• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1170729

پرسش

استخاره به چه معناست و چه شروطی دارد؟

پاسخ

استخاره به معنی طلب خیر است. یعنی انسان قبل از انجام کار به درگاه الهی دعا کند و از او در آن کار طلب خیر کند و از او بخواهد اگر این کار به خیر و صلاح اوست او را در انجام آن موفق کند و اسباب و مقدمات آن را مهیا کند و اگر به صلاح او نیست موفق بر انجام آن نشود. یعنی استخاره یک دعاست و در این زمینه از امامان معصوم دعاهایی رسیده مانند دعای استخاره ی امام سجاد در صحیفه ی سجادیه. اما آنچه که امروزه به استخاره مشهور است در واقع تفؤل زدن به قرآن است که در این زمینه هم روایاتی هست (جلد 91 ، صفحه 232 بحارالانوار) و در مورد آن باید گفت که ابتدا وظیفه ی شخص این است که در مورد آن کاری که می خواهد استخاره(به معنی تفؤل) کند تحقیق و مشورت کند اگر باز هم ته دل مکدر بود بر خداوند توکل کند و از خداوند طلب خیر درتفال به قرآن کند و هر چه آمد عمل کند. اغلب استخاره‏ هاى مصطلحى كه مردم انجام می‏دهند، به مورد و به جا نیست؛ زیرا تا عقل و خرد و مشورت با افراد ذى‏صلاح است، نوبت به استخاره نمیرسد. براى به جا بودن استخاره، باید امور زیر را مورد ملاحظه قرار داد: 1- پیش از استخاره باید درباره خوبى‏ها، بدى‏ها، منافع و مضار كار مورد نظر فكر، تدبر، تعقل و سنجش صورت گیرد. 2- با افرادى كه در آن زمینه اطلاعات كافى دارند مشورت شود. 3- آن كار از امورى باشد كه انسان خودش مى‏خواهد انجام دهد (مثلاً اگر به فلان سفر بروم، خوب است یا نه) نه این كه به نیت فال و پیش‏گویى باشد (مثلاً فردا در دادگاه تبرئه مى‏شود یا نه و یا در امتحان قبول مى‏شود یا نه؟). اگر شخصى تمام این مراحل را انجام داد و به نتیجه قاطعى نرسید و نتوانست تصمیم‏گیرى كند، آن وقت نوبت مشورت با خداوند به شكل استخاره مى‏رسد. 5- رکن رکین در استخاره صدق نیت و توکل بر خداوند است . یعنی وقتی با شرایط فوق بنا بر استخاره شد بر خداوند توکل کند و معتقد باشد که هر آنچه که صلاح وی است خداوند در نتیجه ی استخاره قرار خواهد داد. بنابراین در باره ی یک موضوع تنها یک بار میتوان استخاره کرد.استخاره های مکرر و پی در پی به این عنوان که آنقدر استخاره کند تا خوب آید باطل و غیر قابل اعتماد است و ارزشی ندارد. بهتر است خانواده تان قبل از هر چیز دنبال احراز معیارها در خواستگار باشند و در پایان اگر باز هم تردید و دو دلی بود به خدا توکل کنند و استخاره هر چه که آمد عمل کنند. و اگر موردی هم مدتها گذشت و صدقه دادید و استخاره کردید ایرادی ندارد. موفق باشید.

مشاور : آقای روحاني | پرسش : دوشنبه 10/6/1393 | پاسخ : جمعه 14/6/1393 | | ليسانس | 24 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 256 بار

تگ ها : استخاره

مشاوره های مرتبط

سلام.سوال من در رابطه با استخاره است . من گاهی موارد كه دچار تردید می شوم می گویم برایم استخاره بگیرند یا خودم با تسبیح البته درست انجام می دهم . اما همیشه به جواب آن شك دارم . معمولا همیشه به آن عمل می كنم اما واقعا با عمل به آن متوجه ضرر هم شده ام . گاهی هم شده كه مثلا خوب بوده باشد. با خودم فكر كرده ام خب حتما خدا می خواهد ما خودمان انتخاب كنیم براساس عقل مشورت یا تجربیاتمان تصمیم بگیرم یا حتی تصمیم های اشتباهی بگیریم اما گاهی كه معمولا احساس تردید شدید یا استیصال دارم باز هم استخاره می كنم بدون ان كه به آن كاملا اعتماد داشته باشم ؟ یعنی زمان هایی به سراغ استخاره می روم كه حال روحی خوب ندارم . اینها را هم زیاد شنیده ام زمان مناسب شخص مناسب یا شرایط خاص باید استخاره كرد . اما واقعا از لحاظ عقلی این كار درست است خب وقتی ما با تسبیح استخاره می گیریم همه اش احتمال است تصادفا خوب یا بد است بنابراین گاهی به ان عمل كنیم اتفاقا درست درامده یا گاهی برعكس. قران هم كه به تفسیر و معنی باید مسلط باشیم و می توان هر برداشتی با هر سلیقه ای كرد. به طور كلی می توانید مرا راهنمایی كنید در مورد استخاره كه آیا سندیت دارد كه از ائمه و از جانب خداوند نقل شده باشد و در شرایط كه نیاز به مشورت داریم استفاده شود ؟ اگر هست شرایط درست انجام آن به چه صورت می باشد؟ با سپاس از شما .

با سلام و خسته نباشید.
راستش به علت گستردگی سایت نمیدونم قسمت درستی رو برای طرح سوالم انتخاب کردم یا نه. امیدوارم خودتون راهنماییم کنید. سوال من در مورد استخاره و شرایط لازم برای گرفتن استخاره هست. من دختری 27 ساله هستم که برای ازدواج بین دو نفر دچار تردید جدی هستم و با اینکه تحقیق و مشورت کردم اما در نهایت قادر به تصمیم گیری نیستم و فرصت کمی هم برام باقی مونده. سوالم این هست که برای گرفتن استخاره چه شرایط و پیش زمینه هایی لازم هست و آیا باید دو استخاره برای هر دو نفر بگیرم و یا فقط برای یک نفرشون و آیا قبل از استخاره باید کار خاصی انجام بدم یا نه. از اینکه برای گرفتن تصمیم درست به من کمک می کنید خیلی ممنونم.

خودم برای ازدواجم استخاره گرفتم.بد امد.ولی به ان اعتنا نکردم.الان چهار سال از ان زمان میگذرد.همسر خوبی دارم. ولی همیشه یک اضطراب مبهمی بخاطر این موضوعدر وجودمهست.نمیدانم چکار کنم. ارزو میکنم هیچوقت استخاره نمیکردم.فک میکنم فقط من هستم که این اتفاق برایم افتاده است.لطفا راهنماییم کنید

استخاره
سلام دختری هستم که دوسال با پسری اشنا شدم که بعد دوسال خونوادشون به تحقیق درباره من پرداختند و همه گفتن بهترین خونواده رو انتخاب کردید و من بنظر خودم دختری خوب و محجوب هستم و بعد از 2 ماه تحقیق گفتند که باید استخاره بگیرند و جواب استخاره خوب نیومد دو نفر خوب گفتند و یک نفر بد !
بنظر شما و بنظر دین اسلام این استخاره درسته؟ وقتی عقل انسان میگه این دختر پاک و همه میگن خونواده خوبی هستند برای چی استخاره؟

با سلام من برای موضوعی استخاره گرفتم خوب آمد ولی هنوز ته دلم باز هم مردد بودم به فرد دیگری مراجعه کردم بد آمد میخواهم بدانم چرا میگویند برای یه موضوع یکبار استخاره بگیرید ؟ مگه میشه صلاح خدا در مورد موضوعی یکبار به انجام آن کار و بار دیگر در عدم انجام آن ؟ اصلا استخاره درسته؟ من اکثر مواقع جواب استخاره هام بر عکس دراومده و با عمل به استخاره ها دچار پریشانی و رنجهای بسیاری شدم-برا همین برای اطمینان در مورد موضوعی دو بار استخاره گرفتم که جوابهای متضادی داشت - غالبا در مورد مسایل زندگی ام با تحقیق و مشورت بسیار باز هم مردد میمانم و چاره ای جز استخاره ندارم چه کنم؟

باسلام آیاتمام علمای شیعه چه گذشتگان وچه حال متفقل قولندکه استخاره صحیح است وازمسلمات شیعه است؟بنده می خواستم گندم به صورت دیم بکارم وممکن است که باران نبارد آیااستخاره زدن دراین موردصحیح است واین مورداستخاره زدنها جزء مسلمات شیعه است وآیادراین موردتمام علمای شیعه چه گذشتگان وچه حال نظرشان یکی است؟بهترین وسیله برای استخاره زدن طبق نظرتمام علمای شیعه چه حال وچه گذشتگان چیست؟چه کسی بیشترازدیگران شایستگی استخاره زدن رادارد؟

UserName