• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1299705

پرسش

سلام متاسفانه پدرم از بدو ازدواج با مادرم به بهانه کارمند بودن مادرم از دادن نفقه به او خودداری می کرد و صرفا برای ما یک منزل 12 متری در 8 سال اول زندگی تهیه کرد و فقط خرج خوراک را میداد. دیگر نه هزینه های مسافرت مادرم را تامین می کرد و نه هزینه های پوشاک و تفریح و... و در طول این مدت حقوق و مزایای مادرم را هم دریافت می کرد و می گفت اگر مشکلی داری بچه ها را ترک کن و برو.
به اجبار مادرم با گرفتن قرض از پدرش و با صبر و متانت همگی ما پدرم خانه دار شد و هزینه خرید زمین و ساخت خانه و بازپرداخت وام ها را با قرض از پدر مادرم و حقوق و مزایای مادرم و همچنین ارثیه خودش تامین کرد و اگر جنبه انصاف را رعایت کنیم 55 درصد دارایی از طریق مادرم تامین شد و مابقی از طرف پدرم.
پدرم پس از گذشت 25 سال زندگی هنوز به رفتار خودش ادامه داد و بهانه حقوق دار بودن مادرم نه خرجی اش را میداد و نه خرجی بچه هایش را آنچنان که به نفع منافع خانواده باشد میداد و با وجود اینکه هر ماه مبلغی زیادی پس انداز می کند می گوید پول ندارم.
مادرم که دیگر صبرش لبریز شد همراه من جهت اعتراض به کنک زدنش و شنیدن فحش و ناسزا به خودش و پدر و مادرش و در کل جهت اعتراض به وضع موجود خانه را ترک کردیم و قستمی از جهاز خودش را برداشت و خانه اجاره کردیم.
پدرم بعد سه روز از طرف دادگاه تقاضای تمکین خاص و عام کرد و ادعای ترک خانه بدون اطلاع ایشان دارد و مادرم گفته باید پدرم حق و حقوقش را برگرداند و تعهد اصلاح رفتار دهد. الان دو سوال دارم:
1-آیا برداشت وسایل خانه که 100 درصد آن با حقوق مادرم و با فاکتور به اسم مادرم تهیه شده جرم است؟ البته توضیح بدهم ما از هر وسیله دوبل داشتیم و ما یکی را برداشتیم و بقیه را برای پدرم بحا گذاشتم چون قصد برگشت داشیتم.
2-آیا کاری جهت رد درخواست تمکین ایشان می توانیم انجام دهیم؟

پاسخ

با سلام
اگر فاکتور به نام مادرتان باشد بردن وسایل هیچ گونه مشکلی ندارد.
اگر مادرتان به خانه برگردد عدم تمکینشان برداشته می شود.
با سپاس

مشاور : امیر عسکری ساری | پرسش : شنبه 24/9/1397 | پاسخ : دوشنبه 26/9/1397 | | ليسانس | 24 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 182 بار

تگ ها : تمکین نفقه جهیزیه

مشاوره های مرتبط

با عرض سلام و احترام سوالم در رابطه با نفقه دختران مجرد هست که آیا در سنین بالاتر از 18 سال هم بر عهده پدر هست یا نه و اگر برعهده پدر هست منوط به قید و شرطی هست؟!یعنی اگر حتی دختر توانایی اشتغال را دارد ولی الزامی به این کار نمیبیند چون پدر توانایی مالی دارند یا به دلایل دیگر باز هم میتواند به دادگاه برای دریافت نفقه مراجعه کند؟! حتی اگر در سنین چهل سالگی باشد؟! و اگر پاسخ مثبت هست معمولا برای این دختران چگونه تعیین نفقه میشود میزان مبلغ خاصی در نظر میگیرند با توجه به توانایی پدر یا بعرف و شانیت دختران اینچنینی در جامعه نظر میشود ؟! پیشاپیش متشکرم از پاسخگویی تان

باسلام
مردی تمکین به نفعش شده و همسرشم به دلیل عدم تمکین،نفقه بهش تعلق نگرفته است.همچنین مرد،درخواست ازداواج مجدد داده و با این درخواست نیز موافقت شده است.
میخاستم بدانم:
1. اگر مرد ازدواج مجدد کند،آن زن اول می تواندهر وقت که دلش خواست برگردد یا خیر؟
2.اگربعد از ازدواج مجدد زن اولش، برگردد اما شوهرش اورا نپذیرد،آیا شوهرش باید نفقه بدهد به او یا خیر؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.
باتشکر

با سلام.

من فوق لیسانس خانه دار ( اجباری)
پدر و مادرم معلم . جمع حقوق هر دو 4 ملیون
در یک شهرستان معمولی مثل ورامین. زندگی میکنیم . مخارج غیرمتعارف مثل پرستار و خدمتکار و ... نداریم
مثل بقیه داریم زندگی می کنیم
حقوق شوهرم 10 ملیون. البته دو شغله هستند. شغلشون هم دارای شان اجتماعی بالا
به من ماهی 500 میدند
به غیر از خرج خونه که اونم ماهی 500 میشه که هزینه بچه را هم شامل میشه
میگند این پولی که من به شما میدم زیاده
میخوام ببینم واقعا زیاده؟منصفانس ؟ناحقه
پیشاپیش از لطفتونممنون

با سلام
همسرمدانشجوی ارشد خارج از کشور هست. یکسال بعد از شروع تحصیل به ایران امده و مرا به عقد خود در اورد. بعد از چند ماه برای ادامه تحصیل بازگشت. چند ماه بعد دوباره به ایران امد وباهم در حالیکه در دوران عقد بودیم زندگی کردیم. در این مدت با هم چند بار مسافرت رفتیم. چند بارهم هزینه ی دندانپزشکی و عینک طبی مرا پرداخت. اکنون دو ماه است که دوباره برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفته. ایا من میتوانم درخواست نفقه ی این دو ماه و نفقه ی معوقه از ابتدای زمان عقد را داشته باشم؟ متشکرم

با سلام و خسته نباشید خدمت شما مدت دو ساله که به علت ورشکستگی شوهرم خانه و زندگی نداریم و من به همراه پسر 6 ساله ام در خانه پدرم زندگی میکنم و شوهرم فاقد هر گونه شغل و منبع در آمد میباشد حالا سوال من این است که اگه بخوام درخواست طلاق بدهم مهریه و نفقه به من تعلق میگیرد یا به علت ورشکستگی هیچ چیز به من داده نمیشود در حال حاضر پرونده ورشکستگی شوهرم در دادگاه موجود میباشد

سلام و خسته نباشید. دختری هستم 26 ساله با مدرک لیسانس. 3 سال است که عقد دائم کرده ام و فعلا در منزل پدر به سر میبرم. در طی این مدت همسرم هیچگاه مبلغی به عنوان خرجی و نفقه به من پرداخت نکرده اند. و میگویند وظیفه ای در این مورد ندارند.حکم صریح شرع وقانون را هم قبول ندارند. با توجه به اینکه فعلا امکان عروسی فراهم نیست و ادامه پیدا کردن این وضع آیا من میتوانم تقاضای نفقه کنم؟ اگر میتوانم به چه صورت باید اقدام کنم؟
ضمنا بنده دوشیزه هستم
سوال دیگر اینکه آیا بنده میتوانم به دلیل بلاتکلیف گذاشتن من در این 3 سال و با توجه به اینکه اقدامی برای ازدواج صورت نمی دهند ادعایی داشته باشم؟
باتشکر از توجهتان

با سلام وکیل محترم
منظور دادگاه تجدید نظر از رای به قطعیت یافته عدم تمکین بنده چیست رای هنوز اجراییه صادر نشده است و بلاتکلیف است در متن حکم امده است ...... و اثر حکم تمکین نسبت به اتیه و بعد از اجرا است و دلیلی بر نشوز زوجه در گذشته نیست ..... الان من چکار کنم نفقه معوقه به من تعلق میگیرد یا خیر و یا چرا نه ؟
دادخواست بدم یاخیر منظورش چیه از حکم راهنمایی کنید

UserName