• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1346736

پرسش

سلام علیکم. لوله فاضلاب سرویس بهداشتی نشت کرد و و به دیوارهای انباری رسید و دیوارها و مقداری از سقف خیس شد.حالا می خواهیم آنجا بنایی کنیم و انباری را به چند انباری تقسیم کنیم.آیا همه گچ و رنگ وقلمو که به آن قسمت ها میکشند نجس می شود و دیگر جاها را نجس می کند.در این صورت ما باید چکار کنیم؟آیا به بنا و نقاش باید اطلاع بدهیم که دیوار یا وسایلشا نجس می شود؟گاهی احساس می کنم چقدر دین ما سخت است

پاسخ

بسم الله الرحمن الرحیم با سلام و احتراماگر می دانید آبی که داخل لوله بوده نجس است، برای مثال فاضلاب مربوط به توالت بوده نه آب باران، همه جاهایی که رطوبت نجس به آن رسیده متنجس محسوب می شود و اگر با شرایط انتقال نجاست و کمتر از سه واسطه با چیزی برخورد کند، باعث متنجس شدن آن می شود. اینکه آیا قلم مو و ... نجس می شود، لازم است شرایط در نظر گرفته شود.در احکام یک نجس داریم که خود چیزی است که نجس کننده است (در سوال شما ادرار و یا مدفوع) و یک متنجس داریم که نجاست در آن قابل مشاهده نیست ولی به دلیل تماس با نجس، نجس کننده شده.به نظر می رسد رنگ واسطه سوم است و رنگ نمی تواند نجاست را به چیزی منتقل کند. احکام واسطه را در رساله مطالعه فرمایید.با توضیحاتی که ارائه نمودید مشخص می شود بعد از رنگ کردن و خشک شدن رنگ، اگر جسم مرطوبی با رنگ برخورد کند دیگر متنجس نمی شود.درباره اطلاع داده به کارگر و رنگ کار، این کار واجب نیست.

مشاور : آقای شاه جعفري | پرسش : پنج شنبه 11/6/1400 | پاسخ : جمعه 12/6/1400 | | ليسانس | 42 سال | سوالات شرعي | آيت الله خامنه اي تعداد مشاهده: 4080 بار

تگ ها : نجاست متنجس اطلاع دیوار

مشاوره های مرتبط

سلام.
یکی از اقوام منزل ما آمد .لب بچه سه ساله اش ترک خورده بود و خون آمد.من خون را دیدم.مادر بدون تطهیر به او خوراکی و غذا داد و سپس مشتی آب با دست خودش برای سرحال شدن بچه به صورتش زد که نمیدانم اصلا به لبش هم رسید یا نه.البته آن موقع که آب زد فکر می کنم دیگر خون خورده شده بود و عین نجاست برطرف شده بود.این آب از صورت بچه و دست مادر روی فرش ریخت و بعدا هم مادر دستش را نشست و به همه وسایل سفره و ...دست زد.وبچه هم لیوانی آب گرفت و همه را روی فرش و لباس خوش و مادرش ریخت درحالی که به دهانش برده بود.خواستم بدانم حکم صورت بچه ،دست مادر،و فرش منزل ما و ظروف مثل قاشق بچه چیست؟و آیا دفعات بعد که ما منزل آنها برویم یا ایشان بیایند حتی اگر همان لباس ها تنشان باشد باید همه چیزشان و غذایشان و...را پاک بدانم ؟

بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید و عرض تسلیت بخاطر این ایام. ببخشید از خدمتتون سه سوال در مورد نجاست و طهارت داشتم.
1- بزرگان میفرمایند که برای نماز خواندن بدن و لباس باید پاک و مطهر باشد، با توحه به اینکه نجاست تا 3 واسطه قابل انتقال میباشد آیا کسی که کف پایش متنجس سوم است میتواند نماز بخواند؟
- من هر کاری که بکنم پاهایم متنجس سوم میشود چون فرشها متنجس دوم هستند، چه باید بکنم از طرفی فعلا شرایط مالی برای شستن فرشها را نداریم.
2-من تا اینجا میدانم که اگر دستم نجس باشد و خبر نداشته باشم و دستم را به دهان ببرم دهانم متنجس دوم میشود، حالا اگر بر اثر سرفه یا هر چیزی آب دهان بر روی وسیله ای بیافتد آن وسیله متنجس سوم میشود؟
3- یکی از افراد خانواده به طهارت و نجاست اصلا اهمیت نمیده، میره حمام بعد از حمام خودشو با شورت کثیف و نجسی که قبل حمام تنش بود خشک میکنه، بهش چندبار هم گفتیم اما گوش نمیده باید چکار کنیم، چون میدانیم وقتی فرد با بدن مرطوب روی فرش میشینه فرش متنجس دوم میشه، با اینکه ما به شخض تذکر دادیم این فرش برای ما هم نجس محصوب میشه؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات،
1- سحر مسواک کرده ولی در بین روز باقیمانده غذا از لای دندان بیرون می آید که آن را از دهان خارج می کنیم آیا روزه صحیح است؟
2- در بین روز احساس می کنیم که دندانمان خونی شده آیا صرف بیرون ریختن آب دهان کفایت می کند یا حتما باید دهانمان را با آب بشوییم؟
مقلد آیت الله خامنه ای

با سلام و تشکر از راهنمایی هایتان
همسر من متاسفانه عادت به خوردن و جویدن لبهایش دارد.دائما " بی اختیار لبهایش را می جود.ظاهر لبهایش همیشه حالت زخم دارد یعنی وقتی نگاه می کنم لبهایش پاره پاره دیده می شود .گاهی به وضوح از آن خون می اید ولی بعضی وقتها وقتی با دستمال کاغذی امتحان میکنم با وجود ظاهر کاملا" پاره پاره خون نمی آید .در این مواقع وقتی غذا می خوریم من خیلی اذیت می شوم احساس میکنم ظرف و لیوان و غذای ایشان نجس می شود .لطفا" حکم این موارد که خون نمی آید و لی ظاهر بسیار زخمی دارد را بفرمایید ممنونم.

UserName