• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1311717

پرسش

چگونه انتخاب رشته کنیم برای دانشگاه

پاسخ

با نام و یاد خدا
سلام، 
دوست گرامی، بنده دقیقاً متوحه منظور سوال شما نشدم. آیا نحوه انتخاب رشته مد نظر شماست و یا معیارهای مهم برای انتخاب رشته. بنده در ادامه معیارهای انتخاب رشته را خدمت شما عرض می کنم. 
انتخاب رشته یکی از مهمترین تصمیمات تحصیلی یک فرد است که در واقع به نوعی سرنوشت و آینده‌ کاری و علمی او را رقم می‌زند. آخرین مرحله در روند ورود یک دانش‌آموز به دانشگاه انتخاب رشته است و نتیجه زحمات چندین ساله او تا حد زیادی به یک انتخاب رشته صحیح و منطقی بستگی دارد. این نکات اهمیت یک انتخاب رشته صحیح را دو چندان می‌کند و داوطلب باید در انتخاب رشته دانشگاه نکات زیادی را در نظر داشته باشید که به همین منظور برخی از مهمتریم نکات را در زیر به صورت مختصر بیان می کنم.
اهمیت شناخت خود در یک انتخاب رشته صحیح یک داوطلب قبل از هر چیز باید خود را بشناسد. به توانایی و استعدادهای خود آگاه باشد. قطعاً قدم گذاشتن در راهی که هیچ استعدادی در آن نداریم، جز هدر دادن زمان چیز دیگری نصیب ما نخواهد کرد. تصور کنید، داوطلبی که در محاسبات و دروس ریاضیات با وجود تلاش زیاد خود احساس عدم استعداد می کند، طبیعیست ورود چنین فردی به رشته هایی همچون ریاضی، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر و .... که ارتباط بسیار زیادی با محاسبات و مباحث پیچیده ریاضیاتی دارند، نمی تواند برای اون سودمند باشد. باید تاکید گردد که در این زمینه باید تعارف کردن با خود را کنار گذاشت. به هر حال فردی که در این مرحله قرار دارد، حداقل 12 سال به تحصیل مشغول بوده و قطعاً می‌داند در چه زمینه هایی توانمندتر است. بنابراین، پیشنهاد می کنم فهرستی از توانمندیها و استعدادهای خود تهیه کنید، و سراغ رشته هایی بروید که مطمئن خواهید بود می توانید در آنها فرد موفقی برای خود و جامعه باشید.
علاقه یک دانشجو، در زمان تحصیل در صورت عدم علاقه به یک رشته، حتی در صورت داشتن استعداد بالا نیز نمی تواند موفق باشد. هر انسانی بسته به روحیات و شخصیت خود به برخی رشته ها و مباحث علاقه بیشتری و به برخی دیگر کم علاقه تر است. انگیزه کار و پیشرفت در رشته های که شما به آن علاقه دارید بیشتر خواهد بود و به طبع آن، شانس موفقیت شما در این رشته ها نیز بسیار بیشتر خواهد بود. قطعاً اگر شما به رشته‌ای علاقه نداشته باشید، چگونه می‌توانید در آن رشته پیشرفت کرده، و ایده‌های نو بدهید. تصور کنید دانشجوی رشته کارگردانی که اصلاً به سینما علاقه ندارد !!. بنابراین، فهرستی از علائق خود تهیه کرده و انتخاب رشته را با الویت بر علاقه و استعداد انجام دهید.
بازار کار به هر حال هدف نهایی از تحصیل یا بخش مهی از هدف تحصیل، در نهایت به بازار کار و کسب درآمد برمی‌گردد. با توجه به شرایط فعلی و مسائل اقتصادی جامعه، اکیداً توصیه می کنم قبل از انتخاب رشته با افراد مختلفی از رشته هایی که مد نظر شماست مشورت حضوری داشته باشید یا از مشاوران خبره در این زمینه استفاده نمایید تا از وضعیت آینده شغلی و بازار کار رشته مورد نظر خود به خوبی اطلاع پیدا کنید. قدم گذاشتن در رشته‌ای که هیچ بازار کار و کسب در آمدی برای آن وجود نداشته باشد، قطعاً در میانه راه انگیزه را نیز کم می‌کند و این خود باعث کاهش کیفیت کار و افت تحصیلی و در موارد زیادی موجب ترک تحصیل و از دست دادن چند سال ارزشمند از زندگی می‌شود.
شهر محل تحصیل یکی دیگر از مواردی که در انتخاب رشته اهمیت دارد، شهر محل تحصیل است. باید در نظر داشته باشید که بسیاری از دانشگاه ها در سال‌های اخیر از ارائه خدمات خوابگاهی به دانشجویان (به خصوص دانشجویان کارشناسی) خود داری می‌کنند. هزینه اقامت در بسیاری از شهرهای بزرگ در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. در ضمن، آسیب‌های اجتماعی و نگرانی های دیگر دوری از خانواده را باید به این موارد اضافه کرد. ولی از سوی دیگر، تحصیل در شهری غیر از محل اقامت می‌تواند شخصیت استقلال طلبی و ایستادن روی پای خود را تقویت کند. انتخاب بین یکی از دو مورد بالا، بسیار بستگی به شرایط خانوادگی، روحیات فرد و شخصیت وی دارد. بنابراین، این مورد را باید در انتخاب رشته نظر داشته باشید. لازم به ذکر است، که متاسفانه کیفیت تحصیل در دانشگاه های شهرهای بزرگ، به خصوص تهران، به طرز قابل توجهی بالاتر از دانشگاه های شهرستان‌های کوچک می‌باشد و امکان اشتغال یا ادامه تحصیل برای فارغ التحصیلان این دانشگاه‌ها، میسرتر است.
وضعیت ادامه تحصیل داوطلب قبل از انتخاب رشته باید بداند تا چه مقطعی قصد تحصیل دارد. برخی از رشته‌های دانشگاهی در کشور تنها تا سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد تدریس می‌شوند. به عنوان مثال بسیاری از رشته های گروه هنر اینگونه هستند. لازم است داوطلب قب از انتخاب نهایی نسبت به وضعیت ادامه تحصیل رشته مورد نظر خود تحقیق کافی داشته باشد.
وضعیت ادامه تحصیل و بازار کار در خارج از کشور اگر داوطلبی قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشد باید در مورد نحوه پذیرش یک رشته در دانشگاه های خارج از کشور تحقیق کافی داشته باشد. به عنوان مثل، برخی از کشورهای و دانشگاه های خارجی مدارک رشته‌های پزشکی توسط سایر کشورها را نمی‌پذیرند، و داوطلب تحصیل در رشته های پزشکی این کشورها باید از ابتدا برای تحصیل در رشته پزشکی اقدام کنند. این موضوع در مورد رشته های حقوق نیز صادق است. در ضمن، ممکن است داوطلبی قصد اشتغال در خارج از کشور داشته باشد. ممکن است وضعیت بازار کار یک رشته در داخل و خارج از کشور به کلی متفاوت باشد. به عنوان مثال بسیاری از رشته های گروه انسانی مانند رشته های فسلفه، معارف و الهیات، علوم قرآنی و ... اینگونه اند.
موفق و پیروز باشید.

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : پنج شنبه 17/5/1398 | پاسخ : پنج شنبه 17/5/1398 | | ديپلم | 19 سال | كنكور کارشناسی | انتخاب رشته تعداد مشاهده: 330 بار

تگ ها : انتخاب رشته دانشگاه کنکور

مشاوره های مرتبط

با سلام
من رتبه ام در گروه انسانی 32000 شده است.
من همیشه به نقاشی و هنر نیز علاقه داشته ام و تیاتر نیز کار می کنم.
یک شخصی به من گفته است که به دلیل این که دیپلم ات را از شهر بیرجند گرفته ای، متولد شهر بیرجند هستی و در بیرجند هم زندگی می کنی ، بر اساس سوابق تحصیلی احتمالا در بیرجند قبولم.
به دلیل این که در شهر من چهار رشته (فرش، هنر اسلامی، صنایع دستی (شبانه)، باستان شناسی) را دارد لذا هر کدام را که اول بزنم شانس قبولی بیشتری دارد. اما من نمی دانم که کدام یک بهتر است و کدام یک آینده خوبی برایم دارد. از طرفی سال دیگر هم نمی توانم درس بخوانم لذا این انتخاب رشته برایم حیاتی است.
لطف می کنید من را راهنمایی کنید. از شما خیلی سپاسگزارم

با سلام
می خواستم بدونم نحوه سنجش در دانشگاه آزاد به چه صورته؟ آیا مثل سراسری کل انتخاب های یک داوطلب رو تا انتها رویت می کنه تا به اولین قبولی برسه؟ یا اینکه مثل چندین سال قبل اول همه انتخاب اول های همه داوطلبین رو می بینه و مجدد برمیگرده به انتخاب دوم و به همین ترتیب...؟
ممنون می شم بفرمایید تا بدونیم می تونیم بر حسب علاقه و اولویت های خودمون ترتیب رشته ها رو انتخاب کنیم و شانس قبولی رو از دست نمی دیم؟
با تشکر

باسلام وخسته نباشید من کاردانی کامپیوتردارم میخواهم برای کارشناسی بخوانم وبین این سه رشته تردید دارم کدام رابخوانم باتوجه به اینکه دانشگاه ازادرابخاطر هزینه زیاد درنظر نگیریم رشته زبان انگلیسی ومدیریت دولتی که کارشناسی پیوسته پیام نور وکارشناسی ناپیوسته امور فرهنگی دانشکده خبر دانشگاه علمی کاربردی .درموردزبان علاقه به یادگیری دارم اما تاحالا به زبانکده نرفتم ومکالمه ام درحد صفره میترسم دردانشگاه ازلحاظ مکالمه مشکل پیدا کنم چون شنیدم دردانشگاه استادها فقط به زبا انگلیسی صحبت میکنند اما خیلی دوست دارم این رشته رابخوانم که حداقل زمان وهزینه صرف یک رشته مفید کرده باشم و درموردمدیریت دولتی رامیگویند اسان است وبه راحتی میتوان خواند ولیسانس گرفت ولی ازلحاظ استخدام با توجه به اینکه مدنظر من بیشترمراکز اموزشی و اموزش وپرورشاست نمیدانم این رشته و مدرکش ارزش خواندن دارد ورشته بی ارزشی ازنظر استخدامی و اجتماعی نیست ودرمورد رشته امورفرهنگی چون کارشناسی ناپیوسته است وزودتر میتوانم کارشناسی بگیرم اما چون دانشگاه علمی کاربردی ازاعتبارخوبی برخوردار نیست دراین مورد نیز مرددم . لطفا راهنماییم بفرمایید .باتشکر وسپاس پیشاپیش ازشما مشاور محترم

سلام من میخوام بدون کنکور دانشگاه ثبت کنم رشته ام تجربیه دوتا دانشگاه انتخاب کردم یکی رشته حقوق دانشگاه ازاد اسلامی واحد رباط کریم یکی رشته روانشناسی و ژنتیک و تولید گیاهی دانشگاه یادگار امام (ره) یکی از دوستای من ک رشتش تجربیه دانشگاه اسلامشهر مهندسی کامپیوتر ثبت نام کرده ک رشته فنی میخوام بدونم منم میتونم روانشناسی و حقوق بزنم اگر میتونم کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته باید بزنم یا کاردانی پیوسته یا ناپیوسته و برای خرید کد اعتباری برای ثبت نام باید برای دو رشته تجربی و انسانی تهیه کنم؟ ممنون میشم اگر جواب بدید لطفا

UserName