• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 206
تعداد نظرات : 20
زمان آخرین مطلب : 3529روز قبل
خاطرات و روز نوشت


اسناد تازه افشا شده‌ای که از رسوایی جاسوسی از شهروندان آمریکا منتشر شده نشان می‌دهند اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم در شنود تلفنی و اینترنتی این کشور نقش داشته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، اسناد جدیداً فاش شده از رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا پای باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور را هم به این افشاگری بی‌سابقه در تاریخ آمریکا باز کرده است.

ادوارد اسنودن، یکی از معاونان فنی سازمان سیا و از پیمانکاران آژانس امنیت ملی آمریکا در روزهای اخیر با افشای اسنادی فوق‌العاده محرمانه، از شنود تلفنی و اینترنتی دولت آمریکا از میلیون‌ها شهروند این کشور پرده برداشته و در صدر اخبار رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

روزنامه انگلیسی گاردین که اولین روزنامه افشا کننده جاسوسی آمریکا از شهروندان بود مستندات تازه‌ای منتشر کرده که نشان می‌دهند دولت آقای باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم در جاسوسی از شهروندان آمریکایی نقش داشته است. 

طبق اسناد افشا شده از آژانس امنیت ملی آمریکا، برنامه مرموز نظارت و پایش از شهروندان که اطلاعات میلیون‌ها شهروند آمریکایی را در اختیار دولت این کشور قرار می‌داده پس از حادثه 11 سپتامبر در دولت جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت این کشور آغاز شده و باراک اوباما آن را تا اواخر سال 2011 ادامه داده است.

این اسناد سه هفته پس از آن منتشر شده‌اند که روزنامه انگلیسی گاردین برای اولین بار اقدام به انتشار اسناد طبقه‌بندی شده منتسب به «ادوارد اسناودن» کرد.

اطلاعاتی که آقای اسنودن درز داد از برنامه‌های گسترده سازمان امنیت ملی آمریکا در جمع آوری اطلاعات شخصی افراد در فضای مجازی پرده برداشت.

بر اساس اطلاعاتی که وی منتشر کرد، سازمان امنیت ملی آمریکا از شرکت مخابراتی «ورایزن»، یکی از بزرگترین شرکت های مخابراتی آمریکا، خواسته بود تا مکالمات تلفنی و فعالیت‌های اینترنتی شهروندان را در اختیارش بگذارد.

دولت آمریکا این طرح را تایید کرده و آنرا برای افزایش امنیت شهروندان لازم دانسته است. با این حال، فعالان حقوق بشر این برنامه اطلاعاتی دولت آمریکا را در تضاد با آزادی های فردی و حقوق شهروندان این کشور ارزیابی می‌کنند.

آقای اوباما امروز در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهور سنگال گفته بود نگران اسناد محرمانه‌ای است که اسنودن در اختیار دارد.

جمعه 7/4/1392 - 21:52
اخبار


پیشگام علم زلزله شناسی در ایران گفت: درصورت بروز زلزله ای در تهران به بزرگی 7.5 ریشتر، این شهر رکوردارتعداد کشته ها و زخمی ها خواهد بود.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری مهر؛ دکتر بهرام عکاشه در مراسم پاسداشتی که برای وی در حسینیه ارشاد گرفته شده بود با اشاره به تاریخچه زلزله شناسی در ایران گفت: 83 درصد شهرهای کشور ما در خطر زیاد و خیلی زیاد زلزله هستند، 90 درصد کشور ما گسل دارد و شهرهای ما جایی ساخته شده اند که در معرض خطر هستند.

وی ادامه داد: از شروع قرن 20 تا کنون در ایران 125 هزار نفر بر اثر زلزله جان خود را از دست داده اند و دو برابر این تعداد هم نقص عضو شده و چندین برابر این تعداد هم افراد آواره شده اند.

استاد علم زلزله شناسی ایران افزود: در سال 1365 مصاحبه ای درباره پیامدهای زلزله تهران داشتم که براساس آن شورای عالی امنیت ملی در نامه ای خواست دلایل خود را برای اینکه تهران در معرض خطر زلزله است بیان کنم که من هم دلایل و پیشنهادات خود را در این زمینه ارایه کردم.

وی با اشاره به پیشنهاداتی که ارایه کرده بود، گفت: پیشنهاد دادم حکومت سایه ایجاد شود، مدیریت بحران برای شهر تهران تشکیل شود، مطالعه برای تغییر پایتخت صورت گیرد.

دکتر عکاشه افزود: بنابراین در سال 83 وظیفه ایجاد ستاد بحران به شهرداری تهران محول شد و شهرداری مسئولیت این کار را پذیرفت و  ستاد بحران در سال 83 تشکیل شد و در حال حاضر این ستاد در کل کشور ایجاد شده است.

وی ادامه داد: با توجه به رشد شهرها و جمعیت ما نتوانستیم آن گونه که باید در زمینه پدیده زلزله و جلوگیری از آن فعالیت کنیم و امیدواریم دانشجویانی که تحویل جامعه داده ایم بتوانند در زمینه زلزله جدی تر از ما فعالیت کنند.

این استاد زلزله شناسی همچنین پیشنهاداتی برای مقابله با پدیده زلزله ارایه کرد که می توان به برنامه ریزی برای مقابله با زلزله، درک عمیق بحران ناشی از زلزله، عمل گرا کردن آیین نامه ها در رابطه زلزله، تعریف نقش مردم در شروع، حین و بعد از زلزله، توسعه آموزش هایی در رابطه با مقابله با زلزله در دبستان، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه و ارایه یک واحد درسی در این رابطه که دارای نمره هم باشد، اشاره کرد.

برگزاری مانور تعریف شده جهانی زلزله، ساخت فیلم هایی دراین رابطه، پخش برنامه هایی در رابطه با زلزله از شبکه تلویزیونی، روزنامه ها و رسانه ها هم از از دیگر پیشنهادات عکاشه برای مقابله با زلزله بود.

وی افزود: اگر گسل ری و شمال تهران فعال شود و زلزله ای با 7.5 ریشتر هم رخ دهد تهران رکورد دار تعداد کشته ها و زخمی های زلزله خواهد بود، این مساله باید جدا پیگیری شود.
جمعه 7/4/1392 - 21:50
تغذیه و تناسب اندام

 

آب نارگیل در داخل میوه سبز نارگیل وجود دارد و موهبت طبیعت برای بشر است. این مایع پرخاصیت سرشار از ویتامین ها، املاح معدنی، آمینواسیدها، کربوهیدرات ها، آنتی اکسیدان ها، آنزیم ها و سایر ریزمغذی های مفید است. در واقع آب نارگیل حاوی تمام ریزمغذی هایی است که برای سلامت انسان ضروری هستند. آب نارگیل(مایع داخل میوه نارگیل) یکی از نوشیدنی های مغذی، نشاط آور و انرژی زای طبیعی با ارزش غذایی بالا است. این نوشیدنی برای رفع عطش در روزهای گرم تابستان بسیار مفید است. در فصل تابستان بدن انسان به دلیل تعریق زیاد، مقدار قابل توجهی آب از دست می دهد و آب نارگیل به دلیل دارا بودن«الکترولیت پتاسیم» و تأمین ترکیب الکترولیتی در مایعات بدن، نوشیدنی سودمندی برای رفع تشنگی است. آب نارگیل هم چنین به کاهش وزن کمک می کند، احساس گرسنگی را کاهش می دهد و فرد پس از نوشیدن آن، احساس سیری می کند. این نوشیدنی هم چنین تاثیر مفید در کنترل میزان قند خون دارد و از این جهت انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی است. آب نارگیل سرشار از ریزمغذی های ضروری برای بدن هم چون ویتامین ب کمپلکس، آمینواسیدها، آنزیم ها و ویتامین C است. شیر نارگیل نشانه های بسیاری از بیماری ها از جمله گلودرد و زخم معده را تسکین می دهد.

 

مبتلایان به سنگ کلیه

نتایج به دست آمده از یک تحقیق نشان می دهد استفاده از شیرنارگیل برای دفع سنگ کلیه مفید است. در شیر نارگیل که با رسیدن میوه کاهش می یابد، آنزیم ها و اسید آمینه های مختلفی وجود دارد. گوشت سفید میوه نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و شیر آن کمی گرم و مرطوب است. آب نارگیل به دلیل داشتن املاح و مواد معدنی مهم شامل پتاسیم و منیزیم، خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد. به همین دلیل پزشکان به افرادی که کلیه های سنگ ساز دارند توصیه می کنند تا برای کوچک کردن سنگ های کلیه و دفع راحت آن ها از این نوشیدنی استفاده کنند.

تقویت سیستم ایمنی

نیمی از اسیدهای چرب با طول زنجیره متوسط در شیر نارگیل از اسید لوریک تشکیل شده که ضد ویروس، ضد باکتری، ضد میکروب و ضد قارچ هستند. شیر نارگیل موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود.

کاهش فشار خون بالا

مصرف منظم آب نارگیل به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و داشتن مقدار غنی از ویتامین های گروه B و پتاسیم، می تواند میزان فشارخون را بیش از ۷۰ درصد کاهش دهد.آب نارگیل به دلیل تازگی که دارد یکی از نوشیدنی های پر طرفدار به حساب می آید. آب این میوه شامل الکترولیت های طبیعی است که جایگزین مایعات از دست رفته بدن می شوند.آب نارگیل شامل ۹۴ درصد آب و دارای کالری پایین و سرشار از ویتامین های گروه B، پتاسیم، انواع آنزیم ها، آمینو اسید و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی در بدن است. براساس گزارش سایت پاتوق ۹۸، مطالعات انجام شده در مورد این میوه نشان می دهد افرادی که دارای فشار خون بالا هستند درصورت مصرف منظم آب نارگیل، فشار خونشان تا ۷۱ درصد پایین می آید.میزان پتاسیم موجود در آب نارگیل در مقایسه با نوشیدنی های انرژی زا بیشتر از میزان سدیم آن است. پتاسیم یک ماده معدنی اساسی جهت کاهش و تنظیم فشار خون و کارکرد درست قلب به شمار می رود. به گفته محققان نوشیدن آب خالص نارگیل فاقد شکر، خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

مفید برای پوست

آب نارگیل به ویژه برای پوست های چرب مفید است. از آنجا که حاوی سیتوکینین ها است، روند پیری پوست را تنظیم می کند و کاربرد منظم آن به همراه آب لیمو بر روی پوست میدان انعطاف پذیری پوست را افزایش داده و از سفت شدن آن جلوگیری می کند.نوشیدن روزانه آب نارگیل گردش خون را تقویت می کند که حاصل آن افزایش شفافیت پوست و از بین بردن نشانه های خستگی و استرس است.  آب نارگیل هم چنین به ترمیم زخم ها کمک می کند. زخم ها را با آب نارگیل شست و شو دهید و بگذارید تا روی پوست شما به تدریج خشک شود. این کار را سه تا چهار بار در روز انجام دهید و سپس با آب سرد محل زخم را بشویید.علاوه بر این ها، اگر آب نارگیل را با آب داخل وان برای حمام کردن ترکیب کنید، مانع از بروز عفونت های قارچی به ویژه در فصل زمستان می شود. هم چنین با ترکیب آب نارگیل با صابون یا لوسیون بدن می توانید پوست را دائماً مرطوب نگه داشته و در تمام روز از تشعشعات در امان نگه دارید. نتایج درمان پوست با آب نارگیل برخلاف سایر روش ها به سرعت بروز می کند.


منبع: روزنامه آرمان

جمعه 7/4/1392 - 21:49
سلامت و بهداشت جامعه
با صنعتی شدن جوامع، مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که ماحصل ترکیب شکر، رنگ‌های خوراکی و آب گازدار است به طور روزافزونی زیاد می‌شود. به گونه‌ای که مصرف این نوشیدنی‌ها نه تنها مقادیر زیادی شکر افزوده را به بدن وارد می‌کند و موجب بروز بیماری‌هایی نظیر چاقی، مرض قند (دیابت)، پوسیدگی دندان و پوکی استخوان می‌شود، بلکه خود عاملی کلیدی در ابتلا به سایر بیماری‌های خطرناک است. آیا هرگز به این موضوع فکر کرده‌اید که نوشیدن نوشابه ـ این نوشیدنی خوشمزه اما زهرآگین ـ چه تأثیرات مخربی بر بدن انسان دارد؟

با استناد به آمار، مصرف سرانه نوشابه‌های گازدار در ایران دو برابر استانداردهای جهانی است؛ این در حالی است که ایرانیان تمایل چندانی به نوشیدن شیر ندارند و تنها حدود یک سوم نرم جهانی از این ماده مغذی مصرف می‌کنند. به عبارت دیگر، سرانه مصرف نوشابه در ایران 24 و در جهان 12 لیتر است؛ این در حالی است که سرانه مصرف شیر در کشور کمتر از 80 لیتر و در کشورهای توسعه یافته حدود 300 لیتر است. به طور متوسط مصرف روزانه نوشابه در هر فرد ایرانی بیش از دو لیوان است! این در حالی است که هر لیوان نوشابه حاوی ده قاشق شکر همراه 250 کیلو کالری انرژی نهفته است. اگر بخواهیم به زبان ریاضی سخن بگوییم، تقریبا مصرف سه بطری نوشابه معادل انرژی دریافتی در یک وعده غذایی است. متأسفانه، در 20 سال گذشته مصرف نوشابه‌های گازدار در کشور بیش از 15 درصد رشد داشته است؛ این در حالی است که در مدت مشابه مصرف شیر و فرآورده‌های آن یک دهم درصد رشد نشان می‌دهد.

مضرات مصرف نوشابه‌های گازدار

پوسیدگی دندان

تمام نوشابه‌های گازدار، محیطی اسیدی دارند. به همین سبب نوشیدن آنها را می‌توان خطری بالقوه برای از بین رفتن مینای دندان به حساب آورد. از سویی دیگر وجود مقادیر زیادی شکر افزوده به رشد ترکیبات باکتریایی منجر می‌شود که به دندان حمله کرده و موجب بروز بیماری‌های گوناگونی در آن می‌شود. توصیه می‌شود هنگام نوشیدن از نی استفاده کرده و این مایع را تا حد امکان در محیط دهان و دندان نگردانید و به طور مستقیم آن را نوش جان نمایید؛ پس از نوشیدن نیز حتما دهان خود را با آب بشویید تا آثار مخرب نوشابه روی دندان‌ها به حداقل برسد.

مرض قند (دیابت)

از آنجا که میزان شکر افزوده موجود در نوشابه بسیار بالاست، 10 دقیقه پس از مصرف این نوشیدنی، بدن با افزایش شدید قند خون مواجه می‌شود که برای مقابله با آن به ناچار دست به ترشح انسولین می‌زند؛ این کار نیز به افت کاذب قند خون منجر می‌شود. 20 دقیقه بعد از مصرف، کبد برای جلوگیری از بالا رفتن میزان قندخون، شروع به تبدیل قند به چربی کرده و آن را در بدن انبار می‌کند. بد نیست بدانید طی صد سال گذشته مصرف قند و شکر به میزان معنی‌داری افزایش یافته است. برای نمونه در سال 1292 شمسی متوسط مصرف مواد قندی در روز حدود 45 گرم بود؛ در حالی که این رقم در سال جاری به بیش از 85 گرم رسیده است؛ که خود از عوامل مهم بروز بیماری‌های گوناگون از جمله مرض قند (دیابت) است.

چاقی مفرط

نوشابه از آب آشامیدنی، افزودنی‌های مصنوعی و شکر تشکیل شده است. به همین سبب فاقد هرگونه مواد مغذی مورد نیاز بدن است. از سوی دیگر شکر موجود در این نوشیدنی میزان کالری آن را بسیار بالا برده و یکی از عوامل مهم بروز چاقی مفرط در جوامع صنعتی و در حال توسعه به شمار می‌رود. این در حالی است که در نوشابه‌های رژیمی نیز از شیرین‌کننده‌های مصنوعی کم کالری نظیر آسپارتام استفاده می‌شود. گرچه این ماده کالری زیادی ندارد، با این حال موجب می‌شود فرد در مدت کوتاهی پس از مصرف احساس گرسنگی کاذب کرده و به دنبال غذایی برای خوردن باشد که در نهایت به نتیجه واحد یعنی چاقی منتهی می‌شود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های مصنوعی نظیر آسپارتام جدا از این‌که به کاهش قدرت حافظه منجر می‌شود، از عوامل مهم بروز بیماری‌هایی همچون میگرن و سرگیجه است.

سوءتغذیه

قربانیان اعتیاد به نوشیدنی‌های گازدار و نوشابه‌ها به دلیل ابتلا به بیماری‌های گوارشی گوناگون و عدم کارکرد صحیح این عضو حیاتی، از جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن محروم شده و متأسفانه در مدت زمان کوتاهی به سوءتغذیه، عدم رشد کافی ـ بخصوص در کودکان و نوجوانان ـ و سایر بیماری‌های مشابه مبتلا می‌شوند. اگر دوست دارید کودکانی رشید و سر زنده داشته باشید، آنها را به نوشیدن آب و دوغ عادت دهید. دوغ حاوی کلسیم و ویتامین‌های ضروری است که پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد و به‌دلیل داشتن باکتری‌های مفید از جمله استرپتوکوکوس، ترموفیلوس، ولاکتوباسیلوس و بولگاریکوس برای حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر بوده و مانع رشد میکروارگانیسم‌های مضر می‌شود. همچنین مصرف این نوشیدنی به‌عنوان یک نوشابه لبنی می‌تواند تا یک چهارم نیاز روزانه بدن به کلسیم را تأمین کند. بهتر است دوغ را بدون گاز و به صورت کم‌نمک مصرف کنید، چرا که دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماری‌های قبلی، عروقی و نیز فشارخون را افزایش می‌دهد.

پوکی استخوان

اسید فسفریک موجود در نوشابه‌های گازدار بشدت سمی است و موجب دی‌اکسید شدن خون می‌شود. از سوی دیگر مصرف این ماده به آزاد شدن کلسیم انباشته در استخوان‌ها و دفع آن به صورت ادرار منتهی شده و در نهایت پوکی شدید استخوان را در پی خواهد داشت. به دلیل بروز عادات ماهانه‌ در زنان و دختران جوان و تأثیر مخرب نوشابه‌های گازدار بخصوص نوشابه کولادار (نوشابه سیاه) بر استخوان‌ها، متخصصان تغذیه و سلامت مصرف این نوشیدنی را در این گروه ممنوع کرده‌اند. مصرف این نوع نوشابه‌ها نه تنها کلسیم موجود در استخوان‌ها را هدف قرار می‌دهد، بلکه از جذب ویتامین D بخصوص در زنان جلوگیری می‌کند. نتایج تحقیقات علمی نشان می‌دهد مصرف نوشابه و بروز پوکی استخوان به مراتب در زنان شایع‌تر از مردان است.

تأثیر مخرب کافئین

جالب است بدانید بیشتر نوشابه‌های گازدار عمداً با ماده‌ای اعتیادآور به نام کافئین غنی می‌شوند! کافئین موجود در نوشابه بیشتر از ماده مشابه در قهوه، چای یا کاکائو جذب بدن می‌شود و می‌تواند با تحریک شدید سیستم عصبی، به بروز علائم بی‌خوابی در فرد منتهی ‌شود. از دیگر تأثیرات مخرب کافئین می‌توان به تشدید سندرم‌های پیش از قاعدگی در زنان، بروز کم آبی شدید بدن و ترشح مضاعف اسید معده اشاره کرد. همچنین ‌مصرف بیش از اندازه کافئین موجب برداشت کلسیم از استخوان می‌شود به طوری که به ازای هر 100 میلی‌گرم کافئین دریافتی (موجود در نوشابه‌های گازدار و حتی یک فنجان کوچک تا متوسط قهوه) 6 میلی‌گرم کلسیم ارزشمند بدن از بین می‌رود.

تأثیر مخرب بر قلب، پوست و کلیه

نوشابه‌ها سرشار از گاز دی‌اکسیدکربن (CO2) هستند که پس از مصرف موجب بروز تپش قلب، اضطراب و سردرد‌های مضمنی می‌شوند که بخصوص برای سالمندان و بیماران قلبی عروقی مضر است. از سوی دیگر، وقتی کلیه‌ها با اسید فسفریک زیاد موجود در نوشابه‌های گازدار مواجه می‌شوند، مجبورند برای تصفیه آن مدت زمان بیشتری کار کنند. از این گذشته نوشابه، کلسیم را از استخوان‌ها شسته و آن را در کلیه‌ها انباشته می‌کند، که در نهایت به بروز سنگ کلیه در فرد منتهی می‌شود. اما در پوست، بالا رفتن میزان اسیدیته خون از دیگر عواقب مصرف نوشیدنی‌های گازدار است. در چنین حالتی عملکرد گلوتاتیون مختل شده و تأثیرات مخربی در پی خواهد داشت. از سوی دیگر فقدان مواد معدنی و ویتامین‌ها در انواع نوشابه‌ها موجب جدا افتادن بدن از مواد مغذی مورد نیاز شده و به بروز انواع چین و چروک‌های پوستی و پیری زودرس پوست می‌انجامد.

 

جمعه 7/4/1392 - 21:47
آموزش و تحقيقات

 

بشر در هیچ دوره ای این چنین با حجم انبوهی از داده ها و اطلاعات مواجه نبوده است. سرگردانی انسان امروز، انتخابی مناسب از بین هزاران امکانی است که عمر کوتاهش را بر نمی تابد و این سرگردانی، در انتخاب روشی مناسب برای یادگیری یک زبان بین المللی با گستره تولید جهانی، صد چندان شده است. کتاب ها، فیلم های صوتی تصویری، کلاس های آموزشی رسمی و غیر رسمی، نرم افزارها و پهنه گسترده اینترنت در کارند تا امر فراگیری یک زبان خارجی تحقق یابد. آیا اشکال در بهره هوشی ما دانش آموزان و دانشجویان ایرانی است که با گذراندن بیش از ده سال از دوران راهنمائی تا دانشگاه هنوز نتوانسته ایم در حد قابل قبولی زبان بیاموزیم؟ چرا ما دانش آموزان و دانشجویان ایرانی با گذراندن بیش از ده سال، از دوران دبیرستان تا دانشگاه، هنوز نتوانسته ایم در حد قابل قبولی زبان بیاموزیم. بدون شک اشکال در بهره هوشی و توانائی های ما نیست بلکه مشکل در روش ها و تکنولوژی هایی است که ما با استفاده از آن ها زمان بزرگی از زندگی خویش را از دست داده ایم. عمده ترین دلایل نا کامی در فراگیری زبان در کشور ما بقرار زیر است:

 

ترس

ما همیشه زبان را درس مشکلی تصور می کردیم که باید آن را امتحان دهیم و بدین دلیل هرگز فرصت استفاه از آن را بصورتی نیافتیم که از آن لذت ببریم.

 

تکیه بر محیط مبتنی بر متن

دنیای واقعی زبان، یک دنیای صوتی است. در حالی که سیستم آموزشی ما، دنیایی مبتنی بر متن بوده است و این باعث می شد که مشکل تلفظ نیز بر مشکلات بیشمار ما افزوده شود. بدلیل عدم زیستن در یک محیط واقعی صوتی با آن احساس بیگانگی می کنیم. نتیجه این سیستم آموزشی در آرمانی ترین شرایط تربیت مترجم بود، نه کسی که با زبان بتواند ارتباط برقرار کند.

 

تکیه بر گرامر

کاش ما زبان را با روش کودکان یاد می گرفتیم که کمترین اهمیتی برای دستورات پیچیده زبان نمی دهند. راستی ما، خود چقدر با گرامر زبان مادری خود آشنا هستیم؟ دستوات گرامری در تمامی زبانها یک موضوع کاملاً تخصصی و انتزاعی از زبان است و اگر نه اینست، پس این همه رشته های دانشگاهی سطح بالا در رابطه با دستور زبان چه معنی می دهند؟ حرف زدن با رعایت دستورات گرامری زبانی پر از استثناء، مانند انگلیسی، تقریباً غیر ممکن است.

 

تأکید بر یادگیری لغات

آموزش ما، حفظ کردن فرهنگ های لغت بود، هر معلمی برای خود دیکشنری کوچکی می ساخت که مجبور به حفظ کردن آن بودیم. و متأسفانه هنوز هم کار به همین منوال است. در یک فرهنگ انگلیسی نگاهی به لغت GET یا TAKE بیندازید. دو صفحه معنی مختلف و گاه متضاد برای یک لغت، سردرگمی آدمی را در آموزش صد چندان می کند. فرق عمده زبان انگلیسی با زبان فارسی در این است که لغات در زبان انگلیسی عمدتاً وقتی معنی واقعی دارند که در کنار سایر لغات قرار می گیرند. مثلاً لغت Take معنی واضحی ندارد، در حالی که معنی عبارت Take off کاملا مشخص است.

اهمیت دادن به امر خواندن

در هر زبانی چهار عنصر عمده خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن وجود دارد. آن چه در سیستم آموزش رسمی ما بیش از همه به آن پرداخته شده است امر خواندن می باشد. در برخی از کلاس های غیر رسمی نیز صحبت از هم زمانی چهار عنصر رفته است. اما وقتی ما در محیط واقعی زبان قرار می گیریم در می یابیم که اگر هدف فراگیری زبان باشد، عنصر خواندن و نوشتن اهمیت درجه چندم دارند، به این دلیل ساده که در تمامی زبان ها افراد بی سواد آن جامعه نیز قادر با تکلم زبان مادری خود هستند.

 

منبع: سایت زبان آموزان

جمعه 7/4/1392 - 21:44
ازدواج و همسرداری

 

هر فردی نهایتا به بلوغ جسمی، اجتماعی و روانی می رسد و هر چقدر هم که از نظر محبت در کانون خانواده کمبودی نداشته باشد، باز هم یک کشش روانی او را به سمت جنس مخالف می کشاند. در واقع نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن موجب بروز این کشش می شود و این جاست که این نیاز روحی باعث می شود فرد با وجود تمام مشکلات، مسئولیت یک زندگی مشترک را به عهده گیرد، اما رمز موفقیت در تداوم یک زندگی مشترک چیست؟

شناخت اولیه، تحقیقات محلی و مشاوره پیش از ازدواج از جمله مراحلی است که هنگام انتخاب همسر باید به آن توجه داشت. او در رابطه با این که در مرحله شناخت همسر چه معیارها و ملاک هایی را باید مدنظر داشت بیان می کند، این روزها بیشتر دختر و پسرها ملاک اصلی و اولیه برای یک انتخاب موفق را بر اساس ظواهر است. در حالی که داشتن سلامت روانی، رفتاری، جسمی و دینی از مهم ترین ملاک هایی است که باید در اولویت قرار گیرد. ملاک بعدی شغل مناسب، وسع مال، تحصیلات و هم چنین سلایق و ویژگی های فردی هم چون داشتن تناسب اندام، چاقی یا لاغری، رنگ سفید یا سبزه، چشم رنگی یا مشکی و... از معیارهای اختصاصی تر هستند. این ملاک ها مکمل یکدیگر بوده و در صورت نبود تناسب میان آنها زندگی مشترک در هاله ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

 

مشکلات اضطرابی، افسردگی و وسواس در گروه اختلالات نوروتیک قرار دارد و اگر در حد حاد نباشد و طرفین متعهد به ادامه درمان تا بهبودی کامل شوند، مشکلی در زندگی آینده پیش نخواهد آورد. اما اختلال سایکوتیک هم چون اسکیزوفرنی یا اختلال شخصیتی پارانویید (سوءظن) از جمله اختلالاتی است که فرد کمتر حاضر به درمان شده و ازدواج با چنین افرادی توصیه نمی شود.

تفاوت های شخصیتی خانمانسوز است

امروزه برخی دختر و پسرها تصور می کنند برای داشتن یک زندگی موفق باید طرف مقابل آن ها خصوصیات و شخصیت متفاوتی داشته باشد تا خلقیات شان کامل کننده یکدیگر باشد. به عنوان مثال فرد گوشه گیر دوست دارد با فردی اجتماعی ازدواج کند یا فردی بی خیال با فردی متعهد و پایبند. در واقع افراد به دنبال کسی می گردند که با او کامل شوند، بدون آن که کوچک ترین تغییری در خود ایجاد کنند. اگر بحث کفویت و همتایی در دختر و پسر وجود نداشته باشد، مثلا زوجین همتای اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی، دینی و... یکدیگر نباشند و در واقع پسر در یک سر طیف و دختر در سر دیگر آن قرار گیرد، تعارضات زناشویی افزایش می یابد. اگر چه تعارضات به طور نسبی در هر زندگی وجود دارد، اما هم سطح بودن تا حدود زیادی از شدت آن می کاهد. خطرناک ترین ازدواج ها را وصلت افراد درونگرا با برونگرا، منظم با نامنظم و افرادی که ثبات هیجانی بالایی دارند با افرادی که زود برانگیخته می شوند اگر فردی درجه درونگرایی ۴ و دیگری ۶ داشته باشد یا یکی منظم و دیگری منظم تر باشد یا اعتقادات مذهبی یکی ۶۰ و دیگری ۷۰ باشد به دلیل آن که پایه اصلی این ویژگی ها در آن ها وجود دارد تقریبا در وسط طیف قرار داشته و ازدواج خوبی خواهند داشت.

عشق و علاقه افراطی، شباهت خیالی می سازد

برخی افراد در دوران آشنایی با جنس مخالف متوجه شباهت هایی در شخصیت، خلقیات و فرهنگ یکدیگر شده و این اصل را ملاکی برای داشتن یک ازدواج موفق می دانند، اما با ورود به زندگی مشترک این تفاهمات کم رنگ و گاهی محو می شود. بروز عشق یا علاقه افراطی پیش از ازدواج از جمله عواملی است که می تواند مانند یک فیلتر عمل کرده و مکانیسم شناختی دو طرف را تحریف کند. امکان دارد قبل از ازدواج پسری به دختری بگوید با شروع زندگی مشترک به تو اجازه معاشرت یا دیدار با خانواده را نمی دهم. در چنین جوی اگر عواطف حکمفرما باشد دختر با این فرض که پسر به دلیل علاقه زیاد موقتا این حرف را زده است مساله را جدی نگرفته و به پای دوست داشتن زیاد و تفاهم در علاقه به یکدیگر می گذارد. در حالی که این طور نیست و این موضوع به صورت یک مشکل حاد در زندگی مشترک نمود پیدا خواهد کرد.

به امید اصلاح یکدیگر نباشید

تغییر دادن رفتار و روش همسر یکی از باورهای نادرستی است که بسیاری از دختر و پسرها درگیر آن هستند. کسانی که چنین طرز فکری دارند متوجه نیستند که انسان موجودی انتخابگر است و در شرایط فرهنگی و اجتماعی خاصی رشد کرده و قبل از ازدواج عمری را با سلیقه و باورهای خود زندگی کرده و شخصیتش تا حدود زیادی این گونه شکل گرفته است. اما چرا بیشتر افراد گمان می کنند می توانند روش همسر را تغییر داده و به شکل مورد نظر خود در آورند؟ انتخاب در ازدواج اینک و اکنون است. یعنی قبل از ازدواج آن چه را که از شخصیت، اخلاق، رفتار، مذهب، خانواده و فرهنگ طرف مقابل می بینیم باید به همان میزانی که هست بپذیریم و بدانیم که باید با همین شرایط ادامه زندگی دهیم و در این مقوله نباید به امید یک هوای تازه تر بود. این که بگوییم طرف پس از ازدواج چادری می شود، رفتار بدش را کنار می گذارد، نمازخوان می شود، سیگارش را ترک می کند و... یک خیال باطل است. حتی اگر کسی از روی عشق و محبت چند صباحی به خاطر طرف مقابل گذشت کند و برخی رفتارها و عقایدش را تغییر دهد، این کار را به میل و اراده خود انجام داده نه به زور و اجبار ما. عابدینی ادامه می دهد، البته بعد از ازدواج تغییراتی در زن و شوهر به وجود می آید، اما این تغییرات در اثر آمیختگی روح، روان و جسم آن ها و گاهی در اثر هم نشینی و یادگیری های خود آگاه و ناخودآگاه است نه در اثر اعمال قدرت و فشار ظاهری یک طرف به طرف دیگر.

بنابراین به گفته روان​شناسان همسری را انتخاب کنید که قبل از ازدواج بتوانید او را با تمامیت و با همه رفتارها و عقایدش بپذیرید و هرگز به فکر تغییر او نباشید چرا که در صورت فشار به طرف مقابل امکان دارد زندگی مشترکتان به جدایی بینجامد.

همه ملاک ها با هم زندگی را می سازد

عده ای ملاک موفقیت در زندگی را بچه دار شدن، بعضی اشباع نیازهای عاطفی و احساسی و گروهی تامین نیازهای جسمی می دانند. آیا این ملاک ها هر کدام به تنهایی برای داشتن یک زندگی موفق قابل قبول است؟ تولید نسل می تواند یکی از ملاک های موفقیت در زندگی باشد. اما گاهی فشار ناشی از مشکلات زندگی به حدی است که لذت داشتن فرزند را کمرنگ می کند. از طرفی تولد فرزندانی بیش فعال، ناسازگار و حتی بیمار ممکن است رویای داشتن یک زندگی موفق را به شکست تبدیل کند. اما اشباع نیازهای عاطفی در مقایسه با فرزند داشتن معقول تر و اولی تر است. چرا که بسیار دیده می شود زوجینی که از نظر روانی و عاطفی یکدیگر را تیمار کرده و به معنای واقعی به یکدیگر محبت دارند، به طرز چشمگیری در زندگی مشترک خود موفق بوده اند.

دچار زمستان عاطفی نشویم

برای آن که پایه های زندگی طی گذر زمان دچار تزلزل نشود و زوجین دچار سردی عاطفی و در نهایت خیانت به یکدیگر نشوند باید وظایفی را در قبال یکدیگر رعایت کنند. مردها به دنبال نادیده ها و ناشناخته ها بوده و تنوع طلبی آن ها از صفر تا ۱۰۰ متغیر است. بر این اساس بهتر است خانم ها برای تحکیم و موفقیت در تداوم زندگی مشترک با ایجاد تنوع در ظواهر و خلقیات خود و هم چنین ایجاد تغییراتی در محیط خانه، نوع دکوراسیون، تنوع در پخت و پز و مهم تر تنوع در روابط زناشویی تا حدودی بر جذابیت های زندگی بیفزایند و این خود یکی از ملاک های اصلی در موفقیت زندگی مشترک زوجین محسوب می شود.

منبع: روزنامه جام جم

جمعه 7/4/1392 - 21:41
اخبار


هفته گذشته پس از مدت‌ها ۱۱۳ هنرمند، شاعر و نویسنده از سوی رئیس‌جمهور مدرک درجه یک هنری دریافت کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، هفته گذشته پس از مدتها برخی از هنرمندان، شعرا و نویسندگان از سوی رئیس جمهور مدرک درجه یک هنری دریافت کردند.

البته اعطای نشان باید با گذران مراحلی صورت گیرد چرا که مقررات آیین نامه اعطای نشان‌های دولتی (کشوری) به افراد شایسته دریافت نشان اعم از اتباع جمهوری اسلامی ایران یا اتباع خارجی، شرایط زیر را تعیین کرده است:

در این آئین نامه آمده؛ نشان «فرهنگ و هنر» به کسانی اعطا می‌شود که فکر، ذوق و احساس خود را در راه بیان مفاهیم ارزشمند اسلامی- انسانی و اشاعه فرهنگ در یکی از جهات زیر به کار می­گیرند.

طبق ماده 17 آئین نامه-نشان «فرهنگ و هنر» به کسانی اعطا می‌شود که فکر، ذوق و احساس خود را در راه بیان مفاهیم ارزشمند اسلامی- انسانی و اشاعه فرهنگ در یکی از جهات زیر به کار می­گیرند.

 

1-    اشاعه فرهنگ غنی اسلامی و پیرایش جامعه از فرهنگ منحط بیگانه

2-    گسترش مبانی نظری و استدلالی معارف مذهبی

3-    گسترش فرهنگ ملی و احیاء سنتهای ارزشمند اجتماعی

4-    ابراز خلاقیت و عرضه آثار بدیع هنری یا ادبی

5-  بذل توجه خاص به میراث‌های فرهنگی، هنری یا ادبی کشور، به گونه‌ای که در احیاء، نگهداری و بهره برداری آن موثر باشد.

6-    معرفی، شرح، تبیین، نقد و عرضه یکی از رشته های هنری یا ادبی در سطوح بین المللی

7-    ابداع سبکی نو در یکی از رشته‌های هنری یا ادبی

8-    ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه

9-  خلق آثار فرهنگی هنری شاخص و ارزشمند در جهت انتقال آرمانها و ارزشهای انقلاب  اسلامی و دفاع مقدس به نسل‌های بعد

بر اساس این موارد و با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی هنرمندان، نویسندگان و شاعران افراد شایسته دریافت نشان مشخص و از احمدی‌نژاد نشان دریافت کردند.

* اسامی هنرمندانی که به آنها مدرک درجه یک هنری اعطا شد

در ذیل این مطلب نام 113 نفر هنرمندی که از رئیس جمهور مدرک درجه یک هنری دریافت کرده‌اند می‌آید:

محمدصادق احدپور خوشنویسی، قاسم احسنت خوشنویسی، عباس اخوین خوشنویسی، داریوش ارجمند، انوشیروان ارجمند نمایش، داریوش اسدزاده نمایش (بازیگری)، حجت‌الله اسدی خوشنویسی، امید بناکار خوشنویسی (نستعلیق)، سیدرضا بنی‌رضی خوشنویسی (نسخ)، غلامرضا جهانشاهی، محمدهادی جمالی نقاشی، خوشنویسی، محمدمهدی انوشفر سفال و سرامیک، رسول اولیاءزاده عکاسی، جمشید بایرامی عکاسی، صادق بریرانی هنرهای تجسمی،  مهدی بهشتی‌نژاد طراحی سنتی و نقاشی روی پارچه، علی (منوچهر) بیگلری‌پور موسیقی (نوازنده ترومپت)، علی‌اکبر پورسیاه اسطلخی موسیقی، هما جدیکار (نمایش عروسکی)، محمدابراهیم جعفری نقاشی، جواد چکشی گره‌چینی، اسماعیل چمنی بافت فرش، مجید چیزفهم دانشمندیان خوشنویسی (نستعلیق)، هایده حائری نمایش، پرویز حاصلی نگارگری، محمدابراهیم حقیقی گرافیک، علی‌اصغر (یوحنا) حکیمی نمایش، محمد حیدری مدوئیه خوشنویسی (شکسته)، فرید/بهروز خدارحمی عکاسی، حسین خلج امیرحسینی نمایش، ابوالقاسم خورشیدی نمایش (طراحی صحنه)، داود دانشور نمایش، کامبیز درم‌بخش کاریکاتور، مجید دوخته‌چی‌زاده عکاسی، مرحوم جواد ذوالفقاری هنرهای نمایشی، عطاالله ذی‌نوری نقاشی، علی رادمان موسیقی، ایرج رامین‌فر طراحی دکور صحنه، محمد (شاپور) رحیمی آواز، رمضان رضایی‌یزدی دارایی‌بافی، مرحوم فریدون زرین‌بال موسیقی، وارطان ساهاکیان موسیقی کلاسیک و آهنگ‌سازی، فرج‌الله سلحشورنیا کارگردانی، محمود سمندریان نقاشی آبرنگ، فاطمه سیدناصری تذهیب، مسعود شناسا نوازنده سنتور، محمد شهبازی خوشنویسی، کرمعلی شیرازی خوشنویسی، عباس شیرخدایی مرشد زورخانه (نمایش‌های پهلوانی)، عین‌الله صادق‌زاده نقاشی‌خط، ابوالفضل صادقی‌نژاد موسیقی (نوازندگی)، آذرنوش صدر سالک موسیقی (نوازندگی چنگ)، سعید صدق گوی ثابت موسیقی (نوازندگی سنتور)، رضا صفری خوشنویسی (نستعلیق)، صادق صندوقی تصویرسازی، هادی ضیاءالدینی نقاشی، حمیدرضا عاطفی خوشنویسی (کتابت نستعلیق)، احمد عبدالرضایی خوشنویسی (خط شکسته)، کامران عدل عکاسی، محمدحسین عطارچیان خوشنویسی (شکسته)، محمدحسین عماد مجسمه‌ساز، محمدعلی فرزبود خوشنویسی (شکسته)، امیراحمد فلسفی خوشنویسی، محمد فیروزی موسیقی (نوازندگی ساز ایرانی)، ارسلان کامکار نوازندگی و آهنگ‌سازی، بهمن کریمیان لابراتوار، پرویز کلانتری هنرهای تجسمی، محمدعلی لقاء موسیقی، احمد محسن‌پور قادیکلائی موسیقی نواحی، محمدحسین محسنی‌راد خوشنویسی (نستعلیق)، احمد محمدپور کاسه‌گری خوشنویسی (نستعلیق)، ساسان محمدزاده علمداری خوشنویسی (نستعلیق)، علیرضا مددی خوشنویسی (کتابت نستعلیق)، مرتضی مطیفی‌فر گچ‌بری، محمدحسن مقضی کاشی معرق، غضنفر ملک ثابت دارایی بافی، مجتبی ملک‌زاده خوشنویسی (شکسته)، شهرام منظمی موسیقی، سیدمحمد موسوی موسیقی (نوازنده نی)، چنگیز مهدی‌پور موسیقی (نوازندگی قوپوز)، حمیدرضا مهرپرور منبت چوب، حسن ناهید موسیقی (نوازنده نی)، خسرو نعمتی روشن خوشنویسی، محسن نفر موسیقی (آهنگسازی و نوازندگی)، محمدحسین نیرومند کاریکاتور، منصور وفایی خیالی‌نگاری، احمد وکیلی نقاشی، سیدخلیل یا الله مخمل بافی، حسین یوسف‌زمانی آهنگسازی، محمود جلالتی شعربافی و زری‌بافی، حمید ملکیان مرمت نسخ خطی، اکبر عبدی بازیگر سینما، هادی منتظری موسیقی کمانچه، محمدجلیل عندلیبی موسیقی، احمدرضا معتمدی کارگردانی سینما، حسین زندباف تدوین‌گر، هوشنگ گلدوز توکلی بازیگر سینما، نامدار (محسن) روزبهانی جلوه‌های ویژه میدانی، حبیب اللهیاری تهیه‌کنندگی سینما، حبیب‌الله کاسه‌ساز تهیه‌کنندگی سینما، جواد شمقدری مستندسازی، مجتبی سبزه خوشنویسی، محسن آقا علی‌اکبری تهیه‌کنندگی سینما، علیرضا محمدی مستندسازی.

 

* دو نویسنده و 8 شاعر مدرک درجه یک هنری دریافت کردند

 

«علی قلی امیراحمدی» شعر، «عباسعلی باقری» شعر، «پرویز بیگی حبیب‌آبادی» شعر، «احد ده‌بزرگی» شعر، «عباس کی‌منش» (مشفق کاشانی) شعر، «یوسفعلی میرشکاک» شعر، «علیرضا قزوه» شعر، «محمدعلی بهمنی» شعر و «احمد شاکری» داستان، «صادق کرمیار» داستان مدرک درجه یک هنری دریافت کردند.

هر یک از هنرمندانی که نشان یک هنری دریافت کرده‌اند به همراه این نشان یک سکه بهار آزادی هم دریافت کرده‌اند.

گواهی‌نامه درجه یک هنری معادل مدرک دکتری و گواهی‌نامه درجه دو هنری معادل مدرک تحصیلی فوق‌لیسانس است. همین طور گواهی‌نامه درجه پنج معادل مدرک دیپلم است.

گفتنی است، محمود احمدی‌نژاد» رئیس جمهور اسلامی ایران طی هفته گذشته در مراسمی نشان درجه یک فرهنگ را به داریوش ارجمند و اکبر عبدی بازیگران و هنرمندان تئاتر و سینما اعطا کرد.

اعطای این دو نشان بر اساس مصوبه 25 اردیبهشت 1392 هیئت وزیران صورت گرفته است.

در این مراسم علاوه بر رئیس‌جمهور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزیر ارشاد حضور داشت.

جمعه 7/4/1392 - 21:36
طنز و سرگرمی


برای ورزش کردن همیشه امن ترین مکان ها را انتخاب می کنیم زیرا دوست نداریم یک ورزش ساده به قیمت جانمان تمام شود اما دسته ای از ورزشکاران هستند که خیلی هیجان ورزش در نقاط ترسناک را با هیج چیز عوض نمی کنند.
به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، ورزش کردن همیشه به باشگاه و وزنه زدن یا انجام حرکات ساده محدود نمیشود زیرا دامنه ورزش ها به حدی بزرگ است که هر مکانی می تواند تبدیل به یک باشگاه ورزشی شود. ورزشکاران مکان های مختلفی را برای فعالیت  انتخاب می کنند اما همه مکان ها ایمن برای ورزش کردن نیستند و ممکن است باعث مرگ ورزشکار هم بشوند.

** کوه پاکایا




کوهنوردی یکی از ورزش های محبوبی است که در دنیا طرفداران فراوانی دارد. بیشتر کوهنوردان قله مورد هدف خود را از میان آتشفشان ها انتخاب می کنند اما این قله ها اگر فعال نباشند خیلی هم خطرناک نیستند. "پاکایا" قله ای است که  معمولا به کوهنوردان شجاع پیشنهاد می شود. این قله که در گواتمالای شیلی واقع شده است 2400 متر ارتفاع دارد و تا به حال 23 بار فعالیت سنگین داشته است همچنین همه روزه مواد مذاب از دهانه آن خارج می شود. این کوه به گونه ای است که ورزشکاران باید از چند قدمی مواد مذاب عبور کنند و هر حرکت اشتباه می تواند پایان عمرشان باشد.

** آبشار راکی



گاهی اوقات خطرناکترین ورزش ها با مکان های خطرناک ترکیب می شوند و محیطی کشنده را به وجود می آورند. صخره نوردی یکی از خطرناک ترین ورزش های دنیاست اما خطرناک ترین مکان برای این ورزش آبشارهای یخ زده واقع در کوه های راکی کانادا است. این آبشارها دارای سیستم خاصی در یخ زدن هستند زیرا یخی که روی آن بسته می شود در همه نقاط یکسان نیست. یخ ها برخی مواقع ضخیم و برخی مواقع به اندازه یک ورق کاغذ نازک هستند. این آبشارها سالانه جان حداقل 2 نفر را می گیرند.

** دریاچه کوسه



قایق سواری یکی از ورزش های جالب و البته بی خطری است که در دنیا طرفداران خاص خود را دارد. این ورزش بی خطر گاهی چهره ای بسیار خشن به خود می گیرد. دریاچه کوسه ها در کالیفرنیا به عنوان خطرناکترین مکان برای قایق سواری شناخته می شود. در این دریاچه چندین کوسه سفید و گرسنه همیشه حضور دارند که همراه قایق حرکت می کنند و منتظر هستند تا قایقران دچار اشتباهی شود و درون اب بیافتد. این دریاچه با همه خطراتی که دارد به عنوان پایگاهی برای قایقران های نترس شناخته می شود ولی هر ساله حوادث خونین زیادی در آن رخ می دهد.

** گذرگاه موهر



دوچرخه سواری ورزشی جالب و هیچان انگیز است که جوانان علاقه بسیاری به آن دارند. خیابان و پارک محلی امن برای دوچرخه سواری است اما اگر نیاز به هیجان باشد دوچرخه سوارها معمولا گذرگاه"موهر" را انتخاب می کنند. این گذرگاه که در ایرلند قرار دارد در میان کوهستان واقع شده است و تا ارتفاع 180 متری از زمین فاصله می گیرد. دوچرخه سواران در این کوهستان باید از محل هایی که گاهی تنها 10 سانتی متر عرض دارد و حتی قدم زدن هم در آنجا سخت است گذر کنند. درتمام سال هایی که این گذرگاه برای دوچرخه سواری استفاده می شود بیش از 50 نفر جانشان را از دست داده اند.

** کوهستان مرگ



کوه نوردی در کنار مواد مذاب خطرات خاص خود را دارد اما کوهنوردانی که واقعا قصد جانشان را کرده باشند به "کوهستان مرگ" در چین می روند. رسیدن به قله این کوه به سادگی میسر نیست چرا که شما باید از گذرگاهی چوبی و فرسوده عبور کنید . این گذرگاه در قرن 19 ساخته شده است و ایمنی آن در حد صفر است. این کوه تا ارتفاع 915 متری از این گذرگاه ها دارد و معمولا کسی از آن صعود نمی کند. برخی از قسمت های گذرگاه تقریبا 60 سانتی متر محل برای عبور دارد و کوهنوردان تنها می توانند به پهلو روی آن حرکت کنند.
جمعه 7/4/1392 - 21:33
بهداشت روانی

همشهری آنلاین:
افسردگی بالینی در سالمندان شایع است، اما نباید تصور کرد که بروز این عارضه در سالمندی طبیعی است.
نکته مهم این است که درصد کمی از سالمندان دچار افسردگی تحت درمان قرار می‌گیرندزیرا که علائم افسردگی در سالمندان ممکن است با علائم معمول افسردگی متفاوت باشد.

همچنین افسردگی در سالمند اغلب با اثرات ناشی از بیماری‌های متعدد و داروهایی که برای درمان آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشتباه می‌شود.

افسردگی در سنین بالاتر زندگی اغلب با بیماری‌ها یا ناتوانی‌های دیگر همراهی دارد. به علاوه افراد در سنین بالا با از دست دادن حمایت اجتماعی به خاطر مرگ همسر یا خواهر و برادر، بازنشستگی، و تغییر مکان زندگی مواجه هستند.

با توجه به تغییرات در شرایط زندگی فرد سالمند و این حقیقت که افراد کندتر شدن او را امری عادی می‌پندارند، پزشکان و اعضای خانواده فرد سالمند ممکن است بروز افسردگی در او را شناسایی نکنند. 

افسردگی در سالمندان نسبت به سنین پایین‌تر مدت طولاتری ادامه پیدا می‌کند. افسردگی خطر بروز بیماری‌های قلبی در سالمندان را دو برابر می‌کند و احتمال خطر مرگ ناشی از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

در عین حال افسردگی توانایی سالمند برای بازتوانی پس از درمان بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. بررسی‌ها بر روی سالمندان مبتلا به بیماری‌های جسمی در آسایشگاه‌ها نشان داده است که دچار بودن آنان به افسردگی به طور قابل‌توجهی خطر مرگ ناشی از بیماری‌ها را افرایش می‌دهد.

افسردگی همچنین با افزایش خطر مرگ به دنبال حمله قلبی همراهی دارد.

رابطه بی‌خوابی و افسردگی 

بی‌خوابی معمولا نشانه‌ای از افسردگی است. بررسی‌های جدید نشان داده‌اند که خود بی‌خوابی یک عامل خطرساز برای شروع و عود افسردگی - به خصوص در سالمندان - است.

کارشناسان برای درمان بی‌خوابی در سالمندان استفاده از داروهای خواب‌آور جدیدتر را توصیه می‌کنند که برای سالمندان بی‌خطر و موثر هستند. اگر اختلال خواب و/ یا افسردگی سالمند بهبود پیدا نکند، روانپزشک ممکن است استفاده از داروهای ضدافسردگی و/ یا روان‌درمانی را تجویز کند.

عوامل مستعدکننده به افسردگی

عواملی که خطر دچار شدن فرد سالمند را به افسردگی افزایش می‌دهند، شامل این موارد هستند:

 زن بودن.
 مجرد، مطلقه یا بیوه بودن.
 نداشتن شبکه حمایتی اجتماعی.
 وقایع استرس‌زای زندگی.
 برخی از داروها یا ترکیب برخی از داروها.
 آسیب به تصویر ذهنی فرد از بدنش (انگاره بدنی) به علت قطع عضو، جراحی برای سرطان یا حمله قلبی.
 سابقه خانوادگی افسردگی شدید.
 ترس از مرگ.
 تنها زندگی کردن و انزاوی اجتماعی.
 سایر بیماری‌ها.
 اقدام به خودکشی در گذشته.
 دچار بودن به بیماری مزمن یا درد شدید.
 سابقه قبلی افسردگی.
 مرگ اخیر یکی از نزدیکان و داغداری.
درمان افسردگی در سالمندان

گزینه‌های درمانی متعددی برای افسردگی در سالمندان در دسترس است، از جمله دارو درمانی، روان‌درمانی یا مشاوره و در موارد شدید درمان با شوک برقی. در موارد شدیدتر ممکن است ترکیبی از این شیوه‌های درمانی به کار رود.

اغلب داروهای ضدافسردگی فعلی به همان اندازه جوان‌ترها در سالمندان نیز موثرند. اما باید به خطر بیشتر عوارض جانبی یا تداخل با سایر داروها را در سالمندان توجه داشت.

در سالمندان نسبت به جوان‌ترها ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا داروهای ضدافسردگی اثر درمانی خود را ایجاد کنند. از طرف دیگر، از آنجایی که سالمندان نسبت به عوارض جانبی داروها حساس‌تر هستند، ممکن است پزشک در ابتدا دوز پایین‌تری از آنها را تجویز کند. به طور کلی مدت دوره درمان افسردگی در سالمندان طولانی‌تر از بیماران جوان‌تر است.

اغلب افراد افسرده از حمایت افراد خانواده و دوستان، شرکت در برنامه‌های خودیاری و گروه‌های حمایتی و روان‌درمانی سود می‌برند.

روان‌درمانی به خصوص برای بیمارانی مفید است که ترجیح می‌دهند دارو مصرف نکنند. همچنین این روش درمانی برای افرادی که به علت عوارض جانبی داروها، تداخل این داروها با سایر داروهای مصرفی بوسیله فرد یا دچار بودن به بیماری‌های دیگری که مصرف داروهای ضدافسردگی را مشکل می‌کند، مطلوب است.

درمان با شوک برقی ممکن است در افسردگی سالمندان به کار رود. هنگامی به علت عوارض جانبی یا تداخل دارویی فرد سالمند مبتلا به افسردگی شدید قادر به مصرف داروهای ضدافسردگی نیست، شوک درمانی یک درمان جایگزین موثر است.

مشکلات درمان افسردگی در سالمندان

بدنامی یا برچسب زدن مربوط به بیماری روانی و درمان روانپزشکی در مورد سالمندان بسیار شدیدتر از بیماران جوانتر است. این باور ممکن است در میان اعضای خانواده، دوستان و همسایگان فرد سالمند وجود داشته باشد و مانع از آن شود که او بپذیرد که افسرده است و نیاز به درمان دارد.

بروز افسردگی در سالمندان ممکن است به جای علائم معمول، با شکایات جسمی باشد. این امر نیز ممکن است باعث تاخیر در درمان مناسب فرد سالمند شود. به علاوه سالمندان ممکن است افسردگی خود را بیان نکنند زیرا معتقدند که راهی برای کمک به آنان وجود ندارد.

سالمندان همچنین ممکن است از مصرف داروهای ضدافسردگی به علت عوارض جانبی یا هزینه آنها اجتناب کنند. به علاوه بیماری‌های دیگری که فرد سالمند همراه با افسردگی دارد، ممکن است تاثیربخشی داروهای ضدافسردگی را کاهش دهد.

بالاخره رویدادهای ناخوشایند زندگی- از جمله مرگ اعضای خانواده یا دوستان، فقر و انزوا- نیز ممکن است انگیزه فرد برای درمان افسردگی را از بین ببرد.
جمعه 7/4/1392 - 21:31
شهدا و دفاع مقدس

 

چند ماهی بود که شال را برای پسرش می بافت.
شال را با طلا و جواهرهایش روی میز گذاشت و از در خارج شد.
مسئول جمع آوری کمکهای مردمی بلند شد به طرفش و آرام گفت:
خانم رسیدتون!
پیرزن نگاهی به رزمنده کرد. با لبخند گفت: پسرم رو هم که دادم، رسید نگرفتم.
سه شنبه 14/3/1392 - 16:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته