• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 320
تعداد نظرات : 31
زمان آخرین مطلب : 3611روز قبل
كودك
همه کودکان گریه می‌کنند و این راهی است تا عواملی چون گرسنگی، درد، ترس، خواب‌ و چیزهای دیگری را نشان دهند و با اطرافیان ارتباط برقرار ‌کنند. ولی والدین چگونه باید تشخیص دهند که کودکان‌شان چه می‌گویند؟ اگر کودک کوچک‌تان گریه می‌کند و شما دلیل آن را نمی‌دانید، به فهرست زیر رجوع کنید، به شما کمک خواهد کرد.

 

1. گرسنگی

گرسنگی شاید اولین دلیل گریه کودک شما باشد. اگر علایم گرسنگی را تشخیص دهید، می‌توانید به او قبل از آن‌که گریه کند، غذا دهید. چند نشانه گرسنگی که در نوزادان دیده می‌شود: نق زدن، فشردن لب‌ها، غر زدن (که باعث می‌شود وقتی شما به گونه‌های او دست می‌کشید سرش را به سمت دست‌تان بچرخاند) و گذاشتن دست‌ها در دهان.

2. پوشک کثیف

بعضی از کودکان به محض اینکه پوشک‌شان کثیف می‌شود، با گریه شما را در جریان می‌گذارند، بعضی دیگر می‌توانند پوشک کثیف را برای مدتی تحمل کنند. راه دیگر این است که آن را چک کنید تا اگر احتیاج به تعویض داشت قبل از گریه کودک آن را انجام دهید.

3. احتیاج به خواب

کودکان خوشبخت نیستند؟ هر زمان و مکانی که احتیاج به خواب داشته باشند، می‌توانند به راحتی بخوابند یا حداقل بزرگ‌ترها این‌گونه فکر می‌کنند. در واقع این موضوع برای آن‌ها سخت‌تر از چیزی است که شما فکر می‌کنید. آن‌ها به جای این‌که به شما اشاره کنند، ممکن است نق بزنند یا گریه کنند، به‌خصوص وقتی که واقعا خسته‌ هستند

4.  احتیاج به توجه

کودکان احتیاح دارند که آن‌ها را مدت زیادی در آغوش بگیرید. آن‌ها دوست دارند صورت والدین‌شان را بینند، صدایشان را بشنوند و به ضربان قلب آن‌ها گوش دهند و حتی بوی خاص آن‌ها را کشف کنند. گریه کردن شاید راهی باشد تا آن‌ها را در آغوش بگیرید. ممکن است فکر کنید که با زیاد در آغوش گرفتن کودک‌تان، او را لوس می‌کنید اما در ماه‌های اول این فکر غیر منطقی است. برای این‌که به بازوان‌تان کمی استراحت دهید، می‌توانید او را به کمک آغوشی بغل کنید

5. دل درد (نفخ معده و غیره)

دل دردی که به خاطر نفخ معده باشد می‌تواند منجر به گریه شود. در واقع بیماری که نفخ معده نام دارد منجر به گریه برای حداقل 3 ساعت در روز، 3 روز در هفته و 3 هفته در یک دوره می‌شود. اگر کودک شما اغلب آن‌قدر گریه می‌کند تا صورت‌اش سرخ شود، ممکن است علت‌اش دل درد باشد. بسیاری از والدین به کودکان خود قطره‌های ضد نفخ (که گیاهی است یا از بی‌کربنات سدیم ساخته شده) می‌دهند. از پزشک خود برای مصرف آن اجازه بگیرید. اگر کودک شما بعد از غذا خورن همچنان گریه کرد، ممکن است گریه او ناشی از نفخ معده باشد. اگر شما علت آن را فهمیدید، با کارهای ساده‌ای می‌توانید او را آرام کنید برای مثال او را به پشت بخوابانید، پاهای او را بگیرید و به آرامی بچرخانید.

6. احتیاج به آروغ زدن

آروغ زدن اجباری نیست اما اگر کودک شما پس از غذا خوردن گریه کرد، شاید احتیاج دارد آروغ بزند. کودکان هنگامی که شیر مادر را می‌خورند یا پستانک می‌مکند، هوا را نیز جذب می‌کنند، اگر این هوا خارج نشود ممکن است برای آن‌ها آزار دهنده باشد. تعدادی از کودکان شدیدا از هوایی که در معده آن‌ها وجود دارد، رنج می‌برند در حالی که بعضی دیگر آروغ نمی‌زنند یا احتیاجی به آن ندارند.

7. سرما و گرمای شدید

کودک شما ممکن است اعتراض خود را به سرما با گریه نشان دهد. مانند زمانی که شما لباس او را در می‌آورید تا پوشک‌اش را عوض کنید یا تن او را با آب سرد تمیز می‌کنید. نوزادان احتیاج دارند لباس گرم بپوشند و گرم بمانند اما این گرما نباید شدید باشد. این یک قانون است که آنها تنها به یک لباس بیشتر از شما احتیاح دارند. احتمال این‌که کودکان از گرمای زیاد گریه کنند کمتر از زمانی است که از سرمای زیاد گریه می‌کنند.

8. عوامل کوچک

کودکان ممکن است با چیزهای کوچکی که به سختی مشاهده می‌شوند آزار ببینند، مثل مویی که به دور انگشت پا یا دست‌شان پیچیده و باعث اختلال در گردش خون آن‌ها می‌شود. پزشکان این موقعیت دردآور را «شریان بند مو» می‌نامند و این اولین چیزی است که اگر دلیل گریه کودک مشخص نشود، به آن رجوع می‌کنند. تعدادی از کودکان به چیزهایی چون برچسب‌های لباس یا پارچه حساس‌اند و می‌توانند نسبت به موقعیتی که در آن قرار می‌گیرند یا شیشه شیری که شما به دستش می‌دهید، حساس باشند.

9. دندان در آوردن

دندان درآوردن، یعنی زمانی که دندان لثه را پاره می‌کند، می‌تواند دردناک باشد. بعضی از کودکان بیشتر درد می‌کشند اما همه آن‌ها در این فرآیند گریه می‌کنند. اگر کودک شما درد می‌کشد و شما علت آن را نمی‌دانید، لثه‌های او را با دست لمس کنید. در این صورت ممکن است از کشف دندانی زیر لثه کودک‌تان شگفت‌زده شوید. معمولا اولین دندان بین 4 تا 7 ماهگی رشد می‌کند اما می‌تواند زودتر نیز باشد.

10. محرک‌های اطراف

کودکان از محرک‌های جهان اطراف‌شان یاد می‌گیرند، اما گاهی برایشان سخت است تا همه آن‌ها را بپذیرند؛ مثل چراغ، صداها و زیاد بغل کردن‌شان توسط غریبه‌ها. گریه کردن شاید راهی است برای کودک‌تان که می‌گوید: «کافی است». بسیاری از نوزادان از قنداق شدن لذت می‌برند. این عمل به آن‌ها احساس امنیت می‌دهد. اگر کودک شما آن‌قدر بزرگ شده که احتیاجی به بغل کردن زیاد ندارد یا از آن لذت نمی‌برد، او را به جایی آرام ببرید و به او اجازه دهید تا این بحران را پشت سر بگذارد.

11. تحرک بیشت

یک کودک ممکن است به بیرون رفتن علاقه داشته باشد و مشتاق باشد تا جهان اطراف‌اش را ببیند. گاهی تنها راه جلوگیری از گریه کردن او، تحرک است، اگرچه می‌تواند برای شما خسته‌کننده باشد. سعی کنید از قنداق، آغوشی یا کوله‌پشتی استفاده کنید. فعالیت‌های گوناگونی را برای او ترتیب دهید. به والدین و کودکان دیگر ملحق شوید. به مکان‌های مورد علاقه او بروید که ممکن است پارک همیشگی، موزه کودک یا باغ وحش باشد.

12. احساس ناخوشایند

اگر شما نسبت به احتیاج‌های اساسی کودک خود آگاهی یافتید و شرایط لازم را برای آسایش‌اش فراهم کردید و او همچنان گریه می‌کند، ممکن است گریه او دلیل دیگری داشته باشد. در این صورت بهتر است دمای بدن او را اندازه بگیرید تا اگر تب دارد یا از بیماری دیگری رنج می‌برد سریع برای درمان او اقدام کنید.

چه کاری باید انجام دهید اگر هنوز کودک شما گریه می‌کند

معده درد؟ چک شد. پوشک؟ چک شد تب؟ چک شد. پس چرا او هنوز گریه می‌کند؟ کودکان برای گریه‌شان دلایل خود را دارند و گاهی عاقل‌ترین والدین نیز نمی‌توانند دلیل آن را درک کنند. کودک قادر نیست که بگوید مشکل‌اش چیست، بنابراین بهتر است شرایط لازم را برای او فراهم کنید حتی اگر نمی‌دانید مشکل او چیست.

جمعه 22/1/1393 - 15:7
كودك

بررسی ها نشان داده که بهترین ورزش برای کودکان بازی است و کودکانی که به اندازه کافی ورزش می کنند بهتر می خوابند. کودکانی که به اندازه کافی و مناسب بازی می کنند وضعیت جسمی بهتری داشته- بهتر می خوابند و حتی از نظر روحی نیز کمتر دچار مشکل و اختلال می شوند.

بررسی ها نشان داده که بهترین ورزش برای کودکان بازی است و کودکانی که به اندازه کافی ورزش می کنند بهتر می خوابند.


کودکانی که به اندازه کافی و مناسب بازی می کنند وضعیت جسمی بهتری داشته- بهتر می خوابند و حتی از نظر روحی نیز کمتر دچار مشکل و اختلال می شوند.

 

به عقیده کارشناسان ورزش برای کودکان و حتی نوجوانان می تواند شامل بازیهایی نظیر فوتبال – شنا- دوچرخه سواری و دویدن است زیرا در این ورزش ها سه  رکن اصلی که شامل قدرت تحمل بدن است در دویدن و انعطاف پذیری و کشش در انواع بازی ها تقویت می شود.

 

شاید به همین دلیل  بزرگسالان با یک دقیقه دویدن ضربان قلبی به مراتب سریعتر داشته باشند و تنفس شان دچار مشکل شود اما کودکان به دلیل عادت به دویدن و بازی دچار چنین مشکلاتی نمی شوند  .

 

با توجه به آمار کودکان به طور متوسط روزانه 3 ساعت تلویزیون تماشا می کنند . اما مقدار ورزش توصیه شده برای آنها در قبال این 3 ساعت 5 ساعت می باشد که از این 5 ساعت باید حداقل 5/1 ساعت آن شامل حرکات سریع در راه رفتن و پیاده روی باشد تا تمام عضلات و ماهیچه ها را درگیر کند.

 

برای رسیدن به این منظور نباید فعالیتها و بازیهای سالم کودکان را محدود کرد. زیرا با این کار انرژی آنها تخلیه نمی شود و دچار انواع مشکلات جسمی و روحی خواهند شد.

جمعه 22/1/1393 - 15:2
بیماری ها

* پیش بینی سرطان سینه :
در سالهای اخیر درصد افرادی که به سرطان سینه مبتلا می شوند کاهش یافته است به دلیل اینکه سطح آگاهی افراد نسبت به سابق رشد داشته است و این بیماری زود و در همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود ،قبل از اینکه پیشرفت زیادی داشته باشد؛ زیرا هنگامی که بیماری پیشرفت زیادی داشته باشد متخصصان وارد مراحل  جراحی می شوند تا مانع پیشرفت بیماری شوند.


با معاینه هایی که به خانم ها و در منزل آموزش داده می شود می توانند به سادگی علائم اولیه این بیماری را بشناسند و جلوگیری کنند.
* مصرف الکل و مواد مخدر باعث تحریک سرطان سینه می شود و سرعت تکثیر غدد سرطانی این بیماری را تسریع می بخشد.


* توصیه می شود اولین بارداری تان تا  سن 25 سالگی باشد زیرا افرادی که سن بارداریشان تا 25 سال باشد کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند .
 * به نوزاد خود شیر بدهید ؛ بسیاری از مادران به کودکان خود شیر نمی دهند ، یکی از موارد پیشگیری از سرطان سینه شیر دهی مادران می باشد .


 * بر حسب سن و شرایط سلامتی و فیزیکی که دارید یک ورزش مناسب را انتخاب کنید و این ورزش را ادامه دهید تا اینکه بتوانید با ورزش  کردن مانع از سرطان شوید .


 * هنگامی که به سن یائسگی می رسید مدام به دنبال قرص و داروهای هورمونی نباشید زیرا داروهای هورمونی گاهی میتوانند باعث تغییر فیزیولوژیک بدن شوند.


* بعد از سن 40 سالگی هر دو سال یک بار تست مامو گرافی بدهید ، یکی از مطمئن ترین روش های برای تشخیص سرطان سینه،تست مامو گرافی می باشد .
منبع:seemorgh.com

 

 

پنج شنبه 21/1/1393 - 10:29
بیماری ها
درد زخم معده به‌ علت تماس اسید معده با منطقه آسیب، ایجاد می‌شود.  درد زخم معده از یک ساعت بعد از غذا خوردن شروع می‌شود و تا ساعت‌ها ادامه پیدا کند همچنین شب‌ها شعله‌ور شده و می‌تواند فرد را از خواب بیدار کند. درد زخم معده در زمان خالی بودن معده بدتر می‌شود لذا باید از گرسنگی اجتناب کرد. زخم معده می‌تواند برای مدتی فروکش کند ولی بعد از چند هفته علائم زخم معده برمی‌گردد لذا حتما باید برای درمان زخم معده به پزشک مراجعه کرد.

علائم زخم معده و نشانه های آن در موارد کمتر :
* بالا آوردن خون، که با رنگ قرمز یا سیاه مشخص می‌شود.
* وجود خون تیره رنگ در مدفوع یا قیری شدن مدفوع
* حالت تهوع یا استفراغ
* کاهش وزن بدون دلیل
* تغییر اشتها که فرد باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند. البته باید دقت داشت که هر دردی زخم معده نیست. مهم‌ترین بیماری که علائم مشابه زخم معده دارد حمله قلبی است لذا از خود درمانی جدا بپرهیزید.

 

تشخیص زخم معده,آندوسکوپی

در روش آندوسکوپی، پزشک توسط لوله باریکی که از دهان وارد معده شما می‌کند و داخل معده را می بیند

 پزشک برای تشخیص زخم معده از آندوسکوپی استفاده می‌کند. در روش آندوسکوپی، پزشک توسط لوله باریکی که از دهان وارد معده شما می‌کند و سر آن نور است، داخل معده را می‌بیند و ممکن است از لایه داخلی معده، نمونه‌برداری کند (یعنی تکه‌ای بردارد) تا وجود هلیکوباکترپیلوری را بررسی کند. آزمایش خون و آزمایش تنفس نیز برای تشخیص هلیکوباکترپیلوری به‌کار می‌روند.

معمولا در افراد جوان‌ اگر علامت‌هایی مانند کاهش وزن، کم‌خونی، استفراغ و احساس‌ گیر کردن غذا وجود نداشته باشد و فقط درد معده داشته باشند، باید از آنها آزمایش خون و تست تنفسی برای میکروب هلیکوباکتر گرفته شود و درصورت اثبات آن، درمان شوند. ولی در افرادی که بالای 40سال دارند یا دچار کم‌ خونی، تهوع و استفراغ هستند یا احساس گیر کردن غذا دارند حتماً باید آندوسکوپی انجام شود چون سرطان معده در کشور ما شایع است.

درمان زخم معده
اگر مبتلا به باکتری هلیکوباکتر‌پیلوری باشید حتما باید درمان آنتی‌بیوتیکی چند دارویی برای مدت دو‌ماه استفاده کنید. همچنین داروهای کاهش‌دهنده اسید معده مانند رانیتیدین، فاموتیدین، امپرازول و... به کاهش درد معده کمک می‌کند. اگر زخم معده خونریزی شدید داشته باشد، ممکن است آندوسکوپی برای سوزاندن زخم و کاهش خونریزی لازم باشد. اگر خونریزی با آندوسکوپی کنترل نشود یا سوراخ‌شدگی زخم رخ دهد، آنگاه جراحی مورد نیاز خواهد بود.

زمان مراجعه به پزشک
زخم پپتیک، زخمی نیست که شما بتوانید به تنهایی و بدون مراجعه به پزشک آن را درمان کنید. اگرچه داروهای بلوکه‌کننده اسید و آنتی‌اسیدها، درد را تسکین می‌دهند اما این بهبودی، کوتاه‌مدت است. چنانچه علائم یا نشانه‌هایی از زخم معده مشاهده کردید، برای درمان زخم معده حتما به پزشک مراجعه کنید. و از طرف دیگر درد معده شما ممکن است نشانه بیماری خطرناک دیگری مثل حمله قلبی باشد، پس اگر با درد معده به پزشک مراجعه کردید و او برایتان نوار قلب درخواست کرد تعجب نکنید. 

خطر زخم معده
بیشتر کسانی که زخم معده دارند، فقط درد معده دارند. برخی افراد هم هیچ نوع علامتی ندارند. زخم‌ها باعث ایجاد سایر مشکلات جسمی هم می‌شوند؛ گاهی اوقات خونریزی می‌کنند. اگر زخم‌ها خیلی عمیق شوند، می‌توانند دیواره معده را سوراخ کنند. همچنین زخم‌ها می‌توانند باعث انسداد معده شوند یعنی از عبور غذا در معده جلوگیری کنند که در این حالت، تهوع، استفراغ و کاهش وزن دیده می‌شود.

 

درصورت مشاهده علائم هشداردهنده زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
1- استفراغ خونی


2- بالا آوردن غذایی که چند ساعت یا چند روز قبل خورده شده است.


3- احساس سرما یا مرطوب بودن پوست


4- احساس ضعف یا سرگیجه غیرعادی


5- مدفوع خونی (خون ممکن است مدفوع شما را سیاه رنگ یا قیری‌شکل کند)


6- احساس تهوع مداوم یا استفراغ کردن مکرر


7- احساس درد شدید و ناگهانی


8- کاهش وزن پایدار


9- با مصرف دارو، دردتان کم نشود.


10- درد به قسمت پشت بدن کشیده شود.

 

زخم معده,زخم پپتیک

اگر زخم معده دارید سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید

 

اگر زخم معده دارید حتما موارد زیر را رعایت کنید:
1- تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهید تا معده شما خالی نماند.

 

2- آهسته غذا بخورید و آن را کامل بجوید.

 

3- از مصرف گوشت و ماهی دودی و نمک سود شده همچنین انواع شور و آجیل‌های پر نمک بپرهیزید.


4- مصرف چای و قهوه و نوشیدنی‌های گازدار را کاهش دهید.


5- سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید.


6- با آرامش غذا بخورید و از استرس پرهیز کنید.


7- افسردگی، ناراحتی و استرس را از خود دور کنید و فقط بخندید. پس بروید به سوی خنده درمانی!


8- هیچ‌گاه سرخود از آسپیرین یا مسکن‌های مانند بروفن استفاده نکنید. در دردهای معمولی می‌توانید استامینوفن مصرف کنید.


9- توصیه شده است که مبتلایان به این بیماری از مصرف وعده غذایی حجیم قبل از خواب اجتناب کنند.


10- در گذشته شیر غذای مهمی ‌در درمان زخم معده محسوب می‌شد، علت مصرف آن این بوده است که تصور می‌شد شیر باعث خنثی‌سازی محتویات معده می‌شود اما ثابت شده به‌علت اینکه محتوی کلسیم و پروتئین شیر بالاست، یک تحریک‌کننده قوی ترشح اسید معده است. به همین دلیل مصرف متناوب و مکرر شیر برای درمان زخم‌ معده توصیه نمی‌شود.


11- از قاشق و چنگال دیگران استفاده نکنید، از لیوان دیگران آب نخورید.


12- مواد غذایی مفید برای زخم معده شامل:
عسل، بادام، موز، شیرین بیان، نعناع، بابونه


13- مواد غذایی غیرمجاز در زخم معده شامل:
شیر، خامه، شیر کاکائو، قهوه، چایی، انواع نوشابه‌ها، الکل، غذاهای ادویه‌دار خصوصا فلفل، غذاهای پرچرب مثل آبگوشت، سبزیجات نفاخ مانند کلم، ترب، تربچه، خیار، شلغم، پیاز و پیازچه، میوه‌های نفاخ مانند هندوانه، گیلاس، گوجه سبز، هلو، چغاله بادام و زیتون میوه‌های ترش مانند پرتقال و نارنگی.
منبع: hamshahrionline.ir

پنج شنبه 21/1/1393 - 10:12
تغذیه و تناسب اندام

کم‌کاری تیرویید
اگر تیرویید (غده پروانه‌ای شکلی که جلوی گردن قرار دارد)، به اندازه کافی هورمون تیروییدی تولید نکند، احتمالا احساس خستگی، ضعف و سرما خواهید کرد و اضافه وزن پیدا می‌کنید. اگر هورمون تیرویید کافی نباشد، سوخت‌وساز در بدن کند می‌شود و احتمال بالا رفتن وزن افزایش پیدا می‌کند. حتی اگر کارکرد تیرویید در حد پایینی دامنه طبیعی باشد، ممکن است افزایش وزن به‌وجود آید. معمولا درمان کم‌کاری تیرویید باعث از بین رفتن این اضافه وزن خواهد شد.

داروهای کورتونی
داروهای ضدالتهابی استروییدی (داروهای کورتونی) مانند پردنیزولون به دلیل اثرشان در افزایش‌ وزن مشهور هستند. تجمع مایع در بدن و افزایش اشتها دلایل اصلی افزایش وزن با مصرف این داروهاست، اما این عارضه جانبی آنها به دوز دارو و مدت زمان مصرف بستگی دارد. در برخی مصرف‌کنندگان داروهای استروییدی به‌طور گذرا چربی‌های بدن جابجا و در مناطقی مانند صورت، پشت گردن و شکم جمع می‌شود. 

قرص‌های ضدبارداری
برخلاف عقیده رایج، قرص‌های ضدبارداری ترکیبی (استروژن و پروژسترون) باعث افزایش وزن در درازمدت نمی‌شوند. گاهی برخی از زنانی که قرص‌های ترکیبی مصرف می‌کنند، مقداری اضافه وزن پیدا می‌کنند اما این افزایش وزن به تجمع مایع در بدن مربوط می شود و معمولا کوتاه‌ مدت است. اگر هنوز هم در این‌باره نگران هستید، با پزشکتان مشورت کنید.
 

کوشینگ
افزایش وزن، علامت شایع نشانگان کوشینگ است. نشانگان کوشینگ گاهی به دلیل مصرف داروهای استروییدی برای بیماری‌هایی مانند آسم، آرتریت یا لوپوس بروز می‌كند. همچنین این نشانگان ممکن است در نتیجه تولید بیش از حد هورمون کورتیزول به‌وسیله غده فوق‌کلیه یا به توموری مربوط باشد که این هورمون را می‌سازد. تجمع چربی به این دلیل بیش از همه در صورت، گردن، بخش بالایی پشت و دور کمر خواهد بود.

بعضی داروهای اعصاب
یک عارضه جانبی برخی از داروهای ضدافسردگی، افزایش وزن است، بنابراین اگر فکر می‌کنید داروی ضدافسردگی‌تان باعث چاقی‌تان شده، با پزشك درباره تغییر برنامه درمانی‌ مشورت کنید اما هرگز خودسرانه داروهایتان را تغییر ندهید. برخی افراد هم پس از مدتی مصرف داروی ضدافسردگی، به علت اینکه حالشان بهتر و اشتهایشان بیشتر می‌شود، وزن اضافه می‌کنند. خود افسردگی نیز ممکن است باعث تغییرات وزن شود.

از میان داروهای اعصاب و روان، برخی داروهای دیگر نیز افزایش وزن را به دنبال دارند؛ مثلا داروهای ضدروان‌پریشی که برای درمان اسکیزوفرنی و اختلال‌ دوقطبی به‌کار می‌روند و همین‌طور داروهای ضدمیگرن، ضدتشنج، ضدفشارخون و ضددیابت.

 

کم‌کاری تیرویید, رژیم لاغری, راههای کاهش وزن

استرس
در زمان استرس میزان ترشح کورتیزول یا «هورمون استرس» در بدن افزایش می‌یابد و اشتها را زیاد می‌کند. علاوه بر این ممکن است برای تسکین خودتان هنگام استرس به خوردن غذاهای پرکالری روی بیاورید. ترکیب این دو عامل زمینه را برای افزایش وزن فراهم می‌كند.

پنج قاعده دارویی
اگر مصرف داروی خاصی باعث افزایش وزنتان شده است، به قواعد زیر توجه داشته باشید: 

قاعده اول: بدون مشاوره با پزشك مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید زیرا این دارو ممکن است برای حفظ سلامت ضروری باشد.
 
قاعده دوم: خودتان را با دیگر افرادی که همین دارو را مصرف می‌کنند، مقایسه نکنید. عوارض جانبی یک دارو در همه افراد به یک شکل ظهور نمی‌کند. اگر دارویی باعث افزایش وزن در فردی شده باشد، لزوما این اثر را در شما ندارد. با پزشكتان در این باره مشورت کنید.


قاعده سوم: اگر افزایش وزن شما ناشی از تجمع مایع در بدن بود، نگران نباشید زیرا این افزایش وزن دائمی نیست. هنگامی که مصرف دارو را به پایان برسانید یا بیماری‌تان کنترل شود، پف‌کردگی ناشی از تجمع مایع فروکش می‌کند. در طول این مدت از یک رژیم غذایی کم‌نمک پیروی کنید.

قاعده چهارم: با پزشك درباره داروی دیگری که به عنوان جایگزین می‌توانید مصرف کنید، مشورت کنید. در بسیاری از موارد پزشکتان می‌تواند داروی دیگری را برای شما تجویز کند که این عارضه جانبی را نداشته باشد.

قاعده پنجم: اگر افزایش وزنتان ناشی از کاهش میزان سوخت‌وساز در بدن به علت یک بیماری یا مصرف داروست، باید سعی کنید با ورزش سرعت سوخت‌وساز را بالا ببرید.
منبع:salamatiran.co
پنج شنبه 21/1/1393 - 10:4
كودك
از تنقلات تا اسباب‌بازی
بچه‌های کوچک که به تازگی خزیدن را شروع کرده‌اند یا بچه‌های نوپایی که به تازگی چند قدمی برمی‌دارند بیشترین بچه‌هایی هستند که در معرض چنین خطری هستند چون آن‌ها کنجکاو‌تر و در عین حال نا‌آگاه‌ترند و ممکن است به خودشان صدمه بیشتری بزنند آجیل و به خصوص بادام زمینی، دانه‌های برشته غلات، تکه‌های میوه و هسته آن‌ها، آبنبات، ذرت، تخمه آفتابگردان و هندوانه، اسباب‌بازی‌های کوچک، اجسام گرد و براق از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین اجسام هستند که باید مراقب بود همیشه دور از دسترس بچه‌ها باشد.
علائم و نشانه‌ها
علائم ورود جسم خارجی به مجاری تنفسی در 3 مرحله دیده می‌شود. مرحله اول سرفه‌های شدید، گریه و ضعف کودک، کبود شدن و حالت تهوع است اما شاید بعد از چند دقیقه بهبود موقتی ناشی از توقف سرفه‌ها به علت خستگی بیمار دیده شود که بسیار گول زننده و خطرناک است و  ممکن است اطرافیان تصور کنند خطر رفع شده است و در آخر به وجود آمدن عوارض تنگی نفس، عفونت و سایر عوارض.
اولین قدم
در اولین برخورد با چنین مشکلی شناخت سریع نوع انسداد و اقدامات فوری در نجات کودک بسیار موثر است. انسداد ناشی از جسم خارجی در اکثر موارد ناقص است و مقداری راه برای گذر هوا وجود دارد و خیلی کم پیش می‌آید که انسداد کامل در مجاری تنفس اتفاق بیفتد ولی باید بدانید که هرکدام از این دو نوع، علائم و نشانه‌های خود را دارند و نوع برخورد با هرکدام از آن‌ها متفاوت است پس قبل از هر نوع اقدامی باید خوب بررسی کنید که با چه انسدادی طرف هستید.
اگر بچه بالای یک سال بود
اگر بچه هوشیار بود به او بگویید که بایستد ۵ فشار محکم به ناحیه پایین جناغ سینه وارد کنید. ممکن است این کار تا 10 بار تکرار شود. اگر هوشیار نبود و روی زمین دراز کشیده بود باید با قرار دادن 2 دست روی ناحیه زیر جناغ ۵ فشار محکم به سمت داخل و بالا وارد کرد و سپس دهان را بررسی کنید و جسم خارجی را نگاه کنید.
 چه کار باید بکنیم؟
 قبل از هر کاری با مراکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید چون ممکن است خودتان وارد عمل شوید و موفق نشوید و زمان را هم از دست بدهید.  اگر بچه این قدر کوچک نیست که می‌فهمد سرفه کردن چیست و توانایی سرفه کردن دارد ضمن مراقبت دقیق، او را تشویق به سرفه کنید ولی اگر بچه کوچک‌تر از آن است که بشود چنین درخواستی از او کرد یا در صورت تشدید اختلال تنفس، گرفتگی صدا و کاهش هوشیاری باید چند کار مهم انجام دهید. اول به داخل دهان کودک نگاه کنید و با پایین کشیدن لب و زبان جسمی که در گلویش گیر کرده را خیلی سریع بیرون بیاورید البته قبل از این‌که چنین کاری را انجام دهید باید به خوبی بر خودتان مسلط شوید و این کار را در عین سرعت و دقت انجام دهید. هرگز نباید بدون دیدن جسم خارجی انگشت را وارد دهان بچه کرد چون ممکن است با پایین رفتن جسم خارجی انسداد ناقص را به انسداد کامل تبدیل کنید و اوضاع را وخیم‌تر از آنچه هست کنید.
خارج کردن جسم خارجی از گلوی بچه زیر یک سال سخت‌تر و نفس‌گیر است و اگر اطمینان به نفس کافی را ندارید دست به هیچ اقدام عملی نزنید اما اگر دست به کار شدید طبق اشکال زیر اقدام کنید.

 گیرکردن اجسام در گلوی بچه

  مرحله اول
در صورت مشاهده جسم خارجی باید آن رابا رد کردن انگشت نشانه از کنار جسم و سپس خم کردن انگشت بااحتیاط خارج کرد.

 گیرکردن اجسام در گلوی بچه

  مرحله دوم
در صورت عدم مشاهده جسم خارجی برای کودک زیر یک سال مطابق اشکال زیر کودک را نگه داشته ابتدا با قسمت نرم پایین شست ۵ ضربه به پشت (شکل ۲) و سپس ۵ بار فشار ناحیه پایین جناغ سینه با دو انگشت۴و۳ (شکل ۳) انجام می‌شود و سپس داخل دهان کودک را مطابق شکل ۱ بررسی کرده و جسم را خارج کنید.

 گیرکردن اجسام در گلوی بچه

  مرحله سوم
در صورت عدم برقراری تنفس باید تهویه تنفسی برای کودک با تنفس دهان به دهان انجام شود و در صورت لزوم مراحل فوق تکرار شود. این مراحل تا خارج شدن جسم خارجی یا رسیدن نیروی امداد ادامه پیدا می‌کند.

منبع:shahrzadpress.com

چهارشنبه 20/1/1393 - 15:59
كودك

 

آنچه پرستار کودک باید بداند

 

بهتر است برای پرستار بچه فهرستی از بایدها و نبایدها و اقدامات لازم تهیه شود و قبل از خروج مادر و پدر از خانه این موارد با پرستار بچه مرور شود. اگر خودتان چنین فهرستی تهیه نکرده اید می توانید از نمونه زیر استفاده کنید.

 

مطمئن باشید که آنها را مفید خواهید یافت به خصوص اگر مدت زمان زیادی دور از خانه و کودک تان به سر ببرید.

 

۱) نخست باید اطمینان یابید که فرم اطلاعات ضروری را در کنار تلفن نصب کرده اید. اگر این کار را نکرده اید هم اکنون انجام دهید و شماره تلفنی را که می توان در هنگام دور بودن از خانه با شما تماس گرفت نیز در آن یادداشت کنید. همچنین، شماره تلفن دوست، همسایه، فامیل یا هر آشنایی که می تواند در صورت بروز پیشامد غیرمنتظره به شما کمک کند در آن فرم بنویسید. به پرستار بچه این نکته را حتما گوشزد کنید که هنگام بروز سانحه، پیش از هر چیز، کمک بخواهد و تنها بعد از آن، موضوع را به شما اطلاع دهد، به او این اطمینان را بدهید که حتی اگر بی مورد هم در خواست کمک کرد، هیچ مشکلی پیش نمی آید و بهتر از این است که بی جهت خطر کند و اقدامی انجام ندهد.

 

۲) اطلاعات لازم در مورد بیمه درمانی خود را در محل مشخصی بگذارید تا در صورتی که که کودک نیاز به رسیدگی فوری پزشکی داشت، از آنها استفاده شود اگر کودک تان دچار هرگونه بیماری سابقه دار و مزمنی است یا حساسیت دارد این اطلاعات را هم به فرم پیوست کنید، زیرا ممکن است در درمان کودک موثر باشد.

 

۳) پرستار بچه را از همه بیماری های کودک آگاه کنید و نیز درباره هر دارویی که در حال حاضر مصرف می کند به او توضیح کامل دهید. باید پرستار بچه را به خوبی با طرز دارو دادن به کودک آشنا کنید، بهتر است این اطلاعات را در جایی یادداشت و به پرستار بچه ارایه کنید: جای دارو، زمان دارو هر دارو، مقداری که باید از هر دارو داده شود. در صورت امکان، خودتان نحوه دادن دارو را به او نشان دهید و از او بخواهید حتما بنویسد که در هر بار، در چه زمانی، از چه دارویی، به چه مقداری به بچه داده است.

 

۴) ببینید آیا پرستار بچه با کمک های اولیه آشنایی دارد یا خیر. در صورت لزوم مقدمات این کمک را با او مرور کنید و به او محل نگهداری کتاب و جعبه کمک های اولیه را نشان دهید. صفحات مربوط به راهنمای اقدامات فوریتی را از کتاب جدا کنید و در محل مناسبی روی دیوار نصب کنید. حتما سریع ترین راه رسیدن به بیمارستان را به او نشان دهید.

 

۵) تک تک اتاق های خانه را به پرستار نشان دهید وی باید از محل این اقلام آگاه باشد: تلفن، فیوز برق، چراغ قوه، کلیدچراغ ها و محل های خطرناک احتمالی در خانه

 

۶) توصیه های ایمنی در مورد آتش سوزی را با پرستار بچه مرور کنید. محل کپسول آتش نشانی و طرز کار با آن را به او یاد بدهید. همچنین به او توضیح دهید که درمواقع اضطراری، بهترین راه خروج از خانه کدام است. همچنین در خارج از خانه محلی را مشخص کنید تا پس از بروز حادثه؛ همگی همدیگر را در آنجا ملاقات کنند. باید از این موضوع اطمینان یابید که پرستار بچه به درستی می داند چگونه با مرکز آتش نشانی تماس بگیرد و چگونه کودک را از خانه دچار حریق به سرعت خارج سازد.

 

۷) به پرستار بچه اقدامات لازم برای محافظت ازخانه در برابر دزدان و مهاجران احتمالی را توضیح دهید. اگر سیستم دزدگیر دارید، باید او را با طرز کار آن آشنا باشد. همچنین باید چگونگی پاسخ دادن به تلفن و زنگ در را نیز بداند. اگر منتظر تلفن یا دریافت بسته یا ملاقاتی هستید، حتما آن را به اطلاع پرستار بچه برسانید.

 

۸) اگر قرار است پرستار بچه، کودک را به حمام ببرد، نکات ایمنی حمام را با او مرور کنید.

 

۹) به پرستار بچه، چگونگی استفاده از وسایل خانه را آموزش دهید و اگر استفاده از وسیله ای مجاز نیست، حتما این موضوع را به اطلاع او برسانید.

 

۱۰) اگر قرار است بیش از یک روز یا یک شب بیرون از خانه باشید، ترتیبی دهید تا فرد دیگری مانند فامیل یا همسایه، به خانه تان سر بزند و بر کار پرستار بچه نظارت کند.

 

منبع: سلامتیران

چهارشنبه 20/1/1393 - 15:52
كودك

 

 

پیشگیری از نفخ در نوزادان

 

نفخ کودک شیرخوار به هنگام خوردن شیر مشکل شایعی است که اغلب با گریه های بی امان کودک و نگرانی مادر همراه است. دراین مطلب به نقل از « ReadersDigest» به چند نکته درباره پیشگیری از این ناراحتی اشاره کرده ایم که امیدواریم مطالعه آن برای مادران مفید باشد.

 

مادران توجه داشته باشند، دهان نوزاد کاملا به انتهای سینه یا پستانک شیشه بچسبد.

 

به هنگام شیردادن، شیشه را به گونه ای در دهان نوزاد قرار دهید که هوا وارد دهانش نشود، برای این کار بهتر است شیشه شیر را در حالتی که نوزاد در بغل شما دراز کشیده است، طوری قرار دهید که زاویه ۳۰ تا ۴۰ درجه با دهان نوزاد داشته باشد (شیشه شیر را مستقیم در داخل دهانش قرار ندهید).

 

مادرانی که از شیر خودشان برای تغذیه کودک استفاده می کنند از مصرف غذاهای نفخ دار مانند نوشیدنی های حاوی کافئین، میوه های مرکباتی شکلات، سیر، پیاز و برخی از فرآورده های لبنیات تا حد امکان بپرهیزند.

 

به مقدار کم به کودک شیر دهید و دفعات شیر دادن را اضافه کنید.

 

پس از شیردادن، کودک را به مدت نیم ساعت به صورت ایستاده در زاویه ۴۵ درجه نگه دارید.

 

از مکیدن طولانی مدت پستانک یا شیشه شیر خالی جلوگیری کنید.

 

بدون هیچ تاخیری به گریه های کودک توجه کنید.آروغ زدن کودک هنگام و پس از شیرخوردن بسیار مهم است.

 

شکم نوزاد را ماساژ دهید.

 

نوزاد را خم کنید تا روی شکم فشار بیاید.

 

نوزاد را روی شکم بخوابانید و غلت دهید.

 


منبع:روزنامه خراسان

شنبه 24/12/1392 - 10:43
كودك

 

چرا به نوزاد آب قند ندهم

 

محققان توصیه می کنند حتی اگر کودکتان دل درد داشت نیز به او آب قند ندهید،چرا؟آب قند در افزایش وزن نوزاد نقشی ندارد؛ اگرچه ممکن است موقتاً جلوی گریه نوزاد گرسنه را بگیرد. نوزادانی که فقط شیر مادر می‌خورند افزایش وزن بهتری نسبت به نوزادانی که همراه شیرمادر آب قند هم می‌خورند، دارند.

اگر به مدت طولانی به نوزاد خود آب‌قند بدهید چهره نوزاد شما به ظاهر، اصطلاحاً «تپل» می‌شود. اما این گونه‌های پف‌آلود نه تنها دلیل سلامت نوزاد نیست بلکه نشان از سوءتغذیه او دارد و همچنین این نوزادان معمولاً در قسمت سرین و پاها دچار سوختگی می‌شوند.

آب قند به دلیل شیرینی جلوی اشتهای نوزاد را می‌گیرد و ممکن است نوزاد شیرینی آب قند را به شیرینی شیر مادر ترجیح داده و از خوردن شیرمادر امتناع کند.

علاوه بر این چون آب قند معمولاً با شیشه و پستانک به نوزاد داده می‌شود، ممکن است نوزاد راحت‌طلب سرپستانک را به زحمت مکیدن سینه مادر ترجیح دهد. نیز برخلاف تصور برخی، آب قند هم باعث افزایش زردی نوزاد زرد و هم باعث افزایش نفخ و دل درد او خواهد شد.

 

منبع:noorsabet.com

پنج شنبه 8/12/1392 - 15:53
كودك

رشد کودک,رشد جنین,زایمان زودرس

 یكی از عوامل اصلی تعیین‌كننده رشد سالم كودك، تغذیه مادر هنگام بارداری و رشد جنین تا پایان زمان بارداری است. در همین راستا وزن هنگام تولد یكی از حساس‌ترین و رایج‌ترین شاخص‌های بهداشتی برای ارزیابی نوزادان و شاخص سلامت نوزاد است. اختلالات رشد در این دوران عامل مهم وزن كم هنگام تولد و البته افزایش مرگ و میر و عوارض دوران كودكی است. وزن نوزاد در بدو تولد بیانگر 2 عامل طول مدت بارداری و رشد جنین است.

 

از آنجا که اندازه بدن نه‌تنها در دوران جنینی بلكه در سراسر دوران كودكی متناسب با سن است و رشد جسمی و روحی كودك در 2 سال اول زندگی و دوران بلوغ بسیار سریع و در مواقع دیگر رشد آهسته‌تر است، توجه به تغذیه نوزادی که کم وزن به دنیا می‌آید، اهمیت زیادی دارد. دکتر اکبر کوشانفر، متخصص كودكان و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره اهمیت این موضوع توضیح می‌دهد.

چه نوزادی کم وزن به حساب می‌آید؟
بنابر تعریف سازمان جهانی بهداشت وزن تقریبی نوزادان طبیعی بین 3200- 3000 گرم بوده كه دختران 200 گرم از پسران كم‌وزن‌تر هستند. چنانچه نوزادی هنگام تولد كمتر از 2500 گرم متولد شود، كم‌وزن نامیده می‌شود امانوزاد با وزن تولد 1500 گرم بسیار كم‌وزن و كمتر از 1000 گرم شدیدا كم‌وزن است. وزن كم هنگام تولد یك مشكل مهم بهداشت جهانی و پرهزینه است و سازمان جهانی بهداشت شیوع نوزادان كم‌وزن در ایران را 8 درصد گزارش كرده است.

چه عواملی بر تولد  نوزاد نارس موثر است؟
عوامل مختلفی در تولد نوزادان كم‌وزن موثرند.عوامل روانی و عاطفی و آمادگی والدین برای تولد نوزاد خواسته یا ناخواسته یکی از عوامل قابل تامل است. میزان تحصیلات والدین و میزان آگاهی مادر در تغذیه دوران بارداری و شیردهی، چگونگی ویار و نحوه زایمان به خصوص زایمان زودرس سزارین، چند قلوزایی و تغذیه فرزندان نیز می‌تواند در تولد نوزاد کم وزن موثر باشد چنانکه عوامل اقتصادی، درآمد خانواده، شغل و فرهنگ خانواده، عوامل زیست‌محیطی، محل زندگی، آلودگی آب به نیترات، آلودگی هوا و مسمومیت با فلزات سنگین مانند سرب و كادمیوم، آلودگی صوتی و وجود نیروگاه‌های برق در اطراف منزل هم تاثیر چشمگیری در تولد نوزاد کم وزن دارد.

اهمیت شیر مادر
تغذیه با شیر مادر آنقدر مهم است كه در فعالیت‌های ملی و بین‌المللی مورد توجه است. توصیه می‌شود مادر در دوران بارداری به همراه همسرش توسط پزشك كودكان ویزیت شده و درباره مزایای شیر مادر در سلامت كودك ذهن مادر آماده شود تا در تغذیه فرزندش موثر باشد. همچنین باید از برجسته بودن نوك سینه مادر مطمئن شد. آكادمی طب كودكان آمریكا در بیانیه خود می‌گوید همه نوزادان نارس باید شیر مادر خود را دریافت كنند.در تحقیقاتی نشان داده شده نوزادان نارسی كه از شیر مادر تغذیه می‌كنند به عفونت‌های بیمارستانی و عوارض گوارشی كمتر مبتلا می‌شوند. تغذیه با شیر مادر می‌تواند از كمبود قند خون نوزاد و زردی نوزادان نارس جلوگیری کند.

خطرات در کمین نوزادان نارس
مهم‌ترین عوارض نوزادان نارس عبارت است از افزایش مرگ و میر مانند عوارض تنفسی، هیپوكسی، عوارض عفونی و صدمات مغزی نوزادان، فلج مغزی و عوارض دوران كودكی (اختلالات یادگیری، مشكلات شنوایی، دیدن و حركتی) بهره هوشی پایین‌تر، مشكلات رفتاری مانند اختلالات بیش‌فعالی، حواس‌پرتی، عدم تمركز دوران كودكی و كیفیت زندگی نامناسب و مشكلات تغذیه‌ای . بنابراین وزن هنگام تولد همیشه یك معیار مهم برای بررسی‌های كلینیكی و مداخلات بهداشتی درمانی به منظور یافتن علل موثر است و مهم‌ترین مسئله پیشگیری از تولد نوزادان نارس و كم‌وزن و جلوگیری از صدمات جسمی و روانی كودكان به حساب می آید  .

تغذیه با شیر مادر از همان روز اول
مادرانی كه در بیمارستان بستری بوده یا نوزادشان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است، باید شیرشان را 6 تا 12 ساعت بعد با پمپ الكتریكی بدوشند و هر 6 تا 8 ساعت این كار را تكرار كنند. مادرانی كه نوزاد نارس به دنیا می‌آورند اكثرا روزهای اول با كاهش شیر مواجه هستند و فقط چند قطره شیر از سینه‌شان خارج می‌شود كه نباید نگران و ناامید باشند زیرا با تغذیه خوب، استراحت، تجویز مكمل‌ها و تماس پوست مادر با پوست نوزاد شیر این مادران افزایش می‌یابد. عوامل ایمنی بخش در شیرمادر نوزاد نارس بیشتر است و عملكرد سیستم ایمنی شیرخواران نارس را بهبود می‌بخشد. همچنین تماس پوست مادر و شیرخوار غلظت آنتی‌بادی‌های شیرمادر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

تجویز شنبلیله برای مادران
شیر دادن نوعی جریان عرضه و تقاضاست. شیر در صورتی تولید می‌شود كه كودك شیر بخورد و میزان شیری كه می‌خورد به بدن می‌فهماند كه چه مقدار شیر نیاز دارد. دمپیریدون و متوكلوپرامید به عنوان شیرافزا در افزایش شیر مادر بسیار موثر است. شیرافزاهای گیاهی مانند شنبلیله هم ظرف مدت 24 تا 72 ساعت در بیشتر مادران شیر را زیاد كرده است. در یك مطالعه مشخص شد مادرانی كه از چای سبز همراه شنبلیله، رازیانه و برگ تمشك استفاده كرده بودند، نسبت به آنهایی كه فقط چای معمولی نوشیده بودند، شیرشان تقریبا دوبرابر شده بود.

این کودکان حتما باید شیرمادر بخورند
علاوه بر خواص کلی شیر مادر از جمله داشتن مواد ضد میکروبی از دسته‌های مختلف، مواد ضد التهابی و سهل الهضم بودن آنها، شیر مادرانی که نوزاد نارس به دنیا آورده‌اند، با شیر مادرانی که نوزاد آنها به موقع متولد شده، متفاوت است. به طور کلی میزان پروتئین شیر مادران نوزادان نارس بیش از مادران نوزادان رسیده است. به همین دلیل است که برای نوزادان با وزن تولد کم، شیر مادر خود آنها مناسب‌ترین شیر است چرا که نوزادان نارس به پروتئین بیشتری نیاز دارند، به ویژه در خلال ماه‌های اول شیردهی این اختلاف بیشتر است. مطالعات زیادی نشان داده بسیاری از مواد ضد میکروبی و مواد معدنی مانند سدیم، کلر، منیزیم و آهن در شیر مادران نوزادان نارس در مقایسه با شیر مادران دارای نوزادان رسیده، بیشتر است. توجه داشته باشید که نوزادان با وزن تولد کم علاوه بر تغذیه با شیر مادر باید آهن، ویتامین‌های E,C,D,A و اسید فولیک و ویتامین‌های گروه B را نیز دریافت کنند.

نکات مهم در شیردهی موثر
یکی از مهم‌ترین مواردی که در بهبود روند رشد نوزاد نارس بسیار اهمیت دارد برقراری ارتباط عاطفی میان کودک و مادرش است. تماس بلافاصله بعد از زایمان بین مادر و نوزاد نارس و استنشاق شیر مادر نقش مثبت در تغذیه نوزاد نارس دارد.

هنگامی كه نوزاد در تماس با پوست شكم و سینه مادر قرار می‌گیرد، اغلب بدون كمك، سینه مادر را پیدا كرده وتغذیه و مكیدن را شروع می‌كند بنابراین تماس پوستی در ساعت‌های اول بسیار مهم است. تغذیه با شیر مادر در حال حاضر یك ساعت بعد از تولد در نظر گرفته شده است. حتی اگر نوزاد نارس در كنار مادر نباشد باید شیر مادر دوشیده و با قطره‌چكان داده شود.

هرچه شیرخوار از سینه مادر تغذیه كند شیر مادر بیشتر می‌شود. هم‌اتاقی مادر و نوزاد، باعث می‌شود گریه و گرسنگی نوزاد مورد توجه و پیوندعاطفی مادر قرار گیرد و كیفیت خواب مادر و نوزاد بهتر می‌شود و نوزاد بهتر وزن می‌گیرد.

تغذیه نوزاد بر اساس میل نوزاد تنظیم‌كننده تغذیه است. حجم شیر مادر از روز سوم بیشتر شده و قند خون تنظیم و زردی نوزاد كمتر می‌شود. پستانك یا گول‌زنك یا بطری شیر برای نوزاد ممنوع است و برای نوزاد نارس در صورت ضعف مکیدن باید از فنجان، قاشق، قطره‌چكان یا سرنگ برای رساندن مكمل به شیرخوار استفاده ‌شود.

منبع:مجله سیب سبز

يکشنبه 4/12/1392 - 9:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته