• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 174
تعداد نظرات : 60
زمان آخرین مطلب : 5150روز قبل
طنز و سرگرمی

این تست شامل ۱۰ سوال کوتاه میباشد

لطفأ سولات را به دقت بخوانید و امتیاز هر پاسخ را یادداشت کنید

سپس با استفاده از صفحه پاسخ، امتیاز به دست آمده خود را بررسی کنید

سوالات:

۱٫در حال عبور از جلوی منزل یکی از همسایه تان که معمولأ صدایی از خانه آنها شنیده نمیشود,متوجه دعوای پدرو مادر با یکی از بچه ها میشوید.به نظر شما این موضوع آنقدر جالب هست که باستید و به دعوای آنها گوش دهید؟

الف)وقت من بیشتر از این کارهای بی فایده ارزش دارد.(۰)

ب)شاید چند دقیقه ای به حرفهای آنها گوش دهم.(۵)

ج)تا از کل جریان باخبر نشوم خیالم راحت نمیشود.(۱۰)

۲٫وقت صحبت تلفنی با یکی از دوستانتان مجبورید برای چند دقیقه پشت خط بمانید تا او به تماس تلفنی دیگری پاسخ دهد.زمانی که دوستتان برمیگردد از او میپرسید چه کسی تماس گرفته بود؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۳٫پست اشتباهأ نامه همسایه تان را به منزل شما می آورد که عنوان خصوصی دارد,ولی درب پاکت قبلأ باز شده است. آیا نامه را میخوانید؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۴٫یکی از افراد حاضر در یک جمع دوستانه به آهستگی مشغول صحبت با تلفن همراهش است.آیا گوشتان را تیز میکنید تا ببینید جریان از چه قرار است؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۵٫آیا تا به حال درون کیف کسی را از روی کنجکاوی گشته اید؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۶٫دوستانتان به یک مهمانی دعوت شده اند که شما در لیست مهمانان نبوده اید,آیا صبح روز بعد از مهمانی با آنها تماس میگیرید تا درباره آنچه اتفاق افتاده سؤال کنید؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۷٫اگر متوجه روحیه افسرده یکی از دوستان و یا همکارانتان شوید,چه میکنید؟

الف)منتظر می مانم اگر خودش مایل بود سر صحبت را باز کند(۰)

ب)سعی میکنم به نحوی موضوع را به او ربط بدهم تا مسأله مطرح شود(۵)

ج)آنقدر اصرار میکنم تا بالاخره دلیل ناراحتیش را بگوید(۱۰)

۸٫فردی که در وسیله نقلیه عمومی کنار شما نشسته مشغول دیدن تعدادی عکس است.آیا کنجکاوی باعث میشود زیر چشمی به عکس های او نگاه کنید؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

۹٫بطور اتفاقی پسوورد صندوق پست الکترونیکی یکی از دوستانتان را پیدا میکنید.آیا نگاهی به ایمیل های او می اندازید؟

بله)(۱۰)

ب)خیر(۰)

۱۰٫در خیابان راه می روید که می بینید دو نفر شروع به دعوا میکنند آیا می ایستید تا ببینید موضوع چیست؟

الف)بله(۱۰)

ب)خیر(۰)

جواب تست:

۰ تا ۳۰ امتیاز:

شما حتی یک رگ فضولی هم در بدنتان ندارید؛یا حداقل در امور دیگران فضولی نمیکنید دلیل آن هم مشخص است یا فکر میکنید که باید حریم خصوصی دیگران را محترم بشمارید و یا مشغولیات ذهنی بهتری دارید.در هر صورت نتیجه این است که به هیچ عنوان در اموری که به شما ربطی ندارد دخالت نمی کنید.

۳۵ تا ۷۰ امتیاز:

خب شما طبیعتأ آدم کنجکاوی هستید. اما خوشبختانه کنجکاوی شما کنترل شده است و سعی تان بر این است که از دخالت در امور دیگران پرهیز کنید. بعضی وقتها برای گرفتن اخبار دست اول ممکن است هرکاری بکنید؛به خصوص اگر پای شایعات پر آب و تاب در میان باشد.

۷۵ تا ۱۰۰ امتیاز:

شما اطلاعاتی درباره تر یا خشک بودن هیزم جهنم ندارید؟! برای شما هیچ چیز هیجان انگیزتر از کشف مسائل شخصی دیگران نیست و در این باره هر تلاشی لازم باشد انجام میدهید. احتمالأ تا به حال از طرف دوستانتان لقب فضول را دریافت کرده اید اگر این اتفاق تا به این لحظه نیفتاده،مطمئن باشید در آینده ای نه چندان دور خواهد افتاد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 19:40
طنز و سرگرمی

به تست زیر جواب بدید و خودتون قضاوت کنید ، حداکثر ده درصد خطا وجود داره ، بهتره خودتون رو فریب ندید !!!

* اول از همه خواهشا با خلوص نیت کامل ، تست رو انجام بدید – با تشکر

۱- دوم از هر چیز اعداد ۱ تا ۱۱ را بصورت ستونی یا ردیفی (زیر هم) روی کاغذ بنویسید

۲- سپس در جلوی ردیف (ستون) ۱ و ۲ هر عددی را که مایلید بنویسید

۳- حالا جلوی ردیف ۳ و ردیف ۷ نام شخصی را از جنس مخالف – بنویسید

**** قرار نشد به پایین نگاه کنید – تقلب ممنوع !!! ****

۴- نام اشخاصی را که می شناسید (چه دوست یا اعضای خانواده یا فامیل) جلوی ردیفهای ۴، ۵ و ۶ بنویسید

۵- در ردیفهای ۸ ، ۹، ۱۰ و ۱۱ نام چهار ترانه (آهنگ) را بنویسید (در جلوی هر ردیف نام یک ترانه)

.

.

.

.

.

و حالا کلید رمز گشایی این بازی :

۱- عددی را که در ردیف ۲ نوشته اید مشخص کننده تعداد اشخاصی است که شما باید در باره این بازی به آنها بگویید !

۲- شخصی که نامش در ردیف ۳ قید شده کسی است که شما عاشقش هستید !!!

۳- شخصی که نامش در ردیف ۷ قید شده کسی است که شما دوستش دارید ولی با هم نمی سازید (یا به تعبیر دیگر عاقبت خوشی نخواهد داشت) !!!

۴- شخص شماره ۴ کسی است که شما بیش از همه به او اهمیت میدهید !

۵- شخص شماره ۵ کسی است که شما را بسیار خوب می شناسد -

۶- شخصی که نامش در ردیف ۶ قید شده ، ستاره بخت (ستاره خوش شانسی) شماست !

۷- آهنگ قید شده در ردیف ۸ با شخص شماره ۳ تطبیق می کند (مرتبط است) !!!

۸- آهنگ شماره ۹ آهنگی برای شخص شماره ۷ است !

۹- آهنگ شماره ۱۰ آهنگی است که بیش از همه افکار شما را بازگو می کند !

۱۰- و بالاخره شماره ۱۱ آهنگی است که می گوید شما درباره زندگی چه احساسی دارید !!!!

واقعا شگفت آور است! نه؟!

ولی به نظر میاد که درست باشه!

چهارشنبه 18/1/1389 - 19:35
اخبار


غلامحسین درویش معروف به درویش خان یکی از نامداراترین موسیقیدانان ایران، اولین قربانی تصادف رانندگی در ایران است.

ماجرا از این قرار است که: آخر شب دوم اسفند ماه سال ۱۳۰۵ هجری شمسی جهت عزیمت استاد از محفل موسیقی به منزل درشکه ای دو اسبه کرایه می کنند و استاد سوار بر درشکه به طرف منزل حرکت می نماید، در آن زمان اتومبیل به تازگی وارد خیابانهای شهر شده بود و تعداد آنها به سختی به ۵۰ دستگاه می رسید و همچنین اخذ گواهی نامه رانندگی هنوز وجود نداشت و رانندگان عموما" ناشی بودند و قوانین راهنمایی و رانندگی نیز نه وجود داشت و نه اعمال می شد.

زمانیکه درشکه حامل درویش خان از خیابان امیریه به سمت شمال می پیچد ، اتومبیل فوردی از جهت مخالف با درشکه و اسبهای آن تصادف می کند، اسبهای درشکه درجا تلف می شوند و استاد از درشکه به بیرون پرتاب شده و از ناحیه سر به زمین برخورد می کنند، بلافاصله مردم رسیده و مجروح را به بیمارستان نظمیه تهران که بهترین بیمارستان آن زمان تهران بود می رسانند، اما متاسفانه ضربه سنگین بوده و استاد گرانقدر موسیقی ایران بعد از ۵ روز ، به دلیل ضربه مغزی فوت نموده و جامعه موسیقی را سیاه پوش و داغدار فقدان خود می نماید .

درویش خان در زمان مرگ ۵۴ ساله بود ، پیکر استاد را در گورستان ظهیر الدوله جنب مزار مراد خود ظهیرالدوله داماد درویش مسلک ناصرالدین شاه دفن نمودند

چهارشنبه 18/1/1389 - 19:33
کنکور

تاثیر حلقه های ازدواج در قبولی کنکور

این موضوع از سوی سازمان ملی جوانان در راستای تشویق جوانان به ازدواج ارزیابی می شود اما این در حالی بود که بسیاری از روسای دانشگاهها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این موضوع اعتقاد نداشتند.

مهر: پرونده نوروزی دانش و دانشگاه: یکی از مهمترین اتفاقات آموزش عالی در سال 1388 تخصیص سهمیه به متاهلان در کنکورهای تحصیلات تکمیلی بود. این طرح که از سوی سازمان ملی جوانان مطرح و در دولت تصویب شد با مخالفت شدید مجلس روبرو شد.

ارائه طرح تخصیص سهمیه متاهلان در کنکور

مهرداد بذرپاش معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در آبان ماه 88 در حاشیه جشنواره زوج خوشبخت ایرانی موضوع اعطاء 20 درصد سهمیه در کنکور برای زوج های جوان دانشجو که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دارند را مطرح می کند و یادآور می شود این موضوع براساس مصوبه اخیر هیئت دولت بوده و دانشجویان متأهل از سال آینده (89) برای ورود به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از 20 درصد سهمیه برخوردار خواهند شد.

این موضوع از سوی سازمان ملی جوانان در راستای تشویق جوانان به ازدواج ارزیابی می شود اما این در حالی بود که بسیاری از روسای دانشگاهها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این موضوع اعتقاد نداشتند.

واکنش رئیس کمیسیون آموزش مجلس: سهمیه ها باید از طریق مجلس تصویب شوند

در اولین واکنش دکتر علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تعیین سهمیه برای قشری خاص در کنکور سراسری را غیرقانونی دانست و گفت: ایجاد هرگونه سهمیه و اختصاص بخشی از ورودی دانشگاهها به قشر خاصی از جامعه نیاز به مصوبه مجلس و قانون شدن دارد.

پس از آن دیگر اعضای کمیسیون آموزش مجلس نیز بر این نکته تاکید کردند که فرصتها باید به شکل عادلانه بین داوطلبان کنکور توزیع شود و تصمیمات شتابزده ای که قابلیت اجرایی ندارند در موردموضوعاتی مثب کنکور نباید مطرح شود.

در ادامه واکنش ها به موضوع اختصاص سهمیه به متاهلین در کنکورهای تحصیلات تکمیلی، فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس به عنوان یکی از دانشگاههای کشور که تنها به تحصیلات تکمیلی می پردازد با ابراز مخالفت نسبت به اختصاص سهمیه کنکور به متاهلین گفت: ایجاد تداخل بین مسئله ای مثل ازدواج و تحصیل و دانشگاه را نمی پسندم.

فرهاد دانشجو افزود: به عنوان یک کارشناس متوجه نمی شوم که اگر یک ازدواجی بر اساس دانشگاه و ادامه تحصیل شکل بگیرد خوب است یا خیر اما تجربه کرده ام که منافاتی میان ازدواج و ادامه تحصیل وجود ندارد.

در این میان کارشناسان علوم اجتماعی نیز معتقد هستند که ممکن است با اختصاص این سهمیه به افزایش ازدواج های صوری و ظاهری بیانجامد و از سوی دیگر تبعات روانی و اجتماعی آن نیز باید درنظر گرفته شود.

نظر وزیر بهداشت: نمی دانیم

وزیر بهداشت نیز در اولین اظهارنظر خود درباره اختصاص سهمیه کنکور ارشد به متاهلین گفت: این موضوع هنوز نه به وزارت بهداشت اعلام شده و نه ابلاغ شده است. ما در این زمینه هیچ فعالیتی نکرده ایم و هر زمان که به وزارت بهداشت ابلاغ شد قطعاً در این مورد باید در معاونت آموزشی بررسی لازم انجام گیرد.

وی درمورد موافقت خود با این طرح گفت: ما هنوز هیچ فکری در این زمینه نکرده ایم و باید به ما فرصت دهید.

معاون وزیر بهداشت: اجرا می کنیم

دکتر محمد علی محققی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این زمینه در دی ماه به مهر گفت: وزارت بهداشت ابلاغ های قانونی از جمله اختصاص سهمیه 20 درصدی کنکور کارشناسی ارشد به متاهلین را اجرا می کند.

وی افزود: زمانی که ابلاغ قانونی صورت گیرد اجرا می شود و این موضوع نیز از مصادیق همین موضوع است.

محققی اضافه کرد: منطقاً اگر آیین نامه اجرایی به عنوان یک تکلیف قانونی ارائه شود در چارچوب مقررات اجرا می شود.

علاوه بر فرهاد دانشجو برخی روسای دانشگاههای دیگر کشور به خصوص روسای دانشگاههای بزرگ با این موضوع مخالفت کردند و این نوع سهمیه را مضر خواندند اما واکنش وزارت علوم نیز قابل توجه بود.

وزیر علوم: موافقم

در حالی که به نظر می رسید بدنه دانشگاهها چندان موافق سهمیه متاهلین نیستند کامران دانشجو وزیر علوم در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد که مصوبه دولت برای اختصاص 20 درصد سهمیه کنکور کارشناسی ارشد به زوجها با موافقت وزارت علوم و در جهت تشویق افراد شایسته علمی به ازدواج تصویب شده و حقی از داوطلبی را تضییع نخواهد کرد.

دانشجو افزود: سازمان ملی جوانان در بررسی که انجام داده بود و بر اساس آن گزارشی را به هیئت دولت ارائه کرده بود خواستار اختصاص پنج درصد سهمیه کنکور کارشناسی ارشد برای متاهلین شده بود و باید آیین نامه اجرایی این مصوبه تنظیم و به هر مرجعی که باید مسیر قانونی را بگذارند ارائه شود. وزیر علوم معتقد است این مصوبه تشویق مناسبی برای ازدواج جوانان محسوب می شود.

با این وجود موضوع سهمیه متاهلین همچنان ادامه داشت و با وجود تصویب جزئیات طرح برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تغییرات ویژه در سهمیه های زنان در دوره دستیاری پزشکی و سهمیه های مناطق محروم و سایر سهمیه های مورد بحث، هیچ سهمیه ای به متاهلین اختصاص نیافت و مجلس این بار مخالفت خود را با نظر دولت به این شکل نشان داد.

بذرپاش: وزارت علوم بالاخره زیر بار اجرای سهمیه متاهلان می رود

این در حالی است که همچنان بذرپاش به عنوان رئیس سازمان ملی جوانان بر اجرای این مصوبه اصرار می کند و معتقد است اختصاص سهمیه 20 درصدی برای متاهلان در کنکور کارشناس ارشد و دکتری به تصویب هیئت دولت رسیده و به وزارت علوم ابلاغ شده است و این وزارتخانه بالاخره زیربار اجرای آن می رود.

بذرپاش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اظهارنظرها از سوی مجلس بدون دعوت از ما و یا طرح سئوال در ارتباط با علل این تصمیم صورت گرفته است و یک نفر در مجلس مصاحبه کرده و این طرح را رد می کند در حالی که آن نماینده از موضع خود صحبت کرده است، کل مجلس مخالف این طرح نیست و تنها یکی دو نماینده مقاومت می کنند.

به گفته وی، این تصمیم برای رفع بخشی از مشکلات جوانان لازم بوده و دوستان مجلس به ما بگویند دلیل محکم رد آن چیست.

آخرین اظهار نظر کامران دانشجو

کامران دانشجو وزیر علوم در آخرین اظهارنظر در مورد سهمیه متاهلین تاکید می کند که این مصوبه را تنها در صورت قانونی شدن اجرا می کند و به نوعی اجرای آن را منوط به تصویب مجلس می داند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور می شود: چنانچه سهمیه متاهلین در مجلس به تصویب برسد و قانونی شود وزارت علوم آن را اجرا می کند. با قانونی شدن این سهمیه وزارت علوم آن را به اجرا می رساند زیرا دولت ما یک دولت قانونمدار است.

وی در ادامه تاکید می کند: طبعا مواردی که غیرقانونی است اجرایی نمی شود چرا که وزارت علوم تا کنون بر اساس قانون حرکت کرده و بر همین اساس در آینده نیز گام خواهد برداشت.

رئیس سازمان سنجش: اختصاص سهمیه متاهلان در کنکور 89 منتفی است

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در روزهای پایانی سال 88 به مهر گفت: سازمان سنجش با توجه به اینکه تصمیمات برای اجرای مصوبه اختصاص سهمیه به متاهلین در کنکور تحصیلات تکمیلی قطعی نیست هیچ برنامه ای برای اعمال این سهمیه در کنکور کارشناسی ارشد سال 89 ندارد.

محمد حسین سرورالدین افزود: سازمان سنجش نهاد قانونگذار و تصمیم گیرنده ای نیست و مجری مصوبات است از این رو در صورت ابلاغ قوانین درباره کنکورهای سراسری، سازمان سنجش چه موافق و چه مخالف قانون ملزم به اجرای آن است.

وی با اشاره به یکی از مصوبات اخیر دولت درباره اختصاص سهمیه 20 درصد به متأهلین برای ورود به دوره کارشناسی ارشد اظهار داشت: این قانون تا کنون ابلاغ نشده و برای اجرای آن در حال حاضر بین دولت و مجلس توافق به عمل نیامده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: دولت اجرای این مصوبه را مفید می داند اما مجلس آن را برای جامعه مفید نمی داند از این رو منتظریم تصمیم قاطع در این باره گرفته شود و نتیجه آن رسما به سازمان سنجش ابلاغ شود.

مصوبه مجلس و ادامه اختلافات

به نظر می رسد با اینکه مجلس با تصویب طرح برقراری عدالت آموزشی تکلیف سهمیه های کنکور را مشخص کرده است اما سازمان ملی جوانان بر نظر خود اصرار می ورزد و در این میان زوج های جوان که درگیر مشکلات ریز و درشت زندگی تازه هستند، با موضوع سهمیه اختصاصی کنکور هم به عنوان یک موضوع تازه مواجه شده اند. موضوعی که به نظر نمی رسد در برابر هزینه های زندگی، اشتغال، آینده کاری و هزاران مسئله دیگر دغدغه چندان جدی باشد.

گردآوری :

پایگاه

اینترنتی پرشین وی

wpersianv

چهارشنبه 18/1/1389 - 19:31
اخبار

رهبر انقلاب: نام خودروی مینیاتور را عوض کنید

رهبر ایستادند و گفتند: «چرا مینیاتور؟» آقایی كه داشت توضیح می داد گفت مینیاتور اسم نقاشی های ایرانی است و همه می دانند كه ما منظور دیگری نداریم و چه و چه. رهبر خیلی با طمأنینه گوش دادند و گفتند: «این كلمه در زبان فرانسوی هم استفاده می شود. كلماتی هم وجود دارد كه مال ماست اما آنقدر آنجا استفاده شده كه دیگر خارجی محسوب می شود. حالا چرا مینیاتور؟ یك اسم دیگر انتخاب كنید كه حرف و حدیث نداشته باشد.» آن مسئول خواست زبلی كند و اسم ماشین را از زبان رهبر بگیرد؛ پرسید: به نظر شما اسمش را چی بگذاریم؟ رهبر هم گفتند: «نمی دانم چی بگذارید ولی مینیاتور نه!»

سایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری حاشیه های خواندنی بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه پیشرفت های صنعت خودروسازی ملی را منتشر کرده است:

وقتی رسیدیم سر قرار ساعت از 6 صبح گذشته بود و هوا هنوز تاریك بود. چند نفری زودتر آمده بودند و كت و كاپشنشان را سفت و محكم بسته بودند تا سردشان نشود. وقتی سوار مینی بوس شدیم برای حركت، فهمیدیم رهبر انقلاب قرار است بروند برای بازدید یك كارخانه.

بین آن همه سالن بزرگ و عریض و طویل مسیرمان ختم شد به سالن كوچكی كه فهمیدیم سالن تولید موتور ملی است. موتور پایه گازسوزی كه طراحی آن از پایه، تولید و مالكیتش برای ایران است.

یك طرف سالن موتورها وقطعات تولیدی جدید چیده شده بود و یك طرف دیگر هم ماشین های ساخت داخل؛ هم ماشین های سایپا هم ماشین های ایران خودرو. ته سالن هم كه خط تولید موتور ملی بود. یك نفر داشت تلاش می كرد وانت پراید را از بین ماشین ها حذف كند و از سالن ببرد بیرون. می گفت رنگ قرمز این وانت توی ذوق می زند! یك نفر دیگر هم داشت توضیح می داد كه می شد برنامه را در سالن بسیار بزرگی همین بغل انداخت، اما آن سالن 40 درصد مشاركت خارجی داشت. رهبر دنبال این نیستند تا چیزی را افتتاح كنند، این یك حركت نمادین برای اهمیت به صنعت بومی در سال جدید است.

همه ماشینها و قطعاتی كه داخل سالن بود، كار مهندسان داخلی بود.

قبل از رسیدن رهبر انقلاب جمعمان جمع شد؛ وزیر صنایع و معادن، وزیر كار، وزیر دفاع، وزیر تعاو ، آقای رویانیان، میر عامل ایران خودرو، میر عامل سایپا و مدیران ارشد صنایع مرتبط و البته یك چهره ی آشنا برای خودم، مهندس میرسلیم، استاد دانشگاه خودمان، با آن كت و شلوار روشن و بدون یقه، كلاه بافتنی و كفش های اسپرت كه چهره اش را متفاوت می كرد. میرسلیم در دانشگاه صنعتی امیر كبیر معروف بود به سختگیر و پر كار بودن. با اینكه دكتری نداشت ولی با مدرك فوق لیسانس به دانشجوهای تحصیلات تكمیلی درس می داد. بعدتر فهمیدیم كه ناظر ارشد طراحی و تولید موتور ملی است و البته طراحی و ساخت اولین موتور دیزل هم زیر نظر مستقیم او انجام شده است.

جماعت بیرون سالن به شكل «ال» ایستاده اند برای استقبال از رهبر. ایشان كه آمدند اولین نفر صف وزیر صنایع و معدن ایستاده بود. همه سلام كردند و بعضی تبریك سال نو گفتند. وزیر دفاع ولی احترام نظامی گذاشت و وقتی رهبر دستش را دراز كرد، دست داد. رهبر با میرسلیم گرم تر از بقیه سلام و علیك كردند. در دوران ریاست جمهوری هم میرسلیم روابط خوب ونزدیكی با رهبر داشت.

رهبر كه پا داخل سالن گذاشتند مهندس ها از این طرف و آن طرف پیدا می شدند و می آمدند دست رهبر را می بوسیدند. تعدادشان كم كم زیاد شد. یك نفر آرام در گوش یكی از محافظ ها گفت وزرا را بیاورید جلوتر. تیم حفاظت هم به شكل عجیبی سخت گیری های برنامه های قبلی را نداشتند.

همه رفتند داخل محوطه كوچكی كه در همان سالن صندلی چیده بودند. كارگرهای خط تولید موتور ملی باید در خط می ماندند و نمی توانستند بیایند داخل. بیشتر كسانی كه آنجا بودند مهندسان ارشد بودند كه با آمدن رهبر بلند شدند و شعار دادند. كارگرهایی كه بیرون بودند سعی می كردند سرك بكشند و رهبرشان را ببینند. یكی شان از بین دستگاههای خط تولید یك راه و روزنه ای پیدا كرده بود و دستش را روی دهانش گذاشته بود و با هیجان نگاه می كرد.

همان اول جلسه قبل از اینكه یك مهندس فوق لیسانس قرآن بخواند، جاها پرشد. مهندس میرسلیم جامانده بود. یك نفر یك صندلی را روی دست گرفت و گذاشت پشت سر رهبر. میرسلیم نشست آنجا. بعد وزیر صنایع و معادن خیر مقدم گفت و كلی آمار و ارقام از سالهای گذشته تا حالا داد.

بعد از وزیر، مجری از آقای میرسلیم خواست گزارشی از وضعیت موتور ملی بدهد، آن هم در 10 دقیقه.

آقای میرسلیم كه بلند شد رهبر آرام گفتند شما هرچقدر كه لازم است توضیح بفرمایید. به آن 10 دقیقه خیلی توجه نكنید. میرسلیم توضیح داد فعالیت های تولید موتور در دو بخش صنایع خودرویی و صنایع سنگین متمركز شد كه در صنعت خودرو به موتور ملی منجر شد و موتور دیزل هم برای صنایع سنگین مثل راه آهن، صنایع دریایی و صنایع نیروگاهی طراحی و ساخته شد.

قبل از شروع جلسه یكی از همكارهای میرسلیم از او پرسید استاد دیشب توانستید بخوابید؟ میرسلیم لبخند زد و گفت یك چرتی زدم بعد از آماده كردن گزارش!

با حساب اینكه موتور ملی قبل از این رونمایی شده بود، اصلی ترین موضوع جلسه غیر از توجه رهبر انقلاب به صنعت آن هم در ایام نوروز، رونمایی از موتور دیزل ساخت داخل بود.

بعد از گزارش ها بازدید از نمایشگاه شروع شد. در قسمت اول استفاده از فناوری نانو در تولید قطعات بود. كه باعث سبك شدن، ارزان شدن، شفاف شدن، ضد خش شدن و حتی ضد رطوبت شدن قطعات بود. وقتی مدیر عامل ساپكو توضیحاتش تمام شد، رهبر پرسیدند: «از مراكز دیگری كه در حوزه نانو تكنولوژی كار می كنند هم كمك گرفتید؟» و آنها جواب دادند كه كمك گرفته اند.

شانسی آورده بودیم ما و آن اینكه توانستیم برویم پشت میزهایی كه رویشان قطعات چیده شده بود و از ازدحام جمعیت همراه رهبر و سخت گیری های محافظ ها راحت شویم. یكی از عكاسها می گفت هیچ وقت اینقدر راحت و متنوع عكس نگرفته بودم.

وسط این قطعات یك قطعه را به رهبر نشان دادند و گفتند این همان توربو شارژ است كه آقای میرسلیم اسم «پر خوران» را به عنوان معادل فارسی رویش گذاشتند.

رهبر نگاهی به آقای میرسلیم كردند و گفتند: «خیلی خوب».

وقتی گروه همراه رهبر می رفتند سمت موتورها یك نفر توضیح می داد كه قطعات الكترونیكی در اتوموبیل و موتور تعبیه شده كه رفتار راننده را كنترل می كند و در برابر خودخواهی راننده برای كشیدن توان بیشتر از ماشین و تولید آلاینده های بیشتر مقاومت می كند.

رهبر لبخند زدند و گفتند: «خوب است ماشین به همه ی خواسته های راننده عمل نكند!»

به موتورها كه رسیدند توضیح دادند اولین موتور، بهینه شده همان موتور پیكان قدیم است كه الان روی روآ و وانت پیكان سوار می شود. دومین موتور همان موتور ملی بود، سومی توربو شارژ موتور ملی و چهارمی موتور مینیاتور بود كه در سایپا طراحی و ساخته شده بود. وقتی رهبر رسیدند به موتور مینیاتور مدیر عامل سایپا را جلو فرستادند تا توضیح بدهد. او هم توضیحاتی داد. رهبر پرسیدند: «چند درصد این موتور در ایران ساخته می شود؟» مدیر عامل سایپا گفت: 100 درصد. ضمن اینكه مالكیت این موتور هم برای ماست.

در قسمت تست موتورها هم دو موتور روشن و در حال انجام آزمایش بودند. یكی از موتورها صدایی می داد كه كارگری ایستاده بود و آن قسمتی كه صدا می داد را با دست گرفته بود. رهبر سوال كردند: «همه آزمایشهای مربوط به موتور اینجا می شود؟» مدیر عامل ایران خودرو جواب داد: همه آزمایش های مستقل بله. بعضی هم باید وقتی موتور روی ماشین نصب شد، انجام شود.

كنار موتور دیزل، مهندسی توضیح داد كه ما دوازدهمین كشوری هستیم كه موتور دیزل ساختیم. رهبر كه در گزارش آقای میرسلیم شنیده بودند راه آهن چند تا از این موتورها را پیش خرید كرده است، پرسیدند: «این همان موتوری است كه راه آهن از شما خریده؟» مهندس گفت بله. یك نفر دیگر اضافه كرد كه: البته این موتور مقیاس 50 درصد است؛ اصل موتور 2 برابر این است كه چون سخت بود آوردنش، این مدل را آوردیم اینجا!

رهبر از خط تولید موتور ملی هم دیدن كردند. نكته جالبش این بود كه هرجا خودشان دقیق می فهمیدند چه اتفاقی می افتد سریع رد می شدند، هر جا هم می خواستند بیشتر بدانند صبر می كردند تا توضیحات كامل بشود. یك جا هم كه میل لنگ موتور بسته می شد، پرسیدند: «شما زمان بندی این كارها را دارید؟ می دانید هر عملیاتی چقدر طول می كشد؟» كه مدیر خط تولید و مدیرعامل ایران خودرو تند تند شروع كردند به جواب دادن.

كارگرهای خط تولید وقتی رهبر می رسیدند بهشان ضمن انجام كار زیر چشمی رهبر را هم نگاه می كردند. معلوم بود بهشان گفته اند سرشان به كار خودشان گرم باشد و الا بعضی ها دوست داشتند گپ و گفتی هم داشته باشند و ابراز ارادت بكنند. یك جا هم یكی از دستگاهها كه با آن پیچ های سرسیلندر بسته می شد، كار نكرد. كارگری كه دسته دستگاه را فشار می داد به همكار بغل دستی اش نگاه كرد و با چشم اشاره كرد به كلیدهای برق كه معلوم نبود چه مشكلی داشتند. وقتی توضیحات مدیر عامل تمام شد و از آنجا رد شدند، كارگر كه میان سال هم بود با عصبانیت مشتی به دستگاه كوبید كه وقتی رهبر از آنجا رد می شد كار نكرد.

یك دستگاه دیگری هم بود كه به شكل خودكار در قسمتهای مختلف موتور عملیات هایی انجام می داد. وسط كار یك دفعه قطع شد. نگو یكی از عكاسها برای شكار یك زاویه خوب از رهبر، پایش را جایی گذاشته بود كه دستگاه را خود به خود از كار می انداخت. تازه به ذهنم آمد شاید دستگاه آن كارگر میان سال را هم، ما، ندانسته از كار انداخته بودیم! چون هفت-هشت نفری عكاس و فیلم بردار بودیم كه این سمت خط تولید بدون توجه به دستگاه جابه جا می شدیم.

بعد از خط تولید موتور ملی، رهبر را راهنمایی كردند برای دیدن اتومبیل های ساخت داخل كه اول سالن چیده شده بودند. اول از همه هم رفتند سراغ همان وانت پراید قرمز رنگ و بعد سمند سورن و ماشین های دیگر تا رسیدند به مینیاتور. رهبر ایستادند و گفتند: «چرا مینیاتور؟» آقایی كه داشت توضیح می داد گفت مینیاتور اسم نقاشی های ایرانی است و همه می دانند كه ما منظور دیگری نداریم و چه و چه. رهبر خیلی با طمأنینه گوش دادند و گفتند: «این كلمه در زبان فرانسوی هم استفاده می شود. كلماتی هم وجود دارد كه مال ماست اما آنقدر آنجا استفاده شده كه دیگر خارجی محسوب می شود. حالا چرا مینیاتور؟ یك اسم دیگر انتخاب كنید كه حرف و حدیث نداشته باشد.» آن مسئول خواست زبلی كند و اسم ماشین را از زبان رهبر بگیرد؛ پرسید: به نظر شما اسمش را چی بگذاریم؟ رهبر هم گفتند: «نمی دانم چی بگذارید ولی مینیاتور نه!»

بعد از دیدن ماشین ها همه جمع شدند همان جای قبلی و این بار رهبر برای جمع صحبت كردند:

«ما می خواهیم و می توانیم هم عقلانی و علمی و پیشرفته زندگی كنیم، هم با پای بندی و تمسك به ایمان دینی خودمان باقی بمانیم... اسلام كه دین معنویت است، دین علم هم هست... ما باید در بین كشورهای اسلامی در زمینه ی صنعت یك پرچم برافراشته باشیم...»

كاملاً معلوم بود بازدید یك پیام به متولیان ومسئولین امر صنعت بود كه بدانند رهبر به صنعت جوشیده از ذهن و دلِ مهندسان این مرز و بوم توجه ویژه ای دارد، آن هم در سال كار و همت مضاعف.

صحبت های رهبر كه تمام شد پایین آمد، مدیرعامل سایپا جلو رفت و چفیه ی ایشان را گرفت. یكی از مهندس های سالن كه كنار من ایستاده بود زد روی دستش و گفت: ای كه هی! دیدی چه كار كرد. كلی نقشه كشیده بودم برای آن چفیه!

رهبر از سالن خارج می شدند و كارگرها و مهندس های خط تولید به خودشان جرأت می دادند و از سر دستگاه هایشان می آمدند و دست ایشان را می بوسیدند و می رفتند. جوانكی از كنار یكی از محافظ ها رد شد و خواست برود دست بوسی كه محافظ جلویش را گرفت. جوانك از رهبر عقب ماند و ناراحت و بغض كرده برگشت. بعضی از مسئولین تا لحظه ی سوار شدن حرف زدند و ایشان گوش دادند. وقتی كه رفتند چند نفر نفسی عمیق كشیدند. رویانیان وزیر صنایع و معادن را بغل كرد و بوسید و تبریك گفت. بعد از او هم مدیر عامل ایران خودرو را بوسید.

سال كار مضاعف بود و 9 فروردین؛ ولی معلوم بود كارخانه تعطیل است و مدیران و كاركنانی كه آمده بودند با هم روبوسی سال جدید می كنند. موقع برگشتن روی دیوار یكی از مراكز مهم صنعتی هم پیام سال 88 رهبر هنوز بود كه امسال «سال اصلاح الگوی مصرف» است. ان شاء الله این كار و همت مضاعف نقش دیوار باقی نماند در سال 89.

گردآوری :

پایگاه

اینترنتی پرشین وی

persianv

چهارشنبه 18/1/1389 - 19:29
معرفی کتاب و بازی های آموزشی
http://www.ido.ir/myhtml/article/1388/m06/13880601021.jpg
افرادی که با عربی آشنایی دارند حتما این کتاب را بخوانند
یه بنده ی خدایی زحمت یه مطلبی برای این کتاب رو کشیده :

موضوع این پژوهش، بررسی تطبیقی مفهوم اصالت است با نوگرایی، در حروف معانی عربی و كاربردهای آن كه یازده فصل این مجموعه به طور مفصل به آن پرداخته می‌شود.

نویسنده در این مجموعه تلاش دارد تا به ارزیابی اصالت حروف عربی بپردازد و این اصالت معانی فطری را با دو روش مورد بررسی قرار داده است. یكی بازگشت به ریشه‌های حروف عربی و انسان عربی در طبیعت و تاریخ و... و دیگری اطمینان از هماهنگی ویژگی‌های لفظی یا آوایی حروف عربی و معانی فطری آن‌ها.

نوگرایی در حرف، در بكارگیری حروف عربی و معانی آن‌ها برای پرده برداشتن از حقیقت معانی فطری واژه عربی و اصول به كارگیری آن، نمایان می‌گردد و نویسنده این كتاب، از همین شیوه در دو پژوهش پیروی كرده است ابتدا نگاهی به اعجاز لغوی در قرآن كریم و سپس پژوهش، پیرامون حروف معانی. نویسنده در توضیح شیوه پژوهش خود می‌نویسد: «به طور كلی همه این پژوهش‌ها، راه انتقال زبان عربی را از مرحله سنتی و اصیل «چگونه» كه هزار و اندی سال به طول می‌انجامید به مرحله «چرا» ی نوین فراهم ساخته است.»

نگارنده در خصوص نحوه بازیابی چگونگی زبان عربی آورده است:

«دانشمندان زبان عربی و زبان‌شناسان، در راه گردآوری واژه‌ها و اطمینان از درستی معانی و اصول كاربردهای آن، از طریق شنیدن از زبان فصیحان، بلیغان و سخنوران این زبان كه همچنان به دور از زندگی شهری، بیابان‌نشینی خود را حفظ نموده‌اند، این مرحله را به كار بستند و به این ترتیب، این مرحله توانسته است، واژه‌های زبان عربی را از نابودی حفظ نموده و اصالت آن‌ها را هم در معانی و هم در اصول كاربردهای آن‌ها جز در موارد بسیار اندكی از هرگونه شك و شبهه مصون نگه دارد.»

هم‌چنین در ادامه نیز به مرحله «چرا»ی نوین پرداخته است در این بخش آمده است: از آنجا كه گردآورندگان زبان عربی و دانشمندان و علمای صرف و نحو، فقط اندكی از ویژگی‌های حروف عربی و معانی آن را كشف نموده‌اند، ناممكن بود كه روابط فطری بین معانی واژه‌های عربی و اصول كاربردهای آن را از یك سو و ویژگی‌ها و معانی حروف عربی تشكیل‌دهنده آن‌ها را از سوی دیگر، دریابند، بنابراین طبیعی بود كه برای كشف این روابط كه در درون خود، حقایق لغوی فراوان و حیرت‌آوری دارد، از روش این مرحله استفاده ننماید.

بر این اساس، این حقایق همچنان جزء رازهای نهفته زبان عربی باقی ماند تا اینكه مرحله «چرا» از بند سنت‌ رها و با همه جنبه‌های زبانی درگیر شد و در نتیجه این رازها به پدیده‌های اعجاز لغوی تبدیل گشت.

خوانندگان و علاقه‌مندان این كتاب در طول آن درخواهند یافت كه زبان عربی در بخش صرف و نحو واقعاً از مرحله «چگونه» به «چرا» رسیده است.

بر این اساس، امروز می‌توان ادعا كرد كه بدون نیاز شدید به مراجعه به كتاب‌های مطول صرفی و نحوی، چگونه باید مقررات و ادوات زبان را به كار بست و حتی اگر اشتباهی از سوی لغویان پیش‌كسوت رخ داده باشد، می‌توان با تكیه بر همین دستاورد، تصحیح نمود كه خواننده، مثال‌های متعددی را در این مورد خواهد دید.

در فصل اول این پژوهش، رابطه فطری اصالت و تجدد مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در دو قسمت مجزا، به اصالت و تجدد در حروف عربی و معانی حروف و اصول كاربردهای آن پرداخته می‌شود. نویسنده معتقد است:

«اصالت و تجدد، مهم‌ترین و ارزنده‌ترین موضوع حرف عربی و چه بسا زبان و شخصیت عربی است. این اهمیت، از واقعیت رابطه فطری بین اصالت و تجدد سرچشمه می‌گیرد كه نسلی فرهیخته و اصیل در پی نسل پیشین ساخته می‌شود.

بنابراین اگر اصالت نبود، تجددی هم وجود نداشت و اگر تجدد نبود، اصالت هیچ معنایی نداشت. اصالت بدون تجدد یعنی جمود و مرگ و بی‌ثمر بودن، و تجدد بدون اصالت هم یعنی نیستی، پوچی و نابودی، لذا ارتباط بین این دو مفهوم را می‌توان در این عبادت خلاصه كرد كه، هیچ تجددی بدون اصالت وجود ندارد و هیچ اصالتی بدون تجدد معنا ندارد.»

وی آنگاه به اصالت حرف عربی می‌پردازد و می‌نویسد این اصالت بر چهار ركن استوار است. آغازگری، فطرت، تعامل فرهنگی و اجتماعی بین انسان عربی و حرف عربی و آخرین ركن نیز ریشه‌های هنری و اخلاقی حرف عربی و سپس در خصوص هر یك به تفصیل در این كتاب سخن رانده می‌شود.

نگارنده بر این عقیده است كه: دانشمندان قدیم و جدید زبان عربی كه فریاد فطری بودن زبان عربی را سر داده‌اند، هیچ كدام برای دستیابی به معانی هیچ یك از حروف معانی، به ویژگی‌های حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها نپرداخته‌اند، در حالی كه در خصوص معانی بسیاری از كلمات عربی، بدون در نظر گرفتن دقت و درستی نتایج به دست آمده، چنین كاری انجام داده‌اند.

از این رو بخشی از این پژوهش به كشف ارتباط فطری بین معانی و اصول كاربردهای آن طبق آنچه در كتاب‌های صرف و نحوی آمده است، و ویژگی‌های انگیزشی، ایمانی و الهام‌گر حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها می‌پردازد.

و با كشف ارتباط فطری بین معانی حروف معانی و ویژگی‌های حروف آن‌ها، در صدد كشف موارد زیر است. ابتدا تأثیر نبوغ عربی در به كارگیری حروف معانی و اسامی موازی آن‌ها، به گونه‌ای كه علی‌رغم معانی فرعی و كاربردهای آن، با ویژگی‌ها و معانی حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها هماهنگ است.

نكته دوم، تیزبینی دانشمندان زبان و صرف و نحو عربی در استخراج این معانی سنتی دقیق است كه در عصر تدوین به آن‌ها رسیده است به گونه‌ای كه با پنهان‌ترین ویژگی‌های حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها هماهنگ بوده است.

مورد سوم درستی روشی است كه دانشمندان زبان عربی در انتقال فرهنگی لغوی از زبان عرب زبانان فصیح یعنی قبایل دامپروری منحصراً در عصر تدوین به كار بسته‌اند و بدین سان با بازگشت به اصول دست نخورده آن در طبیعت، حس، نفس و جامعه و بدون هیچ دخالتی در آن، از اصالت زبان عربی محافظت نموده و در نتیجه، فرهنگ انسان عربی را كه در زبان او متجلی گشته است، از تحریف و تباهی، نگاه داشته است.

نگارنده كتاب حاضر تاكنون چندین پژوهش را پیرامون اصالت و تجدد حروف عربی به انجام رسانده است كه یكی از این پژوهش‌ها، «حرف عربی و شخصیت‌ عربی» است.

این پژوهش به بررسی‌های تاریخی، آب و هوایی، دیرینه‌شناسی، اجتماعی، روان‌شناختی و زبانی مربوط می‌شود كه نتایج به دست آمده بیانگر آن است كه انسان عربی و حرف عربی از آغاز پیدایش در شبه جزیره، مراحل سه‌گانه‌ای را با یكدیگر سپری كردند. كه عبارتند از مرحله جنگلی، كه این مرحله از آغاز آخرین عصر یخبندان در هزاره صدم پیش از میلاد آغاز می‌شود و تا حدود هزاره چهاردهم تا دوازدهم پیش از میلاد ادامه دارد. بی‌گمان، اصول حروف هجایی یعنی «همزه، ا-و-ی» كه غریزی و انفعالی می‌باشند، از این مرحله به ما رسیده است.

مرحله دوم مرحله بعد از جنگلی یا همان مرحله كشاورزی است و تا هزاره نهم پیش از میلاد ادامه می‌یابد.

به بیان نگارنده این مجموعه، در این مرحله به احتمال بسیار زیاد، اصول حروف ایمایی یعنی (ف- ل- م- ث- ذ) كه حروفی نمایشی هستند و روش تلفظ صدای آن‌ها، بیانگر معانی آن‌ها می‌باشد، به ما رسیده است.

مرحله سوم یا مرحله دامداری پس از مرحله كشاورزی آغاز می‌گردد و تا عصر جاهلی و صدر اسلام ادامه پیدا می‌كند. حروف ایمایی یعنی حروفی كه انعكاس آن‌ها در نفس، بیانگر معانی آن‌هاست، در این مرحله به وجود آمده است، این ویژگی‌ پیشرفته‌ترین انواع ارتباط زبانی به شمار می‌رود كه در بین زبان‌های دنیا، به زبان عربی اختصاص دارد.

در این پژوهش به مقایسه مستمر بین معانی سنتی حروف معانی و ویژگی‌های فطری حروف عربی تشكیل دهنده آن‌ها از حیث معنا و كاربرد نیز، پرداخته شده است.

نویسنده این پژوهش را با حروف ندا آغاز كرده است، زیرا به اعتقاد او بیشتر این حروف، قدیمی‌ترین استخراجات لغوی هستند، و ساده‌ترین حروف به لحاظ تركیب، معنا و كاربرد به شمار می‌روند.

بر این اساس می‌خوانیم حروفی كه در تركیب هفتگانه ندا شریك هستند عبارتند از: «همزه- الف- واو- یاء) كه طبق آنچه در پژوهش «حرف عربی» به اثبات رسیده است، همه آن‌ها دارای صدای انگیزشی هستند كه مربوط به مرحله جنگلی است به جز حرف «ها» كه به مرحله دامداری مربوط می‌شود.

ندا یك پدیده غریزی است كه انسان و حیوان جهت برآورده شدن نیازهای خود، از آن استفاده می‌كردند كه گاهی جهت دفاع از خویش، از طریق یاری خواستن، دردمندی و یا شكوه كردن و زمانی برای دیگر اغراض اجتماعی همچون همكاری، همیاری و اغراض دیگری كه برای جامعه حیوانی و جامعه نخستین، اسباب ارتباط و همبستگی و تداوم را فراهم می‌آورد، به كار می‌بردند.

در انتهای این فصل معانی حمزه و كاربردهای سنتی آن نیز مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است.

فصل دوم اشاره دارد به اینكه آیا انسان عربی بر ارتباط بین ویژگی‌های فطری صداهای حروف عطف و معانی و كاربردهای آنها به مانند «ندا» محافظت نموده است. حروفی همچون (واو- فاء- ثُمَّ- أو-أم-لا- بلْ-حتّی- لكن).

با توجه به معانی كهن حروف عطف و ویژگی‌های فطری حروف عربی تشكیل دهنده آن‌ها نگارنده توفیق یافته است در این قسمت از حروف معانی هم، دلیلی برای فطری بودن زبان عربی ارائه نماید. بنابراین حروف عطف پس از حروف ندا، كهن‌ترین كاوش‌های زبانی در زبان عربی فصیح است.

همچنین در آخر فصل دوم نویسنده خاطرنشان می‌كند كه، «ایجاد ارتباط بین معانی كهن حروف ندا و ویژگی‌های فطری حروف عربی تشكیل‌دهنده آن‌ها، شرایط تجدد در حرف عربی را با خود همراه دارد. فهم جدید معانی حروف عطف با تكیه بر ویژگی‌های حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها.»

فصل سوم این كتاب به ترتیب بررسی حروف جر، اختصاص دارد كه به طور كلی تعداد این حروف بیست حرف است.

در بررسی این حروف، محقق، ابتدا به سراغ حروف تك‌حرفی می‌رود و پس از آن به ترتیب به حروفی می‌پردازد كه تعداد حروف آن كمتر باشد زیرا نویسنده معتقد است ترتیب ابداع آن‌ها توسط انسان عربی هم به احتمال فراوان به همین شكل بوده است.

در این فصل پیش از آغاز بررسی حروف جر، در ابتدا خانواده‌های نحوی آن‌ها بررسی می‌شوند تا اصول وظایف فطری این حروف كه انسان عربی در مجرور كردن معمول‌های آنان به آن متكی شده‌اند، شناخته گردند.

بدین ترتیب در این فصل از كتاب حاضر با آگاهی و فهم جدید ویژگی‌ها و معانی فطری حروف از طریق بررسی و تطبیق آن‌ها با معانی سنتی و اصول كاربرد حروف تشكیل‌دهنده آن‌ها، به نوعی تجدد در حرف عربی پی می‌بریم.

در فصل چهارم به حروف جزم پرداخته می‌شود. در ادامه نیز به معنای لغوی و همچنین مفهوم نحوی آن اشاره می‌شود.

«جزم در لغت به معنای قطع است و گفته می‌شود «جزم الیمین» یعنی: سوگند خود را قطعی كرد به گونه‌ای كه برگشتی از آن وجود نداشته باشد و جزم در نحو یعنی ساكن ساختن حرف یا حذف آن به وسیله حروف جزم كه به فعل مضارع ملحق می‌شوند، چنان كه در «لم یذهب» اتفاق افتاده است. و در پایان فعل امر چنان كه در «اعلمْ و اكرمْ» آمده است، سكون، مخفف هیچ حرفی نیست و با توجه به روش نطق آن در پایان افعال مضارع مجزوم و امر، این علامت بیش از حركات دیگر بیانگر قطعیت و حتمی بودن است و این ویژگی، با نهی و امر كه در آن‌ها قاطعیت و لزوم نهفته است، سازگار است، خواه امر مستقیم باشد مانند «اذهب» یا غیرمستقیم مانند «لِتذهب و لاتذهب»

در فصل پنجم، ششم و هفتم این پژوهش به ترتیب به «حروف نصب»، «مشبهه بالفعل» و «حروف نفی» پرداخته می‌شود و در هر كدام، ویژگی‌های تشكیل‌دهنده و معانی فطری آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حروف تمنی، عرض، تحفیض، تندیم و ترجی، بحثی است كه در فصل هشتم مورد بررسی قرار می‌گیرد و ویژگی‌های حروف آن و معانی فطری آن‌ها بیان می‌شود.

در فصل نهم، به برخی از گروه‌های اسمی كه از حیث اهمیت، سادگی تركیب، قدمت و فراوانی كاربرد در موازات حروف معانی قرار دارند، پرداخته می‌شود.

نویسنده در آغاز به اسماء كنایه اشاره می‌كند، هر چند اسماء كنایه مهم‌ترین گروه این بخش به شمار نمی‌رود ولی دارای كمترین پیچیدگی نسبت به بقیه گروه‌ها است. این گروه دارای هفت كلمه است. كه جز یك حرف بقیه با حرف «كاف» آغاز می‌شوند. كه این پدیده از شگفتی‌های زبان عربی است. این اسم‌ها عبارتنداز «كم- كاینّ- كأیّ- كائن- كذا- كَیْتَ- ذَیْتَ»

به نظر می‌رسد كه انسان عربی تا آنجا كه توانسته تلاش كرده است برای هر گروه از  حروف معانی و یا اسامی موازی آن‌ها یك حرف مشخصی را در آغاز آن‌ها قرار دهد كه ویژگی‌های فطری آن با معانی كهن آن حروف و اسامی تناسب داشته باشد.

فصل دهم این مجموعه به حرف «هاء» و «ذال» موجود در ضمایر غایب و اسامی اشاره، می‌پردازد و كاربردهای سنتی آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

درباره این موضوع می‌خوانیم ویژگی‌ها و دلالت‌های آوایی حرف «هاء» و در نتیجه معانی آن، با توجه به نطق گوناگون است، این حرف هرگاه با شدت و پر تلفظ گردد، جنبش‌های پی در پی آن بیانگر حركت، جنبش، شكستن، بریدن، له كردن، تخریب و دیگر صداهای شدید و دارای تن بلند می‌باشد ولی هرگاه با حركت‌های آرام، ضعیف و دارای نوسان تلفظ گردد، بیانگر احساسات انسانی از قبیل اندوه و ناامیدی و غیره می‌باشد و اگر سبك و با رقت و بدون حركت تلفظ شود به خصوص زمانی كه به عنوان ضمیر در پایان كلمات قرار بگیرد، صدای آن بر رقیق‌ترین عواطف انسانی و تأثیرگذارترین آن‌ها بر نفس انسان، دلالت می‌كند.

(نویسنده، این حرف را در بین گروه «احساسی معانی نیكو» قرار داده است) ولی اگر صدای آن به شكل تحكمی و تو دماغی تلفظ گردد، در آن صورت بیش از هر حرف دیگری بیانگر استرس‌های روانی و موارد غیرطبیعی و نیز عیب‌های روانی فكری و بدنی كه محملی برای تمسخر و استهزاء می‌گردد خواهد بود.

در فصل یازدهم پژوهشگر، درباره سه واژه دیگر از حروف معانی با كمی تفصیل توضیح داده است كه این واژه‌ها عبارتند از «أ- هَلْ- لَوْ»

اختصاص این فصل به این واژه‌ها و به تفصیل سخن گفتن پیرامون آن‌ها، برای توجیه صحت ارتباط بین ویژگی‌های حروف تشكیل‌دهنده این واژه‌ها و معانی آن‌ها نیست بلكه به دلیل كاربردهای فراوان و معانی فرعی آن‌ها است كه به عقیده نویسنده لازم است هر انسان فرهیخته عرب، اصول فطری آن‌ها را بشناسد تا بتواند به شكل بهتری با آن‌ها تعامل نماید.

نگارنده در خاتمه كتاب در خصوص نتیجه تلاش و پژوهش خود می‌نویسد: «این كار اگر قماربازی نباشد یك ماجراجویی تا مرزهای دیوانگی است. شاید وارد شدن به چنین دره‌ای برای كشف معانی حروف معانی و اصول كاربردهای آن با مراجعه به ویژگی‌ها و معانی حروف عربی، به هدر دادن اندیشه، و تلف كردن عمر به شمار می‌رود، كاری كه هیچ عالم صرف و نحوی تا به حال به آن نپرداخته، اما آیا نتایجی كه به هنگام پرده برداشتن از اصالت و تجدد حرف عربی در بخش صرف و نحو به دست آمد، استحقاق این همه سختی‌ها و شب بیداری‌ها را دارد؟»

اگر خود نگارنده به این پرسش پاسخ مثبت دهد، آیا خواننده نیز آن را سزاوار این همه تلاش و سختی و صرف وقت می‌داند؟ به نظر می‌آید خواننده نیز به این پرسش پاسخ مثبت خواهد داد.

چهارشنبه 18/1/1389 - 12:10
بیماری ها

افزایش فعالیت‌های ذهنی در خواب

حتما همه شما تا به حال متوجه این موضوع شده‌اید كه با اندكی استراحت، توان فكری از دست رفته خود را بازخواهید یافت. دلیل آن، این است كه هنگام خواب مغز نیز از حالت فعال خارج می‌شود و به این ترتیب انرژی از دست رفته خود را به دست می‌آورد و به همین علت وقتی شما از خواب بیدار می‌شوید، بهتر می‌توانید درباره مباحث مختلف بیندیشید. اگرچه محققان و دانشمندان پیش از این به یافته‌هایی در تایید این فرضیه دست یافته بودند، اما بررسی‌های جدیدی كه از سوی گروه دیگری از محققان در این باره انجام شده است، حاكی از آن است كه هنگام خواب مغز بدون وقفه در حال پردازش اطلاعاتی است كه پیش از خواب آنها را كسب كرده است. بر این اساس در این فاصله زمانی، مغز اطلاعاتی را كه در طول روز در حافظه ثبت كرده، بازیابی می‌كند و پس از تثبیت و نسخه‌برداری از این اطلاعات، آنها را به صورت طبقه‌بندی شده در ذهن ثبت می‌نماید. به همین علت پس از استراحت از عملكرد مناسب‌تری در مواجه شدن با اطلاعات جدید برخوردار خواهد بود.
در سال 1865 میلادی فردریك آگوست ككوله، از محققان علم شیمی كه در زمینه شیمی آلی به تحقیق و مطالعه می‌پرداخت ناگهان خواب عجیبی دید. او در خواب ماری را دید كه حلقه‌ای را تشكیل داده بود و دم خود را نیش می‌زد. ككوله نیز همانند دیگر شیمیدان‌های آن زمان در تلاش بود تا به یافته‌هایی درباره ساختار بنزن كه یكی از انواع هیدروكربن‌های معطر و بی‌رنگ است، دست یابد.
این روِیای عجیب به او كمك كرد تا به حلقوی بودن ساختار بنزن پی ببرد. به این ترتیب زمینه مناسبی برای تحقیق درباره این گروه از تركیبات و پیشرفت در زمینه شیمی آلی یا شیمی كربن فراهم شد. اگرچه در طول تاریخ تنها تعداد اندكی از انسان‌هایی كه زندگی در این كره خاكی را تجربه كرده‌اند توانسته‌اند نامی را ازخود به یادگار گذارند، اما آنچه در این تجربه حائز اهمیت است، این است كه ككوله برخلاف آنچه به نظر می‌رسد، از روش بسیار ساده‌ای برای رسیدن به هدف و پاسخگویی به معمایی كه در ذهنش مطرح شده بود، استفاده كرد. اغلب ما بر این باور هستیم كه تصمیم‌گیری درباره انتخاب مسیر مناسب در كسب علم و دانش در زمینه‌های علمی مختلف، انتخاب شغل مناسب و یا انتخاب یك شریك زندگی ایده‌آل از مجموعه عواملی هستند كه وجود آنها برای در كنار هم قرار دادن قطعات پازل زندگی و رسیدن به موفقیت در مسیر زندگی، لازم و ضروری است. این در حالی است كه او به عنوان یك محقق موفق، تنها با اندكی تعمق درباره آنچه در رویا دیده بود به چنین موفقیتی دست یافت. هنگام خواب شبانه، مغز تا تثبیت اطلاعات در حافظه از تداخل اطلاعات جدید یا اطلاعات قبلی ممانعت به عمل می‌آورد و این توانایی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا روز بعد بتوانید به نحو مطلوب‌تری این اطلاعات را در ذهن كنار هم و مورد استفاده قرار دهید. بنابراین می‌توان گفت، خواب نه‌تنها به تقویت حافظه كمك خواهد كرد بلكه بررسی اطلاعات جدید ثبت شده در ذهن را نیز امكان‌پذیر خواهد ساخت بر این اساس مغز اطلاعات ارزشمند به دست آمده را در ذهن ثبت می‌كند و نسبت به حفظ یا افزایش این گروه از اطلاعات تصمیم می‌گیرد. برای مثال اگر این تصویری كه در ذهن ثبت شده در بردارنده عناصری مهیج و غیرمهیج باشد، وقتی فرد می‌خواهد مغز او بخش مهم و مهیج موجود در تصویر مشاهده شده را در حافظه نگاه می‌دارد و دیگر بخش‌های تصویر را كه در مقایسه از ارتباط كمتری با این بخش از تصویر كه در حقیقت بخش اصلی تصویر است برخوردار است از ذهن پاك می‌كند. مغز می‌تواند مجموعه‌ای از اطلاعات موجود در حافظه را بررسی و تجزیه و تحلیل كند تا ارتباط بین آنها را شناسایی و با حذف جزییات غیرضروری، به ما كمك كند مفهوم آنچه را كه به آن دست یافته‌ایم، بیاموزیم.

همه بخش‌های مغز فعال هستند

با توجه به این كه پیش از این فرضیات دیگری در این زمینه مطرح شده بود، بدون تردید شما نیز از خواندن این مطلب متعجب شده‌اید اما مطمئن باشید یافته‌های اخیرمحققان جامعه علمی را نیز شگفت‌زده كرده است. تا اواسط دهه 1950 میلادی، اغلب دانشمندان تصور می‌كردند كه هنگام خواب مغز كاملا غیرفعال خواهد شد. اگر چه هرمن ابنیگ هاوس، روان‌شناس آلمانی در سال 1985 میلادی به شواهدی مبنی بر نقش موثر خواب در حفاظت اطلاعات ثبت شده در حافظه كوتاه مدت دست یافته بود، اما همچنان محققان بر این باور بودند كه این پدیده ناشی از وجود نوعی سیستم حفاظتی انفعالی در مغز است كه مانع ایجاد تداخل میان اطلاعات ثبت شده در ذهن می‌شود. به گفته محققان، از آنجا كه اطلاعات جدید وارد شده در حافظه، اطلاعات پیشین را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ما بسیاری از این اطلاعات را به مرور زمان فراموش می‌كنیم. اما با توجه به این كه هنگام خواب هیچ‌گونه اطلاعاتی در ذهن ثبت نمی‌شود، بنابراین داده‌هایی كه پیش از خواب در حافظه ثبت شده باشند، در این مدت چندان دستخوش تغییر نخواهد شد.
در سال 1953، محققان حوزه روان‌شناسی در دانشگاه شیكاگو در بررسی‌های انجام شده متوجه وجود اختلافات قابل توجهی در فعالیت مغز هنگام خواب شدند و به این نتیجه رسیدند كه در تحقیقات انجام شده درباره نحوه عملكرد مغز و یادگیری، موضوع بسیار مهمی را نادیده گرفته‌اند. آنها دریافتند در مرحله‌ای كه فرد درخواب عمیق است و خواب می‌بیند و پس از آن فرد مرحله‌ای دیگر را تجربه می‌كند، یك چرخه 90 دقیقه‌ای سپری می‌شود. در مرحله خواب عمیق كه اصطلاحاREM ً نامگذاری شده است، چشم‌ها بسرعت در حال حركت بوده و مغز نیز فعال است. نوسانات علائم الكترومغناطیسی ثبت شده از مغز كه ناشی از فعالیت‌های شدید مغزی است، كاملا شبیه علائمی است كه هنگام بیداری ثبت می‌شود. پس از این محققان علم عصب‌شناسی به تحقیقات خود در این زمینه ادامه دادند و به این نتیجه رسیدند كه در فاصله زمانی بین مراحل مختلف ( REMحركات سریع چشم)‌ هر یك از مجموعه سلول‌های عصبی مغز به طور جداگانه تحریك خواهند شد. در این فواصل زمانی كه مغز كمترین سطح فعالیت را دارد، تعداد زیادی از سلول‌های عصبی همزمان و با آهنگ یكنواختی از یك تا چهار بار در ثانیه تحریك خواهند شد. بنابراین می‌توان گفت هنگام خواب، مغز در هیچ مرحله‌ای غیرفعال نخواهد بود، بلكه خواب فرآیندی است كه بسیار متفاوت‌تر از آنچه پیش از این تصور می‌شد، عمل می‌كند. در حقیقت خواب فرآیندی كاملا فعال است.

بخوابید تا بهتر به خاطر آورید

دستیابی به اطلاعات جدید در تحقیقات انجام شده توسط محققان علم عصب‌شناسی را در سال 1994 میلادی می‌توان نقطه عطفی در مطالعات انجام شده درباره چگونگی عملكرد مغز هنگام خواب و تاثیر آن بر حافظه به شمار آورد.
براساس این نتایج، وقتی فرد سطح مشخصی از مرحلهREM را در چرخه‌های 90 دقیقه‌ای هنگام خواب شبانه سپری می‌كند، در تفسیر پدیده‌های مبتنی بر تشخیص بسیار بهتر عمل خواهد كرد، اما در صورتی كه خواب شبانه كافی نبوده و فرد نتوانسته باشد تعداد مشخصی از مراحلREM را هنگام خواب سپری كند، توانایی او در تفسیر چنین پدیده‌هایی درمقایسه با قبل، هیچ تغییری نخواهد كرد. پذیرش این واقعیت كه عملكرد مغز پس از خواب شبانه به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت، وجود سیستم حفاظتی انفعالی در مغز را مورد تایید قرار نخواهد داد. بلكه وقتی مغز در حال استراحت است پدیده‌هایی اتفاق می‌افتند كه سبب تغییر اطلاعاتی خواهد شد كه روز گذشته در حافظه ثبت شده‌اند. مرحله خواب عمیق یاREM مرحله‌ای ضروری است كه زمینه مناسب برای انجام چنین تغییراتی را فراهم خواهد كرد. اگرچه آنها بر این باور بودند كه چنین تغییرات ناخودآگاهی می‌تواند هنگام روز نیز ایجاد شوند، اما جالب توجه این بود كه این تغییرات مستلزم سپری شدن تعداد مشخصی از چرخه‌های 90دقیقه‌ای مرحله خواب عمیق یاحركات سریع چشم هنگام خواب شبانه است. در سال 2000 میلادی این موضوع مورد بررسی مجدد قرار گرفت. حاصل تحقیقات نشان داد كه لازمه بهبود عملكرد و افزایش توانایی فرد در تفسیر پدیده‌های مبتنی بر تشخیص دیداری، بیش از 6 ساعت خواب شبانه روزی پس از یك جلسه آموزشی است.
همچنین هریك از مراحل مختلف خواب ویژگی‌هایی دارد كه نقش مهمی در افزایش و بهبود عملكرد مغز خواهد داشت. وقتی ما اطلاعاتی در مغز كدگذاری می‌كنیم و آنها را به رمز درمی‌آوریم، این اطلاعات جدید ثبت شده در حافظه رهسپار سفری طولانی خواهد شد كه به موجب آن در ذهن مثبت و از نظر كیفی دستخوش تغییر می‌شود تا این كه در پایان تنها شباهت بسیار كمی با اطلاعات اولیه خواهد داشت.
در نخستین ساعات، حافظه از ثبات نسبی بیشتری برخوردار بوده و در نتیجه در برابر تداخل با اطلاعات پیشین مقاوم‌تر خواهد بود. اما پس از مدت زمان مشخصی مغز نسبت به ثبت اطلاعاتی كه ارزش به خاطر آوردن داشته یا نداشته باشند تصمیم‌گیری می‌كند كه در نتیجه آن برخی جزئیات ثبت شده تنها به صورت یك داستان كوتاه قابل بازیابی خواهند بود. اگر خواب تنها به صورت موقتی به حفظ و تثبیت اطلاعات در حافظه منجر شود، بنابراین، این اطلاعات همچنان در معرض خطر فراموشی قرار خواهند داشت. اما پیامدهای موثر خواب بر توانایی ذهن تنها محدود به ثبت اطلاعات حافظه نخواهد بود، بلكه پردازش اطلاعات در حافظه دربردارنده مراحل پیچیده‌ای است كه هنگام خواب به ترتیب سپری خواهند شد.
اگرچه تاكنون مطالعات بسیاری درباره مكانیسم ابتدایی چگونگی عملكرد مغز در فرآیند افزایش توانایی ذهنی افراد برای ثبت اطلاعات در حافظه انجام شده است، اما بررسی دقیق این فرآیند هنوز به صورت معمایی مطرح است كه پاسخ مناسبی برای آن یافت نشده است. حافظه از طریق افزایش امكان برقراری ارتباط بین صدها، هزاران و یا میلیون‌ها سلول عصبی شكل می‌گیرد و به این ترتیب الگوهای فعالیتی مشخصی كه از احتمال تكرار بیشتری برخوردار هستند، به وجود خواهند آمد. وقتی این الگوهای فعالیتی در مغز مجددا فعال می‌شوند می‌توانیم اطلاعات مورد نظر را به یاد آوریم. تغییرات ایجاد شده در برقراری ارتباط بین سلول‌های عصبی كه موجب برقراری ارتباط بین آنها می‌شوند ناشی از انجام نوعی فرآیند مولكولی است كه سبب تقویت ارتباط ایجاد شده بین دو سلول عصبی كه همزمان باهم تحریك شده‌اند، می‌شود و ایجاد ارتباط بین آنها را در بلندمدت تضمین می‌كند. بنابراین بین سلول‌های عصبی كه همزمان باهم تحریك و برانگیخته می‌شوند، ارتباطی ایجاد خواهد شد كه الگوی مشخصی را برای فراخوانی اطلاعات در حافظه به وجود خواهد آورد.
هنگام خواب، مغز الگوهای فعالیت سلول‌های عصبی ایجاد شده در طول روز را بار دیگر فعال می‌كند كه در نتیجه سبب می‌شود بتوانیم برای طولانی مدت این اطلاعات را در حافظه خود ذخیره و در صورت نیاز استفاده كنیم. از آنجا كه تكرار فرآیند یادگیری به صورت ناخودآگاه هنگام خواب می‌تواند نقش موثری در تسهیل یادگیری داشته باشد، بنابراین ممكن است مغز بتواند با افزایش تكرار قسمت‌های پیچیده‌تر در یك فرآیند یادگیری فرد را به میزان قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.
برای مثال اگر فردی كه نواختن پیانو را می‌آموزد در فاصله زمانی بین جلسات آموزشی خواب كافی داشته باشد، از سرعت و هماهنگی بیشتری در حركت انگشتان دست هنگام نواختن قطعه‌ای كه بتازگی آن را فرا گرفته است برخوردار خواهد بود. در خواب، مغز آنچه را كه آموخته است بار دیگر از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده در حافظه مرور می‌كند. بررسی تصاویر ثبت شده از مغز در روش تصویربرداریMRI گویای آن است كه فرد پس از بیدار شدن از خواب برای تمرین آنچه پیش از این فراگرفته است، از بخش‌های مختلفی از مغز استفاده می‌كند. در این شرایط فعالیت مغز در سمت راست بخش حركتی، بخش میانی جلوی مغز، هیپوكامپ (ساختمان عصبی خمیده‌ای كه در كف مخ میانی بطن جانبی مغز قرار دارد)‌ و همچنین سمت چپ مخچه كه نقش مهمی در افزایش سرعت و دقت انجام كار دارند، افزایش خواهد یافت. این در حالی است كه در مقابل فعالیت مغز در بخش‌هایی كه سبب عدم تمركز و ایجاد هیجان در فرد خواهند شد به مراتب كاهش می‌یابد. توانایی مغز در همه قسمت‌ها پس از استراحت افزایش خواهد یافت اما در بخش‌هایی كه در انجام یك فرآیند نقش موثرتری دارند، محسوس‌تر خواهد بود.

چرا فراموش می‌كنیم؟

براساس تجاربی كه در طول زندگی به دست آورده‌ایم، حجم انبوهی از اطلاعات مختلف در حافظه ثبت می‌شود كه این اطلاعات محدوده وسیعی از یافته‌های بسیار مهم درباره موضوعات مختلف تا اطلاعات بسیار ساده و ابتدایی مانند شماره اتومبیل شخصی شما را در بر خواهد گرفت. در سال‌های گذشته روان‌شناسانی كه در زمینه مفاهیم شناختی به تحقیق و مطالعه پرداخته‌اند به یافته‌هایی مبنی بر وجود دو نوع سیستم حافظه اصلی در ذهن انسان‌ها دست یافته‌اند. حافظه كوتاه‌مدت یا حافظه فعال مسوولیت حفظ حجم اندكی از اطلاعات را كه در همان حال درباره آن می‌اندیشیم، به صورت موقت به عهده دارد. این در حالی است كه حافظه بلندمدت انسان می‌تواند حجم انبوهی از اطلاعاتی را كه فرد در طول زندگی از طریق تفكر یا تجربه به آن دست یافته است در مغز نگهداری كند. این دو حافظه از نظر میزان جزئیات اطلاعاتی كه در اختیار فرد قرار می‌دهند نیز با یكدیگر متفاوت خواهند بود. حافظه كوتاه‌مدت اطلاعات بسیار دقیقی را درباره موضوعات محدودی كه در زمان حال به آنها می‌اندیشیم ارائه می‌كند، اما حافظه بلندمدت تنها می‌تواند تصویر مبهمی از موضوعات مختلفی كه در گذشته با آنها مواجه شده و یا آنها را تجربه كرده‌ایم به معرض نمایش بگذارد. اگرچه حافظه بلندمدت انسان می‌تواند حجم انبوهی از اطلاعات را در مغز حفظ كند، اما اغلب جزئیات چنین اطلاعاتی قابل دستیابی نخواهد بود و این اطلاعات تنها محدود به عناوین و موضوعات اصلی كه در گذشته برای ما رخ داده‌اند، خواهند بود.
اما براساس یافته‌های جدید محققان آنچه در حافظه بلندمدت انسان ثبت می‌شود نیز تا به این اندازه مبهم نخواهد بود كه نتوانیم هیچ یك از جزئیات آن را به طور كامل به یاد آوریم. اما آنچه جالب است این كه ما انسان‌ها اغلب قادر نخواهیم بود جزئیات این اطلاعات را به یاد آوریم. به عبارت دیگر با وجود این كه مغز یا حافظه بلندمدت انسان دربردارنده جزئیات كامل حوادث و موضوعات مختلف است، اما ما نمی‌توانیم در موقع نیاز جزئیات را به صورت كامل به خاطر آوریم.
برای مثال وقتی تصویری را می‌بینیم اغلب می‌توانیم به صورت دقیق دیدن یا ندیدن تصویری مشابه این تصویر در گذشته را مورد تایید قرار دهیم؛ اما وقتی وارد یك فروشگاه اسباب‌بازی بزرگ می‌شویم و در تلاش هستیم آنچه را كه مورد علاقه كودكمان بوده است بیابیم، باید برای رسیدن به پاسخ صحیح در ذهن خود بسرعت و بدون استفاده از یك یادآور تصاویری در حافظه به جستجو بپردازیم. بدون تردید آنچه سبب فراموشی و ایجاد تداخل در میان اطلاعات ثبت شده در حافظه می‌شود، فرآیند جستجو در میان این اطلاعات است كه مستلزم صرف زمان بوده و اغلب موجب اشتباه خواهد شد.

مطلب از : فرانك فراهانی جم

علیرضا احمدی

چهارشنبه 18/1/1389 - 12:0
موبایل

نجات دادن گوشی خیس شده

شاید گوشی شما هم مثل خیلی از گوشی‌های دیگر به نوعی خیس شده باشد، توی استخر، توی حمام شاید هم توی دستشویی… و شاید هم بعد بشود. پس دانستن نکاتی در مورد نجات دادن گوشی خیس شده میتواند روزی کمک زیادی به شما بکند. این روزها همه اطلاعات مهمی از قبیل شماره تلفن، رمزهای عبور و غیره در گوشیهای تلفن خود دارند که خیس شدن گوشی میتواند همگی را از بین برده و خسارت زیادی به شما بزند. در ابتدا بهتر است این نکته را یادآوری کنم که بهتر است گوشیی تهیه کنید که دارای حافظه جانبی باشد و اطلاعات خود را روی آن ذخیره کنید و از حافظه خود گوشی برای اطلاعاتی که خیلی مهم نیستند استفاده کنید. همچنین هر چند وقت یکبار از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

مراحلی که پس از خیس شدن گوشی باید انجام دهید:

1-سطح رویی گوشی را خشک کنید. گوشی را خاموش کنید و سریعآ باطری را از آن خارج کنید.
2-اگر گوشی شما دارای حافظه جانبی است و اطلاعات شما روی آن ثبت شده است آن را جدا کنید و از اطلاعات آن کپی بگیرید.
3-با سشوآر گوشی را خشک کنید.
4-این مرحله را هرکسی نمیداند و یکی از کارهایی است که در نجات گوشی شما بسیار مفید است. گوشی خود را در ظرف برنج نپخته ۲۴ ساعت قرار دهید. بله درست است برنج نپخته! برنج نپخته توانایی بسیار زیادی در جذب نم و رطوبت دارد.
امیدوارم هرگز نیازی به استفاده از این مراحل و نکات نداشته باشید.

منبع: explorer

چهارشنبه 18/1/1389 - 11:58
بیماری ها

3 راز برای افزایش هوش؟؟

با رموز افزایش توانایی هوش آشنا شوید،سه راز عجیب و باور نکردنی!!
از خوردن شكلات تیره لذت ببرید،به اندازه كافی رابطه جنسی داشته باشید،گوشت سرد و ماهی در صبحانه خود مصرف كنید چرا كه به این ترتیب می توانید توانایی مغز خود را بالا ببرید.اینها توصیه هایی است كه دو پژوهشگر در كتابی با عنوان «خود را آموزش دهید: تمرین هایی برای مغز شما» برای بهبود كارایی مغز انسان پیشنهاد كرده اند.
تری هورنه،روانشناس ادراكی و سیمون ووتون،بیوشیمیست كه نویسنده مشترك این كتاب هستند، معتقدند كه نوع انتخاب شیوه زندگی در حفظ وضعیت ذهن نقش مهمی دارد.
آقای هورنه می گوید:شیوه زندگی افراد می تواند توانایی ذهنی آنها را بالا ببرد،اینكه چگونه زندگی می كنید،می تواند به پدید آمدن حالت های شیمیایی در مغز شما كمك كند. مغز انسان بیشتر شبیه یك كارخانه مواد شیمیایی است تا رایانه.
به گفته این روانشناس، « شما می توانید شرایط مطلوبی را برای مغزتان فراهم كنید تا اینكه قربانی ژن های ناشناخته خود باشید.»نویسندگان این كتاب به مجادله با كسانی پرداخته اند كه معتقدند كاهش توانایی ذهنی افراد از سن ۱۷ سال به این سو اجتناب ناپذیر است.هورنه اظهار عقیده می كند كه «شما می توانید یك استعداد ذهنی دیگری خلق كنید.»
این نویسندگان لیست تحریك كننده ای از آنچه كه باید انجام داد یا نباید دنبال كرد ارائه می كنند و تاكید دارند كه مردم می توانند در حفظ قدرت انتقال داده ها توسط مغز خود كوشا باشند.
نكته جالب در توصیه های این روانشناس و بیوشیمیست این است كه به خوانندگان خود توصیه می كنند تا از دیدن نمایش های تلویزیونی یا رادیویی كم ارزش خودداری كنند.
برخی از توصیه های آنها بسیار عام است از جمله اینكه،استرس برای فكر كردن مضر است و باید از مصرف بیش از اندازه الكل و دخانیات اجتناب كرد.
كتاب این دو نویسنده پر است از نكات عملی در این خصوص كه چگونه می توان مغز را تقویت كرد.آنها می گویند كه این نكات نتیجه تحقیقات دنباله داری است كه در سراسر جهان انجام شده است.
به باور آنها، مصرف گوشت سرد و ماهی در وعده غذایی صبحانه مفید است.همچنین خوردن شكلات تیره از این بابت توصیه می شود كه سرشار از بسیاری از مواد شیمیایی است كه می تواند مغز افراد را برای فكر كردن به خوبی بكار اندازد.شكلات تیره سبب می شود كه ماهیچه های اطراف رگ های خون احساس راحتی كنند و باعث بهبود جریان خون به سمت مغز شود.
این دو پژوهشگر سپس به تاثیر روابط جنسی در افزایش توانایی مغز می پردازند و می گویند كه در چهار مرحله از هفت مرحله روابط جنسی ، فعل و انفعالات شیمیایی به روند فكر كردن كمك می كند.
چهارشنبه 18/1/1389 - 11:56
دعا و زیارت

کوتاه و خواندنی در محضر معصومین (علیهم السلام)

آموزش ذكری سودمند

«حسن بن محبوب» از حضرت امام جعفر صادق(ع) روایت كرده است: «روزی پیامبر خدا(ص) به اصحاب و یاران خویش فرمودند:«ایا شما می‌پندارید،هر آنچه از ظروف و لباس و نیازمندی‌های خانه كه نزد خود دارید،اگر فراهم آورده و روی هم بریزید، به آسمان می‌رسد؟» عرض كردند:«نه، ای پیامبر خدا(ص)».
پیامبر خدا(ص) فرمودند:«اگر یكی از شما،پس از نماز واجبش،سی بار بگوید:«سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اكبر» پس،ریشه این كلمات چهار گانه درزمین است و شاخ و برگش در آسمان و آن كلمات،سوختن و غرق شدن و ویرانی و سرنگون شدن در چاه و مرگ بد را از شخص باز می‌دارد،و آنها،كردار شایسته پایدار هستند كه ثمره آن،تا همیشه بر جای خواهد ماند».

تفسیر زهد

رسول اكرم(ص) در ضمن روایتی فرمود:به جبرئیل گفتم:تفسیر زهد چیست؟
گفت:زاهد دوستدار دوستداران آفریدگار است و كسی را كه خالقش او را دشمن بدارد،دشمن می‌دارد، از حلال دنیا می‌پرهیزد و توجهی به حرام ندارد؛زیرا در حلالش حساب ودر حرامش عذاب و عقاب است، به همه مسلمانان ترحم می‌كند، همچنان كه به خود رحم می‌كند،از سخن گفتن زیاد پرهیز دارد،همچنان كه از مروارید بدبو پرهیز كند،از مال دنیا كناره‌گیری می‌نماید،همچنان كه از آتش كناره گیرد كه مبادا او را فرا گیرد و آرزوی خود را آنچنان كوتاه می‌كند كه گوئی مرگش در میان دو چشمش ظاهر است.

برترین مردم كیست؟

از پیامبر(ص) پرسیدند:«برترین مردم كیست؟»
پیامبر(ص) عرض كردند:آنكه از خدا بیشتر بترسد و بیشتر صله رحم به جا آورد و بیشتر امر به معروف و نهی از منكر كند.

بهترین اخلاق دنیا و آخرت

رسول خدا(ص) به یاران خود فرمودند:ایا شما را به بهترین اخلاق دنیا و آخرت راهنمایی كنم؟
پاسخ كردند:«آری، یا رسول الله»
فرمود:كسی كه با كسی كه از او بریده،بپیوندد،بر هر كسی كه او را محروم داشته، ببخشد از كسی كه به او ستم كرده است،بگذرد.هر كه دوست دارد كه مرگش تأخیر افتد و روزیش گشایش یابد،باید از خدا بترسد و صله رحم را به جای آورد.

آرایه كلام

رسول خدا(ص) فرمودند:«زینت و آرایه گفتار،راستگویی است»

نزدیك‌ترین مردم به پیامبر(ص) در روز قیامت

پیامبر خدا فرمودند:«همانا نزدیك‌ترین شما در فردای قیامت به من، و كیب كه شفاعت او بر من از همه واجب‌تر است،راستگوترین شما از نظر زبان و كسی كه امانت را ادا می‌كند و خوش اخلاق‌ترین شماست، او نزدیك‌ترین شما به مردم و به من در روز قیامت می‌باشد.
 
 
چهارشنبه 18/1/1389 - 11:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته