• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4105روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

توصیه‌های بهداشتی و تغذیه ‌ای برای تهیه غذا‌های نذری

سعی کنید از سلامت آشپزها و تهیه‌ کنندگان غذا مطمئن شوید. محل طبخ غذا و ظروف مورد نیاز را بشویید و ضدعفونی کنید. انواع ظروف استیل گزینه سالمی‌ برای طبخ غذا هستند.

توصیه‌های بهداشتی و تغذیه ‌ای برای تهیه غذا‌های نذری

پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه
* دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیه کنید که تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند.

* روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع(مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ كردن) خریداری شود.

* سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی‌های زیادی است که برای کبد و کلیه زیان‌آور است. بنابراین نمك مورد نیاز را تنها از انواع نمك‌ های یددار تصفیه شده تهیه کنید. از خریداری و انبار كردن نمك به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید.

* در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آن ها استفاده کنید.

* در صورت استفاده از کره سعی کنید آن را یا از نوع حیوانی كم ‌چرب یا گیاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیه کنید.

پیشنهادات در مورد تهیه غذا
* از سرخ كردن غذاها تا حد امكان اجتناب شود. در مواردی كه نیاز به سرخ كردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ كردن استفاده کنید.

* تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

* به طور كلی غذاها به طور كم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

* از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

* کره را روی برنج نریزید. از بسته ‌های جداگانه و کوچک کره استفاده کنید. در صورت استفاده از این کره‌ها به دلیل این که به سرعت آب شده و وارد غذا می ‌شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید.

* درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری ‌های واگیر جلوگیری شود.

* برای تهیه انواع خورش ‌ها ، سبزی ‌های مصرفی از قبیل كدو، بادمجان، كرفس و سبزی قورمه با روغن كم و به مدت كوتاه تفت داده شوند.

* در طبخ كباب ‌كوبیده دقت شود که از گوشت كم چرب استفاده شود و تمام قسمت‌های آن به طور یكنواخت مغزپخت شود.

* از آنجا كه نقــش مهــم و موثر سبزی‌ ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری ‌های قلب ‌و‌عروق، سرطان، بیماری ‌های گوارشی و غیره به اثبات رسیده است، غذاهای مختلفی که حاوی سبزی هستند،طبخ شود. به ‌عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس‌پلو، استامبولی و ... به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می ‌شود.

* در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ‌ای که امکان وجود سنگ در آن ها هست یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آن ها را به دقت پاک کنید.

* از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می ‌شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزی‌ های آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می ‌توانید از بسته‌ های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.

* سبزی خوردن مصرفی را با دقت بشویید و ضدعفونی کنید.

* با توجه به نقش نمک در افزایش فشار خون از حداقل مقدار نمك در طبخ غذاها استفاده کنید.

* سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

* حتی ‌الامکان به جای نوشابه‌ های گازدار از دوغ و یا آب برای نوشیدن استفاده کنید. می‌توانید با اضافه کردن سبزی‌ های معطر دوغ را خوش طعم ‌تر کنید.

* از استفاده زیاد از شکر در تهیه شله ‌زرد ، انواع شربت ‌ها و نذری ‌های شیرین خودداری کنید.

* به جای قند و شکر برای مصرف چای از کشمش و خرما استفاده کنید. 

* چنان چه نذر شما توزیع شیر است از شیرین کردن آن خودداری کنید.

* به مقدار مورد نیازتان غذای نذری دریافت کنید. از دریافت مقادیر بیشتر از نیاز که در نهایت مجبور به دور ریختن آن می ‌شوید، خودداری کنید.

* باقی‌ مانده غذاها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چند باره آن خودداری کنید.

* آش‌ ها از بهترین غذاهایی هستند که به عنوان نذری تهیه می ‌شوند البته به شرط این که یک وجب روغن روی آن ها نباشد.

* سعی کنید توزیع میوه را هم به عنوان یکی از مواد غذایی که می ‌شود، نذر کرد در نظر بگیرید.

* چنانچه برای سرو غذا،چای و نوشیدنی از ظروف یک ‌بار مصرف استفاده می ‌کنید، به بهداشتی بودن آن ها توجه کنید
منبع: به سایت

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:17
عقاید و احکام

رهنمودهای اسلام درباره خوردن غذا

رعایت دستورات بهداشتی در خوردن و آشامیدن، یکی از مهم ترین عوامل سلامت، شادابی و طول عمر است. اگر مردم بدانند که چه باید بخورند، چه اندازه بخورند و چگونه بخورند و نیز دانسته ی خود را به کار ببندند، بی تردید، بیشتر بیماری ها از جامعه بشری دور خواهند شد و انسان لذت و طراوت زندگی را خواهد چشید.


نخستین نکته برای رعایت دستورهای بهداشتی درباره خوردن، توجه به این حقیقت لازم است که در نظام آفرینش،«خوردن»، ابزاری برای زندگی است، نه آن که زندگی، ابزاری برای خوردن؛ چنان که در حکمتی منسوب به امام علی(ع) آمده است:

لا تطلبِ الحَیاةَ لِتأکلَ، بَل اطلُبِ الاکل لِتحیا. (زندگی را برای خوردن مخواه، بلکه خوردن را برای زندگی بخواه).

بسیاری از مردم ـ اگر نگوییم بیشتر آنهاـ سلامت، شادابی و زندگی خود را فدای شکم خود می کنند.از این رو، هیچ گاه به فکر این نیستند که چه بخورند، چگونه بخورند و چه اندازه بخورند. پس، هر چه را مزه بهتری دارد، به هر اندازه که میل دارند و به هر شکلی که پیش بیاید، مصرف می کنند و بدین سان، گرفتار انواع بیماری ها می شوند، چنان که امام علی(ع) می فرماید:

مَن غَرَسَ فی نَفسِهِ مَحَبَة انواع الطعام، اجتَنی ثِمارش فُنونِ الاسقام.

(هرکس در دل خود، درخت علاقه به انواع غذاها را بکارد، میوه ی انواع بیماری ها را از آن می چیند).

رهنمودهای اسلام در این زمینه، فوق العاده مهم و ارزشمندند و با در نظر گرفتن عصر صدور آنها، معجزه علمی پیشوایان دین، محسوب می شوند. در این باره، توجه به دو نکته، دارای اهمیت است:

الف- رهنمودهای اسلام درباره خوردن، تنها سلامت جسم را تضمین نمی کند، بلکه تضمین کننده سلامت جسم و روح انسان هاست.

ب- از آن جا که عقل و علم، به همه رازهای آفرینش احاطه ندارند، چه بسا حکمت برخی از رهنمودهای اسلام برای دانش امروز، مجهول باشد، ولی بی تردید این به معنای بی دلیل بودن آن رهنمودها نیست، چنان که فلسفه تعدادی از احکام اسلام، در گذشته ناشناخته بود و امروزه علم به راز آنها پی برده است.

و اینک، اشاره ای کوتاه به آن رهنمودها:

1- حلال بودن غذا
نخستین و مهم ترین رهنمود اسلام درباره مواد غذایی مورد مصرف، این است که «حلال» باشند، بدین معنا که:

اولا: آنچه انسان مصرف می کند، باید از راه مشروع تهیه شده باشد. غذایی که از راه نامشروع و تجاوز به حقوق دیگران تهیه گردد، هر چند ممکن است برای سلامت جسم، ضرر نداشته باشد، اما بی تردید برای سلامت روان، زیانبار است.

ثانیا: غذای انسان باید ازطیبات(آنچه پاک است) تهیه شده باشد. بر اساس این رهنمود، انسان نباید غذاهایی را که طبع توده مردم از آن نفرت دارد، یا اسلام خوردن آن را ممنوع دانسته(مانند: گوشت مردار یا گوشت حیوانات حرام گوشت) مصرف کند، هر چند که تجاوز به حقوق دیگران نباشد.

ثالثا: غذا برای کسی که مصرف کننده است، نباید زیانبار باشد. توضیح این که ممکن است غذایی برای یک نفر مفید باشد، اما برای دیگری به دلیل آن که بیماراست، زیانبار باشد.

رابعا: غذا برای روح انسان یا جامعه مَفسده نداشته باشد. توضیح این که ممکن است غذایی حلال باشد و برای جسم هم زیانبار نباشد، لیکن چگونگی مصرف آن، برای روح یا جامعه مفسده داشته باشد؛ مانند غذا خوردن در ظروف طلا و نقره، یا غذا خوردن از سفره ای که مشروبات الکلی در آن قرار دارد. خوردن این گونه غذاها نیز در اسلام، ممنوع شناخته شده است.

2- دو وعده غذا خوردن در شبانه روز
در روایات اسلامی، برای تداوم سلامت و شادابی انسان، خوردن دو وعده غذا در صبح و شام توصیه شده است. اهل بهشت نیز که در دار السلام، جاوید هستند، در همین دو وعده غذا می خورند: «وَلَهُم رِزقهُم فِیهَا بُکرَة وَ عَشِیا؛ و در بهشت، هر صبح و شام، روزی آنان آماده است»(مریم : آیه62)

3- توصیه به کم خوری
پیشوایان دین، ضمن تأکید بر کم خوری، منافع فراوانی برای آن ذکر کرده اند؛ مانند: تداوم سلامت بدن، صفای اندیشه، نورانیت دل، رهایی از دام شیطان، بهره گیری از ملکوت هستی، نزدیکی به خداوند متعال و استفاده بهتر از عبادت پروردگار.

4- خطر پُرخوری
برعکس، پُرخوری از منظر احادیث، به شدت نکوهیده است. پُرخوری از سلامت می کاهد، بدن را بدبو می کند و زمینه را برای انواع بیماری های جسمی و روحی فراهم می سازد. پُرخوری، جوهر نفس راتباه می کند، به نیروی تقوا (پرهیزگاری) و ورع (خویشتن داری) ضربه می زند، حجاب تیزهوشی است و دل را سخت و تاریک می سازد.

5- مقدار غذای مفید
برای پیشگیری از زیان های پُرخوری و بهره گیری از منافع کم خوری، پیشوایان اسلام توصیه کرده اند که انسان تا زمانی که احساس گرسنگی نکرده، چیزی نخورد و قبل از آن که کاملا سیر شود، از خوردن غذا دست بکشد:«کُل وَ انتَ تشتهی، وَ امسِک وَ انتَ تَشتهی».

6- برترین خوراکی و بهترین سفره
از منظر روایات اسلامی، برترین غذاها، غذایی است که دارای چند ویژگی باشد:

اول آن که از دست رنج خودِ فرد تهیه شده باشد؛

دوم آن که خانواده ی او آن را دوست داشته باشند؛

سوم این که بوی آن موجب آزار دیگران نباشد.

بهترین سفره ها نیز پاکیزه ترین، حلال ترین و ساده ترین آنهاست و انواع غذاهای رنگارنگ و گران قیمت ـ که اهل بیت(ع) از مصرف آنها پرهیز می کردند ـ بر آن چیده نشده باشد.

7- آداب سُفره
آدابی که پیشوایان اسلام برای حضور بر سفره غذا توصیه کرده اند، عبارت اند از :

بودن سبزیجات در سفره، شستن دست ها، نشستن بر سر سفره با فروتنی، گرامی داشتن نان، سهیم کردن ناظر(اعم از انسان و حیوان) در غذا و آخرین ادب، صدقه دادن از آن غذا یا همانند آن.

منبع: سایت طعام اسرار

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:16
عقاید و احکام

چرا قرآن گوشت خوك را حرام شمرده است؟
 
    
 
به نقل از اثبات اعجاز علمی قران - وكانون گفتمان قرآن كریم

قرآن كریم، انواع غذاها را كه برای جسم و روح انسان مفید بوده و ذائقه‌ی او را نیز ارضاء كرده حلال شمرده است، و از طرفی انسان را از خوردن غذاهای مضر و پلید نهی می‌كند.
ممنوعیت از غذاهای غیربهداشتی و تنفرآمیز یكی از خدمات دین الهی به بشریت است، زیرا در شرایطی كه میكروب كشف نشده بود و اثرات غذاهای پلید در بوجود آوردن بیماری‌ها روشن نبود، آنها را ممنوع اعلام كرده و این خدمت بزرگی در جهت سلامتی انسان‌ها می‌باشد.
یكی از حیوان‌هایی كه مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوك می‌باشد كه در قرآن از آن به «لحم خنزیر» یاد شده است:

{إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْكُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَ...} ؛
خدا، تنها (خوردن) مردار و خون و گوشت خوك و آنچه را كه به هنگام سربریدن نام غیرخدا بران بانگ زده شده حرام كرده است.
كه مضمون این آیه، در چهار سوره‌ی قرآن آمده است و علت تاكید قرآن بر این مطلب، همان اهمیت موضوع و خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوك و نیز آلودگی جامعه‌ی بشری به آن است به طوری كه هنوز در برخی كشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریكا گوشت خوك جزء غذاهای رسمی آنها قرار دارد.
حال می خواهم به حكمت حرام شمردن گوشت خوك بپردازیم :
برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوك به برخی از حكمت‌های قرآن اشاره كرده‌اند كه بعضی از آن موارد را در اینجا می‌آوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی می‌كنیم:
در مورد فلسفه‌ی حرمت گوشت خوك از دو جهت می‌توان سخن گفت:

الف. تأثیرات روحی و روانی گوشت خوك:
خوك حتی نزد اروپائیان كه از گوشت آن می‌خورند سمبل بی‌غیرتی است وحیوانی كثیف است. خوك در امور جنسی فوق العاده بی‌تفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر غذا در روحیات كه از نظر علمی ثابت شده است، تاثیراین غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است.
یكی از نویسندگان می‌نویسد: خوك غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را درمعرض خوك‌های نر دیگر قرار می‌دهد و حتی از این كار لذت هم می‌برد، كه این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی كه از آن تغذیه می‌كند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا می‌كنند.
ب. ضررهای بهداشتی و بیماری‌هایی كه توسط خوك به انسان منتقل می‌شود: برخی بیماری‌ها هستند كه از جمله عوامل ابتلای به آنها گوشت خوك است و استفاده از گوشت خوك در ایجاد آنها موثر است:

1-اسهال خونی؛

2-یرقان عفونی؛

3-انتامیب هیستولتیك، كه انسان را به اسهال آمیبی مبتلا می‌نماید؛

4-بیماری شبه باد سرخ كه در انسان به صورت لكه‌های سرخ و دردناك توأم با سوزش شدید روی دست‌ها ظاهر می‌شود؛
تصلب مشرایین ـ دردهای مفصلی و مسمومیت‌ها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریك موجود در گوشت خوك می‌باشد

5-خوك از خوردن چیزهای پلید حتی مدفوع خودش باكی ندارد لذا معده‌اش لانة اقسام میكروب‌هاست كه به گوشت و خون و شیرش هم سرایت می‌كند.

اما برخی بیماری‌ها تنها علت آن، خوردن گوشت خوك است از جمله:

1- »كرم كدوی خوك» كه درعضلات و مغز خوك یافت می‌شود كه انسان را دچارنارسائی‌هایی در دستگاه گوارش می‌كند.

2- »تری شینوز» این نیز كرم دیگری است كه باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوش‌ها و دمل‌های پراكنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و ... می‌شود كه تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است

3 - استفاده از گوشت خوك، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت می‌اندازد.
ناگفته نماند كه در كشورهای اسلامی در اثر مبارزه‌ی جدی اسلام، گوشت این حیوان مصرف نمی‌شود و لذا پیامدهای آن نیز كمتر به چشم می‌آید، اما در كشورهای غربی اروپا، آمریكا این ممنوعیت اعمال نمی‌شود ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری می‌گزینند؛ حتی در برخی از  كشورها مثل برخی قسمت‌های روسیه در اثر شیوع بیماری‌های مربوط به
گوشت خوك (كرم تركین یا ترشین) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام كرده‌اند  و همچنین بیماری كرم كدوی خوك به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در كشورهای اسلامی كه گوشت خوك مصرف نمی‌كنند به ندرت دیده می‌شود.

نتیجه :
حكمت تحریم گوشت خوك را می‌توان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوك شمرد ولی این ضررهای بهداشتی و اخلاقی فقط می‌تواند به عنوان فلسفه و حكمت این حكم مطرح شود ـ نه علت انحصاری آن ـ و هنوز باید منتظر كشفیات جدید علمی در این باره باشیم.پس حرام‌ها و حلال‌های خداوند دارای مصلحت‌ها و حكمت‌هایی است كه با پیشرفت علوم بدان‌ها  بیشتر پی می‌بریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نكات اشاره می‌كند كه علوم پزشكی و عقل آدمیان درصدر اسلم آنها را كشف نكرده بود كه نمونه‌ی آن همین تحریم گوشت خوك است كه برخی از مضرات و حكمت‌های آن اشاره شد. 
سایت اعجاز علمی 
 

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:16
سلامت و بهداشت جامعه

مزاجها

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: 1)افراد صفراوی مزاج 2) افراد سوداوی مزاج 3) افراد بلغمی مزاج 4) افراد دموی مزاج

صفراوی
صفرا ترشحات كبد است که رنگ آن زرد كه جزء آتش بوده گرم و خشك است و گرما زیاد تولید می كند.ph~8.5  است
بیماری صفرا
كسانی كه صفرا زیاد تولید می كنند - سر درد – شقیقه نبض میزند -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه - طعم دهانشان تلخ شده  ترش كردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید –تشنگی- سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچارخشکی بوده پوست سرشان ترك خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلك سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره –ابرو میریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهانه گیر -موها تکه تکه میریزد. – دیدن خواب هولناك افتادن از بلندی جنگ و ستیز
علت:
غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می كند.
غذای مضر برای صفرا مزاج ها:
پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماكارونی سیر (مطلقا نخورید مزاج كبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود)-شیرینی 
درمان:
انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشك – تمشك – زردآلو – هلو – خیار كاهو – هویج – روغن زیتون – كنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – كدو خورشتی – خوراك قارچ – كدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس - ماش - جو دو سر – لیمو عمانی 

سوداوی
سودا سرد و خشك از جنس خاك و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال تولید می شود و طحال را فعال می كند. PH  خون باید بالای 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش می رود) اگر سودا زیاد شود طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان و كابوس می بیند و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فكر زیاد بدون آنكه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یك بار– مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاكستری می شود – حالت تهوع– حس تاریكی چشم و شب كوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترك خوردن پوست – قلنج معده
علت
غذا های مانده و بیات و شور و نمك سود سودا را زیاد می كند
غذای مضر برای سوداوی مزاج ها
عدس - نوشابه با غذا - ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمك سود – خیار شور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) – پنیر نباید بخورند
درمان
خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند – كمی زنجبیل   زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده كنید – توت با آب گرم طهارت کند- –انجیر – خرما – كشمش – هل – دارچین – زیره  زعفران
بلغمی
بدن علیه خودش انقلاب می كند و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل كشك و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا است.از جنس آب وسرد و تر است و كسانی كه سردی زیاد بخورند (ماست ترشی)بلغم فعال می شود. وزیر چشم پف كرده - مزه دهانشان ترش می شود – پوست شل و ول و سفید و آبكی می شود – پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود و مو – لك قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا (پاركینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا - قلنج می كنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد كمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن - كسل و خواب آلود – جاری شدن آب از دهان در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود - رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد - فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه .
علت:
غذاهای لبنیات و ترشی و سركه بلغم را زیاد می كند.
غذای مضر برای بلغمی مزاج ها:
لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می كند)- چای – قهوه – نسكافه – میوه ترش و كال – نارنگی – كیوی – گرمك(سرد است) – خیار پوست كنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل
درمان:
گوشت (شتر – گوسفند - كبوتر – سار – گنجشك) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر- موسیر – خردل) - سبزیجات(كرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) - كلم – مارچوبه – هویج - كدوحلوایی - لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی
دموی 
از جنس هوا و گرم وتر است وبرای رساندن غذا واكسیژن به سلولها است.و اگر زیاد شود مزه دهان شیرین می شود- سر سنگین شده – – چرت زدن  كم حواس –كش آمدن آب دهان – زبان قرمز می شود مثل آنكه رب انار یا زرشك خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین كتف شده از لثه خون می آید و مضطرب میشود.
علت :
پرخوری وخوردن بیش از حد خون را زیاد می كند 
غذای مضر برای دموی مزاج ها:
پر خوری - بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ –شیرینی - غذای ممنوعه
درمان:
ناشتا (خاك شیر - بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یكی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حركات دودی روده را زیاد كرده و روده براحتی كار می كند – استفاده از ترشی طبیعی فصل (شاتوت - زرشك – لیمو ترش – آب نارنج – مركبات) – سوپ جو – نان جو - سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

منبع :وب سایت طب قرآنی

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:14
بهداشت روانی

نور در شب افسردگی می‌آورد
قرار گرفتن در معرض نور تلویزیون و لپ‌تاپ در شب می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبر آنلاین تحقیقات نشان می‌دهد نور صفحه تلویزیون و مانیتور در هنگام شب می‌تواند باعث بروز تغییراتی در مغز شود که در نهایت منجر به ناهنجاری‌های روحی و روانی شده و خطر ابتلا به افسردگی را نیز افزایش دهد.

نور در شب افسردگی می‌آورد

این مطالعات هم‌چنین دلیل آن‌که چرا میزان ابتلا به افسردگی در افرادی که در شیفت شب کار می‌کنند بیش‌تر است را توضیح می‌دهد.

نتایج این تحقیقات چندی پیش در نشست جامعه علوم عصبی که در سن‌دیگو برگزار شده بود مطرح شد.
در طول صد سال گذشته نورهای مصنوعی در بسیاری از کشورهای صنعتی بسیار افزایش پیدا کرده است و بسیاری از انسان‌ها در هنگام شب در یک محیط کاملا تاریک نمی‌خوابند.

برای بررسی اثرات مخرب قرار گرفتن در معرض نور در هنگام شب، دانشمندان تحقیقاتی را روی حیوانات انجام دادند. گروهی از این حیوانات در هنگام شب در اتاق‌های کاملا تاریک قرار می‌گرفتند و گروه دیگر در برابر نورهایی با شدت نور تلویزیون قرار ‌گرفتند. بعد از 8 هفته مطالعات روی این حیوانات نشان داد گروهی که در معرض نور قرار داشتند علائمی از افسردگی را از خود نشان دادند.

برای مثال آن‌ها به یک اندازه از غذا خوردن و نوشیدن آب شیرین لذت نمی‌بردند و میزان فعالیت آن‌ها نیز کاهش پیدا کرده بود.

دانشمندان یکی از عوامل بروز علائم افسردگی را افزایش تولید هورمونی به نام ملاتونین می‌دانند. ملاتونین به بدن اعلام می‌کند که شب فرا رسیده است، اما نور در روند تولید این هورمون در بدن اختلال ایجاد می‌کند. این هورمون دارای برخی خواص ضد افسردگی است و تولید آن می‌تواند برخی عوامل افسردگی را کاهش دهد.

به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که انسان‌ها در هنگام خواب از قرار گرفتن در مقابل نورهای مصنوعی اطراف خود مانند نور لپ‌تاپ‌ها و تلویزیون‌‌ها خودداری کنند.
سلامت نیوز

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:13
بهداشت روانی

گیاه بادرنجبویه محبوب زنبور عسل و مفید در درمان افسردگی

گیاه بادرنجبویه یا وارنگ بو محبوب زنبور عسل است، همچنین موجب از بین رفتن افسردگی می شود و داروی مورد علاقه ابوعلی سینا بود.

گیاه بادرنجبویه محبوب زنبور عسل و مفید در درمان افسردگی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ملیسا نام علمی بادرنجبویه است که از واژه‌ای یونانی، به معنای زنبور گرفته شده است، این گیاه محبوب زنبور عسل است و متجاوز از 2000 سال است که در نواحی مدیترانه می‌روید.

بر اساس نوشته‌های پلینی، گیاه‌شناس رومی در قرن اول میلادی  زنبور عسل با این گیاه بیش از سایر گیاهان به وجد و شور می‌افتند ، وقتی زنبور مسافت زیادی از کندو دور می‌شود، با عطر این گیاه راه بازگشت خود را پیدا می‌کند.
گفته می‌شود که زنبورهای عسل هیچگاه باغی را که بادرنجبویه در آن می‌روید ترک نمی‌کنند و کندوی معطر به بوی این گیاه، زنبورهای جدیدی را تشویق می‌کند که در آن کندو اقامت گزینند .
بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی‌سینا بودکه جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز می‌کرده است.

استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت، در این زمان کولپپر، گیاه پزشک بریتانیایی اعلام کرد که این گیاه تمام ناراحتی‌ها و افکار ناملایم را که ناشی از بیماری مالیخولیایی و صفرای سیاه است از مغز بیرون می‌کند.
آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی تایید می‌کند که اثر آرام بخشی بادرنجبویه به این علت است که گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می کند .
گیاه پزشکان و عطاران، روغن بادرنجبویه را برای از بین بردن افسردگی، نگرانی، بی قراری و سردردهای عصبی تجویز می‌کنند.

