• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 60
تعداد نظرات : 27
زمان آخرین مطلب : 5075روز قبل
دانستنی های علمی
با عرض سلام به همه با توجه به زیاد بودن انواع شماره های پلاک شهرها آنهایی را که میدانستم برایتان گذاشتم و تقاضا دارم برای کامل شدن این مجموعه هرکس پلاک شهر خود و یا شهرهایی را که میداند بگذارد
استان شماره شهر
تهران ایران 11 شمال تهران (1-3-4-5-7-8-22)
تهران ایران 22 غرب و مرکز تهران (2-6-10-11-12)
تهران ایران 33 شرق و جنوب تهران (9-13-14-15-16-17-18-19-20-21)
تهران ایران 44
تهران ایران 68 کرج
خراسان ایران 12 مشهد
خراسان ایران 32 بجنورد
خراسان ایران 42 بیرجند و شیروان
خراسان سایر شهرهای خراسان
خراسان ایران 96 شاهرود با حرف ج
خراسان ایران 96 دامغان با حرف ب
اصفهان ایران 13 اصفهان
اصفهان ایران 43 شاهین شهر
اصفهان ایران 23 کاشان-اردستان
خوزستان ایران 14 اهواز
خوزستان ایران 24 آبادان
آذربایجان شرقی ایران 15 تبریز
آذربایجان شرقی ایران 25 سایر شهر ها
آذربایجان غربی 17ارومیه
آذربایجان غربی 27 سایر شهر ها
همدان ایران 18 همدان
همدان ایران 28 سایرشهرهای همدان
مرکزی ایران 47 اراک
مرکزی ایران 57 دلیجان
کرمان ایران 45 کرمان
گیلان ایران 46 رشت
بوشهر ایران 48 بوشهر
یزد ایران 54 یزد
یزد ایران 64 سایرشهرهای یزد
مازندران ایران 62 ساری
مازندران ایران 56 رامسر و غرب مازندران
مازندران ایران 72 سایرشهرهای مازندران
گلستان ایران 59 گرگان
گلستان ایران 69 سایر شهرهای گلستان
سمنان ایران 86 سمنان
فارس ایران 63 شیراز
فارس ایران 73 شهرهای شمالی فارس
فارس ایران 83 شهرهای جنوبی فارس
قزوین ایران 79 قزوین
زنجان ایران 78 زنجان
اردبیل ایران 91 اردبیل
ایلام ایران 98 ایلام
قم ایران 16 قم
هرمزگان ایران 84 بندرعباس
کردستان ایران 51 سنندج
کردستان ایران 61 سایرشهرهای سنندج
چهار محال بختیاری ایران 71 شهرکرد 
پنج شنبه 24/4/1389 - 14:24
طنز و سرگرمی
سعی كنید هرروز لباسهایتان را آپگرید كنید

داشتن موبایل شیك و جدید خیلی مهم است

برای موبایلتان چند جلد بخرید تا بتوانید موبایلتان را به سادگی با لباستان هماهنگ كنید

مدل مو خیلی مهم است هرچه در این زمینه هزینه كنید باز هم كم است

هر روز چند كلمه جدید از دیكشنری استخراج كنید تا به هنگام نیاز به كار بگیرید
اگر با كسی قرار میگذارید با نیم ساعت تاخیر به سر قرار بروید وا ز خیابانهای شلوغ گله كنید

مكالمات تلفنی خود را به چند ثانیه خلاصه كنید. خانومها بیشتر تمرین كنند
در میهمانی چای را با قند نخورید بلكه با نوك قاشق كمی شكر ریخته و فقط دو بار به هم بزنید

و چای را به یكباره نخورید بلكه یك كم چای بخورید چند كلمه حرف بزنید كمی چای كمی حرف ..... و

یوگا ورزش با كلاسی است حتما این ورزش را یاد بگیرید

هنگامی كه كرایه میدهید هیچ وقت پول خرد ندهید حتی المقدور تراول یا بیست هزار ریالی بدهید

هر روز یك روزنامه به زبان انگلیسی خریده و هر كجا میروید همراهتان ببرید
به كلاسهای آموزش موسیقی رفته و همیشه كیف گیتار به دوشتان بیاندازید

همیشه چوب اسكی و چوب گلف را در ماشینتان داشته باشید

در رستوران یا در میهمانی نصف كباب تان را میل نكرده و در بشقاب دست نخورده باقی بگذارید
 
 
نویسنده:ahmad
پنج شنبه 24/4/1389 - 12:3
بیماری ها


در ماه‌های پایانی سال طبق یک رسم و سنت قدیمی، پاکیزه کردن منازل آغاز می‌شود که در این میان بیماران دیابتی به علت افزایش فعالیت و احتمال افت قند خون باید دقت بیشتری داشته باشند.

 

 

ورزش یا فعالیت جسمی در کنترل قند خون نقش دارد اما این نقش ممکن است مثبت یا منفی باشد. در واقع، دیابتی‌ها می‌توانند از ورزش برای کنترل قند خونشان کمک بگیرند تا قند خونشان به طور مستمر در حد مطلوب باقی بماند

 

 

«خانه تکانی و خرید» این ایام فعالیتی غیرمعمول است که یک دیابتی باید به آن توجه داشته باشد و با برنامه با آن مواجه شود؛ از «مدت و شدت» فعالیت، برآوردی داشته باشد تا بتواند میزان انسولین و داروی مورد نیازش را با نظر پزشک تنظیم کند؛ البته دیابتی‌هایی که آموزش مستمر داشته‌اند و طی سالیان گذشته قند خونشان در حد طبیعی کنترل شده به خوبی می‌دانند در چنین مواقعی چگونه عمل کنند تا قند خونشان از کنترل خارج نشود

 
پنج شنبه 24/4/1389 - 12:0
نوجوان و جوان
 

نوجوانان ، سیگار ، پیشگیری


امروزه علی رغم هشدارهای پیاپی مجامع پزشکی و فرهنگی ، مصرف سیگاربه طور روز افزون در جامعه بالا می رود .
متاسفانه آسیب ها و پیامدهای ناشی از مصرف سیگار ، بسیار جدی و بعضاً جبران ناپذیر هستند و اغلب سیگاری ها با اینکه از مضرات سیگار با خبرند ، ولی از روی عادت و به بهانه کسب آرامش و رفع خستگی ، اقدام به مصرف این ماده خطرناک می کنند و سلامت جسم و جان خود را به خطر می اندازند .میزان مصرف افراد سیگاری ، با ایجاد تشدید مسائل روانی افزایش می یابد و گاه به حدی می رسد که جای خواب و خوراک را نیز می گیرد.

 

دوری از خانواده ، بیکاری ، محرکهای روانی ، اصرار دوستان و خویشان و حتی علاقه شخصی ، کسب لذت و تقلید و خودنمایی ، از عوامل موثر در روی آوری به سیگار است . استعمال سیگار در نوجوانان ، بیشتر جنبه خود نمایی دارد و آرام آرام برای کسب لذت صورت می گیرد . آغاز مصرف سیگار در سنین جوانی و میانسالی ممکن است تاثیر چندانی بر خلقیات فرد نداشته باشد ؛ ولی تجربه استعمال سیگار تا قبل از بیست سالگی یعنی در بحرانی ترین سنین نوجوانی ، به این سبب که دوران شخصیت سازی نوجوان است و هر تجربه ای را تا آخر عمر فرا راه خود قرار می دهد ، بسیار خطرناک است . یکی از دلایل اصلی روی آوری نوجوانان به سیگار، کنجکاوی در امتحان کردن آن است که اغلب ازطریق دوستان و همسالان تبلیغ می شود و آرام آرام برای ادامه این تجربه ، بهانه های دیگری نیز فراهم می شود . برخی از نوجوانان برای مخالفت با خانواده و رفع حقارتها به این کار دست می زنند و می خواهند از این طریق اعتماد به نفس بیشتری کسب کنند . رقابت با گروه همسالان از طریق خود نمایی ، بزرگترین دلیل شایع برای آغاز کشیدن سیگار است .
بسیاری از پسران نوجوان سیگاری ، عقیده دارند که با هر پکی که به سیگارمی زنند ، احساس مردانگی می کنند و این شیوه به زودی جزئی از شخصیت آنها می شود . تقلید از پدر و مادر و اطرافیان نیز تاثیر زیادی در سیگاری شدن نوجوان دارد .اضطراب ، تنش ، محرکهای شدید روانی و ناراحتی های خانوادگی عوامل عمده زمینه ساز برای روی آوردن به سیگار هستند . مسأله تاسف بار این است که نوجوان سیگاری که ازطریق سیگار به آرامش کاذب دست می یابد و با پنهان کردن مشکل خود از خانواده هر روز بیش از پیش به دوستان هم دردش روی می آورد ، بهترین طعمه عاملان پخش مواد مخدر نیز خواهد شد. در این میان خانواده ها بیش از دیگر گروههای اجتماعی در پیشگیری از سیگاری شدن نوجوانان نقش دارند .
نقش خانواده در مراقبت از نوجوانان
دوره نوجوانی ، دوره ای حساس و شگرف و حد فاصل کودکی و جوانی است . خانواده های هوشیار باید با آگاهی از شرایط ویژه این دوره ، همواره مراقب فرزندان نوجوان خود باشند . موقعیت حساسشان را درک کنند و هرچه بیشتر آنها را در پناه خود بگیرند . وقتی که مشکلات نوجوان در محیط خانه و در جمع صمیمی خانواده بدون ترس از تنبیه و شماتت مطرح شود ، و از طریق راه حلهای منطقی والدین رفع گردد ، دیگر نیازی به حضور و دخالت دوستان و همسالان نیست . نقش تربیتی خانه و خانواده به عنوان محیطی که فرزندان بیشترین وقت خود را در آن می گذرانند تا جایی مهم است که به جرأت می توان گفت ، منشاء تمام موفقیتها و شکستها را باید در شیوه تربیتی خانواده ها جستجو کرد .والدین باید هوشیار باشند و ارتباطات ، رفتار و آمد و شدهای نوجوان خویش را تحت نظر بگیرند ، و اگر احساس کردند بلای مهلک سیگار ، گریبان فرزندانشان را گرفته با سعه صدر و بدون فوت وقت این نطفه شوم را خفه کنند .
آموزش قبل از سن
۱۵ سالگی ، تلاش برای کاستن فشارهای روانی ، تشویق و تقویت به موقع موفقیتها ، فراهم کردن تفریحات سالم و سازنده و درونی کردن ارزشها در پیشگری از روی آوردن نوجوان به سیگار تاثیر زیادی دارد

پنج شنبه 24/4/1389 - 11:59
بیماری ها

تقویت حافظه

 
هنگام تمرکز، همزمان چند کار را انجام ندهید!
مراحل تشکیل و نگهداری در حافظه

مغز طی سه مرحله عملیات تشکیل و نگهداری خاطرات را انجام می دهد:
اکتساب: اطلاعات جدید از طریق راه های میان نرون ها وارد مغز شده و به منطقه اختصاصی خود می رسد. کلید رمزگذاری اطلاعات برای نشستن در حافظه، تمرکز است. اگر شما با توجه و علاقه روی اطلاعات تمرکز نکنید، آنوقت مثال بارز: از این گوش وارد می شود و از گوش دیگر بیرون می رود، خواهید بود! به همین دلیل است که معلمان همیشه از دانش آموزان می خواهند که به درس توجه کنند.

استحکام: اگر شما به خوبی تمرکز کرده باشید تا اطلاعات جدید در مغز شما رمزگذاری شوند، هیپوکامپوس سیگنالی می فرستد تا این اطلاعات در حافظه بلندمدت شما ذخیره شوند. این اتفاق سریع تر رخ می دهد اگر مورد به چیزی مربوط باشد که شما از قبل می دانید یا باعث برانگیختن عواطف شما شود.

بازیابی: وقتی شما اطلاعات را بازخوانی می کنید، مغزتان باید همان الگو از سلولهای عصبی را فعال کند که برای ذخیره از آن استفاده کرده بود. هر چقدر شما بیشتر به آن اطلاعات نیاز پیدا کنید، نگهداری آن در میان ارتباطات سلولهای عصبی سالم راحت تر خواهد بود.

نکاتی برای تقویت و بهبود حافظه:
آیا احساس می کنید حافظه ضعیفی دارید؟ احتمالا در هنگام پردازش اطلاعات عادتهای غیرمفیدی دارید که باعث این امر می شود. به غیر از بیماری ها، اختلالات یا جراحت ها، شما می توانید حافظه خود را بهبود بخشید.

تمرینات مغزی: حافظه مانند قدرت ماهیچه هاست: "از آن استفاده کن و گرنه از دستش می دهی". تازگی و تحریک حسی مبنای تمرین مغزی است. اگر شما روال روزمره زندگی تان را بشکنید و بتوانید برای انجام کارهای خود چالشی ایجاد کنید، آن زمان از گذرگاه هایی در مغزتان استفاده خواهید کرد که قبلاً استفاده نکرده بودید. مانند اینکه دندان هایتان را با دست دیگرتان که به آن عادت ندارید مسواک بزنید و در اینصورت ارتباطات کوچک در سمت غیرغالب مغز ایجاد می شود.

یا از تمرینات عصبی کمک بگیریدتا مجبور شوید از توانایی ذهنی خود در راه های غیرمعمول استفاده کنید مثلا با چشمان بسته حمام کنید و لباس بپوشید. درباره موضوعی که تابحال به آن توجهی نداشته اید و چیزی نمی دانستید، یک دوره آموزشی بگذرانید، یک بازی استراتژیک یاد بگیرید، روشهای آشپزی نا آشنا و جدیدی را امتحان کنید. این بهترین راه برای فعالیت سیناپس های عصبی است.

غیر از راه های ویژه ای که در بالا گفتیم، راه های معمولی نیز هستند که به شما کمک خواهند کرد:
توجه کافی داشته باشید: بدون توجه چیزی در مغز شما رمزگذاری نمی شود، در نتیجه آن را یاد نخواهید گرفت و متعاقباً چیزی به یاد نخواهید آورد. 8 ثانیه طول می کشد تا یک نمونه از اطلاعات در هیپوکامپوس شما پردازش شود و وارد بخش اختصاصی اش شود. پس در هنگام تمرکز، همزمان چند کار را انجام ندهید! اگر به سرعت حواستان پرت می شود، اطلاعات را در جایی دریافت کنید که ساکت باشد و چیزی باعث انقطاع تمرکز نشود.

-بسیاری از مردم از طریق بصری فرا می گیرند. در بهترین حالت آن مطلب را باید بخوانند یا آن موضوع را بصورت تصویری مشاهده کنند. اما بعضی از مردم از طریق شنوایی یاد می گیرند. آنها باید اطلاعات را ضبط کنند و انقدر گوش دهند تا به خاطر بسپارند

 

 
 
