• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1323914

پرسش

سلام وقت بخیر
حقیقتش من چند وقتی هست دچار تنش اعتقادی شدم و احساس میکنم که دین ها کارکرد خودشون رو از دست دادن و خدا هم با ناعدالتی تمام داره دنیا رو اداره میکنه
آخه این چه دنیایه که من هر چقدر کار میکنم نمیتونم یک خونه، یک ماشین برای خودم و خانومم داشته باشم، حداقل های زندگی رو تامین کنم حتی الان اگه یخچال یا تلویزیون خراب شه یا یه گوشی موبایل ساده نمی دونم چه خاکی به سرم بریزم
واقعا از زندگی خسته شدم و هر روز خدا طلب مرگ دارم، چجور از این حالت میتونم بیام بیرون

پاسخ

با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
نه دین اسلام کارکرد خودش را از دست داده، و نه خداوند از عدالت خارج شده است، و نه شما دست از دینتان برداشته‌اید.
مهم این است که من و شما بدانیم قرار نیست عالَم معجزه‌وار اداره شود. امور عالم بر اساس اسباب و علل تکوینی اداره می شود، و لذا گاهی باید صبور بود. خداوند قادر متعال و فعال مایشاء است، و عالم تکوین را به گونه‌ای آفریده که در بزنگاه مشکلات انسان‌ها را حل کند و دعاها را مستجاب کند و‌بر بنده‌اش بهترین‌ها را مقدر کند. او نظام تکوین این عالم را بر اساس نظام اسباب و مسببات قرار داده و خود نیز بر همین اساس عمل می کند: «أَبَى اللَّهُ أَنْ یُجْرِیَ الْأَشْیَاءَ إِلَّا بِأَسْبَاب» یعنی خداوند امور عالم را بر اساس اسباب و علل تدبیر می کند.(کافی، ج۱، ص۱۸۳، چاپ اسلامیه)
خداوند منع و محدودیتی برای اجرای عدالت ندارد، این عالم دنیا و نظام عالم طبیعت است که محدود است و گاهی لازم است صبور بود، و البته خداوند برای همین صبر هم حسابی باز کرده و آن را مایه کمال قرار داده است.
این روزها ضعف انسان‌ها در برقراری عدالت اقتصادی و یا ایجاد مانع و محدودیت در زمینه اقتصادی و یا عدم نظارت و مدیریت صحیح و...، همه و همه باعث فشار اقتصادی بر مردم شده و سختی ها و مشکلات را زیادتر می‌کند.
اینها نه به دین ربط دارد و نه به خدا، بلکه این عملکرد انسان ها و مدیران اقتصادی کشورهاست. خدا برای این کوتاهی‌ها برنامه‌ای دارد تا ما را تربیت کند و تلنگری قرار دهد برای این که خودمان و راهمان و عملمان را اصلاح کنیم.
خداوند حتی به اندازه ذره ای، در حق کسی ظلم نمی کند: «إِنَّ اللَّهَ لایَظْلِمُ مِثْقالَ ذَرَّةٍ»(نساء/ 40)
این ها را گفتیم تا روشن شود این مشکلات از جانب دین و خدا نیست بلکه از جانب خود انسان هاست، و خیر بشر در این است که وقتی تقصیر می‌کند دردسرش را هم بکشد، تا آرام آرام خود را اصلاح کند.
حق با شما است؛ شرائط سختی است و بسیاری از مردم مانند ما و شما درگیر چنین مشکلات و نگرانی هایی هستیم، ولی چاره‌ای جز صبر بر برنامه ریزی معاش و تلاش بیشتر، به همراه توکل بر خداوند، وجود ندارد.
لازم به ذکر است که عیار ایمان، در همین کوره‌های سخت مشکلات است که صیقل دیده و ارزش پیدا می‌کند. این که انسان با وجود همه مشکلات، ایمانش را حفظ کند و دست از تلاش پاک و سالم برندارد، این ارزشمند است و خداوند به همین تلاش ها ثواب و پاداش می دهد.
روایات متعددی داریم که ارزش تلاش برای امرار معاش و تهیه مخارج خانواده، همطراز اجر شهید در راه خداست.
لذا با وجود این که هیچ کداممان به این مشکلات و به این وضع نامناسب اقتصادی راضی نیستیم، و هر کس به نوبه خود باید در راه رفع مشکلات خود و دیگران، تلاش کند، چاره ای نداریم جز این که با صبوری و حرکت در مسیر وظائفمان، از حق خارج نشویم و با توکل بر خداوند و توسل به اهلبیت(علیهم السلام) دعا کنیم تلاش هایمان نتیجه مثبت و مفیدی داشته و بار مشکلات را کم کند.
با امید به اصلاح امور و اعتلای انگیزه برای زندگی بهتر، تلاشمان زودتر به نتیجه می‌رسد.
امیدواریم خداوند متعال بیش از پیش از خزائن الهی و غیبی‌اش بر شما ارزانی داشته و مشکلات زندگی شما برطرف شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
باستانی.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : سه شنبه 30/2/1399 | پاسخ : سه شنبه 13/3/1399 | | ليسانس | 26 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 294 بار

تگ ها : تنش اعتقادی ضعف اعتقادی عدالت خدا

مشاوره های مرتبط

با سلام میخواستم بدونم ک اگر خداوند عادل است پس چرا در قران گفته ک هرکسی را بخواهم مسلمان میکنم وهر ک را نخواهم نه یا گفته رزق وروزی بنده هامو من تعیین میکنم یا اینکه من شنیدم که در حدیثی اومده ک سه چیز را من تعیین میکنم یکی روزی یکی ازدواج یکی زمان مرگ...میشه لطفا شماره ی این ایه هارو ب من بگید وهمچنین بگید ک این حدیث از کیه واینکه عدالت خدا یعنی چی؟وایا این ایات با عدالت خدا منافاتی ندارن؟من میخوام عدالت خدا در مورد انسان موضوع کنفرانسم باشه لطفا بهم کمک کنین.با تشکر

UserName