• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1246936

پرسش

سلام. خسته نباشید... من فارغ التحصیل رشته کارشناسی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل هستم.. و امسال میخوان برای ارشد اپیدمیولوژی بخونم... تغریبا 1 ماهه شروع به خوندن کردم سعی هم دارم خوب بخونم ولی شرایطم همش در حاله تغییره... البته با دیدن سوالات ارشد هم همش ناامید میشم با اینکه سعی میکنم خوب بخونم ولی بازم خوب درسا یادم نمیمونه... به نظرتون شانسی برای قبولی هست؟... چیکار کنم که بهتر بتونم درسارو یاد بگیرم؟... ممنون

پاسخ

با نام و یاد خدا
و با سلام،
دوست گرامی، در صورتی که به برنامه‌ای که برای خود تهیه کرده‌اید پایبند باشید موفقیت دور از دسترس نمی‌باشد.
برای دورس حفظی حتماً باید از ابزار کمک حافظه مثل جی 5 و یا جعبه لاتنر استفاده نمایید. در ضمن، دروه کردن برای این دروس از مطالعه خود دروس اهمیت بیشتری دارد. در مورد خلاصه نوییسی نیز یکی از بهترین تکنیک‌ها برای دروس حفظی می‌باشد و بنده معتقدم برای موفقیت بیشتر حتماً باید خلاصه نویسی را نیز در برنامه داشته باشید. همچنین توصیه می کنم از روش‌هایی مثل درخت حافظه نیز استفاده نمایید.  برای اطلاعات بیشتر به آدرس زیر مراجعه نمایید.
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=38836  
برای مطالعه مناسب باید قبل از آن استراحت مناسب داشته باشید و نکات زیر را برای افزایش راندمان رعایت کنید.
 
- ابتدا کمی از زمانتان را به یادداشت افکار مزاحم و تفکر در مورد آنها اختصاص دهید. علت اینکه خیلی از این افکار هنگام مطالعه به ذهن خطور می کند این است که فرصت تفکر بر روی آنها نداشته اید و این افکار در ذهن بصورت غیر طبقه بندی و نامنظم باقیمانده اند. یکبار برای همیشه به آنها فکر کنید و آنها را کنار بگذارید.
- برنامه مطالعه منظم داشته باشید و پیوسته برنامه درس خواندنتان را تغییر ندهید.
- یكی از كارهای بسیار مفید برای افزایش تمركز، نوشتن هنگام خواندن است، یعنی وقتی دارید موضوعی را می‌خوانید، كلمات مهم و بخش‌هایی كه احساس می‌كنید باید به خاطر بسپارید را بنویسید. این نوشته لازم نیست، تمیز و مرتب باشد و یا مثل یك خلاصه‌نویسی باشد؛ صرفاً نوشتن به خاطر درگیر كردن بخشی از نیمكره‌ی راست مغز، میزان تمركزتان را افزایش می‌دهد.
- همان‌طور كه می‌دانید، هر بخش از مغز انسان، مخصوص انجام فعالیتی خاص است، مثلاً بخشی مربوط به شنوایی، بخشی مربوط به بینایی‌، بخشی مربوط به لامسه و... از نظر مساحت، بخشی از مغز كه مربوط به شنوایی است، از بقیه‌ی بخش‌ها بیش‌تر است. از این رو، برای افزایش تمركز، به این صورت عمل كنید. چشم‌های‌تان را ببندید و فقط بشنوید؛ سعی كنید، 3 صدای متفاوت را در اطراف‌تان تشخیص دهید. گاهی باید چند دقیقه صبر كنید. هیچ ایرادی ندارد، صبور باشید و با این كار، الكتریسیته‌ی ساكن موجود در اعصاب شنوایی، تخلیه می‌شوند و وقتی چشم‌های‌تان را باز می‌كنید و مطالعه را ادامه می‌دهید، متوجه خواهید شد كه میزان تمركزتان چندین برابر شده است. اگر میزان حواس‌پرتی‌تان زیاد است، هیچ اشكالی ندارد كه هنگام مطالعه، چندین بار این كار را انجام دهید یعنی به محض احساس حواس‌پرتی، این تمرین را انجام دهید. (از این تمرین در ورزش یوگا، بسیار استفاده می‌شود).
- اگر هنگام خواندن درس خاصی تمرکز ندارید سعی کنید آن درس را هر روز و در بازه های زمانی کوتاه 30 الی 45 دقیقه ای مطالعه نمائید.
- در هنگام مطالعه یا در زمانهای استراحت میان دو تایم مطالعه تلویزیون تماشا نکنید.
- یک مداد، یک سیب و یا هر شی دیگر را انتخاب کنید و به آن خیره شوید، سعی کنید فکر خود را روی آن متمرکز کنید، فکر شما مانند یک حیوان گریز پا فرار می کند و پس از چند ثانیه متوجه می شوید که ذهنتان متمرکز نیست. دوباره سعی کنید که فکرتان را بر روی آن جسم متمرکز کنید. این تمرین را هر روز به مدت 2 الی 5 دقیقه انجام دهید. مطمئن باشید پس از مدتی پرش ذهن شما کمتر خواهد شد.
- حواست را جمع کن: شیوه ای ساده ولی بسیار موثر است. وقتی حواستان پرت و ذهنتان سرگردان است مرتب به خودتان هشدار دهید که «حواست را جمع کن». ممکن است در ابتدا این عمل را صدها بار در هفته انجام دهید ولی مطمئن باشید که در روزهای آینده قدرت تمرکزتان بیشتر خواهد شد.
- در رختخواب مطالعه نکنید. بعبارت دیگر در محلی غیر از مکان استراحتتان مطالعه نمائید.
- غذای سنگین و پرحجم میل نکنید.
- در محیطی با نور کافی و هوای تازه مطالعه نمائید.
- پس از هر 45 دقیقه مطالعه از جای خود بلند شده و کمی استراحت کنید.
- مطالعه روزانه را از مباحثی که کمتر به آنها علاقه دارید آغاز کنید.
(قسمتی از این توصیه ها از سایت گزینه دو برداشت شده است).
موفق و پیروز باشید

مشاور : دکتر بمانی | پرسش : چهارشنبه 28/11/1394 | پاسخ : شنبه 1/12/1394 | | ليسانس | 24 سال | کنکور ارشد | تعداد مشاهده: 47 بار

تگ ها : درسو حفظی یادگیری تمرکز

مشاوره های مرتبط

باسلام و خسته نباشید
من فارغ التحصیل رشته معماری از دانشگاه پیام نور در سال 88 هستم .درحال حاضر با توجه به کارمند بودن و فاصله ای که از پایان تحصیلم گذشته ، علاقمند به ادامه تحصیل هستم ولی شروع کار برام خیلی سخت و از نظر تمرکز و مطالعه از زمان دانشجویی مشکل داشتم ،باید چندین بار یه مطلب و بخوانم
اگه در این زمینه و نحوه شروع کار راهنمایی کنید ممنونم .

با سلام و خسته نباشید،من هر موقع میخوام درس بخونم دچار حواس پرتی میشم،به ساعت نگاه میکنم . میخوام که زودتر به آخر اون قسمتی که در نظر گرفتم برسم.کمکم کنید که چطور از این وضعیت خلاص بشم و بتونم تو کنکور موفق باشم،ضمن اینکه درصدهای من تو کنکور آزمایشی خیلی عالیه اما سر جلسه واقعی کنکور نمیتونم به اون درصدها برسم (سال گذشته در کنکور ارشد شرکت کردم)

با سلام و عرض خسته نباشید.من دانشجوی ترم یک دانشگاه تبریزم.متاسفانه یه مشکلی دارم که از دبیرستان با منه و باعث افت شدید تحصیلیم شده.بعلت اینکه دوس ندارم درسارو یکی یکی یادنگرفته و با نمره ده پاس کنم مشکلمو مطرح میکنم که انشاالله حل بشه.چون قصد دارم رتبه خیلی خوبی تو کنکور ارشد بیارم باید هرچه سریعتر مشکلم حل بشه.مشکل من اینه که وقتی سر کلاس میشینم و استاد شروع میکنن به تدریس مبحث اون جلسه حواس من کلا پرت میشه و نمیتونم رو موضوع تمرکز کنم.همش به خودم میگم حواستو جمع کن..حواستو جمع کن..ولی یهو میبینم تایم کلاس تموم شده و من هیچی گوش ندادم و فقد جزوه نوشتم.چیزاییم که حواسمو پرت میکنه اتفاقات روزمرس.هر اتفاقی که تو اون روز تو هفته گذشته یه ماه قبل یه سال قبل یه ساعت قبل افتاده میاد تو ذهنم و واسم تکرار میشه.مثلن یه هفته قبل یه اتفاقی افتاده و من امروز سرکلاس نشستم و به جای اینکه حواسم ب درس باشه به صورت کاملا ناخوداگاه اون اتفاق واسم تکرار میشه.با عرض معذرت با گذشت مثلا یه هفته من نمیتونم خودمو از فاز اون اتفاق یا خاطره خارج کنم.این مشکل باعث شد من تو درس فیزیک و ریاضی یک بیوفتم که دوتاشون هشت واحدن...واقعا من اگه این مشکلو نداشته باشم میتونم دانشجوی موفقی باشم.این یک ترمی که گذشت من هرکاری کردم نتونستم این مشکلو حل کنم.ممنون میشم راهنماییم کنید.با تشکر!

با سلام خدمت آقای حسینی
ممنون از پاسخگویی شما
منظور از "چه کار باید بکنم؟" در مورد مشکلات همچون عدم تمرکز، حواس پرتی، عدم توانایی در مطالعه مستمر، برنامه ریزی بدور از واقعیت ( مطالعه انجام می دادم ولی به اهداف مطالعه مورد نظر خود نرسیده و باعث بی میلی می شد)، فشارهای روحی که کم و بیش از سوی اطرافیان به علت بیکاری به من میآید و ... می باشد.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
امکان دارد در آزمون امسال به هدف مورد نظر خود نرسم.(البته تزریق ناامیدی نمی کنم ولی همه احتمالات باید بررسی شود) بتوانم خودم را ترمیم و بازسازی نمایم.
باتشکر از شما

سلام
من دانشجوی فارغ التحصیلی هستم که سال گذشته رو هم پشت کنکور بودم و کلا این اخلاق بد رو دارم که همه ی کارهام رو دقیقه ی نود انجام میدم و این شامل کنکور هم شده و به تازگی شروع به درس خواندن برای کنکور کردم. اگه بتونم روزی 10 ساعت رو مفید درس بخونم میتونم دانشگاه قبول بشم ولی مشکل اینجاست که دایم در حال خیالبافی و فکر کردن به چیزهای دیگه هستم و از 1 ساعتی که درس میخونم به نظرم هیچ سودی نمیبرم و فقط دارم روخوانی میکنم. اینترنت رو برای حل مشکلم سرچ کردم که باید هر بار که حواسم پرت میشه به خودم بگم الان اینجا باشم و به درسم برسم ولی متاسفانه حتی بعد از تکرار چندین باره ی این جملات به خیال خودم ادامه میدم و در این مورد میتونم بگم چندین سال هست که اینطورم. میخواستم ازتون راه فوری و فوتی ای برای دست برداشتن از تخیلات بپرسم، که چیکار باید بکنم؟
با سپاس و احترام

UserName