پنج شنبه 24/4/1389 - 11:58
آموزش و تحقيقات
 

آمار اعتیاد دانشجویی از گمانه تا واقعیت


میانگین معتاد حرفه ای در میان دانشجویان از نرم جامعه کمتر است، اما تحقیقات نشان می دهد رشد آمار دانشجویانی که به صورت تفننی برای یکبار مواد مخدر مصرف کرده اند، نگران کننده است.همانطور که درباره معتادین در جامعه نمی توان آمار دقیقی ارائه داد، آماری در خصوص تعداد دانشجویان معتاد حرفه ای در کشور وجود ندارد. ضمن اینکه نسبت دانشجویان درگیر با مواد مخدر در شهرستانهای مختلف متفاوت است و آمار روز به روز تغییر می کند از این رو ارائه آمار در این زمینه غیر علمی است.
آمار دانشجویانی که یک بار مصرف مواد مخدر را تجربه کرده اند
آمار دانشجویانی که یک بار یک نوع ماده مخدر را تجربه کرده اند بسیار بیشتر از تعداد معتادین حرفه ای در محیطهای دانشگاهی است. بر اساس تحقیقی که انجام شده است بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از دانشجویانی که به عنوان نمونه این تحقیق در نظر گرفته شده بودند، اعتقاد داشتند تنها یک بار مصرف مواد مخدر اعتیاد آور نیست و شیوع چنین برداشتی در میان دانشجویان تصوری خطرناک است. مصرف تنها یک بار حشیش را برابر با یک صرع بزرگ است که در آن بخشی از سلولهای مغزی از بین می روند.حشیش ماده مخدری است که تعداد قابل توجهی از دانشجویان تجربه مصرف آن را برای یک بار داشته اند و در این زمینه ضروری است مسئولین مختلف بویژه متصدیان امور دانشگاهی در خصوص چگونگی توزیع و مصرف این مواد کنترل های لازم و پیشگیری های اولیه را مبذول کنند. حتی بر اساس یکی از تحقیقات صورت گرفته حدود ۴۰ درصد دانشجویان برای یک بار مصرف حشیش را تجربه کرده اند. البته تجربه مصرف مواد در محیط های دانشجویی بیشتر به صورت تفننی است و موادی مانند حشیش، ترامادول و برخی از قرصها بیش از سایر مواد مخدر مصرف می شود. گرایش برخی دانشجویان بیشتر به سمت موادی است که سطح هوشیاری، یادگیری و پردازش اطلاعات را در آنها افزایش دهد و با این باور غلط که موادی مانند حشیش با یک بار تجربه اعتیاد آور نیست به این ماده گرایش بیشتری دارند. موادی مانند حشیش و ترامادول اگرچه ابتدا به ساکن تجربیاتی همچون افزایش سطح هوشیاری را ایجاد می کنند اما پس از یک بار مصرف، باعث به وجود آوردن پدیده تحمل می شوند بدین معنی که بدن برای هر بار مصرف به مقدار بیشتری از این مواد نیاز دارد. قرصهای روان گردان نیز با تصور اعتیادآور نبودن و افزایش هوشیاری توسط دانشجویان مصرف می شوند اما قرصهایی ماننداکس” کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف مواد اعتیادآور در میان دانشجویان غیربومی و خوابگاهی به دلیل وجود استرسهای بیشتر و زندگی جمعی بیشتر از سایر دانشجویان است. از این رو دانشجویان خوابگاهی بیشتر در معرض خطر مصرف مواد هستند.
گرایش دختران به مواد مخدر
از سوی دیگر همانطور که در جامعه نیز اعتیاد در مردان بیشتر از زنان است، آمار مصرف مواد در میان دانشجویان پسر نیز از دانشجویان دختر بیشتر است. البته در سالهای اخیر گرایش دختران نیز به استفاده از مواد، سیگار و الکل افزایش یافته است. مصرف مواد در میان دانشجویان از نرم جامعه پائین تر است و مصرف مواد در میان این دسته از افراد بیشتر تفننی است و معتاد وابسته و حرفه ای در محیطهای دانشگاهی کم است و یا اغلب دانشجویانی که معتاد هستند قبل از ورود به دانشگاه دچار اعتیاد شده اند. البته وزارت علوم باید برای همین تعداد نیز راهکاری بیندیشد در حالی که در حدود ۳ سال است که هیچ کار تحقیقاتی جامعی در این زمینه توسط وزارت علوم انجام نشده و به جای تدوین برنامه ای جامع برای پیشگری از اعتیاد دانشجویان، به این موضوع به صورت جدی پرداخته نمی شود و در برخی مواقع نیز منکر آن می شوند.
آمار اعتیاد دانشجویی از گمانه زنی تا واقعیت
این در حالی است که نماینده وزارت علوم در کمیته فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه هیچ گونه آمار قطعی و جامعی در مورد مصرف مواد مخدر یا روانگردان در بین دانشجویان کشور وجود ندارد، گفت: آمارهایی که ارائه می شود را تایید نمی کنیم و معتقدیم این آمار صرفا گمانه زنی است.دکتر محسن اسلامی در گفتگو با مهر با بیان این مطلب در واکنش به اخبار متفاوتی که در خصوص آمار اعتیاد در جامعه دانشجویی کشور ارائه می شود، گفت: در کشور تنوع دانشجویی وجود دارد و وقتی از دانشجو صحبت می شود دانشجویان کل وزارت علوم، وزارت بهداشت و آزاد اسلامی را شامل می شود بنابراین آمارهایی که در مورد تعداد دانشجویان معتاد حرفه ای ارائه می شود، باطل است. اگر اینگونه آمار صحیح باشد باید دانشگاهها را کنار بگذاریم.این مقام مسئول در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حالی که به تنوع جمعیتهای دانشجویی اشاره کرد، گفت: آمار جامعی در خصوص مصرف مواد مخدر در دانشجویان ارائه نشده است. کارهای تحقیقاتی که در این زمینه انجام می شود یک سری پژوهش رندومی یا تصادفی از یک دانشگاه یا یک شهر است. لذا آماری که ارائه می شود اصلا با واقعیت منطبق نیست و بیشتر بر اساس گمانه زنی ها است و برآورد ما از مجموعه دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم این است که مصرف مواد مخدر بالا نیست.وی در خصوص معیار آلوده بودن و معتاد بودن گفت: اگر دانشجویی آلوده بود و در خوابگاه مواد به هم اتاقی ها تعارف کرد، ممکن است دانشجو جامعه پذیری کند و در برابر تعارف برای مصرف مواد امتناع نکند و به عنوان اینکه یک بار است و تنها یک تست است، مصرف کند. این را نباید مصرف در نظر بگیریم. مصرف آن است که یک فرد آلوده باشد و در این فضا افتاده و حل شده باشد.
اجرای طرح جامع پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاهها
از سوی دیگر مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم از اجرای طرح جامع پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاهها خبر داد و گفت: وزارت علوم برنامه ها و فعالیتهای بسیاری را در این زمینه انجام داده و طرح های زیادی نیز توسط مرکز مشاوره وزارتخانه در دست اجرا است.دکتر حسن مسلمی نائینی در خصوص فعالیتهای وزارت علوم در راستای پیشگیری و شناسایی اعتیاد در میان دانشجویان گفت: فعالیتهایی در زمینه اطلاع رسانی، پیشگیری و شیوع شناسی اعتیاد در دانشگاههای مختلف صورت گرفته است و کارگاههای مختلف منطقه ای و دانشگاهی، مسابقات و نمایشگاههایی نیز با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی برگزار شده است. مسلمی نائینی گفت: اطلاع رسانی در این زمینه باعث اشاعه مصرف مواد مخدر می شود و نتیجه معکوس می دهد. وزارت علوم نتیجه تحقیقات و بررسیهای خود در این زمینه را در اختیار افراد متخصص قرار می دهد.در این میان پرداختن به دانشجویان در معرض خطر و ارائه راهکارهایی برای درگیر نشدن این دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. باید برای دانشجویانی که دچار افت تحصیلی و مشکلات خانوادگی و عاطفی هستند، راهکاری اندیشید. آموزش مهارتهای زندگی که چند سالی است توسط سازمان بهداشت جهانی به رسمیت شناخته شده، هنوز در کشور ما جایگاهی ندارد و برای ارائه درس مهارتهای زندگی در دانشگاهها تردیدهایی وجود دارد. وقتی اعتیاد را به منزله بیماری درنظر می گیریم نباید وجود این بیماری در دانشگاهها را به مسائل سیاسی مرتبط کنیم. اعتیاد در کل جامعه ما به بحران تبدیل شده است، بنابراین دانشگاهها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اعتیاد یک آسیب اجتماعی است باید آن را بپذیریم و برای حل این مشکل راهکاری ارائه کنیم

 توسط : ahmad
پنج شنبه 24/4/1389 - 11:56
آموزش و تحقيقات
  
به دیوار سرد دادگاه تکیه داده و گذشته‌اش را در ذهن مرور می‌کند. گذشته‌ای که زیاد هم دور نیست یک سال پیش برای آغاز زندگی مشترکش آرزوها داشت و حالا بعد از یک سال آمده تا پرونده این زندگی مشترک را برای همیشه ببندد.
همیشه خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنی اتفاق می‌افتد. روزی که اولین بار کت و شلوار دامادی‌اش را به تن کرد و به عزم خواستگاری از خانه بیرون رفت دلش چندصدمتر جلوتر از خودش می‌دوید، می‌خواست پر در بیاورد و هر چه زودتر به دختر مورد علاقه‌اش برسد. بالاخره رسیدند، همه‌چیز به خوبی و خوشی تمام شد. کسی مخالف نبود، او با دختری که دوستش داشت سر سفره عقد نشست و پیمان زناشویی بست و تشکیل خانواده داد و حالا
تعطیلی شرکت، بیکاری، گوشه وکنایه‌های زنش و… درد دیگری را هم به دردهایش اضافه کرد.
اولین بار که با چند نفر نشست تا به اصطلاح دودی بگیرد و غصه‌های زندگی را فراموش کند. چنین عاقبتی را برای خودش متصور نبود. هر روز می‌گذشت و او بیشتر از قبل به این دود لعنتی عادت کرده بود، حالا دیگر کمتر دنبال کار می‌گشت و اصلا برایش مهم نبود که زنش، کسی که بیشتر از جانش دوست داشت.
مجبور است برای گذراندن زندگی خود و فرزندش کارگر خانه‌های مردم شود.و بالاخره یک روز همه‌چیز تمام شد. کاخ زندگی یک‌شبه ویران شد. همسرش دیگر نتوانست اعتیاد و بیکاری او را تحمل کند، تنهایش گذاشت و برای همیشه رفت
این روزها راهروی دادگاه خانواده پر از آدم‌هایی است که تجربه چندماه زندگی مشترک آنها را به اینجا کشانده است. حالا دیگر افزایش آمار طلاق را نمی‌شود منکر شد. آماری که رو به افزایش است و این در حالی است که خیلی از آنها فقط چند ماه است که زندگی مشترک را تجربه کرده‌اند.
عوامل بسیاری می‌تواند در نابودی بنیان خانواده‌هایی که بیشتر نوپا هستند، موثر باشند و متاسفانه باید گفت که اعتیاد اصلی‌ترین علت درخواست طلاق از سوی زنانی است که به دادگاه مراجعه می‌کنند.
این در حالی است که ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرده که بیش از دو میلیون معتاد نداریم، حال اگر همین آمار را در نظر گرفته و آن را یک آمار دقیق کارشناسی بدانیم همین تعداد می‌تواند بیش از پنج میلیون نفر از افراد جامعه را درگیر کند.
فرد معتاد به تنهایی در آمار اعتیاد قرار می‌گیرد اما او می‌تواند به طور متوسط سه نفر دیگر را هم با مشکل خود دست به گریبان کند و باعث به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی دیگر از جمله طلاق شود.
جلالی‌پور قاضی دادگاه در این‌باره می‌گوید: «فرد معتاد به تنهایی در یک کوهستان زندگی نمی‌کند، هر فرد معتاد خانواده‌‌ای دارد که خواه‌ناخواه با مساله اعتیاد او درگیر می‌شوند.
اعتیاد تنها به فرد آسیب نمی‌رساند بلکه با مشکلاتی که ایجاد می‌‌کند اثرات جبران‌ناپذیری بر جامعه می‌گذارد. در حال حاضر بیشترین دلیل طلاق‌ها، اعتیاد یکی از طرفین است که در
۹۰ درصد موارد این مرد است که دچار اعتیاد شده و دیگر نمی‌تواند نیازهای اولیه خانواده‌اش را برآورده کند
مروری بر پرونده‌های دادگاه‌ها و دادسراها نشان می‌دهد که مردان معتاد به خاطر تامین هزینه مواد حتی اقدام به فروش فرزندان خود نیز کرده‌اند؛ حتی فرد معتاد پا را فراتر گذاشته و همسر خود را در مقابل مواد در اختیار فروشندگان قرار می‌دهد. این روزها دیدن این موارد در دادگاه‌های خانواده کم نیست.
این زنگ خطری است برای جامعه که امروزه شاهد افزایش مصرف مواد بین جوانان امروزی و فروپاشی خانواده‌هاست.سرهنگ سمائی کارشناسان مبارزه با موادمخدر در این‌باره می‌گوید: امروز مساله موادمخدر شکل مخاطره‌آمیز و کاملا پیچیده‌ای به خود گرفته و در عین حال گسترش جهانی یافته است.
اعتیاد به موادمخدر علاوه بر زیان‌های جدی و خطرناک جسمی از قبیل ابتلا به بیماری‌های عفونی واگیردار همچون ایدز، سل، هپاتیت، عوارض و مشکلات عمده اجتماعی و اقتصادی از جمله افزایش جرم‌های مرتبط با موادمخدر همچون جنایت و سرقت، فقر و تکدی‌گری، طلاق و هدررفتن سرمایه‌های کلان مادی کشورها را به دنبال داشته است.
کشور ما دارای جمعیتی جوان است. بیش از
۵۵ درصد جمعیت کشور ما در سنین زیر ۲۰ سال هستند. از طرفی موقعیت استراتژیک ایران و قرارگیری آن در کنار کشورهایی همچون افغانستان و پاکستان که جزو تولیدکنندگان عمده موادمخدر هستند باعث آن شد که ورود این مواد به کشور سهل‌تر و فراوان‌تر باشد. با این حال نگاه ما به این مقوله باید نگاهی کارشناسانه باشد.
این کارشناس ادامه می‌دهد: اما نباید معتاد را مجرم دانست و مانند یک متهم با آن برخورد کرد. مسوولان باید بستری را فراهم کنند تا معتادان تحت درمان قرار بگیرند و اقدام به ترک کنند.
این کارشناس همچنین می‌گوید: هم‌اکنون از
۱۵ میلیون دانش‌آموز سراسر کشور، ۱۴ درصد در معرض مستقیم اعتیاد قرار دارند که این موضوع اهمیت آموزش و پیشگیری را دوچندان می‌کند.
این در حالی است که نیروی انتظامی در اجرای مرحله سوم طرح ارتقای امنیت اجتماعی، جمع‌آوری معتادان را آغاز کرده است. در این بین معتادانی که کارت درمان دارند همان روز آزاد می‌شوند اما افرادی که کارت درمان ندارند توسط پزشک ستاد مبارزه با موادمخدر مورد معاینه قرار می‌گیرند و سپس برای درمان به مراکز بازپروری و ترک اعتیاد معرفی می‌شوند. در آن مراکز هم با پرداخت هزینه طول درمان اقدام به ترک می‌کنند.
حال اگر فرد معتادی خانواده‌اش پیدا نشود که هزینه ترک را بپردازد، مشخص نیست چه ارگانی هزینه درمان این نوع معتادان را متقبل می‌شود.
قاچاقچیان سودجو عامل افزایش ورود موادمخدر به ایران
سرهنگ کشفی، معاون مبارزه با موادمخدر تهران بزرگ درخصوص آمار معتادان در تهران می‌گوید: «در تهران بزرگ حدود
۲۳۰ هزار نفر معتاد هستند که از این تعداد ۱۵۰ هزار نفر معتاد اسمی و ۸۰ هزار نفر تفنی می‌باشند. اما در سطح کشور هم آمارهای متفاوتی وجود دارد که تقریبا می‌توان برآورد کرد که حدود دو میلیون نفر معتاد در سراسر کشور وجود داشته باشد
سرهنگ کشفی ادامه می‌دهد: «در موضوع موادمخدر چند مرحله داریم: پیش‌بینی، پیشگیری، درمان، مقابله، پیگیری. مرحله اول پیش‌بینی مربوط به سازمان‌های اطلاعاتی است، پیشگیری و درمان هم به سازمان‌های بهزیستی و بهداشتی درمانی مربوط است.مرحله چهارم مقابله که کار پلیس است و پیگیری هم به دستگاه قضایی مربوط می‌شود
سرهنگ کشفی درخصوص افزایش موادمخدر در میان جوانان می‌گوید: «متاسفانه قاچاقچیان سودجو، زندگی بعضی از افراد جامعه را به نابودی ‌کشانده‌اند. معمولا موادمخدر را از کشورهای همسایه (افغانستان و پاکستان) قاچاقی به ایران می‌آوردند.
این قاچاقچیان از راه ورود موادمخدر از کشورهای همسایه به ایران پول کلانی به جیب می‌زنند و به اینگونه زندگی افرادی را که آمادگی لازم برای مصرف مواد را دارند به ورطه تباهی می‌کشانند.»معاون مبارزه با موادمخدر تهران معتقد است که قانون مبارزه با موادمخدر (اعدام قاچاقچی) قانون خوبی است اما امروزه این قانون به خوبی اجرا نمی‌شود.
مشکل کجاست؟
اعتیاد به عنوان یک آسیب و معضل اجتماعی – بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی با پیچیدگی‌های خاص خود حاکمیت ملی، امنیت و استقلال کشور ما را تحت تاثیر قرار داده است با توجه به مسائل جنبی آن می‌توان ادعا کرد که ارزش‌های انسانی و هویت ملی ما در معرض خطر و آسیب این آفت بزرگ قرار گرفته است.
توجه به آمارها نشانگر این است که رشد روزافزون معتادان در اجتماع رو به قوت دارد. این موضوع که قشر جوان جامعه بیشتر در معرض آسیب و آماج اعتیاد است وظیفه همگان را در موضوع تقابل با این مشکل خطیرتر می‌سازد. به راستی وظیفه مسوولان و افراد جامعه در قبال این دیو بدسیرت چیست؟
خانواده‌ها و والدین چه وظیفه و مسوولیتی بر عهده دارند؟ دستگاه‌های تعلیم و تربیت چطور؟ آیا مشکل اعتیاد با دستگیری و به زندان انداختن یا اعدام کردن قابل حل است؟ آیا اصلا معتاد را باید به چشم یک مجرم گناهکار نگاه کرد؟
موادمخدر با نقاب کریستال
دنیا روبه پیشرفت است. اختراعات جدید، کشفیات تازه، موادمخدر هم در دنیای خود روز به روز در حال پیشرفت است. سال‌ها قبل تریاک مثل نقل و نبات در دستان معتادان بود اما امروزه، تریاک جای خود را به ماده‌های مخدر جدید مثل کراک، شیشه و… داده است و البته خطرناک‌تر که سلامت و حتی جان افراد را به بازی گرفته‌اند.
کراک، شیشه، درجیزک و تمجیزک، ماده‌های مخدر جدیدی است که امروزه در بازار پخش شده و به راحتی در اختیار جوانان قرار می‌گیرد.این ماده‌های خطرناک نه‌تنها اعتیادآور، بلکه قاتل هم است. چون افرادی که کراک مصرف می‌کنند عمر کوتاهی خواهند کرد و پس از مدت کوتاهی از مصرف به طرز فجیعی می‌میرند به طوری که حتی جنازه‌های آنها قابل شست‌وشو نیست.
دکتر نادری، رئیس موسسه ارتقای سلامت ایرانیان با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین خطر کنونی درخصوص موادمخدر جدید، فروش هروئین به نام «کراک» و «کریستال» است، گفت: «نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که سه‌چهارم معتادان مراجعه‌کننده برای درمان تصور می‌کرده‌اند که کریستال مصرف می‌کنند.
در حالی که این افراد به هروئین معتاد بوده‌اند. در هر جامعه‌ای پس از شیوع مواد اعتیادآور و مشاهده عوارض سوء آن میل به مصرف آن در افراد کم می‌شود. در شرایط کنونی نیز هروئین به عنوان ماده‌مخدر خطرناک و خانمان‌سوز در جامعه جا افتاده است.
لذا قاچاقچیان با تغییر رنگ، ظاهر و نام این ماده مخدر سعی در ایجاد بازار فروش کرده‌‌اند، قاچاقچیان با تغییر شکل هروئین از پودر سفیدرنگ به حالت بلور، آن به نام شیشه، کریستال و کراک می‌فروشند تا بتوان با سرسوزن مصرف کرد. البته شیشه و کریستال واقعی نیز به عنوان مواد توهم‌زا اعتیاد‌آور هستند.
این کارشناس موادمخدر افزود: در حالت عادی هیچ معتاد به تریاک حاضر به مصرف هروئین نیست ولی قاچاقچیان با تغییر شکل و نام هروئین این ماده را به معتادان می‌فروشند و از آنجا که هروئین
۱۰ برابر تریاک سرخوشی در افراد ایجاد می‌کند، بسیاری از تریاکی‌ها در حالی که تصور می‌کنند کراک یا کریستال مصرف می‌کنند به هروئین معتاد می‌شوند.
نادری می‌افزاید: فرم تدخینی کوکائین به نام «کراک» و «آمفتامین» مثل کریستال از انواع محرک‌ها هستند که با از بین بردن اشتها، افراد بدون نیاز به آب‌وغذا دارای انرژی زیادی برای فعالیت می‌شوند و پس از مدتی حالت افسردگی، خمودگی و خستگی بیش از حد برای آنها پیش می‌آید.
لذا به این مواد وابسته می‌شوند و در این حالت حتی با مصرف این مواد نیز نمی‌توانند انرژی لازم را به دست آورند. این کارشناس موادمخدر با اشاره به موادمخدر جدید مانند «نرجیزک» گفت: فرم تزریقی «بوپره نورفین» از کشور پاکستان به نام‌های تجاری مختلف مانند «تمجیزک» و «درجیزک» و… توسط قاچاقچیان به وفور وارد کشور می‌شود و متاسفانه از سوی معتادان و حتی برخی پزشکان برای ترک اعتیاد و سم‌زدایی تجویز می‌شود.
فرم تزریقی «بوپره نورفین» به عنوان مسکن مخدر برای درمان دردهای شدید و قرص زیرزبانی آن برای ترک اعتیاد استفاده می‌شود و از آنجا که قرص زیرزبانی این دارو در ایران تولید نمی‌شود، فرم تزریقی برای ترک اعتیاد به کار می‌رود و نه‌تنها به ترک نمی‌انجامد بلکه بر شدت اعتیاد نیز می‌‌افزاید.
نادری با تاکید بر اینکه شیوه مصرف در تعیین شدت اعتیاد اهمیت بسیاری دارد گفت: تزریق به عنوان شیوه مصرف موادمخدر شدت اعتیاد را افزایش داده و در ضمن خطرات فراوانی برای خود فرد و اطرافیان وی از جمله ابتلا به ایدز و هپاتیت دارد.
متاسفانه هم‌اکنون برخی قاچاقچیان هروئین‌ را در آب حل کرده و آن را در شیشه‌های آمپول ریخته و به اسم «درجیزک» می‌فروشند که این مواد حتی «بوپره‌نورفین» واقعی نیز نیست.
تحلیل روانشناس
دکتر علی رستم‌پور، روانشناس و استاد دانشگاه در تعریف اعتیاد می‌گوید: «اعتیاد یعنی خو گرفتن و وابسته شدن جسمی، روانی و عصبی فرد به موادمخدر که ترک یا فرار از آن ناممکن یا بسیار مشکل است.
عواقب اعتیاد را هم به راحتی می‌توان اشاره کرد؛ وابستگی شدید جسمی و روانی، ایجاد مشکل در صورت قطع وابستگی، پرخاشگری، اعتماد به نفس پایین، افسردگی، نگرش مثبت به مواد و
این روانشناس در مورد عوامل گرفتار شدن در دام اعتیاد می‌گوید: خانواده اولین مکان رشد شخصیت، باورها و الگوهای رفتاری فرد است. خانواده علاوه بر اینکه محل رشد افراد و کمک به حل استرس و پاتولوژی است منبعی برای تنش، مشکل و اختلال نیز به شمار می‌آید.
ناآگاهی والدین، ارتباط ضعیف والدین و کودک، فقدان انضباط در خانواده، خانواده متشنج یا آشفته و از هم گسیخته، احتمال ارتکاب به انواع بزهکاری‌ها مانند سوءمصرف مواد را افزایش می‌دهد.
همچنین والدینی که مصرف‌کننده مواد هستند باعث می‌شوند فرزندان با الگوبرداری از رفتار آنان مصرف مواد را یک رفتار بهنجار تلقی و رفتار مشابهی پیشه کنند. پس از خانواده می‌توان به تاثیر دوستان و اطرافیان اشاره کرد. تقریبا در
۶۰ درصد موارد، اولین مصرف مواد به دنبال تعارف دوستان رخ می‌دهد.
ارتباط و دوستی با همسالان مبتلا به سوءمصرف مواد عامل مستعد‌کننده قوی برای ابتلای نوجوانان به اعتیاد است. مصرف‌کنندگان مواد برای گرفتن تاثیر رفتار خود از دوستان سعی می‌کنند آنان را وادار به همراهی با خود کنند. گروه «همسالان» به خصوص در شروع مصرف سیگار و حشیش بسیار موثر هستند. بعضی از دوستی‌ها صرفا حول محور مصرف مواد شکل می‌گیرد.
نوجوانان به تعلق به یک گروه نیازمندند و اغلب پیوستن به گروه‌هایی که مواد مصرف می‌کنند بسیار آسان است. هرچند پیوند فرد با خانواده، مدرسه و اجتماعات سالم کمتر باشد، احتمال پیوند او با این قبیل گروه‌ها بیشتر می‌شود.
برخی عوامل مخاطره‌آمیز اجتماعی هم در ابتلا به اعتیاد موثر هستند؛ فقدان قوانین و مقررات جدی بر ضدموادمخدر، بازار مواد، مصرف مواد به عنوان هنجار اجتماعی، کمبود فعالیت‌های جایگزین، کمبود امکانات حمایتی، مشاوره‌ای و درمانی، توسعه صنعتی، محرومیت اجتماعی و اقتصادی، کمبود امکانات فرهنگی، تفریحی و ورزشی هستند
 
الهه فراهانی
پنج شنبه 24/4/1389 - 11:55
اخبار

در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر ابراز نگرانی و هشدار کارشناسان درباره تاثیر منفی امواج بر سلامت انسان‌ها، یک مقام شرکت ارتباطات سیار ضمن ابراز اطمینان نسبت به امواج تلفن همراه در ایران آمادگی شرکت متبوعش را برای اندازه‌گیری میزان سنجش امواج آنتن‌ها و دکل‌های تلفن همراه براساس درخواست مردم هر منطقه اعلام کرد.
سیدحسن سیدموسوی، مدیرکل دفتر تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ارتباطات سیار در مورد اقدامات انجام‌شده برای اندازه‌گیری انرژی تشعشعی ناشی از سایت‌های BTS به مهر گفت: مطالعات مقادیر اندازه‌گیری شده با حدود استاندارد باید در بدترین شرایط از نظر فاصله از سایت‌ها و ارتفاع قرارگیری و شرایط آب و هوایی صورت گیرد.

وی افزود: همراه اول نیز هم‌اکنون با دراختیار داشتن دستگاه‌های متعدد، اندازه‌گیری پارامترهای الکترومغناطیسی شبکه و مقایسه آنها با حدود استاندارد ICNIRP را انجام می‌دهد. این اپراتور اقدامات لازم را برای انجام اندازه‌گیری‌های اختصاصی شبکه تحت پوشش خود انجام داده و حسب درخواست شهروندان آماده انجام اندازه‌گیری در مکان‌های مورد نظر است.

با وجود اینکه مسئولان ارتباطات سیار در کشور معتقدند این تشعشعات کمترین تاثیر را بر سلامتی انسان‌ها دارند اما کارشناسانی در کشور با این امر مخالف هستند تا جایی که شورای شهر تهران نیز این موضوع را در دست بررسی دارد.

از سوی دیگر دکتر منیره پورجواد، رئیس بیمارستان ام‌البنین مشهد در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مطالعات انجام شده روی امواج الکترومغناطیسی نشان داده است که این امواج، طیف وسیعی از بیماری‌ها، از آسیب DNA تا انواع ناهنجاری‌های مادرزادی و سرطان‌ها را باعث می‌شود.

به‌گفته وی تشعشعات تلفن همراه روی ۱۰۰ گونه از پروتئین‌های موجود در سلول‌های رشد یافته در آزمایشگاه که از خون شناور انسان گرفته شده است، اثر می‌گذارد.

پورجواد اضافه کرد: پزشکان توصیه کرده‌اند که زنان باردار روزانه بیشتر از ۸ ساعت در معرض امواج الکترومغناطیسی که در رایانه، تلفن همراه، دستگاه‌های مایکروویو و به میزان بسیار کم در تلویزیون وجود دارد، قرار نگیرند زیرا این امواج ممکن است روی رشد جنین تاثیر‌گذار باشد.

این متخصص زنان، با اشاره به خطرات ناشی از تشعشعات تلفن همراه بر سلامتی انسان اظهارداشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده از تلفن همراه و تشعشعات ناشی از آن خطرات فراوانی دارد از جمله اینکه خطر افزایش فعالیت‌ مغز را طی اوایل خواب با حرکات چشمی آهسته دو برابر می‌کند،

همچنین سرطان مغز و ایجاد تومورهای مغزی در سمتی که بیشتر از تلفن همراه استفاده می‌شود، زیاد شده و به اعصاب دور گوش آسیب‌های جدی وارد می‌کند و نیز تومورهای اعصاب شنوایی در استفاده‌کنندگان از تلفن همراه حدود ۳ برابر افزایش می‌یابد.

وی افزود: بعد از ۳۵ دقیقه قرارگیری در معرض تلفن همراه، ضربان قلب، فشار خون سیستولی، دیاستولی و جریان مویرگی افزایش می‌یابد. استاد گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به خطر تلفن همراه برای کودکان اشاره کرد و گفت: نتایج برخی مطالعات حاکی از آن است که کودکانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند در معرض خطر ابتلا به صرع، کاهش حافظه و اختلالات خواب و مشکلات دیگر سلامتی هستند.

وی با اشاره به اثرات زیانبار امواج الکترومغناطیسی شامل امواج رادار، مایکروویو و… روی سلامتی خاطرنشان کرد: بیشترین اثرات حیاتی امواج الکترومغناطیسی ناشی از امواج ماکروویو، سیستم‌های راداری، امواج رادیویی روی نظامیان و افرادی است که در نزدیکی ایستگاه‌ها زندگی می‌کنند.

همشهری آنلاین

پنج شنبه 24/4/1389 - 11:51
كودك
 

از پاسخ به سوالات جنسی کودکان طفره نروید


یک روان‌شناس گفت: در پاسخ به سوالات جنسی کودکان، والدین باید بدون ذکر جزئیات حقیقت را گفته و از گفتن دروغ پرهیز کنند.

 

به گزارش ایسنا ، فاطمه کیان‌پور اظهار کرد: هر یک از والدین باید پیش از بلوغ به فرزند خود اطلاعات لازم را درباره پدیده بلوغ و تاثیرات آن بدهند و او را در جریان اتفاقاتی که در آینده برای او پیش می‌آید، بگذارند.

 

وی افزود: هنگام روبه‌رویی با سوال جنسی کودک نیز باید اطلاعات لازم را حد قانع شدن به او داد تا از کنجکاوی بیشتر او جلوگیری شود.

 

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: اشتباه رایج میان والدین هنگام پرسش سوال جنسی کودکان، دستپاچگی و طفره رفتن از موضوع است که موجب می شود موضوع در ذهن کودک مهم جلوه کند و برای رفع کنجکاوی خود با دوستان و هم‌سالان خود در این باره صحبت کنند که این امر عواقب بدی دارد.

 

یکی دیگر از عوامل موثر در برطرف کردن کنجاوی کودک قرار دادن کتاب‌های آموزشی به زبان ساده در معرض دید کودکان است تا کودک، خود به سمت کتاب‌ها رفته و با این مسایل تا حدی آشنا شود.

پنج شنبه 24/4/1389 - 11:49
اخبار
 

سالانه بیش از هزار و ۵۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود، بیش از ۸۵ درصد این پیوندها از فرد زنده است و در بازار سیاه کلیه این عضو بدن را با قیمت‌های ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌کنند.

به گزارش فارس ، خرید و فروش کلیه در ایران امری مخفی نیست اما مسئله مهم این است که در کنار بازار قانونی خرید و فروش کلیه که پس از تصویب قانون اهدا از زنده در کشور رایج شد. بازار سیاه کلیه هم به وجود آمد که علاوه بر مبالغ آشکار و ثبت شده، مبالغ گزاف دیگر به عنون خرید کلیه بین دهنده و گیرنده و البته دلال واسطه رد و بدل می‌شود که گاه از ۲۰ میلیون تومان هم فراتر می‌شود.
کلیه عضو مهمی از از بدن است که مسئولیت جداسازی سموم از خون را به عهده دارد و اگر یکی از کلیه‌ها هم دچار نارسایی شود فرد می‌تواند با یک کلیه هم به زندگی خود ادامه دهد، اما فردی که هر دو کلیه او از کار افتاده باشد ناچار به تحمل رنج دیالیز است مگر اینکه با پیوند کلیه از این درد همیشگی رها شود.
کلیه‌ها از نظر شکل شبیه لوبیا هستند و هر کلیه به اندازه مشت بسته فرد است و اکثر اعضای بدن برای عملکرد مطلوب وابسته به کلیه‌ها هستند.
مهمترین وظیفه کلیه‌ها برداشت مواد زائد از خون و بازگرداندن خون تصفیه‌شده به بدن است. هر دقیقه حدود یک لیتر خون (یک پنجم خونی که توسط قلب پمپ می‌شود) از طریق سرخرگ کلیوی وارد کلیه‌ها می‌شود. پس از اینکه خون تصفیه شد خون تصفیه شده از طریق سیاهرگ‌های کلیوی به بدن باز می‌گردد.
کلیه‌ها همچنین آب بدن را تنظیم می‌کنند، مواد زائد را برداشت می‌کنند و هورمون‌های مورد نیاز بدن را می‌سازند.
از حدود ۲۰ سال پیش که قانون اهدای کلیه از زنده در کشور ما به تصویب رسید تاکنون بیش از ۱۶هزار نفر در کشور پیوند کلیه گرفته اند و سالانه حدود هزار و ۵۰۰ نفر از این طریق از رنج دیالیز رها می شوند.
مطابق این قانون هدیه ایثار که در آن زمان به میزان ۲۰ سکه بهار آزادی مصوب شد به اهدا کنندگان کلیه از سوی دولت پرداخت می‌شود اما ۲۰ سکه بهار آزادی در آن زمان یک میلیون تومان ارزش داشت و از آن زمان تاکنون هدیه ایثار همان یک میلیون تومان باقیمانده است و بودجه جدیدی برای آن در نظر گرفته نشده است.
بر این اساس اهداکنندگان کلیه به صورت عرفی مبلغی به ازای کاری که انجام می‌دهند از گیرنده دریافت می‌کنند که این میزان تا حدود ۵ میلیون تومان پذیرفته شده است اما بازار کاذب خرید و فروش کلیه این هزینه را برای گروه‌های مختلف خونی تغییر داده تا مرز ۲۰ میلیون تومان و گاه بیشتر کشانده است.
آمارها نشان می‌دهد حدود ۴۲ درصد گروه خونی مردم A و B، حدود ۹ درصد گروه خونی AB و ۴۲ درصد گروه خونی O دارندد و به نظر می‌رسد با توجه به کمبود برخی گروه‌های خونی قیمت کلیه دهنده نیز تغییر می کند کافی است یک روز به خیابان انجمن کلیوی ها در نزدیکی میدان ولی عصر تهران سر بزنید و با شماره های دهندگان کلیه تماس بگیرید. دیواری پر از شماره تلفن دهندگان و نیازمندان کلیه درست کنار گوش انجمن حمایت از بیماران کلیوی و مرکز تهران.
بر این اساس اهداکنندگان کلیه با گروه خونی B و A مثبت بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان پول مطالبه می‌کنند، کلیه با گروه خونی O مثبت هم همین حدود معامله می‌شود و قیمت کلیه با گروه خونی AB مثبت که کمیاب‌تر است به ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان می رسد و البته گاهی تا ۲۰ میلیون تومان هم خرید و فروش می‌شود.
البته عوامل دیگری مثل سن اهدا کننده، مجرد یا متأهل بودن او نیز در کنار گروه خونی اش در تعیین قیمت کلیه موثر است.
در این بین هم گیرندگان کلیه و هم دهندگان کلیه از ساز و کار اداری انجمن حمایت از بیماران کلیوی و به نوعی نوبت‌دهی طولانی این انجمن برای انجام عمل پیوند گله و شکایت دارند به طوری که برخی از فروشندگان کلیه می‌گویند که برای اهدای کلیه باید ۳ ماه و برای دریافت کلیه باید حداقل ۳ ماه منتظر بمانیم.

از طرف دیگر در این بین دلالانی وجود دارند که اقدام به خرید و فروش کلیه می‌کنند و در بالا و پائین‌کردن قیمت‌های کلیه نقش موثر دارند.

* ۸میلیون تومان، آخرش

احمد .ه با گروه خونی B مثبت که متقاضی اهدای کلیه است می‌گوید: آزمایش‌های کلیه و سونوگرافی کلیه‌ام را برای پیوند انجام داده‌ام و مشکلی ندارد. قیمت کلیه در انجمن حمایت از بیماران کلیوی ۶ میلیون تومان است اما مدنظر من ۸ میلیون تومان است البته بالاتر قیمت داده بودم به خاطر عجله‌ام قیمت را به ۸ میلیون کاهش دادم.
وی‌ می‌افزاید: اهدای کلیه از طرف انجمن حمایت از بیماران کلیوی خیلی اذیت دارد. من اهداکننده که می‌خواستم از انجمن برای اهدا اقدام کنم به من گفتند ۳ ماه طول می‌کشد.
احمد ادامه می‌دهد: حالا افرادی که می‌خواهند پیوند شوند حدود یک سال و نیم باید در نوبت بمانند. روال آنجا خیلی اذیت دارد. رضایتنامه بیار و… .

* کلیه ۲۱ ساله ۱۰ میلیون تومان

سالار. ق ۲۱ ساله می گوید: من خیلی گرفتارم. اگر گرفتار نبودم اصلاً خودم را ناقص نمی‌کردم. گروه خونی‌ام O منفی است و آزمایش سونوگرافی کلیه و خونم، هر دو سالم است. کلیه‌ام مثل ساعت کار می‌کند.
وی می‌افزاید: هزینه آن را دولت ۶ میلیون می‌گوید. من زیر ۱۰ میلیون تومان نمی‌فروشم. ارزش ندارد فردی که دارد خودش را ناقص می‌کند ولی مشکلش هم حل نشود. کار بیهوده است.

*مراحل اهدا از طریق انجمن حمایت از بیماران کلیوی خیلی طولانی است

کریم. د می‌گوید: کلیه‌ام با گروه خونی AB مثبت سالم است. قیمت مدنظر من ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان است و پائین‌تر هم نمی‌آیم.
وی‌ می‌افزاید: من هم گرفتار هستم. البته زیاد نمی‌خواهم قیمت را بالا ببرم.
یاور. ق هم می‌گویند: با ۸ میلیون تومان مشکل من حل نمی‌شود. می‌خواهم همین ۹ میلیون را بدهم وام بگیرم تا مشکلم حل شود. فردی از طریق انجمن حمایت از بیماران کلیوی اقدام کرده بود، راضی بود تا ۱۰ میلیون هم بدهد ولی چون از طرف انجمن اقدام کرده بود قبول نکردم چرا که مراحل اهدای کلیه در انجمن طولانی است.

*برخی بیمارستان‌های خصوصی تا ۲۰ میلیون هزینه پیوند کلیه می‌گیرند

مصطفی قاسمی، رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: سالهاست که توافق شفاهی بین بیمارستان‌ها انجام شده است. انجمن حمایت از بیماران کلیوی مأمور سر و سامان‌دادن این موضوع بوده و در سال‌های اخیر ضوابطی گذاشتیم که اهداکننده کلیه دارای شرایط لازم باشد.
وی افزود: با توجه به هدیه ایثار دولت که شرایط خاصی دارد ضوابط دیگری قرار دادیم که خرید و فروش کلیه ایجاد نشود؛ از جمله اینکه هر فردی که می‌خواهد کلیه بدهد حتماً به رضایت خانواده نیاز است اگر متأهل بود از همسرش، اگر مجرد بود از والدین و بیمارستانها هم ضوابطی دارند که بر اساس آن برای انجام عمل پیوند نامه انجمن لازم است و تا نامه از انجمن نیاید این عمل صورت نمی‌گیرد.
قاسمی تصریح کرد: متأسفانه چند بیمارستان خصوصی اخیراً وارد کار پیوند کلیه شده‌اند. اولاً خود هزینه پیوند با دفترچه بیمه تقریباً رایگان بود و اگر فرض کنیم ۳ میلیون تومان هزینه عمل بدون بیمه می‌شود در بخش‌های خصوصی به ۲۰ میلیون هم رسید. تعدادی از بیماران به این سمت رفتند بخش خصوصی هم تعهدی به جایی ندار نه به وزارت بهداشت و نه به جای دیگر.
وی ادامه داد: این بیمارستان‌ها به عنوان خصوصی عمل می‌کرند و دهنده کلیه و گیرنده را می‌آورند و با هر قیمتی که گاهی اوقات تا ۱۰ تا ۱۵ میلیون هم می‌رسید عمل پیوند انجام می‌شود. همین باعث شد که وسوسه در بین دهنده‌های کلیه ایجاد شود که هزینه کلیه بالا رفته است. در حالی که بیمارانی که به سمت بخش خصوصی برای عمل می‌روند انگشت شمار هستند.

*دلال‌گری دفتر بیماران خاص استانداری تهران موجب افزایش قیمت کلیه شد

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر راه دیگری در استانداری به وجود آمد که یک میلیون تومان هدیه ایثار دولت به اهداکننده را از طریق استانداری می‌پردازند. این واحد در استانداری تشکیل شد که صحت مدارک دهنده کلیه را بررسی می‌کند و سپس یک میلیون را پرداخت می‌کند.
وی یادآور شد: متأسفانه این گروه در استانداری پا را فراتر گذاشتند و وارد ارتباطات کلیه بین گیرنده و دهنده شدند و افرادی که مراجعه می‌کنند. بدون هیچ ضابطه‌ای با پیشنهاد ۸ تا ۱۰ میلیون و گاهی تا ۱۲ میلیون تومان گیرنده را مجبور می‌کنند که کلیه را بگیرد.
وی افزود: انجمن حمایت از بیماران کلیوی در این زمینه اعتراض شدیدی به استانداری کرد. البته خود آقای تمدن در جریان نبود ولی با شنیدن صحبت‌های ما با موضوع اعلام مخالفت کرد اما الان ۲ ماهی است که این دفتر کار خود را شروع کرده است و ۲ ماه هم از اعلام موضوع به استاندار می‌گذرد.با توجه به اینکه استاندار دستور صریح داد که معاون استاندار موضوع را پیگیری کند هنوز امروز و فردا می‌کنند. الان هم امروز و فردا می‌کنند و جواب قطعی نداده‌اند.
قاسمی خاطرنشان کرد: دفتر بیماری‌های خاص در استانداری یکی از عوامل افزایش قیمت کلیه است. این موضوع باعث شد دهنده کلیه پس بزند و حاضر نشود که با ۵ میلیون کلیه بدهد.
وی ادامه داد: انجمن تا سال گذشته مبلغ ۴ میلیون تومان هدیه ایثار برای دهنده در نظر گرفتیم که با یک میلیون دولت ۵ میلیون می‌شد. ما این ۵ میلیون را برای افراد بی بضاعت توسط خیرین تأمین می‌کنیم. پرداخت ۱۰-۱۵ میلیون تومان برای خرید کلیه از عهده بیماران خارج است. علاوه بر آن ۴ تا ۵ میلیون تومان هم پول آزمایشها و داروهای قبل و بعد از عمل است که حدوداً ۱۵تا ۱۶ میلیون تومان می‌شود.
وی گفت: استانداری باید جدی‌تر برخورد کند. موضوعی که با جان مردم سر و کار دارد بیش از ۲ ماه در معاونت‌های استانداری است و هیچ توجهی به آن ندارند.

* دولت به جای هدیه ایثار اشتغال اهداکنندگان کلیه را فراهم کند

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۴۰۰ پیوند کلیه انجام شد و همه آنها بر مبنای ۵ میلیون تومان بود. در حال حاضر دولت باید پول را جمع کند و امتیازات معنوی جایگزین کند. چرا که ۹۰ درصد اهدا کنندگان یبکار هستند و دولت می‌تواند تعهد کند فرد را بعد از اهدای کلیه در یکی از ارگان‌های خود مشغول به کار کند.
وی افزود: انجمن هم اعتقاد دارد پیوند از مرگ مغزی باید زیاد شود. هنوز در کشور قانونی در رابطه با استفاده از اعضای مرگ مغزی نیست تا یک نفر دستوردهنده و باقی عمل‌کننده باشند. الان در معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی هر دانشگاهی رویه خاص خود را دارد. و هماهنگی وجود ندارد.
قاسمی اضافه کرد: الان تعداد زیادی در کشور مرگ مغزی می‌شوند با توجه به اینکه خانواده‌ها داوطلب اهدای این اعضا هستند اعضای بدن این افراد به علت نبود متولی مشخص از دست می‌رود. لذا باید فرهنگ سازی کرد و سیستم جامعی داشته باشیم. بیش از ۳۰ هزار مرگ مغزی در سال داریم و از طرف دیگر در سال، هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار پیوند کلیه داریم که اگر از ۳۰ هزار نفر مرگ مغزی، دو هزار نفر حاضر به اهدای اعضا شود نیاز به اهدا از فرد زنده نخواهیم داشت.

*معرفی دهنده کلیه به بیمارستان ۲ هفته طول می‌کشد

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی خاطرنشان کرد: اهدای کلیه ضوابطی دارد و باید رضایتنامه و شناسنامه وجود داشته باشد. الان افرادی که دهنده کلیه هستند باید آزمایشی انجام دهند که ۱۰ روز طول می‌کشد ولی برخی اهداکنندگان به علت مسائل مالی چند تا آزمایش را انجام می‌دهند و باقی آنها را هفته بعد انجام می‌دهند.
وی گفت: معرفی دهنده کلیه به بیمارستان ۱۰ روز تا ۲ هفته طول می‌کشد.
قاسمی یادآور شد: برای گیرنده کلیه بستگی به نوع گروه خونی فرق می‌کند. برخی گروه‌های خونی A و O فراوان‌تر است. ولی گروه‌های خونی منفی کمیاب‌ترند. در موارد اورژانسی هم با توجه به تأیید پزشک در اولویت هستند.

* وزارت بهداشت خود را بیشتر در زمینه ایجاد زیرساخت و بستر ارائه خدمت مکلف می‌داند

محمد عقیقی، رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت نیز دراین زمینه‌ می‌گوید: قطعاً از دید وزارت بهداشت تعامل بین گیرنده و دهنده کلیه تعامل مطلوب و مناسبی نیست و اساساً ما این موضوع را قبول نداریم. اما این موضوع مانند همه پدیده‌هایی است که در جامعه می‌تواند وجود داشته باشد با وجود اینکه همه می‌دانیم پدیده مناسبی نیست.
وی افزود: انجمن حمایت از بیماران کلیوی در کم‌کردن این ارتباطات و آن سوء استفاده‌ها می‌تواند نقش پررنگی داشته باشد. وزارت بهداشت خود را بیشتر در زمینه ایجاد زیرساخت و بستر ارائه خدمت مکلف می‌داند که بتواند این خدمت را در سراسر کشور ایجاد کند و دسترسی بیماران به این خدمت بیشتر شود.
عقیقی تصریح کرد: بهترین راه حل این موضوع این است که تقاضا برای دریافت کلیه از اهداکننده زنده به حداقل برسد یعنی تا زمانی که درصد بالایی از اعمال پیوندی توسط اهدا کنندگان کلیه صورت می‌گیرد این مشکل هم وجود دارد و به همین دلیل تمام تلاش خود را مصروف این موضوع می‌کنیم که پیوند از جسد را گسترش دهیم تا شاهد چنین تعاملاتی خارج از چارچوب نباشیم.

*مجلس تشکیل سازمان پیوند اعضای ایران را تصویب کند

ناصر سیم فروش رکوردار پیوند کلیه در ایران هم پیشنهاد می‌کند: تشکیل سازمان پیوند اعضای ایران به علت اهمیت مسئله پیوند از جسد و کثرت افراد درگیر با این موضوع ضروری است و مجلس می‌تواند با تصویب قانون تشکیل این سازمان قدم بزرگی در بهبود شاخص پیوند از مرگ مغزی بردارد.
وی به خبرنگار فارس می‌گوید: تشکیل این سازمان همچنین می‌تواند ارتباط مالی بین دهنده و گیرنده را از بین ببرد. البته در زمان حاضر نیز ارتباط مالی بین دهنده و گیرنده کلیه در کشور هیچ ارتباطی با تیم پزشکی ندارد. مسئله این است که بحث پیوند از جسد یک موضوع ملی و بسیار با اهمیت است و با توجه به کثرت افرادی که برای دریافت عضو پیوندی در نوبت هستند چه در ایران و چه در جهان، دنبا با بحران دهنده عضو پیوندی مواجه است و در آینده این مسئله پیچیده‌تر نیز می‌شود.
این فوق تخصص اورولوژی ادامه می‌دهد: در زمان حاضر برای پیوند کلیه در ایران مدل ایرانی را داریم که بر اساس آن می‌توانیم کلیه را از فرد زنده نیز بگیریم و در مورد کلیه مسئله حادی نداریم، سالانه حدود ۱۸۰۰ پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود که بیش از ۸۵درصد آن از دهنده زنده است و با این مدل اکثر افرادی که به کلیه نیاز دارند به کلیه می‌رسند.
سیم فروش می‌گوید: تشکیل این سازمان هم به رفع مشکلات بیماران نیازمند پیوند کمک می‌کند و هم بار اقتصادی دولت را به علت مدیریت آن کاهش می‌دهد و به عنوان مثال نیاز کشور را به بخش‌های دیالیز که غیر اقتصادی است و ناراحتی‌های زیادی را برای بیمار به وجود می‌آورد، کم می‌کند. به همین علت ما نیازمند یک سازمان پیوند اعضا در کشور هستیم که مانند سازمان انتقال خون مستقل باشد؛ هیئت مدیره و بودجه مصوب مجلس داشته باشد بنابراین باید این سازمان مصوب مجلس باشد و دولت به تنهایی نمی‌تواند این کار را بکند.
وی اضافه می‌کند: یک جراح کلیه در نهایت برای یک پیوند بین ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند که هزینه زیادی نیست و حتی هزینه یک ختنه در بخش خصوصی هم نمی‌شود در شرایطی که برای یک عمل پروستات در بخش خصوصی ۵ میلیون تومان می‌گیرند.
وی گفت: درباره این موضوع که خرید و فروش کلیه در کشور بازار سیاه درست کرده نیز گر چه این موضوع ناراحت کننده است اما چون از آن طرف جان یک انسان نجات می‌یابد و درد یک بیمار دردمند که مرتب باید دیالیز شود از بین می‌رود و هزینه داروها کم می‌شود، قابل گذشت است.

*درصد قابل توجهی از پول اهدای کلیه به جیب دلالان می‌رود

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید: باید به سمتی برویم که پیوندهای کلیه از جسد برداشته شود و از بیماران مرگ مغزی استفاده کنیم. نتایج پیوند از مرگ مغزی هم به خوبی پیوندهایی است که از فرد عادی و زنده انجام شده است.
وی می‌افزاید: در این زمینه چون مسئله کلیه است و بسیاری از افراد مستضعف جامعه به خاطر مسائل مالی حاضر به فروش کلیه می‌شود باید سعی شود انجمن مسائل دلال‌بازی را از بین ببرد. چون تمام پولی که از افراد گرفته می‌شود در جیب صاحب اهدای کلیه نمی‌رود و متأسفانه شاید درصد قابل توجهی را دلال‌ها بردارند و استفاده کنند.
شهریاری معتقد است: انجمن حمایت از بیماران کلیوی در این زمینه باید فعال و پیگیر شود و گر نه فردی که کلیه می‌دهد اگر هم ادعا کند من این قدر پول می‌خواهم کسی نمی‌تواند به وی بگوید که تو نباید این قدر پول بگیری و باید کلیه را هدیه کنی.
وی ادامه داد: ما باید روح انسان دوستی را تقویت کنیم. باید افراد را تشویق کنیم تا اگر از مرگ مغزی کلیه نمی‌گیرد از بستگان خود فرد کلیه اهدا کنند تا مسئله خرید و فروش کلیه کاهش پیدا کند. البته خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران بیماران پیوند کلیه در نوبت قرار نمی‌گیرند یعنی معذوریتی نیست که افراد تشویق شود برود به بخش خصوصی ولی اگر فردی خواست برود قانوناً نمی‌توان فرد را منع کرد.
شهریاری گفت: بیمارستان‌های دولتی برای پیوند کلیه آمادگی کامل دارند. البته اگر پولی به عنوان زیرمیزی باشد و افراد به وزارت بهداشت و درمان و سازمان نظام پزشکی شکایت کنند پول را می‌توان پس گرفت ولی اینکه نباید به بخش خصوصی بروند جایگاه قانونی ندارد

 توسط :ahmad
پنج شنبه 24/4/1389 - 11:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته