• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 779
تعداد نظرات : 90
زمان آخرین مطلب : 3624روز قبل
رمضان
 
روزهای مختلف این ماه مبارک یادآور لحظاتی حساس و پرقدرت از تاریخ اسلام و نیز معنویت، عبودیت و اتصال انسان به بارگاه الهی است.

از ولادت امام حسن(ع) و معراج پیامبر (ص) ضربت خوردن و شهادت امیر المومنین (ع) تا وفات حضرت خدیجه (س) و شهادت مختار همگی در این ماه به وقوع پیوسته است.

جنگ بدر، طائف، تبوک و فتح مکه تا عروج حضرت عیسی (ع) به آسمان از نزول قرآن تا مراسم عقدت اخوت از دعای باران توسط پیامبر (ص) تا سایر وقایع تاریخی مهم رد این ماه مبارک رخ داده است.

یکم رمضان ولایتعهدی امام رضا (ع)، 10 رمضان وفات حضرت خدیجه، 14 رمضان شهادت مختار، 15 رمضان ولادت امام حسن (ع) 19 تا 21 رمضان ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) از جمله مهم ترین وقایع تاریخی این ماه ست
شنبه 22/4/1392 - 0:7
كودك

 

خبرگزاری فارس: یادگیری کودکان با خوردن امگا ۳ بهبود می‌یابد

 

محققان انگلیسی دریافتند که مصرف مقدار زیاد امگا 3 و روغن ماهی برای بهتر کردن یادگیری و حافظه کودکان مفید است.

محققان دانشگاه آکسفورد در انگلستان گفتند که این یافته‌ها نشان داد افزایش مصرف امگا 3 در رژیم‌غذایی ممکن است برای کودکان سالم بین سنین 7 تا 9 سال که عملکرد ضعیفی در مدرسه داشتند، سودمند بوده است.

این تحقیقات روی 493 کودک سالم بین سنین 7 تا 9 سال از مدارس دولتی در «آکسفوردشایر» در خصوص مهارت‌های خواندن و نوشتن اما با تواناهایی‌های مختلف در محدوده نرمال، انجام‌ گرفت.

نتایج تحقیقات نشان داد که غلظت‌های پایین‌تر از DHA (اسید دوکوزاهگزانوییک) با توانایی‌های ضعیف خواندن و عملکرد حافظه در ارتباط بود.

مهم‌‌ترین اسیدهای چرب امگا -3 شامل اسید آلفالینولنیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA)، اسید دکوزاپنتانوئیک (DPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) است.

محققان از والدین هر کودک در مورد خود و یا رژیم غذایی کودک آنها پرسیدند و متوجه شدند که 88.2 درصد از کودکان کمتر از دو بار در هفته ماهی نمی‌خورند و 9 درصد آنها  اصلا ماهی نخوردند.

 

جمعه 21/4/1392 - 22:24
رمضان

 

خبرگزاری فارس: حذف سحری بوی بد دهان، سردرد و خستگی‌ به همراه دارد

 

مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس به فواید خوردن سحری اشاره کرد و گفت: برخی روزه‌داران به وعده سحری اهمیت چندانی نمی‌دهند و در ساعات پایانی شب غذایی می‌خورند و می‌خوابند در حالیکه نخوردن سحری سبب می‌شود تا نیازهای تغذیه‌ای افراد تأمین نشود.

وی ادامه داد: سوخت اصلی سلول‌های مغز، قند است و اگر بدن دچار کمبود این ماده مغذی شود برای جبران آن چربی‌های بدن را به صورت ناقص می‌سوزاند تا انرژی تولید کند.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه ناقص سوختن چربی منجر به ایجاد ترکیبات سمی به نام «ستونی» یا «کتونی» می‌شود که عوارضی مانند بوی بد دهان و سردرد ایجاد می‌کند.

کاویانی با تاکید بر اینکه اگر روند نخوردن سحری ادامه یابد ممکن است بدن برای جبران کمبود نیازهای خود رو به تجزیه پروتئین‌های بدن و تحلیل عضلانی برای فرد برود.

وی مشکل دیگری که ممکن است نخوردن وعده سحری برای افراد ایجاد کند را بی‌حوصلگی و خستگی عنوان کرد و گفت: این امر نیز ناشی از افت بیش از حد قند خون است که فرد قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خودش به نحو مطلوب نیست و شاغلان ممکن است وظایف خود را نتوانند به خوبی انجام دهند و در ساعات پایانی روزه‌داری به حالت نیمه بیهوش درآیند.

جمعه 21/4/1392 - 22:22
بهداشت روانی

 

خبرگزاری فارس: ۷ علت تعجب‌‌آور افسردگی

 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در واقع، ممکن است افسردگی‌تان دلیل خاص و مشخصی نداشته باشد.

در زیر به برخی از علت‌های تعجب‌آور افسردگی اشاره می‌کنیم.

1. فعالیت بیش از حد در فیس‌بوک

وقت زیادی را در اتاق های گفت‌وگو و وب سایت‌های اجتماعی می‌گذرانید؟ نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که فعالیت در این اتاق ها و شبکه های اجتماعی می‌تواند با افسردگی مرتبط باشد.

معتادان به اینترنت با ارتباطات انسانی واقعی در کشمکش هستند و معمولا نگاه شان به دنیا غیر واقعی است. برخی متخصصین حتی آن را " افسردگی فیس بوکی " می‌نامند.

در یک تحقیق که در سال 2010 انجام گرفت، محققان دریافتند که حدود دو درصد از افراد بین 16 تا 51 سال بیش از اندازه در اینترنت حضور دارند و در معرض افسردگی قرار دارند.

2. اتمام برنامه تلویزیونی یا فیلم

وقتی چیز مهمی تمام می‌شود، مثل یک برنامه تلویزیونی، فیلم یا بازسازی خانه، می‌تواند در برخی افراد سبب ابتلا به افسردگی شود.

در سال 2009 برخی طرفداران فیلم آواتار احساس افسردگی و حتی میل به خودکشی داشتند، چون دنیای ساختگی فیلم واقعی نبوده است. واکنش مشابهی نیز در مورد تماشاگران فیلم های هری‌‌پاتر نیز گزارش شده است.

3. استعمال سیگار

خیلی وقت است سیگار کشیدن یکی از عوامل افسردگی معرفی شده است. افرادی که در معرض افسردگی قرار دارند بیشتر به دود کردن سیگار روی می‌آورند.

اما گفته می‌شود نیکوتین بر فعالیت انتقال ‌دهنده‌های عصبی در مغز اثر می‌گذارد و موجب بالا بردن سطح دوپامین و سروتونین (که مکانیزم عمل داروهای ضدافسردگی نیز هست) می‌شود.

این امر، ذات اعتیادآور دارو و تغییرات خلق‌ و خو که با آن همراه است و هم چنین اینکه چرا افسردگی با ترک سیگار همراه است را توضیح می‌دهد. خودداری از کشیدن سیگار و ترک آن می‌تواند به متوازن کردن مواد شیمیایی مغز کمک کند.

4. بیماری تیروئید

وقتی غده تیروئید نتواند هورمون تیروئید کافی تولید کند، به آن کم‌کاری تیروئید گفته می‌شود که افسردگی یکی از علائم آن است.

این هورمون چند کاره است اما یکی از مهمترین وظایف آن انتقال ‌دادن پیام های عصبی و تنظیم سطح سروتونین بدن است.

اگر علائم جدیدی از افسردگی را در خود مشاهده می‌کنید - مخصوصا اگر همراه با حساسیت به سرما، یبوست و خستگی باشد - بد نیست عملکرد تیروئید تان را بررسی کنید.

5. اختلالات خواب

تعجب آور نیست کمبود خواب می‌تواند منجر به آسیب ‌پذیری شود اما می‌تواند احتمال بروز افسردگی را نیز افزایش دهد.

در یک تحقیق که در سال 2007 انجام گرفت مشخص شد وقتی شرکت ‌کننده‌های سالم تصاویر ناراحت‌ کننده مشاهده کردند، فعالیت  مغزی شان بیشتر شد و بی خواب شدند.

این واکنش درست شبیه واکنشی است که افراد افسرده نشان می دهند. اگر به اندازه کافی نخوابید، وقت کافی برای استراحت کردن و ترمیم شدن دوباره سلول‌های مغزی نداشته و مغز خوب کار نخواهد کرد و افسردگی نمایان می شود.

6. هوای گرم تابستان

اختلال عاطفی فصلی بیشتر با افسردگی زمستانی شناخته شده است که افراد را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد. اما برای تعدادی از این افراد، این نوع افسردگی در تابستان اتفاق می‌افتد.

افسردگی هوای گرم زمانی اتفاق می‌افتد که بدن برای هماهنگ شدن با فصل جدید با تاخیر وارد عمل می‌شود. این می‌تواند به‌ خاطر عدم توازن در شیمی مغز و هورمون ملاتونین باشد.

7. محل زندگی

بحث بر سر این که زندگی شهری بهتر است یا روستایی بحثی بی‌پایان است اما تحقیقات نشان داده افرادی که در شهر زندگی می‌کنند تا 39 درصد بیشتر در معرض اختلالات روحی هستند تا آنها که در نواحی روستایی زندگی می‌کنند.

تحقیقی که در سال 2011 انجام گرفت، برای این مسئله توضیح ارائه می‌دهد که شهرنشینان در بخشی از مغز که اضطراب را تنظیم و تعدیل می‌کند فعالیت بیشتری دارند.

مقدار بیشتر اضطراب می‌تواند موجب اختلالات روانی شود. میزان افسردگی در کشورها و شهرهای مختلف نیز متفاوت است. افسردگی در برخی کشورها شایع‌تر است.

جمعه 21/4/1392 - 22:16
سلامت و بهداشت جامعه

 

خبرگزاری فارس: سیگار کشیدن ضربان قلب را 40 درصد افزایش می‌دهد

 

زهرا صداقتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس گفت: استعمال دخانیات به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بالا بردن چربی و فشار خون تاثیر می گذارد.

وی ادامه داد: مطالعات نشان داده استعمال دخانیات، فشار خون را بالا می برد و محصولات دخانی حاوی بسیاری از مواد شیمیایی سمی هستند که در میان آنها 60 نوع سم شناخته شده است که دو نوع سم نیکوتین و مونوکسید کربن از بقیه خطرناکترند و فشار خون را بالا می‌برند.

صداقتی با اشاره به اینکه نیکوتین باعث ترشح هورمون آدرنالین می‌شود گفت: این هورمون باعث افزایش ضربان قلب می‌شود به حدی که ضربان قلب فرد سیگاری 40 درصد افزایش پیدا می‌کند و در نهایت فشار خون را بالا می‌برد.

این کارشناس حوزه دخانیات ادامه داد: از سوی دیگر نیکوتین با کاهش اکسیژن رسانی به خون عامل دیگری برای ابتلای فرد سیگاری به فشار خون می شود.

وی تصریح کرد: افزایش فشار خون نیز آثار مزمن به جای می‌گذارد که در سال های اول مشاهده نمی‌شوند، اما با گذشت زمان،فرد سیگاری دچار تصلب شراین و در نهایت سکته قلبی و مغزی می‌شود.

 

جمعه 21/4/1392 - 22:14
اطلاعات دارویی و پزشکی
خبرگزاری فارس: تب می‌تواند ناشی از تشنگی کودک باشد

 

در اندازه‌گیری درجه حرارت بدن کودک، اگر بعد از قراردادن درجه در زیر بغل کودک - به مدت 2 دقیقه - درجه از 36.5 بالاتر برود تب محسوب می‌شود.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان گفت: مهمترین علت تب، عفونت است اما در نوزادان و شیرخواران تب می‌تواند منشأ عفونی نداشته باشد و به دلیل کم‌آبی رخ دهد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: دلایل دیگر نیز می‌تواند منجر به بالا رفتن درجه حرارت بدن شود به عنوان مثال اگر میزان شیر دریافتی نوزاد کم باشد، کم‌آبی منجر به بالا رفتن درجه حرارت بدن نوزاد می‌شود یا در نوزادانی که شیر خشک می‌خورند، اگر مادر در فواصل تغذیه با شیر خشک به نوزاد آب ندهد، بدن نوزاد گرم می‌شود.

این فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: ممکن است درجه حرارت محیط بالا باشد یا اینکه کودک را زیاد پوشانده باشند؛ حتی دیده شده که بسیاری از خانواده‌ها برای جلوگیری از سرماخوردگی کودک در فصل تابستان کولر را هم روشن نمی‌کنند و این امر باعث بالا رفتن درجه حرارت بدن شیرخوار می‌شود.

این استاد دانشگاه اظهارداشت: در این موارد کم کردن لباس کودک یا نوشاندن مقداری آب به نوزاد یا شیر دادن به کودکی که شیر کم خورده است می‌تواند باعث کاهش درجه بدن نوزاد شود.

رئیس بخش گوارش مرکز طبی کودکان ادامه داد: به جز موارد ذکر شده، علت تب می‌تواند ناشی از عفونت باشد و شایع‌ترین علت عفونت هم، عفونت ویروسی است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: عفونت‌هایی که توسط ویروس به کودکان منتقل می‌شود عبارتند از ویروس سرماخوردگی، ویروس آنفولانزا و انواع و اقسام ویروس‌ها.

وی به علائم مشخصه بیماری‌های ویروسی اشاره داشت و افزود: آب‌ریزش، عطسه، سرفه، گرفتگی صدا که همراه با تب و گاهاً با دل‌درد و استفراغ همراه باشد از علائم مشخصه این بیماریهاست.

متخصص کودکان ادامه داد: موارد نادری نیز وجود دارد که علت تب، عفونت نیست مانند بیماری‌های کلاژن و سرطان‌ها.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به خانواده‌ها توصیه کرد: در صورت بروز تب در کودک برای تشخیص و درمان به پزشک کودکان مراجعه کنند.

 www.farsnews

جمعه 21/4/1392 - 22:12
آموزش و تحقيقات

 

 

خبرگزاری فارس: دانشمندان ژاپنی کبد ساختند

 

دانشمندان ژاپنی دانشگاه «یوکوهاما»، خبر دادند که موفق به ساخت کبد انسان از سلول‌های بنیادی شده‌اند.

این پیشرفت می‌تواند باعث امیدواری در ذخیره بانک اعضای بدن انسان و رفع نگرانی نسبت به کمبود آن باشد.

سلول‌های بنیادی، سلول‌های جنینی هستند که پس از رشد می‌توانند به اندام‌های بدن تبدیل شوند؛ تا چند سال پیش سلول بنیادی تنها از بافت جنین انسان به دست می‌آمد.

نیاز به تخریب بافت جنین برای گرفتن سلول، روشی بحث برانگیز و مورد اعتراض محافظه‌کاران مذهبی و بعضی گروههای دیگر بود.

اما امروزه، این سلول‌ها به راحتی از سلول‌های رشد یافته گرفته می‌شوند، سپس برای تبدیل به یک حالت ابتدایی و تطبیق پذیر برنامه‌ریزی می‌شوند، این سلول‌ها پس از رشد، می‌توانند به انواع مختلف سلول‌های بدن تکامل یابند.

پروفسور «هیدکی تانیگوچی»، از استادان بخش پژوهش دانشگاه « یوکوهاما» گفت: کمبود اعضای بدن در سطح دنیا وجود دارد، اگر بتوانیم اعضای بدن را به روشی که ما در اینجا داریم، تولید کنیم، می‌توانیم جان بسیاری از بیمارانی را که بدلیل کمبود عضو از بین رفته‌اند، نجات بدهیم.

وی افزود: من مدت 10 سال است روی ساختن عضو از سلولهای بنیادی کار می‌کنم؛ سرانجام، با وجود اینکه کار در یک مرحله ابتدایی است، موفق شدیم این کار را انجام دهیم. حالا امیدواریم طی 10سال آینده موفق به ساخت اندامی بشویم که مردم واقعا بتوانند از آن استفاده کنند.

هر یک از جوانه‌های 5 میلیمتری رشد یافته از سلول بنیادی، به مغز موش پیوند زده می‌شود؛ در آنجا، مراحل تبدیل آنها به یک کبد زنده با بافت رگهای خونی با دقت مورد مشاهده قرار می‌گیرد، این دگردیسی 2 روز طول می کشد.

 

پژوهشگران برای آزمایش نهایی، یک نوع ماده شیمیایی نارسایی کبد به 12 موش تزریق می‌کنند، اما این جوانه‌های کبد به موشها کمک کردند تا زنده بمانند.

 یورونیوز

جمعه 21/4/1392 - 21:58
خواص خوراکی ها
بعضی ها بعد از خوردن سیب دانه های آن را هم می جوند . آمیگدالین ماده ای است سمی که در دانه های سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن مشکل ساز است.
 میوه سایت پرونسیون به تازگی فهرستی از قسمت های آسیب رسان چند گیاه را منتشر کرده که کمتر کسی گمان می کند خوردن آنها به بدن صدمه بزند.

تهیه فهرست این چند گیاه و میوه بعد از آن صورت گرفت که گزارش هایی در مورد آسیب آنها به بدن منتشر شد.

به همین دلیل و با وجود تاکید صد در صدی دانشمندان نسبت به تغذیه گیاهی و طبیعی توصیه می شود از مصرف برگ ها یا هسته های ذکر شده در این فهرست خودداری کنید.

برگ ریواس

ساقه ترش مزه و مفید ریواس خواصی جدا از برگ آن دارد و از آن در تهیه غذاهای گوناگون استفاده می شود. اگر چه می توان این ساقه را خام خواری کرد اما برگ های آن مسموم کننده هستند. دو ترکیب به نام اکسالیت و آنتراکوینون گلیکوسید در برگ های ریواس یافت شده که به بدن آسیب می رسانند.

برگ گوجه فرنگی

حتما شنیده اید که پوست گوجه فرنگی هضم نمی شود اما خوردن آن ایرادی ندارد و می توانید گوجه فرنگی را با پوست میل کنید. با وجود این اگر کسی هوس خوردن پوست این صیفی را کرد باید بداند که دانشمندان دریافته اند ماده ای شیمیایی به نام گلیکوالکالید در برگ های گوجه فرنگی وجود دارد که مصرف آن می تواند باعث معده درد و بروز اختلالات عصبی شود.

دانه های سیب

بعضی ها بعد از خوردن سیب دانه های آن را هم می جوند . آمیگدالین ماده ای است سمی که در دانه های سیب یافت شده و رسیدن مقادیر زیاد آن به بدن مشکل ساز است.

مغز هلو

۸۸ میلی گرم سیانید! وجود این مقدار سیانید در مغز این میوه کمی عجیب است. هسته ترک نخورده هلو، معده درد ایجاد می کند و خوردن هسته های ترک خورده آن هم سلامت عمومی شما را تهدید می کند.

هسته گیلاس

اسید پروسیک موجود در مغز هسته گیلاس نیز به بدن آسیب می رساند.

سیب زمینی سبز شده

وجود مقدار زیادی از ماده ای به نام سولانین دلیل سبزشدن سیب زمینی است. این ماده که سمی است می تواند روی سیستم مرکزی اعصاب تاثیر بگذارد. بنابراین سیب زمینی سبز شده را به هیچ شکلی مصرف نکنید.
منبع: اکونیوز
پنج شنبه 20/4/1392 - 22:7
رمضان
نتایج پژوهش های علمی بیانگر آن است که حداقل ده بیماری با روزه داری درمان می شود .مطالعه پژوهشگران نشان داده است که روزه گرفتن تاثیر قابل توجهی در کاهش چربی خون بالا، کنترل چاقی، کنترل دیابت نوع ۲، تجزیه چربی ها، سم زدایی بدن، ترمیم بافت ها و سلول ها، کاهش دمای سلول ها، تنظیم ترشح هورمون ها، استراحت دستگاه گوارش و درمان افسردگی دارد.
به گزارش نامه به نقل از تسنیم ، مطالعه پژوهشگران نشان داده است که حداقل ده بیماری با روزه داری درمان می شود .

تایج پژوهش های علمی بیانگر آن است که حداقل ده بیماری با روزه داری درمان می شود .مطالعه پژوهشگران نشان داده است که روزه گرفتن تاثیر قابل توجهی در کاهش چربی خون بالا، کنترل چاقی، کنترل دیابت نوع ۲، تجزیه چربی ها، سم زدایی بدن، ترمیم بافت ها و سلول ها، کاهش دمای سلول ها، تنظیم ترشح هورمون ها، استراحت دستگاه گوارش و درمان افسردگی دارد.

**روزه و چربی خون بالا

مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که روزه داری برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است؛ روزه داری میزان چربی های نامطلوب (LDL) موجود در خون را کاهش و میزان چربی مفید خون (HDL) را در بدن افزایش می دهد.

بدن در طول روزه داری از ذخایر چربی خود برای تامین انرژی استفاده می کند، این امر سبب کاهش توده چربی بدن و در نهایت کاهش وزن می شود؛ کاهش وزن، خود عامل بسیار مهمی در کاهش چربی های مضر خون است.

بنابراین اگر روزه داری در افراد مبتلا به چربی خون همراه با یک رژیم غذایی متعادل باشد، می تواند به رفع مشکل چربی خون بالای آنها کمک کند.

**روزه و کنترل چاقی

روزه داری با ایجاد تغییر در رژیم غذایی روزانه و کاهش وعده های غذایی، در دریافت میزان انرژی روزانه تغییراتی به وجود می آورد.

یکی از نتایج تغییر در رژیم غذایی در زمان روزه داری، ایجاد تناسب اندام برای افراد است که با سوخت بافت چربی و کاهش انرژی دریافتی میسر می شود.

بنابراین به گفته متخصصان تغذیه در صورتی که فرد روزه دار از یک رژیم غذایی مناسب و کم چرب استفاده کند، به دلیل کاهش چربی های بدن حتی ممکن است تا ۵ تا ۸ کیلوگرم کاهش وزن پیدا کند.

**روزه و کنترل دیابت نوع ۲

روزه داری برای مبتلایان به دیابت نوع یک که وابسته به تزریق انسولین هستند، مضر است و ممنوعیت دارد اما در مبتلایان به دیابت نوع ۲ (غیروابسته به انسولین) که دارای اضافه وزن بالا نیز هستند و با دریافت منظم دارو قندخون خود را کنترل می کنند، روزه داری نه تنها مضر نیست بلکه فواید زیادی دارد.

بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با نظر پزشک معالج و یک متخصص تغدیه می توانند روزه بگیرند و از اثرات مفید روزه داری بهره مند شوند.

افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پر کربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در افراد دیابتی، منجر به افزایش قندخون و افزایش وزن خواهد شد. بنابراین بیماران دیابتی در طول روزه داری مانند روزهای عادی باید از دریافت کالری بیش از حد و همچنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات های ساده مانند قند و شکر بپرهیزند.

**روزه و تجزیه چربی بدن

تحقیقات ثابت کرده است که روزه داری با کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصد مصرف مواد غذایی همراه است و نتایجی مانند کم شدن چربی های ذخیره، کم شدن میزان چربی خون و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.

با گذشت چند روز از روزه داری کمبود موادغذایی در بدن تشدید می شود و بدن برای جبران این کمبود و تامین انرژی مورد نیاز از منابع درونی خود استفاده می کند که به این حالت خودگوارشی (اتولیز) می گویند.

اتولیز سبب تجزیه چربی های ذخیره شده در بدن و تولید انرژی می شود؛ با کاهش تعداد وعده های غذایی در طول روزه داری و به دنبال آن کاهش انرژی در بدن، چربی های ذخیره شده به عنوان اولین منبع تامین انرژی مورد استفاده قرار می گیرد و به تدریج از تجمع آنها در بدن کاسته می شود.

**روزه و سم زادیی بدن

سم زدایی یا دفع سموم یکی از بهترین فواید روزه داری برای بدن انسان است؛ این فرایند به طور طبیعی از طریق روده ها، کبد، کلیه ها، ریه، برخی غدد و پوست بدن انجام می شود.

با روزه داری این فرایند تسریع می شود چراکه در روزه داری با کاهش چشمگیر ورود مواد غذایی، بدن برای تامین انرژی از ذخایر چربی استفاده می کند و از آنجایی که چربی ها مهمترین عامل تولیدکننده سموم بدن هستند، روزه داری می تواند به دفع سموم بدن کمک شایانی کند.

**روزه و ترمیم بافت ها و سلول های بدن

فرایند ترمیم و رفع التهاب بافت ها و سلول های بدن همزمان با آغاز روزه داری شروع می شود؛ در روزه داری انرژی بدن به جای آن که صرف گوارش مواد غذایی شود، صرف ترمیم بافت ها، التیام زخم ها، بازسازی سلول ها و افزایش توان سیستم ایمنی بدن می شود.

فرایند ترمیم بافت ها به دلیل جست وجوی بدن برای یافتن منابع انرژی در بافت های مختلف در طول روزه داری تسریع می شود و به این ترتیب بدن خود را نوسازی و بازسازی می کند.
همچنین در طول روزه داری، از رشد بی رویه سلول ها که منجر به ایجاد تومور و بیماری هایی مانند سرطان می شود، جلوگیری می شود چراکه بافت ها علاوه بر قرارگرفتن در حالت ترمیم، استراحت نیز می کنند.

**روزه و کاهش دمای سلول های بدن

با روزه داری به دلیل کاهش سوخت و ساز بدن (متابولیسم) دمای سلول های بدن به ویژه هسته سلول ها کاهش می یابد.

کاهش سوخت و ساز بدن سبب کاهش قندخون می شود. بنابراین کبد برای جبران این کمبود از منابع گلیکوژن ذخیره شده در بدن استفاده می کند که خود عاملی برای جلوگیری از تجمع هیدرات کربن در بدن و تبدیل آن به چربی است و در نهایت سبب کاهش دمای سلول ها می شود.

**روزه و تنظیم ترشح هورمون ها

یکی دیگر از فواید روزه داری، تنظیم ترشح و تولید هورمون های بدن به علت قرارگرفتن بدن در حالت استراحت و عملکرد بهتر سلول ها است.

بسیاری از اختلالات هورمونی با رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن تنظیم می شود و از آنجایی که با رعایت یک رژیم غذایی مناسب در طول روزه داری می توان وزن را تا حدودی کاهش داد می توان گفت که روزه داری در تنظیم ترشح هورمون ها بسیار مفید است.

**روزه و استراحت دستگاه گوارش

دهان، مری، معده، کبد، لوزالمعده و روده ها دستگاه گوارش را تشکیل می دهند.

بخش های مختلف دستگاه گوارش فعالیت می کنند تا غذا هضم و آماده جذب شود؛ غذای جذب شده در خون به کبد می رود تا در آنجا تصفیه و برحسب نیاز بدن توزیع و مازاد آن ذخیره شود.

دستگاه گوارش را می توان پرکارترین دستگاه بدن نامید و همانطور که استراحت برای اعضای مختلف بدن لازم و ضروری است، برای دستگاه گوارش نیز امری حیاتی و واجب است.

بهترین روش برای استراحت دادن به دستگاه گوارش، روزه داری است؛ به اعتقاد پزشکان، بسیاری از بیماری ها بر اثر عدم هضم و انباشته شدن مواد غذایی در بدن درپی خستگی و کندی دستگاه گوارش بروز می کند، بنابراین روزه داری می تواند به رفع این مشکل کمک کند.

**روزه و افسردگی

برخی محققان از بین بسیاری از درمان های رایج افسردگی، روزه را مفیدترین می دانند؛ روزه علاوه بر پیشگیری از هجوم سلسله افکار منفی به ذهن، ترکیبات شیمیایی مغز را تغییر می دهد و یک تاثیر ضدافسردگی از خود به جا می گذارد.

ذهن انسان روزه دار منزه و مبرا از هر نوع ناخالصی است و تمام تندخویی ها و کج خلقی ها در طول روزه داری از ذهن او پاک می شود؛ بنابراین با روزه می توان آرامش و آسودگی خاطر را در افراد بازیابی کرد.

آزمایش های متعددی که روی بیماران مبتلا به اختلالات روحی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی انجام گرفته است، نشان می دهد در مواردی که داروهای شیمیایی قادر به درمان نیستند، روزه می تواند یک جایگزین طبیعی مفید باشد و بدون هیچ هزینه و عارضه جانبی سلامت از دست رفته را به این بیماران باز گرداند
پنج شنبه 20/4/1392 - 22:4
آشپزی و شیرینی پزی

 


 


زولبیا

مواد لازم:

۲۰۰ گرم نشاسته
۱۸۰ گرم ماست
۲۰ گرم آرد
یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده
یک قاشق چایخوری روغن جامد
یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین
یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب

طرز تهیه:

نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

* یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.

بامیه

مواد لازم :

آرد ۲۰۰ گرم
آب ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۳عدد
روغن جامد یک قاشق سوپخوری
شکر نیم کیلو
نمک یک سوم قاشق چایخوری
آب ۱۵۰ گرم
آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
گلاب کمی

طرز تهیه :

آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود ۳-۲ دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.

برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.

مواد لازم برای شربت :

شکر ۲فنجان
آب یک فنجان
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.

پنج شنبه 20/4/1392 - 22:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته