• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:2192
خانه اي را كه غريب و زوار در آن منزل مي كنند و معلوم نيست چقدر در آن مي مانند، اگر قرار بگذارند كه مثلا شبي يك تومان بدهند و صاحب خانه راضي شود،استفاده از آن خانه اشكال ندارد، ولي چون مدت اجاره را معلوم نكرده اند اجاره صحيح نيست و صاحب خانه هر وقت بخواهد مي تواند آنان را بيرون كند.
مسئله شماره:2193
مالي را كه مستأجر بابت اجاره مي دهد بايد معلوم باشد، پس اگر ازچيزهايي است كه مثل گندم با وزن معامله مي كنند، بايد وزن آن معلوم باشد، و اگراز چيزهايي است كه مثل تخم مرغ با شماره معامله مي كنند، بايد شماره آن معين باشد، و اگر مثل اسب و گوسفند است ، بايد اجاره دهنده آن را ببيند يا مستأجرخصوصيات آن را به او بگويد.
مسئله شماره:2194
اگر زميني را براي زراعت جو يا گندم اجاره دهد و مال الاجاره را جو يا گندم همان زمين قرار دهد، اجاره صحيح نيست .
مسئله شماره:2195
كسي كه چيزي را اجاره داده ، تا آن چيز را تحويل ندهد حق ندارد اجاره آن را مطالبه كند، و نيز اگر براي انجام عملي اجير شده باشد، پيش از انجام عمل حق مطالبه اجرت ندارد.
مسئله شماره:2196
هرگاه چيزي را كه اجاره داده تحويل دهد، اگرچه مستأجر تحويل نگيرد ياتحويل بگيرد و تا آخر مدت اجاره از آن استفاده نكند، بايد مال الاجاره آن رابدهد.
مسئله شماره:2197
اگر انسان اجير شود كه در روز معيني كاري را انجام دهد و در آن روز براي انجام آن كار حاضر شود، كسي كه او را اجير كرده اگرچه آن كار را به او مراجعه نكند، بايد اجرت او را بدهد، مثلا اگر خياطي را در روز معيني براي دوختن لباسي اجير نمايد و خياط در آن روز آماده كار باشد، اگرچه پارچه را به او ندهدكه بدوزد، بايد اجرتش را بدهد، چه خياط بيكار باشد، چه براي خودش يا ديگري كاركند.
مسئله شماره:2198
اگر بعد از تمام شدن مدت اجاره معلوم شود كه اجاره باطل بوده ، مستأجربايد مال الاجاره را به مقدار معمول به صاحب ملك بدهد، مثلا اگر خانه اي را يك ساله به صد تومان اجاره كند بعد بفهمد اجاره باطل بوده ، چنانچه اجاره آن خانه معمولا پنجاه تومان است ، بايد پنجاه تومان را بدهد و اگر دويست تومان است ، بايد دويست تومان را بپردازد، و نيز اگر بعد از گذشتن مقداري از مدت اجاره معلوم شود كه اجاره باطل بوده ، بايد اجاره آن مدت را به مقدار معمول به صاحب ملك بدهد.
مسئله شماره:2199
اگر چيزي را كه اجاره كرده از بين برود، چنانچه در نگهداري آن كوتاهي نكرده و در استفاده بردن از آن هم زياده روي ننموده ضامن نيست ، و نيز اگرمثلا پارچه اي را كه به خياط داده از بين برود، در صورتي كه خياط زياده روي نكرده و در نگهداري آن هم كوتاهي نكرده باشد نبايد عوض آن را بدهد.
مسئله شماره:2200
هرگاه صنعتگر چيزي را كه گرفته ضايع كند ضامن است .
مسئله شماره:2201
اگر قصاب سر حيواني را ببرد وآن را حرام كند چه مزد گرفته باشد چه مجاني سر بريده باشد، بايد قيمت آن را به صاحبش بدهد.
مسئله شماره:2202
اگر حيواني را اجاره كند و معين نمايد كه چقدر بار بر آن بگذارد، چنانچه بيشتر از آن مقدار بار كند و آن حيوان بميرد يا معيوب شود ضامن است و نيز اگرمقدار بار را معين نكرده باشند و بيشتر از معمول بار كند و حيوان تلف شود يامعيوب گردد ضامن مي باشد.
مسئله شماره:2203
اگر حيواني را براي بردن بار شكستني اجاره دهد، چنانچه آن حيوان بلغزديا رم كند و بار را بشكند صاحب حيوان ضامن نيست ، ولي اگر به واسطه زدن ومانند آن كاري كند كه حيوان زمين بخورد و بار را بشكند ضامن است .