جوشانده یا شربت آن برای تقویت معده ، هواس ، کبد و ازدیاد هوش و حافظه تجویز می شود ، همچنین برای تنگی نفس و خفقان مفید است ، سکسکه را آرام می کند ، جویدن آن دهان را خوشبو می کند ، مزه مزه دم کرده یا جوشاندن آن برای استحکام لثه و دندان ها مفید است.
چای آن تعریق بدن را که راه درمان سنتی سرماخوردگی‌های همراه با تب است افزایش می‌دهدو همچنین نوشیدن چای بادرنجبویه بعد از غذا به هضم آن کمک می‌ کند.
از آنجا که روغن این گیاه عامل اصلی درمانی گیاه است، به سرعت تبخیر می‌شود، توصیه شده است که از مصرف خشک شده‌ گیاه خودداری و تازه آن استفاده شود.
در آشپزخانه برگ‌ های این گیاه به شربت مزه‌ لیمو می دهد و ژله‌های میوه‌ای خوش طعم می‌سازند.
در اسپانیا، برگ بادرنجبویه را به سس سالاد اضافه می‌کنند و برگ تازه آن را با چای معمولی مخلوط و یک نوشابه فرحبخش تهیه می‌کنند.

زیستگاه طبیعی
بادرنجبویه، گیاه بومی اروپای مرکزی و جنوبی، شمال آفریقا و غرب آسیا است.این گیاه بعدها به مناطق معتدل شمالی برده شده است.
بادرنجبویه، اغلب به صورت خودرو یافت می‌شود ، در جنوب انگلستان شرایط کشت و توسعه‌ این گیاه فراهم است ، خاک حاصلخیز و مرطوب و محل آفتابی، رشد بادرنجبویه را سرعت می‌بخشد . 
مشخصات ظاهری
بادرنجبویه گیاه بادوامی است که شبیه بوته نعنا است و بوی بسیار مطبوعی دارد ، ساقه‌های آن چهارگوش بوده و کمی کرکدار است و به بلندی سی تا هشتاد سانتی‌متر می‌رسند، نوک ساقه در بالای گیاه شاخه شاخه می‌شود و انشعاب ها به جهت های مختلف منحرف می‌شود.
برگ‌های زرد مایل به سبز آن به شکل بیضی و یا قلب هستند و لبه‌ آنها دندانه دندانه است ، وقتی برگها کوبیده می ‌شوند، بوی لیمو شیرین از آنها متصاعد می شود ، از اواخر تابستان تا اواسط پاییز، سنبله گلهای کوچک بادرنجبویه به رنگ زرد که بعدا به صورتی کم رنگ یا سفید تبدیل می‌شوند، ظاهر می‌گردد .
این گیاه به طور خودرو در نواحی مختلف مثل کوهستانها، کنار جاده ها ، سایه درختها، پای دیوارها، حاشیه باغها، بیشه ها و بالاخره تا ارتفاع 1800 متری می روید.
اطراف تهران، پس قلعه در ارتفاعات 1500 تا 1800 متری نزدیک در بند، کرج، قزوین، کرمان ،‌جنگل گلستان ،گنبد کاووس آذربایجان ، حسن بیگلو، کرمانشاه ، بین ریجاب و شالان ، لرستان ، گیلان (اطراف رشت) می روید.
سلامت نیوز

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:12
دانستنی های علمی

خودروی کثیف در فصل گرم بسیار برای سلامتی خطرناک است

 در یک تحقیق جدید ادعا شده است رانندگانی هر زمان که وارد خودروی خود می‌شوند در معرض خطر میکروب‌هایی مانند باسیلوس سروس و استافیلوککوس قرار دارند.

clean_car

دانشمندان به طور تصادفی خودروهایی را انتخاب کرده و آزمایش‌هایی را روی آن‌ها انجام دادند و متوجه شدند این باکتری‌ها که مرتبط با مسمومیت غذایی، حالت تهوع و عفونت‌های پوستی هستند در این خودروها وجود دارند.
دانشمندان با تحلیل کردن نمونه‌هایی از خودروها متوجه شدند باکتری‌های باسیلوس سروس و استافیلوککوس بر روی فرمان، دسته دنده و دستگیره‌های این خودروها وجود دارد و می‌تواند به انسان منتقل شوند.
عفونت‌های استافیلوککوس واگیردار هستند و می‌توانند از یک شخص به دیگری منتقل شوند. این باکتری‌ها می‌توانند باعث ابتلا به عفونت‌های پوستی و مسمومیت‌های غذایی شوند.
باسیلوس سروس هم یک باکتری است که می‌تواند تا فراهم شدن شرایط مناسب به حالت ساکن و خوابیده قرار گیرد و زمانی که منابع غذایی و گرمای کافی برای آن فراهم شود می‌تواند فعال شده و باعث حالت تهوع بسیار شدید، استفراغ و اسهال شود.
این آزمایش‌ها روی دستگیره‌های درها، فرمان، دسته دنده، دکمه‌های رادیو و ضبط، زیر صندلی‌ها انجام شد.
در این تحقیقات هم‌چنین مشخص شد نیمی از افراد معمولا داخل خودروی خود را کم‌تر از یک بار در ماه تمیز می‌کنند. به همان نسبت هم اعلام کردند که داخل خودروی آن‌ها غذا و نوشیدنی ریخته است و یک سوم هم گفتند که حیوانات خانگی خود را با خودرو حمل می‌کنند.
دکتر آنتونی هیلتون از دانشگاه آستون در این باره گفت: اگرچه بسیاری از ای باکتری‌ها بی‌خطر هستند، اما بعضی از آن‌ها می‌توانند بیماری های بسیار ناخوشایندی را باعث شوند.
بسیاری از افراد با شنیدن این موضوع که غذایی از داخل دست‌شویی آمده است ممکن است وحشت کنند، اما آن‌ها باید بدانند داشبود خودروی آن‌ها هم ممکن است دقیقا به همان اندازه آلوده بوده و باعث بروز بیماری شود.
خصوصا در حال حاضر هوا هر روز گرم‌تر می‌شود و به همین دلیل مردم باید توجه داشته باشند که هیچ باقیمانده غذایی در داخل خودروی آن‌ها باقی نماند، چرا که کوچک‌ترین ماده غذایی می‌تواند به منبع غذایی میکروب‌ها تبدیل شود. در این فصل هم‌چنین سعی کنید در داخل خودروی خود غذا نخورید یا از بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل کنید.
ورود حیوانات به داخل خودرو هم می‌تواند زمینه را برای ورود و فعال شدن این میکروب‌های خطرناک فراهم کند
خبرآنلاین

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:11
ریزه کاری های خانه داری

راهنمای خرید لوازم خانگی

وقتی برای خرید لوازم خانگی مانند یك یخچال، ماشین لباس‌شویی، ماشین ظرف‌شویی، اجاق گاز یا جاروبرقی روانه بازار می‏‏شوید چه چیزی برایتان از همه مهم‏تر است؟ اینكه بتوانید كالای مورد نظرتان را با ارزان‏ترین قیمت خریداری كنید؟ اینكه آن كالا دارای یك علامت تجاری (برند) خاص باشد؟ و یا اینکه متناسب با نیاز شما باشد و کیفیت بالایی هم داشته باشد؟ ...

lavazemkhanegi

برای خرید لوازم خانگی عجله نكنید. ابتدا به نیاز خود فكر كنید و وسیله‌ای را انتخاب کنید که نیازتان را برآورده کند، با میزان مصرف و تعداد افراد خانواده تان متناسب باشد و مصرف انرژی کمی هم داشته باشد. نکاتی درباره خرید یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و جاروبرقی را با هم مرور می‌کنیم.


یخچال


یخچال برای حفظ مواد غذایی از فاسد شدن و برای سالم ماندن غذاها نقش مهمی دارد. برای خرید یخچال توجه به ظرفیت و میزان مصرف برق اهمیت زیادی دارد. هرچه تعداد افراد یك خانواده بیشتر باشد، به‌طور حتم ظرفیت یخچال نیز باید بزرگ‌تر باشد. همچنین هنگام خرید یخچال باید به نشان استاندارد و موارد ایمنی توجه كرد. توجه به محلی كه باید یخچال را در آنجا قرار دهید نیز مهم است تا بدانید یخچالی كه قرار است خریداری شود چه اندازه باشد. از آنجا كه باز و بسته كردن در یخچال باعث استهلاك، فعالیت بیشتر موتور یخچال و همچنین مصرف برق بیشتری می‌شود، بهتر است تا حد امكان از یخچال‌هایی استفاده كرد كه روی در آن آبسرد كن و یخ‌ساز وجود دارد.


لباس‌شویی


ماشین لباس‌شویی هم از لوازم خانگی است که در بیشتر خانه‌ها وجود دارد. حداكثر مصرف ماشین لباس‌شویی حدود 35 كیلو وات در ساعت است كه بیشتر این انرژی صرف گرم كردن آب می‏شود. بنابراین در مورد خرید این وسیله نیز توجه به برچسب انرژی بسیار مهم است. ماشین‏های لباس‌شویی با خصوصیات و طرح‏های مختلفی تولید می‏شوند و تولید كنندگان این ماشین‏ها با تغییر مداوم اشكال و اجزای داخلی آنها سعی دارند از هر نظر تولیدات خود را كامل‌تر کنند. در حال حاضر ماشین‌های موجود در بازار به دو شكل تمام اتوماتیك و نیمه اتوماتیك بوده و نوع نیمه اتوماتیك نیز به دو صورت دو قلو (دارای قسمت شستشوی لباس) و قسمت خشك كن لباس و نوع ساده یا سطلی در اختیار مصرف كنندگان قرار می‏گیرد. برای خرید توصیه می‌شود ظرفیت ماشین لباس‌شویی را مطابق با تعداد نفرات خانواده و مقدار لباس‌های كثیف در هر هفته انتخاب كنید.


اجاق گاز


گاز ارزان و در دسترس در كشور، مهم‌ترین عامل برای انتخاب اجاق آشپزی گازسوز است. در اغلب كشورهایی كه از منابع گازی بی‌بهره هستند، اجاق‌های برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‏ترین نكته در اجاق گازها بالا بودن ایمنی آن است. برخی اجاق گازها دارای پیلوت هستند كه برای ایمنی اجاق تعبیه شده است اما عده‌ای آن را دوست ندارد چون باید برای روشن ماندن شعله گاز كمی شیر تنظیم را نگه دارند تا پیلوت داغ شود. اما با این كار زمانی كه گاز قطع شود و بعد از مدتی وصل شود و یا كتری آب یا شیرجوش سر بروند و شعله را خاموش كنند، بعد از چند ثانیه پیلوت فعال می‌شود و جریان گاز را قطع می‌كند. در غیر این صورت گاز در سراسر محیط آشپزخانه و خانه منتشر می‏شود و ممكن است انفجار و آتش‌سوزی اتفاق بیفتد.


جاروبرقی


جاروبرقی یکی از لوازم خانگی است که به نظافت خانه و سلامت افراد خانه کمک می‌کند. هرچه قدر میزان پاكیزگی خانه بیشتر باشد، سلامت و آرامش افراد آن خانه نیز بیشتر است. برای خرید یك جارو برقی باید به متراژ خانه، تعداد فرش، میزان كثیفی، تعداد جمعیت خانواده و تعداد دفعاتی که خانه‏تان را جارو می‌كنید توجه كرد. توان جاروبرقی‌ها از 1000 تا 2200 و بیشتر متغیر است البته چند سالی است كه مدل‌های 1300 وات جای 1000 وات را پر كرده‌اند.


3 پیشنهاد مقرون به صرفه


بررسی‌ها نشان داده است 30 تا 45 درصد باز و بسته شدن در یخچال به خاطر برداشتن یخ یا آب سرد است و با خرید یخچال‌هایی که روی درشان آبسردکن تعبیه شده، می‌توان 5 تا 10 درصد از مصرف انرژی برق كاست.


اگر خانواده‌ای كم جمعیت دارید نوع 5 كیلوگرمی ماشین‌لباس‌شویی مناسب است و اگر پرجمعیت هستید بهتر است نوع 7 كیلوگرمی را انتخاب كنید.


اگر مساحت خانه زیر 60 متر باشد جارو برقی با توان 1300 وات، برای خانه‌هایی با مساحت 60 تا 90 متر 1500 وات، برای متراژ 90 تا 120 متر 1700 وات و برای خانه‌هایی با متراژ بالاتر از 120 متر و با ریخت و پاش بیشتر جاروبرقی با توان 2000 و 2200 وات انتخاب مناسبی است.

 www.salamatiran.com

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:10
ریزه کاری های خانه داری

«پسماند»، «زباله» یا «آشغال»؛ نامش را هرچه می‏خواهید بگذارید، فرق چندانی ندارد. موضوع این است که خیلی از ما، به این که هر روز چه حجم زباله، پسماند یا آشغال وارد چرخه محیط زیست می‏کنیم فکر نمی‏کنیم. اگر سطل زباله چند روز از خانه یا آپارتمانتان خارج نشود، چه اتفاقی می‏افتد؟

کره زمین، خانه و محیط زیست همه انسان‌هاست. گاهی ما فکر می‏کنیم با گذاشتن کیسه زباله بیرون خانه دیگر مسئولیت‏مان تمام شده است و اصلا فکر نمی‏کنیم که چه اتفاقی قرار است برای این زباله‏ها بیفتد. چه‌قدر انرژی و هزینه صرف جمع آوری‏شان می‏شود و چه قدر به آلودگی‏های زیست محیطی اضافه می‏گردد و سهم ما در این‏میان چه قدر است؟

سالانه ‏میلیون‏ها تن زباله شهری تولید می‏شود که بخش زیادی از این زباله‏ها مربوط به بخش خانگی هستند. نیمی از محتویات سطل‏های زباله، قابل بازیافت است. 30 درصد‏ میوه‏ها و سبزی‏ها قابل کمپوست شدن (کود) هستند، اما با وجود اینکه می‏توان 68 درصد زباله‏های خانگی را بازیافت یا تبدیل به کمپوست کرد، تنها در بخش بسیار کمی این کار انجام می‏شود. به‌عنوان مثال در انگلستان تنها 15 درصد زباله‏ها بازیافت می‏شوند.

بازیافت پسماندها به کاهش تولید زباله، حفظ منابع زیست محیطی، کاهش مصرف انرژی، کاهش گازهای گلخانه‏ای و تغییرات آب و هوایی و کاهش هزینه‏ها کمک می‏کند.

چه طور زباله کمتری تولید کنیم؟

ما باید تمام سعی‏مان را برای تولید زباله ی کمتر انجام دهیم، اما چه طور و چگونه؟

1- بسته‏ های محصولات یکی از موارد تولید زباله‏اند. ما محصولات را استفاده می‏کنیم و بسته‏بندی‏شان را که اغلب پلاستیکی‏اند به صورت زباله وارد محیط زیست می‏کنیم. بهتر است از ابتدا به این موضوع توجه داشته باشیم و به جای خرید حجم کمی محصول در چند بسته‏بندی، حجم بیشتر در یک بسته‏بندی بزرگ‌تر را انتخاب کنیم، (مثلا به جای چند قوطی مایع صابون کوچک، یک ظرف بزرگ مایع صابون بخریم)، اگر مصرف‏تان به ‏اندازه‏ای است که از محصول پیش از رسیدن تاریخ انقضا استفاده می‏کنید این کار برای‏تان مقرون به صرفه هم خواهد بود.

این نکته هنگام خرید حبوبات، آرد، تخم مرغ ، شیر و سایر محصولات غذایی نیز کاربرد دارد. هنگامی که در فروشگاه به قفسه محصولات نگاه می‏کنید، آنهایی را انتخاب کنید که بسته‏بندی کمتر و قابل بازیافتی دارند.

2- راه دیگر برای کاهش حجم زباله استفاده مجدد از وسایل و لوازمی است که کاربردشان را از دست داده‏اند. بهتر است لوازمی مانند کامپیوتر و تلویزیون، ‏میز و مبلمان را که نمی‏خواهید، برای استفاده در اختیار دیگران قرار دهید. با این کار چند سال دیرتر به حجم زباله‏ها اضافه خواهد شد. این لوازم را می‏توانید به صورت رایگان در برخی روزنامه‏ها آگهی کنید و بفروشید. راه دیگر هم این است که خودتان در موارد دیگر از آنها استفاده‏ کنید. مثلا حوله و لباس‏های کهنه‏تان را پس از شستن و ضدعفونی کردن، برای گرد گیری و تمیز کردن وسایل خانه استفاده کنید.

غذاهایی که زباله می‏شوند

تبدیل مواد غذایی به زباله یکی از موارد روشن اسراف است. طبق گزارش موسسه کشاورزی آمریکا، 27 درصد از منابع غذایی جهان در سال 1995به زباله تبدیل شده است. این در حالی است که تعداد زیادی از مردم روی همین کره خاکی از گرسنگی رنج می‏برند. یکی از علل تبدیل غذا به زباله، بی‌توجهی به خرید یا پخت غذا به مقدار زیاد و بیشتر از نیاز است که با کمی دقت، به راحتی قابل پیشگیری است.

زباله‏های خطرناک

باتری و زباله‏های برقی، لامپ‏های فلورسنت و دماسنج جیوه‏ای به دلیل داشتن مواد سمی، جزو زباله‏های خطرناک هستند و در برخی کشورها اجازه داده نمی‏شود با سایر زباله‏ها یک جا قرار بگیرند. یک راه مناسب برای کاهش تولید این زباله‏ها استفاده از مواد جایگزین مانند استفاده از باتری قابل شارژ و دماسنج الکلی است.

شوینده‏ها، اسید، ضدیخ، روغن ترمز، رنگ‏های روغنی، تینر، حشره‌کش‏ها و آفت‌کش‏ها و حلال‏ها هم از پسماندهای خطرناک خانگی هستند. بهتر است استفاده از مواد سفید‌کننده و ضدعفونی‌کننده را محدود کنید و از جایگزین‏های کم‌خطر مانند محلول آب و مایع شوینده یا محلول آب و سرکه استفاده کنید. برای دور نریختن باقی‌مانده رنگ خانه هم بهتر است از ابتدا سطحی که می‏خواهید رنگ کنید،‏ اندازه بگیرید. یک لیتر رنگ مساحت 10 مترمربع را می‏پوشاند.

ظروف یک‌بارمصرف هم که این روزها مصرفش زیاد شده، یکی از زباله‏های خطرناک است که به محیط زیست آسیب می‏رساند. در خانه و مهمانی‏ها از این ظروف استفاده نکنید. 100 رستوران در پکن برای حفظ محیط زیست تصمیم گرفته‏اند از ظروف یک‌بارمصرف استفاده نکنند و قاشق و ظروف را به شیوه کاملا بهداشتی بشویند و باز هم مورد استفاده قرار دهند. اگر حال و حوصله غذا درست کردن نداشتید و خواستید از بیرون غذا بگیرید، بهتر است قابلمه‏تان را همراه ببرید و چند ظرف یکبار مصرف را وارد محیط زیست نکنید.

زباله تر و خشک یعنی چه؟

پس از تلاش برای تولید کمتر زباله، بازیافت مورد توجه قرار می‏گیرد. اگر تصمیم گرفته‏اید شما هم در چرخه سبز بازیافت نقشی داشته باشید، باید زباله‏های تر و خشک را از هم جدا کنید.

غرفه‏های بازیافت

شاید بگویید خب بعد از اینکه زباله‏های تر و خشک را جدا کردیم، چه کار کنیم. خیلی‏ها همین‌طور منتظر می‏مانند تا یکی در خانه‏شان را بزند و زباله‏های خشک را از آنها بگیرد و چون این اتفاق نمی‏افتد، زباله‏های خشک را که کلی وقت صرف جدا کردنشان کرده‏اند با سایر زباله‏ها بیرون می‏گذارند.

می‏توانید زباله‏های خشک را در کیسه‏های نایلونی آبی رنگ که توسط شهرداری محل توزیع می‏شود، جمع کنید و یا آنها را به غرفه‏های بازیافت تحویل دهید.

غرفه‏های بازیافت از چند سال پیش با هدف توسعه و ترویج فرهنگ تفکیک زباله بین شهروندان و پاکسازی محیط زیست از زباله‏های غیرقابل بازیافت، در مناطقی از شهر تهران دایر شده‏اند. این غرفه‏ها در برخی مناطق از جمله مناطق شمال و شمال شرق تهران و در میادین میوه و تره بار به چشم می‏خورند و در ازای دریافت پسماند خشک، به افراد مواد شوینده یا بن کالا مثلا بن خرید گل و گیاه می‏دهند. ادارات، مراکز تجاری و مجتمع‏های مسکونی در صورتی که حجم پسماند خشک‏شان از یک تن بیشتر باشد، می‏توانند با تماس با شماره 137 از خودروهای ویژه این کار استفاده کنند.

پسماندهای خشک

 کاغذ و مقوا

انواع روزنامه، مجله، کتاب، دستمال کاغذی، عکس، بسته های کاغذی شیر و آب‌میوه، جعبه‏های شیرینی و کفش و لباس، ‏شانه تخم مرغ و ...

پلاستیک

انواع ظروف پلاستیکی، روکش‏ها و کیسه‏های پلاستیکی، طناب‏های پلاستیکی، اسباب بازی‏های پلاستیکی، فیلم‏های عکاسی، انواع ابر و اسفنج و ...

فلزات

انواع قوطی فلزی کمپوت، کنسرو، نوشابه، رب، وسایل فلزی آشپزخانه، شیرآلات، لوله‏ها و توری‏های فلزی، ظروف و لوله‏های مسی، چدنی، آهنی، فویل‏های آلومینیومی، رادیاتور و ...

شیشه

انواع ظروف شیشه‏ای، لامپ‏های ساده و فلورسنت، آینه، سرامیک، چینی، بلور و ...

منسوجات و چرم

انواع لباس‏های کهنه و پارچه‏های مستعمل، انواع وسایل پارچه‏ای، انواع کیف و کفش، البسه و وسایل چرمی

چوب

انواع جعبه‏های چوبی، سرشاخه، برگ درخت، مبل،‏میز، وسایل چوبی آشپزخانه و ...

لوازم الکتریکی و الکترونیکی

سیم، کابل، پریز، دیسکت، سی‌دی، نوار کاست، ماشین حساب، ساعت، لوازم کامپیوتر، چراغ قوه، انواع باتری، تلفن، تلویزیون و...

پسماندهای تر

پسماندهای غذایی

برنج، خورشت، گوشت، مرغ، ماهی، روغن‏های خوراکی سوخته و فاسد شده و ...

سبزی و ‏میوه

پسماند میوه و سبزی، میوه و سبزی فاسد شده، تفاله چای و ...

 

هفته نامه سلامت

پنج شنبه 2/10/1389 - 0:7
ریزه کاری های خانه داری

تنها ظروفی كه در كارخانه‌هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید می‌شوند، استاندارد و بهداشتی هستند.

مهندس رفیعی در این زمینه حتی می‌گوید: «طبق نظر كارشناسان، تفلون مرغوب حتی اگر بلعیده شود، بدون هیچ اثر سوئی بر بدن، دفع می‌شود.»

به هر حال از آنجایی كه اصولا در بلعیدن تفلون هیچ خاصیت و لذتی وجود ندارد، بهتر است در استفاده از تفلون‌ها نكات ایمنی را رعایت كنید:

*برای شستشوی این ظروف حتما از ابر استفاده كنید و با سیم ظرف‌شویی به جان قابلمه‌های تفلونی خود نیفتید.

*در ضمن بهتر است از پودرهای شوینده استفاده نكنید و به استفاده از مایع ظرف‌شویی بسنده كنید.

*قاشق فلزی را هم به ته ظرف تفلونی نكشید و برای این كار از قاشق‌های تفلون یا چوبی استفاده كنید. این ‌طوری می‌توانید مطمئن باشید كه در میان لقمه‌های غذایتان تكه‌های تفلون وجود ندارد.‌

*نكته مهم در مورد ظروف تفلون این است كه هرگز برای صرفه‌جویی و كمك به اقتصاد خانواده، به بازسازی ظروف تفلون خود فكر نكنید و به دنبال راه‌های دیگری باشید، چون وزارت بهداشت با توجه به مورد تایید نبودن واحدهای بازسازی تفلون و نوع تفلون مصرفی در این موارد، فعالیت این‌گونه واحدها را غیرمجاز اعلام كرده است.

اگر چه پوشش این ظروف با خراشیدن یا سائیدن كنده می شود، ولی سازمان غذا و دارو تائید كرده كه این ذرات بدون تغییر از بدن عبور می كنند و دفع می شوند و خطری برای سلامتی ندارند.

ظروف نچسب تنها وقتی مضر می شوند كه تا دمای بالاتر از 350 درجه ی سانتیگراد یا 650 درجه ی فارنهایت حرارت داده شوند. این هنگامی رخ می دهد كه یك ماهیتابه خالی روی شعله گذاشته شده است. در این حالت لایه ی نچسب، دودی آزاد می كند كه سمی و آزاردهنده است. البته از دودی كه روغن های معمولی روی حرارت ایجاد می كنند، كمتر سمی است.
پنج شنبه 2/10/1389 - 0:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته