• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1324019

پرسش

باسلام و احترام
ممنون می شم در مورد بازار کار رشته علوم شناختی برام توضیح بدین.

پاسخ

با نام و یاد خدا
سلام، 
دوست گرامی،  مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این شغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد : 

پژوهشگر     استاد دانشگاه        روانشناس  
همچنین مشاغل زیر، ظرفیت جذب افراد مختلف از تخصص های گوناگون را دارا می باشند. در این مشاغل، هر فرد علاوه بر تسلط بر مهارت های مربوط به آن شغل، لازم است به فراخور صنعت و نوع کسب و کاری که در آن مشغول به کار است، دارای دانش تخصصی مربوطه نیز باشد: 
کارشناس / مدیر آموزش   مدیر مهد کودک   مربی مهد کودک     کارگزار بیمه

برخی از مهم ترین مشاغل علوم شناختی در ایران عبارتند از:
– توانبخشی شناختی: توانبخشی حوزه ای است که شواهد آن حوزه هنوز محدود و البته روبرو رشد هست. توانبخشی یعنی ارتقا یا بهبود عملکردهای شناختی در بیمارانی مثل بیش فعالی، الزایمر، سکته و غیره یا افراد سالم مثل دانش اموزان، خلبانان، نظامیان و غیره. در ایران کلینیک های زیادی در حال رشد در این جوزه هستند که عموما در تهران واقع شدند و جای پیشرفت در شهرستان ها باز هست.
-آموزش و پروش شناختی یعنی کاربرد علوم شناختی در مدارس و دیگر نهاد های اموزشی
– مراکز مربوط به فروش تجهیزات شناختی: این مراکز به فروش بسته های توانبخشی، eye tracking، tms و دیگر ابزارهای مورد نیاز علوم شناختی مشغول هستند.
– حوزه صنعت و تکنولوژی و تبلیغات: این حوزه مهمترین کاربرد علوم شناختی در اروپا، امریکا و شرق اسیاست ، شرکت های بزرگی مثل google، ibm و غیره هزینه های کلانی برای پروژه های شناختی صرف می کنن. حوزه های زیر مجموعه این قسمت زیاد هست از موسسات داده یابی و داده کاوی بگیرید تا بازاربی عصبی (نورومارکتینگ) و اقتصاد عصبی و طراحی عصبی و غیره.
– برخی شرکت ها نرم افزارها، اپلیکشین ها، بازی های شناختی طراحی می کنند
– برخی مراکز بسیار محدود کارهای پژوهشی انجام میدن
– برخی مراکز دولتی مثل نهادهای امنیتی نظامی، صدا سیما و غیره نیز از پژوهشگران شناختی با اهدف خاص مربوط به اون نهاد استفاده می کنند
-رواندرمانی، دانشجویانی که لیسانس آن ها روانشناسی بوده و در ارشد روانشناسی شناختی گذرانده باشند می توانند از نظام روانشناسی ایران پروانه بگیرند.
و نهایتا مهم ترین نکته اینکه جای پای دیگران را دنبال نکنید، خودتون جای پایی بسازید که دیگران شما را دنبال کنند، در علوم شناختی “کارافرینی” حرف اول را میزنه.
توصیه میکنم مطالب آدرس زیر را نیز مطالعه نمایید.
http://irancognitivescience.com/1396/05/22/آینده-و-بازار-کاری-رشته-علوم-شناختی/
 

موفق و پیروز باشید. 

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : يکشنبه 11/3/1399 | پاسخ : جمعه 30/3/1399 | | نا مشخص | 30 سال | کنکور ارشد | تعداد مشاهده: 2284 بار

تگ ها : بازار کار رشته دانشگاه علوم شناختی

مشاوره های مرتبط


با سلام
خانم ۲۹ ساله هستم فوق لیسانس زمین شناسی دارم و نتونستم شغلی پیدا کنم، حالا می خوام در رشته ای دیگر با بازار کار مناسب ادامه تحصیل بدم، آیا از مقطع ارشد شروع کنم یا کاردانی و کارشناسی؟
رشته های مورد علاقه م، گردشگری، شیمی آزمایشگاه، مهندسی پزشکی گرایش تجهیزات پزشکی، فیزیو تراپیست و مهندسی کشاورزی گرایش تولیدات باغی.
اگر پیشنهاد دیگری دارید ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
کسب درآمد خوب و موقعیت اجتماعی برام مهم هستش

باعرض سلام و احترام اقایی هستم 30 ساله کارشناسی رشته مهندسی مدیریت ابادانی روستاها رو دارم . اصلا کار در زمینه رشته خودم پیدا نکردم ومشغول کار ازادم . میخام ادامه تحصیل بدم تا هم موقعیت مناسب اجتماعی و هم درامد تضمینی مناسب داشته باشم و میخام تا دکتری ادامه بدم . حالا راهنمایی لارم دارم که ایا در همین کشاورزی ادامه بدم یا در زمینه دیگر .. رشته روانشناسی یا هر رشته دیگر از دید و نظر شما رو میخام بدونم . حتما مطلع هستید اصلا از کشاورزی چیزی یاد نگرفتیم در این کارشناسی. تغییر رشته ایا به گروه روانشناسی بدم یا فنی مهندسی . یه جور باشه که بشه بااون مهاجرت کرد . یا حتی در ایران درامد مناسبی داشته باشه.. شاید به نظرتون مسخره بیاد اما واقعا نظر یه متخصص رو لازم دارم .فک نکنم دیگه جای ازمون وخطا برام مونده باشه. ممنون از وقتی که میذارین

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما. برای کسی که کارشناسی ارشد رشته جغرافی رو تموم کرده باشه امکان شرکت در کنکور تجربی براش میسره؟ از چه طریقی مناسبه که برای این بحث اقدام کنه؟ اصولا همچین کاری می تونه توجیه داشته باشه و ریسکش چقدره با توجه به سن و سال؟ من واسه یه بنده خدای می خوام که ایشون بسیار به تحصیل علاقمنده اما خودش رشته ش جغرافی بوده و الان بعد از ارشد می خواد به درس خوندن ادامه بده، چون رشته ی خودش بازار کار مناسبی نداره همچین تصمیمی گرفته، حتی می گه اگه یه رشته ای باشه که از لحاظ بازار کار مناسب باشه و همجهت رشته ی خودش باشه علاقمنده در مقطع ارشد اونو ادامه بده. با توجه به مطالبی که خدمتتون عرض کردم لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر از زحمات شما ...

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما! من لیسانس مهندسی فناوری اطلاعات دارم و بیشتر از یک سال است که فارغ التحصیل شدم ولی نمی توانم کار پیدا کنم در واقع نمی دانم در مورد رشته ی خودم چه کاری می تونم انجام بدم سابقه کار ندارم بخاطر همین هر جایی که برای استخدام می رم قبولم نمی کنن! خواستم طراحی وب یاد بگیرم ،طراحی فرانت اند و تقریباً بلدم html,css,bootstrap,طراحی ریسپانسیو و بلدم ولی اونقد وسیعه که تو اینم گیج شدم و کسی راهنماییم نمیکنه ،از بک اند اصلاً خوشم نمیاد چون با اینکه کامپیوتر خواندم برنامه نویسی رو دوست ندارم . میشه راهنماییم کنید چیکار کنم که از این گیجی در بیام و بتونم واسه خودم کار پیدا کنم؟

سلام وقتتون بخیر.
من حدود3 سالی هست که لیسانسمو گرفتم رشته ی مدیریت بیمه خوندم منتها بازارکارمناسب پیدانکردم .الان مایلم ارشدبخونم دانشگاه روزانه رشته ی روانشناسی عمومی یاحقوق ولی نمیدونم چرااصلا کشش خاصی نسبت به درس خوندن ندارم نمیدونم اگرشروع کنم موفق میشم یانه؟شماچه رشته بنظرتون مناسب هست که اینده خوبی داشته باشه؟ساکن استان گلستان هستم معدل کارشناسی هم 17 شده.
باتشکر

UserName