• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 343
تعداد نظرات : 8
زمان آخرین مطلب : 3528روز قبل
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم:
چغندر یک دانه، برنج یک لیوان و نیم ، گوشت چرخ کرده نیم کیلو، لپه نصف لیوان ، انار، نعناخشک وپیاز داغ به اندازه کافی .

طرز تهیه:
چغندر را کوتراش ( رنده ) کرده می پزند . گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه ( گلوله هایی به اندازه یک فندق) در می آورند. برنج و کوفته ریزه و نعنا خشک و پیاز داغ را به چغندر در حال پختن اضافه می کنند. وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و می گذارند به خوبی بپزد . در صورتی که آب انار ترش باشد ، یک یا دو استکان شکر به آن اضافه می کنند. وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن رادر ظرف ریخته روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می کنند.

پنج شنبه 25/2/1393 - 9:59
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم:
گوشت نیم کیلو، عدس پاک کرده نیم کیلو، کلم قمری یا کلم سر سه عدد، پیاز، لیمو عمانی، ادویه  ( گوشت یخنی باید چرب و اگر دم سینه باشد بهتر است )

طرز تهیه:
پوست کلم را جدا کرده آنها را قاچ می کنند و گوشت و عدس و کلم را در قابلمه ریخته، پیاز خرد کرده و زردچوبه و نمک و فلفل به آن افزوده، آب به آن اضافه کرده، روی آتش می گذارند تا پخته شود. قبل از پخت کامل چند عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده به محتویات ظرف اضافه می کنند ( یخنی نخود لیمو عمانی لازم ندارد ) وقتی خوراک پخته شد آب آن را جهت ترید کنار گذاشته، آب لیمو عمانی ها را روی آن می فشارند. بقیه مواد را  که شامل گوشت از استخوان جدا شده، عدس و کلم است کوبیده و مصرف می کنند.
پنج شنبه 25/2/1393 - 9:57
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم :
شکر یک کیلو، آب 600 گرم، کرم ترنر یک قاشق شربت خوری، آرد

طرز تهیه :
شکر و آب را مخلوط نموده می جوشانیم، کرم ترنر را در یک استکان حل کرده به مایع اضافه نموده به خوبی می جوشانیم. به طوری که سفت شده و اگر با ته قاشق به آن ضربه ای بزنیم بشکند.
خمیر مایه را روی سطح صاف ( سنگی یافلزی ) که کاملاً چرب شده باشد به مدت پنج دقیقه گذاشته سپس آن را به قدری ورز می دهیم تا رنگ آن سفید شود. آن گاه خمیر مایه را روی سطح صافی پهن کرده  به وسیله چرخ یا قیچی به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و با آرد مخلوط  نموده فر یا تنور می گذاریم تا کاملاً خشک شده، حالت چسبندگی خود را از دست بدهد و بعد از سرد شدن مصرف می کنیم.
پنج شنبه 25/2/1393 - 9:57
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم :
گوشت چرخ کرده بدون چربی یک کیلو، آرد نخودچی نیم کیلو، تخم مرغ 2 عدد ، پیاز بزرگ 2 عدد ، هویج نیم کیلو ، کشمش ، نعنای خشک، پیاز ، زردچوبه ، نمک ، شکر و آبلیمو به اندازه دلخواه، روغن خوبو .

طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی و تخم مرغ و پیاز رنده کرده و زردچوبه و نمک مخلوط کرده، خوب ورز می دهند. دو عدد پیاز بزرگ را خلال نموده، سرخ می کنند و در پایان کشمش را روی آن ریخته، کمی تفت می دهند. (بعضی ها در خمیرمایه اولیه مقداری هویج یا مقداری نرگسی می ریزند) از خمیرمایه اولیه به اندازه یک هلو جدا کرده روی کف دست پهن می کنند و مقداری پیاز داغ و کشمش وسط آن قرار می دهند. خمیر پهن شده را دور کشمش و پیاز داغ جمع کرده، به صورت گلوله ای در می آورند. هنگامی که کوفته ها آماده شد کمی آنها را تفت می دهند تا کمی سرخ شود. سپس مجدداً پیاز داغ گرفته و مقداری آب در آن ریخته می گذارند تا خوب بجوشد، مقداری  هویج رنده شده (کوتراش) را با زردچوبه و نعنای خشک و روغن به آن اضافه نموده، به جوش می آورند. سپس کوفته ها را یکی یکی به داخل آن می اندازند. در صورت تمایل می توان دو قاشق غذاخوری برنج درآب ریخت . عده ای برای چاشنی ( مزه ) غذا از سرکه و شیره  استفاده می کنند و عده ای  هم از شکر و آبلیمو استفاده می کنند یعنی زمانی که دانه های برنج کاملاً نرم شد به دلخواه چاشنی غذا را به آن اضافه می کنیم. عده ای پس از اینکه کوفته ها  را کشیدند روی آنها نعنا داغ می ریزند حالا کوفته هلو آماده است. این خوراک خوشمزه را معمولاً شیرازی ها در هنگام افطار در ایام ماه مبارک رمضان صرف می کنند.
پنج شنبه 25/2/1393 - 9:56
آشپزی و شیرینی پزی


این خوراک  بیشتر برای عروس و دامادها و زن های زائو تهیه می شود.
مواد لازم:
آرد، روغن، شکر و خرده نبات و داروی چهل گیاه که عبارت بود از ( زردچوبه، زنجبیل، دارچین، خسرودار، گل جوز، فلفل سیاه، گل خرفه، قرص کمر، فوفل، اگر ترکی، بهمن پیچ، دهان باز، دهان بسته، سیاهدانه، زیره سبز، زیره کرمانی، گل خزر، دار فلفل، هل، میخک، ریوند چینی، چشم خروس)
این دارو  را به صورت آماده از عطاری های خریداری می کردند .

طرز تهیه:
دارو را با آرد و روغن تفت داده، با روغن می پختند و شکر و مقداری خرده نبات روی آن ریخته، به مدت کمی روی چراغ به هم می زدند تا کلیه مواد به خوبی با هم مخلوط شده به صورت حلو ا مانندی در می آمد، سپس از ان به درون ظرف های کوچک تر ریخته پس از سرد شدن مصرف می کنند.
پنج شنبه 25/2/1393 - 9:55
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم و طرز تهیه :
  گوشت لاشه گوسفندی را از استخوان جدا نموده ریز ریز می کنند. وقتی گوشت آماده شد، آن را در ظرفی ریخته، روی اجاق قرار می دهند و گوشت را در چربی های خودش می پزند و سرخ می کنند.
شکنبه گوسفند را پاک کرده و تمام پرزهای آن را می تراشند. به طوری که شکنبه به صورت کیسه ای با جدار بسیار نازک در آید. موقع تراشیدن وپاک کردن باید کاملاً مواظب بود که شکنبه  سوراخ نشود. آنگاه گوشت پخته شده را با تمام چربی و روغن هایی که اطرافش را گرفته به درون شکنبه ریخته، در آن رابسته می گذارند سرد شود . و در زمستان و مسافرت و مواقع لازم از آن به صورت های مختلف استفاده می نمایند.
کسانی که امکان تهیه قورمه را شخصاً نداشتند می توانستند مقداری از آن را از بازار خریداری کنند.
تهیه قورمه در اواخر پاییز و آذوقه ای بود برای فصل سرما و زمستان 

پنج شنبه 25/2/1393 - 9:55
آشپزی و شیرینی پزی


فصل بهار فصل خورش های :
کنگر – چغاله بادام – گوجه سبز- کرفس ( با نعنا جعفری با رب گوجه فرنگی ) است ! 

مواد لازم برای 4 الی 5 نفر

گوشت بی استخوان=500 گرم
نعنا و جعفری = 750 گرم
پیاز یکعدد
کنگر یک کیلو ( تیغ های آن را پاک کنید و قطعه قطعه کنید و خیس کنید و خوب بشویید )
روغن کمی برای سرخ کردن پیاز و سیزی
آبلیمو 2 الی 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه و رب گوجه فرنگی=بمقدار کم
نمک و فلفل و ادویه مخلوط =بقدر کافی

طرز تهیه:

نعنا و جعفری را پاک کنید و بشویید و وقتی آب آن رفت ، خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید .پس از اینکه کمی رنگ آن عوض شد کنگر را داخل آن اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید .
گوشت را بشویید و درشت قطعه قطعه خرد کنید وکنار بگذارید.
پیاز را خلالی خرد وداخل روغن تفت دهید. وقتی کمی رنگ پیاز ها عوض شد گوشت را بریزید و باز کمی تفت دهید همین که کمی رنگ گوشت عوض شد کمی زردچوبه وادویه ( اگر مابل بودید یک قاشق رب گوجه هم ) به آن ها اضافه کنید و هم بزنید . اکنون سبزی و کنگر را اضافه کنید و سپس مقداری آب روی آن بریزید و بگذارید بپزند.

وقتی گوشت پخت حرارت شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و آبلیمو را به آن اضافه کنید و بچشید . وقتی خورش به روغن افتاد برای تزیین یک یا دوعدد گوجه فرنگی را دو قاچ کرده و داخل آن می ریزیم ولی آنقدر نمی پزیم که له شود . حال غذای آماده را در ظرف مناسب کشیده و گوجه ها را در کنار ظرف می چینیم .

 بجای کنگر میتوان :
1 - از دو عدد کرفس متوسط ( آماده کردن کرفس هم به این صورت است که ریشه ته آن و برگهای سبز و خشن را جدا میکنیم و بعد برگهای جوان و زرد رنگ و ساقه ها را به اندازه متوسط خرد کرده ومیشوییم .)

2 - و یا 1 کیلو چغاله بادام متوسط ( چغاله ها را میشوییم و خلالی خرد میکنیم )
3 – و یا 1 کیلو گوجه سبز متوسط استفاده کرد .

 
میتوان این خورش ها را بدون سبزی هم پخت ولی باید مقدار رب گوجه را بیشتر كرد و كمی زعفران آب كرده داخل آن ریخت .

پنج شنبه 25/2/1393 - 9:51
آشپزی و شیرینی پزی


مواد لازم برای 6 تا 7 نفر:
1- سبزی ( جعفری - تره - گشنیز - نعناع و کمی اسفناج) = یک کیلوگرم
2- سیر = 1/5 بته
3- برنج = یک قاشق غذاخوری
4- تخم مرغ = 4 عدد
5- آب نارنج یا آبغوره = یک فنجان
6- روغن یا کره = تقریبا 200 تا 250 گرم
7- زردچوبه، فلفل و نمک = بمقدار کافی

طرزتهیه:

سبزی را تمیز کرده و شسته، ریز خرد می کنیم و با یک قاشق برنج شسته شده و با دو سه لیوان آب می پزیم. بعد سیر را پوست کنده و با کمی نمک و با گوشت کوب له می کنیم و با کره یا روغن و کمی زردچوبه تفت می دهیم تا طلائی شود. وقتی که سبزی پخت نصف سیر سرخ شده را به آن اضافه می کنیم و در بقیه سیر کمی دیگر روغن ریخته، تخم مرغ ها را در آن شکسته سرخ می کنیم. تخم مرغ های سرخ شده را همراه با نمک وفلفل و آب نارنج به سبزی اضافه کرده یکی دو جوش که زد و خورش جا افتاد برمیداریم. آّب این خورش نباید زیاد باشد.

پنج شنبه 25/2/1393 - 9:47
خانواده
برای پدر و مادرهای نسل امروز بسیار مهم است که فرزندانشان دوره تحصیل موفقی را پشت سر بگذارند، اما گاهی این خواسته به ضد خود تبدیل می‌شود و به نام تلاش برای موفقیت و باروری استعدادها فشار روانی کاذبی بر خانواده‌ها تحمیل می‌شود. به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، هیچ پدر و مادری به فرسودگی ذهن و روان فرزند خود افتخار نمی‌کند و نمی‌بالد. ازهم پاشیدگی ذهن فرزند، مایه مباهات هیچ خانواده‌ای نیست. بویژه وقتی تحمیل این فرسودگی و خستگی از ناحیه پدر و مادر باشد و به همین جا هم ختم نشود، یعنی به موازات این فرسایش، خستگی و تنش جسمی هم برای والدین به همراه داشته است.

برای پدر و مادرهای نسل امروز بسیار مهم است که فرزندانشان دوره تحصیل موفقی را پشت سر بگذارند، اما گاهی این خواسته به ضد خود تبدیل می‌شود و به نام تلاش برای موفقیت و باروری استعدادها فشار روانی کاذبی بر خانواده‌ها تحمیل می‌شود.

فرزندان مجبورند در کلاس‌های متعددی حضور یابند، بی‌آن‌که تنوع این کلاس‌ها با درآمدهای خانواده، ظرفیت‌های ذهنی و روانی فرزند و دایره استعدادهایش همخوانی داشته باشد.

ما گاهی به نام علم‌آموزی یا هنر و ورزش‌آموزی، شبه علم، شبه هنر، شبه ورزش را به فرزندان خود تحمیل می‌کنیم و آنچه از این مزرعه سوخته درو می‌کنیم خستگی و فرسودگی ذهن‌ و جسم‌ در خانواده است.

از طرفی وقتی رفتارهای نابهنجار در جامعه‌ای گسترش می‌یابد به مرور زمان، افراد آن جامعه نسبت به رفتار شکل گرفته بی‌تفاوت می‌شوند بنابراین، آن رفتار، روند عادی شدن را به خود می‌گیرد. آنها کم‌کم می‌پذیرند که این‌گونه رفتارها را نمی‌توان تغییر داد یا از بین بردن و کاهش آن با دشواری زیادی روبه‌رو است، اما علل شیوع این گونه رفتارهای افراطی در یک جامعه به چه عواملی مربوط است؟

دکتر سهیلا فرتاش، روان‌شناس تربیتی در گفت‌وگو با جام‌جم دراین‌باره می‌گوید: افراد در هر جامعه‌ای نیاز دارند که بین کار و تفریح، فضای تعادل و تناسبی را برقرار کنند. تناسب میان این دو مؤلفه، به تعادل روحی و روانی افراد منجر می‌شود. توجه کنید که در سنین کودکی و نوجوانی، کار بیشتر بر تکالیف درسی متمرکز می‌شود. بچه‌ها موظفند با درس‌خواندن، رفتن به مدرسه، انجام تکالیف درسی و تلاش و پشتکار خود به موفقیت تحصیلی دست پیدا کنند، اما در بزرگسالی، کار افراد همان شغل و حرفه آنهاست.

یافتن شغل و کسب درآمد مناسب، یکی از وظایف مهم در دوران بزرگسالی محسوب می‌شود، اما این همه ماجرا نیست. افراد یک جامعه در مقابل کار به تفریح نیز نیازمندند. تفریح، فشار و خستگی الزامات یک هفته کاری را تخلیه می‌کند و باعث ترمیم روح، ذهن و روان افراد می‌شود. فرد با پشت سر گذاشتن تفریحی مناسب، یک روز کاری جدید، سرشار از انرژی، خلاقیت و پشتکار را شروع می‌کند، اما اگر در جامعه‌ای تعادل الاکلنگی بین کار و تفریح برهم بخورد، شاهد پیامدهای اجتماعی ناخوشایند خواهیم بود.

کتب درسی برای هوش متوسط طراحی نشده است

به نظر می‌رسد در بحث آموزش و پرورش، حساسیت‌ها و توقعات والدین و متولیان جامعه رو به گسترش است. به طوری که بالا رفتن انتظارات از دانش‌آموز و الزامات روزافزون تحصیلی، آسیب‌های ناخوشایندی را بر دوش خانواده‌ها و از همه مهم‌تر بچه‌ها وارد می‌‌کند که پیامدهای آن در جامعه به‌وفوردیده می‌شود. دکتر فرتاش در این باره معتقد است: محتوای درسی که در کتاب‌های مدرسه به دانش‌آموزان ارائه می‌شود، فوق‌العاده سنگین است. به نظر می‌رسد در این زمینه پیش‌فرضی وجود دارد که همه بچه‌ها تیزهوشند.

به طور طبیعی در یک جامعه بیشتر افراد هوش متوسط دارند و فقط 2 یا 3درصد، در رده افراد بسیار باهوش یا کم‌هوش قرار می‌گیرند، بنابراین مخاطب اصلی مدارس ما در رده هوش متوسط قرار می‌گیرند، پس بهتر است سرمایه‌گذاری تحصیلی و پرورشی مناسب‌تری برای این قشر طراحی شود، اما متاسفانه محتوای دروس آنقدر پیچیده و در سطح بالاست که فشار روانی زیادی ‌روی بچه‌ها و حتی خانواده‌های آنها وارد می‌کند. خستگی روانی از خواندن این کتب و آموزش آن یکی از پیامدهای چشمگیر این سبک از آموزش است. وقتی کودک در مدرسه، متوجه این حجم سنگین از درس نمی‌شود، والدین مجبور به گرفتن معلم خصوصی و پرداخت هزینه‌های بالای آن می‌شوند.

از طرفی خانواده‌ها بخصوص در شهرهای بزرگ با هزینه‌های سنگینی روبه‌رو هستند؛ هزینه‌هایی همچون مسکن، حمل و نقل، پوشاک، خوراک، مدرسه و نظایر آن که در این میان استخدام معلم خصوصی، هزینه مازادی را بر دوش آنها خواهد گذاشت، بنابراین خانواده‌ها مجبورند زمان زیادی در بیرون از خانه به کار و تلاش بپردازند تا از عهده این مخارج برآیند. پس می‌توان انتظار داشت کفه ترازو به سمت کار می‌چرخد و تفریح در خانواده‌ها کم‌کم کاهش می‌یابد یا از بین می‌رود، زیرا تفریح خود نیازمند هزینه است و این هزینه بیشتر صرف امور دیگر خانه می‌شود.

اما نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که با کاهش تفریحات سالم و افزایش فشار روانی، افراد جامعه به سمت رفتارهای نابهنجار دیگری کشیده می‌شوند تا بتوانند به لذت‌های کاذب دست پیدا کنند. به طور مثال ما یک اختلال روانی به نام «پرخوری عصبی» داریم که در آن وقتی فرد، تحت فشار و استرس روانی قرار می‌گیرد، بدون آن که واقعا گرسنه باشد، مقدار زیادی غذا می‌خورد و به دنبال آن افزایش وزن را تجربه می‌کند.

این حجم زیاد غذا برای فرد، حکم لذتی زود گذر و آنی را دارد که به وسیله آن فشار روانی وارد شده بر خود را کاهش می‌دهد. این یک نمونه از مصادیق کسب شادی است. این گونه رفتارهای نامناسب مانند مسکنی است که فرد با خوردن آن در یک دوره، احساس لذت کرده ولی در درازمدت تاثیر آن کاهش پیدا می‌کند. به نظر می‌رسد اکنون مهم‌ترین علت رفتارهای نامناسب بخصوص در نوجوانان و کودکان، احساس فشار روانی ناشی از کار است که با تفریح و سرگرمی‌های زودگذر و نامناسب پر می‌شود.

اقتدار منطقی والدین، جایگزین فرزندسالاری

مهم‌ترین اهرمی که می‌توان به واسطه آن جامعه‌ای سالم را پی‌ریزی کرد، سبک تربیتی والدین است. رفتار، پاسخدهی و واکنش مناسب والدین نسبت به فرزند می‌تواند در شکل‌گیری شخصیت و پرورش استعداد و خصایص کودک مؤثر باشد.فرزند، والدین خود را به عنوان اولین و مهم‌ترین الگوی خود می‌بیند. او یاد می‌گیرد پدر و مادرش چگونه با یکدیگر برخورد می‌کنند و نسبت به رفتارهای او چه واکنشی از خود نشان می‌دهند.

دکتر فرتاش در این باره می‌گوید: یکی از مهم‌ترین ریشه‌های ایجاد رفتار نابهنجار، سبک تربیتی و حاکمیت فرزندپروری آسان‌گیر یا فرزندسالاری در خانواده‌هاست. از این رو آموختن جامعه‌پذیری به شکل صحیح یا پذیرفتن هنجارهای اجتماعی از زمان تولد، یکی از وظایف محوری والدین نسبت به بچه‌هاست، اما متاسفانه آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، بیشتر گسترش سبک تربیتی فرزندسالاری است که در آن حاکمان اصلی، فرزندان هستند.

پدر و مادر، توان و قدرت هدایت و جهت‌دهی رفتاری نسبت به فرزندان را از دست داده‌اند بنابراین کودک از همان ابتدای زندگی، کنترل رفتارهایش را به دست خود می‌گیرد و در تصمیم‌ها خودسرانه و بی‌اعتنا به دیدگاه‌های والدین عمل می‌کند، با گسترش چنین فضایی پدر و مادر به این باور می‌رسند که آنها فقط باید خدماتی را به فرزند خود ارائه دهند و کودک طبیعتا یاد می‌گیرد که رئیس اصلی خانه، اوست و والدین در پشت سرش قرار می‌گیرند.

متاسفانه این روند تربیتی در جامعه ما امروز به‌وفور دیده می‌شود؛ روندی که کودک، قدرت تصمیم‌گیری و هدایت موثر را از سوی والدین نمی‌بیند و به مرور زمان به این نتیجه می‌رسد که والدین فقط حکم ارائه‌دهنده امکانات را داشته و اوست که باید هدایت خود را به دست گیرد، اوست که در منزل تصمیم نهایی را می‌گیرد. در این شرایط وقتی بچه‌ها وارد جامعه می‌شوند، به جای این که با والدین خود همانندسازی کرده باشند با همسالان خود همانندسازی می‌کنند. اگر یک گروه از همسالان برای کاهش فشار روانی به قلیان و سیگار، لباس نامناسب، آرایش زننده یا مدل موی غربی روی آورد با آنها یکی شده و از آنها الگوبرداری می‌کند.

فردی می‌شود کاملا شبیه به دوستان خود که هیچ هویت و پشتوانه‌ای قوی ندارد. در چنین شرایط بحرانی، پدر و مادر مانند افراد ضعیف در پشت او ایستاده‌اند و هیچ عکس‌العمل خاصی نسبت به تصمیم‌ها و رفتارهای فرزندشان از خود نشان نمی‌دهند. امروزه نظریه‌پردازان روان‌شناسی کودک بر این باورند که سبک تربیتی باید به سمت اقتدار منطقی سوق پیدا کند. سبکی که در آن ضمن احترام به فرزند، والدین قاطعانه با اشتباهات آنها برخورد می‌کنند و همیشه به عنوان الگوی تربیتی جلوتر از بچه‌ها قرار می‌گیرند.

تعادل هیجان و لذت دانش‌آموز در دستان معلم

آموزش و پرورش یکی از اهرم‌های قوی جامعه محسوب می‌شود. نحوه تدریس و آموزش معلمان در چگونگی به کارگیری استعداد‌ها و نیازهای دانش‌آموزان بسیار حائز اهمیت است.

دکتر فرتاش معتقد است: معلمان باید سعی کنند پرسش​های امتحانی را در سطح متوسط کلاس مطرح کنند، زیرا مخاطب اصلی کلاس، دانش‌آموزانی با هوش متوسط هستند. از طرف دیگر حجم سنگین کتب و پرسش​ها باعث می‌شود که برخی بچه‌ها که هوش بالایی ندارند، عزت نفس پایینی را تجربه کرده یا در شکل شدیدتر ترک تحصیل کنند. این کودکان حال بدی دارند و برای بالا بردن هیجان و احساس لذت خود ممکن است دست به رفتارهای ناپسند اجتماعی بزنند.

در واقع وقتی ما تاکید زیادی روی بحث آموزش داشته باشیم جایی برای پرورش باقی نمی‌ماند. از طرف دیگر، زمان بچه‌ها را نمی‌توان به دو قسمت تقسیم کرد، بنابراین معلم ریاضی، فیزیک یا شیمی باید هم آموزش دهد و هم به پرورش دانش‌آموزان بپردازد، زیرا برخی بچه‌ها دبیر شیمی و برخی دبیر ریاضی را می‌پسندند و اگر فقط یک متولی برای آموزش یا پرورش وجود داشته باشد، شاید بچه‌ها ارتباط لازم را با آن دبیر برقرار نکنند و نیاز آنها برآورده نشود.

حجم بالای کتب نیز به پایین آوردن درجه شادی، لذت و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان کمک می‌کند که در نهایت ما شاهد آنیم که فرزندان جوان یک کشور به سمت رفتارهای ناپسند و نامعقولی کشیده می‌شوند تا بتوانند حرمت نفس و هیجان از دست رفته خود را بازگردانند.

پنج شنبه 25/2/1393 - 9:45
قرآن

بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیات 27 و 28 سوره نمل
قَالَ سَنَنظُرُ اءَصَدَقْتَ اءَمْ کنتَ مِنَ الْکذِبِینَ (27) إِذْهَبْ بِّکتَبِی هَذَا فَاءَلْقِهْ إِلَیهِمْ ثُمَّ تَوَلَّ عَنْهُمْ فَانظُرْ مَاذَا یرْجِعُونَ (28)
سلیمان بعد از شنیدن گزارش هدهد) گفت: به زودی خواهیم دید که آیا (در گزارشت) راست گفتی یا از دروغگویانی؟ (27) این نامه‌ی مرا ببر و به سوی آن‌ها بیفکن؛ آن گاه از آنان روی برتاب، پس بنگر چه جوابی می‌دهند. (28)


* نامه نگاری و مکاتبه پیامبران با کفّار و مشرکان، سایقه ای طولانی دارد و سیره‌ی پیامبراسلام صلی الله علیه و آله نیز بود. آن حضرت نامه‌هایی به سران کشورهای ایران و روم فرستادند. فرستادن پیام و رایزن فرهنگی و سفیر و ماءمور، و پیش قدم شدن در این مسائل، به خاطر رسیدن به اهداف ارشادی و فرهنگی، از سیره‌ی پیامبران است.
* زودباوری ممنوع؛ ردّ کردن حرف دیگران نیز بدون دلیل ممنوع. (سننظر)
(در مورد مسائل مهم، به یک گزارش اعتماد نکنید.)
* ادّعا وتبلیغات دیگران، ما را از تحقیق باز ندارد. (هدهد ادّعا کرد: خبر من یقینی است، ولی سلیمان گفت: ما باید بررسی کنیم) (سننظر)
* تحقیق کردن، مخصوص گزارش‌های شخص فاسق نیست؛ بلکه هنگام شک نیز تحقیق و بررسی لازم است. (سننظر)
* نه تصدیق، نه تکذیب، بلکه تحقیق. (سننظر اءصَدقتَ اءم کنت من الکاذبین)
* نقاط مثبت را قبل از نقاط منفی بازگو کنید. (اءصَدقتَ ام ...)
* با یک راستگویی در گروه صادقین قرار نمی‌گیریم، ولی با یک دروغ جزو دروغگویان می‌شویم. («صَدقتَ» به صورت فعل ولی «کاذبین» به صورت اسم فاعل آن هم با کلمه‌ی «کنتَ» آمده است).

* پرندگان نیز در اختیار اجرای اوامر خدا و اولیای او قرار دارند. (اِذهب به کتابی)
* قلم، یکی از مهم‌ترین ابزار هدایت و ارشاد است. (اِذهب به کتابی)
* برای ارشاد و هدایت دیگران و برقراری ارتباط صحیح و مفید با آنان، پیش قدم باشیم. (اِذهب به کتابی)
* در گزینش افراد برای انجام ماءموریت ها، هر کس شناخت و احساس بیشتری دارد اولویت خواهد داشت. (اِذهب)
* برای رسیدن به اهداف الهی، نامه نوشتن مرد به زن مانعی ندارد. (کتابی)
پنج شنبه 25/2/1393 - 9:43
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته