمین، خرپشته و پارکینگ انبار کرده‏اید سری بزنید و آنها را مرتب کرده و وسایل اضافه را دور بیندازید.اتاق خواب را تمیز کنید. زیر تختخواب را جارو کرده و تشک‏ها را با چوب ضربه بزنید و بتکانید.

بالش‏ها را در معرض هوای آزاد و زیر نور آفتاب قرار دهید.کمد لباس‏ها را مرتب کرده و لباس‏های اضافه‌ای که مربوط  به فصل نیست را کنار بگذارید.

ظروف نقره را تمیز کنید.


هر سال
مبلمان سنگین را جابه‌جا کرده و قسمت زیر و پشت آنها را تمیز کنید.زیر فرش‏ها و قالیچه‏ها را جارو بکشید و قالیچه‏های کثیف را بشویید.

فرش‏ها و پرده‏ها را تمیز کنید.

این کار را می‏توانید با بخارشو انجام دهید. در صورتی که خیلی کثیف هستند آنها را بشویید.دیوارها را بشویید.

لوسترها را تمیز کنید.
 منبع : سیمرغ
چهارشنبه 1/10/1389 - 15:9
سلامت و بهداشت جامعه
هنگامی كه احساس می كنیم دست و پا چلفتی هستیم و یا فردی خجالتی هستیم و یا زمانی كه شرمنده می شویم، در این حالت خاص و استثنایی ذهنی، بدن ما، یك جنگ داخلی را تجربه می كند ما احساس می كنیم نه راه گریز داریم و نه می توانیم حمله كنیم لذا سعی می كنیم با پنهان كردن اضطراب درونی، حالت واقعی خود را پنهان نمائیم و ظاهرمان را آرام نشان دهیم اما متاسفانه این ترفند نمی تواند كارساز باشد این از آن جهت است كه سیستم عصبی خود مختارما (سیستمی كه تغییرات درارتباط با تنش و فشار بدن را كنترل می نماید) ، یك قدم از بازی ما جلوتر است و قبلا" از نظر فیزیولوژیكی، بدن را برای جنگ و یا گریز آماده ساخته است جریان خون از پوست بدن دورمی شود و به سمت ماهیچه ها و مغز می رود تا به ما كمك كند كه دست به حمله بزنیم و در مقابل، هم زمان، ما نومیدانه می خواهیم خودمان را آرام نشان بدهیم اما به نظر می رسد كه تلاش ما برای آرام ماندن ، اثرغیر فعال ، و بلكه خنثی كننده داشته باشد بنابراین ، كوشش ما در برابر واكنش غیرارادی مغز بی نتیجه می ماند، خون به سطح بدن بازمی گردد و پیش از آنكه بدانیم چه اتفاقی روی می دهد، سرخ شدنمان، ما را لو می دهد.

embarrassment_edited

منبع :
آفتاب
بر گرفته شده از وب سایت دانش ما
چهارشنبه 1/10/1389 - 15:8
دانستنی های علمی
شاید این برای خیلی ها سئوال باشد که پرندگان چگونه میتوانند در هنگام خواب تعادلشان را حفظ کنند و از روی درختان به زمین سقوط نمیکنند؟ پاهای پرندگان دارای حسگرهایی هست که بطور اتوماتیک اگر تکانی در شاخ و برگهای درخت ایجاد شود پاهای آنها قفل میشود و بدین ترتیب آنها میتوانند تعادلشان را حتی در خواب نیز حفظ کنند.

birds

منبع :
آفتاب

برگرفته شده از وب سایت دانش ما
چهارشنبه 1/10/1389 - 15:7
سلامت و بهداشت جامعه

هشدارهای كارشناسان در مورد بیماری وبا در حالی ادامه دارد كه در هفته‌های اخیر آمارها حاكی از سیر صعودی این بیماری به ‌خصوص در استان‌های تهران و قم بوده است.

در حالی كه مسئولان وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان به این بیماری را در اوایل مرداد‌ ماه، 28 نفر و در هفته‌ اخیر 58 نفر اعلام كرده‌ بودند، رئیس مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت بیان کرد: "با گذشت 2 ماه از بروز این بیماری در كشور، تعداد مبتلایان به وبا 73 نفر بوده و  تا كنون جان 4 نفر را گرفته است."


دكتر محمد مهدی گویا با بیان اینكه از مجموع 73 نفر مبتلا به بیماری وبا، 11 نفر اتباع كشورهای خارجی(بیشتر افغانی و پاكستانی) و 62 نفر ایرانی بوده اند، گفت: "از این تعداد تا كنون 4 نفر به‌علت دیر رسیدن به مراكز درمانی و از دست دادن بیش از حد آب بدن، جان خود را  از دست داده اند."

وی با تاكید بر اینكه بیشترین تعداد مبتلایان به وبا در استان‌های قم، تهران و هرمزگان و از طریق اتباع كشورهای همسایه شرقی گزارش شده است، اضافه كرد: "تا كنون هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی منابع آبی در كشور گزارش نشده است، با این حال وزارت نیرو كنترل‌ بر منابع آب آشامیدنی را تشدید كرده است."

دكتر گویا مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از بیماری وبا را آموزش عمومی مردم برای رعایت اصول بهداشتی دانست و تصریح كرد: "این آموزش عمومی با توزیع جزوات آموزشی در مبادی خروجی شهرها در اختیار همه مسافران قرار می‌گیرد."

رئیس مركز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: "توصیه وزارت بهداشت به مردم این است كه فقط از آب آشامیدنی كه از سلامت آن مطمئن هستند، استفاده كنند. این آب هم یا آب لوله كشی شهری یا آب بطری بسته بندی شده معتبر است. در غیر این صورت و در شرایط سفر، آب مصرفی باید به‌مدت 3 دقیقه جوشانده شود."

وی خاطر‌نشان كرد: "از شهروندان می‌خواهیم كه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا حتماً سبزی و كاهو را طبق اصول اعلام شده در سه مرحله، شست و شو، انگل زدایی و میكروب‌زدایی كنند و مهم‌تر از همه بعد از رفتن به دستشویی و قبل از مصرف غذا، حتماً دست‌های خود را با آب و صابون بشویند.

دكتر گویا تاكید کرد: "در صورتی كه فردی دچار اسهال شد و مشكوك به وبا بود، باید به سرعت به نزدیك‌ترین مركز درمانی منتقل شود و همه مراكز درمانی دولتی كشور برای كمك به مبتلایان به وبا آماده هستند.

همچنین اكثر افرادی كه تا كنون به این بیماری مبتلا شده‌اند(به جز 4 نفر فوت شده) به‌طور كامل درمان شده‌اند."

منبع: همشهری

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:5
اخبار

وبا از ایران رفت، در عراق ظاهر شد

اگرچه بیماری وبا در ایران تقریبا فروكش كرده و به مرحله كنترل درآمده، اما سوژه وبا در ایران، طی روزهای اخیر جای خود را به سوژه نگران‌كننده دیگری داده است: اپیدمی‌ وبا در عراق.

آخرین گزارش‌ها حاكی است وزارت بهداشت عراق از ابتلای صدها نفر در استان‌های مركزی(فقط 300 نفر در استان بابل) این كشور و كشته شدن بیش از 20 نفر به‌علت این بیماری خبر داده است.

این در حالی است كه سال گذشته دقیقا در همین ایام، به‌دلیل شیوع وبا در عراق، اعزام زائران ایرانی به این كشور متوقف شد.

در همین حال، وزارت بهداشت، با صدور اطلاعیه‌ای با توجه به همه‌گیری وبا در عراق، به ساكنان و مسافران استان‌های مرزی غرب كشور و شهرهای مذهبی مشهد و قم كه دارای زائر فراوانی از عراق هستند، هشدار داده كه نسبت به رعایت موازین بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند.

حسین اكبری، معاون سازمان حج و زیارت كشور در این رابطه گفته است: "از نظر بهداشتی روی غذا و آب زائران نسبتاً نظارت داریم و چون بیشتر بیماری‌ها از طریق آب منتقل می‌شود، ما تنها از آب معدنی استفاده می‌كنیم."

حسین اكبری در پاسخ به این پرسش كه با توجه به شیوع وبا در عراق، آیا سفرها به این کشور لغو می‌شوند یا نه، اظهار بی‌اطلاعی كرده و اظهار داشته: "مراجع بالاتر باید در این زمینه تصمیم‌گیری كنند، اما سازمان حج و زیارت اقدامات پیشگیرانه و آموزشی لازم را در مورد این بیماری برای زائران عتبات عالیات انجام داده است."

توصیه‌های متخصصان

به عقیده متخصصان عفونی، ایران همواره به‌دلیل همسایگی با كشورهای همسایه شرقی و همچنین كشور عراق كه پس از جنگ، پایین‌ترین سطح خدمات بهداشت عمومی را دارد، در معرض شیوع بیماری وبا قرار داشته و دارد.

علاوه بر این، متخصصان تاكید می‌كنند از میان عواملی كه خطر شیوع وبا را در كشور افزایش داده‌اند، تردد توریست‌ها و اتباع خارجی است که در حال حاضر مهم‌ترین عامل برای انتقال میكروب وبا محسوب می‌شود.

دكتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در این رابطه معتقد است: "اتباع و توریست‌هایی كه ورودشان به كشور هیچ كنترلی ندارد، باید در بدو ورود، مورد كنترل و آزمایش كامل قرار گیرند، چون در حال حاضر مشكل مرزهای ما این است كه این افراد بدون روادید وارد می‌شوند و میكروب بیماری را در همه جای كشور پخش می‌كنند."

وی با تاكید بر اینكه میكروب وبا در برخی اشكال آن عمدتا پنهان است، خاطرنشان می‌كند: "گاهی این مسافران، افراد فقیری هستند كه حتی در صورت ابتلا به بیماری، روند آزمایش و درمان را پیگیری نمی‌كنند، پس مسئولان موظفند در مراكز زیارتی، با مشاهده اولین مورد مشكوك مبتلا به اسهال، این افراد را از دیگران جدا كنند و این طور فرض كنند كه فرد مورد نظر مبتلا به وبا است، مگر اینكه خلافش ثابت شود."

با این حال وزارت بهداشت نیز پنجشنبه گذشته طی اطلاعیه‌ای از مردم خواسته است كه به‌منظور جلوگیری از شیوع این بیماری از طریق زائران کربلا یا مسافرت افراد بومی عراق، با رعایت موازین بهداشتی، خصوصاً استفاده از آب آشامیدنی سالم، سالم‌سازی سبزیجات و رعایت بهداشت فردی از ابتلا به این بیماری پیشگیری كنند.

وبا در ایران تحت كنترل است

اعلام خبر شیوع وبا در عراق در شرایطی است كه هفته گذشته معاون سلامت وزارت بهداشت، مجددا بر تغییر نكردن آمار قربانیان وبا در ایران تاكید كرد و گفت: "آمار مبتلایان به وبا به حد قابل‌قبولی رسیده است و هم‌ اكنون در مرحله كنترل وبا به سر می‌بریم."

دكتر امامی رضوی تأكید كرد: "تعداد مبتلایان به وبا به هفته‌ای 1 تا 3 مورد رسیده است كه این تعداد در تابستان‌های عادی هم گزارش می‌شد."

وی با تاكید بر اینكه با این حال و در این شرایط نمی‌توان گفت بیماری وبا به‌طور كامل مهار شده است، خاطرنشان كرد: "به‌خصوص اینكه میكروب و عامل این بیماری با خنك شدن هوا تا اواسط مهر فعال‌تر می‌شود، همكاری مردم باید تا آن زمان ادامه داشته باشد."

همشهری

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:4
بیماری ها

سالیانه حدود 100 تا 150هزار مورد ابتلا به "بیماری وبا" به "سازمان جهانی بهداشت" گزارش می‌شود كه بیشترین آن از آفریقا، آسیا و آمریكای جنوبی است. بنابر برآورد این سازمان، تنها حدود 5 درصد از موارد، ثبت و گزارش می‌شود كه علت آن، نداشتن نظام مراقبت و ناتوانی در تشخیص موارد ابتلا و عدم گزارش‌دهی موارد یافت شده به علت ترس از برقراری محدودیت‌ها و موانع در تجارت و مسافرت‌های بین‌المللی است.

این موضوع در خصوص برخی كشورهای همجوار ایران دیده می‌شود، طوری كه كشور پاكستان در طی پنج سال گذشته هیچ موردی از ابتلا به وبا را به سازمان جهانی بهداشت گزارش نكرده است.

به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت در پی مشاهده مواردی از وبا در كشور، ضمن تاكید بر آموزش همگانی جامعه برای رعایت نكات بهداشت فردی و تشدید نظارت‌ها بر سلامت آب و مواد غذایی، این اقدامات را مانعی برای گسترش بیماری وبا، حتی در صورت ورود آن از كشورهای دیگر می‌داند.

کسب اطمینان از سلامت آب پیش از نوشیدن، استفاده از آب بطری شده در حین مسافرت، شستن دست‌ها با آب و صابون بعد از اجابت مزاج و پیش از صرف غذا، عدم دفع مدفوع در کنار نهرها و رودخانه‌ها، پرهیز از آب تنی در آب‌ نهرها و کانال‌های آب کشاورزی، سالم سازی سبزیجات پیش از مصرف(شامل شستن و انگل زدایی با مایع ظرفشویی و ضد عفونی کردن) از جمله اقدامات ساده بهداشتی هستند که رعایت آن ها باعث حفظ سلامت جامعه خواهد شد.

همچنین در این گزارش به هموطنان توصیه شده است كه در صورت ابتلا به بیماری اسهال بهتر است به جای خود درمانی به پزشک مراجعه كرده و دستورات پزشک را به دقت انجام دهند. بهترین درمان برای وبا جبران سریع آب و املاح است.

ویبریو کلرا(Vibrio Cholerae)، میکروب به وجود آورنده ی این بیماری است که در آب های تمیز حدود یک هفته، در آب‌های حاوی مواد آلی یا آلوده حدود یک ماه و در آب‌های شور دریاها تا چند سال زنده می‌ماند. زمانی که حرارت محیط، میزان شوری آب و مواد غذایی لازم برای رشد میکروب مناسب باشند، ویبریو کلرا سریع رشد و تکثیر پیدا کرده و به حد بیماری‌زایی می رسد. همین امر توجیه کننده حفظ چرخش بیماری در طی فصل سرما و بروز مجدد آن در فصل گرماست.

بر اساس این گزارش، برخی افراد که میکروب وبا وارد بدنشان شده است، ممکن است تا چندین ماه میکروب را همراه با مدفوع خود دفع کنند، از این رو در صورت آلوده شدن منابع آب آشامیدنی و عدم کلرزنی مناسب، زمینه مبتلا شدن سایر مردم فراهم می‌شود.

نکته مهم، توانایی زنده ماندن ویبریو کلرا در محیط یخچال و حتی داخل یخ است که اگر آب آلوده، برای تولید یخ استفاده شده باشد، می تواند سبب ابتلای مصرف کنندگان به وبا شود.

این گزارش درباره اپیدمیولوژی وبا می‌افزاید: هر چند میکروب وبا نسبت به خشکی یا حرارت حساس است و از بین می رود، اما می‌تواند در سطح مواد غذایی مانند سبزیجات تا 4 روز زنده بماند و از این رو اگر آب آلوده به فاضلاب، برای آبیاری مزارع سبزی کاری استفاده شده باشد، مصرف این سبزی ها به صورت خام(به طور مثال سبزی خوردن یا سالاد کاهو یا کلم) می‌تواند عامل انتقال این بیماری به مصرف کننده باشد.

دوره نهفتگی این بیماری معمولا 1 تا 3 روز است، اما از چند ساعت تا 5 روز هم گزارش شده است.

راه انتقال بیماری، مدفوعی- دهانی است و از آنجا كه حدود یك میلیون میکروب برای ایجاد بیماری مورد نیاز است، انتقال عموما از طریق آب یا غذای آلوده انجام می شود و از طریق تماس مستقیم فرد به فرد كمتر رخ می دهد.

میکروب وبا نسبت به اسید معده حساس است و معمولا در معده از بین می رود، مگر این که آب یا غذای خورده شده بسیار آلوده باشد، یا این که فرد داروهایی برای کاهش اسیدیته معده مصرف كند.

به گزارش ایسنا، ویبریو کلرا در روده باریک تکثیر می یابد و با تولید سم توکسین سبب می‌شود که مقادیر فراوانی آب و املاح از جریان خون به داخل روده سرازیر شده و به صورت اسهال دفع شوند. به علت این که میکروب سبب آسیب و زخمی شدن جدار روده نمی شود، معمولأ تب ایجاد نشده و اسهال خونی هم دیده نمی‌شود. در صورت عدم جبران آب و املاح از دست رفته بدن، بیمار دچار شوک ناشی از کم آبی شده و ممکن است تلف شود.

باید توجه داشت که فقط تعداد محدودی از افراد مبتلا، دچار اسهال می‌شوند و از این تعداد هم فقط 20 درصد اسهال شدید می‌گیرند از این رو بسیاری از افراد مبتلا، ممکن است بدون علامت بالینی بوده یا این که اسهال خفیف پیدا کنند که از نظر بالینی به هیچ ‌وجه قابل افتراق از سایر علل اسهال نیست.

یكی از علل عمده ی هراس آور بودن این بیماری برای عموم مردم، مرگ و میر قابل توجه آن در سال‌های دور است. زمان های قدیم که عموم مردم در شهر و روستا به آب آشامیدنی سالم دسترسی نداشتند شمار فراوانی به این بیماری مبتلا می شدند و از طرف دیگر امکانات درمانی برای جبران آب و املاح از دست رفته ی بدن بیماران ناشی از اسهال شدید وجود نداشت و از این رو معمولا همه گیری‌های وسیع و مرگ و میر قابل توجه، دیده می‌شد.

در صورت عدم درمان مناسب میزان كشندگی بیماری تا 50 درصد هم گزارش شده است، اما با درمان مناسب این میزان كمتر از یك درصد می شود.

بیماری وبا همه ساله در كشورمان، طی ماه‌های گرم سال بروز می‌كند. عدم دسترسی برخی مناطق روستایی كشور به آب آشامیدنی سالم، فرسوده بودن شبكه‌های آب در بسیاری از مناطق شهری و روستایی و شكستگی‌های متعدد که می‌توانند باعث ورود فاضلاب به داخل لوله‌های آب شوند، آبیاری برخی مزارع از جمله سبزی كاری‌ها با فاضلاب، شیوع نسبتا بالای بیماری در كشورهای همسایه و احتمال ورود بیماری از این كشورها به داخل، از مهم‌ترین علل شیوع بیماری وبا در کشور ما هستند و بایستی همچنان بیماری وبا را به عنوان یكی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام بهداشتی درمانی كشور مورد توجه قرار داد.

گفتنی است، بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، از مجموع 73 بیمار مبتلا به وبا، 11نفراز اتباع خارجی(عمدتا افغانی و پاكستانی) و 62 نفر ایرانی بوده اند كه از این تعداد 4 نفر به علت مراجعه دیرهنگام به مراكز درمانی جان خود را از دست داده اند.

بیشترین تعداد مبتلایان به وبا در استان‌های قم، تهران و هرمزگان گزارش شده است.

منبع: سایت تابناک

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:3
بیماری ها

تب به‌ دلایل مختلفی ایجاد می‌ شود. عفونت‌ های ویروسی و باكتریایی از عوامل اصلی ایجاد تب هستند. این میكروارگانیسم ‌ها با ابتلای افراد به بیماری‌ هایی نظیر سرماخوردگی، گوش‌ درد ، گلودرد ، اسهال و استفراغ باعث تب می ‌شوند.

علت تب در بیش از 90 درصد موارد، عفونت ‌های ویروسی است و احتیاج به درمان خاصی ندارد. گاهی هم تب به‌ دنبال تداخلات دارویی و گرمازدگی ایجاد می‌ شود.

هنگامی كه بدن به مقابله با ویروس‌ ها و باكتری‌ ها می ‌پردازد، تب نشانه ی خوبی است. تب تولید گلبول‌ های سفید خون را تحریک می كند. این سلول‌ های خونی با ویروس‌ ها مقابله می ‌كنند.

همچنین، تب مقدار آهن خون را كه ماده ‌ای لازم و حیاتی برای بقای ویروس‌ ها و باكتری ‌هاست، پایین می ‌آورد. به ‌علاوه، بسیاری از ویروس ‌ها و باكتری ‌ها در درجه حرارت بالای بدن، برای تولید مثل با مشكل روبرو می‌ شوند، در نتیجه تعداد آنها كاهش می ‌یابد.

امروزه بسیاری از پزشكان پایین آوردن تب را توصیه نمی ‌كنند، مگر آنكه كودك را با مشكل مواجه كند.

بسیاری از پزشكان توصیه می‌ كنند كه به كودكان تب ‌دار داروهایی نظیر استامینوفن و ایبوبروفن داده شود. هر دو این داروها به‌ طور مساوی در كاهش تب مؤثرند، اما داروی ایبوبروفن برای كودكان كمتر از 6 ماه توصیه نمی ‌شود،زیرا این دارو هرچند كه تب را در عرض یك ساعت پایین می ‌آورد، ولی مشكلات گوارشی در كودك ایجاد می‌ كند. به ‌خاطر داشته باشید كه حتی برخی از داروهای كم‌ خطر مانند استامینوفن ممكن است در كودك شما عارضه ایجاد كنند. آسپیرین در كودكان باید با احتیاط بسیار به‌ كار رود، زیرا عامل ایجاد بیماری نادر، ولی كشنده ی سندرم ری (Reye’s Syndrome)است كه به آسیب شدید مغزی و حتی مرگ در آنها می ‌انجامد.

هرچند بسیاری از كودكان با درجه ی حرارتی حدود 3/38 درجه ی سانتی‌ گراد بداخلاق و تحریك‌ پذیر می‌ شوند، گروهی دیگر با یك تب متوسط ممكن است بیمار هم به ‌نظر نرسند.

به طور کلی، هنگامی كه كودك تب می‌ كند، ضربان قلب او بالا می ‌رود، سریع ‌تر نفس می‌ كشد و به مایعات بیشتری احتیاج دارد. این موارد در مجموع باعث می ‌شود كه او احساس بیماری و پریشانی كند. تب خفیف این مشكلات را به ‌وجود نمی ‌آورد.

حتی در افراد سالم درجه ی حرارت بدن از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. درجه ی حرارت بدن حتی در یك كودك در طول روز تغییر می ‌كند. درجه حرارت بدن در صبحگاه به كمترین حد خود می ‌رسد و هنگام عصر بالا می ‌رود. این تغییرات درجه حرارت بدن، تقلید كننده تغییرات چرخه ی زیستی طبیعی است.


اگر تب كودك شما بیش از یك روز طول كشید، دمای بدن او را با ذكر ساعات اندازه‌گیری، ثبت كنید و در ساعات مختلف درجه حرارت بدن او را با هم مقایسه كنید. حد نهایی درجه حرارت طبیعی دهان در حدود 37 و مقعد 5/37 درجه ی سانتی‌ گراد است.
اندازه‌ گیری درجه حرارت بدن و خواندن درجه به‌ ظاهر ساده، ولی تفسیرش مشكل است. آیا واقعاً كودك شما بیمار است یا اینكه پوشیدن لباس‌ های ضخیم درجه حرارت بدن او را بالا برده است؟ شاید هم او به ‌طور طبیعی از بقیه همسالان خود گرم‌ تر است.

كودكی كه به ‌نظر سالم می ‌آید و خودش هم اظهار ناراحتی نمی‌ كند و بی ‌قرار نیست، اگر درجه حرارت بدنش در حدود 2/37 درجه سانتی ‌گراد شد، جای نگرانی نیست.

تشنج ناشی از تب در 3 تا 4 درصد كودكان 9 ماهه تا 5 ساله اتفاق می ‌افتد. شیوع این تشنج‌ ها در پسران بیشتر است و چند دقیقه به‌ ‌طول می‌ انجامد. هرچند تشنج ‌ها بسیار خطرناك به‌ نظر می‌ رسند، باعث صدمه به كودك نمی ‌شوند.

مكانیسم دقیق این تشنج ‌ها شناخته ‌شده نیست، اما پزشكان معتقدند بیشتر زمانی اتفاق می ‌افتند كه در ساعات اولیه شروع تب، درجه حرارت بدن به‌ سرعت بالا رود.

اگر كودك شما دچار تشنج ناشی از تب شد، چشم‌ هایش به سمت بالا حركت كرد، اندامش سفت شد و حركات پرشی در تمام بدنش مشاهده شد، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید یا او را به نزدیك‌ ترین مركز درمانی برسانید.

اینكه تشنج به ‌دنبال تب رخ داده یا علل دیگری باعث آن شده ‌اند، نیاز به ارزیابی دقیق پزشكی دارد.

گفته می شود تنها در یك ‌سوم از كودكانی كه تشنج ناشی از تب را تجربه كرده ‌اند، در طول یك سال بعدی باز هم این عارضه به‌ سراغشان می‌ آید.

نكته دیگر اینكه، بیشتر كودكانی كه دچار تشنج‌ های پیاپی ناشی از تب می ‌شوند، رشد و تكامل طبیعی خواهند داشت.

هموطن آنلاین

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:2
تغذیه و تناسب اندام

تاثیر مثبت پنیر در جلوگیری از آسیب مینای دندان

حضور اجزای پنیر در دهان سبب می شود تا از عمل باکتری های موجود در دهان که با تخمیر شکر موجود در شیرینی و میوه، به مینای دندان حمله ور می شوند، جلوگیری شود.
ایسنا: استفاده از پنیر همراه با شیرینی یا غذا و میوه، از خورده شدن مینای دندان به وسیله اسیدهای ناشی از تجزیه خوراکی ها جلوگیری می کند.

براساس تحقیقات یک پژوهشگرانگلیسی از دانشگاه "نیوکاسل" حضور اجزای پنیر در دهان سبب می شود تا از عمل باکتری های موجود در دهان که با تخمیر شکر موجود در شیرینی و میوه، به مینای دندان حمله ور می شوند، جلوگیری شود.

تحقیقات نشان می دهد که مقدار شکری که شخص در روز مصرف می کند در تخریب دندانهای وی عامل تعیین کننده به شمار نمی آید بلکه دفعات مصرف مواد شیرین در روز است که می تواند شتاب نابودی مینای دندان را افزایش دهد.

در مورد مصرف پنیر و شیرینی این دو نکته شایان توجه است که چون پنیر مواد فسفرزای بدن را کاهش می دهد و این عمل که می تواند بر کارکرد مغز تاثیر گذارد مصرف اندکی گردو همراه با پنیر به منظور جبران فسفر از دست رفته مناسب است.

موفق باشید - فیروزه
منبع : وب سایت خانواده سبز

چهارشنبه 1/10/1389 - 15:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته