• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 89
تعداد نظرات : 19
زمان آخرین مطلب : 4900روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه
دكتر سیدمنصور گتمیری - استادیار گروه داخلی دانشگاه علوم پزشكی تهران
ارزیابی سریع سلامت در سالمندان

مقدمه
جوامع مختلف به مدد پیشرفت‌ها و توسعة اجتماعی اقتصادی، به میانگین سنی بالاتری دست پیدا می‌كنند و امید به زندگی بیشتری را برای شهروندان خود به ارمغان می‌‌آورند.
در امریكا از سال 1900 تا پایان قرن بیستم امید به زندگی از 3/47 سال به 1/78 سال افزایش پیدا كرد و این رقم در ژاپن از مرز 80 سال گذشته است.
در ایران نیز امید به زندگی از كمی بیش از 50 سال از سال 56 به رقمی بالاتر از 75 سال در سال‌های اخیر رسیده است.
این اطلاعات یادآوری می‌كند كه جوامع مختلف به مدد توسعة نظام سلامت و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی امكان تجربة سال‌های سالمندی را برای آحاد مردم خود فراهم می‌كنند و متناسب با آن، نظام‌های سلامت نیز باید خود را برای مدیریت مشكلات سال‌های سالمندی آماده نمایند.
از این روست كه طب سالمندان چه در زمینة پیشگیری و چه در زمینه درمان و یا به عبارت جدیدتر در سه سطح پیشگیری اولیه، پیشگیری ثانویه و پیشگیری ثالثیه روز بروز توسعه بیشتری می‌یابد و امروزه به یك رشته تخصصی با تمام ویژگی‌های یك تخصص مستقل مبدل شده است.
1- داروهای دریافتی
2- تحرك
3- وضعیت مغزی
4- فعالیت‌های روزانه
5- حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی
6- حمایت‌های بیمه‌ای
7- شنوایی
8- بینایی
9- وضعیت كنترل ادرار و مدفوع
10- تغذیه
11- وضعیت عاطفی
1- داروهای دریافتی
 سالمندان معمولاً در معرض مصرف داروهای بیشتری هستند. مسكن‌ها معمولاً در راس لیست مصرفی داروهای سالمندان قرار دارند. از طرفی متابولیسم داروها در سالمندان با افراد جوان متفاوت است. بارزترین این تفاوت‌ها در متابولیسم داروهایی است كه دفع كلیوی دارند. به خاطر همین پرسش از بیمار در مورد داروهای مصرفی و جستجوی هر دارویی كه مصرف می‌كند اولین قدم در ارزیابی وضعیت سلامتی یك سالمند است.
 در این میان توجه ویژه به داروهای آنتی كولینرژیك به خاطر عوارض خاصی كه بر سیستم ادراری و سیستم بینایی دارند و نیز داروهای سایكوتروپ و داروهایی كه اندكس تراپوتیك پایینی دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است.
 محاسبة كلیرانس كراتی نین بهتر است در هر فرد سالمندی صورت گیرد. بویژه اگر قرار است دارویی مصرف شود كه دفع كلیوی دارد این كار حتماً باید انجام شود.
 برای این كار بهتر است از فرمولی استفاده شود كه سن بیمار در آن نقش دارد.
   وزن (سن – 140 ) = كلیرانس كراتی نین     فرمول مناسبی برای این كار است.
               72   كراتی نین پلاسما 
 همانطور كه ملاحظه می‌كنید براساس این فرمول در شرایط وزن مساوی و كراتین مساوی، افزایش سن بیمار با كاهش صورت كسر می‌تواند در محاسبه كلیرانس كراتی نین اثر كاهش دهنده داشته باشد.
 به عنوان مثال در دو فرد با وزن 72 كیلوگرم و كراتی نین یك، چنانچه سن 40 سال باشد كلیرانس كراتی نین 100 سی‌سی در دقیقه می‌شود در حالیكه با سن 80 سال كلیرانس كراتی نین به 60 تنزل می‌كند.
 به این ترتیب می‌بینیم كه سن صرفنظر از عواملی نظیر فشارخون، دیابت و یا هر عامل دیگری خود بطور مستقل اثر كاهش دهنده بر میزان كلیرانس كراتی نین دارد.
 پس توجه به داروها و محاسبة كلیرانس كراتی نین اولین گام در ارزیابی وضعیت سلامت یك فرد سالمند است.
 ذكر این نكته ضروری است كه فرمول فوق برای محاسبة كلیرانس كراتین مردان است و برای خانم‌ها در شرایط مساوی باید حاصل محاسبه شده را در عدد 85% ضرب نماییم.
2- تحرك
 از عوارضی كه هر سالمندی را تهدید می‌كند بروز ناتوانی در حركت كردن است. از بیمار در مورد زمین خوردن در طول یكسال گذشته سوال می‌كنیم. همچنین از او یك تست "get up & go" انجام می‌دهیم. به این ترتیب كه از بیمار می‌خواهیم از روی صندلی برخیزد، 10 قدم به جلو برود و بازگردد و سر جای اول خود بنشیند و در طول زمان انجام تست به توانایی برخاستن، استفاده از دست‌ها، توانایی چرخیدن، آتاكسی و... توجه می‌كنیم.
 مشاهده هر گونه اختلال مستلزم ارجاع بیمار به متخصص مربوطه است. به عنوان مثال مشاهدة آتاكسی ضرورت ارجاع به نرولوژیست، مشاهده اختلال در حركت مفاصل ضرورت ارجاع به روماتولوژیست یا ارتوپد و... را مطرح می‌كند.
3- وضعیت مغزی 
 برای بیمار سه شیء غیر مرتبط با هم را نام می‌بریم مثل (مداد، كلید و پالتو) و از او می‌خواهیم كه آنها را به همان ترتیب نام ببرد. اگر حتی یكی از سه شیء را فراموش كند لازم است از او تست mini- mental status exam انجام شود.
 در این تست، اریانتاسیون 10 نمره (شامل اریانتاسیون به زمان و مكان هر كدام 5 نمره) حافظه شامل 3 نمره، توجه و محاسبه شامل 17 نمره مورد ارزیابی قرار می‌گیرد كه البته انجام آن بیشتر توسط نرولوژیست صورت می‌گیرد. ولی چنانچه هر پزشكی علاقمند به انجام آن باشد با مطالعة راهنمای mini- mental state examination می‌تواند این تست را به دقت انجام دهد.
 در این تست Score زیر 24 از 30 نمره ضرورت ارزیابی كامل نرولوژیست را مطرح می‌نماید.
4- فعالیت‌های روزانه
 فعالیت‌های روزانه را به دو بخش فعالیت‌های پایه و فعالیت‌های سودمند برای دیگران تقسیم می‌كنند.
 فعالیت‌های پایه شامل 5 فعالیت می‌شود كه عبارتند از: لباس پوشیدن، خوردن، راه رفتن، توالت رفتن و تامین بهداشت فردی و فعالیت‌های سودمند برای دیگران شامل خرید، خانه داری، محاسبه، آماده كردن غذا و مسافرت كردن می‌شود.
