• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:2573
اگر در بين سالي كه اعلان مي كند، مال از بين برود، چنانچه در نگهداري آن كوتاهي كرده يا تعدي يعني زياده روي كرده باشد، بايد عوض آن را به صاحبش بدهد، و اگر كوتاهي نكرده و زياده روي هم ننموده ، چيزي بر او واجب نيست .
مسئله شماره:2574
اگر مالي را كه نشانه دارد و قيمت آن به 6/12 نخود نقره سكه دار مي رسددر جايي پيدا كند كه معلوم است به واسطه اعلان صاحب آن پيدا نمي شود، مي توانددر روز اول آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد و چنانچه صاحبش پيدا شود و به صدقه دادن راضي نشود، بايد عوض آن را به او بدهد و ثواب صدقه اي كه داده ، مال خود او است .
مسئله شماره:2575
اگر چيزي را پيدا كند و به خيال اين كه مال خود اواست بردارد، بعدبفهمد مال خودش نبوده ، بايد تا يك سال اعلان نمايد.
مسئله شماره:2576
لازم نيست موقع اعلان جنس چيزي را كه پيدا كرده بگويد بلكه همين قدر كه بگويد چيزي پيدا كرده ام ، كافي است .
مسئله شماره:2577
اگر كسي چيزي را پيدا كند و ديگري بگويد مال من است ، در صورتي بايدبه او بدهد كه نشانه هاي آن را بگويد و يقين پيدا كند كه مال او است ، ولي اگرذكر نشانه ها فقط موجب گمان مالك بودنش باشد، مخير است كه به او بدهد يا ازدادن به او خودداري نمايد.
مسئله شماره:2578
اگر قيمت چيزي كه پيدا كرده به 6/12 نخود نقره سكه دار برسد، چنانچه اعلان نكند و در مسجد يا جاي ديگري كه محل اجتماع مردم است بگذارد و آن چيزاز بين برود يا ديگري آن را بردارد، كسي كه آن را پيدا كرده ضامن است .
مسئله شماره:2579
هرگاه چيزي پيدا كند كه اگر بماند فاسد مي شود، بايد تا مقداري كه ممكن است آن را نگهدارد، بعد قيمت كند و خودش بردارد يا بفروشد و پولش رنگهدارد، و احتياط مستحب آن است كه در فروش آن به خودش يا به ديگري از حاكم شرع ، در صورت امكان ، اجازه بگيرد و در هر صورت بايد تعريف تا يك سال را ادامه دهد تا اگر صاحب آن پيدا شد، پول را به او تسليم كند و اگر صاحب آن پيدا نشد ازطرف او صدقه بدهد، و احتياط واجب آن است كه براي صدقه دادن از حاكم شرع اجازه بگيرد.
مسئله شماره:2580
اگر چيزي را كه پيدا كرده موقع وضو گرفتن و نماز خواندن همراه او باشد، در صورتي كه قصدش اين باشد كه صاحب آن را پيدا كند، اشكال ندارد.
مسئله شماره:2581
اگر كفش او را ببرند و كفش ديگري به جاي آن بگذارند، چناچه بداندكفشي كه مانده مال كسي است كه كفش او را برده ، در صورتي كه از پيدا شدن صاحبش مأيوس و يا برايش مشقت داشته باشد، مي تواند به جاي كفش خودش بردارد.ولي اگر قيمت آن از كفش خودش بيشتر باشد، بايد هر وقت صاحب آن پيدا شد زيادي قيمت را به او بدهد، و چنانچه از پيدا شدن او نااميد شود، بايد با اجازه حاكم شرع زيادي قيمت را از طرف صاحبش صدقه بدهد، و اگر احتمال دهد كفشي كه مانده ،مال كسي نيست كه كفش او را برده ، بايد با آن معامله مجهول المالك نمايد يعني از صاحبش تفحص كند و چنانچه از پيدا كردن او مأيوس شود، از طرف او به فقيرصدقه بدهد.
مسئله شماره:2582
اگر مالي را كه كمتر از 6/12 نخود نقره سكه دار ارزش دارد پيدا كندو از آن صرف نظر نمايد و در مسجد يا جاي ديگر بگذارد، چنانچه كسي آن را بردارد، براي او حلال است .