• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1237533

پرسش

سلام وقت بخیر.
_ حکم خواندن فقط سوره حمد در رکعت سوم و چهارم نماز (فرادی) چیست؟
_ ایا در نماز مغرب دو تشهد در رکعت های دوم و سوم وجود دارد؟
_ ایا حتما باید در نماز صبح و مغرب عشا حمد و سوره بلند خوانده شود یا شنیدن صدای خود کافیست؟

پاسخ

به نام خدا 
با سلام 
در رساله ایشان اینگونه آمده که  نمازگزار در ركعت سوم و چهارم نماز می‌‌تواند فقط یک حمد بخواند یا یک مرتبه تسبیحات اربعه بگوید یعنی یک مرتبه بگوید: «سُبْحانَ اللهِ‏ِ وَالْحَمْدُ لِلهِ وَلا إِلهَ إلَّا اللهُ وَاللهُ أَكْبَرُ» و بهتر آن است كه سه مرتبه تسبیحات اربعه بگوید و می‌‌تواند در یک ركعت، حمد و در ركعت دیگر، تسبیحات اربعه بگوید 
بله حمد و سوره در نماز های صبح و مغرب و عشا باید بلند خوانده شود 
موفق باشید 

مشاور : آقای مرتجي | پرسش : دوشنبه 16/9/1394 | پاسخ : سه شنبه 17/9/1394 | | دبيرستان | 16 سال | سوالات شرعي | آيت الله سيستاني تعداد مشاهده: 211 بار

تگ ها : بلند خواندن حمد و سوره حمد بجای تسبیحات اربعه رکعت سوم و چهارم

مشاوره های مرتبط

سلام وقت بخیر
پدر من سال 92 باغی خریده و پس از انجام معامله شروع به تعمیرات آن کرده و با وکالت از فروشنده به اسم خودش سند زده و قرار شده که پس از پرداخت عوارض و مالیات و خرج سند باقی پول فروشنده که آن زمان 10 میلیون تومان بوده را به وی بپردازداما بعد از سندزده بعلت اینکه به گفته خودش باغ انطور که فکر میکرده نبوده آن ده میلیون را دیگر به فروشنده نداده و فروشنده هم به گفته ورثه اش گفته "پیگیری نمیکنم تا خودش بیاورد و اگر نداد حسابمان آن دنیا"
حال فروشنده فوت شده و دارای 5 نفر وارث است و پدر من هم بعلت تصادف حافظه و توانش را از دست داده و به یاد نمیآورد.
من میدانم که اگر این مال به من ارث برسد چون ارث است از شیرمادرم به من حلال تر است اما از لحاظ اخلاقی و وجدانی میخواهم دین پدرم را بدهم تا برگردنش نباشد. حالا با ورثه تماس گرفتم و آن ها می گویند سال 92 با ده میلیون می شد یک پراید خرید و الان هم اگر معادل ارزش یک پراید به ما بدهید ما پدرت را حلال میکنیم و دینش ادا میشود و اگر هم نمیدهید حسابمان باشد آن دنیا. یعنی برای رضایت چیزی حدود 180 میلیون میخواهند. منطقی نیست که بخواهم دین ده میلیونی را معادل 180میلیون بپردازم حالا میخواهم بدانم چکار کنم که هم دین پدرم ادا شود و هم چیزی برگردنش نباشد و هم ما که الان از محصولات این باغ استفاده میکنیم برما حرام نباشد؟؟؟

با سلام و عرض ادب دو نفر با هم کالایی را برای تحویل فردا معامله می کنند و بر سر قیمت و مشخصات آن توافق میکنند همچنین هر دو نفر توافق میکنند که کالا تبادل نشود بلکه اگر قیمت کالا بالا یا پایین رفت مابه التفاوت قیمت فردا از قیمت توافق شده محاسبه و پرداخت شود همچنین در هنگام قرارداد بستن مبلغی را به عنوان ضمانت انجام معامله گرو میگذارند که در صورتی که مثلا قیمت پایین آمد و خریدار متضرر شد و نخواست معامله انجام شود جبران ضرر فروشنده بشود ولی هر دو توافق میکنند که صرفا قیمت کالا بررسی شده و مابه التفاوت به طرف دیگری پرداخت می شود و تحویلی صورت نمی گیرد طرف مقابل اگر خواست می تواند با گرفتن مابه التفاوت از بازار خود کالا را تهیه کند آیا انجام معامله با وجود همه توافق ها بین طرفین اشکال شرعی دارد؟

سلام ۱.بنده دانش آموز هستم و به یاد دارم درگذشته هرچندکم حق الناس دارم مثلا از پی دی اف کتابی به صورت اریگان استفاده کردم و ... البته میگویم خیلی کم است ولی بالاخره حق الناس دارم . با توجه به اینکه آثار این استفاده در تحصیل بنده هست درآمدم در آینده به واسطه کنکور و مدرک داشنگاهی و شغل حاصل از آن اشکال دارد؟اگر جواب آٰریست راهی برای رفع اشکال هست؟ ۲.چندی پیش در اینترنت و اگر اشتباه نکنم سایت آپارات کلیپ های اموزش تجوید نماز را دیدم و بعدا متوجه شدم که معلوم نیست آیا صاحب اصلی آنرا در سایت بارگزاری کرده یا اگر خودش گذاشته آیا راضی به استفاده عموم هست یا خیر.حال نماز هایی که با تجوید و به واسطه ان اموزش هاست میخوانم اشکال دارد؟ ۳.مدتیست در مورد حق الناس دچار عذاب میشوم و فکرکنم در این زمینه وسواس دارم و نمیتوانم از هیچی استفاده کنم مثلا مییخواهم وارد یک مغازه شوم با خود میگویم نکند صاحب مغازه راضی نیست از این درب وارد شویم یا مثلا از هیچ سایت یا فیلم یا عکسی در اینرنت استفاده نمیکنم و با خود میگویم نکند صاحب آن رضایت ندارد یا خود صاحب این مطلب یا فیلم را در اینترنت نگذاشته و... لطفا راهنماییم کنید. ۴. دیشب جنب شده بودم و با توجه به ماه رمضان باید تا قبل از اذان صبح غسل میکردم.داشتم استراحت میکردم که ناگهان از شدت خستگی خوابم برد.یعنی به اختیار خوابم نبرد و بعد از اذان صبح بلند شدم . حکم روزه بنده چیست؟

UserName