• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 157759

پرسش

سلام...
آیا این درست است كه ممكن است اقا امام زمان در مثلث بر مودا اقامت دارد و به همین خاطر است كه كسی از انجا نمی تواندبر گردد

پاسخ

با سلام خدمت شما دوست محترم
یکی از اسرار درباره آقا امام زمان (عج) محلّ زندگی آن برزگوار است. حدسهایی زده می شود و حتّی برخی داستانهایی را نیز نقل می کنند امّا هرگز به طور یقین نمی توان گفت آن جناب در کدام نقطه کره زمین اقامت دارند همان طور که هیچ کسی نمی تواند ادّعا کند که آن جناب را دیده و یا آن حضرت کی ظور خواهد کرد و...
در باره جزیره خضرا سخن بسیار است برخی بزرگان چون علامه مجلسی حدیث آن را در كتاب ارجمند بحار الانوار حكایت کرده و آن را پذیرفته است و از بزرگان هم عصر ما نیز علامه مرعشی نجفی آن را تایید كرده است. نویسنده محترم جناب آقای مهدی پور نیز این حدیث را آورده و از روی نشانه ها و قراینی آن را با مثلث برمودا تطبیق نموده است كه كتاب وی نیز به تقریر آیت الله مرعشی مزین می باشد لیكن این كه این مثلث جغرافیایی همان جزیره برمودا ست دلیل متقنی وجود ندارد و از شواهد به آن استناد شده است و البته علامه جعفر مرتضی عسگری از نویسندگان معاصر این حدیث را نپذیرفته و آن را رد كرده است.
اما حدیثی که مرحوم علامه ى مجلسى تحت عنوان داستان جزیره ى خضرا را در جلد 52 كتاب بحارالانوار نقل كرده كه ترجمه ى فارسى آنرا مى آوریم:
جزیره ى خضرا
رساله اى یافتم مشتمل بر داستان مشهور جزیره ى خضراء در آبهاى سفید، كه خواستم آنرا در این كتاب نقل كنم، زیرا مشتمل بر داستان كسى بود كه به خدمت آن حضرت رسیده است. و چون این داستان در كتابهاى قدما نبود، آنرا در بخش جداگانه اى آوردم، كه آنچنانكه یافتم نقل مى كنم:
بسم اللّه الرحمن الرحیم
سپاس و ستایش خداوندى را كه نعمت معرفت خود را به ما ارزانى داشت، و توفیق پیروى اشرف مخلوقات و برگزیده ى كاینات حضرت محمّد بن عبداللّهـ صلّى اللّه علیه وآله وسلّم ـ را به ما عنایت فرمود. و ما را به محبّت و مودت امیر مؤمنان ـ علیه السلام ـ و دیگر پیشوایان معصوم از اهل بیت پیامبر ـ علیهم السلام ـ مخصوص و مفتخر گردانید، كه درود فراوان و تحیّات بى كران بر همه ى آنان باد.
پس از حمد و ثنا، در خزانه ى امیر مؤمنان، پیشواى پرهیزگاران، سرور اوصیاء و حجّت پروردگار جهانیان حضرت على بن ابى طالب ـ علیه السلام ـ رساله اى یافتم به خط شیخ فاضل، عالم عامل «فضل بن یحیى بن على طیبى كوفى» كه متن آن چنین است:
پس از حمد پروردگار و درود بر پیامبر و اهل بیت بزرگوار آن حضرت، چنین گوید، این بنده ى محتاج به عفو پروردگار «فضل بن یحیى بن على طیبى كوفى امامى»:
روز نیمه ى شعبان 699 هجرى در مشهد سرور شهیدان، خامس آل عبا، حضرت ابا عبداللّه الحسین ـ علیه السلام ـ از دو استاد فاضل، و دانشمند عامل، استاد «شمس الدین بن نجیح حلّى» و استاد «جلال الدین عبداللّه بن حوام حلّى» شنیدم كه آنان در مشهد امامین همامین، حضرت عسكرین ـ علیهما السلام ـ در سامرّا (سرّمن راه) داستان جالبى را از شیخ صالح، پرهیزگار، متقى و بزرگوار «زین الدین على بن فاضل مازندرانى» شنیده اند، كه چگونه موفق شده به دیار یار رفته، و جزیره ى خضرا را در دریاى سفید زیارت كرده است.
با شنیدن داستان هیجان انگیز تشرف شیخ زین الدین به جزیره ى خضراء، شوق عجیبى در من ایجاد شد كه به خدمت شیخ زین الدین بروم و داستان را از زبان خودش بشنوم و واسطه اى در بین نباشد از خدا خواستم كه این دیدار را آسان گرداند. تصمیم گرفتم كه راهى سامرا شوم، ولى ایشان سامرا را به قصد «حلّه» ترك گفت. تا مثل روش دیرینه اش از حلّه رهسپار نجف اشرف گردد.
در اوایل شوال همان سال (699) در حلّه انتظار مقدم شیخ زین الدین را مى كشیدم كه ناگاه از ورودش آگاه شدم و براى زیارتش بیرون رفتم. مرد بزرگوارى را دیدم كه سوار بر اسب است و عازم منزل شخصیّت بزرگ و معروف حلّه، سیّد فخرالدین حسن بن على موسوى مازندرانى (كه عمرش طولانى باد) مى باشد.
من تا آنروز شیخ زین الدین را ندیده بودم ولى به خاطرم گذشت كه این سواره همان شیخ بزرگوار خواهد بود. به دنبال او راه افتادم و راهى منزل سیّد فخر الدین شدم.
وقتى به در خانه ى سید فخر الدین رسیدم. او را نزدیك در خانه یافتم كه با خوشروئى از من استقبال كرد، و قدوم شیخ زین الدین را مژده داد. دلم از شدت سرور و خوشحالى مى طپید و هرگز نتوانستم كه خودم را نگه بدارم و در فرصت دیگرى به خدمتش برسم. همراه سید بزرگوار وارد منزل شدم و دستهاى مبارك «شیخ زین الدین» را بوسیدم.
شیخ زین الدین از سید فخر الدین خواست كه مرا معرفى كند. سید فخر الدین گفت: او «فضل بن یحیى طیّبى» و مشتاق دیدار شماست.
شیخ زین الدین به پا خاست و مرا در كنار خود نشاند و چون با پدرم آشنائى داشت، از حال پدرم و برادرم شیخ صلاح الدین جویا شد. در روزهائى كه شیخ زین الدین با پدرم و برادرم رفت و آمد داشت من در شهر «واسط» بودم و در خدمت دانشمند فقید «ابو اسحاق ابراهیم بن محمّد واسطى» ـ كه از علماى شیعه بود ـ مشغول تحصیل بودم.
مدتى با شیخ زین الدین به گفتگو پرداختم و از لابه لاى گفتگو دریافتم كه شیخ زین الدین مرد دانشمندى است و در علوم فقه و حدیث و ادبیات عربى پر مایه است.
آنگاه از شیخ زین الدین خواستم كه حكایتى را كه شیخ شمس الدین و شیخ جلال الدین حلّى برایم تعریف كرده بودند شخصاً برایم تعریف كند.
شیخ زین الدین حكایت تشرّف خود را از آغاز تا انجام در منزل سید فخر الدین و در حضور او و در حضور گروهى از علماى حلّه كه براى زیارت شیخ آمده بودند، براى من تعریف كردند.
متن حكایت شیخ زین الدین كه در روز یازدهم شوال 699 هجرى در حلّه و در منزل سید فخر الدین از زبان خودش شنیدم، بدون هیچگونه تغییر و تبدیل چنین است: شیخ زین الدین، على بن فاضل مازندرانى فرمود: سالیان درازى در دمشق مشغول تحصیل علوم دینى بودم. استادى داشتم به نام «شیخ عبدالرحیم حنفى» (خدایش به راه راست هدایت كند) كه در خدمت او اصول و ادبیات عربى مى خواندم. و استاد دیگرى داشتم به نام «زین الدین مغربى اندلسى مالكى» كه مرد دانشمند و فاضلى بود و بر قرائتهاى سبعه آگاهى كامل داشت و در اغلب علوم چون صرف، نحو، منطق، معانى، بیان و اصول مهارت داشت. او مردى خوش اخلاق و به دور از جدال و عناد بود و با مذهب تشیع دشمنى نداشت. وقتى مى خواست نظر شیعه را مطرح كند مى گفت: «علماى امامیه چنین مى فرمایند»، در صورتى كه دیگر علماى سنى بر اهانت «رافضى» تعبیر مى كردند. ویژگیهاى اخلاقى او باعث شد كه از دیگر اساتیدم بریدم و همه ى درسهایم را در خدمت ایشان تحصیل كردم.
مدتها گذشت كه من در حلقه هاى درس او مى نشستم و از خرمن علم او خوشه ها مى چیدم، كه براى او مسافرتى پیش آمد و تصمیم گرفت دمشق را به قصد مصر ترك كند. به دلیل محبّت فراوانى كه در میان ما بود، مفارقت او بر من سخت گران آمد. او نیز اظهار نمود كه نمى تواند دورى مرا تحمل كند. و پیشنهاد كرد كه در این سفر او را همراهى كنم.
گروهى از شاگردان غیر بومى نیز تصمیم گرفتند در خدمت استاد مسافرت كنند. مسافرت بسیار خوشى داشتیم و همه جا از خدمت استاد استفاده مى كردیم تا به قاهره رسیدیم، كه بزرگترین شهر مصر است.
استاد مدت 9 ماه در قاهره اقامت كرد ....
ادامه حكایت جزیره خضرا را در شبکه امام مهدی(ارواحنافداه)، صفحه اصلی سایت، بخش آشنایی با امام زمان(عج)، پنهانی طولانی،جزیره خضرا، می توانید پی بگیرید.
در ضمن می توانید به کتابهای زیر نیز مراجعه نمایید:
1. النجم الثاقب، محدث نوری، قم: انتشارات مسجد مقدس جمكران
2. الزام الناصب، شیخ علی حائری یزدی،
3. بحار الانوار، علامه مجلسی، ج 52، ص151
4. جزیره خضرا، علی اكبر مهدی پور
و...
در صورت نیاز باز هم در خدمت شما هستیم.
با آرزوی موفقیت.
موسسه وتر

مشاور : موسسه وتر | پرسش : پنج شنبه 30/4/1384 | پاسخ : يکشنبه 2/5/1384 | | | 0 سال | مهدويت | تعداد مشاهده: 32 بار

تگ ها :

UserName