• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1284964

پرسش

سلام
به اینجانب و سایر وراث مرحوم پدرم یک قطعه زمین به میزان 26000 متر رسیده که برای هر کدام از ما سند مشاع صادر شده است . از طرفی ما بین خودمون اقدام به ترسیم نقشه و تفکیک زمین نموده ایم که مراتب به تائید کلیه وراث رسیده و هیچ ادعائی در این مورد ندارند . دو سئوال دارم
1- اعتبار این تقسیم نامه به چه میزان است
2- آیا امکان افراز سند میباشد . با مراجعه به اداره ثبت گفتند چون میزان زمین کم است امکان افراز نیست . آیا میشود از طریق دادگاه پیگیری نموده
ممنونم

پاسخ

سلام دوست گرامی
تقسیم نامه ای که در اختیار دارید در واقع افراز  زمین بین وراث را محقق نموده است. البته چنانچه ملک دارای پلاک ثبتی است لازم است اقدام به ثبت رسمی آن نمایید. زیرا در غیر اینصورت می تواند مورد انکار سایر وراث واقع شود و در این حالت نیازمند تنفیذ تقسیم نامه توسط دادگاه خواهید بود.

مشاور : آقای شامی اقدم | پرسش : پنج شنبه 20/7/1396 | پاسخ : يکشنبه 21/8/1396 | | فوق ليسانس | 39 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 123 بار

تگ ها : تقسیم افراز سند اثبات

مشاوره های مرتبط


با سلام و احترام
پدرم در سال 56 یک سهم و یک ششم سهم مشاع از ده سهم نیم باغی به متراژ حدود 80000متر را خریداری کرده است که سهم ایشان حدود 8000 متر بوده است. نصف این سهم ( 4000متر) را به شخص دیگری فروخته است. متأسفانه این باغ از ابتدا در تصرف افرادی دیگر که یا مالک مشاعی بودند یا بعنوان رعیت بر روی باغ کار میکردند بوده است.
در سال 71 حکم خلع ید مشاعی علیه سه نفر از افراد صادر و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
پدرم 5سال است که فوت کرده اند و ما هنوز سهم خود را متصرف نشده ایم و هربار که به محل باغ مراجعه می نماییم هرکدام از متصرفین به داشتن سهم و مالکیت ما اذعان دارند اما میگویند سهم شما در قسمتی که در دست ما است نیست و مثلا در فلان قسمت است. در فلان قسمت هم به همین منوال ما را به جای دیگر می فرستند.
از کل زمین تنها حدود 16000 متر بدون سند باقیمانده و مابقی یا گذربندی شده یا توسط ماده 147 سند واگذار گردیده است.
حال سوال اینجاست ما که سند رسمی مشاعی در دست داریم و حکم خلع ید مشاعی علیه3 نفر دیگر را داریم اما ملکی در تصرف ما نیست، در حال حاضر چگونه باید عمل نماییم و متصرف سهم خود گردیم. لازم بذکر است ما مشکلی با محل سهم خود نداریم و اگر هم در این حدود باقیمانده هم متصرف شویم راضی هستیم.

با سلام و عرض ادب
اینجانب فارغ التحصیل رشته حقوق هستم و تا حدودی با جواب سوال آشنا هستم لذا خواهشمندم از جانب شما بزرگوار پاسخی کامل تر و تفصیلی را خواهانم
خانه‌ای ۲طبقه با یک سرقفلی مغازه از پدر بزرگ مرحومم بجا مانده.یک زن و ۵پسر ورّاث هستند پدر من پدر ارشد خانواده بودند که ب تازگی فوت شدن .در زمان حیات پدرم ۵پسر به مادر وکالت فروش داده بودند که با فوت پدر من وکالت بلا عزل باطل شد آزین ۴پسر یکی‌ سهم خود را به دیگری فروخته و از جمع وراث خارج شده.و پسری ک ۲سهم دارد با مادر در همان خانه زندگی‌ می‌کند و ۲پسر دیگر وضع مالی خوبی دارند. به نظر اینجانب مشمول ماده ۵۹۲ ق مدنی نمیباشند.پدر بنده دو فرزند دارد یکی‌ من یکی‌ خواهرم.اولین سوال اینکه مادر من از خانه پدری سهم میبرد؟دوم اینکه مادر بزرگ من سهمش از سهم پدرم رو ب من وکالت بلاعزل داده همینطور خواهرم.من می‌تونم با توجه ب قابل افراز نبودن خانه حکم فروش رو بگیرم ؟در صورتی ک عموها نه حاضر به فروش هستند و نه حاضر به دادن پول من؟و اگر جوابتون مثبت هست صدور حکم فروش چقدر زمان میبره؟

با سلام
اینجانب ملکی را سه سال قبل خریداری کردم که دارای سند شش دانگ بود که این سند به دو قسمت تبدیل شده است یعنی هر سه دانگ را به یک نفر فروخته است و به هر یک خریداران یک وکالت نامه داده است حالا برای تفکیک باید چه کرد؟و ایا با وجود وکالت خرایدار دوم اگر اقدام نکند برای تفکیک خرایدار اول چه باید کند؟

با سلام .
3 مغازه بغل هم موجود است . اکبر مالک ان بود که انرا مهر زنش فاطمه کرد و مغازه تابع 56 است. مستاجر فاطمه (یعنی علی) بدون پرداخت پول پیش ،انرا از سال 1330 اجاره کرده بود . همه ورثه فاطمه بجز یکی، 5 دانگ مالکیت را به مستاجر فاطمه (یعنی علی) واگذار کردند و مستاجر هم ، به تازگی مالکیتش را به دختر ش ( یعنی دختر علی) واگذار کرده . یعنی الان مغازه در مالکیت یکی از ور ثه فاطمه و دختر علی است به نسبت ادانگ 5 دانگ . نکته در اینجاست که سالها قبل این3 مغازه توسط علی ، وقتی در مالکیت فاطمه بود بدون اجازه از فاطمه یکی شده و بالکن با مصالح سنگین احداث شده بود. ولی هرگز از او شکایت نشد بدلیل بی اطلاعی از قانون. اکنون نیز دختر علی مدام بدون اجازه مالک انرا به دیگران اجاره میدهند. حال مالک ا دانگ (که همان یکی از وراث فاطمه باشد) بر علیه دختران علی چه میتواند کند؟ایا تخلیه بخاطر تعدی جواب میدهد ؟ یا باید دعوای خلع ید ملک مشاع را بخواهد ؟در انصورت ایا مغازه بسته میشود؟ انتقال به غیر چطور میشود؟ ایا کسب و پیشه نصف میشود؟

سلام.ملکیست مشارکتی بصورت سه دانگ سه دانگ،یکی از شرکا قصد فروش سه دانگ خود را دارد.با وجودیکه به چند مشاور املاک برای فروش رجوع کرده اند اما پس از گذشت سه سال هنوز ملک فروش نرفته است،درضمن این دو شریک قصد جدایی دارند و میخواهند این ملک از شراکت دربیاید،یکی از شرکا حاضر است پول سه دانگ را بگیرد و ملک را واگذار کند اما طرف مقابل پول سه دانگ را ندارد که بپردازد،حالا تکلیف این دو شریک چیست،آیا راه حلی وجود دارد برای این ملک که شرکا به پول خود برسند؟با تشکر.

با سلام و عرض ادب خدمت استاد ارجمند
ملکی مشاع با قباله های محلی (تمام املاک منطقه مذکور به همین شکل مالکان تنها قباله محلی دارند ) به ارث از پدر مرحوممان به جا مانده است قباله مذکور را هم پسر برادرم از پدر مرحومش گرفته و در دست ما نیست .
بنده در زمان فوت پدر صغیر بودم ( سه ساله ) .در این مدت ملک مذکور در دست افرادی از محل کشت میشد و مبلغی را هم به بدون اطلاع ما به برادر ناتنی مان میداد بعد از فوت برادر ناتنی مان و آگاهی بنده از این ملک اقدام به طلب حق خود از ورثه برادرم کردم . ایشان با عجله شروع به ساخت و ساز و کاشت درخت و فنس کشی قسمت مرغوب زمین نموده است . و جای بسیار نا مناسب و مقدار بسیار اندکی از زمین را هم به میل خود برای بنده و سایر وراث تعیین نموده است . بدون رضایت ما.
چگونه میتوانیم حقمان را مطالبه کنیم .
با تشکر

سلام مجدد
اولا بسیار ممنونم بابت راهنمایی های شما
دوما سوالاتی درباره ی روال برگزاری مزایده داشتم.
همان طور که گفتم، پدر بنده صاحب یک خانه مسکونی و یک زمین کشاورزی و یک مغازه (با پلاک های ثبتی متفاوت) بود، که بعد از فوتش به من (تنها پسر خانواده) و دو خواهرم به ارث رسید.
متاسفانه یکی از خواهرهایم هیچ گونه همکاری نمیکند و تمام املاک، بدون استفاده رها شده.
از آنجا که هیچکدام از املاک قابلیت افراز ندارد، پس به ناچار باید از طریق مزایده وارد شد.
و اما سوالات:
۱* آیا نرخی که کارشناس تعیین میکند با قیمت روز خیلی تفاوت دارد؟ (آیا لفظ "حراجی شدن" صحیح است!!!)
۲* آیا همه ی این مال و اموال (خانه ـ زمین ـ مغازه) به یک باره و در یک روز به مزایده گذاشته میشود؟
۳* فرض کنیم، قیمت گذاری کارشناس دادگستری بدین صورت باشد: خانه a تومان ـ زمین b تومان ـ مغازه c تومان.
آیا در مزایده هر کدام از املاک جداگانه به مزایده گذاشته میشود (تک تک بررسی میشود) یا a+b+c محاسبه شده و مزایده از کل این مبلغ شروع میشود؟
(در صورتی که کل املاک محاسبه شود، بنده قدرت خرید ندارم (خودم قصد برنده شدن در مزایده را دارم)، آیا نمیتوان کاری کرد تا اموال تک تک به مزایده رود؟)
با سپاس

با سلام و عرض ادب خدمت شما مشاور گرامی .اینجانب یک قطعه زمین به مساحت صد متر مربع دارای سند مشاع از شش دانگ یک قطعه زمین 3200 متری در جنب بافت روستای بیدگنه از توابع شهرستان شهریار خریداری نمو ده ام جهت سرمایه گذاری .می خواهم بدانم که این زمین در چه تاریخی وارد بافت روستا خواهد شد و با اطلاعاتی که اینجانب با مطالعه متون و مقالات حقوقی بدست آوردم متوجه شدم که در صورتی که زمین واقع در بافت باشد می توان برای افراز (تفکیک) آن اقدام نمود و نیز آیا راهی هست که ما مالکان برای ورود زمین به داخل طرح اقدامی انجام دهیم یا خیر ؟ ممنونم اگر مرا راهنمایی بفرمایید.

UserName