• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1253813

پرسش

با عرض سلام خدمت شما
مادر من کانسر معده داشت و عمل شده یعنی معده نداره و طحالش رو هم در آوردن در مورد تغذیه برای مادرم شما چه غذاها یا میوه های را برای پیشگیری از دوباره کانسر دارید
با تشکر

پاسخ

با سلام و احترام
در ابتدا باید عرض کنم که فقدان معده موجب کمبودهایی در بدن می‌شود و برای هر کدام باید تدابیری اندیشید:
1-   سوء جذب کلسیم یا ویتامین D ممکن است به دردهای استخوانی و شکستگی‌های بیانجامد.
2-   آهن به طور جدی دچار کمبود می‌شود و باید توسط مکل های آهن جایگزین شود.
3-   ویتامین B12 هم کاهش می‌یابد و کمبود آن می‌تواند منجر به کم خونی خطرناکی شود. برای جایگزینی این ویتامین می‌شود از قرص زیر زبانی و یا نوع تزریقی آن استفاده نمود.
خوب پس این سه مورد را حتماً مدنظر داشته باشید.
 
در مورد این که معده هم ندارند این چند مورد را در اختیارشان قرار دهید:
- غذا را در تعداد وعده‌های زیاد و حجم کم دریافت کنید.
- مایعات جداگانه از وعده‌های غذا استفاده شوند و بین آن‌ها فاصله زمانی موجود باشد.
- دریافت مایعات حداقل ۳۰ دقیقه قبل و بعد از وعده اصلی توصیه می‌شود که درهنگام دریافت غذای اصلی احساس پری و سنگینی نداشته باشید.
- از نوشیدنی‌های مغذی مانند شیر (بسته به تحمل بیمار) و آبمیوه به جای (چای، آب، قهوه) به ویژه برای آن دسته از بیمارانی که نیاز به افزایش وزن دارند استفاده شود.
 
و اما برای پیشگیری از سرطان باید موارد زیر را رعایت نمایند. اگر خوردن برخی مواد غذایی توسط پزشکشان منع شده است آن را به شکل پوره یا میکس شده و یا نوشیدنی مصرف کنند.
 
مهم‌ترین مواد غذایی ضدسرطان آنتی اکسیدان ها هستند. از آنتی اکسیدان ها می‌توان به ویتامین‌های C، E، A، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی، منیزیم و لیکوپن اشاره کرد که در ادامه منبع هر کدام ذکر شده است:
* برخی منابع غذایی غنی از ویتامین C: مرکبات، فلفل سبز، توت‌فرنگی، گوجه فرنگی و کلم بروکلی.
* منابع غذایی غنی از ویتامین E: ذرت، مغزها، زیتون، سبزی‌های برگ‌دار و سبز، روغن‌های گیاهی و سبوس گندم.
* منابع غذایی کاروتنوئیدها (که پیش ساز ویتامین A هستند): هویج، میوه‌های نارنجی رنگ، کدو حلوایی، طالبی، سبزی‌های سبز تیره، کلم پیچ، اسفناج، ذرت، تخم‌مرغ، مرکبات، گوجه فرنگی، گریپ‌فروت و هندوانه.
* منابع غذایی سلنیوم: مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و ...)، ماهی و سایر غذاهای دریایی، قلوه، جگر و مخمرها.
به غیر از مواد غذایی ذکر شده برخی عوامل تغذیه‌ای هم هستند که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند؛ از این عوامل هم باید پرهیز کرد:
1- چربی‌ها: غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع (در کیک، کلوچه، کراکر، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ شده، چیپس و ...) خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند. بنابراین سعی کنید چربی مورد نیاز خود را از مواد غذایی مانند بادام زمینی، ماهی، غذاهایی دریایی، روغن کانولا، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن کنجد و ...، مغزها و روغن زیتون تأمین کنید.
2- نمک: زیاده‌روی در مصرف نمک با افزایش احتمال بروز برخی سرطان‌ها همراه است.
3- مواد غذایی آلوده به آفلاتوکسین: مصرف غلات، حبوبات و مغزهای آلوده به آفلاتوکسین (سموم تولید شده از کپک در این مواد غذایی) موجب بروز سرطان می‌شوند.
4- گوشت: زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌های فراوری شده مثل سوسیس و کالباس با افزایش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.
5- روش‌های نامناسب تهیه و طبخ مواد غذایی: مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوری گوشت، دودی کردن، نمک سود کردن، اضافه کردن مواد شیمیایی و نگه‌دارنده به گوشت (در تولید سوسیس، کالباس و هات‌داگ) و کنسرو کردن گوشت سبب تولید ترکیبات سرطان زا می‌شود.
موفق و سلامت باشید.

مشاور : خانم مراديان نيري | پرسش : سه شنبه 31/1/1395 | پاسخ : دوشنبه 6/2/1395 | | ليسانس | 27 سال | تغذيه | تغذيه بيماري هاي مختلف تعداد مشاهده: 46 بار

تگ ها : سرطان معده برداشتن معده سرطان و تغذیه پیشگیری از سرطان

مشاوره های مرتبط

با سلام خدمت شما دست اندر کاران موسسه تبیان پدر بزرگ من حدود 80 سال دارد که مبتلا به سرطان معده میباشد و هموگولوبین ان 6 میباشد ووقتی که خون تزریق میکنند هموگولوبین او به 10 میرسد با این وضعیت چند ماه میتواند به حیات خود ادامه دهد وچه غذاهایی بخورد که با معده ی او سازگار باشد و بتواند بیشتر زندگی کند و

سلام به شما و خسته نباشید.
مادربزرگ بنده حدود ۷۰ سال سن دارن.
چند وقتیه که سوزش معده داشتن. با مراجعه به پزشک و عکس برداری مشخص شد که متاسفاه سرطان معده دارن. پزشک توصیه کرد که عمل جراحی صورت ندیم چو ضعیف هستن و ممکنه خدایی نکرده تز زیر عمل بیرون نیان.چند وقتی هم هست که مشکل غذا خوردن دارن و ورز کم کردن. گاها بعد از خوردن غذا ممکنه استفراغ کنن.
با توجه به مطالبی که در نت مطالعه کردم دو سوال از شما دارم :
۱-بهترین روش درمانی پیشنهادی شما چیست و چرا؟
۲-برنامه غذایی ایشان از این به بعد باید شامل چه باید ها و نباید هایی باشد؟
بسیار متشکر.

UserName