• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 281
تعداد نظرات : 73
زمان آخرین مطلب : 5720روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

ایجاد محدودیت برای سایر كاربران توسط كاربر Administrator

 

با روشهای مختلف یك كاربر Administrator می تواند برای دیگر كاربران سیستم محدودیت ایجاد كند. اما اغلب این محدودیتها خودشان محدود به موارد خاص هستند كه كاربر Administrator نم یتواند پا را از آنها فراتر بگذارد. روشهایی نظیر تنظیمات Group Policy و ... كه شاید برای بسیاری از كاربران كار با این قسمتها دشوار باشد.


با روشی كه اكنون یاد می گیرید می توانید هر محدودیتی كه دوست دارید را برای سایر كاربران ایجاد كنید. با این روش شما هر قسمتی را كه بخواهید می توانید محدود كنید. این محدودیت به صورت منع اجرای برنامه مورد نظر شما برای سایر كاربران است. مراحل زیر را دنبال كنید :


ابتدا از طریق Run وارد Regedit شده و كلید زیر را بیابید :


HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Policies\Explorer
در زیر مجموعه پوشه
Explorer چهار پوشه دیگر ( Sub-Key )  با نام های  DisallowCpl و DisallowRun و RestrictCpl و RestrictRun وجود دارند. ما با پوشه  DisallowRun  كار داریم ( به ترتیب زیر ) :


ابتدا روی پوشه DisallowRun كلیك كنید. بعد در صفحه سمت راست به ترتیب زیر عمل كنید :
برای هر برنامه ای كه می خواهید ممنوعیت اجرا ایجاد كنید ابتدا یك كلید از نوع
String ساخته و سپس هر نامی كه دوست داشتید به آن اختصاص دهید ( معمولا بهتر است كه نام خود برنامه را در نظر بگیرید كه بعدا در صورت نیاز به حذف محدودیت به مشكل بر نخورید ). سپس روی آن دابل كلیك كرده و در قسمت Value Data مسیر فایل مورد نظر را وارد كنید و بعد روی Ok كلیك كنید. همین مراحل را برای هر برنامه دیگری كه می خواهید محدودیت ایجاد كنید انجام دهید. سپس از رجیستری خارج شوید.


برای ایجاد محدودیت های حرفه ای تر و چه بسا كاملتر شما می توانید از نرم افزار  Security Administrator  استفاده كنید. با این برنامه بسیار كامل شما می توانید نظارت بسیار جامعی را روی كاربران سیستم داشته باشید.


موفق باشید
پنج شنبه 3/5/1387 - 10:13
کامپیوتر و اینترنت

نكات و ترفندهای Shutdown

 

می خواهیم چند نكته جالب و حرفه ای را در مورد Shutdown به شما آموزش دهیم. پس مقاله را  با مهم دنبال كنیم .


برای استفاده از دستورات زیر شما باید ابتدا از طریق Run و سپس تایپ عبارت CMD و زدن كلید Enter وارد محیط Command Prompt شوید.


در این دستورات پارامترهای مختلفی وجود دارند كه در ابتدا آنها را بررسی می كنیم :
[Shutdown [{-l|-s|-r|-a}] [-f] [-m [\\ComputerName]] [-t xx] [-c "message"] [-d [u][p] :xx;yy


بعد از اینكه وارد محیط Command Prompt شدید میتوانید هر یك از دستورات فوق را طبق روش زیر تایپ كرده و بعد با زدن Enter دستورات اجرا میشود.


با دستور زیر میتوانید هر كار مربوط به Shutdown از Log off user گرفته تا تنظیم ساعت برای خاموش شدن كامپیوتر، خاموش كردن كامپیوتر فرد دیگر و ... را انجام دهید. برای استفاده از این دستور باید نام كامپیوتر را بدانید. اگر قصد خاموش یا Restart كردن كامپیوتر خود را دارید ( از این روش ) و نام آن را نمی دانید می توانید به سادگی در قسمت System كه در Control Panel قرار دارد و یا با راست كلیك روی آیكن My Computer و انتخاب گزینه Properties آن را متوجه شوید ( این نام مقابل عبارت Full Computer Name قرار دارد اگر هم خواستید آن را تغییر دهید كافی است روی دكمه Change در همان قسمت كلیك كنید ). بعد از یافتن نام كامپیوتر میتوانید از دستور زیر استفاده كنید :


Shutdown -r -m \\ComputerName -t 300


توجه داشته باشید كه در این دستور به جای
ComputerName نام كامپیوتر شما درج می شود و علامت \\ باید باقی بماند. در این دستور "r" به معنی Restart است. شما می توانید به جای آن از "l" به معنی Log Off و یا "s" به معنی Shutdown استفاده كنید. عدد 300 بعد از "t" به معنای آن است كه عمل Restart یا ... بعد از 300 ثانیه در سیستم شما انجام شود.
شما می توانید با اضافه كردن پارامتر "
c" به دستور بالا در هنگام عملی كه می خواهید انجام شود یك پیغام نیز كه شما متن آن را می نویسید به نمایش درآید. برای این كار می توانید به صورت زیر عمل كنید :


"
Shutdown -r -m \\ComputerName -t 300 -c "GOODBYE


حالا اگر به هر دلیلی مجبور شدید كه عمل Restart یا Shutdown یا ... را لغو كنید می توانید با تایپ دستور زیر كل مراحل را متوقف كنید ( قبل از پایان زمان داده شده ) :


Shutdown -a


و در نهایت شما می توانید با تایپ دستور Shutdown -i یك صفحه گرافیكی را باز كنید كه تمامی این گزینه ها در آن موجود میباشند.


نكته باقی مانده دیگر این است كه شما می توانید با اضافه كردن پارامتر f- قبل از m- كاری كنید كه تمام برنامه های در حال اجرا در لحظه اجرای دستور بدون اعلام پیغام هشدار بسته شوند. در ضمن اگر در این دستورات ( به جز حالت انتخاب Log Off )  پارامتر m- و نام كامپیوتر را حذف كنید سیستم كامپیوتر شما را برای اجرای دستور در نظر میگیرد و آن را اجرا می كند.


موفق باشید.
پنج شنبه 3/5/1387 - 10:9
موبایل

یونی کد چیست؟

 از چند سال پیش در كشورمان، استفاده از كامپیوتر با سرعت سرسام‌آوری جای خود را در تمامی عرصه‌ها باز كرد و سیل كامپیوترهای شخصی و تجهیزات جانبی آنها به سوی كشور سرازیر شد. اما بایستی اعتراف كرد كه با وجود این كه سرعت سوق به سوی تكنولوژی دیجیتال در ایران روند خوبی را طی نموده، اما در زمینه ارائه اطلاعات و پردازش آن به زبان فارسی تشتتی در این میان ایجاد گردید. یكی از عوامل موثر در این ناهماهنگی، نبود الگویی واحد برای ذخیره و پردازش و نمایش اطلاعات بر روی رسانه‌های جدید اطلاع‌رسانی همچون كامپیوتر در سطح ملی است.

نرم‌افزارهای متفاوت، با فرمت‌های مختلف، كدهای فارسی گوناگون و ... در حال استفاده‌اند و روزانه میزان قابل توجهی از اطلاعات را در خود جای می‌دهند. اگر از آن دسته از مراكزی كه به دلیل عدم آگاهی كافی اطلاعات را به صورت ناقص جمع‌آوری و وارد می‌كنند (كه حدود 80 درصد جامعه مورد نظر را تشكیل می‌دهند) بگذریم به تفرق، اختلاف و اعمال سلیقه‌های مختلف در سایر مراكز خواهیم رسید كه برای نمونه به اختلاف در مورد كدنویسه‌های به كار رفته برای حروف فارسی روی كامپیوتر می‌توان اشاره كرد.

در مورد مراكزی كه به هر حال مشغول سرمایه‌گذاری در بخش ورود، پردازش و نمایش اطلاعات هستند مسئله به نوع دیگری خود را نشان خواهد داد. این گونه مراكز تا زمانی كه پای خود را از محدوده مركز خود فراتر نگذاشته‌اند مشكلی نخواهند داشت، ولی به محض آنكه بخواهند با مراكز اطلاعاتی و تحقیقاتی دیگر ارتباط برقرار كرده یا به مبادله اطلاعات با این مركز بپردازند متوجه خواهند شد كه سال‌ها سرمایه‌های خود را بر باد داده‌اند.

همین مشكل در سطح ملی برای ایجاد یك مركز اطلاعات ملی رخ خواهد نمود. زمانی این مشكل ملی بیشتر نمود پیدا می‌كند كه بحث شبكه جهانی اینترنت نیز به میان آید.

اینترنت به عنوان كلیدی برای ارتباط با دیگر مراكز اطلاعاتی - به علت در دسترس بودن آسان و همچنین حجم عظیم اطلاعات موجود در آن- یكی از مهم‌ترین موضوعاتی خواهد بود كه به علت عدم وجود یك سیستم جهانی برای ذخیره، بازیابی، پردازش و نمایش اطلاعات و به طور كلی مبادله اطلاعات كه جنبه‌های ملی نیز داشته باشد، دارای نقاط ضعفی است كه ما را از بهره ‌برداری مناسب در جهت منافعمان باز می‌دارد.

راه حل چیست؟

از زمانی كه اولین گزارش «زبان فارسی و كامپیوتر» در سال 1356 در دانشكده ریاضی و كامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف ارائه شد، تا امروز كه شبكه اینترنت چهره دیگری به اطلاع‌رسانی داده است، مدت زیادی می‌گذرد. امروزه دیگر محدودیت‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری نمی‌تواند مانع پیاده‌سازی یك سیستم ذخیره‌سازی، نمایش، و تبادل اطلاعات چند زبانه گردد. امروزه مؤسسات بزرگ استانداردسازی چون ایزو (
ISO ) و W3 Consortium نیز، در استانداردهایشان مشكلات و مسائل مربوط به جهانی‌سازی را در نظر می‌گیرند تا امر تبادل اطلاعات چند زبانه را تسهیل نمایند. اما به نظر می‌رسد كه به دلیل عدم حضور ایرانیان و فارسی‌زبان‌ها در این روند، زبان فارسی قدری غریب مانده و كمتر به آن توجه شده است. به عنوان مثال، هنوز در بین صدها مجموعه‌نویسه( Character Set ) ثبت شده در اینترنت توسط یانا (Internet Assigned Number Authority)، تنها یك مجموعه‌نویسه ثبت شده متعلق به زبان فارسی است كه آن هم كد پیج اختصاصی شركت آی بی ام است. حتی در مورد استاندارد كلی تبادل اطلاعات نیز قالبی كه مورد توافق همه باشد وجود ندارد. سه قالب موجود، ایران سیستم، استاندارد 2900 و استاندارد 3342 ، هر یك ایراداتی دارند كه سبب شده است شركت‌ها و مؤسسات داخلی به جدول‌های خاص خود روی آورند تا بتوانند نیازهای خود را تا حدی رفع سازند.

اخیراً راه‌حل‌هایی در هر یك از مسائل خاص مربوط به تبادل اطلاعات برای بین‌المللی‌سازی در نظر گرفته شده است كه با وجود این كه این موارد كامل‌تر از جداولی است كه در ایران برای حل مشكلات تبادل اطلاعات زبان فارسی ایجاد گردیده، ولی به خاطر عدم وجود مراجع موثق در مورد خط و زبان فارسی برای استانداردگذاران، مسائل خاص این زبان یا در نظر گرفته نشده و یا به شكل ناقص منظور شده است. خوشبختانه بسیاری از این استانداردها امكان گسترش بعدی را در نظر گرفته‌اند كه روند تصحیح را تسهیل می‌كند.

یونی‌كد چیست؟
از جمله استانداردهای بین‌المللی كه كامل‌تر از بقیه استانداردهای موجود به رفع نیازهای مربوط به تبادل اطلاعات چندزبانه پرداخته‌است، می‌توان به استاندارد یونی‌كد اشاره كرد.

این استاندارد، تقریباً توسط تمامی شركت‌های بین‌المللی كامپیوتری، مانند آی بی ام، مایكروسافت و سان و نیز موسسات ملی استاندارد در كشورهای مختلف جهان برای تبادل اطلاعات چندزبانه مورد توافق قرار گرفته است و سرعت رشد بسیار زیادی نیز در میان كاربران دارد. همین‌طور، در حال حاضر كلیه استانداردهای جدیدی كه برای شبكه اینترنت طراحی می‌شوند، این دو استاندارد را به‌عنوان كدپیج پیش‌فرض می‌پذیرند كه استاندارد
XML و زبان جاوا از آن جمله‌اند.

به زبان ساده می‌توان گفت كه یونی‌كد روشی برای تبدیل متون به رشته‌های عددی قابل ذخیره در كامپیوتر است. روش‌های گوناگونی برای این كار وجود دارند، ولی مزیت یونی‌كد نسبت به آنها، این است كه یك روش كامل جهانی است؛ به این معنی كه حروف همه زبان‌های دنیا و تمامی علائم مورد استفاده همه مردم جهان در آن آمده‌اند و همچنین در همه‌جا قابل نمایش است و نیاز به امكانات خاصی ندارد. البته یونی‌كد هنوز جوان است ولی امروزه بسیاری نرم‌افزارهای رایج در جهان (از جمله همه مرورگرهای جدید اینترنت) آن را پشتیبانی می‌كنند.

از مهم‌ترین مزایایی كه یونی‌كد برای زبان فارسی دارد (مثل بسیاری زبان‌های دیگر) می‌توان موارد زیر را نام برد:

1. در نسخه استاندارد هر نرم‌افزاری كه از این استاندارد پشتیبانی كند، می‌توان فارسی نوشت یا متون فارسی را خواند. بدین ترتیب دیگر نیازی به تأمین نسخه‌های خاص فارسی یا عربی نیست.

2. برای خواندن متون فارسی كه توسط شركت خاصی نوشته شده‌اند، نیازی به داشتن فونت خاص آن شركت نداریم و هر متن فارسی كه با استاندارد یونی‌كد، كدگذاری شده باشد، با هر فونت یونی‌كدی قابل مشاهده است.

3. امكان استفاده هم‌زمان از زبان‌های فارسی و انگلیسی را تأمین می‌كند.

4. بدون استفاده از فونت‌های خاص امكان استفاده از علائم خاص را فراهم می‌كند.

به بیان دیگر، «استاندارد یونی‌كد» استاندارد جهانی كدگذاری كاركترهاست كه برای پردازش كامپیوتری متون به كار می‌رود. این استاندارد همان كاراكترها و كدهای استاندارد
ISO/IEC 10646 را داراست و كاملا با آن سازگار است. پس در واقع هر پیاده‌سازی سازگار با یونی‌كد، با ISO/IEC 10646 نیز سازگار است.

یونی‌كد امكان كدگذاری همه كاراكترهای مورد استفاده در نوشتن زبان‌های دنیا را فراهم آورده‌است. این استاندارد از كدگذاری 16بیتی استفاده می‌كند كه برای بیش از65000 نویسه (كاراكتر) جا فراهم می‌كند. اگر چه 65000 نویسه برای كدگذاری اكثر نویسه‌هایی كه در زبان‌های مهم دنیا استفاده می‌شود كافی است، با این حال یونی‌كد شیوه‌ گسترشی به ‌نام
UTF-16 فراهم‌كرده‌است كه امكان اضافه‌كردن حدود یك میلیون نویسه دیگر را نیز می‌دهد. این دامنه برای كلیه نویسه‌های عالم، از جمله پوشش كامل همه خط‌های باستانی (همچون خط میخی) نیز كافی است.

یونی‌كد برای كلیه نویسه‌های مورد استفاده در زبان‌های عمده دنیا كد تعیین‌كرده‌ است. به‌علت گسترده‌بودن فضای تخصیص نویسه، این استاندارد بسیاری از نمادهای لازم برای حروف‌چینی را نیز در بر گرفته‌است. از خط‌های مورد پشتیبانی این استاندارد می‌توان به لاتین (دربرگیرنده اكثر زبان‌های اروپایی)، سیریلیك(روسی، صربی)، یونانی، عربی (شامل عربی، فارسی، اردو، كردی)، عبری، هندی، ارمنی، آسوری، چینی، كاتاكانا و هیراگانا(ژاپنی)، و هانگول (كره‌ای) اشاره‌كرد. به‌علاوه، تعداد زیادی نماد ریاضی و فنی علائم نقطه‌گذاری، پیكان، و علامت‌های متفرقه‌در این استاندارد وجود دارد. این استاندارد برای علامت‌های ‌تركیب‌شونده‌ یا اعراب‌ها نیز كدهایی در نظر گرفته‌است كه‌از جمله آنها علامت‌هایی چون «?» (مد)هستند كه در تركیبب حروف پایه، حروف تغییرلحن یافته‌ای چون «?» را می‌سازند.

به طور كلی، بعضی از مشخصات یونی‌كد به شرح زیر است:

نویسه‌های شانزده‌بیتی
یكی‌سازی (اختصاص یك كد به نویسه‌های مشترك در چند زبان مختلف)
نویسه، نه شكل (یك «ع»، و نه چهارتا: «ع»، «ع»، «ع»، «ع»)
بار معنایی (حرف‌بودن، مقدار عددی، ...)

در استاندارد یونی‌كد، نویسه‌های فارسی در بلوك مربوط به‌خط‌ عربی‌ قرار دارند. این بلوك‌برای دربرگرفتن نویسه‌های زبان‌هایی كه‌از خط عربی‌استفاده‌می‌كنند، مثل فارسی، اردو، پشتو، سندی، و كردی گسترش یافته است. این بلوك نشانه‌های قرآنی از قبیل نشانه‌های سجده و پایان آیه، و علائم وقف را نیز در بردارد.

در یونی‌كد با وجود یكی‌سازی كدهای حروف مشترك، برای حروف فارسی كه بار معنایی یا نمایشی متفاوت با حروف عربی دارند، نویسه‌های جداگانه درنظر گرفته‌شده‌است. یعنی كلیه حروف خاص فارسی (پ، چ، ژ، گ) و نیز «ك» و «ی» فارسی كه‌با حرف مشابه‌در عربی‌تفاوت نمایشی دارند، مكان‌جداگانه‌ای به‌خود اختصاص داده‌اند. كلیه اعراب‌های متداول حضور دارند و میان شكل‌فارسی/اردو و عربی ارقام نیز به‌علت شكل و رفتار متفاوت، تفاوت‌هایی منظور گشته‌است.

از طرف دیگر، علائم نقطه‌گذاری چون نقطه و فاصله كه‌شكلی كسانی‌در خط‌های لاتین و عربی دارند، كد یكسان‌ دارند. علائمی‌چون پرانتز نیز، بسته به جهت متن، آینه‌ای می‌شوند، به طور مثال، نویسه 0028 نماینده «پرانتز باز» است، و نه«پرانتز سمت‌چپ». یونی‌كد اتصال‌مجازی و فاصله مجازی را نیز تحت‌نام‌های «اتصال با عرض‌صفر» و «بی‌اتصالی با عرض‌صفر» به‌رسمیت می‌شناسد.

بدن ترتیب ملاحظه می‌شود كه برای حل مشكلات موجود، و نیز رفتن به سوی یك استاندارد مقبول و همه‌جانبه، استاندارد یونی‌كد، روشی مناسب به نظر می‌رسد. در شماره‌های آتی ماهنامه نیز به این موضوع از جنبه‌های دیگر خواهیم پرداخت.

اصطلاحات:

نویسه: در مقابل
character. كوچك‌ترین واحد متن. مثلاً یك حرف لاتین، یك اعراب فارسی، یكی علامت نقطه‌گذاری، یك نشانه بریل، یا یك نماد ریاضی

شكل: در مقابل
glyph. كوچك‌ترین واحد نمایش متن. برای بعضی نویسه‌ها مثل حروف فارسی و هندی ممكن است چند شكل موجود باشد. مثلاً « ب » و « ع » از اشكال‌نمایشی محسوب می‌شوند

مجموعه‌نویسه: در مقابل
character set. مجموعه‌ای از نویسه‌ها كه‌به‌هر نویسه عددی اختصاص‌می‌دهد كه نماینده آن نویسه محسوب می‌شود و در تبادل اطلاعات مورد استفاده‌قرار می‌گیرد

مجموعه كد: در مقابل
codepage. سیستمی كه به‌هر نویسه دنباله مشخصی‌از بایت‌ها را متناظر می‌كند. مجموعه‌نویسه‌ها می‌توانند به‌شكل یا چند مجموعه‌كد قابل استفاده‌باشند.

 منــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــبع

پنج شنبه 3/5/1387 - 9:55
آموزش و تحقيقات

طریقه نصب صحیح دستگاه بلوتوث بر روی كامپیوتر

 

یکی از راه های متداول انتقال اطلاعات از روی تلفن همراه به کامپیوتر و بلعکس استفاده از دستگاه بلوتوث میباشد. اما نصب این دستگاه و استفاده نرم افزاری از آن نیازمند اندکی دقت است...

   

مراحل نصب:

 

1- نصب patch های usb مادر برد از روی cd motherboard بروی كامپیوتر

 

2- اتصال bluetooth خریداری شده (microsim اینجا این مدل گفته میشود) به usb

 

3- بعد از اتمام شناختن سخت افزار usb بر روی كامپیوتر بصورت اتوماتیك تا اتمام نصبآن توسط windows صبر میكنیم ویندوز پیشنهادی windows xp pro sp2 میباشد

 

4- بعد از اتمام كار ویندوز usb را در می آوریم (( خیلی مهم ))

 

5- حالا cd bluetooth كه داخل پكیج خریداری شده موجود میباشد را داخل cd گذاشته تا این بار پروتكلهای مربوط به این نوع سخت افزار نصب شود

 

6- در هنگام نصب خطای نبودن سخت افزار usb را میگیرد در این هنگان usb كه در آورده شده بود دوباره به پورت خودش وصل میكنیم و پیغام خطا را ok میكنیم

 

7- بدون restart كردن دستگاه نرم افزار pc suite را نصب می كنیم

 

8- در هنگام نصب گزینه install sdk را غیر فعال میكنیم

 

9- كامپیوتر توسط نرم افزار و با اطلاع شما restart میشود

 

10- بعد از شروع مجدد كلید finish را میزنیم

 11- تا این مرحله به هیچ عنوان روی icon های بلوتوث و mrouter كلیك نمی كنیم

مراحل اصلی

 

12- در این مرحله روی ایكون بلوتوث رایت كلیك كرده و گزینه join ......network. را انتخاب میكنیم

 

13- گزینه my device ....... را فعال میكنیم

 

14- برای موبایل خود در قسمت بلوتوث گوشی نامی بدهید و بلوتوث دستگاه فعال باشد

 15- دكمه next را كلیك كنید دستگاه بعد از جستجو نام شما ( موبایلتان ) را پیدا میكند

16- بعد از آن گزینه اول را انتخاب كنید chose passkey ........

 

17- دستگاه یك شماره به شما میدهد آنرا یادداشت كنید و همیشه داشته باشید

 

18- موبایل شما هم اكتیو شده و شماره میخواهد

 

19- شماره یادداشت شده را میدهید و ok میكنید

 

20- مراحل نصب با نوشتن installation به اتمام میرسد

 

21- بعد در روی ایكون mrouter راست كلیك كرده و گزینه connect a blue..... را كلیك میكنیم

 

22- بعد از جستجو موبایل شما را با اسم پیدا میكند موبایل را انتخاب كرده ok میكنیم

 

23- برنامه pcsuite را اجرا میكنیم

 

24- دستگاه موبایل شما شناسایی میكند بصورت پیش فرض nokia 6600

 

25- دستگاه فعال میشود

 

26- ایكون در taskbar تغییر كرده سبز میشود

 

يکشنبه 30/4/1387 - 16:41
آموزش و تحقيقات

سرعت سایت محبوب خود را چك كنید

 

آیا زمان زیادی طول می كشد كه به سایت مورد علاقه خود دست پیدا كنید؟

احتمالاً مشكل از سروری كه آن سایت از آن استفاده می كند می باشد برای اطمینان از از اینكه مشكل از سرور است از تسهیلات PING در ویندوز 98 استفاده كنید. ping یك برنامه كوچك است كه یك سیگنال 32 بیت به سرور وب سایت مذكور می فرستد، ping زمان مورد نیاز برای پاسخ دهی سرور را ثبت می كند

 

 برای فعال كردن ping به صورت زیر عمل می كنیم: 

روی start>Run كلیك كنید در فیلد خالی تایپ كنید Command و سپس روی ok كلیك كنید در پنجره MS-DOS Prompt تایپ كنید: PING site name برای مثال تایپ كنید

  PING www.yahoo.com 

در یك لحظه نتیجه ای ظاهر خواهد شد . اگر نتیجه كمتر از 300 میلی ثانیه بود نرمال است در حالیكه اگر نتیجه بیش از 400 میلی ثانیه باشد سرعت كم است.

  

اگر پیغام Request time ظاهر شد به این معنی است كه سرور آن وب سایت در یك ثانیه نتوانسته پاسخ دهد و در این صورت احتمالاً سرور خیلی كند است یا بر اساسی طراحی شده است كه به تست ping پاسخ ندهد و یا شما فراموش كرده اید كه نام آدرس سرور را در setting دیالوگ باكس TCP/IP تعیین كنید.

 

يکشنبه 30/4/1387 - 16:38
آموزش و تحقيقات

رفع عیب از مادر برد

 

در بیشتر موارد مادر برد برای مشكلاتی كه ناشی از قطعات دیگر است مقصر شناخته می شود.معمولاً مشكلات مربوط به مادر برد كمتر پیش می آید ( البته این برای بازار فعلی ایران خیلی صدق نمی كند) بنابراین باید مشكل اصلی را پیدا كردمشكلات CMOS

 

من نمی توانم وارد setup كامپیوتر شوم:

 

  

در اینجا لیستی از آزمایشهایی است كه از مادر برد رفع اتهام می كند.

 

  

آیا حداقل چیزهای كه برای بوت شدن كامپیوتر لازم است وجود دارند؟

 

حداقل اجزاء برای بوت شدن عبارتند از: یك مادر برد، پروسسور، مقدار كافی حافظه (RAM)، یك كارت گرافیك و درایو برای بوت شدن اگر یكی از این اجزا موجود نباشد سیستم شما كار نخواهد كرد. آیا همه این اجزاء به درستی متصل شده اند؟

 

  

در موقع بروز اشكال ابتدا سعی كنید قطعات را یك به یك جایگزین كنید تا به قطعه مشكل دار برسید آیا جامپرها به درستی قرار گرفته اند؟

 

شما باید جامپرها را برای نوع، سرعت، ولتاژ و سرعت باس CPU و دیگر مشخصات آن در جای خود قرار دهید هر چند تعداد زیادی از مادربردهای امروزی به طور اتوماتیك این كار را انجام می دهند.

 

همیشه دستور العمل (دفترچه همراه) مادربرد را بخوانید و در نظر داشته باشید اگر تغییراتی در BIOS سیستم انجام داده اید آن را به حالت DEFAULT برگردانید.

 

آیا وضع ظاهری مادر برد مشكلی ندارد؟ هیچگونه شكستگی یا پینهای خم شده وجود ندارد؟

 آیا منبع تغذیه مشكل ندارد؟ اگر شما قطعه ای را ارتقا داده اید یا قطعه ای را به سیستم اضافه كرده اید ممكن است توان منبع تغذیه برای شما برای تأمین توان مورد نیاز قطعه جدید كافی نباشد. توان معمول برای كامپیوتر معمولی 250 الی 300 وات می باشد.

 

  

عیب یابی اجزای دیگر كامپیوتر:

 

  

در اینترنت جستجو كنید و ببینید آیا مادربردهای از خانواده مادربرد شما مشكل خاصی ندارد؟ وب سایت كارخانه سازنده را چك كنید و ببینید آیا هیچ تغییرات و UPDATE ای برای مادر برد شما در نظر گرفته شده است؟

  مشكلات صفحه كلید  

 

اگر پیغام خطایی ناشی از پیدا نشدن صفحه كلید دریافت كردید ابتدا مطمئن شوید صفحه كلید به خوبی متصل شده است

 

  

چیپهای كنترلر كی برد را امتحان كنید اگر به نظر می رسید كه آنها صدمه دیده اند ممكن است احتیاج به تعویض چیپها یا كل مادربرد داشته باشید.

 

  

مشكلات CMOS

 

  

در شرایط به خصوص ممكن است لازم باشد كه CMOS را پاك كنید بعضی مواقع كه شما برای بوت شدن سیستم كلمه عبور ( password) تعیین كرده اید و آنها را فراموش كرده اید یا بعضی مواقع BIOS را به گونه ای تنظیم كرده اید كه مشكلاتی برای سیستم بوجود آورده و نمی توانید آن را درست كنید این راه مفید است.

 

 در بعضی مادربردها پاك كردن حافظه CMOS مادربرد باعث دردسر است زیرا تنظیم دوباره آن مشكل است و شاید به یاد آوردن كلمه عبور راحتتر باشد ولی در مادربردهای امروزی معمولاً این مشكل كمتر است چند راه برای پاك كردن حافظه CMOS وجود دارد بعضی از مادربردها جامپرهایی برای پاك كردن CMOS دارند كه احتمالاً در دستور العمل استفاده از مادر برد به آن اشاره شده است جامپر را یك لحظه برداشته و دوباره سر جایش بگذارید و CMOS پاك می شود.

در زمان انجام این كار مطمئن شوید كه سیستم شما از تغذیه برق جدا شده است و بنابراین هیچ ولتاژی روی مادربرد نیست.

  

راه طولانی تر این است كه باطری سیستم را از محل خود خارج كنید این عمل باید دو روزی طول بكشد راه غیر ایمن و سریعتر این است كه بعد از برداشتن باتری مثبت و منفی جایگاه باتری را بوسیله یك سیم به یكدیگر متصل كنید.

 

سپس دوباره آن را در جای خود قرار دهیید اگر باطری مادربرد شما قابل برداشتن نیست باید با نمایندگیهای مادربردتان تماس بگیرید. 

 

زمان و تاریخ در سیستم به درستی نمایش داده نمی شود تنظیمات به هم ریخته یا خطای Dead Battery دریافت می كنید رفع این اشكال ساده است عمر باطری تمام شده است و باید آن را عوض كنید.

  

من نمی توانم وارد setup كامپیوتر شوم:

 

  

هر كامپیوتری كلیدهای بخصوصی برای وارد شدن به setup را دارد و این به سازنده BIOS و نسخه آن بستگی دارد. اما بلافاصله بعد از روشن كردن كامپیوتر كلیدهایی كه برای وارد شدن به SETUP لازم است را می توانید ببینید. در بیشتر مواقع این اطلاعات در پایین صفحه مانیتورتان قابل نمایش است و معمولاً‌به این صورت نمایش داده می شود:

 

  

press "--------" to enter setup یا

 

  

"------" is the key to hit

  

من تغییراتی در تنظیمات CMOS داده ام ولی این تغییرات اعمال نمی شود

 

  

در زمان خروج از CMOS setup مطمئن شوید كه گزینه "save and exit" را انتخاب كرده و كلید enter را فشار دهید در صورتی كه شما گزینه "exit without saving" را انتخاب كرده باشید با این مشكل مواجه می شوید.

 

  

مادربرد شكسته است؟

 

  

اگر مادر برد خمیده شده است آن را به حالت اول برگردانید. ولی اگر مادربرد واقعاً شكسته است كاری نمی توانید بكنید و باید یك مادربرد جدید بخرید

 

 

   
يکشنبه 30/4/1387 - 16:35
آموزش و تحقيقات

چهارترفند کوچک در YAHOO MAIL

 برای استفاده از ترفندهای زیر ابتدا از MAIL.YAHOO.COM وارد صفحه YAHOO MAIL شوید. سپس ترفندهای زیر را اجرا کنید:  

1- آدرس‌های مسدود شده

  

بدین وسیله قصد داریم تا آدرس‌هایی که نمی‌خواهیم از جانب آنها ایمیلی برای ما ارسال شود را مسدود کنیم.

بدین منظور روی لینک OPTIONS کلیک کنید. در صفحه بعد به BLOCK ADDRESSES بروید.

در این صفحه در قسمت ADD BLOCK ایمیل فردی را که می‌خواهید از جانب او ایمیلی برای شما نیاید را وارد کنید. در حال حاضر شما ایمیل 500 نفر را می‌توانید مسدود کنید.

  

2- تنظیم تعداد ایمیل‌های قرار گرفته شده در صفحه

  

با استفاده از این ترفند می‌توانید تعداد ایمیل‌های وارد شده در هر صفحه را تنظیم کنید که در هر صفحه INBOX جای بگیرد.

 اگر قصد پاک کردن کلیه ایمیل هایتان را داشته باشید این روش می‌تواند کار شما را آسان تر کند. برای این کار پس از رفتن به صفحه OPTIONS مجدد به GENERAL PREFERENCES بروید. حال در قسمت MESSAGES PER PAGE یکی از اعداد 10 ، 25 ، 50 ، 100 و 200 را انتخاب کنید. این اعداد نمایانگر تعداد ایمیل‌ها در هر صفحه است.

در پایان دکمه SAVE را بزنید تا اطلاعات ذخیره شود.

  

3- نام شما در ایمیل‌های ارسالی

  

ممکن است دوست داشته باشید نام شما در ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید یک نام خاص باشد تا نام و نام خانوادگی تان که در ابتدای ثبت نام وارد کرده اید.

 برای تنظیم نام‌تان در ایمیل‌های ارسالی پس از مراجعه به OPTIONS و سپس GENERAL PREFERENCES در قسمت FROM NAME یک نام برای خود در نظر بگیرید و با استفاده از دکمه SAVE تغییرات را ذخیره کنید.

   

4- مشاهده IP افراد فرستنده ایمیل

  

بدین وسیله شما می‌توانید IP افرادی که برایتان ایمیل ارسال کرده اند را پس از باز کردن ایمیل‌شان مشاهده نمایید. بدین منظور پس از مراجعه بهOPTIONS ، به GENERAL PREFERENCES بروید. در قسمت HEADERS گزینه دوم یعنی SHOW ALL HEADERS ON INCOMING MESSAGES را انتخاب کنید. در پایان روی دکمه SAVE کلیک کنید. اکنون هر ایمیلی را که در INBOX تان باز کنید در قسمت X-ORIGINATING-IP می‌توانید IP ارسال کننده را مشاهده نمایید.

   
يکشنبه 30/4/1387 - 16:27
آموزش و تحقيقات
 پاك كردن یك آدرس سایت بخصوص از كامپیوتر    

ممکن است تا به حال شما هم با این موضوع برخورد کرده باشید. فرض کنید که بخواهید URL های ( آدرسی که با آن صفحات وب را نشان می‌دهیم ) منفردی ( و نه تمام URL های موجود در history اینترنت اکسپلورر ) را از نوار آدرس حذف کنید.

 

مثلا می‌خواهید آدرس http://www.yahoo.com/ را حذف کنید.

 

من سعی کردم این کار را با های‌لایت کردن URLی که می‌خواهم از نوار آدرس حذف کنم انجام بدهم و سپس با زدن Delete آن‌را حذف کنم، اما از طریق این روش هرگز موفق نمی‌شدم ( اگر بخواهید با این روش URL را حذف کنید.

پس از های لایت کردن اگر بخواهید روی آن URL کلیک راست کنید تا Delete را بزنید، کلیک راست هیچ چیزی را نشان نمی‌دهد ) من همیشه دنبال راه‌ حلی می‌گشتم تا بتوانم از آن استفاده کنم تا URL های منفرد را بدون Delete کردن کل URL های موجود در history حذف کنم.  

اگر دقت کرده باشید هنگامی‌که شما در نوار آدرس اینترنت اکسپلورر شروع به تایپ کردن آدرسی می‌کنید یک یا چند URL که قبلا شما از آن بازدید کرده باشید در نوار آدرس ظاهر می‌شود.

 ( مثلا وقتی می‌خواهید به سایت yahoo بروید به محض تایپ کردن حرف y آدرس سایت یاهو و یا هر سایت دیگری که با حرف y آغاز شود در آنجا ظاهر می‌شود ) باید بدانید این آدرسی که در آنجا نمایش پیدا می‌کند از 2 محل گرفته شده است.

  

1.حافظه مرورگر شما(History)

  

2.کلید‌های رجیستری که موجب می‌شوند تا URL های که قبلا مستقیما در نوار آدرس تایپ کرده بوده اید ذخیره شود.

  

بنابراین شما برای حذف، باید URL مورد نظر خود را در هر 2 جا پیدا کنید و آنرا Delete کنید.

ابتدا آن ‌را از History مرورگرتان حذف کنید. برای این کار دکمه History را از نوار ابزار کلیک کنید تا در سمت چپ مرورگرتان، History قرار بگیرد.

سپس در قسمت بالایی منوی View را انتخاب کنید و گزینه By site را انتخاب کنید تا لیست URL هایی را تا به حال سر زده اید به صورت ترتیب الفبایی ظاهر شود. اگر URL را که می‌خواهید حذف کنید در آنجا وجود داشت، بر روی آن راست کلیک کنید و Delete را بزنید.

با انجام این کار نصف راه طی شده است و توانسته اید URL را از History حذف کنید. اما اگر URL که می‌خواستید حذف کنید در History وجود نداشت و یا علیرغم حذف آن از آنجا، هنگام تایپ آدرسی در اینترنت اکسپلورر دوباره آن آدرس در آنجا نشان داده می‌شد، باید مرحله دوم یعنی حذف آن از رجیستری را نیز انجام بدهید، تا مطمئن شوید URL مورد نظر شما حتما بطور کامل حذف شده است.

برای این کار از منوی Start ویندوز، گزینه Run را انتخاب کنید، عبارت Regedit را تایپ کنید تا به قسمت رجیستری ویندوز بروید.

سپس مسیر زیر را طی کنید تا به قسمت URL های ذخیره شده بروید: HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Internet Explorer TypedURLs  

مقادیر سمت راست دارای مقادیری بصورت URL1, URL2, URL3 هستند که هر کدام حاوی آدرسی منحصربه فرد هستند. ( مثلا http://www.yahoo.com/ ) لیست را جستجو کنید تا URL مورد نظر خود را پیدا کنید. سپس آنرا حذف کنید.

 حالا کار تمام است و می‌توانید مطمئن باشید که URL مورد نظرتان کاملا حذف شده است و دیگر در نوار آدرس اینترنت اکسپلورر نمایش داده نمی‌شود.

 اکنون آنچه شما نیاز دارید این است که حفره ای که بر اثر حذف URL مورد نظرتان ایجاد شده را بپوشانید. در لیست، URLی را که بیشترین مقدار را دارد، پیدا کنید ( توجه کنید که اگر URL ها بر اساس متن مرتب شده باشند URL10 قبل از URL2 می‌آید ) و مقدار آنرا به URL که حذف کرده اید عوض کنید.

مثلا فرض کنید شما در لیست URL7 را حذف کرده اید و در لیست بزرگترین مقدار URL20 است . شما اکنون باید مقدار URL20 را به URL7 تغییر بدهید تا حفره بوجود آمده را بپوشانید.

توجه کنید انجام این کار ضروری است و اگر این کار را نکنید اینترنت اکسپلورر سایر URL هایی را که بعد از URL حذف شده قرار دارند را، هم حذف شده در نظر می‌گیرد.

مثلا اگر مقدار حذف شده URL7 باشد، سایر URL هایی را که بعد از آن قرار می‌گیرند، دیگر در نظر نمی‌گیرد و مثلا URL7 با آنها برخورد می‌کند .

  

امیدوارم از این آموزش خوشتون اومده باشه.

  

«استفاده غیر مجاز از این آموزش به‌مسولیت استفاده كننده است»

  منبع:مجیدآنلاین 
يکشنبه 30/4/1387 - 16:25
آموزش و تحقيقات

پاك كردن History در Google

  

اگر با جستجوگرهای اینترنتی نظیر Google و Yahoo كار كرده اید ، حتما دیده اید كه كلمات تایپ شده برای جستجو هنگام مراجعه بعدی در History مانده و با زدن یك حرف لیستی از كلمات قبلی را زیر محلی كه می خواهید تایپ كنید می بینید.

 

شاید فكر می كنید مشكل از سایت Google ایجاد می شود ، اما اینطور نیست.

 

بلكه مشكل اصلی به مرورگر اینترنت اكسپلورر شما ربط دارد كه كلمات تایپ شده را در خود ذخیره می كند.

 آیا دوست دارید تك تك ، كلمات را پاك كرده و یا یكجا از شر همه آنها خلاص شوید؟ ابتدا سایت گوگل را باز كرده و یك كلمه ای كه قبلا تایپ كرده اید را تایپ كنید. اگر اولین حرف آن را هم كه زدید و لیست كلمات ظاهر شد دست نگه دارید.

حالا با موس روی یكی از آنها رفته و بدون آن كه كلیك كنید ، روی آن بایستید.

در واقع الان كلمه موردنظر آبی شده و منتظر حركت بعدی شماست.

در همین لحظه با دست دیگرتان به سراغ كیبورد رفته و كلید Delete را فشار دهید می بینید كه آن كلمه موردنظر پاك شد.

به همین راحتی می توانید یكی یكی واژه ها را با موس برگزیده و با كلید Delete كیبورد آن را محو كنید. اما حالا اگر بخواهید همه آن را یكجا پاك كنید، چه؟

نگران این موضوع نیز نباشید. راه حل دومی ، پیش روی شما می گذاریم تا از شر همه آنها یكجا خلاص شوید. ابتدا محیط اینترنت اكسپلورر را باز كرده و به سراغ منوی Tools رفته و InternetOption را برگزینید.

سپس آیكون Content را خواهید دید كه با كلیك روی آن منوهای دیگر را می بینید كه یكی از آنها زیر Personal Information تحت نام Autocomplete است لطفا روی Autocomplete كلیك كرده و داخل آن شوید. حالا یك گزینه بنام Clear Autocomplete History هست كه اگر آن را زده و ok كنید همه هیستوری گوگل یكجا پاك خواهد شد. البته حالت انتخابی هم بالای آن هست.

مثلا تیك داخل Web addresses را برداشته و یا تیك Forms را برداشته تا دفعه بعد اصلا ذخیره نشود. مشكل دیگری كه باقی می ماند پاك نشدن هیستوری برای كاربرانی است كه از Toolbar گوگل استفاده می كنند.

برای محو این معضل نیز می توانید به رجیستری ویندوز رفته و زیرشاخه History را پاك كرده تا چیزی برای ذخیره شدن باقی نماند. برای این كار در قسمت استارت ویندوز روی منوی RUN رفته و كلمه Regedit را تایپ كرده و ok كنید.

منوی HKEY CCurrent-UEUSER را كلیك كرده تا شاخه Software را بیابید. داخل آن زیرشاخه Google وجود دارد كه با زدن روی آن زیرشاخه Navclient دیده می شود. داخل آن نیز زیرشاخه L.I هست و داخل آن نیز زیرشاخه موردنظر یعنی History را می توان دید. حالا همین زیرشاخه را باید پاك كرد تا از شر هیستوری گوگل خلاص شد.

برای این كار سمت راست موس را روی History زده و Delete را انتخاب كرده و OK كنید ، یك بار سیستم را خاموش و روشن كنید تا تغییرات حاصل شود.

 

 

 
يکشنبه 30/4/1387 - 16:19
موبایل

VOIP چیست ؟

  

مدتی است که علاقه مندان و دست اندر کاران مخابرات و IT با نام VOIP ( Voice Over Internet Protucol ) آشنا شده اند.

 VOIP که به کاربران برقراری تماس های تلفنی از طریق اینترنت را می دهد از آن دسته ابتکارات نوینی است که نتوانست جایگاه چندان قابل توجهی در دزدیهای دیجیتال پیدا کند.

 برای دستیابی به ( VOIP ) برنامه های زیادی نوشته شده اند.

 این برنامه ها ماموریت دارند تا آنجا که ممکن است کیفیت کارکرد VOIP را آنطور که برنامه ریزی شده، ارائه دهد. شاید Skype جالب ترین برنامه حمایت کننده VOIP باشد.

گرچه برای برقراری تماس از طریق Skype باید مبلغی را هزینه کنید اما در عوض خدمات بسیار مفیدی را کسب خواهید کرد.

  

1- قدم اول ؛ ابزار شروع کار

  

اول از همه شما باید به برنامه Skype مسلط شوید، برای این کار طبیعتا نصب برنامه الزامی است.

 

شما می توانید برنامه Skype را به طور رایگان در http://www.skype.com بیابید و آن را دانلود کنید. Skype معمولا تحت سیستم های ویندوز Mac os X و لینوکس کار می کند. " هر سه این برنامه ها به نحوی با هم همخوانی دارند به طوری که برنامه مخصوص مکینتاش با لینوکس و لینوکس با ویندوز همخوانی دارند" برنامه راه اندازی ( Set up ) را فعال کنید تا Skype نصب شود. می توانید برای این کار از روش Start up ( دستی ) و یا اتوماتیک استفاده کنید.

  2- قدم دوم ؛ خود را به دنیای مجازی معرفی کنید   

حال زمان ایجاد یک آدرس شخصی رسیده است. لازم نیست برای این کار هیچ نوع اطلاعات شخصی را ارائه دهید اما یادتان باشد، Username خاصی را که شما معرفی می کنید همان نامی است که باید همواره از آن استفاده کنید.

 

پس در انتخاب آن نهایت دقت را به خرج دهید.  

3- قدم سوم؛ اجتناب از مزاحمت های ناشی از VOIP

  

در راه اندازی این قسمت نهایت دقت را به خرج دهید. از قسمت File گزینه Option را در اختیار و روی دگمه Privacy کلیک کنید. قسمت Call گفت و گوهایی است که شما به طرز خاصی به دوستان خود اجازه برقراری تماس با خود را می دهید.

  

4- قدم چهارم ؛ سخت افزار مورد نیاز را فراهم کنید

  

بهتر است در این مرحله کمی زمان به آزمایش وسایل خود اختصاص دهید. نرم افزار کاهش اختلالات صوتی Skype به این معنی است که حتی اگر در اتاق خود در حال گوش دادن به موزیک هستید نباید مشکلی در برقراری تماس از طریق VOIP داشته باشید.

  

5- قدم پنجم؛ معرفی دوستان و آشنایان به برنامه

  

در قسمت " Adda Contact " که در گزینه Tools آن را می یابید به محض اضافه کردن نام دوستان و آشنایان خود به لیست Contact می توانید به راحتی هر چه تمام تر به سرعت شخص مورد نظر را انتخاب و با آنها صحبت کنید.

 

 

 
يکشنبه 30/4/1387 - 16:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته