• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 320
تعداد نظرات : 31
زمان آخرین مطلب : 3611روز قبل
كودك

تغذیه کودک,هوش کودک,کودک باهوش

حواس پنج‌گانه‌ را امتحان کنید

تغذیه کودک - ما، معمولا بیش‌تر از یکی از حواس پنج‌گانه‌مان را به کار می‌گیریم تا محیط پیرامون‌مان را درک کنیم. با این حال، به کار انداختن عمیق دو یا سه حس از این حواس، در کودکان، مثل گوش دادن به موسیقی، وقتی مشغول گِل‌بازی یا خمیربازی هستند، در بهبود عملکرد مغزی‌شان نقش مهمی دارد.  برای این کار، بازی‌های متعددی وجود دارد. مثلا می‌توانید چشم‌شان را ببندید و از آن‌ها بخواهید چیزهایی را که دور و برشان هست، با استفاده حس بویایی- مثل بو کردن انواع میوه‌ها یا لامسه- مثلا دست زدن به سکه- شناسایی کنند.

با هم قدم بزنید

شاید به نظر شما، پیاده‌روی، ورزش ساده‌ای باشد که بر سلامت جسمی تاثیر می‌گذارد، اما محققان دانشگاه کلمبیا در آمریکا، اعلام کرده‌اند که پیاده‌روی باعث رشد سلول‌های مغزی جدید می‌شود. به‌خصوص بچه‌ها را به انجام دو کار هم‌زمان، یعنی ورزش و دیدن محیط اطراف‌شان، مشغول می‌کند. برای این‌که نتیجه بهتری بگیرید، هر بار، یک مسیر جدید را برای قدم زدن با بچه‌ها انتخاب کنید و در طول راه، از شعر خواندن، جمع کردن برگ، نگاه کردن به دور و بر و حرف زدن درباره چیزهایی که می‌بینید، غافل نشوید.

از روش‌های تازه استفاده کنید

وقتی از بچه‌ها می‌خواهید یا به آن‌ها یاد می‌دهید که خلاف شیوه‌های معمول‌شان، عمل یا جور دیگری فکر کنند، در واقع، در حال تمرین دادن ذهن آن‌ها هستید. مثلا از کودک بخواهید با چشم‌های بسته، لباس بپوشد یا با دست مخالفش، مسواک بزند. حتی می‌توانید این تمرین را به‌صورت گروهی، وقتی در جایی، میهمان هستید یا میهمان دارید، انجام دهید. مثلا همه بچه‌ها را دور هم جمع، یک کلمه را برای هر کدام از بچه‌ها انتخاب کنید و از آن‌ها بخواهید که در دو، سه جمله کوتاه، کلمه مورد نظر شما را برای بقیه توضیح دهند.

در کنار هم یاد بگیرید

یادگیری مهارت‌های تازه، باعث تقویت شبکه‌های عصبی و حتی ایجاد شبکه‌های جدید می‌شود. برای این‌که قدرت ذهنی کودک‌تان را افزایش دهید، می‌توانید یک برنامه آموزشی خانوادگی تدارک ببینید. تمرین کردن به‌صورت گروهی و یاد گرفتن مهارت‌هایی مثل آشپزی، یک زبان جدید، موسیقی و...، کارآیی ذهن فرزند شما را چندین برابر می‌کند.

 

منوی ویژه برای مغز کودک شما

اسفناج: اسفناج را معمولا به‌خاطر آهن آن می‌شناسند، ولی برگ‌های سبز اسفناج، علاوه‌بر آهن، اسید فولیک هم دارد که در بهبود عملکرد مغزی، نقش پررنگی داشته و از بروز اختلالات شناختی هم پیش‌گیری می‌کند.

تخم‌مرغ: غنی از امگا3 است و به سلامت مغز کمک می‌کند. بچه‌هایی كه قبل از هفت سالگی، در وعده صبحانه، تخم‌مرغ می‌خورند، IQ بالاتری دارند.

انبه: این میوه، حافظه فرزند شما را تقویت می‌کند، باعث تسهیل گردش خون در بدنش می‌شود و در نتیجه، خون بیش‌تری به مغز کودک می‌رسد.

تخم کدو: سرشار از ویتامین A، E و روی است و در افزایش قدرت ذهنی کودک شما، تاثیر فراوانی دارد. هم‌چنین تخمه کدو که ارزشمندترین بخش این گیاه نیز محسوب می‌شود، مقدار زیادی اسید چرب امگا3 و امگا6 دارد.

بادمجان: آن‌قدرها هم که فکرش را می‌کنید، بی‌خاصیت نیست. این سبزی مغذی، ترکیبی به نام ناسوسنین دارد که غشای سلول‌های مغزی را از آسیب، حفظ می‌کند و در افزایش کارآیی مغز هم نقش دارد.

 

منبع:bartarinha

سه شنبه 15/11/1392 - 9:48
كودك

تغذیه کودک,غذای کودک

 

اگر شما اهل نوشیدن چای یا قهوه هستید و در طول روز چندین فنجان چای یا قهوه می‌نوشید بی‌تردید کودک خردسال شما نیز به تقلید از عادت‌ها و رفتارهای شما علاقه زیادی به نوشیدن چای یا قهوه پیدا می‌کند و دیر یا زود تمایلش به نوشیدن چای یا قهوه را با شما در میان می‌گذارد. اگر چه نوشیدن چای یا قهوه به دلیل وجود کافئین می‌تواند موجب افزایش میزان انرژی، هوشیاری و تمرکز در زمان انجام کار یا برنامه‌های روزانه‌ شود اما باید بدانید که همین ماده می‌تواند تاثیرات معکوسی بر سلامت کودکان و خردسالان داشته باشد که از میان آنها میتوان کاهش تمرکز، کاهش توانایی‌های حرکتی و ناهماهنگی عضلات را نام برد.
کاهش وزن کودک با چای
بی‌اشتهایی ناشی از مصرف چای و قهوه یکی از عواملی است که کارشناسان به سبب آن مصرف این نوشیدنی‌های کافئیندار را برای کودکان و خردسالان ممنوع یا محدود اعلام میکنند. مصرف بیش از یک فنجان چای یا قهوه در طول روز برای کودک موجب کاهش اشتها و بی‌میلی او به مصرف مواد غذایی و خوراکی‌های مغذی می‌شود که برای رشد و سلامت او واجب است. همین مسئله موجب شده کارشناسان برای کودکان زیر 8 سال تنها مصرف یک فنجان چای یا یک فنجان قهوه را توصیه کنند و به خانواده‌ها توصیه کنند در طول روز از میان چای یا قهوه تنها اجازه نوشیدن یک فنجان از یکی از آنها را به کودکشان بدهند.
اختلال در ساعت خواب کودک
نوشیدن چای در ساعات پایانی روز به دلیل خاصیت مدر آن و به دلیل کافئین موجود در آن 2 عارضه برای کودک شما به همراه دارد که هر دوی آنها موجب اختلال در ساعت خواب کودک می‌شود. خاصیت ادرار آوری و تحریک کنندگی چای موجب می‌شود تا کودک در زمان خواب نتواند تمرکز کافی برای استراحت داشته باشد و به این ترتیب با مشکل بی‌خوابی روبهرو شود. با بهم‌ریختگی ساعت خواب کودک ممکن است اختلال‌های دیگری مانند بی‌اشتهایی و خستگی و بی‌حالی در طول روز برای کودک به وجود آید که تاثیر نامناسبی بر رشد کودک داشته باشد.
کودکان را با هم مقایسه نکنید
گاهی پدر و مادرها کودکان‌شان را با یکدیگر مقایسه می‌کنند و تصور می‌کنند اگر یکی از فرزندان‌شان با نوشیدن 2 فنجان چای یا قهوه دچار هیچ یک از اختلالهای بی‌اشتهایی یا بیخوابی نشد این روند برای فرزندان دیگرشان نیز تکرار می‌شود و گاهی از روی بی‌اطلاعی به خانواده‌های دیگر توصیه می‌کنند نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای تاثیر منفی بر سلامت کودک‌شان نداشته و آنها  نیز می‌توانند همین روند را ادامه دهند. در حالی که مقایسه کودکان با یکدیگر کار اشتباهی است زیرا میزان حساسیت هر کودک به کافئین موجود در چای یا قهوه متفاوت است و ممکن است یک کودک به خاطر شرایط و توانی که دارد مقاومت بیشتری در برابر کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها یا هر نوشیدنی کافئیندار دیگری مانند انواع نوشابه‌های کافئین‌دار داشته باشد.
چگونه برای کودک‌تان چای تهیه کنید؟
به اعتقاد محققان یکی از بهترین روش‌های تهیه چای برای کودکان و خردسالان این است که برای آنها در قوری جداگانه چای دم کنیم و به جای آنکه طبق روال معمول 6 تا 8 دقیقه چای را روی حرارت بگذاریم، برای کودکان زیر 8 سال یک قاشق چای را به مدت 3 تا 4 دقیقه دم کنیم. این چای در مقایسه با چایی که برای بزرگسالان آماده می‌کنیم و برای مدت زمان طولانی‌تری روی حرارت قرار می‌دهیم کافئین و اثرات جانبی کمتری برای کودک دارد. بنابراین بهتر است همان یک تا 2 فنجان چایی که در طول روز برای کودکمان آماده می‌کنیم تحت این شرایط باشد تا اطمینان بیشتری از سلامت فرزندانمان داشته باشیم.
چای‌گیاهی را جایگزین چای سیاه کنید
یکی از بهترین چای‌‌ها و نوشیدنی‌های گرمی که می‌توانید جایگزین چای، قهوه و شیرکاکائوهای حاوی کافئین در طول روز کنید، چای گیاهی است. بهترین چای‌های گیاهی برای کودکان چای بابونه است که می‌توانید آن را از دم‌کردن گل بابونه و برگ‌های آن تهیه کنید. نوشیدن چای بابونه علاوه بر خواص درمانی که برای کودک دارد می‌تواند میزان اضطراب کودکان و خردسالانی که نسبت به جدا شدن از والدین برای رفتن به مهدکودک یا پیش‌دبستانی دارند، به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. از این رونوشیدن این چای و جایگزین کردن آن و دیگر چای‌های گیاهی با مشاوره یک متخصص طب سنتی می‌تواند تاثیر بسیار خوبی بر سلامت و تندرستی فرزندتان داشته باشد.

منبع:shahrzadpress.com

سه شنبه 15/11/1392 - 9:38
كودك

غذای کودک,تغذیه کودک,غذای مقوی کودک

منظور از مقوی کردن غذای کودک این است که انرژی کودک بیشتر شود . بخصوص کودکانی که دچار اختلال رشد شده اند باید انرژی بیشتری به بدنشان برسد . برای اینکه انرژی غذای کودک بیشتر شود بر اساس سن کودک در هر زمان می توان به غذای او موادی اضافه نمود .

منظور از مغذی کردن ، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی ، پروتئین ، ویتامینها و املاح غذایی کودک را بیشتر می کند .

مواد غذایی و پروتئینی برای رشد کودک ضروری اند برای اینکه پروتئین غذای کودک بیشتر شود می توانید :

1. حتی الامکان مقداری گو.شت بصورت تکه ای یا چرخ کرده ( مانند : گوشت مرغ ، ماهی ، گوسفند و گوساله ) به غذای کودک اضافه کنید .

2. حبوبات مثل نخود ، لوبیا ، عدس ، ماش منبع خوبی از پروتئین هستند . با شروع ۹ ماهگی برای تأمین پروتئین مورد نیاز کودک حبوبات کاملاً پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید .

3. افزودن تخم مرغ به غذای کودک می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند . برای مثال : تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنید ( در مورد کودکان زیر یکسال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود ) .

برای افزایش ویتامینها و املاح غذای کودک از چه مواد غذایی می توان استفاده کرد ؟

سبزیجات منابع غنی از ویتامینها هستند . استفاده از سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج ، جعفری ، شبت و گشنیز و یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ و سایر غذاهایی که به کودک داده می شود ویتامینها و برخی از املاح مورد نیاز برای رشد کودک مثل آهن را تأمین می کند ( فراموش نکنید در زیر یکسال به کودک نباید اسفناج داد ) .

سبزیجات زرد و نارنجی رنگ مثل : کدو حلوایی ، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزیجات در غذای کودک به تأمین ویتامین A مورد نیاز برای رشد کودک کمک می کند .

یک راه برای مقوی کردن غذای کودک :

· سعی کنید برای تهیه سوپ و یا کته از گوشتهای با استخوان استفاده کنید . مثل : ران مرغ یا ماهیچه گوسفند تا املاح و چربی بیشتری به بدن کودک برسد .

· مغذی کردن غذای کودک زیر یکسال که دچار افت یا ایست وزنی شده :

· از جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه ها در سوپ کودک بریزند زیرا علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین های ب و ث هستند به هضم غذا هم کمک می کنند .

· پودر جوانه گندم ، جو پرگ ، بلغور گندم را هم می توانید له کرده و با شکر ، شیر و کمی روغن یا کره بپزید و در حجم کم و در دفعات بیشتر به کودک بدهید .

· در حدود ۱۱ ماهگی می توانید کمی خامه پاستوریزه به سوپ کودک اضافه کنید .

استقلال کودک با غذا خوردن آزاد رشد می کند

والدین باید از تغذیه اجباری کودک خودداری کنند و کودک را هنگام غذا خوردن آزاد بگذارند تا احساس استقلال کودک رشد کند و با احساس رضایت از تغذیه ، از آن لذت ببرد .

همچنین به مادران توصیه می شود غذاهای متنوعی برای کودک تهیه کنند و به او اجازه امتحان تمام غذاها را بدهند تا کودک از بین آنها غذای مورد علاقه خود را انتخاب کند و از تحمیل سلیقه خود در انتخاب غذا به کودک بپرهیزند .

یک برنامه غذایی متعادل شامل غذاهایی می باشد که علاوه بر رفع گرسنگی ، مقدار لازم و کافی از هر یک از عناصر غذایی و مواد مغذی برای وصول به تندرستی کامل را در بر داشته باشد .

یکی از مهمترین راهها برای اطمینان از تأمین نیازمندیهای تغذیه ای کودک ، استفاده از چهار گروه اصلی غذایی شامل : گروه لبنیات ، گروه نان و غلات ، گروه گوشت و تخم مرغ ، حبوبات و مغزها و گروه میوه و سبزی است .

در خصوص اصول تغذیه در کودکان ، توجه مادران را به توصیه های زیر جلب می کنیم :

1. غذای دلخواه کودک را تهیه کنید و اگر به دلائلی کودک میل به غذاخوردن ندارد از یک اسباب بازی مورد علاقه کودک برای تشویق او به غذاخوردن استفاده کنید .

2. مواد غذایی مقوی و مورد نیاز کودک را به غذای او اضافه کنید ( مثل اضافه کردن گوشت گوساله به ماکارونی ) البته این کار باید با احتیاط صورت گیرد ، به طوری که کودک به تدریج به غذای جدید علاقمند شود .

3. برای کم کردن حساسیت کودک نسبت به غذا ، او را در تهیه غذا دخالت دهید ، مانند پختن و مخلوط کردن مواد غذایی با یکدیگر و یا دادن غذا به عروسک و یا حیوانات .

4. فاصله بین وعده های غذایی کودک را کنترل کنید چون کودک گرسنه برای خوردن غذای جدید نسبت به کودکی که در فواصل غذا با خوردن تنقلات سیر شده است ، تمایل بیشتری نشان می دهد ، در ضمن فاصله زمانی دادن تنقلات تا وعده های اصلی غذا ( نهار ، شام ) را نیز کنترل کنید .

5. برای تشویق کودک به غذا خوردن ، از ظرف غذای مخصوص کودک استفاده کنید .

از تغذیه اجباری کودک خودداری کنید . گاهی اوقات به نظر می رسد مادران به هنگام بی اشتهایی کودک نسبت به مسئله رشد و نمو کودک حساس می شوند . آنان در مورد نقش مادری خود احساس ناتوانی می کنند و در نتیجه سطح اضطراب آنان بالا می رود و قادر به اصلاح بی اشتهایی در کودکان نیستند و هنگام غذا دادن به کودک وقتی با امتناع کودک از غذا خوردن مواجه می شوند احساس ناکامی می کنند

 

منبع:mbb1.blogfa

دوشنبه 14/11/1392 - 7:41
كودك

تغذیه کودکان,بد غذایی در کودکان,خواص سبزیجات

 

غز نوزادان از همان بدو تولد طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که خود را در برابر بلعیدن سموم گیاهان یا مثلاً آسیب‌ها و زخم‌های ناشی از خار و تیغ گیاهان محافظت کنند برای همین به طور غریزی سبزیجات سبز رنگ را پس می‌زنند تا خود را محافظت کنند.

 تقریباً در مورد همه‌ی بچه‌ها همین طور است. خوردن سبزیجات برایشان حکم شکنجه را دارد. بهتر است خیلی سرزنششان نکنید چون دست خودشان نیست.

به عقیده‌ی یک روانشناس آمریکایی مغز ما از زمان تولد به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که به طور غریزی سبزیجات سبز رنگ را پس می‌زند.
 
محققان دانشگاه یل آمریکا عکس‌العمل 47 کودک 8 تا 18 سال را در برابر اشیا و مواد غذایی مختلف مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها عکس‌العمل این بچه‌ها را در برابر این اشیا از جمله: گیاهان واقعی (آویشن و غیره)، گیاهان مصنوعی، اشیای پلاستیکی یا فلزی و غیره مورد بررسی قرار دادند.      
 
محققان مشاهده کردند بچه‌ها از لمس کردن گیاهان به طور جدی خودداری می‌کنند و اصلاً طرف آن‌ها نمی‌روند. به عقیده‌ی این محققان بچه‌ها از زمان تولد برای بروز چنین عکس‌العملی برنامه‌ریزی شده‌اند.
 
به گفته‌ی این محققان مغز نوزادان از همان بدو تولد طوری برنامه‌ریزی شده‌اند که خود را در برابر بلعیدن سموم گیاهان یا مثلاً آسیب‌ها و زخم‌های ناشی از خار و تیغ گیاهان محافظت کنند برای همین به طور غریزی سبزیجات سبز رنگ را پس می‌زنند تا خود را محافظت کنند. برای همین است که خیلی از پدر و مادرها برای خوراندن سبزیجاتی مانند لوبیا سبز یا بروکلی و غیره به بچه‌ها یک جنگ تمام‌نشدنی در خانه دارند. اگر شما هم چنین مشکلی دارید و نمی‌توانید میوه و سبزیجات تازه به خورد بچه‌هایتان بدهید خودتان را سرزنش نکنید. به مرور رفتار آن‌ها تغییر می‌کند.

به عقیده‌ی این محققان این عکس‌العمل کودکان در برابر سبزیجات یک استراتژی اشتباه است که با دادن اطلاعات درست از طرف جامعه و خانواده قابل ‌تغییر است. باید به بچه‌ها فهماند که خوردن یا لمس کردن سبزیجات هیچ خطری برای آن‌ها ندارد. برای همین باید دست به کار شوید و از همان ابتدا هر کاری برای علاقه‌مند کردن بچه‌ها به سبزیجات انجام دهید.

 منبع: medisite
 

يکشنبه 13/11/1392 - 8:29
كودك

 

تغذیه نوزادتان را متنوع کنید

 

ایجاد تنوع در تغذیۀ نوزاد حدوداً 4 ماه بعد از اینکه تنها خوراکی اش شیر بود، آغاز می‌شود. حدوداً از پنج یا شش ماهگی،مواد غذایی دیگر را وارد تغذیۀ نوزاد کنید؛ برای شروع از سبزیجات و مکمل‌های شیر استفاده کنید.

عموماً این کار را با غذای صبح و بعد غذای شب شروع می‌کنیم. می‌توانید مواد غذایی مخلوط شده همراه با یک قاشق سوپ را به نوزادتان بدهید. همچنین، می‌توانید مقداری از شیری را که نوزاد با شیشه می‌خورد با پورۀ سبزیجات (خانگی یا صنعتی) جابه‌جا کنید؛ برای این کار می‌توانید 30 میلی گرم پورۀ سبزیجات را جایگزین 30 میلی گرم آب+ شیر خشک کنید. به تدریج، میزان شیر را کم کرده و پوره را جایگزینش کنید تا جایی که مقدار پوره، پنج برابر شیر شود.


حتی اگر به تدریج، میزان شیر مورد نیاز کودک کم شود، تا دو سالگی همچنان به 500 میلی لیتر شیر در روز نیاز دارد.

خوراکی‌های جدید بنابر سن نوزاد

بنابراین، می‌توان با کشف سبزیجات شروع کرد. بنابر یک قاعدۀ کلی، نوزادان کنجکاو به شناخت طعم و مزه‌های جدید هستند و به طور داوطلبانه سبزیجات را می‌پسندند. با این حال، اگر بچه‌‌ای تمایلی به سبزیجات نداشته باشد، می‌توانید سبزی و صیفی جاتی را که کمی شیرین و مطابق میلش هستند، مثل چغندر و هویج، به او بخورانید. البته این سبزیجات باید به خوبی به شکل پوره مخلوط شده و با قاشق یا شیشۀ شیر به کودک داده شوند.

چند هفته بعد، می‌توانید این روند را با کمپوت میوه‌ها (خانگی یا صنعتی) ادامه دهید. همیشه میوه‌های رسیده، پخته شده، مخلوط و بدون شکر در الویت قرار دارند.

حدود هفت یا هشت ماهگی، نوزاد می‌تواند شروع به مزه کردن گوشت یا ماهی کند. توصیه می‌شود که گوشت، مرغ یا ماهی بدون چربی مثل گوشت بره، گاو، گوساله و یا ماهی قزل آلا، ماهی حلوا یا مرلان به دلبندتان بدهید. در حدود ده ماهگی هم می‌توانید تخم مرغ پخته شده را به این لیست اضافه کنید. در نهایت، بعد از 18 ماهگی نوبت به حبوبات می‌رسد.

برای متنوع کردن تغذیه، از چه مواردی باید اجتناب کرد؟

به غذای نوزاد، زیاد چاشنی نزنید. تا جایی که می‌توانید نمک و شکر را محدود کنید. اولاً این کار برای حفظ سلامتی مهم است و در ثانی، با این کار کودک می‌تواند مزۀ تک تک سبزجات و خوراکی‌ها را کشف کند. قبل از هفت، هشت ماهگی به غذای کودک روغن اضافه نکنید.

متنوع کردن تغذیۀ نوزاد را با میوه‌ها شروع نکنید. طبیعتاً او خوراکی‌های شیرین را ترجیح می‌دهد. اگر تغذیه اش را با خوراکی‌های شیرین مثل میوه‌های شیرین شروع کنید، این احتمال وجود دارد که او از خوردن سبزیجات اجتناب کند.

سبزیجات "پر طعم"، سبزیجات سرشار از فیبر و سبزیجات آلرژی زا عبارتند از: کلم، شلغم، پیاز، تره (سبز)، کرفس، نخود فرنگی، گوجه فرنگی، کنگر فرنگی، فلفل دلمه‌ای، بادمجان، جعفری ...؛ این سبزیجات به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. بنابر توصیۀ بسیاری از متخصصان آلرژی، میوه‌هایی نیز که ایجاد آلرژی می‌کنند، مانند: توت فرنگی، کیوی و یا میوه‌های محرک نیز نباید تا قبل از دو سال به کودک داده شوند.

از هویج هم به خاطر یبوست آور بودنش، باید پرهیز کرد.

توصیه‌های ما

سعی کنید پوره‌های سبزیجات را خودتان، بدون نمک درست کنید.

در ابتدا، سبزیجات را و سپس میوه‌ها را یکی یکی به کودکتان بدهید تا بتواند به وضوح مزه و طعم آنچه را که می‌خورد تشخیص دهد و آنها را از هم متمایز کند. بعد از چند هفته، آنها را با هم مخلوط کنید.

اگر خودتان پوره را برای نوزاد آماده می‌کنید، آن را با بخار بپزید، این روش به بهترین شکل ممکن ویتامین‌های مواد غذایی را حفظ می‌کند

منبع:seemorgh.com

شنبه 12/11/1392 - 9:42
كودك


تغذیه کودک,غذا خوردن کودک

معمولا علت خودداری بچه‌ها از خوردن میوه یا برخی غذاها، اصرار بیش از اندازه شماست. اگر فرزندتان میوه نمی‌خورد، او را مجبور یا تهدید نکنید چون در این صورت با مقاومت و لجبازی‌اش مواجه خواهید شد. می‌توانید مقداری از میوه‌های نرم را خوب پوست بکنید و به قطعه‌های ریز تقسیم کنید یا حتی به شکل پوره درآورید.

سپس آنها را با بستنی یا نوشیدنی‌های مورد علاقه فرزندتان یا حتی ماست ترکیب کنید یا از ترکیب آب و پوره میوه‌های مختلف (به همراه ورقه‌های ژلاتین) برای بچه‌ها ژله‌های خانگی سالم یا بستنی‌های یخی تهیه کنید. علاوه بر این، می‌توانید میوه‌های پوست‌کنده را تزیین کنید و جلوی بچه‌ها بگذارید. سپس به کار خود مشغول شوید.
  
در مواردی بچه‌ها از سر کنجکاوی هم که شده، دور از چشم شما سراغ این میوه‌ها خواهند رفت و آنها را خواهند خورد. البته میوه‌ها به تنهایی تامین‌کننده ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن نیستند. سبزی‌های مختلف مورد علاقه بچه‌ها هم می‌توانند بخشی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن آنها را تامین کنند.

نکته مهم دیگر، این است که مصرف خودسرانه مکمل‌های ویتامینی برای بچه‌ها اصلا درست نیست زیرا این مکمل‌ها اثر ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ای که از طریق خوراکی‌های تازه به بدن می‌رسند، ندارند و ممکن است کودک را دچار مشکل دریافت بیش از اندازه ویتامین کنند.

منبع:aftabir.com

پنج شنبه 10/11/1392 - 10:18
تغذیه و تناسب اندام


حجم شیر مادر رابطه ی مستقیمی با تکرر شیردهی دارد و تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر موجب تولید شیر بیشتر می ‌شود.

نیاز مادر شیرده حدود 500 کیلوکالری بیش از دوران قبل از بارداری افزایش پیدا می ‌کند. برای تأمین این مقدار کالری علاوه بر مصرف مواد غذایی مقوی شامل انواع چربی‌ ها و پروتئین، از چربی ‌های ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری نیز استفاده می‌ شود و دریافت کالری ناکافی موجب کاهش تولید شیر می ‌شود.

تعدادی از گیاهان ومواد غذایی با مکانیسم ‌های مختلف و از طریق تحریک غدد تولید شیر باعث افزایش شیر مادران می ‌شوند، كه به شرح زیر می باشند:گیاهانی مانند ریحان، بادام زمینی، ترخون، زیره و رازیانه معطر خاصیت ضد نفخ داشته و با ورود به شیر مادر از دل درد کودک جلوگیری می‌ کنند.

ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودکان است و رازیانه نیز همانند ریحان دارای همان خاصیت به اضافه دارای هورمون ‌های گیاهی است که از طریق تحریک با غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده می‌ شود.

سیاه دانه نیز با خاصیت ضد درد، ضد سرطان، هضم کننده غذا، کاهش دهنده پرفشاری خون باعث افزایش شیر مادران می ‌شود و مصرف روزانه 2 گرم سیاه دانه بلامانع است که بهتر است دانه‌ ها له تا اثر آن ها بیشتر شود. تاکنون عوارض جانبی از سیاه دانه مشاهده نشده و مصرف آن در دوران بارداری توصیه می ‌شود.

مجموعه مواد غذایی موجود در اسفناج برای زیاد کردن شیر بانوان کاملا موثر است.

مصرف دم کرده گل بابونه در ازدیاد شیر بانوان موثر است.

خوردن تخم ترب به اندازه 2 گرم در شبانه روز باعث زیاد کردن شیر می شود.

مصرف شوید و تخم شوید اثر آرام بخش در ناراحتی های عصبی داشته و افزاینده شیر بانوان است.

خوردن لوبیا پخته، به صورت های غذایی زیاد کننده ی شیر بانوان است.

آب هندوانه زیاد کننده شیر بانوان شیرده می باشد.

گندم را بو دهند با دانه های کنجد و نبات، قاووت نموده میل کنند.

آب گوشت تهیه نموده که دارای نخود و لوبیا باشد و مقدار 200 گرم سركه شیره  در آن مخلوط نموده میل کنند.

خوردن کاهو با سرکه شیره در ازدیاد شیر نافع است.

خوردن گرمک موجب ازدیاد شیر است.

ماءالشعیر را با شربت نیلوفر میل نمایند.

خوردن سیب ترشی شیر مادران را زیاد می کند.

خوردن ماش پخته زیاد کننده ی شیر است.

خوردن آب هویج برای ازدیاد شیر مفید است.
 
منبع:webda.mui.ac.ir
چهارشنبه 9/11/1392 - 8:15
كودك

به مغز کودک‌تان غذاهای مقوی بدهید

کره بادام‌ زمینی


بادام زمینی و کره بادام‌زمینی منبع بسیار خوبی از ویتامین E است، یعنی ویتامینی که دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که غشای اعصاب را محافظت می‌کند. علاوه بر این تیامین به مغز و سلول‌های مغزی کمک می‌کند تا از گلوکز برای تولید انرژی استفاده کنند.سعی کنید از موز و کره بادام‌زمینی یک ساندویچ تهیه کنید. یک سیب را حلقه‌حلقه کنید و میان آن کره بادام‌زمینی بریزید. روی سالاد خود یک قاشق کره بادام زمینی بریزید.

غلات کامل:

مغز به طور مداوم به قند نیاز دارد و غلات کامل این ماده را برای مغز مهیا می‌کنند. غلات که دارای فیبر فراوانی هستند کمک می‌کنند تا به طور مداوم و آهسته قند به بدن آزاد شده و همچین به دلیل داشتن ویتامین B برای سلامت سلول‌های عصبی لازم است.غلات را در ابتدای لیست خرید قرار دهید. نان و غلات هم برای کودکان بسیار مفید است. به جای چیپس، به عنوان میان‌وعده به کودک‌تان نان حاوی غلات بدهید.

جو و جوی پوست‌کنده:

جو یکی از آشناترین غلات برای کودکان است که برای مغز بسیار مفید است. جو انرژی مفید و سوخت کافی را برای مغز فراهم می‌کند. جو که دارای فیبر فراوانی است، مغز کودکان را تغذیه می‌کند تا در مدرسه عملکرد بهتری داشته باشد. جو همچنین منبع خوبی از ویتامین E و B، پتاسیم و روی است که بدن کودکان برای انجام عملکرد مغز با ظرفیت کامل به آن نیاز دارد.افزودن میوه‌های خشک و شیر سویا و دارچین به جو به علاوه تکه‌های لیمو و کمی عسل و موز تازه عصرانه یا میان‌وعده مفیدی برای کودکان است

beytooteمنبع

سه شنبه 1/5/1392 - 17:41
كودك

به مغز کودک‌تان غذاهای مقوی بدهید

 

 

آیا دوست دارید کودک‌تان در مدرسه عملکرد بهتری داشته باشد؟ کمی به رژیم غذایی او متمرکز شوید و ببینید در طول روز چه غذاهایی مصرف می‌کند؟

غذای مغذی رشد مغزی کودکان را تقویت می‌کند و به علاوه عملکرد ذهنی، حافظه و تمرکز آن را هم افزایش می‌دهد.

ماهی سالمون :

اسیدهای چرب نظیر آنچه در سالمون یافت می‌شود بهترین منبع امگا3 DHA و EPA است که هر دو برای رشد و عملکرد مغز ضروری است. در واقع مطالعات تازه نشان می‌دهد افرادی که بیشتر از اسیدهای چرب در رژیم غذایی‌شان استفاده می‌کنند ذهن تیزتری داشته و آزمون‌های مهارت‌های ذهنی را بهتر انجام می‌دهند.

اگر چه ماهی‌های تن نیز منبع غنی از امگا3 هستند اما مانند سالمون اسیدچرب ندارند. ماهی تن منبع خوبی از پروتئین‌های لخم است و این ماده در مقایسه با سالمون اسیدچرب کمتری دارد، بنابراین به جای دادن ساندویچ به کودکان، از ماهی سالمون سالادی تهیه کرده و به صورت ساندویچ به آنها بدهید. مخلوط ماهی‌سالمون با کشمش، کرفس خرد شده و هویج بسیار مفید است.

تخم‌مرغ:

پروتئین منبع شناخته شده و غنی پروتئین است اما زرده تخم‌مرغ که دارای کولین فراوانی است به تکامل ذهنی و تقویت حافظه کودکان کمک می‌کند.هرگز کودکان خود را بدون خوردن صبحانه به مدرسه نفرستید و سعی کنید در این صبحانه حتما تخم‌مرغ وجود داشته باشد. حداقل یک شب در هفته، شام، صبحانه بخورید، یعنی تخم‌مرغ آب‌پز و نان تست. به کودکان خود کمتر نیمرو بدهید. سعی کنید بیشتر تخم‌مرغ آب‌پز برای‌شان آماده کنید.

 

beytooteمنبع:
سه شنبه 1/5/1392 - 17:39
كودك

آموزش نام اعضای بدن به کودک

به کودکتان کمک کنید نام اعضای بدنش را بگوید تا پی ببرد چه کسی است و بدنش از چه اجزایی ساخته شده است.

اما کودکان نوپا در حال کشف تمامی اعضای بدنشان - از مو گرفته تا انگشتان پا- هستند. کودکتان در ۲ سالگی احتمالاً می‌تواند به تقریباً ۱۰ عضو متفاوت از بدنش اشاره کند و حتی نام آن‌ها را بگوید. چرا اینقدر شیفتۀ آن‌ها است؟! «همین طور که نوزاد وارد دوران نوپایی می‌شود، به کشف اینکه او در رابطه با دنیای بیرون چه کسی است می‌پردازد؛ و بدن او مبنای مقایسۀ اوست. و اما برخی از فعالیت‌هایی که می‌تواند به او کمک کنند:

  • این لذت را دو چندان کنید. از کودکتان بخواهید که انگشت‌ها یا گوش‌هایش را به شما نشان دهد و بعد از او بخواهید انگشت‌ها و گوش‌های شما را نشان بدهد. او از این بازی مبادله‌ای و از پاسخ‌های درستش بسیار خوشحال می‌شود.
  • پیکاسو شوید: طرح کلی دست و پاهای کودکتان را روی کاغذ بکشید و بعد با همدیگر نام اجزای آن را – مانند شست یا انگشت پا – بگویید.
  • معما بپرسید: اگر کودکتان می‌تواند حرف بزندیک بازی» حدس بزنِ «ساده او را به هیجان می‌آورد. (از او بپرسید که کدام عضو از بدنش به او کمک می‌کند که بدود).
  • بازی‌های قدیمی را فراموش نکنید. هر بازی که به کودک اجازه بدهد انرژی‌اش را بسوزند، بازی خوبی است. بنابراین با تمرکز به روی اعضای بدن بازی کنید. (برای مثال مامان می‌گوید دستانت را تکان بده!) و یا هر دوتان بچرخید؛ این بازی او را برای چرت زدن آماده می‌کند.

منبع: www.parenting.com

سه شنبه 1/5/1392 - 17:27
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته