• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1286752

پرسش

سلام و خسته نباشید
در مشاوره قبلی با کد 1286691 از شما در مورد کنکور مشورت خواسته بودم.
تصمیم من در مورد شرکت در کنکور زبان قطعی است چون با توجه به متاهل بودنم فرصت کمتری نسبت به سایر دانش آموزان برای مطالعه دارم. و از طرفی زیست دوم دبیرستان حجم زیادی دارد و فکر میکنم فرصتی برای خواندن آن نداشته باشم. برخی از دبیرهای ما پیشنهاد میکنند که اگر دروس پایه را فرصت نمیکنید که بخوانید، فقط دروس پیش را بخوانید اما به نظر من سوالاتی که از درس زیست می آید ترکیبی است یا حتی درس شیمی.
این را هم بگویم که من چه کنکور تجربی بدهم؛ چه کنکور زبان، دوست دارم در آینده معلم بشوم و از طرفی به زبان هم علاقه دارم.
حالا با این شرایطی که گفتم به نظرتون تصمیم من منطقی هست؟
لطفا اگر این تصمیم منطقی است، یک برنامه روزانه برای مطالعه دروس کنکور ربان و شیوه ی موفقیت در زبان اختصاصی ارائه کنید.
ممنونم

پاسخ

با نام و یاد خدا،
و با سلام،
دوست گرامی، با توجه به شرایطی که اشاره فرمودید، تحصیل در رشته زبان به سود تصمیم صحیح تری است. یک برنامه هر میزان که مناسب هم باشد، بدون تلاش و کوشش خود فرد تضمینی برای کسب رتبه خوب در کنکور نیست. با این حال توصیه می کنم نکات زیر را در برنامه ریزی برای رشته زبان در نظر داشته باشید.  قبل از هر چیز به مطالب زیر توجه داشته باشید:
1. بنده استفاده از کتب کمک درسی، کلاس‌های کنکوری و کنکورهای آموزشی را در صورت عدم مشکل در پرداخت هزینه ها مناسب می‌دانم. کمترین مزیت این کلاس‌ها نظم بخشیدن به برنامه درسی افراد می‌باشد.
2. برای دروس حفظی و فرار حتماً از ابزار کمک حافظه مثل جی 5 و جعبه لایتنر استفاده نمایید.
3. دروس محاسباتی باید حتما به صورت عمقی مطالعه شوند به نحوی که با مشاهده نمونه سوالات مشابه با سوالات قبلی بتوان آنها را به راحتی تشخیص داده و حل کرد.
4. نمونه سوالات سال‌های قبل از اهمیت زیادی برخوردار است. هر ساله تعداد زیادی از سوالات مشابه سوالات سال‌های قبل می‌باشد و شما با تسلط بر این سوالات می‌توانید به 20 تا 30 درصد از سوالات کنکور به راحتی پاسخ دهید.
در مورد تعداد ساعات مطالعه باید بگم که طبیعتاً هرچه بیشتر مطالعه نمایید بهتر است ولی کیفیت را فدای کمیت نکنید. میزان مطالعه به توانایی و اراده فرد بستگی دارد و بنده هیچ گاه تعداد ساعت خاصی برای یک درس یا برنامه مشخص نمی‌کنم. بنده مطالعه بین 8 تا 12 ساعت را مناسب می‌دانم و جای نگرانی نیست.
شما باید برنامه ریزی درسی داشته باشید و کل کتابهای سه سال اول دبیرستان را مطالعه کنید و همراه با مطالعه آنها تست بزنید. البته بیشتر وقتتان را به کتابهای کلاس سوم اختصاص دهید. آنقدر مطالعه و تست زنی انجام دهید که مطالب بخوبی در ذهنتان بماند و در طول سال فقط مرور جزئی و تست کار کنید چون شما در سال تحصیلی باید بیشتر بر روی دروس پیش متمرکز باشید. در ضمن، استفاده از کلاس‌های کنکوری برای نظم بخشیدن به برنامه شما و آمادگی هرچه بیشتر شما می‌تواند مفید واقع شود. سعی کنید 3-4 ماهه دروس پایه را مطالعه کنید و از اواسط آبان یا اوایل آذر برای دروس پیش برنامه ریزی کنید. درس زبان تخصصی  و درس ادبیات را هر روز در برنامه داشته باشید. برای هر یک بین 3 تا 4 ساعت در نظر داشته باشید. سعی نمایید درس زبان را در صبح ها مطالعه کنید. برای سایر دروس به طور یک در میان بنرامه ریزی داشته باشید. درس عربی کمی دشوار تر است. سعی نمایید این درس را در نیمه اولیه روز در نظر بگیرید. درس معارف را می توانید هر روز 1 ساعت در برنامه داشته باشید. توصیه می کنم به مرور خود را برای مطالعه بین 10 تا 12 ساعت در روز آماده سازید.   لازمه در مطالعه به این موضوع دقت داشته باشید که دوره کردن دروس ( به خصوص دروس فراری مثل زیست و دروس عمومی) از خواندن آن دروس مهمتر می‌باشد. بنابراین از دوره دروس غافل نشوید. همواره این مطلب را بدانید که تسلط 100 درصد به یک درس بهتر از تسلط50 درصدی بر همه دروس است. پس با دوره دروس تسلط خود بر هر درس را افزایش دهید. چنانچه مطالب کمتری خوانده و بر آنها مسلط باشید نتیجه بهتری خواهید گرفت تا اینکه مباحث زیادی را فقط یکبار روخوانی کنید. کتب زرد قلم چی نیز جمع بندی خوبی از سوالات سال‌های قبل دارد ومی‌توانند مفید واقع شوند.  کتب کمک درسی پیشنهادی نیز بصورت زیر است: دین و زندگی: گاج/ نشر الگو
ادبیات: نشر دریافت/ تخته سیاه
عربی: خیلی سبز/ تخته سیاه
زبان: خیلی سبز/ مبتکران 
منابع برای درس زبان:
الف- منابع فارسی   ۱- کنکور تخصصی زبان - گرامر و لغت ( چهار جلد ) ( نویسنده : دکتر شهاب اناری - انتشارات مبتکران) ۲- کنکور تخصصی زبان - کانون فرهنگی آموزش ( قلم چی ) - جلد آبی ۳- Reading انتشارات کانون فرهنگی آمورش - جلد زرد ****************************************************************** ب- منابع انگلیسی: ۱- Steps to understanding ( L.A. Hill - Oxford University Press )      ۲- Word builder ( جلد ۱ و۲  )    ۳- 504 words ( Mary Bromberg )  ۴-Bridging the gap ( انتشارات سازمان سنجش )  ۵-Essential idioms in English ( Robert J. Dixon )  ۶-Idioms in use ( Felicity O'Dell )  ۷-Nelson tests ( om Nelson )    ۸-Oxford advanced learner's dictionary درک مطلب: کتاب سازمان سنجش New Bridging the Gaps
موفق و پیروز باشید.

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : شنبه 5/12/1396 | پاسخ : شنبه 5/12/1396 | | ديپلم | 17 سال | كنكور کارشناسی | آزمون سراسري و آزاد تعداد مشاهده: 199 بار

تگ ها : کنکور زبان برنامه ریزی

مشاوره های مرتبط

با سلام. من ساکن کاشان هستم . امسال در کنکور سراسری شرکت کردم و مطالعات خانواده کاشان قبول شدم ولی بعد در کارنامه سبز دیدم که علوم تربیتی اراک هم قبول شدم. حالا مردد هستم .من برام مهمه که بازار کار خوبی داشته باشم و از طرفی رشته مطالعات خانواده رو نمی شناسم نمی دونم کاری داره یا نه؟ از طرفی می ترسم برم اراک و بعد کار نداشته باشم. میشه راهنماییم کنین فقط تا۲۳ ابان فرصت دارم.به نظر شما علوم تربیتی بهتره یا مطالعات خانواده؟؟؟ ارزش داره که برم اراک؟
ممنون میشم از پاسخگوییتون

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی ببخشید آقای دکتر میخواستم بپرسم با لیسانس فیزیک میشه در کنکور تجربی شرکت کرد من دیپلم ریاضی دارم و لیسانس فیزیک ،دیپلم تجربی ندارم برای شرکت در کنکور تجربی امسال باید دیپلم تجربی بگیرم یا با لیسانس فیزیک میتونم شرکت کنم با تشکر از راهنمایی شما

با سلام و احترام خدمت شما
من دانشجوی انصرافی رشته فیزیک هستم و بعد از انصرافم به خدمت مقدس سربازی رفتم و حال قصد شرکت در کنکور تجربی و قبولی در رشته پزشکی را دارم. حال از شما یک راهنمایی و مشاوره میخواهم که آیا در این مدت باقی‌مانده می‌توانم اگر تمام سعی و تلاش خودم را کنم در رشته پزشکی دانشگاه شیراز قبول شوم؟ با اینکه رشته تحصیلیم ریاضی فیزیک بوده و معدل نهاییم ۱۳/۶۶ و الان تقریبا از صفر میخواهم شروع کنم. اگر میشه درباره روش های مطالعه و شرایط روانی یادگیرنده توضیح کاملی دهید و یک برنامه‌ریزی درسی برایم طرح کنید که بدونم تو این فرصت باقی‌مونده چطوری و به چه شیوه درس بخونم و اینکه اصلا امیدی هست یا نه؟
با سپاس فراوان از لطف و خدمت رسانی شما

با سلام
می خواستم بدونم نحوه سنجش در دانشگاه آزاد به چه صورته؟ آیا مثل سراسری کل انتخاب های یک داوطلب رو تا انتها رویت می کنه تا به اولین قبولی برسه؟ یا اینکه مثل چندین سال قبل اول همه انتخاب اول های همه داوطلبین رو می بینه و مجدد برمیگرده به انتخاب دوم و به همین ترتیب...؟
ممنون می شم بفرمایید تا بدونیم می تونیم بر حسب علاقه و اولویت های خودمون ترتیب رشته ها رو انتخاب کنیم و شانس قبولی رو از دست نمی دیم؟
با تشکر

UserName