• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1258531

پرسش

با سلام عرض احترام خدمت یکا یک دوستان عزیز. یه سوال خدمت شما داشتم .من یه جوان 22ساله خیای مرتکب به گناه میشوم. و بعداز انجام گناه طوبه می کنم . که دیگه انجام نمیدهم ولی باز دنبال گناه می روم . خودم از کارام خسته شدم و دوست دارم برگردم به شرایط عادی ولی واقعا نمیدونم نمی تونم. خیلی وقت ها سر نمازم از خدا طلب کردم منو همداهی کنه که دست از گناه کردن بردارم با خودم فور می کنم خدا به حرف هام گوش نمیده . نمیدونم چیکار کنم .به نظر شما چیکار کنم ؟ممنون میشم اگه راهنمائیم کنید

پاسخ

باسلام. راه بازگشت و توبه به روی همه باز است و در هیچ حالی نباید از رحمت خدا مایوس شد که خود گناهی بزرگ تر است. باید عزم خود را جزم کرد باید به عواقب سوء گناه فکر کرد انسان فرصت و مجالی کوتاه و مغتنم در دنیا دارد ولی متاسفانه خیلی آسان به پوچ و باطل و غفلت و یا تشکیک و ایرادهای بیجا آن را از دست می دهد و ناگهان سفر ابدیش با مرگ و ورود به عالم ناآشنای برزخ آغاز میشود در حالی که دستش خالی و زاد و توشه ی لازم برای این سفر تهیه نکرده است. دنیا خیلی زود و سریعتر از آنچه گمان کنیم سپری می شود ( توجه کنیم میلیاردها نفر قبل از ما آمده اند با همین آمال و آرزوهای ما و گمان می کرده اند دنیا هست و آنان و با مرگشان دنیا پایان می پذیرد ولی رفتند و هیچ نشد اجداد و پدر بزرگهای ما کجا رفتند ؟ محل دفن و قبر آنها را آیا می دانیم؟) این دنیا فانی است اما حیات ابدی بعد از مرگ باقی است. اما آن حیات جای بهره بردن از توشه ای است که در این دنیا تهیه کرده ایم. سعادت و خوشبختی ابدی ما، در گرو دینداری ما و پیروی از دین کامل در دنیاست و شقاوت و هلاکت ابدی، نتیجه ی بی دینی در دنیاست.
به طور کلی برای ترک گناه  توجه به امور زیر مفید است: 1- توجه به اینکه خداوند حکیم که بیشتر از هر کس به نیاز های بشر آگاه است، بهترین برنامه را برای سعادت انسان در اختیار او قرار داده و این برنامه تنها راه رسیدن به کمال و خوشبختی و آرامش هم در این دنیا و هم در زندگی اخروی است.
 2- توجه به ناظر بودن خدا همیشه و در همه حال بر اعمال ونیات ما « هو اقرب الیكم من حبل الورید ؛ او از رگ گردن به شما نزدیكتر است » ، « ألم یعلم بان الله یری ، آیا ‹گنهكار› نمیداند كه خدا میبیند » ، « أیحسب ان لم یره احد ، آیا میپنداردكسی او را نمیبیند. توجه به اینكه هر لحظه ، حتی در همان لحظه گناه ممكن است مرگ فرا رسد و در آن حال خدا را ملاقات كند.
 3-تلاوت روزانه ی آیات و روایات بیم دهنده از آثار گناه و سختی های برزخ و روز قیامت ، و تدبر در آن.
 4- مطالعه كتب مربوط به قبر و قیامت و انذار دهنده در این زمینه  معاد*/شهید دستغیب -سرای دیگر* /شهید دستغیب - منازل الاخرة ( داستانهایی از سفر آخرت) * /محدث قمی (حاج شیخ عباس قمی)( این کتاب به صورت الکترونیکی در کتابخانه تبیان وجود دارد)- سرنوشت انسان از احتضار تا عالم قبر/ حجة الاسلام مسعود عالی.
بازگشت به خدا/ على اكبر ناصرى
5- دعا . از خدا بخواهید شما را در طاعت و بندگی خودش یاری کند.
 6- انس با مسجد و مجالس مذهبی و دوستان خوب. شرکت در مراسم نماز جماعت و دعا به طور مداوم و نیز استفاده از برنامه های معارفی مانند برنامه ی سمت خدا از شبکه 3 که تأثیر به سزایی در رفع غفلت دارد.
 7- اجتناب و دوری از زمینه های گناه و فراهم کردن شرایط اجتناب از گناه،  مانند ازدواج برای کسی که به گناهان مربوط به غریزه جنسی گرفتار است.
8- توجه به آثار منفی گناه که هم زندگی دنیوی ما را خراب می کند و هم در آخرت موجب عذاب می شود. و توجه به این امر که سعادت انسان فقط در پرتو تقوا تأمین می شود.
و در پایان اگر در هر حال باز هم لغزشی حاصل شد از توبه و بازگشت هرگز ناامید نشوید چون این هم یکی از نقشه های شیطان است که انسان را از توبه ناامید کند.  یکی از دامهای شیطان این است که بنده ی گنهکار را از رحمت خدا ناامید کند لذا یاس از دامهای شیطان و خود گناهی بزرگ است. موفق باشید.

مشاور : آقای روحاني | پرسش : شنبه 8/3/1395 | پاسخ : يکشنبه 6/4/1395 | | دبيرستان | 22 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 234 بار

تگ ها : ترک گناه گناه

مشاوره های مرتبط

سلام و عرض ادب...
کسی ک قصد ترک گناهاشو داره و سالها براش تلاش میکنه؛ اما هیچ وقت موفق نمیشه؛ چون تو درونش نیرویی ب نام اراده نیس...
حالا بعد سالها به خداوند بدبینی عمیقی پیدا کرده؛ یعنی به این نتیجه رسیده ک خداوند به هر کسی اجازه ترک گناه نمیده؛ اگه اجازه بده دیگه پاکی و ناپاکی، خوبی و بدی، مومن وکافر، شهید و قاتل، بهشت وجهنم و خیلی چیزای دیگه معنی ندارن، وهمه چی از ارزش میفته...
حالا تکلیف چه!؟ این آدم تکلیفش چیه!؟

با سلام
بنده نذر كرده ام كه اگر فلان گناهی را انجام دهم تعدادی روزه بگیرم ولی بعد از چند مدت كه به نظر خود عمل كردم دیگر خسته شدم و با خود گفتم كفاره اش را میدهم و همچنان به گناه خود ادامه میدهم و با خود میگویم كفاره اش را میدهم حال چكار كنم كه دوباره به نظر خود عمل كنم و حالت باز دارنده ای باشد برای گناه

با عرض سلام و خسته نباشید سئوالی داشتم
اینکه چرا بعضی گناه ها رو نمیشه ترک کرد ! بعضی گناه ها بخاطر اینکه سال ها بیست سال سی سال انجام میدهند مثل دروغ فحش رشوه ربا و غیره تبدیل شده به یه عادت مثل کسی که معتاد به سیگار با اینکه میدونه بده ولی بارها وبارها ترک میکنه ولی باز برمیگرده علم ثابت کرده برای ترک عادت ها نیاز به زمان حتی دارو درمانی هم هست کلا ترک عادت ها کار بسیار سختی هست حتی اگر کسی از اولش نمیدونسته کاری که انجام میداده اشتباه بوده ولی سالها بعد متوجه میشه ای داد بیداد همه عمر داشته اشتباه میکرده بعدم هر چی سعی میکنه نمیتونه ترکش کنه تکلیف این ادما پیش خدا چگونه است ؟
شاید شما مثال بزنید فلانی بوده سالها گناه میکرده بارها هم توبه کرده ولی نتونسته ترک کنه ولی یباره توبه واقعی کرده و ادم خوبی شده مثالش نصوح که تو قران هم امده نصوح مردی بود شبیه زنها بخاطر همین دلاک زنها شده بود بارها توبه کرد و نتونست ترک کند ! یه روزی دختر پادشاه در حمام جواهراتش گم میکنه ماموران برای پیدا کردند جواهرات همه دلاک ها رو بازرسی میکنند به نصوح که میرسند فرار میکنه از ترس که رسوا شه توبه میکنه باز میگم از ترس که رسوا شه توبه واقعی میکنه بعد قبل رسیدن ماموران به نصوح میگن جواهرات پیداشده این ترسه و کمک خدا همیشه تو ذهنش هست باز میگم این ترس و کمک خداوند همیشه تو ذهنش میمونه به این دلیل میتونه توبه و ترک کنه
حالا کسی که سالها گناه میکنه باید منتظر یه همچین اتفاقی باشه برای ترک گناهش
ممنون از وقتی که برای خواندن سئوال و جوابش میدهید.

با سلام
من یک نوجوان 18 ساله هستم که الحمدلله یک اتفاق باعث شد تا قلب مرا از میل گناه و بی ایمانی پاک بکند و به سمت میل به معنویات سوق بدهد....اکنون که حدود 9 ماه از این اتفاق میگذرد بسیار مایل هستم که زندگی خود را به یک زندگی سراسر پاک و مذهبی تبدیل بنمایم...یک زندگی کاملا مذهبی و ایمانی ....شما بفرمایید که برای تحقق این هدف چه کارهایی را باید انجام دهم ؟؟؟؟؟؟؟
باتشکر فراوان از شما

با سلام مدتی است که مجددا سعی کردم لجام نفسم را در دست بگیرم. لیکن با توجه به موقعیت مناسب سه ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان برنامه ریزی کردم و مراقبه بیشتری روی رفتارم انجام دادم، سعی کردم نمازهایم را اول وقت بخوانم، بغیر از نمازهای صبح که اکثرا در آخرین لحظات موفق به خواندنشان میشدم و متاسفانه تک و توکی هم قضا میشدند، سعی کردم که برنامه دعا هم داشته باشم که البته خیلی ضعیف بود ولی در ماه مبارک رمضان تغریبا خوب شد، از طرفی چله ترک گناه هم گرفتم و موفق شدم این چله را در اولین روزهای ماه مبارک به اتمام برسانم و باید به اطلاع برسانم به مدد الهی توانستم یکی از مهمترین گناهانی که با آن دست به گریبان بودم را ترک کنم و همچنین از سایر گناهانم نیز تا حد قابل توجهی کاسته شد. مشکلی که برایم پیش آمده این که متاسفانه دو یا سه روز بعداز شبهای قدر حال دعا و مناجات کمتر در درونم پیدا میشود. کمتر دوست دارم پای سجاده بنشینم و ... اما نماز های اول وقتم را که حالا به مدد ماه مبارک رمضان همه اشان را اول وقت میخوانم دارم. و همچنین توجهم در نمازها نیز کم شده است و هر قدر سعی میکنم در زمان نماز توجهم را جلب نماز کنم کمتر موفق میشوم. خوشبختانه جلسه هییت هفتگی ای هم وجود دارد که هر هفته قسمت میشود از سخنرانی و روضه و ... استفاده ببرم. ولی این هفته در هییت هم حال خوبی به من دست نداد. میخواستم بدونم چه مسائلی باعث این مشکل میشه؟ نکته این که: از قدیم با این مشکل دست به گریبان بودم که بعداز مدتی که به راز و نیاز و عبادت و ... می پرداختم مجددا با بی حالی و ... مواجه میشدم اما این بار دوست ندارم از درب خانه خدا برم جای دیگه ای و دست گرم خدا از روی سرم برداشته بشه. هم دوست دارم راه حل بهم بدید و هم اهل مطالعه هستم.سیر مطالعاتی یا کتاب خاصی هم اگر در رابطه با این مشکل و یا در راستای کمک به این مشکل اگر معرفی کنید ازتون ممنون میشم. پیشاپیش متشکرم.

UserName