• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (البيان في غريب اعراب القرآن) ابن الانباري (نصف اول جلد 1)
نويسنده : فريبا رعنايي
سال : 1376
استاد : خليل حديدي
دانشگاه : آزاد اسلامي تبريز
موضوع : چکيده : در اين پايان‌نامه نيمه نخست جلد اول كتاب « البيان في غريب اعراب القرآن » تأليف ابن الانباري ترجمه و تحقيق شده است . در اين نيمه اعراب موارد مشكل سوره‌هاي فاتحه ، بقره و آل عمران بيان شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (تاريخ فكره اعجاز القرآن منذالبعثه النبويه حتي عصرنا الحاضر) (ص 191 ـ 155)
نويسنده : سودابه فقري
سال : 1376
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان نامه بخشي از كتاب تاريخ فكره اعجاز القرآن منذ البعثه النبويه حتي عصرنا الحاضر كه درباره ي آراء و افكار دانشمندان اسلامي قرنهاي ششم, هفتم و هشتم هجري قمري و درخصوص اعجاز قرأن است, ترجمه و بررسي شده است. در اين پژوهش افزون بر ترجمه ي كتاب فوق به فارسي, پانوشت هايي در معرفي اشخاص و آثار مذكور در كتاب و بيان پاره اي نكات در زمينه ي تحدي, صرفه, تفسير علمي و جز آن آمده است.
عنوان : تاريخ فكره اعجاز القرآن (تاريخ فكره اعجاز القرآن منذالبعثه النبويه حتي عصرنا الحاضر) (ص 216-304)
نويسنده : ايراندخت سعدي پور
سال : 1376
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : تاريخ فكره اعجاز القرآن منذ البعثه النبويه حتي عصرنا الحاضر تأليف نعيم حمصي و در موضوع تاريخ اعجاز قرآن است. در اين پايان نامه بخشي از اين كتاب كه در زمينه ي بحث اعجاز و آثار مربوط در قرن چهاردهم است, ترجمه و بررسي شده است. در اين قرن به اعجاز علمي قرآن پرداخته شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب (تاريخ فكره اعجاز القرآن) (از آغاز بعثت تا قرن دوم)
نويسنده : فاطمه خرازي نيا
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : در پايان نامه ي حاضر بخش اول كتاب مذكور ترجمه و تحقيق شده است. مباحث آن عبارتند از: معناي اعجاز در لغت و اصطلاح, تحدي هاي قرآن, نظر مولف درباره ي اعجاز قرآن, ديدگاههاي فرق اسلامي مثل شيعه, معتزله و اشاعره درباره ي اعجاز قرآن.
عنوان : آبرو و حيثيت مؤمن در قرآن
نويسنده : زهرا رحمتي چو مثقالي
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد واحد
موضوع : در اين پايان‌نامه آبرو و حيثيت مؤمن از نظر قرآن و احاديث و عقوبت مخدوش نمودن شخصيت او و ارتباط وحدت و انسجام جوامع انساني با هتك حرمت از او مورد بررسي قرار گرفته و نتيجه‌گيري شده است كه : آبرو و حيثيت مؤمن چون جان او محترم و هتك حرمت او مانند خونش حرام است . خداوند افرادي را كه درصدد مخدوش نمودن حيثيت مؤمنين هستند در دو جهان خوار و ذليل مي‌سازد.
عنوان : آراء و روشهاي تفسيري « التفسير المبين » و مقايسه آنها با تفسير « في ظلال القرآن »
نويسنده : شهاب كاظمي
سال : 1376
استاد : يدالله نصيريان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : تفاسيري كه در اين پايان‌نامه مورد بررسي قرار گرفته‌اند متعلق به محمد جواد مغنيه و سيد محمد قطب‌اند. در تفسير المبين نسبت به تفسير ديگر مغنيه به نام الكاشف في‌تفسير القرآن آراي كمتري آمده است، به همين سبب در اين پايان نامه الكاشف … نيز مورد بررسي قرار گرفته و با مقايسه آن با تفسير في ظلال القرآن پيرامون اين مباحث بررسي شده است : بررسي روشهاي مختلف تفسيري و سير تدوين آن از آغاز تا عصر حاضر ، ابداعات مغنيه؛ علوم قرآن در التفسير المبين، منابع و مباحث كلامي در تفسير المبين؛ و مقايسه اجمالي آراي مطرح شده در آن با تفسير في ظلال القرآن.
عنوان : آراء و نظريات كلامي تفسير مجمع البيان
نويسنده : سيد عبدالحميد صفوي
سال : 1376
استاد : جعفر شاه‌ نظري
دانشگاه : تربيت مدرس دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر چهار فصل است . در فصل اول با عنوان اثبات خدا و صفات و افعال او از موضوعاتي چون ادله اثبات خدا، صفات ذاتي و فعلي، مراتب توحيد و جبر و اختيار بحث شده و در فصل دوم تحت عنوان نبوت مباحثي مانند ضرورت بعثت ، معجزه راه شناخت انبياء و عصمت پيامبران آمده است . فصل سوم در باره امامت است و مباحث مفهوم امام،‌ولايت آل محمد ? عصمت ائمه ? ، نصب ايشان از جانب خدا و علم امام را در بردارد . سرانجام فصل چهارم به موضوع معاد اختصاص دارد و در آن ماهيت مرگ، عالم برزخ، عالم قيامت، معاد جسماني ، كيفر و پاداش ، احباط و تكفير و شفاعت بررسي شده است .
عنوان : ايات اهل البيت در اهم تفاسير شيعي و سني
نويسنده : زهرا حسين آبادي فراهاني
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه شماري از آيات قرآن در شأن اهل بيت (ع) ، بررسي شده‌اند . اين آيات عبارتند از : ليلة المبيت، آيه مباهله،‌آيه اولوالأمر، آيه اكمال دين، آيه ولايت، آيه ابلاغ ،‌آيه تطهير، آيه مودت و آيات سوره انسان و سوره كوثر. در اين پايان‌نامه سعي شده، مشتركات اهل سنت و شيعه درباره آيات مذكور بررسي و به اشكالات مفسران اهل سنت بر تفسير علماي شيعه از اين آيات پاسخ داده شود.
عنوان : ابليس در قرآن و روايات
نويسنده : صفري رادمرد
سال : 1376
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه به بحث پيرامون ابليس در قرآن و حديث مي‌پردازد و شامل اين مباحث است: نامها و عناوين ابليس، بررسي شيطان از جهت لغت،‌ دو گروه از جنود ابليس، جهالت و ناداني ابليس در قياس ، چرا خداوند ابليس را هلاك نساخت ؟ فرزندان ابليس و حرفه آنها، علت عداوت ابليس با آدم و حوا،‌و ناله و شادي ابليس.
عنوان : اثبات عصمت رسول‌اكرم (ص) در قرآن كريم
نويسنده : محسن احتشامي نيا
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تدوين شده است . فصل اول درباره سير تاريخي ادعاي موهوم وجود تناقص در قرآن از عهد پيامبر اسلام (ص) تا عصر حاضر.فصل دوم در زمنيه تناقض به عنوان عامل و انگيزه اين ادعاي موهوم. در اين فصل آيات متشابه و روش نادرست در فهم آنها از عوامل اين ادعا معرفي شده‌اند. در فصل سوم ادله قرآني و روائي عدم وجود تناقض در قرآن كريم و در فصل چهارم اسباب موهم تناقض و پاسخگويي به شبهات آمده است . در اين فصل تعارضات ظاهري ميان آيات قرآن از علل موهم ادعاي وجود تناقض در قرآن دانسته شده است .
عنوان : اخبار از مغيبات در قرآن كريم
نويسنده : رقيه حاجي خاني
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه نصوص قرآني و روائي اجل شرح داده شده و سپس مباحث كلامي.‌فقهي و ادبي مربوط به آن بررسي شده‌اند.
عنوان : اسرائيليات و تاثير آن در تفاسير قرآن
نويسنده : جواد صادقي
سال : 1376
استاد : محمد مهدي گرجيان
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : معنا و اهميت زكات،‌اسرار زكات با توجه به متون فقهي و تفسيري، چگونگي تشريع زكات، آثار و فوائد مادي و معنوي زكات، همراهي زكات با نماز در قرآن ، مصارف هشتگانه زكات،‌پيامدهاي منفي ترك زكات ، نقش فردي و اجتماعي زكات از ديدگاه معصومين (ع).
عنوان : اسوه‌هاي قرآني و شيوه‌هاي تبليغي آنان و مقايسه آنها با شيوه‌هاي شناخته شده تبليغ در جهان امروز
نويسنده : مصطفي عباسي مقدم
سال : 1376
استاد : سيد محمدباقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از بحثهاي مقدماتي، روش تبليغ اسوه‌نمايي و ارائه نمونه‌ها به ويژه در عرصه قرآن مورد بررسي قرار گرفته، سپس پيامبران اسوه و شيوه تبليغي هر يك معرفي شده‌اند؛ آنگاه به بررسي شيوه‌هاي تبليغي ديگر شخصيتهاي برتر قرآن پرداخته شده است . در پايان طي پژوهشي تطبيقي شيوه‌هاي تبليغي اسوه‌هاي قرآني با شيوه‌هاي شناخته شده تبليغ در جهان امروز مقايسه شده و مزاياي تبليغ اسوه‌هاي قرآني نظير تأثير تعميق و پايدار و پايبندي به حقيقت از اين رهگذر آشكار گرديده است .
عنوان : اعداد در آينه قرآن زبان عرفان و جهان
نويسنده : امير قزاقي
سال : 1376
استاد : اميرمحمود انوار
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : با توجه به اين نكته كه بسياري از اشياء و امور و معاني با عدد خاصي همراهند، در اين پايان نامه سعي شده است در چهار حوزه آيات قرآن، ادبيات ، عرفان و جهان مادي به معرفي معدودات و راز و رمز اعدادشان پرداخته شود.
عنوان : اعراب ثلاثين سوره مع صرفها و بيانها
نويسنده : علي آقا داداش نژاد
سال : 1376
استاد : محمود شكيب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : در اين پايان نامه سي‌سوره از سوره‌هاي قرآن كريم از لحاظ صرفي و نحوي و بلاغي بررسي شده؛ و در صورت لزوم برخي سوره‌ها به تفصيل شرح داده شده‌اند.
عنوان : الشواهد النحويه في القرآن الكريم
نويسنده : اسحاق يحيي زاده، نيم‌چاهي
سال : 1376
استاد : اميرمحمود انوار
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه كه به زبان عربي نوشته شده است، سعي شده كه پس از طرح هر يك از مباحث نحوي شاهدي از آيات قرآن آورده شود و در صورت نيافتن شاهد قرآني، شاهدي از حديث نبوي ذكر گردد. ترتيب مباحث آن چنين است كه پس از ذكر انواع بناء و اعراب،‌نخست مبني‌ها و سپس معربها اعم از مرفوعات و منصوبات و مجرورات و توابع مورد بحث قرار گرفته و براي هر يك شاهدي ياد شده است.
عنوان : الصيغ المشكلة في القرآن
نويسنده : هادي فرهنگي
سال : 1376
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : آزاد اسلامي قم
موضوع : اين پايان‌نامه كه به زبان عربي نوشته شده است ، شامل كلماتي است كه از نظر صرف واشتقاق و اعلال و ابدال و مانند آنها صعوبتي دارند و در خور توضيح مي‌باشند . نويسنده نخواسته كه كلمات مشكل قرآن را از نظر معناي لغوي شرح دهد؛ بلكه درصدد آن بوده است كه وجه صرف و اشتقاق آنها را روشن سازد . منابع اصلي وي دو كتاب الجدول في اعراب القرآن محمود صافي و مشكل اعراب القرآن مكي بن ابي طالب بوده است.
عنوان : الكلمات التي جاءت في القرآن الكريم مرة واحدة
نويسنده : رضا شيراني
سال : 1376
استاد : نادر نظام تهراني
دانشگاه : آزاد اسلامي قم
موضوع : در اين پايان‌نامه كه به زبان عربي نوشته شده، معناي لغوي، اصطلاحي و وجوه بلاغي كلماتي كه تنها يكبار در قرآن آمده از ميان مطالب كتاب‌هاي لغت قرآن كريم نظير المعجم المفهرس، قاموس قرآن، معجم مفردات الفاظ القرآن استخراج شده و همراه با اعراب گذاري كلمات دشوار، به ترتيب الفبايي ذكر شده‌اند.
عنوان : الهام گيري قيام و مبارزات امام خميني از قرآن و حديث
نويسنده : محمد رضا باقرنيا
سال : 1376
استاد : سيد محمدباقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه با استشهاد به آيات و روايت سعي شده، ثابت شود كه كلام حضرت امام خميني از آنها الهام گرفته است . اين پژوهش در سه بخش تنظيم شده و ترتيب مباحث در هر يك از آنها بدين قرار است كه نخست بياناتي از آن بزرگوار آمده، سپس شواهد قرآني و روائي آنها ذكر گرديده است . عنوان بخشهاي اين پايان‌نامه عبارتند از : عصر خاموشي (سالهاي 1321 ـ 1341 ش ) ، عصر مقاومت و پايداري (سالهاي 1341 ـ 1357) و عصر پيروزي (سالهاي 1357 ـ 1368 ش).
عنوان : امم و فرق در قرآن و نهج البلاغه
نويسنده : علي عشقي
سال : 1376
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست معناي لغوي و اصطلاحي امم و فرق بيان شده، سپس با توجه به نصوص قرآن و نهج البلاغه، اين موضوعات بررسي شده‌اند؛ علل پيدايش فرقه‌ها از قبيل حسادت و خودخواهي،‌اصطكاك منافع،‌آراء و عقايد فرقه‌هاي باطل دوره جاهليت.
عنوان : اهميت قرائت عاصم در روايت حفص
نويسنده : اكرم خدايي اصفهاني
سال : 1376
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : عاصم يكي از قراء سبعه و قرائت او يكي از دو قرائت رايج در اين عصر است. از ديربازقرائت او در شرق ممالك اسلامي و قرائت نافع در غرب ممالك اسلامي رواج داشته است . نويسنده يكي از دلايل اهميت و مقبوليت قرائت عاصم را اتصال سند آن به اميرمؤمنان علي (ع) دانسته است.
عنوان : برداشتهاي محرف از قرآن كريم
نويسنده : فاطمه قرباني
سال : 1376
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران شمال
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : واژه تفسير و تأويل در لغت و اصطلاح و فرق آندو با يكديگر، معاني تحريف و انگيزه‌هاي تحريف معنوي قرآن، سه دسته از آياتي كه مورد تفسير به رأي و تحريف معنوي واقع شده‌اند؛ يعني آيات صفات مانند آيات رؤيت، استوار بر عرش و وجه الله ، و آيات ظاهر در لغزش انبياء مثل عصي آدم، وهم بها و عبس و تولي، و بالاخره آيات مربوط به اهل بيت u نظير آيه تطهير، آيه مودت و آيه تبليغ.
عنوان : بررسي آراء پيرامون آيه « اَلَستْ»
نويسنده : جميله هاشمي
سال : 1376
استاد : محمد مهدي گرجيان
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه، آيه 172 و 173 سوره اعراف با استفاده از كتب تفسيري و روائي فريقين بررسي شده است . عناوين موضوعات آن به قرار ذيل است مفهوم واژه در ديدگاههاي مختلف و آيات قرآن، تاريخچه بحث، مفاد ظاهري آيه الست، متن پيمان الست، انگيزه‌ اخذ ميثاق، اقرار به ربوبيت خداوند و عبوديت خود، عموميت اخذ ميثاق، آراء پيرامون آيه الست، بررسي آيه الست در روايات فريقين .
عنوان : بررسي آيات علمي قرآن با تاكيد بر علم نجوم
نويسنده :
سال : 1376
استاد : ‌محمد رضا آشتياني
دانشگاه : دانشگاه آزاد اسلامي اراك
موضوع : در اين پايان‌نام شماري از نظريات نجومي بر آياتي از قرآن تطبيق داده شده و ادعا شده كه قرآن اين نظريات را چهارده قرن پيش ارائه كرده است؛ عناوين مباحث عبارتند از : جهان در آغاز توده‌اي گاز بوده است، آفرينش جهان در شش دوره شكل گرفته است،‌جهان در حال گسترش است،‌زمين حركت مي‌كند، در كرات ديگر حيات وجود دارد، ميان كرات قانون جاذبه عمومي حكمفرماست، منظومه شمسي در حال حركت است و خورشيد از خود نور دارد؛ لكن ماه از خود نوري ندارد.
عنوان : بررسي آيات مربوط به شفاعت از لحاظ صرفي، نحوي،‌بلاغي و لغوي
نويسنده : رجبعلي اكبرپور بهنميري
سال : 1376
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : مطالب اين پايان‌نامه در دو بخش تدوين شده است: در بخش اول تحت عنوان بررسي آيات بحث شده است: آياتي كه اذن خدا را در شفاعت شرط مي شمارد ، آيات مربوط به شافعان قيامت و آيات مربوط به شرايط شفاعت. در بخش دوم با عنوان بررسي آيات مربوط به نفي شفاعت چهار دسته از آيات مورد بحث قرار گرفته‌اند: آيات مربوط به نفي مطلق شفاعت،‌آياتي كه شفاعت بتها را نفي مي‌كند. آيات مربوط به نفي شفاعت ظالمان و مجرمان و آيات متعلق به نفي شفاعت از كار بد. روش بحث در مورد هر دسته از آيات چنين است كه نخست ترجمه آيات و سپس شرح لغات و موارد صرفي، نحوي و بلاغي آنها آمده است.
عنوان : بررسي آيات مربوط به نمهاي قيامت
نويسنده : اسحاق محسني مقدم
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه با بررسي آيات مربوط به قيامت،‌اسامي قيامت كه حدود 75 اسم است،‌استخراج و سپس با استفاده از تفاسير شيعي و سني تبيين شده‌اند . آيات مرتبط با قيامت در قريب به تمام سوره‌ها به چشم مي‌خورد.
عنوان : بررسي اسماء غيرمنصرف در قرآن
نويسنده : مريم منتظريان
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : زاد اسلامي تهران، شمال
موضوع : موضوع اين پايان‌نامه تفسير سوره واقعه با تكيه به تفسير ملاصدار است. مطالب آن در دو بخش آمده است . بخش اول به بيان سرگذشت صدرالمتألهين ، شاگران، مقام علمي و روش فلسفي و تفسيري او اختصاص دارد و بخش دوم در تفسير سوره واقعه است .در پايان اين بخش تفسير ملاصدرا آورده شده است .
عنوان : جلد چهارم « كشف الاسرار وعدة الابرار»
نويسنده : مليحه جعفري نژاد عيجاني
سال : 1376
استاد : جواد سلماسي‌زاده
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه با هدف جستجو شرح اصطلاحات عرفاني، نخست آيه يا آيات مربوط ذكر و بر اساس نوبت اول‌كتاب‌كشف‌الاسرار‌‌وعدة الابرار، ترجمه شده‌اند،‌سپس اصطلاحات عرفاني از نوبت سوم كتاب كه حاوي تأويلات عرفاني است ، استخراج و بيان شده‌اند. در اين زمينه به فرهنگهاي مختلف مراجعه شده‌است.
عنوان : بررسي ايرادات بني‌اسرائيل با استناد به آيات قرآن
نويسنده : حميد مرداي
سال : 1376
استاد : ‌محمد تقي آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : در بخش اصلي اين پايان‌نامه مباحث ذيل مطرح شده‌اند: بررسي لغوي واژه بني‌اسرائيل از نظرگاه قران، ايرادات آنان، پيامدهاي ناگوار طرح آن ايرادات. منابع اين پايان‌نامه قصص قرآن و كتاب‌هاي گوناگون تفسيري‌اند.
عنوان : بررسي تحليلي روشهاي تربيتي از ديدگاه قرآن مجيد
نويسنده : محمد اريانا
سال : 1376
استاد : سيدشمس الدين مقدم
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : در اين پايان‌نامه روشهاي تربيتي نظير داستانسرايي، امر به معروف و نهي از منكر،‌تشويق و تنبيه، ارائه سرمشق و به كارگيري تعقل به عنوان روشهاي تربيتي از ديدگاه قرآن بررسي شده و‌ آثار تربيتي اين روشها با توجه به آيات قرآن بيان شده است .
عنوان : بررسي تطبيقي آيات حدود
نويسنده : علي‌رضا جمشيدي
سال : 1376
استاد : گوگاني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه دسته‌اي از آيات قرآن كه مربوط به حدود شرعي است، از دو ديدگاه تفسيري و فقهي بررسي و تبيين شده‌اند. اين آيات درباره حد جرمهاي ذيل است : زنا، و طي بهائم ، لواط ، سحق، قيادت، قذف، شرب خمر، سرقت ، قطاع الطريق، ارتداد، زنديق، ساب‌النبي ، مدعي نبوت و ساحر.
عنوان : بررسي جهاد درلسان قرآن و حديث
نويسنده : منصور قصري زاده
سال : 1376
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه كه به بررسي جهاد در قرآن و حديث اختصاص دارد در يازده فصل تنظيم شده كه عناوين آنها عبارتند از : فلسفه جهاد ، نيت در جهاد، اقسام جهاد، فضليت جهاد، تشويق به جهاد،‌با چه كساني بايد جنگيد، ويژگيهاي سپاه اسلام، ارزشهاي اخلاقي در جهاد،‌تاكتيكهاي جنگ، عوامل شكست و پيروزي در جهاد، مرگ و شهادت .
عنوان : بررسي رابطه يقين و عمل از ديدگاه قرآن و عترت (ع)
نويسنده : مهين محمدي
سال : 1376
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش نوشته شده است : بخش اول، مفهوم و اهميت يقين، مراحل يقين، انواع يقين، رابطه يقين با علم، ايمان، جهل و حقيقت، يقين در اعتقادات، ضرورت كسب يقين در شهادت و … آثار يقين. بخش دوم، مفهوم و ارزش عمل، اقسام عمل، و رابطه عمل با علم و ايمان و احباط و تكفير در اعمال. بخش سوم، رابطه يقين و عمل؛ نقش يقين در عمل، معرفت و تجربه ديني در كسب يقين، شرايط و راههاي وصول به يقين و موانع وصول به يقين.
عنوان : بررسي سوره‌هاي جمعه، منافقون،‌ نبأ و نازعات ازلحاظ صرفي، نحوي و بلاغي
نويسنده : عباس سليمي خوشبخت
سال : 1376
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه چهار‌سوره از سوره‌هاي قرآن از نظر ادبي شرح شده‌اند . روش شرح در هر سوره چنين است كه نخست مشخصات سوره ،‌سپس يك يا چند آيه از آن ، و بعد مطالب صرفي، نحوي و بلاغي آن آمده است .
عنوان : بررسي شخصيت اهل بيت(ع) در قرآن
نويسنده : ولي الله تقي‌پورفر
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه، آيات نازل شده در شأن اهل بيت در دو تفسير نورالثقلين و الدالمنثور بررسي شده‌اند . مباحث اين پژوهش عبارتند از : شأن قرآن و اهل بيت (ع)، راههاي شناخت اهل بيت (ع) چون مطالعه قرآن، روايات و سيره، توسل به اهل بيت(ع) و تدبر در احوال دست پروردگان آنها؛ بررسي شخصيت اهل بيت (ع) در سوره‌هاي حمد،‌بقره، آل عمران، نساء،‌مائده، انعام، اعراف و توبه .
عنوان : بررسي صرفي،‌نحوي،‌بلاغي آيات توبه در قرآن مجيد
نويسنده : رمضانعلي مرداين
سال : 1376
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از بيان مباحثي مقدماتي مثل تعريف توبه، حقيت توبه، فضيلت توبه، توبه نصوح، شرايط قبول توبه، شرايط كمال توبه، مراتب توبه و توبه در قرآن به اصل موضوع پرداخته شده است، روش بحث بدين ترتيب است كه طي فصولي متعدد هر چند آيه‌اي از قرآن كه درباره توبه است، ترجمه شده، سپس مباحث صرفي و نحوي آيات آمده و در پايان نكات بلاغي آنها بيان شده ست .
عنوان : بررسي صرفي، نحوي ، بلاغي و كلامي تفسير ابوالفتوح رازي و مقايسه آن با تفسير ميبدي (6 جزء دوم )
نويسنده : حيدر بصير
سال : 1376
استاد : عبدالامير سليم
دانشگاه : آزاد اسلامي تبريز
موضوع : در اين تحقيق نخست متن و ترجمه آيات سوره‌هاي مائده، انعام، اعراف،‌انفال ، توبه، يونس، هود و يوسف آمده، سپس نكات صرفي، نحوي و بلاغي اين سوره‌ها و بعد نكات كلامي آنها و بالاخره موارد نسخ در اين بخش از قرآن آمده است . در بررسي كلامي به موضوعات تعريف كلام و معرفي فرق كلامي مثل اشعريه و معتزله و شرح مقوله‌هايي مانند توحيد، ايمان، رؤيت، نبوت، معاد، امامت، عدل، قرآن،‌تكليف و احباط پرداخته شده است.
عنوان : بررسي صرفي، نحوي و بلاغي آيات مربوط به علم
نويسنده : سيدامرالله ميرزاجاني
سال : 1376
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه صرف ، نحو و بلاغت 97 آيه از آيات قرآن ـ درباره علم ـ بررسي شده‌اند. روش كار بدين قرار است كه نخست آيات مربوط استخراج،‌ سپس هر يك يا چند آيه مورد بحث واقع شده‌اند. نخست تجزيه و تركيب آنها،‌ سپس مباحث نحوي و اعراب آيات و در پايان نكات بلاغي آنها آمده است .
عنوان : بررسي صرفي، نحوي و بلاغي و لغوي سوره اعراف ( آيات 1ـ 103)
نويسنده : مهران رضائي راد،
سال : 1376
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه به ترتيب موارد ذيل در خصوص حدود يكصد آيه از آيات سوره اعراف بررسي شده‌اند؛ ذكر وترجمه هر ده آيات معاني مفردات آيات از كتب لغت و تفاسير، نكات نحوي و اعراب كلمات و جملات،‌نكات صرفي كلمات دشوار،‌نكات بلاغي آيات. در اين پژوهش اقوال مفسران،‌لغويون، صرفيون و نحويون در زمينه موارد مذكور ، مقايسه شده‌اند.
عنوان : بررسي عصمت پيامبران در آيينه وحي
نويسنده : مجتبي اميري
سال : 1376
استاد : محمدكاظم شاكر
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار بخش نوشته شده و عناوين بخش‌هاي آن عبارتند از : بررسي فلسفه و ضرورت عصمت پيامبران ، بررسي عصمت انبياء از نظر عقل و نقل ، پاسخ به شبهات مطرح پيرامون عصمت پيامبران و تأويل ظاهر آياتي كه منافي عصمت انبياء الهي است.
عنوان : بررسي گروههاي انساني در قرآن و حديث
نويسنده : قباد خدري
سال : 1376
استاد : محمد علي لساني
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : در اين پايان‌نامه واژه‌هايي از قرآن كه مرادف جامعه يا گروههاي اجتماعي به كار رفته، بررسي شده‌اند؛ واژگان مرادف جامعه نظير ديار، جماعت، ملت، عشيره، طايفه، حزب و امت و واژه‌هاي مرادف گروههاي اجتماعي مثل اولوالالباب ، سابقون، ابرار،‌عباد رحمان، عالمان خداترس، اشرار. منبع اصلي اين پژوهش تفسير الميزان است. افزون بر اين برخي از منابع علوم اجتماعي و جامعه‌شناسي نيز بررسي شده‌اند.
عنوان : بررسي لغوي، صرفي، نحوي و بلاغي سوره انعام (آيات 81 تا آخر)
نويسنده : سكينه محبخواه
سال : 1376
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : كيفيت نزول سوره انعام، تاريخ نزول و مكي يا مدني بودن آن، هدفهاي اساسي اين سوره،‌ذكر آيات و ترجمه آنها با استفاده از تفسير كشف‌الاسرار، شرح لغات دشوار به كمك كتب لغت، بيان نكات صرفي و نحوي و پرداختن به نكات بلاغي با بهره‌گيري از كتب علم بلاغت .
عنوان : بررسي مفهوم تقوا و جايگاه متقين در قرآن و حديث
نويسنده : سيد محمد موسوي اوندين
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه صفات متقين و پرهيزگاران از ديدگاه اسلام و قرآن كريم مورد بررسي قرار گرفته و نتيجه‌گيري شده است كه : با توجه به اينكه در دنياي معاصر اكثر انسانها از معنويات دوري گزيده و بيشتر جلب ماديات و فناوري و صنعت و تمدن فريبنده شده‌اند. توجه به معنويات از ضرورتهاي زندگي است . آشنايي با تقواپيشگان و صفات و خصوصيات آنها و تلاش براي تخلق بشر معاصر به آن صفات و خصوصيات تنها راه نجات و آرامش است.
عنوان : بررسي مفهوم شكر از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : مرتضي دارايي
سال : 1376
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه شكر از ديدگاه قرآن و حديث مورد بررسي قرار گرفته است. در ابتدا مفهوم شكر و حقيقت آن آورده شده است . سپس، تفاوت شكر، حمد، ثنا و مدح و آيات مربوط به شكر و فضيلت شكر بيان شده است . ديدگاههاي مختلف درباره شكر، انواع شكر،‌مراتب شكر، آثار شكر، سجده از جنبه‌هاي مختلف و در پايان نمونه‌هايي از شاكرين برجسته و شكر در دعاهاي مختلف مطرح شده است .
عنوان : نامشخص
نويسنده : جلال رضائي
سال : 1376
استاد : محمود شكيب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه ويژگيهاي صرفي، نحوي،‌بلاغي و تفسيري آيات 100 ـ 200سوره آل عمران همراه با ترجمه آيات و تجزيه و تركيب آنها ذكر شده و سپس نكات بياني آنها بررسي شده است
عنوان : بررسي موارد صرفي،‌نحوي و بلاغي يكصد آيه از سوره آل عمران (آيات 1ـ100)
نويسنده : نامشخص
سال : 1376
استاد : اميرمحمود انوار
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه آيات 1 الي 100 از سوره ال عمران از لحاظ صرفي، نحوي و بلاغي بررسي شده است . روش تدوين مباحث آن چنين است كه نخست ترجمه يك يا چند آيه آورده شده، سپس به نكات ادبي آن پرداخته شده‌است .
عنوان : بررسي موضوع عصمت از ديدگاه قرآن
نويسنده : اميرحسين شريفي
سال : 1376
استاد : ‌محمد رضا آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه عبارتند از ؛ لزوم عصمت از ديدگاه تفاسير شيعه و اهل سنت، آراي فريقين درباره عصمت، عصمت انبياء، ائمه،‌ملائكه،‌حضرت زهرا(ص) ، حضرت مريم و ساير انسانها ، تنزيه انبياء و رد شبهات مربوط . اين مباحث بر اساس آيات قرآن، تفاسير شيعه و اهل سنت و همچنين احاديث معصومين (ع) بررسي شده‌اند.
عنوان : بررسي مهمترين مشكلات ازدواج جوانان از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : عليرضا شوشي دزفولي
سال : 1376
استاد : ‌محمد رضا آشتياني
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : باحث اصلي اين پايان‌نامه عبارتند از : اهداف ازدواج، مهمترين مشكلات ازدواج جوانان قبل از ازدواج و راه‌حلهاي آن، مشكلات ازدواج جوانان بعد از ازدواج و راههاي پيشگيري از آنها در اين پايان‌نامه فقر و عدم كفو مهمترين مشكلات ازدواج جوانان دانسته شده و براي حل آنها عفت‌پيشگي و متعه پيشنهاد شده است . همچنين فقدان يا سستي ايمان به عنوان مهمترين عامل مشكلات پس از ازدواج معرفي شده است.
عنوان : بررسي نكات صرفي، نحوي، بلاغي و لغوي سوره طه
نويسنده : كاظم علي‌نيا مطلق
سال : 1376
استاد : محمود شكيب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : هدف اين پايان‌نامه ، شرح مسائل مبهم يا پيچيده در خصوص لغات دشوار و جهات صرفي،‌نحوي و بلاغي آيات سوره مباركه طه و همچنين ذكر اختلاف آراء و نظريات علماي صرف و نحو و بلاغت و بيان قرائات واژگان مورد اختلاف قاريان درباره آنها است. در اين پايان‌نامه به مآخذ معتبر تفسير و قواميس زبان عربي مراجعه شده و به آيات و روايات و اشعار و ضرب‌المثلها و كلمات قصار علماء استشاد گرديده است.
عنوان : بررسي نكات صرفي، نحوي و بلاغي آيات مربوط به « صدق » در قرآن
نويسنده : ميرحسين ميرعلي زاده
سال : 1376
استاد : محمود شكيب
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران، مركزي
موضوع : ترتيب مباحث اين پايان‌نامه كه در شش فصل نوشته شده، چنين است كه نخست تعدادي از آيات مربوط به صدق به ترتيب قرآن آورده شده و پس از ترجمه روان آنها به فارسي ، نكات نحوي و صرفي و بلاغي آنها ذكر گرديده است .
  • تعداد رکورد ها : 1568