• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 15639
تعداد نظرات : 1110
زمان آخرین مطلب : 3863روز قبل
كودك

خیال تان راحت باشد جدا نشدن فرزندتان از روی ترس از تنهایی نیست و فقط یک عادت است.

نویسنده: زینب سادات موسوی

child_sleeping

مقوله ی جدا کردن اتاق خواب بچه ها همیشه برای پدر و مادرها موضوع قابل بحثی بوده. در این جا به چند راهکار ساده به نقل از کتاب چگونه با کودکم رفتار کنم تالیف دکتر محمد ولی سهامی می پردازیم.

نکته ی مهم: شما باید آمادگی کامل برای ورود به این مرحله از رشد فرزندتان را داشته باشید. یعنی قبل از این که فرزندتان را به این نتیجه برسانید که خوابیدن در اتاق پدر و مادر خیلی هم خوشایند و مطلوب نیست٬ باید خودتان برای کمی شب بیداری آماده شده باشید. تقریبا هیچ کودکی نمی تواند از ابتدا به تنهایی در اتاق خودش بخوابد. باید بتوانید برای چندین شب با او همراهی کنید. برایش کتاب بخوانید٬ قصه بگویید٬ با او صحبت کنید٬ اجازه بدهید او برای تان صحبت کند و اگر لازم شد کمی هم کنارش بخوابید تا احساس آرامش و امنیت کند. راه کارهای زیر را زمانی به کار ببندید که روش های ساده تر جواب نداده باشند. آن هم زمانی که خیال تان راحت باشد جدا نشدن فرزندتان از روی ترس از تنهایی نیست و فقط یک عادت است و بس!

۱. اگر فرزندتان بین شما و همسرتان می خوابد می توانید با برنامه ای از پیش تعیین شده٬ خودتان را به خواب بزنید و بعد در حالی که وانمود می کنید خواب هستید و متوجه غلت زدن های تان نمی شوید٬ از هر دو طرف به او فشار بیاورید. به شکلی که او از خوابیدن بین پدر و مادرش احساس امنیت نکند. این فشار نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد.

۲. اگر فرزندتان کنار شما می خوابد می توانید در حالی که خودتان را به خواب زده اید با غلت زدن و حرکات آهسته او را به سمت لبه ی تخت بکشانید تا امکان یک سقوط احتمالی را برای او فراهم کنید. در صورتی که فرزندتان بین شما و دیوار کنار تخت قرار می گیرد می توانید از روش شماره ۱ استفاده کنید.

۳. اگر فرزندتان در اتاق شما می خوابد و روی زمین برایش رخت خواب پهن می کنید می توانید از این روش استفاده کنید؛ وانمود کنید که خواب هستید٬ با حالتی خواب آلوده مثلا برای خوردن آب از اتاق خارج شوید. در همان حال٬ آهسته پای تان را روی دست و پایش بگذارید تا او احساس کند اتاق پدر و مادرش٬ خیلی هم جای امنی برای خوابیدن نیست و نهایتا جان خود را به کف گرفته و فرار را بر قرار ترجیح دهد!

لطفا زمانی که فرزندتان تصمیم گرفت در اتاق خودش بخوابد٬ کمال همکاری را با او داشته باشید. ممکن است شب های اول کمی سخت بگذرد ولی کم کم تنها زحمتی که برای شما می ماند گفتن یک «شب به خیر» است و بس!

پ.ن : می توانید از روش ۱ شروع کنید و کم کم به روش های ۲ و ۳ برسید. همه ی بچه ها مثل هم نیستند. ممکن است این روند کمی طولانی شود.

مادر بانو

سه شنبه 5/6/1392 - 13:17
كودك

دروغ را برای کودکتان به هر دلیلی عملی بسیار زشت و ناپسند جلوه دهید.

وقتی رفتار زشتی از فرزندتان سر می‌زند بی‌هیچ شک اولین سوالی که برایتان مطرح می‌شود این است که فرزندم این را از کجا یاد گرفته است؟

غافل از آن‌که کودکان لوح‌های سفیدی هستند در دستان ما والدین و این ما هستیم که با رفتار و تربیت خود شخصیت آنها را شکل می‌دهیم، از این‌رو در برخورد با ناهنجاری‌های رفتاری کودکان اولین سوال باید این باشد که کجای رفتار ما اشتباه بوده که کودکمان از آن الگوبرداری کرده است؟
Stubborn

لوس کردن کودکان
تعداد کودکانی که به سبب تربیت غلط والدین آنچنان بدرفتار شده‌اند که خودخواهی و خودرایی را از همین سنین براحتی می‌توان در آنها دید، این روزها کم نیست.

در مهمانی‌ها و مجالس این دسته از کودکان راحت قابل شناسایی‌اند و این موضوع حتی والدینشان را نیز بسیار آزار می‌دهد اما لوس تربیت شدن کودکان پدیده‌ای است که معمولا در سنین بالاتر براحتی قابل رفع نیست و برخی اوقات این خصیصه تا سنین بالاتر نیز نمود پیدا می‌کند.

اساسا والدین باید از همان ابتدای کودکی با این خصیصه کودک خود مبارزه کنند تا اگر از کودکی رفتاری غلط از او سر زد، والدین با عکس‌العمل مناسب آن را به کودک بفهمانند و اشتباه بزرگ این است که از کنار آن بگذرند. بهانه‌گیری‌های بی‌مورد در کودک باید در اولین فرصت سرکوب شود و کودک باید این آموزش را ببیند که هر رفتار زشتی از طرف والدین نادیده گرفته نمی‌شود.

مقایسه کردن کودک با هم‌سن و سالان
این نکته را هرگز از یاد نبرید که کودکان به هیچ وجه از مقایسه کردن آنها با دیگر هم‌سن و سالانشان استقبال نمی‌کنند و برخی اوقات این موضوع می‌تواند بذر کینه‌های بزرگی را در ضمیر کودک بکارد. فرقی نمی‌کند شما کودکتان را با چه کسی مقایسه می‌کنید. در برخی اوقات حتی مقایسه وی با خواهر یا برادرش نیز همین پیامد را دارد. به واقع باید بپذیرید که کودک شما به خودی خود فردی مستقل است و باید از همین کودکی حس اعتماد به نفس را در وی ایجاد کرد، اما پدیده مقایسه کردن کودکان از جمله مهم‌ترین دلیل برای تخریب این حس سرنوشت‌ساز در کودک است. در کنار این موضوع، حسادت نیز از جمله دیگر پدیده‌های مقایسه کردن کودکان به شمار می‌رود. کودک شما بدون شک حس حسادت را نسبت به الگوی مورد نظر شما پیدا خواهد کرد و فرقی نمی‌کند که آن الگو برادر یا خواهرش باشد یا فرد دیگری.

آموزش دروغ مصلحتی
برخی خانواده‌ها در منزل همه‌روزه کلاس‌های فشرده آموزش دروغ مصلحتی برای کودکان خود برگزار می‌کنند بی‌آن‌که متوجه باشند کودکان همچون دوربینی تمامی رفتارهای درست و غلط شما را ضبط می‌کنند و دروغ‌های کوچک و بزرگ شما حال به هر دلیلی به دوستان، همکاران و… الگویی زشت و ناپسند برای کودکتان می‌شود و در نهایت او را فردی دروغگو بار می‌آورد.

دروغ را برای کودکتان به هر دلیلی عملی بسیار زشت و ناپسند جلوه دهید. قرار است به وی راستگویی را آموزش دهید، ازاین‌رو اگر کار زشتی را برای اولین بار انجام داده و به شما راستش را می‌گوید با چهره‌ای جدی اما نه عصبانی اولا او را به دلیل راستگویی‌اش تحسین کنید و سپس از او قول بگیرید که دیگر کار ناپسندش را تکرار نکند. در محیط منزل نیز به هر دلیل دروغ را ممنوع کنید و اصطلاحاتی همچون دروغ مصلحتی و… را از ادبیات خانه خود خارج کنید.

منبع: دانشگاه نیوز
سه شنبه 5/6/1392 - 13:16
كودك

زمانی که شما کودکی دارید بسیار مهم است که او را برای رفتن به نزد پزشک آماده کنید

زمانی که شما کودکی دارید بسیار مهم است که او را برای رفتن به نزد پزشک آماده کنید، اما در عین حال خودتان نیز برای ملاقات با دکتر باید آماده باشید.

والدین باید مواردی را قبل از اینکه کودک را به نزد دکتر ببرند رعایت کنند مانند اینکه :
ابتدا درباره سابقه ی بیماری در خانواده خود و خانواده ی همسرشان اطلاعات کسب نمایند.این موضوع را باید با پرسش از اقوام کسب کنند .
دوم اگر کودک به مدرسه می رود بهتر است در اتمام تکالیف به او کمک کنند تا با خیال راحت نزد پزشک برود و نگران نباشد.

8539f2dc17501692e095ad84e49a719e

سوم، درباره ی سوالاتی که می خواهد بپرسد از قبل یادداشت هایی درست نماید و آنها را همراه با خود داشته باشد و همینطور از خود کودک در صورتی که بزرگ باشد درباره حالات او سوال پرسیده یادداشت نماید.

چهارم ،همیشه به خاطر داشته باشند که مدت زمان انتظار در مطب پزشکان زیاد است، به همین دلیل سعی نمایند تا خوراکی کتاب، اسباب بازی و وسایل نظافت کودک را به همراه داشته باشند.

پنجم، در زمان ویزیت دکتر سوال هایی که به جواب رسیده اند را یادداشت نماید، همینطور دستور مصرف داروها را.

ششم، شماره تلفن برای تماس های ضروری به همراه داشته باشد.

هفتم،در هر صورت خانواده و همسر خود را در جریان وضعیت درمانی و تشخیص پزشک قرار دهید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

 
 
سه شنبه 5/6/1392 - 13:16
كودك

پرخاشگری، بیماری یا گاهی رفتار آموخته شده است

یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: خشونت والدین اصلی ترین عامل پرخاشگری در کودکان است.

angry-kids

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر نسرین امیری با بیان این که پرخاشگری انواع مختلفی دارد، اظهار داشت: بعضی از کودکان پرخاشگری کلامی دارند، داد و فریاد می‌زنند، فحش می‌دهند و گاهی نیز پرخاشگری فیزیکی دارند و بچه‌های دیگر را می‌زنند، گاز می‌گیرند یا اجسام را پرت می‌کنند که به چنین رفتارهایی خشونت یا پرخاشگری گفته می‌شود.

وی افزود: یکی از عللی که باعث خشونت در کودکان می‌شود، خشونت والدین و اطرافیان کودکان است و وقتی مادر بچه را می‌زند یا به او فحش می‌دهد، بچه نیز تصور می‌کند که او هم می‌تواند این کار را انجام بدهد. همچنین برنامه‌های تلویزیونی و بازی‌های کامپیوتری و سی‌دی‌ها نیز خشونت را تشدید می‌کند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی تصریح کرد: بچه‌ای که بتازگی پرخاشگری می‌کند خواب و اشتهایش تغییر و کف دستش عرق می‌کند و دچار اختلال هورمونی می‌شود که تمام اینها نشانه‌ پرخاشگری است.

دکتر امیری با بیان این که گاهی پرخاشگری، بیماری یا گاهی رفتار آموخته شده است، گفت: اگر بیماری است، باید درمان مناسب برای آن در نظر گرفت اگر آموزشی است باید منبع آموزش را شناخت، اگر علل آن والدین و محیط است باید شرایط را تغییر داد، اگر دیدن برنامه خشونت‌آمیز است، نباید کودک را با بی‌تفاوتی به این رفتار تشویق کرد. وی خاطرنشان کرد: والدین اگر فرزندان خود را در ارتباط با پرخاشگری مدیریت نکنند، میزان پرخاشگری آنها افزایش خواهد یافت.

منبع: سایت الف

سه شنبه 5/6/1392 - 13:15
كودك

لجبازی‌های کودکان از سنین دو سالگی با حالت‌های نافرمانی، لجبازی و مخالفت آغاز می‌شود

“مژگان سعیدی” در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه گاهی خستگی، بیماری و دوره‌های سنی رشد سبب ایجاد لجبازی در کودکان می‌شود، اضافه کرد: در غیر اینصورت محیط و شیوه‌های تربیتی والدین علت اصلی لجبازی‌های کودک است.

rrt

به گفته این روانشناس کرمانشاهی لجبازی‌های کودکان از سنین دو سالگی با حالت‌های نافرمانی، لجبازی و مخالفت آغاز می‌شود، تا آنجا که در منابع روانشناسی از کودکان دو ساله به عنوان دو ساله‌های جنگجو یاد می‌شود.

سعیدی افزود: از سنین سه تا چهار سالگی حالت خود محوری در کودک دیده می‌شود و والدین باید در این سنین تا حدودی کودکان را درک کنند، چرا که پافشاری‌های کودکان در این سنین پایه‌های اعتماد به نفس را در آن‌ها بنیان می‌گذارد و از این حیث توجه به خواسته‌های آن‌ها تا حدی ضروری است.

سعیدی در ادامه با اشاره به اینکه این استقلال‌خواهی کودک سبب می‌شود که کودک یاد بگیرد در آینده روی پای خود بایستد، تأکید کرد: این حالت باید کنترل شده باشد، به این معنا که مثلا در هنگام خرید کودک باید والدین گزینه‌هایی را در اختیار کودک بگذارند و از این طریق قدرت انتخاب او را محدود کنند.

این روانشناس کرمانشاهی، افزود: در صورتی که والدین در هنگام بهانه گیری‌های کودک قاطعیت کافی را داشته باشند، این رفتار در کودکان کمتر خواهد شد.

وی سپس با بیان اینکه در خانواده‌هایی که دستورات تربیتی شفاف وجود ندارد، بهانه گیری‌های کودکان بیشتر است، گفت: کودکان والدینی که رفتارهای غیر قابل پیش‌بینی دارند، بهانه گیرتر هستند.

سعیدی به خانواده‌ها توصیه کرد: اجازه ندهند گریه‌ها و درخواست‌های بی دلیل کودک به رفتاری همیشگی تبدیل شود.

وی در ادامه گفت: در صورتی که لجبازی‌های کودکان کنترل نشود این رفتار به الگوی زندگی آن‌ها در دوران بزرگسالی تبدیل می‌شود و به افرادی خود محور تبدیل می‌شوند.

منبع: قدس آنلاین

سه شنبه 5/6/1392 - 13:15
كودك

در هنگام از شیر گرفتن کودکتان باید برنامه ‌های ویژه‌ای تدارک ببینید

پرسش: پسرم ۲۱ ماهه است و میخواهم کم کم از شیر بگیرم. الان فقط وقتی تو خوابه شیر می خورد لطفا راهنماییم کنید که چگونه او را کاملا از شیر بگیرم؟

پاسخ : یکی از راه‌ های از شیر گرفتن کودک، زمانی که محدودیتی برای شیر خوردن کودک وجود ندارد این است که به کودک اجازه دهید خودش درباره زمان قطع شیر مادر تصمیم بگیرد به این ترتیب که نه به او شیر تعارف کنید و نه مانع شیر خوردنش شوید. بدین ترتیب کودک شما تنها زمانهایی که نیاز جسمی و عاطفی زیادی به شیر مادر دارد از آن استفاده خواهد کرد. این روش اگر چه خیلی کند است اما اگر مادر با کودک ارتباط زیادی داشته باشد و کودک را تشویق کند و همچنین او را با غذاهای دیگر سیر کند، کودک خود به خود از راه‌ های دیگر نیاز جسمی و عاطفی خود را برطرف می‌ کند و کم ‌کم بدون هیچ درد سری شیر مادر را رها می ‌کند. با این حال ممکن است مجبور شوید کودک را با روشهای دیگری از شیر بگیرید بنابر این به توصیه‌ های زیر توجه کنید:
ffgh

زمان مناسبی برای این کار انتخاب کنید

اگر کودک بیمار است یا پرستار جدیدی به منزل آورده‌اید، اگر تازه اسباب‌ کشی کرده‌اید و یا مشکلی در محل کارتان دارید که شما را کم طاقت کرده است بهتر است این کار را به زمان دیگری واگذار کنید. همانطور که می ‌دانید کودکان در زمان‌ هایی که بیمار می ‌شوند و یا تغییراتی در شرایط شان ایجاد می‌ شود وابستگی بیشتری به شیر مادر پیدا می ‌کنند و به همین علت از شیر گرفتن آنها سخت ‌تر می‌ شود. زمانی که مادر فرصت بیشتری برای بیرون بردن و سرگرم کردن فرزندش دارد، بهترین زمان از شیرگیری کودک است، زیرا محدودیتهای محیط بیرون، مانعی برای شیر خوردن کودک محسوب می‌ شود و سرگرم بودن او، اشتیاق به شیر خوردن را کم می ‌کند. یادتان باشد از شیر گرفتن کودک نارس باید دیرتر از کودک عادی و سالم انجام شود.

حواس کودک را پرت کنید

برنامه روزانه تان را طوری بچینید که سر کودک حسابی گرم شود و یادش برود از شما شیر طلب کند. بخصوص در ساعت هایی که فرزندتان شیر شما را می ‌خورد فعالیتهای جذاب و بازیهای سرگرم کننده و یا رفتن به پارک و گردش می‌ تواند او را از یاد آوری آنچه از دست داده باز دارد. دادن غذاهای جذاب و رنگارنگ و مورد علاقه کودک هم در ساعاتی که عادت به شیر خوردن داشته می ‌تواند نیاز جسمی او را کمتر کند و باعث شود که او کمتر بهانه بگیرد.

تنوع غذایی را از یاد نبرید

پیش از آن که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید. این موضوع باعث می‌ شود که برای ترک خوردن شیر مادر مجبور به تحمل سختی‌ های غذا خوردن با قاشق و چنگال نشود. برای او سرویس غذا خوری جداگانه‌ای، با طرح ‌های کودکانه و رنگ ‌های شاد و تند بخرید.

برای اینکه کودک سیر شود و در ضمن کمتر بهانه بگیرد انواع مختلفی از غذاها را به او تعارف کنید. از غذاهای جامد رنگی با

طعم‌ های مختلف گرفته تا انواع نوشیدنی‌ ها و میوه‌ ها که بتواند توجه او را به خوردن جلب کند. البته یادتان باشد برنج و سیب زمینی و نان و انواع گوشت حتما در ترکیب غذاها باشد تا نیاز جسمی کودک به کربوهیدرات و پروتئین را برطرف کند. بهتر است کودک نوشیدنی و شیر خود را با لیوان یا فنجان بنوشد اما اگر کودک شما دوست دارد شیر را با نی بمکد می ‌توانید برای او یک نی زیبا و عروسکی تهیه کنید تا نیاز کودک به مکیدن را هم تامین کرده باشید. دادن شیشه و پستانک توصیه نمی ‌شود چون خود این‌ ها هم وابستگی تازه‌ای برای کودک شما ایجاد می ‌کند که بعدها ترک آن می ‌تواند دردسر جدیدی ایجاد کند، مگر این که کودک شما کوچک باشد و در کمتر از یک سالگی مجبور شده باشید او را از شیر بگیرید که در این صورت لازم است با شیشه شیر خشک به او بدهید. در این حالت سعی کنید شیر خشکی انتخاب کنید که طعم آن به شیر مادر نزدیک باشد تا کودک بهتر آن را بپذیرد.
متخصصان توصیه می‌ کنند که هر هفته یکی از وعده ‌های شیر روزانه را حذف کنید و بهتر است که ابتدا وعده‌ های بعد از غذا را حذف کنید که کودک سیر باشد. وعده‌ های قبل از خواب و شبانه آخرین وعده‌ هایی هستند که باید حذف شوند.
کودک را مجبور به غذا خوردن نکنید

اگر کودک شما از خوردن آنچه برایش تهیه کرده‌اید امتناع می ‌کند و بهانه می‌ گیرد، او را به زور مجبور به خوردن غذا و شیر گاو نکنید. حتی اگر احساس می‌ کنید گرسنه است و بد اخلاقی او به علت گرسنگی است، اجازه بدهید کمی گرسنه‌ تر بشود و خودش میل به این غذا پیدا کند. در برابر بهانه ‌ها صبور باشید و اگر او غذا را رد کرد آن را از جلویش بردارید و ساعتی بعد دوباره به او تعارف کنید. یادتان باشد اگر در وعده ‌های اصلی غذایی کودک از خوردن امتناع کرد، شکم او را با تنقلات و میان وعده پر نکنید و اجازه دهید که گرسنه شود و همان غذای اصلی را بخورد. در ضمن به کودک بالای یک ساله از غذای سفره بدهید. در ابتدا می‌ توانید غذا را با پشت قاشق له کنید و کم کم او را با خوردن غذای خانواده آشنا کنید. اگراین کار را نکنید علاوه بر کمبود بعضی از ریز مغذی ‌ها کودک ۲ ساله هنگام از شیر گرفتن دچار مشکل خواهد شد چون نمی ‌تواند غذاهای متنوع بخورد. البته بهتر است به غذای خانواده نمک کمتری بزنید تا کودک شما به غذاهای کم نمک عادت کند.

زمان بیشتری با کودک بگذرانید

شیر دادن بهترین بهانه برای گذراندن ساعاتی از روز با کودک بوده است. برای کودک همین کافی است که نخواهد این لحظات با مادر بودن را از دست بدهد. حتی شما دلتان تنگ خواهد شد برای اینکه کودکتان را مانند گذشته در آغوش بگیرید و به خود بچسبانید. بنابر این سعی کنید این لحظات سخت را با گذراندن ساعات بیشتری با کودکتان برای او و خودتان آسانتر کنید. برایش کتاب بخوانید و با او بازی کنید و به گردش و پارک بروید تا از شیر گرفتن کودک برایش چنین تصوری به وجود نیاورد که دیگر از عشق و محبت مادرانه محروم شده است.

اگر به علت بیماری، بارداری و یا مسافرت مادر، کودک به طور ناگهانی از شیر گرفته شود، اضطراب شدیدی در او ایجاد خواهد شد. در مواقعی که مادر شیرده، مجدداً باردار می ‌شود، این بارداری به معنای قطع ناگهانی شیر برای کودک اول است. در این شرایط مادر فرصتی برای مراقبت از کودک ندارد. محروم شدن از گرمای محبت مادری موجب می‌شود تا کودک با انجام فعالیتها و رفتارهایی نظیر بد اخلاقی و گریه اعتراض خود را اعلام کند که البته چنین رفتاری برای کودکی نگران طبیعی است.

صبور باشید

در هنگام از شیر گرفتن کودکتان باید برنامه ‌های ویژه‌ای تدارک ببینید زیرا بچه‌ ها معمولاً پرخاشگر و بهانه‌گیر می‌ شوند و مرتب نق می ‌زنند. آرامش خود را حفظ و سعی کنید رفتاری آگاهانه در برابر آن ‌ها داشته باشید. اگر قرار باشد با اولین گریه و فریاد دوباره به او شیر بدهید، هیچ وقت موفق نخواهید شد.

وعده ‌های قبل از خواب و نزدیک صبح را آخر از همه حذف کنید

از شیر گرفتن ناگهانی ممکن است به کودک شما آسیب برساند، بنابراین بهتر است از روش تدریجی و کم کردن وعده ‌های شیر دهی استفاده کنید تا کودک هم به این ترتیب کم‌ کم با این قضیه کنار بیاید و عادت کند. صبح‌ ها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر دهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید.بعضی متخصصان توصیه می‌ کنند که هر هفته یکی از وعده ‌های شیر روزانه را حذف کنید و بهتر است که ابتدا وعده‌ های بعد از غذا را حذف کنید که کودک سیر باشد. وعده‌ های قبل از خواب و شبانه آخرین وعده‌ هایی هستند که باید حذف شوند. بعضی از کودکان عادت دارند که با شیر خوردن به خواب می ‌روند. برای این کودکان حذف وعده قبل از خواب ممکن است به قیمت بر هم زدن خواب آنها تمام شود. بنابر این بهتر است قبل از حذف وعده قبل از خواب، روشهایی برای آرام کردن و خواباندن کودک قبل از خواب را یاد بگیرید. مثلا خواندن کتاب و بغل کردن یک عروسک نرم و خرس پشمالو یا گوش دادن به آهنگی ملایم و لالایی می ‌توانند روشهای خوبی باشند. با این حال ممکن است بعضی از کودکان با این چیزها هم به خواب نروند و لازم شود از تکانهای ملایم روی پا و گهواره برای خواباندن آنها استفاده کنید.

از همسرتان کمک بگیرید

از همسرتان بخواهید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذراند. در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقت ‌هایی که شیر می ‌خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر می‌ تواند شب ‌ها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد تا کودک شما طبق عادت نخواهد با مکیدن سینه مادر خود به خواب برود.

منبع: دانشگاه نیوز
سه شنبه 5/6/1392 - 13:14
كودك

چند اسباب بازی با رنگ‌های جذاب برای بازی کودک بخرید

برای اینکه فرزندانی باهوش داشته باشید ، از نوزادی دست به کار شوید .یک روز را هم از دست ندهید ما در این مقاله دو راه را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای نوزادان خود از ۶ ماهگی زمانی که نوزاد همراه با مادر از نگاه کردن به عکس های کتاب لذت می برد، کتاب بخوانند.

66h

مادران و پدران می توانند برای نوزادان تازه متولد شده نیز کتاب بخوانند. در حقیقت مهم نیست که نوزاد چند ساله باشد .خواندن فرصت بزرگی است برای در آغوش گرفتن نوزاد و برقراری ارتباط با او.

کتاب خواندن برای نوزادان به ساختن کلمات نوزادان و تحریک تصورات انها کمک کرده و مهارت های برقراری ارتباط را در نوزاد تقویت می کند. در حقیقت هر چه قدر بیشتر با نوزاد خود از ابتدا صحبت کنید، در پرورش و رشد بهتر نوزاد مفید است.

مهارت های زبان و حتی هوش به تعداد کلماتی که نوزاد هر روز می شنود ارتباط پیدا می کند. همچنین صحبت کردن با نوزاد به او کمک می کند تا سریعتر کلمات را یاد گرفته و مفهوم آنها را درک کند.

در ماه های اول، همانطور که نوزاد صحبت های شما را می شنود به ریتم زبان بیشتر از محتوا توجه دارد. بنابراین زمانی که می خواهید مطلبی را بخوانید هر چیزی را می توانید امتحان کنید، کتابهای کودک، یک مجله و یا حتی یک رمان.

نوزاد شما ممکن است مجذوب عکس های روشن و درخشان داخل کتاب شود. بنابراین تا آنجائیکه می توانید از کتابهای مقوایی عکس برجسته و یا کتابهایی که دارای تصاویر زیادی هستند استفاده کنید. تصاویر رنگارنگ ذهن نوزاد را تحریک کرده و به بیان احساسات او کمک می کند.

نوزادان در این شرایط احساسات خود را با فریاد کشیدن، نزدیک بردن کتاب به سمت دهان و یا پاره کردن صفحات کتاب ابراز می کنند. به همین منظور به والدین پیشنهاد می شود از کتاب هایی که دارای صفحات مقوایی و سنگین هستند استفاده شود. این کار به دوام کتاب کمک بیشتری می کند.

اما روش دوم ورزش از نوزادی است

ورزش برای نوزادان باید به گونه‌ای باشد که به آنها بیاموزد چگونه به تدریج از حواس پنج‌گانه خود برای شناسایی محیط اطرافشان استفاده کنند.طبیعی است که هر نوزاد به سمت رنگ‌های شاد و براق جذب شود.باید فعالیت‌های ورزشی را که برای آنها انتخاب می‌کنید به گونه‌ای باشند که نوزاد هر چه بهتر محیط نزدیک خود را بشناسد و سپس به تدریج موفق به کشف دنیاهای دورتر شود.کنجکاوی نوزاد در این سن بسیار طبیعی است و مادامی که والدین در حین انجام هر نوع فعالیت در کنار او باشند،خطری متوجه او نخواهد بود.فعالیت‌های بسیاری وجود دارد که در کنار بازی یک جلسه آموزشی هم محسوب می‌شود.

در این مطلب ما بعضی فعالیت‌های ساده برای نوزاد را به شما معرفی می‌کنیم:

ورزش صدا:

این فعالیتی است که بسیاری از والدین آن را انجام می‌دهند بدون آن که بدانند این کار چقدر برای کودک مفید است.بسیاری از والدین هنگام عوض کردن پوشک،حمام یا بازی با کودک خود حرف می‌زنند.این کار به کودک کمک می‌کند تا بفهمد این صدا از دهان فردی – پدر یا مادر- خارج می‌شود علاوه بر این می‌توانید پیوسته اسم او را صدا کنید،در ابتدا او به صدای شما پاسخی نمی‌دهد اما رفته رفته هر گاه او را صدا کنید عکس‌العملی از او خواهید دید.

ورزش برای نوزادان باید به گونه‌ای باشد که به آنها بیاموزد چگونه به تدریج از حواس پنج‌گانه خود برای شناسایی محیط اطرافشان استفاده کنند.

baby-gym-double

ورزش بینایی :

چند اسباب بازی با رنگ‌های جذاب برای بازی کودک بخرید متوجه خواهید شد،هر گاه، کودک با این اسباب بازی‌های رنگارنگ بازی می‌کند لبخند می‌زند یا به نوعی احساس رضایت خود را نشان می‌دهد.برای تقویت حس بینایی،کتاب‌های مخصوص نوزادان، با رنگ‌های شاد بخرید.

۲روش برای تقویت هوش نوزاد

ورزش لمسی :

این فعالیت شامل لمس انواع مختلف اسباب بازی‌ها توسط کودک است.کودک با این روش تفاوت بین سطوح سخت، نرم و پنبه‌ای را در می‌یابد. در این مرحله برای تقویت عضلات پا و گردن نوزاد می‌توانید به نرمی پاهای کودک را خم و راست کنید یا به آرامی اسباب بازی محبوبش را جلوی چشمانش تکان دهید به نحوی که کودک گردنش را به آرامی با تکان دست شما حرکت دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

سه شنبه 5/6/1392 - 13:13
كودك

کودکان از طریق بازی ها یاد می گیرند. پس بازی های بیشتر و بیشتری بیاموزید

alefba

 

1- حداقل به چهار دلیل سعی نکنید آموزش الفبا و مبانی ریاضی را پیش از دوره دبستان و پیش دبستانی شروع کنید :

اول این که :
این سنین، دوران بازی و جست و خیز بچه هاست، کودک را از درس خسته نکنید.

دوم این که :
یادگیری الفبا سبب می شود کودک از ابتدای دوران مدرسه، از بیشتر بچه‌ها جلوتر باشد و از کلاس و درس زده شود و حتی ممکن است به عنوان دانش‌آموز ناآرام و نامنضبط شناخته شود. چرا که به دلیل تکراری بودن مطالب خود را با حرف زدن یا شوخی کردن با دوستانش سرگرم می کند.

سوم این که :
سیستم آموزش موجود در مدارس ما جواب‌گوی پیشرفت کودک شما نخواهد بود و او ناخواسته از این سیستم طرد می شود! این امر انگیزه تحصیلی دانش آموز را پایین می آورد.

چهارم این که :
اصلا نیازی به این آموزش ها نیست و آموزش های مرسوم مهد کودک ها و مراکز پیش دبستانی کفایت می کند. حتی ممکن است شیوه آموزش شما با شیوه ای که کودک سال آینده در مدرسه می آموزد بسیار متفاوت باشد و این مسئله به طور قطع کودک را دچار سردرگمی خواهد کرد.

- کودکان از طریق بازی ها یاد می گیرند. پس بازی های بیشتر و بیشتری بیاموزید و با فرزندانتان آن ها را تجربه کنید.
سعی کنید برخی از بازی های دوران کودکی تان را به کودک تان نیز یاد بدهید. بازی هایی مثل الک دولک، گرگم به هوا، هفت سنگ، شاه، وزیر ، دزد و… .
بازی های رایانه ای پرتحرک، هیجان انگیز و خشن برای کودکان مناسب نیست. به طور کلی، هرچه بازی ها در این سنین نیاز به تحرک جسمی بیشتری داشته باشد بهتر است. اما اگر چاره ای نداشتید، بازی های رایانه ای فکری، مثل شطرنج، پازل و… نیز خوب است.

- اشتباه نکنید انرژی بچه ها از بزرگ ترها بیشتر نیست! بلکه به دلیل کوچک تر بودن اندامشان، انرژی شان نیز دیرتر تمام می شود و تحمل بازی ها و کنجکاوی های آنان نیازمند صبر و حوصله بسیار زیادی از جانب شماست.

منبع: دانشگاه نیوز

سه شنبه 5/6/1392 - 13:13
كودك

هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار که به صورت فردی یا گروهی انجام شود…

نویسنده: مریم اطمینان – روانشناس

بازی عبارت است از هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفدار که به صورت فردی یا گروهی انجام شود و موجب کسب لذت و برآورده شدن نیازهای کودک گردد. کودکان، نقاط قوت و ضعف خود از جمله تمایل به فرمان دادن یا فرمان بردن، تهاجم یا تسلیم، اجتماعی بودن یا منزوی بودن و همچنین احساسات دوستانه یا خصمانه، افسردگی یا شادی، امیال و آرزوهای خود را از طریق بازی نشان می دهند. کودکان به بازیهای متفاوتی می پردازند که هر کدام از بازیها نشان دهنده یکی از احساسات آنها می باشد. کودکان برای بیان رفتارهای پرخاشگرانه خود به بازیهایی می پردازند که در آن بتوانند با حمله و تخریب پدیده های عادی و معنوی راهی برای بروز خشم خود پیدا کنند. همچنین برای بیان آرزوها و امیال خود به رویا و تخیل می پردازند و برای رسیدن به هرآنچه که آرزو دارند خود را با بازیهای تخیلی سرگرم می کنند و سرانجام برای ساخت و پیدا کردن نقش مورد علاقه خود به بازیهای تقلیدی می پردازند. در ادامه انواع بازی کودکان شرح داده می شوند.

Picture1234

بازیهای جسمی:

بازیهای جسمی از قدیمی ترین انواع بازیها هستند. کودک برای خارج ساختن نیرو(انرژی) اضافی بدن خود و یا رهایی از خمودگی و خستگی، اوقاتی را به بازیهای جسمی اختصاص می دهد. از مشخصات این بازی، نیاز به محیط مخصوص بازی و توان جسمی کودک در اجرای بازی است. بازیهای جسمی میتوانند هم به صورت گروهی و هم به صورت انفرادی و یا ترکیبی از هر دوی آنها انجام گیرند.

بازیهای تقلیدی:

کودک در هر دوره ای دست به بازیهای تقلیدی می زند. کودک در آغاز به تقلید نقش مطمئن دوستان، والدین، خواهران، برادران و کلا نزدیکان می پردازد و از ایفای نقش آنها، بزرگترین لذت و تجربه را به دست می آورد. در دوران دبستان بیشتر نقش مربیان و معلمان را ایفا می کند و هنگامی که به سن نوجوانی نزدیک می شود، الگوی رفتاری او نیز تغییر می یابد. از این سنین کودک ( نوجوان ) به تقلید رفتار همسالان خود میپردازد. در واقع از این زمان به بعد تقلید نقش از طرف کودک دیگر به عنوان بازی نیست، بلکه آغازی است برای چگونگی هم خوانی با گروههای اجتماعی و ایفای نقش واقعی زندگی.

بازیهای نمایشی :

مهمترین بازی که در آن احساسات، نیازها و عواطف کودکان می تواند بروز و ظهور کند، بازی نمایشی است. بازی نمایشی می تواند کمک کند تا کودک از خود مرکزی بیرون آید و متوجه بیرون خود شود و همچنین به کودک فرصت می دهد تا شخصیت درونی خود را آشکار کند. اگرچه بازیهای تقلیدی و نمایشی با هم مشترکند و در حقیقت بازی نمایشی خود نوعی از بازی تقلیدی است؛ اما نکته ظریف این جاست که در بازی تقلیدی، کودک سعی به تقلید نقش دارد، در حالیکه بازی نمایشی کودک علاوه بر تقلید نقش، انتظار خود از آن نقش را نیز بیان می دارد.

بازیهای نمادین:

بازیهای نمادین نقطه اوج بازی های کودکانه است که از حدود یک و نیم یا دو سالگی آغاز می شود و در پنج و شش سالگی به کمال خود می رسد، و تا هشت و نه سالگی نیز ادامه می یابد. در واقع، بازی نمادین زمانی آغاز می شود که کودک به تدریج زبان میگشاید و توانایی کاربرد علائم و نمادهای زبان را دارد. بازی های نمادین، با بازی های تقلیدی و نمایشی تفاوت دارد. در بازی های تقلیدی و نمایشی، کودک با استفاده از وسایل موجود به برون فکنی یا درون فکنی امیال و خواسته های خود می پردازد و از این طریق، به لذتی درونی و برونی دست می یابد و خود را از قید تنش ها رها می سازد. در بازی های تقلیدی و نمایشی، کودک سعی دارد به اشیا و وسایل واقعی موجود در محیط خود دست پیدا کرده و با آن وسایل بازی کند اما بسیاری از اوقات، محدودیت ها مانع دستیابی کودک به ابزار و وسایلی است که در بازی به آن نیاز دارد. در این مرحله است که کودک، برای حل مشکل خود، به بازی های نمادین روی می آورد و عناصری تازه وارد بازی کودکان می شوند. واقعیت ها تغییر شکل می یابند. اشیایی که وجود ندارند به وسیله اشیای دیگر به نمایش در می آیند.

بازیهای تخیلی:

بازیهای تخیلی ریشه در خلاقیت کودک دارند. تخیل کودک به مرور و همگام با رشد ذهنی او از مرحله بازیها خارج شده و به صحنه داستانها و گفتارهای کودک کشانده میشود. نظریه پردازان معتقدند رشد تخیل کودک در هنگام کودکی و از طریق بازی میتواند باعث گردد تا در زندگی بزرگسالی این کودکان تبدیل به هنرمندان، نویسندگان، نقاشان، مخترعین و کاشفانی بزرگ گردند.

 

بازیهای آموزشی:

بازیهای آموزشی، برای تقویت و رشد قوای حسی و ذهنی کودک می باشد. آنچه در بازیهای آموزشی مورد نظر است، چگونگی استفاده از بازی در رشد قوای حسی حرکتی و به فعالیت واداشتن کودک از طریق تمرین با وسایل بازی است. از جمله بازیهای آموزشی می توان از بازیهای دستی مثل پازل نام برد. نظارت مربیان و والدین در بازیهای آموزشی بسیار با اهمیت و حساس است؛ اما میزان این نظارت باید تا حدی محدود باشد. با این که هدف از انجام بازیهای آموزشی، بیشتر آموزش است تا بازی، اما جنبه بازی گونه بودن آن باید حفظ شود. باید سعی شود کنترل اصلی در اختیار کودک بوده و جهت و مسیر آن را خود کودک تعیین کند، تنها هنر مربی، هدایت جهت و مسیر بازی به صورت غیرمستقیم و غیرتحمیلی به سوی آموزش است.

 

مادر بانو

سه شنبه 5/6/1392 - 13:12
كودك

شاید برای همه ما اتفاق افتاده باشد که وسط یک مهمانی گرم صحبت با دوستان و آشنایان هستیم

نویسنده: مرجان الماسی
IsYourChildTooLively
شاید برای همه ما اتفاق افتاده باشد که وسط یک مهمانی گرم صحبت با دوستان و آشنایان هستیم و یا پای تلوزیون مشغول پیگیری یک اخبار مهم
که کوچولومون میاد و مدام و پیاپی ما رو صدا میزند: مامان/بابا…مامان/بابا
گاهی اصلا گوشهایمان صدایش را نمی شنود
گاهی می گوییم: مگر نمی بینی دارم صحبت میکنم/ اخبار میبینم
گاهی به گفتن یک “بله” ساده اکتفا میکنیم و به ادامه صحبتهایمان/ اخبارمان میرسیم
گاهی از طرفمان خجالت می کشیم که حرفش را قطع کنیم تا درست گوش کنیم به حرف بچه تا دقیقا بفهمیم چه می خواهد.
گاهی با یک جواب سرسری و بی توجه به خواسته اصلیش اورا از سر خود باز می کنیم
بی توجه به اینکه کودکان وقتی توجه مادر پدرشان را عمیقا معطوف به کار دیگری میبینند ، اگر خودشان مشغولیت خاصی نداشته باشند میخواهند کمی توجه آنها را به خود مشغول کنند….. یک جلب توجه ساده! که اگر از ناحیه والدین به خوبی پاسخ داده نشود به کار دیگری روی می آورند… کاری که شاید شما بارها بهش گفته باشید که ناپسند یا خطر ناک است! کاری که مطمئن است شما حتما بهش توجه نشان می دهید ولو با فریاد!
کاری که در جمع شاید شما را حسابی شرمنده حضار کند!
اما به او خرده نگیرید.
او سعی کرد که به محترمانه ترین روش، توجه شما را به خود جلب کند، خودتان نخواستید!ا!
در همچین مواردی باید رودربایستی را کنار گذاشت، از طرف صحبت یک عذر خواهی ساده کرد/ پیگیری خبر را موکول کرد به سانس دیگر و با بکار گیری اصولی که مانع لوس شدن او میشوند به خواسته اصلی کودک – که شاید فقط یک توجه کوچک با رضایت و لبخند باشد - رسید…
دقت داشته باشید که اگر از زاویه دید کوچولوهامون نگاه کنیم اکثر خواسته های اونها منطقی هستند!
 
مادر بانو
سه شنبه 5/6/1392 - 13:11
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته