• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1125017

پرسش

باسلام.مدتیه از خارش پوستم بخصوص شبها رنج میبرم.به پزشکان متخصص زیادی مراجعه کردم.انواع داروهای ضد حساسیت و خارش و خشکی پوست و ... طبق تجویزشون استفاده کردم.متاسفانه هیچ نتیجه ای نگرفتم.آزمایش هم دادم.بجز کم کاری تیرویید که چند ساله دارم و فشار خون بالا(6ماه) مشکل دیگه ای ندارم.وقتی پوستمو میخارونم قرمز و داغ میشه دون دون ریز پراکنده میزنه که به خاطر خاروندن کنده شده و بعدا زخم میشه.در جایی خوندم که استفاده از تخم کتان در کاهش خارش کمک میکنه.لطفا مرا راهنمایی کنید.با سپاس فراوان.

پاسخ

با سلام
با توجه به اینکه کم کاری تیروئید دارید نباید تخم کتان مصرف کنید.دلایل متعددی برای خارش پوست وجود دارد که برخی از آن ها مربوط به بیماری ‌های پوستی است و برخی مربوط به بیمار‌ی ‌های عمومی مثل هپاتیت C، بیماری‌ های انسدادی کبد، نارسایی کلیه، کم‌ کاری یا پرکاری تیروئید، کم‌ خونی فقر آهن، پُرخونی، برخی سرطان‌ های خونی مثل لوسمی و لنفوم(به خصوص لنفوم هوچکین)، میلوما، سرطان ‌های داخلی، انگل ‌های روده‌ای، ام ‌اس، ایدز و برخی بیماری‌ های اعصاب و روان.
دیابت نیز به کرات جزو علل داخلی خارش مطرح می ‌شود، اما اغلب افراد مبتلا به دیابت خارش ندارند.
بنابراین اگر فردی با خارش عمومی مزمن به پزشک مراجعه کرد، اول باید یک معاینه و آزمایش کامل برای بررسی بدخیمی‌ های داخلی و بررسی عملکرد تیروئید، کبد، کلیه و حتی ایدز و هپاتیت انجام شود. یعنی شما تا علت دقیق را پیدا نکنید، استفاده از داروها بی اثر خواهد بود. بیشتر خارش‌ها با گرما تشدید می ‌شوند. همچنین استرس، اضطراب و ترس نیز می ‌تواند خارش را تشدید نمایند.
اکثر خارش‌ها، شب ‌هنگام، زمانی که فرد از کار و فعالیت روزانه فارغ می ‌شود، تشدید می ‌شوند. برخی خارش‌ ها در حیطه بیماری‌ های پوست و مو بسیار مرتبط با مسایل روحی و روانی هستند و به همین علت به آن ها درماتیت‌های عصبی (نورو درماتیت) می ‌گویند.

در این بیماری‌ ها فرد تمایل شدیدی به خاراندن برخی نواحی در دسترس پوست دارد و از خاراندن این نواحی لذت می ‌برد و یک سیکل معیوب از خارش و خاراندن درست می ‌شود و پوست شبیه پسوریازیس می‌ شود. در درمان این افراد باید حتما به مسایل روحی توجه شود و درمان موضعی خالی جواب نمی‌ دهد.
در برخی موارد مثل کهیر، علت اصلی خارش ماده هیستامین است. کهیر می‌ تواند به دلیل مصرف یک دارو یا غذای خاص یا به دلیل برخی عفونت ‌ها باشد. البته علل متعدد دیگری هم برای کهیر وجود دارند، مثلا ممکن است نور آفتاب یا تماس با آب یا تماس با سرما یا ارتعاش موجب کهیر شود.
گاهی حساسیت‌ پوستی به برخی مواد، موجب خارش ‌های شدید می ‌شود، مثل برخی افراد با مصرف اسپری ضدعرق و خوش ‌بو کننده زیر بغل، دچار حساسیت می ‌شوند.
قدم اول درمان، تشخیص علت خارش است و بدون این امر، درمان بسیار مشکل است اما برخی اقدامات وجود دارند که می‌ تواند به تخفیف خارش کمک کنند، مثلا خنک نگه داشتن محیط و پرهیز از حمام‌ داغ و لباس‌ پشمی.
خشکی پوست هم یکی از علل مهم خارش است، لذا در بیمارانی که از خشکی پوست رنج می ‌برند، چرب و مرطوب نگاه داشتن پوست برای تخفیف خارش اهمیت بسیاری دارد. در افراد مسن، خشکی یک علت مهم و شایع است که باید مراقب استفاده از شوینده‌ های نامناسب پوست و استحمام ‌های مکرر که باعث خشکی پوست می ‌شوند، باشند و مرتب از کرم مرطوب ‌کننده استفاده نمایند.
باید توجه داشت که تمام داروهای موضعی گاهی می ‌توانند خود موجب ایجاد آلرژی و حساسیت شده و موجب تشدید خارش گردند، بنابراین مصرف این داروها باید زیر نظر پزشک و ترجیحا با تجویز متخصص پوست باشد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری نماید.

از نظر داروهای خوراکی هم، آنتی ‌هیستامین ‌ها از شایع‌ ترین داروهای تخفیف خارش‌اند، اما بسیاری از این داروها خواب‌ آور هستند، لذا افراد به خصوص کسانی که رانندگی می‌ کنند یا افراد مسن باید بسیار مراقب باشند. داروهای آنتی هیستامینی که خواب‌آور نیستند، روی خارش اثر ندارند، مگر در مورد کهیر.

از برخی داروهای ضد مخدر نیز اثرات ضد خارش دیده شده و در نهایت از نور درمانی نیز می‌ توان در برخی خارش‌ ها استفاده کرد.
موفق باشید.



مشاور : آقای آرین | پرسش : دوشنبه 9/10/1392 | پاسخ : شنبه 14/10/1392 | | ليسانس | 40 سال | تغذيه | خواص خوراکي ها و مواد غذايي تعداد مشاهده: 96 بار

تگ ها : خارش پوست کم کاری تیروئید تخم کتان

مشاوره های مرتبط

سلام من مدت حدود 10 سال هست که دچار سوزش و خارش پوست بدنم پس از تعرق (در نواحی ران ها و پشت و سینه ام)میشوم طوری که برای رفع آن هیچ چاره ای جز تحمل درد ناشی از آن به مدت حدود یکی دو ساعت و یا رفتن به حمام آب داغ و استفاده ی مکرر از صابون غیر معطر مثل صابون شیر ندارم. هر وقت دچار این حالت میشوم حتما تعرق داشته ام ولی گاهی هم علیرغم تعرق این حالت اتفاق نمی افتد. همیشه از لباس های زیر 100% کتان استفاده میکنم. پوست بدنم چرب است نه خشک یعنی خارش من از نوع مرتبط با پوست خشک نیست. می دانم کبدم کمی چرب است. هیچ دارو یا پماد موضعی بر آن موثر نبوده و خلاصه اینکه فکر میکنم گاهی موادی از بدنم در اثر تعرق خارج میشود که پوستم به آن واکنش نشان میدهد. تا به حال درمان های صورت گرفته موثر واقع نشده اند. لطفا مرا راهنمایی کنید. با تشکر

با سلام و خسته نباشید . میخوام وزن کم کنم , هم به منظور کاهش چربی شکمی و هم خاصیتی ک تخم کتان دارد , خواستم شروع کنم به استفاده از ان .
ولی چند جایی با ضد و نقیض هایی مواجه شدم .
تخمدان پلی کیستیک دارم و مجرد هستم . تخم کتان برای کیست ضرر داره ؟ یا استفادش کمک میکنه به از بین بردن کیست؟ لطفا راهنماییم کنین .
اگه اشکالی نداره چطور مصرف کنم? دم کردنش,با چای,سبز مشکلی نداره؟

UserName