• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1134932

پرسش

سلام.ختری 16 ساله هستم با قدی تقریبا 164و وزنی حدودا 40.خیلی لاغرم.دوست دارم 5.6 کیلو چاق شوم به نظر شما چه کنم؟

پاسخ

با سلام

كاربر گرامی محدوده طبیعی وزن شما بین 44 تا 66 كیلوگرم است. بر این اساس شما حدود 4 كیلوگرم كمبود وزن دارید. ابتدا شما باید به دلیل این لاغری پی ببرید چون تا دلیل اصلی آن پیدا نشود، درمان نخواهد شد. لاغری می تواند در پی بیماریهایی چون پرکاری تیروئید، بیماریهای انگلی، سوء جذب و استرس های روحی ایجاد شود .با مراجعه به پزشک و دادن آزمایشات لازم دلیل این لاغری را پیدا کنید.
اگر شما از آن دست لاغر‌ها باشید که دلیل اصلی لاغری تان فقط رژیم بد غذایی است خیلی آسان می ‌توانید با تغییر این رژیم، به مرور زمان وزن تان را به حد مطلوب برسانید.

راه‌ های افزایش وزن با تغییر رژیم غذایی:
* در رژیم غذایی برای چاق شدن‌ از غذاهای کم‌ حجم و پُرکالری مانند کره، عسل، خرما و مغز دانه‌ ها استفاده کنید.
* برخی لاغر‌ها برای چاق شدن سراغ مواد غذایی پُرخطر می‌ روند مثلا میزان روغن غذای شان را زیاد می‌ کنند یا شکر و شیرینی را در رژیم غذایی‌ شان افزایش می‌ دهند؛ در حالی که این چنین روشی به شدت غلط است این نوع روش‌ ها به سلامت لاغر‌ها آسیب می‌ رساند و حتی احتمال دارد باعث بیماری‌ های قلبی و عروقی شود.
*محیطی که لاغر‌ها در آن غذا می‌ خورند باید دلچسب و مطلوب باشد. فرد لاغری که می ‌خواهد با غذا‌خوردن چاق شود، باید غذایش را در محیطی به دور از استرس بخورد. اگر لاغر هستید سفره ‌تان را رنگین کنید حتی اگر شده با شاخه گلی. غذای تان باید خوش طعم و خوشبو باشد و به هیچ وجه با اصرار دیگران، زیادتر از حد توان‌ تان غذا نخورید چون در این صورت از غذا دلزده می ‌شوید و در دفعات بعدی حوصله خوردن نخواهید داشت.
*زیاد کردن وعده‌ های غذایی یکی از راه‌ های چاق شدن است، حتی اگر در هر وعده میزان غذای مصرفی ‌تان کم باشد.
* خوردن آب با فاصله کمی از آغاز یا پایان وعده ‌های غذایی، برای لاغر‌ها ضرر دارد، چون شیره‌ های گوارشی را رقیق می ‌کند و غذا به درستی هضم نمی ‌شود.
شما هم شنیده اید برخی لاغر‌ها می ‌گویند اگر ورزش کنند آب می ‌شوند و به همین دلیل در طول رژیم غذایی‌ شان برای چاق شدن، از جای شان تکان نمی‌ خورند، می ‌دانید نتیجه‌ اش چه می ‌شود؟ چاقی شکمی.
ورزش نکردن در لاغر‌ها باعث چاقی موضعی می ‌شود و برای جلوگیری از چنین اتفاقی، آن ها باید ورزش و پیاده‌ روی را در برنامه‌ های روزانه خود بگنجانند.بی‌ تحرکی، عضلات لاغر‌ها را ضعیف می ‌کند در حالی که ورزش، عضلات آن ها را قوی و بزرگ می‌ کند و حتی بر اشتهای ‌شان اثر می ‌گذارد. پیاده‌ روی نباید با فاصله‌ ای نزدیک از آغاز غذا خوردن انجام شود چون احتمال دارد، اشتها را کور کند و به همین دلیل باید میان ورزش و غذا خوردن فاصله بیندازید.
در موقع صرف غذا فقط روی غذا خوردن خود تمرکز کنید و از توجه کردن به تلویزیون و روزنامه خوداری کنید.
از مصرف غذاهایی که جلوی اشتهای شما را می گیرند تا حد امکان پرهیز کنید. مثل شیرینیجات و شکلات
سعی كنید وعده های غذایی خود را در اوقات معینی مصرف كنید؛ یعنی برنامه غذایی مشخص و سر ساعت داشته باشید.
به غذا به عنوان بخشی از درمان بیماری خود نگاه كنید؛ یعنی نگوئید میل ندارم. فكر كنید دارو مصرف می كنید.
حتماً صبحانه بخورید. صبحانه شما می تواند شامل کره و خامه باشد.
غذاهای خوشمزه و شیرین را با فاصله زمانی كم و هر بار به مقدار كم مصرف كنید.
غذاهای پر كالری مصرف كنید كه به راحتی خورده می شوند؛ مثل انواع دسر، ماست و شیر پرچرب، شیرموز و مغزها
غذا را سرد یا با دمای معمولی بخورید تا طعم و بوی آن را كاهش دهد.
كاری كنید اوقات صرف غذا دلپذیر و خوشایند باشد.
در منزل همراه با اعضای خانواده و در خارج از منزل با دوستان خود غذا بخورید.
بعد از تمام شدن غذا، آب و سایر نوشیدنی ها را بنوشید، زیرا نوشیدن مایعات در موقع صرف غذا باعث می شود خیلی زود احساس سیری كنید.
قبل از صرف غذا، مدتی یک ورزش سبک را انجام دهید.
خودتان را مجبور به خوردن نكنید.
به غذاهای خود مقداری روغن زیتون اضافه کنید.
میان وعده های شما می تواند مغزها و لبنیات پر چرب باشد.
برای دریافت رژیم غذایی می توانید به یک کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنید یا از قسمت زیر رژیم غذایی آنلاین دریافت کنید:
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=181513

بهترین راهکار برای افزایش وزن، عضله سازی و تقویت عضلات به کمک کار با وزنه، بدنسازی و ورزش های قدرتی است. البته برای جلوگیری از ایجاد بافت چربی و ثبات وزن ورزش های هوازی هم در کنار ورزش های قدرتی توصیه می شود. ورزش های هوازی مانند دویدن، شنا، دوچرخه سواری، قایقرانی و پیاده‌روی. در مورد نوع و مدت زمان ورزش با یک کارشناس تربیت بدنی یا مربی ورزشی هم مشورت کنید.

با آرزوی سلامت

مشاور : آقای آرین | پرسش : دوشنبه 5/12/1392 | پاسخ : چهارشنبه 28/12/1392 | | دبيرستان | 16 سال | تغذيه | رژيمهاي لاغري و چاقي تعداد مشاهده: 1083 بار

تگ ها : قد وزن لاغري

مشاوره های مرتبط


با سلام.بنده سوالم را با کد 1271889 مطرح کرده بودم خیلی ممنون از جوابتون.در تبیان با عنوان تاثیر مصرف سبوس بر دیابت مطرح شده است که مصرف سبوس برنج در کاهش قند خون و تری گلیسرید چشم گیر است و HDL را افزایش میدهد و در کاهش LDL نیز تاثیر قابل توجهی ندارد.در پایین صفحه نیز گفته شده است که باید 30 گرم سبوس(مثلا سبوس برنج) مصرف شود تا بر قند خون تاثیر بگذارد.در حالی که نباید در طول روز بیش از یک قاشق غذا خوری سبوس مصرف کرد.چگونه جواب شما با این مطالب صدق میکند.


با سلام.خیلی زحمت میکشید.خیلی ممنون.سایت خوب جامع و کاملی دارید.تاثیر مصرف سبوس برنج به اندازه یک قاشق غذا خوری در روز روی قند خون و کلسترول بد و HDL و تری گلیسرید چیست و اگر مثلا تری گلیسرید را کاهش میدهد لطفا ذکر کنید این کاهش قابل توجه است یا خیر یعنی بدرد میخورد یا نه.(چون در تبیان گفته شده است سبوس برنج قند و تری گلیسرید را کاهش و HDL را افزایش میدهد.از طرفی گفته شده است که برای تاثیر روی قند خون باید حداقل 30 گرم سبوس برنج مصرف کرد.از طرف دیگر گفته شده است که نباید در طول روز بیش از یک قاشق غذا خوری سبوس مصرف کرد.)

UserName