• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1169641

پرسش

سلام من مدت حدود 10 سال هست که دچار سوزش و خارش پوست بدنم پس از تعرق (در نواحی ران ها و پشت و سینه ام)میشوم طوری که برای رفع آن هیچ چاره ای جز تحمل درد ناشی از آن به مدت حدود یکی دو ساعت و یا رفتن به حمام آب داغ و استفاده ی مکرر از صابون غیر معطر مثل صابون شیر ندارم. هر وقت دچار این حالت میشوم حتما تعرق داشته ام ولی گاهی هم علیرغم تعرق این حالت اتفاق نمی افتد. همیشه از لباس های زیر 100% کتان استفاده میکنم. پوست بدنم چرب است نه خشک یعنی خارش من از نوع مرتبط با پوست خشک نیست. می دانم کبدم کمی چرب است. هیچ دارو یا پماد موضعی بر آن موثر نبوده و خلاصه اینکه فکر میکنم گاهی موادی از بدنم در اثر تعرق خارج میشود که پوستم به آن واکنش نشان میدهد. تا به حال درمان های صورت گرفته موثر واقع نشده اند. لطفا مرا راهنمایی کنید. با تشکر

پاسخ

با سلام
مشکل شما حتما تغذیه ای نیست به متخصص پوست مراجعه کنید. اما باید برای درمان کبد چرب خود وزن تان را پائین بیاورید.
تعدیل عوامل خطرساز از جمله: برطرف نمودن چاقی و اضافه وزن ، کنترل چربی‌های خون، کنترل قند خون و افزایش فعالیت بدنی به کنترل این بیماری کمک شایانی می نماید. قطعا یک رژیم غذایی متعادل برای تخفیف و درمان بیماری کبد چرب ضروری است. کبد یک عضو حیاتی در بدن است چرا که هر آنچه که می خورید (چه خوب و چه بد ) رهسپار کبد می گردد و اگر رژیم غذایی شما نامناسب باشد سلامت کبد شما را در مخاطره قرار می دهد. یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید بر اعتدال و میانه روی تکیه داشته باشد و باید موادی با ارزش غذایی بالا را مصرف کنید و در مصرف هیچ ماده غذایی خاصی افراط نکنید.
چربی :از آنجا که بیماری کبد چرب شامل تجمع چربی در کبد است لذا به نظر می رسد که در یک رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب باید مصرف غذاهای پر چرب محدود گردد. و تا حد امکان از مصرف چربی های اشباع شده، اجتناب گردد و به جای آن غذاهای حاوی چربی غیر اشباع (آن هم در حد اعتدال و محدود) مصرف شوند. البته نباید روغنهای سالم به طور کامل از رژیم شما حذف شوند.کاهش چربی مصرفی، به ویژه چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند، توصیه می گردد.
پروتئین :افراد مبتلا به بیماری کبد چرب می بایست از مصرف بیش از حد پروتئین اجتناب کنند، چرا که مصرف زیاد پروتئین ممکن است به کبد استرس و فشار اضافه ای را تحمیل کند. پروتئین می بایست از طریق مصرف غذاهایی نظیر: غذاهای دریایی، گوشت لخم و عاری از چربی، حبوبات و منابع گیاهی تامین گردد. مصرف گوشت مرغ و ماهی بر مصرف گوشت های قرمز ارجحیت دارد. قبل از طبخ و مصرف چربی های اضافه گوشت را از آن جدا کنید و تا حد امکان غذایتان را با روغن کمتر و اندکی طبخ نمایید.
میوه و سبزی:یک رژیم غذایی مناسب برای تخفیف بیماری کبد چرب می بایست غنی از میوه و سبزیجات باشد . سبزیجات برگ دار و میوه جاتی که حاوی اسید فولیک هستند برای سلامت کبد اهمیت دارند. میوه ها همچنین غنی از ویتامین ث هستند.
فیبر و کربوهیدرات پیچیده:رژیم غذایی کبد چرب باید غنی از فیبر باشد و کربوهیدراتهای پرفیبر بخش اعظم انرژی دریافتی را تشکیل می دهند. غلات کامل، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار و ... از منابع خوب کربوهیدرات های پرفیبر هستند. همواره به یاد داشته باشید که منابع کربوهیدرات دریافتی شما می بایست از نوع پیچیده و سبوس دار باشند و نه از نوع ساده و باید از مصرف شیرینی جات و شکلات و شکر و نانهای تهیه شده از آرد ساده و بدون سبوس اجتناب نمایید.
کاهش وزن: از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی چاق هستند، کاهش وزن در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد. برای کاهش وزن، انتخاب رژیم غذایی نیز باید به درستی صورت پذیرد، زیرا کاهش وزن سریع با رژیم های برق آسا خود می تواند سیر بیماری را بدتر نماید. لذا انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته توصیه می گردد. اگر شما از افزایش وزن زیادی رنج می برید، جالب است بدانید که با کاهش وزن مختصر در حدود 10 درصد از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد سیر بیماری را می توانید کنترل نمایید.
ورزش منظم: چاقی به ویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد. بر همین اساس، داشتن پیاده روی منظم به میزان حداقل 30 تا 60 دقیقه در روز توصیه می شود. اگر شما وقت رفتن به باشگاه ورزشی را ندارید، پیاده روی در مسیر کار یا پارک را می توانید جایگزین نمایید.
مواد غذایی مفید برای کبد چرب:
1- سیر و پیاز:
سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سم زدایی بهتر و موثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می کند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.

2- انواع کلم (مثل بروکلی، گل کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکسل):
کلم ها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی می کنند؛ مثل نیتروزامین های موجود در دود سیگار ، و افلاتوکسین موجود در بادام زمینی.
همچنین انواع کلم دارای موادی بنام «گلوکوزینولات» هستند که باعث می شوند کبد آنزیم هایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم هستند.

3- آب لیمو ترش تازه در آب داغ:
آب لیمو ترش تازه را در یک لیوان آب داغ بریزید و اول صبح بطور ناشتا بنوشید(البته اگر ناراحتی معده ندارید). این کار باعث می شود کبد پاک شود و عمل سم زدایی و تصفیه آن افزایش یابد.همچنین تولید صفرا را تحریک می کند، معده و روده را پاک می کند و حرکات روده ای را افزایش می دهد.

4- چغندر:
چغندر، تصفیه ی خون را تقویت می کند و فلزات سنگین را در بدن جذب می کند.

5- میوه های غنی از آنتی اکسیدان:
بر اساس مطالعاتی مشخص شده که میوه های زیر بیشترین مقدار آنتی اکسیدان ها را دارند که به ترتیب غنای آنتی اکسیدانی عبارتند از:
آلو- کشمش- زغال اخته- شاتوت- توت فرنگی- تمشک- پرتقال- گریپ فورت سرخ- طالبی- سیب و گلابی.
در طی فرآیند سم زدایی یا تصفیه کبد، تعداد زیادی رادیکال آزاد تولید می شود که برای سلامت کبد مضر هستند. آنتی اکسیدان ها از کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد، محافظت می کنند.

6- سیب:
سیب دارای پکتین است که می تواند به فلزات سنگین موجود در بدن متصل شود (به خصوص در روده بزرگ) و باعث دفع آنها از بدن شود. این کار بار کبدی را کاهش می دهد و ظرفیت سم زدایی آن.
موفق باشید.

مشاور : خانم سلیمی | پرسش : دوشنبه 3/6/1393 | پاسخ : سه شنبه 4/6/1393 | | فوق ليسانس | 42 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 57 بار

تگ ها : خارش پوست کبد چرب

مشاوره های مرتبط

باسلام.مدتیه از خارش پوستم بخصوص شبها رنج میبرم.به پزشکان متخصص زیادی مراجعه کردم.انواع داروهای ضد حساسیت و خارش و خشکی پوست و ... طبق تجویزشون استفاده کردم.متاسفانه هیچ نتیجه ای نگرفتم.آزمایش هم دادم.بجز کم کاری تیرویید که چند ساله دارم و فشار خون بالا(6ماه) مشکل دیگه ای ندارم.وقتی پوستمو میخارونم قرمز و داغ میشه دون دون ریز پراکنده میزنه که به خاطر خاروندن کنده شده و بعدا زخم میشه.در جایی خوندم که استفاده از تخم کتان در کاهش خارش کمک میکنه.لطفا مرا راهنمایی کنید.با سپاس فراوان.

سلام
وقت بخیر
بنده 33 سال دارم. طبق آخرین آزمایشی که انجام داده ام. پزشک اعلام نمودند که چربی خون بنده 260 است(یعنی 60 تا بالاتر از حد نرمال) و اینکه کبد بنده نیز تاحدی چرب است.
می خواستم بدانم صبحانه های مفید که باعث پایین آمدن چربی خون و کمک به رفع مشکل کبد چرب نمایند، چه مواردی هستند؟
با سپاس فراوان

UserName