 برای تسریع در ارزیابی این بخش ابتدا 2 مورد از فعالیت‌های بخش سودمند برای دیگران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و چنانچه دو مورد از آنها طبیعی باشد می‌توان از فعالیت‌های بخش پایه سؤالی نپرسید و به معنای طبیعی بودن آنها تلقی می‌شود و چنانچه اختلالی در این فعالیت‌ها مشاهده شد یادآوری به خانواده و یا مراكز نگهداری از سالمندان ضرورت پیدا می‌كند.
 این یادآوری اولاً برای پیشگیری از عوارض صورت می‌گیرد و ثانیاً برای ایجاد تعادل در انتظارات خانواده و یا موسسه نگهداری كننده از فرد سالمند و به این ترتیب از فرد سالمند شناخت بیشتری به عامل نگهداری كننده منتقل می‌شود.
5- حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی
 از فرد سالمند درخصوص اینكه آیا اگر بیمار شود خانواده، همسر، دوست و یا موسسه‌ای از او نگهداری خواهد كرد یا نه سوال می‌شود. چنانچه این حمایت وجود ندارد باید فرد سالمند به موسسات متولی این امر ارجاع شود.
6- حمایت‌های بیمه‌ای
درخصوص حمایت‌های بیمه‌ای، درآمد مستمر، بیمه تكمیلی و وجود هر گونه عامل تضمین كنندة زندگی اقتصادی و مراقبت فرد در كهنسالی و دورة ناتوانی سوال می‌شود و اگر این حمایت‌ها وجود ندارد ارجاع به موسسات مرتبط ضرورت خواهد داشت.
7- شنوایی
 برای ارزیابی شنوایی از روش‌های بسیار ساده استفاده می‌شود.
 بستن یك گوش و ایجاد صدای آرام در گوش مقابل امكان ارزیابی شنوایی را به روش ساده فراهم می‌كند. مشاهده هرگونه اختلال و یا احتمال وجود اختلال ضرورت ارجاع به متخصص مربوطه را ایجاب می‌نماید.
8- بینایی
 ارزیابی وضعیت بینایی، در هر دو چشم، ارزیابی میدان بینایی با و بدون عینك و ارجاع در صورت مشاهدة هرگونه اختلال از موارد دیگر ارزیابی هر سالمندی است.
9- وضعیت كنترل ادرار و مدفوع
 از بیمار درخصوص وجود هرگونه نشت غیرارادی ادرار و مدفوع، بی‌اختیاری هنگام عطسه، سرفه و یا ناتوانی در كنترل ادرار و مدفوع در مسیر توالت سوال می‌شود. همچنین از تعداد دفعات برخاستن در طول شب برای ادرار كردن سوال می‌شود. با مشاهده اختلال براساس احتمال نقص در هر یك از سیستم‌ها به متخصص مربوطه ارجاع می‌شود.
10- تغذیه
 معمولاً برای ارزیابی وضعیت تغذیه پرسشنامه هایی بوجود آمده است. برای افراد مسن‌تری كه توانایی پركردن پرسشنامه را ندارند چارت‌های اندازه‌گیری وزن به این ارزیابی كمك می‌كند.
 در این پرسشنامه فرد به 10 موضوع پاسخ می‌دهد كه در مجموع وضعیت تغذیه او را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
 این ده موضوع عبارتند از:
 1- من به بیماری خاصی مبتلا هستم كه مرا مجبور به مصرف نوع خاص و مقدار خاصی از غذا می‌نماید. 2 نمره
 2- من در هر روز كمتر از 2 وعده غذا می‌خورم.  3 نمره
 3- من معمولاً مقدار كمی سبزیجات، میوه و لبنیات می‌خورم.  2 نمره
 4- من معمولاً روزی سه بار یا بیشتر آبجو، الكل و شراب می‌نوشم.  2 نمره   5- من مشكلات دهانی ودندانی خاصی دارم كه برای خوردن من مشكل بوجود
     می‌آورد. 2 نمره
6- من معمولاً پول كافی برای خرید غذا ندارم.  4 نمره
7- من اغلب به تنهایی غذا می‌خورم. 1 نمره
8- من معمولاً روزانه 3 عدد یا بیشتر قرص OTC می‌خورم.  1 نمره
9- بدون آنكه بخواهم 10 پوند (5/4كیلوگرم) در 6 ماه گذشته اضافه وزن یا كاهش وزن پیدا كرده‌ام. 2 نمره
10- من اغلب نمی‌توانم برای خودم خرید كنم، غذا بپزم و یا خودم را تغذیه نمایم.  2 نمره
با این پرسشنامه چنانچه فرد بین 2-0 امتیاز كسب نماید از نظر تغذیه مشكلی نخواهد داشت.
چنانچه فرد بین 5-3 امتیاز كسب نماید ریسك متوسط دارد.
و چنانچه  بیش از 6  امتیاز كسب نماید با ریسك بالا تلقی شده و متناسب با شرایط برخورد لازم صورت خواهد گرفت.
چارت اندازه‌گیری وزن نیز براساس سن و قد حداقل‌ها و حداكثرهایی خواهد داشت كه تنزل وزن و یا افزایش نامتناسب خارج از محدودة طبیعی پزشك را به منظور بررسی علل پاتولوژیك راهنمایی خواهد نمود.
رفرانس‌های پزشكی معمولاً این چارت و اعداد طبیعی آن را دراختیار پزشكان قرار می‌دهند.
11- وضعیت عاطفی
 بررسی وجود افسردگی نزد افراد سالمند از جمله نكات ضروری است. پرسش‌ نامه‌های استاندارد شده در این خصوص به ارزیابی وضعیت عاطفی و احتمال وجود افسردگی نزد افراد سالمند كمك می‌كند.
Yesavage Geriatric Depression Scale قادر است با Scoring بیماران به تصمیم‌گیری در این خصوص به پزشك كمك نماید.
نمونة 15 نمره‌ای این پرسشنامه ارزیابی مفصل‌تری بدست می‌دهد اما پرسشنامه‌های 5 نمره‌ای ساده‌تری نیز وجود دارد كه  با چند سوال ساده احتمال وجود افسردگی را در بیمار ارزیابی می‌كند. مثلاً:
1- آیا از زندگی خود بطور اساسی راضی هستی؟
2- آیا معمولاً حوصله‌ات سررفته است؟
3- آیا اغلب احساس می‌كنی كسی به كمك تو نخواهد آمد؟
4- آیا بیشتر دوست داری در خانه بمانی؟
5- آیا احساس بی‌‌ارزشی می‌كنی؟ و...
در پرسشنامه 5 سوالی 2 شاخص افسردگی یا بیشتر نشانة وجود افسردگی بیمارگونه است و لازم است بیمار به روانپزشك ارجاع شود.
 پرسشنامه‌ای مفصل‌تری نیز هست كه بنابه شرایط می‌توان از آنها استفاده كرد. ولی برای یك پزشك عمومی یا متخصص داخلی در مطب و درمانگاه حتی سوالات ساده‌تری نیز كه مطرح كنندة افسردگی است می‌تواند امكان تصمیم گیری را میسر سازد.
 با برآوردهای یازده گانه فوق امكان ارزیابی سریع یك فرد سالمند در مطب و یا درمانگاه فراهم می‌شود. اگرچه برای ارزیابی‌های دقیق تر نیاز به صرف وقت و امكانات بیشتری است. اما برخورد مناسب با مشكلات سالمندی از چنین ارزیابی جامعی آغاز می‌شود. روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران
يکشنبه 28/9/1389 - 18:28
بیماری ها
پروكتیت اولسراتیو در تمام سنین دیده می‏شود اما به طور كلی شروع علائم بین 20 و 40 است.پروكتیت، التهاب راست روده است، یعنی 15 تا 20 سانتی متر انتهای روده جایی كه مدفوع را قبل از آن كه توسط مقعد بیرون رانده‏شود نگهداری می‏كند. التهاب واكنش بدن به آسیب یا تحریك است كه منجر به تورم، قرمزی و درد می‏شود. علت التهاب در پروكتیت‏اولسراتیو شناخته شده نیست. بنابراین پروكتیت‏اولسراتیو به معنی ایجاد زخم یا آسیب دیدگی‏های كوچك بر روی سطح راست روده است. این زخم‏ها ممكن است خونریزی كرده و نهایتاً به صورت مدفوع خونی تظاهر كنند. بیماری التهابی روده (IBD) باعث زخمی شدن و التهاب بستر روده بزرگ و راست روده می‏شود. كولیت‏اولسراتیو فرمی از IBD است كه روده بزرگ و راست روده را گرفتار می‏كند، پروكتیت اولسراتیو به راست روده محدود می‏شود، بیمارانی كه از آن رنج می‏برند، دچار عوارض بیشتری نسبت به سایر فرمهای IBD می‏شوند. در اكثریت بیماران، پروكتیت‏اولسراتیو به بیماری جدی تری تبدیل نمی‏شود.
علائم پروكتیت‏اولسراتیو چه چیزهایی هستند؟
علائم پروكتیت‏اولسراتیو شامل
1-خونریزی از مقعد
2-تغییر عادت دفع مدفوع، اسهال یا یبوست
3-زور پیچ، تمایل مداوم و احساس اجبار برای دفع مدفوع
4-خون، بلغم و یا چرك در مدفوع 
5-ترشح مقعدی بلغمی و یا خون بدون مدفوع
اغلب به طور همزمان چند علامت دارند. برای مثال دفع مكرر مدفوع، خونریزی مقعدی، احساس اجبار به دفع كردن و زور پیچ به طور شایع با یكدیگر اتفاق می‏افتد.
بعضی علائم بیماری را هر روز تجربه می‏كنند. بعضی دیگر فقط گهگاهی علائمشان شعله‏ور می‏شود و دوره‏های فروكش كه چندین هفته، ماهها یا حتی سالها طول می‏كشد، دربین فواصل حاد بیماری وجود دارد.
چگونه پزشك این بیماری را تشخیص می‏دهد؟
برای تشخیص، دكتر نیاز به گرفتن شرح حال كامل، انجام معاینه بالینی، انجام آزمایشات خونی و یا عكسبرداری و آزمایشات مدفوع خواهد‏داشت. بسیاری از پزشكان برای تشخیص سیگموئیدسكوپی انعطاف‏پذیر استفاده خواهندكرد كه مستلزم جاگذاری یك وسیله انعطاف پذیر به داخل راست روده و انتهای روده بزرگ توسط سیگموئیدسكوپ میان پروكتیت‏اولسراتیو و كولیت‏اولسراتیو افتراق گذارد. پزشكتان ممكن است نمونه‏های بافتی از بستر ملتهب مقعدی بردارد تا تشخیص بیماری را تأیید كند.
چه كارهایی برای كنترل بیماری می‏توان انجام داد؟
ویزیتهای مرتب پزشكتان و پیروی از رژیم درمانی تجویز شده برای درمان كلی پروكتیت‏اولسراتیو مهم هستند.
1- غذا و تغذیه
غذا ممكن است علائم پروكتیت‏السراتیو را آرام یا تشدید كند ردگیری پاسخ بدنتان به غذاهای معین، می‏تواند به شناختن غذاهایی كه وضعیت شما را بدتر می‏كنند، منجر كند. شما می‏توانید این چیزها را با پزشكتان مطرح كنید تا مشخص شود كه آیا تغییرات رژیم غذایی ممكن است علائم شما را بهبود بخشند یا خیر.
2- سلامت روانی (فكری)
فشار روحی، استرس و اضطراب ممكن است علائم را بدتر كند. درباره استراژیها برای كاهش فشارهای روانی با پزشكتان صحبت كنید. همچنین سازمانهای حمایتی می‏توانند از طریق مشورت و تكنیكهای خاص، شرایط كاهش فشارهای روحی را فراهم كنند.
پزشك چگونه پروكتیت‏السراتیو را درمان خواهدكرد؟
هدف اولیه از درمان بهبود و در صورت امكان كاهش علائم است. پزشكتان درمان مناسب را برپایه شدت علائم و همینطور وسعت و شدت التهاب راست روده ( كه توسط سیگموئیدسكوپ آشكار می‏شود) انتخاب خواهدكرد. پروكتیت‏السراتیو خفیف تا متوسط معمولاً می‏تواند به صورت موفقیت آمیزی با بكارگیری درمان‏های موضعی، یا مستقیماً بداخل راست روده درمان شود.
داروهای شایع كه از طریق مقعدی استفاده می‏شوند شامل: هیدروركورتیزون در كف، تنقیه و یا شیاف می‏باشند. آمینوسالیسیلیك‏اسید ((5-ASA به شكل تنقیه یا شیاف می‏باشد. اگر علائم با درمانهای مقعدی كنترل نشوند. درمان خوراكی با سولفاسالازین(5-ASA)  یا كورتیكواستروئیدها ممكن است نیاز باشد برای بعضی بیماران تركیب هر دو نوع درمان از طریق (شیاف و تنقیه) یا تركیب خوراكی و مقعدی بسیار مؤثر خواهد بود. همانند هر دارویی، بخصوص آنهایی كه فقط با تجویز پزشك قابل دسترسی هستند، اطمینان حاصل كنید كه دارو را همانطور كه پزشكتان دستور داده‏است، مصرف می‏كنید.
طریقه استفاده از كف مقعدی (كورتیفوم)
1-ظرف محتوی كف را به مدت 10- 5 ثانیه با شدت تكان دهید. در پوش آن را در طی استفاده برندارید.
2-به صورت آرام شناور اپلیكاتور را پشت خط پرشدگی عقب بكشید تا اینكه دیگر عقب نیاید.
3-ظرف محتوی كف را سر بالا و بر سطح ‏تراز نگه‏دارید نوك اپلیكاتور را برروی دماغه درب ظرف محتوی كف قرار دهید.
4-برای پر كردن خمره اپلیكاتور
A.سر بالا نگه دارید، انگشت نشانه و میانی را برروی لبه های كنار در ظرف محتوی كف قرار دهید و
B.لبه‏های در را به طرف پایین فشار دهید و رها كنید.
C.مكث كنید، اجازه بدهید كف وارد بشود و خمره اپلیكاتور را پركند.
D.وقتی كه كف دیگر به اپلیكاتور وارد نشد مرحله 4B را تكرار كنید تا اینكه كف تا خط پرشدگی بالا بیاید و اپلیكاتور را پركند. به محض اینكه اپلیكاتور پور شد آن را جدا كنید.
5-اپلیكاتور را محكم توسط خمره نگه‏دارید برای اطمینان شست و انگشت میانی را در زیر و دو طرف خمره قرار دهید، به آرامی نوك آن را داخل مقعد بگذارید. به محض آنكه داخل مقعد قرار گرفت، دكمه آن را فشار دهید تا كف خارج شود، سپس اپلیكاتور را بیرون بكشید.
6-قسمت‏های اپلیكاتور بایستی برای شستشوی كامل با آبگرم از یكدیگر جدا شده و به طور مجزا شسته شوند. روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران
يکشنبه 28/9/1389 - 18:25
بیماری ها

در بسیاری از زنان در ابتدای دوران بارداری، آزمون‏های مربوط به قندخون، طبیعی هستند، اما در انتهای دوران بارداری به سبب ظرفیت محدود ترشح انسولین، كمبود انسولین و هیپرگلیسمی ایجاد شده و تا زمان وضع حمل طول می‏كشد. این وضعیت، تحت عنوان دیابت بارداری نام دارد. اگر چه بلافاصله پس از انجام وضع حمل، نتایج آزمون‏ها در این افراد به حالت طبیعی باز می‏گردد، اما در تعداد قابل توجهی از آنها در آینده، دیابت ایجاد خواهد شد، به طوری كه هرچه دیابت در دوران بارداری شدیدتر باشد، احتمال آن بیمار پس از مدت كوتاهی متاقب زایمان دچار دیابت شود، بیشتر خواهد بود.
عوارض دیابت بارداری
1. عوارض مربوط به مادر: برخی عوارض مادری دیابت بارداری عبارتنداز:
• هیپوگلیسمی: كه اغلب در نیمة اول بارداری ایجاد می‏شود.
• هیپرگلیسمی: هیپرگلیسمی مادری، بیشتر در نیمه دوم بارداری ایجاد می‏شود. زن باردار در هفته‏های 20 تا 30 دارای بیشترین نیاز به انسولین است و  در صورتی كه در انتهای بارداری، نیاز مادر به انسولین كاهش یابد، باید به فكر نارسایی جفت بود. پس زا زایمان، نیاز مادر به انسولین، سریعاً كاهش می‏یابد. بیشتر مشكلات جنین، از هیپرگلیسمی و بالا بودن گلوكز مادر ناشی می‏شود.
• عفونت‏ها: در دوران بارداری به سبب تأثیرات ناشی از استروژن بر اتساع عروق خونی، افزایش جریان خون كلیوی و فیلتراسیون گلومرولی و در نتجه افزایش فیلتراسیون گلوكز صورت می‏گیرد. بنابراین، تمامی زنان باردار به طور طبیعی دارای گلوكوزوری هستند و زنانی كه قندخون بالاتری دارند، قند ادرار نیز بالاتر خواهد بود. از طرفی، شل شدن عضلات دستگاه ادراری در طی دوران بارداری، سبب ریفلاكس ادرار به حالب و اتساع مجاری ادراری شده، شانس عفونت‏های ادراری را افزایش می‏دهد. وجود گلوكز برای تغذیه باكتری‏ها و نیز احتباس ادراری، زنان باردار را در معرض خطر ابتلا به عفونت‏های ادراری افزایش می‏دهد. وجود گلوكز برای تغذیه باكتری‏ها و نیز احتباس ادارای، زنان باردار را در معرض خطر ابتلا به عفونت‏های اداری قرار می‏دهد. به طوری كه شیوع عفونت‏های ادراری در زنان باردار مبتلا به دیابت بالاتر است.
• هیپرتانسیون: در 20 درصد از بیماران مبتلا به دیابت، به دلیل غیرطبیعی بودن عروق خونی، احتمال ایجاد هیپرتانسیون در انتهای بارداری وجود دارد.
• پلی‏هیدرآمینوس: افزایش مایع آمینوتیك (بیش از cc 2000) در زنان مبتلا به دیابت بارداری (به ویژه در صورت عدم كنترل قندخون) بسیار شایع است.
2. عوارض جنبی ناشی از دیابت بارداری، عبارتنداز:
• سقط: در صورت عدم كنترل قندخون، به ویژه در سه ماهة اول بارداری، شیوع سقط افزایش می‏یابد.
• آنومالی‏های مادرزادی: احتمال بروز آنومالی‏های جنینی در مادران دیابتی، سه برابر بیشتر بوده و شایع‏ترین آنها، آنومالی‏های قلبی- عروقی و عصبی هستند. آژنزی‏ساكرال جزء آنومالی های بسیار نادر ولی شدید ناشی از دیابت مادر است. بیشترین شانس ایجاد این آنومالی‏ها، در هفته‏های سوم تا ششم بارداری بوده و كنترل مناسب قندخون در این زمان، می‏تواند از بروز این آنومالی‏ها جلوگیری كند.
• از سایر عوارض جنینی دیابت دوران بارداری می‏توان به مواردی نظیر دیسترس تنفسی، هیپوگلیسمی نوزاد در چند ساعت اول زندگی، ماكروزومی، تروماهای زمان تولد، هیپوكلسمی همراه با تتانی و تحریك پذیری نوزاد، هیپربیلی‏روبینمی و زردی نوزاد، افزایش مورتالیته پره‏ناتال و مرگ ناگهانی جنین اشاره كرد.
غربالگری از نظر دیابت در دوران بارداری
غربالگری از نظر دیابت دوران بارداری در موارد زیر صورت می‏گیرد:
• تمامی زنان در انتهای سه ماهه دوم بارداری (24 تا 26 هفتگی)
• زنان high Risk (زنانی كه فرزندان و والدین دیابتی دارند و یا دارای گلوكوزوری بیش از mgr/day 300 هستند)، در اولین ویزیت پره‏ناتال و یا در مواردی كه سابقه عوارض دیابت بارداری در زایمان‏های قبلی وجود داشته (از قبیل ماكروزومی و...)
برای انجام غربالگری، 50 گرم گلوكز خوراكی به زنان باردار داده شده و یك ساعت گلوكز خون مورد اندازه‏گیری قرار می‏گیرد:
• در صورتی كه گلوكز خون زیر mgr/dl 140 باشد، طبیعی است.
• در صورتی كه گلوكز خون بین mgr/dl 200-140 باشد، باید تست Oral Tolerance Glucose Test صورت گیرد. برای انجام این تست، ابتدا FBS اندازه‏گیری شده و سپس محلولی حاوی 100 گرم گلوكز به بیمار داده می‏شود. آن‏گاه قندخون بیمار، پس از یك، دو و سه ساعت دوباره اندازه‏گیری می‏شود. برطبق جدول زیر، در صورتی كه تمامی مقادیر درحد طبیعی باشند، نیاز به بررسی بیشتری نخواهد بود و در صورتی كه یكی از مقادیر بالاتر از حد طبیعی باشد، این آزمون یك ماه بعد مجدداً تكرار می‏شود و در صورتی كه دو مورد از مقادیر، بالاتر از حد طبیعی باشند، بیمار مبتلا به دیابت بارداری است. (براساس معیارهای كارپنتر-كوستان)
نمونه خون
ناشتا    95
پس از یك ساعت 180
پس از دو ساعت  165
پس از سه ساعت 140
• در صورتی كه گلوكز خون بالای mgr/dl 200 باشد، باید FBS را نیز اندازه‏گیری كرد، در صورتی كه FBS بیش از mgr/dl126 باشد، بیمار مبتلا به دیابت است.
درمان دیابت بارداری
• كنترل قندخون: با توجه به عدم توانایی عبور انسولین از جفت، می‏توان از انسولین برای كنترل قندخون در زنان مبتلا به دیابت بارداری استفاده كرد. انسولین در ابتدای بارداری با ذوز u/kg/day5/0 و در نیمه دوم بارداری با دوز u/kg/day7/0 تجویز می‏شود. نیاز به انسولین، در هفته‏های 20 تا 30 بارداری، 2 تا 3 برابر می‏شود. توجه داشته باشید كه در بیماران باردار نمی‏توان از داروهای خوراكی كاهندة قندخون استفاده كرد، زیرا سبب هیپوگلیسمی طولانی در نوزاد شده و كنترل مناسبی نیز در دوران بارداری ایجاد نمی‏كنند.
• Monitoring سطح گلوكز: مقادیر قندخون درمادر، بهترین شاخص برای تعیین كنترل دیابت بارداری به شمار می‏رود. قندخون ناشتای مادر باید بین 70 تا 80 mgr/dl باشد و پس از صرف یك وعدة غذایی اصلی باید قندخون mgr/dl50-40 افزایش پیدا كند و یك ساعت پس از صرف غذا، حداكثر به mgr/dl140 برسد. درصورتی كه قندخون بیش از mgr/dl160 باشد، نشان دهندة عدم كنترل قندخون بوده و بیمار باید به پزشك خود مراجعه كند.
همچنین باید گلوكز ادرار 24 ساعته را در زن باردار اندازه‏گیری كرد. در حالت طبیعی، حداكثر دفع گلوكز در ادرار 24 ساعته در دوران بارداری روزانهmgr300 است. در كنترل مناسب، مقادیر قند ادرار در حد Trace یا 1+ خواهند بود. اما در صورتی كه میزان قند ادرار در حد 3+ تا 4+ باشد، هیپرگلیسمی مطرح است.
گلوكز مایع آمنیوتیك: در اثر هیپرگلیسمی مادر، گلوكز می‏تواند وارد مایع آمنیونی شود، بنابراین میزان گلوكز مایع آمنیونی نشان دهندة وضعیت گلوكز مادر در هفت روز گذشته است. به طور معمول با پیشرفت بارداری، از گلوكز مایع آمنیونی كاسته شده و در آخرین ماه بارداری به كمتر از mgr/dl20 می‏رسد.
• Monitoring جنین: بهترین روش ارزیابی جنین، بررسی قندخون مادر است. در موارد پرخطر، بهترین آزمون ارزیابی سلامت جنین انجام CST در هفته 32 بارداری است. از NTS نیز می‏توان برای ارزیابی جنین استفاده كرد، اما به اندازه CST از حساسیت برخوردار نیست.
• ختم بارداری: معمولاً در مادران دیابتی، وضع حمل در هفته 38 بارداری صورت می‏گیرد. در مادران دیابتی، بهتر است برای ارزیابی وضعیت تكامل ریه‏های جنین به جای نسبت لیستین به اسفنگومیلین (L/s) از اندازه‏گیری فسفاتیدیل گلیسیرول مایع آمنیونی استفاده كرد. وجود فسفاتیدیل گلیسرول بیش از 3 درصد نشانه تكامل ریه‏هاست و می‏توان در این زمان وضع حمل را انجام داد. بهترین راه برای ختم زایمان، انجام تحریك زایمانی و انجام زایمان واژینال است. در حین زایمان باید جنین و وضعیت ضربان قلب جنین به دقت مانیتور شود.
• پیش‏گیری از بارداری: در زنان دیابتی برای
پیش‏گیری از بارداری می‏توان از IUD و در صورت تمایل به استفاده از OCP، می‏توان از تركیبات با دوز كم پروژسترون استفاده نمود.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران

يکشنبه 28/9/1389 - 18:20
سلامت و بهداشت جامعه

هیدروكربن‏های آروماتیك چند حلقه‏ای (PAHs) (Polycyclic aromatic hydrocarbons) از مواد شیمیایی بالقوه خطرناك برای محیط زیست و از آلاینده‏های عمده خاك می‏باشند. منشاء آلودگی خاك با این تركیبات، استخراج نفت، صنایع انتقال نفت و مشتقات آن، پالایشگاه‏های نفت، صنایع پتروشیمی و مخازن زیرزمینی ذخیره نفت و مشتقات آن می‏باشد. با توجه به نفت‏خیز بودن ایران و پراكندگی متابع انتشار این تركیبات در مناطق مختلف كشور، بررسی امكانپذری حذف این گروه از آلاینده‏های نفتی از محیط خاك‏های آلوده، از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است. بدین لحاظ مركز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشكی تهران به مطالعه حذف تركیبات PAHs از خاك‏های آلوده به تركیبات نفتی توسط كنسرسیوم میكروبی اقدام نمود. در این پژوهش كه در سال 1384 و توسط خانم دكتر سیمین ناصری و همكاران در قالب یك پایان نامه دكترای بهداشت محیط صورت گرفت، حذف تركیبات PAH با غلظت‏های مختلف و در انواع مختلف خاك با استفاده از فن‏آوری اصلاح زیستی (فرآیند تهویه زیستی) مورد بررسی قرار گرفت. فنانترن (یك تركیب سه حلقه‏ای از تركیبات PAH) به عنوان نماینده این تركیبات انتخاب گردید. بعد از جداسازی میكروارگانیسم‏های اولیه از خاك‏های آلوده به تركیبات نفتی، سه دامنه غلظت فنانترن (mg/kg 1000و 500، 100)، سه نوع تركیب خاك (خاك رس، خاك سلیت، خاك سیلت، رس) و دو نوع كنسرسیوم میكروبی و در دو فاز دوغابی و فاز جامد مورد مطالعه قرار گرفتند.
 محققان این طرح نتیجه‏گیری نمودند كه حذف بیولوژیك تركیبات PAH از خاك‏های آلوده به تركیبات نفتی با استفاده از میكروب‏های بومی همان خاك‏های آلوده، با انجام عملیات تحریك و تأمین مواد مغذی و رطوبت مورد نیاز برای رشد آنها در ایران به سهولت امكانپذیر است. نتایج این آزمایش پس از آزمایش در فیلد، می‏تواند به صورت كاربردی در سطح كشور و برای احیاء اقتصادی خاك‏های آلوده مورد استفاده قرارگیرد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران

يکشنبه 28/9/1389 - 18:16
موبایل

خیلی خوشحالم كه افتخار نویسندگی در این سایت نصیب من شد . قبل از اینكه اینجا بنویسم خودم وبلاگ داشتم و دارم ، ولی از مطالب مفید و آموزنده اینجا خیلی استفاده كردم ... بدون شك یكی از بهترین سایتها در زمینه موبایله ... اینو به این دلیل نمی گم كه نویسنده این سایت هستم نه ... خود شما قضاوت كنید ! ...

 

www.ir-tci.org

 

من سعی می كنم كه مطالب وبلاگ را یواش یواش به اینجا منتقل كنم ...

برای شروع كدهای مخفی سونی اریكسون را که درخواست های زیادی هم داشت را برای شما دوستان می گذارم ... یكی از این كدها برای تست گوشی های سونی اریكسون خیلی عالیه ...

 

 

 

 

 


نکات و کدهای مخفی برای گوشی های سونی اریکسون هست که حتی موقع خرید گوشی هم به شما کمک می کند ... زمانی که یه گوشی رو می خواهید بخرید می تونید با این کدها اون گوشی رو کاملا تست کنید ( اسپیکر - زمان مکالمه - دگمه ها - دوربین - فلاش و ... )

 

توضیحات:
> به معنای حرکت دادن جوی استیک
گوشی به سمت چپ
< به معنای حرکت دادن جوی استیک گوشی به سمت راست

 


به ترتیب از سمت چپ به راست کدها را وارد کنید:

*>*>>*<
دسترسی به service menue

در این قسمت می تونید گوشیتون رو کاملا تست کنید ...


11*>*>>*<
ورژن فیرم ویر (
سیستم عامل ) گوشی را نشان می دهد.


#06#*
نمایش سریال نامبر
گوشی


برای اینکه سریع حالت بی صدا ( silent ) گوشی را فعال یا غیر فعال کنید باید کلید c را فشار داده و نگه دارید.


با فشردن هر حرفی بر روی صفحه گوشی و نگه داشتن آن شما وارد Address Book گوشی شده و لیست نامهائی که با آن حرف شروع می شوند را خواهید دید. برای مثال با نگه داشتن دگمه شماره 5 گوشی ، شما وارد آدرس بوک گوشی شده و لیست تمام نامهائی را که با حرف j شروع می شوند را خواهید دید.


در حالت دوربین:
دگمه 1 : انتخاب رزولوشن
عکس
دگمه 2 : انتخاب حالت عکس برداری در شب
دگمه 3 : انتخاب حالت جلوه های ویژه
دگمه 4 : انتخاب حالت self timer برای عکاسی با تاخیر
دگمه 5 : انتخاب فلاش
دگمه بالا و پائین ولوم : تغییر بزرگنمائی ( zoom )


جهت قفل شدن صفحه کلید گوشی و همچنین اجرای screen saver دگمه های * و lock را فشار بدهید.


اتصال سریع:
در حالت استندبای دگمه more را فشار بدهید تا گزینه های infrared ,
Bluetooth , silent , phone statues , shortcuts customizing ظاهر بشوند.


با گزینه shortcuts customizing میتوانید هرکدام از جهتهای جوی استیک را به عنوان یک کلید میانبر جهت وارد شدن به یک منوی خاص تعریف کنید.


تغییر سریع روشنائی صفحه تصویر:
در حالت
دوربین بروید و سپس درحالیکه دگمه * را نگه داشته اید با حرکت جوی استیک به بالا و یا پائین روشنائی صفحه را کم و زیاد کنید.

منبع:سایت تخصصی موبایل

يکشنبه 28/9/1389 - 18:4
موبایل
* BANDWIDTH (پهنای باند): به میزان معینی داده كه میتواند در مقطع ثابتی از زمان منتقل گردد پهنای باند میگویند.بصورت بیت و یا بایت در ثانیه(BPS) و یا بسامد در ثانیه (Hertz) نشان داده میگردد .

* KEYPAD (صفحه شماره گیر): صفحه كلید تلفن همراه.

* ANTENNA (آنتن): آنتن بخشی از تلفن همراه است كه فركانسهای مخابره شده را دریافت و یا ارسال میكند.

* AIR TIME (زمان تماس): میزان زمانی است كه صرف مكالمه با تلفن همراه میگردد.هم تماسهای ارسالی و هم دریافتی.

* SIGNAL STRENTH METER (سیگنال سنج): آیكونی در تلفن همراه كه میزان توان نسبی سیگنال دریافتی را نشان میدهد.

* SCROLL KEYS (كلیدهای بالا وپایین برنده): كلید و یا كلیدهایی واقع در صفحه شماره گیر كه به كاربر اجازه میدهد در طول منوی اصلی بالا و پایین رود.

* MENU (منو): منوی اصلی تلفن همراه كه فهرست گزینه های موجود را در اختیارتان قرار میدهد.

* END (پایان): دگمه ای واقع بر صفحه كلید كه به مكالمه خاتمه میدهد.

* DATA (داده): اطلاعات قابل پردازش توسط دستگاه (اعداد، حروف و نمادها).

* DEAD SPOT (نقطه كور): محدوده ای كه تحت پوشش سرویس تلفن همراه نمیباشد.

* DIMENTIONS: ابعاد تلفن همراه.

* WEIGHT: وزن تلفن همراه كه معمولا به اونس میباشد.

* PHONE LOCK (قفل تلفن): قفل تلفن همراه بمنظور جلوگیری از استفاده افراد غیر مجاز.

* KEYPAD LOCK: قفل صفحه كلید بمنظور جلوگیری از فشرده شدن اتفاقی دگمه ها.

* MASTER RESET: برگرداندن به حالت اولیه كارخانه كه سبب پاك شدن تمام تنظیمات و حافظه كاربر میگردد.

* VOICE RECOGNITION (تشخیص صدا): به تلفن امكان میدهد به فرامین صوتی پاسخ گوید.

* CLOCK: ساعت تلفن همراه.

* ALARM CLOCK: زنگ اخبار تلفن همراه.

* CALENDER: تقویم در تلفن همراه.

* REMINDER: یاداوری كننده در تلفن همراه .

* GAMES: بازیهای تلفنهای همراه معمولا توسط برنامه جاوا نوشته میگردند.

* SCREEN SAVER: تصویری كه هنگام بلا استفاده ماندن تلفن همراه بروی صفحه نمایش پدیدار میگردد.

* PDA (دستیار دیجیتال شخصی): دستگاه قابل حمل و كوچك كه بعنوان سازمان دهنه الكترونیكی عمل میكند. كنترل و مدیریت آدرسها، قرار ملاقاتها، نت برداری ها، برنامه های آتی و غیره را بعهده میگیرد.

* GPS (سیستم موقعیت یاب جهانی): سیستمی متشكل از 24 ماهواره،كامپیوتر های پیشرفته و فرستنده و گیرنده های متعدد كه بمنظور تعیین طول و عرض جغرافیایی بكار گرفته میشود.با در اختیار داشتن یك گیرنده جی پی اس شما قادر خواهید بود موقعیت دقیق خود را در سطح زمین یافته و از طریق آن اقدام به جهت یابی نیز كنید.

* FLASHLIGHT: چراغ قوه.

* MP3 PLAYER: قابلیت تلفن همراه در ضبط و پخش فایلهای با فرمت MP3.

اصطلاحات مربوط به شماره گیری و برقراری ارتباط

* PHONE BOOK (دفترچه تلفن): محل ذخیره سازی شماره تلفن ها و اسامی مربوط به آنها.

* INCOMING CALL: تماس دریافتی .

* MEMORY DIALING (شماره گیری حافظه ای): شماره تلفنهای پر استفاده را میتوان ذخیره نمود و با فشردن یك دگمه تماس را برقرار ساخت.

* MULTIPLE NUMBER (شماره های متعدد): با این قابلیت قادر خواهید بود برای یك نام در دفترچه تلفن خود چندین شماره تلفن اختصاص دهید.

* MULTIPLE/ANY KEY ANSWER (پاسخ با هر دگمه): با این قابلیت قادر خواهید بود به تماس دریافتی با فشردن هر كدام از كلید های تلفن پاسخ گویید.

* CALL FORWARDING/DIVERT (انتقال مكالمه): انتقال و یا دایورت تماسها به تلفن همراه و یا ثابت دیگر.

* PHOTO ID(تصویر شناسنده): اختصاص یك عكس و تصویر به یك شماره تلفن خاص كه هنگام برقراری تماس توسط آن شماره عكس مورد نظر نمایش داده میگردد.

* RINGER ID (زنگ شناسنده): اختصاص یك آهنگ زنگ به یك شماره تلفن خاص.

* SPEED DIALING (شماره گیری سریع): به شما امكان میدهد تا با یك شماره تلفن از پیش تعیین شده با فشردن یك، دو و یا سه شماره ابتدایی آن تماس را برقرار سازید.

* VOICE ACTIVATED DIALING (شماره گیری صوتی): شماره گیری توسط فرامین صوتی بجای شماره گیری دستی.

* CONFERENCE CALLING (مكالمه 3 جانبه): به كاربر امكان میدهد تا همزمان با 2 فرد دیگر مكالمه 3 جانبه برقرار سازد.

* EMERGENCY DIALING (شماره گیری اضطراری): ذخیره یك شماره تلفن مهم در حافظه تلفن.شما قادر خواهید بود حتی در صورت قفل بودن تلفن با این شماره تماس برقرار كنید.

* ACTIVE FLIP COVER: قابلیتی در تلفتهای تا شونده كه كاربر قادر میباشد با گشودن صفحه پوشاننده صفحه كلید به تماس پاسخ گوید.

* AUTAMATIC ANSWER (پاسخ گویی خودكار): این قابلیت به كاربر اجازه میدهد تا به تماس دریافتی بدون نیاز به فشردن هر گونه كلیدی پاسخ گوید. این حالت همراه با هندز فری فعال میگردد.

* MISSED CALL: تماس ناموفق و پاسخ داده نشده.

* REDIAL: شماره گیری مجدد آخرین شماره.

* AUTOMATIC REDIAL: شماره گیری مجدد در صورت اشغال بودن خط بطور خودكار.

* CALL BLOCKING (سد تماس): دریافت و یا برقراری تماس با یك شماره تلفن خاص را در دستگاه سد میكند.

* CALL WAITING (انتظار مكالمه): این سرویس به كاربر اجازه میدهد كه حین مكالمه از تماس دوم خود مطلع گشته (با شنیدن صدای بیب) و به آن پاسخ گوید.(بدون نیاز به قطع تماس پیشین)

* (CALLER ID(CLI): قابلیتی كه شماره تلفن(و حتی نام) تماس گیرنده را نمایش میدهد.

* CALL LOG/REGISTER (اطلاعات وآمار ثبت تماسها): به كاربر امكان میدهد تا شماره های پیشین ارسالی و دریافتی خود را مشاهده نماید.

* RECIEVED CALL: تماسهای دریافتی.

* ERASE RECENT : این حالت تمام اطلاعات تماسهای اخیر را پاك میكند.

اصطلاحات مربوط به زنگ و صدای تلفن همراه

* SILENT RINGER (زنگ خاموش): در این حالت تماسهای دریافتی تنها با نور چشمك زن اطلاع داده میگردد.

* SILENT KEYPAD: در این حالت هنگام فشردن دگمه های صفحه كلید صدایی تولید نمیگردد.

* VIBRATION ALERT (حالت ویبره): در این حالت تماسهای دریافتی با ایجاد لرزش و ارتعاش تلفن همراه اطلاع داده میشود.

* RINGTONE: آهنگ زنگ تلفن همراه.

* RINGTONE COMPOSER (ساخت آهنگ): نرم افزاری درون تلفنهای همراه كه شما را قادر میسازد با فشردن متوالی كلیدهای صفحه شماره گیرنده آهنگ زنگ دلخواه خود را بسازید.

* MONOPHONIC RINGTONE: آهنگهای زنگ تك نت. تنها یك نت ساده را مینوازد.

* POLYPHONIC RINGTONE: آهنگهای زنگی كه قادر به نواختن نتهای متعدد بصورت همزمان میباشد.كه سبب میگردد آهنگ طبیعی تر بنظر آید.

* REAL TONE : زنگ با آهنگ طبیعی.(بصورت MP3)

* SPEAKER PHONE: آیفون در تلفن همراه كه صدا را بلند تر از حالت معمول از بلندگو پخش میكند.

* VOLUME CONTROL (كنترل صدا): تنظیم بلندی صدا.

* MUTE: قطع صدای تلفن.

* DTMF: تنهایی(TONE) میباشد كه تلفن همراه برای ارتباط برقرار ساختن با سیستمهای تلفنی فعال شونده توسط تن مانند پست صوتی و یا خدمات تلفنی بانكها،ارسال میكند.

* BEEP: صدای كوتاه بیپ.

اصطلاحات مربوط به پیغامها ، اینترنت دورنگار

* SMS (سرویس پیام كوتاه): به مشترك امكان میدهد تا یك متن كوتاه را ارسال كند(تا 160 كاراكتر)

* SMS CHAT: چت توسط سرویس پیام كوتاه .

* EMS (سرویس پیام توسعه یافته): در این نوع سرویس كاربر قادر خواهد بود متنها ی فرمت شده، آهنگ، تصویر، اصوات و تصاویر متحرك را در قالب پیام ارسال كند.

* MMS (سرویس پیامرسان دیجیتال): پیشرفته ترین نوع سرویس ارسال پیام كه كاربر قادر است فیلم ویدئویی و صدا را همراه با متن ساده ارسال دارد .

* MESSAGE ALERT: نشانگری كه پست صوتی ناموفق را اطلاع میدهد.

* ICONS (نماد تصویری): تصاویر ساده ای كه میتوان آنها را همراه با متن SMS به تلفنهای همراه دیگر ارسال كرد.

* INBOX (ورودی): محل ثبت پیامهای دریافتی.

* EMAIL CAPABILITY: قابلیت تلفن همراه در ارسال و دریافت ایمیل توسط مودم.

* DATA/FAX CAPABILITY: قابلیت تلفن همراه برای دریافت و ارسال دورنگار و داده، دسترسی به اینترنت و ارسال ایمیل.

* PICTURE MESSAGING: ارسال تصویرهای ساده توسط SMS.

* VOICE MAIL (پست صوتی): سرویسی كه تماسهای دریافتی را پاسخ داده و پیغامهای صوتی دریافتی را ثبت و ضبط میكند.

* ANSWERING MACHINE (منشی تلفن): ضبط صدای كاربر و پاسخ گویی خودكار هنگام دریافت تماس توسط آن.

* PAGER (فراخوان): این قابلیت تلفن همراه را مبدل به پیجر میكند.

* WAP (پروتوكل كاربری بیسیم): استانداردی است كه تلفن همراه را قادر به سیر و دسترسی به اینترنت میسازد.

* HDML: زبان برنامه ریزی طراحی صفحات وب ویژه تلفنهای همراه.

* MICRO-BROWSER: جستجوگر اینترنت ویژه تلفن همراه.

اصطلاحات مربوط به نحوه اتصال تلفن همراه به دیگر لوازم

* USB (گذرگاه سریال جهانی): یك رابط میان كامپیوتر و دیگر لوازم الكترونیكی همچون موبایل میباشد.

* DATA INTERFACE LINK: متعلقاتی كه سبب اتصال تلفن همراه برای انتفال داده به كامپیوتر و یا دستگاه فكس میگردد.

* BLUETOOTH: بلوتوس تكنولوژی بیسیمی میباشد كه لوازم الكترونیكی همچون تلفن، كامپیوترها و دیگر تجهیزات را بدون سیم و توسط فركانسهای رادیویی كم قدرت به یكدیگر متصل میسازد. (البته در فواصل نزدیك)

* IrDA=INFRARED PORT (پورت مادون قرمز): این تكنولوژی به شما امكان مبادله اطلاعات میان دو دستگاه الكتریكی مانند تلفن همراه با كامپیوتر را میدهد.بدون سیم و با بكارگیری امواج مادون قرمز.

* EXPANSION /MEMORY CARD (كارت حافظه): كارتهای حافظه سبب افزودن حافظه بیشتر به تلفن همراه میگردند.انواع كارتهای حافظه شامل:SD-MINISD-MMC-STICK MEMORY-SMC میباشند.

* CARD READER (كارت خوان): واسط میان كارت حافظه و كامپیوتر میباشد.

* PC SYNC: این قابلیت به كاربر امكان میدهد تا تلفن همراه خود را توسط كابل دیتا به كامپیوتر متصل سازد.

* DATA CABLE (كابل دیتا): كابلی است كه با آن قادر به متصل ساختن تلفن همراه به كامپیوتر خواهید بود.

اصطلاحات مربوط به دوربین

* BUILT-IN CAMERA: دوربین عكاسی تعبیه شده در تلفن همراه.

* CAMERA RECORDER: دوربین فیلمبرداری.

* FLASH: فلاش دوربین.

* DIGITAL ZOOM: بزرگنمایی لنز دوربین بصورت دیجیتال.

* MEGAPIXEL: مگاپیكسل میزان وضوح وكیفیت دوربین عكاسی و فیلمبرداری را نشان میدهد.

* VIDEO CLIP: كلیپهای ویدیویی.

اصطلاحات مربوط به لوازم جانبی تلفن همراه

* FACE PLATE (قاب): قاب تلفن همراه میباشد كه در برخی از مدلها شما قادر به تعویض آن میباشید.

* HANDS-FREE (هندز فری): وسیله ای است كه به شما امكان میدهد تا با تلفن همراه خود بدون نیاز به نگاهداشتن گوشی با دست به مكالمه بپردازید.

* CASE: جلد برای محافظت از تلفن همراه.

* RADIATION SHIELD (اشعه گیر): وسیله ای برای جذب امواج مضر تلفن همراه.

* HEAD SET: هد ست همان هندز فری میباشد.

* STRAP: بند تلفن همراه.

* BELT CLIP/HOLSTERS/HOLDERS (نگاهدارنده ها): این لوزم به شما امكان میدهند تا تلفن همراه خود را به كمربند،كیف دستی و یا جیب خود متصل كنید.و یا آنكه آن را درون اتومبیل خود به داشبورد اتصال دهید.

* CAR KIT (كیت خودرو): كیتی است كه امكان استفاده از هندز فری در داخل اتومبیل برای شما فراهم می آورد. كیت معمولا شامل: شارژر، نگهدارنده، هندز فیری، میباشد. مدلهای پیشرفته تر آنتن و بلندگوهای اضافی را نیز شامل میگردد.

ماركهای معروف تلفن همراه

SAMSUNG-NOKIA-MOTOROLA-SONY-ERICSSON-AUDIOVOX-NEC-SIEMENSE-LG-PHILIPS-PANASONIC-ALCATEL-MITSUBISHI-KYOCERA-DENSO-SANYO-PANTECH-TELETECH-SK-SAGEM-NEXTEL-SONY/ERICSSON

منبع: سایت تخصصی موبایل

يکشنبه 28/9/1389 - 17:53
موبایل

در این مقاله توضیحی درباره شركت سیستم عامل سیمبیان می دهیم.

این مقاله برای استفاده برای تحقیق ها و ... است.


نام شرکت:  Symbian Limited



وب سایت: www.symbian.com


رئیس هیئت مدیره:  
آقای نایجل کلیفورد Nigel Clifford
آقای نایجل کلیفورد


دفاتر: دفتر مرکزی شرکت Symbian در لندن قرار گرفته است و دفاتری نیز در ایالات متحده ، اروپا و آسیا ( بنگلور ، پکن ، سئول و توکیو ) نیز دارد.


سال تاسیس: 1998

 

 

 


تعداد کارمندان: 1300


سهامداران: اریکسون (6/15%)، نوکیا (9/47%)، پاناسونیک (5/10%)، سامسونگ (5/4%)، زیمنس (4/8%) و سونی اریکسون (1/13%).
اریکسون (6/15%)، نوکیا (9/47%)، پاناسونیک (5/10%)، سامسونگ (5/4%)، زیمنس (4/8%) و سونی اریکسون (1/13%).

 


محصول:
سیستم عامل Symbian

 

تجارت اصلی: شرکت Symbian سیستم عامل Symbian را که یک سیستم عامل بر پایه ی استاندارد های باز برای تلفنهای موبایل پیشرفته که تلفنهای هوشمند یا اسمارت فونز نیز نامیده میشوند ، ایجاد و مجوزدهی مینماید. 


رابطهای کاربر که برای سیستم عامل Symbian طراحی شده شامل نوکیا سری 60 و 80، و رابط کاربر UIQ , NTT DoCoMo’s FOMA، که توسط شرکت تکنولوژی UIQ  طراحی شده و یک شرکت فرعی با مالکیت کامل شرکت Symbian میباشد، است.


جدید ترین محصول : Symbian Os 9.1


دارندگان مجوز: سازندگان تلفنهای همراه یا موبایلی که اجازه استفاده از سیستم عامل Symbian را دارند، عبارتند از: آریما ( Arima ) ، بن کیو ( BenQ ) ، فوجیتسو ( Fujitsu ) ، لنووو ( Lenovo ) ، الکترونیک ال جی ( Electronics LG ) ، موتورولا ( Motorola ) ، میتسو بیشی ( Mitsubishi ) ، نوکیا ( Nokia ) ، پاناسونیک ( Panasonic ) ، سامسونگ ( Samsung ) ، شارپ ( Sharp ) ، و سونی اریکسون ( Sony Ericsoon  ) می باشند.


منبع : Nokia Plus

يکشنبه 28/9/1389 - 17:49
موبایل
 

اطلاعاتی از سیم کارت های اعتباری ( تالیا ) برای آن دسته از عزیزانی که از این نوع سیمکارت ها استفاده می کنند در سایت تخصصی موبایل قرار می دهیم
اطلاعات جالب و جدیدی است حتما مطالعه بفرمایید.


www.ir-tci.org



هزینه مکالمه بر اساس منطقه ای که سیم کارت در آنجا ثبت شده ، زمان تماس در شبانه روز ، مدت زمان تماس و مقصد تماس محاسبه می گردد. هزینه مکالمه بر حسب دقیقه در داخل ایران در ساعتهای کم تراکم کمتر از هزینه ها در ساعتهای اوج مصرف است.
ساعات اوج مصرف ( ساعات پیک ) از 8 صبح آغاز و تا 9 شب ادامه دارد.
ساعات کم تراکم ( ساعات غیر پیک ) از 9 شب تا 8 صبح روزهای شنبه تا پنجشنبه می باشد. جمعه و تعطیلات رسمی کلا جزو ساعات کم تراکم محسوب میگردند.
مقصد تماس بوسیله شبکه مخابراتی استفاده شده تعریف می شود که تماس تلفن همراه به تلفن همراه هزینه بیشتری نسبت به تماس تلفن همراه با تلفن ثابت دارد.
منطقه ای که سیم کارت در آنجا ثبت شده یک مفهوم کلیدی در تعریف نوع تماس است. بدین صورت که آیا تماس محلی است یا از مسافت دوری می باشد؟ به هر حال هزینه مکالمات محلی بر حسب پالس و کمتر از مکالمه با مقاصد دور می باشد.
در برگ اطلاعات درون پاکت سیم کارت ، تمام تعرفه ها به 2 زبان ( فارسی و انگلیسی ) آورده شده است که شامل تعرفه های تماس تلفن همراه به تلفن همراه ، تلفن همراه به تلفن ثابت برای هر دو بازه زمانی اوج مصرف و غیر اوج و نهایتا تماس های بین المللی آورده شده است.
برای مثال تعرفه ها اگر شما به هر مشترکی از مخابرات ایران ، شبکه تالیا یا تلفن ثابت در ساعات اوج تماس بگیرید ، شما متحمل مبلغ 5/670 ریال هزینه خواهید شد.
هزینه های بین شهری :
هزینه مکالمه : هزینه مکالمه برطبق منطقه ای که سیم کارت در آن مکان ثبت شده ، زمان تماس ، مدت تماس و مسافت تماس محاسبه می گردد.
هزینه مکالمه در ساعتهای کم تراکم کمتر از هزینه ها در ساعتهای اوج مصرف است.
مسافت تماس : مسافت تماس بوسیله شبکه ای که مشترک از آن استفاده می نماید تعریف می شود. تماس به تلفن همراه هزینه بیشتری نسبت به تماس با تلفن ثابت دارد.
منطقه ثبت شده : منطقه ثبت شده یک مفهوم کلیدی در تعریف این است که آیا یک تماس محلی است یا از مسافت دوری می باشد.
هزینه های بین المللی :
هزینه مکالمه بین المللی با توجه به کشور تماس گیرنده ، به صورت دقیقه محاسبه می شود.
هزینه مکالمه در ساعات پیک و غیر پیک یکسان ( اوج مصرف و کم تراکم ) است.
هزینه تماس بستگی به کشور مقصد دارد. اگر شما قصد تماس به یکی از کشورهای ویتنام ، کوبا ، سورینام ، غنا ، راونیون ، هند ، خاورغرب ، فرانسه ، واله و جزایر فورتیونا دارید ، متحمل هزینه 6/7.625 ریال برای هر دقیقه خواهید شد.
اگر شما با افغانستان تماس بگیرید مبلغ 7/3.227 ریال هزینه شما برای هر دقیقه خواهد بود.
اگر مقصد شما یکی از کشورهایی که در بالا اشاره نشده ، باشد هزینه شما مبلغ 2/2.504 ریال در هر دقیقه خواهد بود.
تمدید کارت :
ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای تمدید اعتبار تالیا ، تماس با شماره 888 از طریق گوشی موبایل خود و اجرای دستورالعمل ذکر شده می باشد. تماس با شماره 888 رایگان و بدون کسر اعتبار می باشد. مشتریان میتوانند ازسیستم پاسخگوی خودکار(
IVR
) استفاده و یا با تماس با شماره 444درخواست کمک از یکی از اپراتورها نمایند.
اطلاعات متفرقه :
سه نوع تالیا کارت در اختیار شما قرار میگیرد : مدت اعتبار ( روز ) مبلغ اعتبار ( ریال )
30 روزه ، ریال10000
70 روزه ، ریال20000
150 روزه ، ریال40000
چگونه می توان از تالیا کارت استفاده كرد ؟
1. دكمه ستاره ( * ) را فشار دهید.
2. شماره " 140 " را بگیرید.
3. دوباره دكمه ستاره ( * ) را فشار دهید.
4. شماره كارت را وارد كنید.
5. دكمه مربع (#) را فشار دهید.
هزینه استفاده از پیغامهای کوتاه : با ارسال اولین پیغام کوتاه ، مبلغ 30.000 ریال فقط برای یکبار از حساب شما کسر می شود. هزینه هر پیغام کوتاه از این پس 223.5 ریال می باشد. هزینه ارسال تصویر برمبنای حجم عکس می باشد.
به زودی سرویس 
sms به خارج از کشور نیز اماده خواهد شد.


با تشکر از مدیریت شرکت تالیا که این اطلاعات مفید را در اختیار سایت تخصصی موبایل قرار داد.

يکشنبه 28/9/1389 - 17:47
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران انگلیسی و آمریکایی در تحقیقات خود نشان دادند که انتخاب اسم برای فرزندان بزرگترین چالش والدین است چرا که اسم ها شخصیت انسان ها را می سازند.


به گزارش لایو ساینس ، محققان انگلیسی با بررسی سه هزار خانواده دریافتند که یک پنجم والدین از اسمی که برای فرزندان خود انتخاب کرده اند پشیمان هستند.

همچنین در تحقیقات دیگری که محققان دانشگاه نورث وسترن در ایلینویز انجام دادند مشخص شد که انتخاب اسم بسیار مهمتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد و شاید به همین دلیل است که کتاب های اسم نزد مردم از محبوبیت بالایی برخوردارند.

به گفته این محققان ، علم نشان می دهد که داشتن یک اسم زیبا و خوش آهنگ نه تنها احساس اطمینان فرد را افزایش می دهد بلکه موجب می شود دیگران به طور مثبت تری به وی نگاه کنند.

دیوید فیلیو سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت: اینکه افراد چه کار می کنند و به چه فکر می کنند اهمیت چندانی ندارد. در واقع مغز انسان به محض شنیدن اسمی که تلفظ می شود پالسهایی را ارسال و دریافت کرده و با توجه به اسم فرد درباره وی قضاوت می کند.

این دانشمند توضیح داد:«روشی که ما را با آن صدا می زنند یک نماد و یک آینه است. در واقع اسم همانند یک کارت ویزیت معرف و بیانگر شخصیت درونی ما است. آوا و معنایی که یک اسم دارد مستقیما بر روی رفتار و قضاوت دیگران نسبت به ما اثر می گذارد. آهنگ و معنای اسم یک فرد حتی بر روی تولید هورمونهای اکسیتوسین، دوپامین و اندورفین نیز اثر می گذارد. می توانیم بگویم نامی که ما را بدان می خوانند بر روی توسعه ما تاثیر می گذارد».

وی افزود:«گذاشتن یک اسم تا حدودی دخترانه بر روی یک پسر می تواند مشکلاتی جدی بر روی حس نا امنی وی ایجاد کند. همچنین اسامی خیلی اصیل و یا کمیاب می تواند اشخاصی بسیار متفاوت را بار آورند».

این محققان پس از تجزیه هزار و ۷۰۰ ترکیب حرف و آوا دریافتند که گذاشتن اسامی دلپذیر و دخترانه بر روی دختران موجب می شود که آنها شخصیت زنانه تر و ظریف تری داشته باشند. این درحالی است که اسامی پسرانه و غیرمعمولی که بر روی دختران گذاشته می شود شخصیت این دختران را خشن تر و جدی تر می کند.

به گفته این دانشمند ، دختران دبیرستانی که اسامی پسرانه ای چون اشلی یا شانون داشتند بیشتر به دروس ریاضیات و فیزیک علاقه مندی نشان می دادند درحالی که دخترانی که دارای اسامی دخترانه ای چون الیزابت یا کایلا بودند بیشتر به دروس علوم انسانی علاقه داشتند.

همچنین در تحقیقات دیگری که دانشمندان دانشگاه ایالت واین در دیترویت انجام دادند مشخص شد افرادی که اسم آنها با حرف  A آغاز می شود زندگی طولانی تری نسبت به افرادی که اسامی با حروف آغازین B، C یا D دارند.

در این تحقیق که اسامی ۱۰ هزار فرد از بین ورزشکاران، پزشکان و وکلایی که بین سالهای ۱۸۷۵ تا ۱۹۳۰ زندگی می کردند مورد بررسی قرار گرفت نشان داد افرادی که اسامی آنها اندرو، آنتونی و آلبرت بود به طور متوسط ۹٫۵ سال دیرتر از همکارانی که اسامی آنها دایان، دنیل و دیوید بود زندگی کرده بودند.

متوسط طول عمر افراد با حرف D برابر با ۶۹٫۲ سال و متوسط عمر افراد با حرف A برابر با ۷۳٫۴ سال بود.
این طبقه بندی همچنین از دیدگاه انتخاب شغل نیز جالب بود. به طوری که بیشتر افرادی که نام آنها «لارنس» با عبارت آغازین «لا» به معنی قانون بود وکیل و کسانی که اسمشان «دنیس» با عبارت آغازین «دن» مثل «دندان» بود دندانپزشک شده بودند.

منبع:روزشادی

يکشنبه 28/9/1389 - 17:43
داستان و حکایت

پیر مرد روستا زاده ای بود که یک پسر و یک اسب داشت. روزی اسب پیرمرد فرار کرد، همه همسایه ها برای دلداری به خانه پیر مرد آمدند و گفتند:عجب شانس بدی آوردی که اسبت فرارکرد!

روستا زاده پیر جواب داد: از کجا میدانید که این از خوش شانسی من بوده یا از بد شانسی ام؟ همسایه ها با تعجب جواب دادن: خوب معلومه که این از بد شانسیه!

هنوز یک هفته از این ماجرا نگذشته بود که اسب پیر مرد به همراه بیست اسب وحشی به خانه برگشت. این بار همسایه ها برای تبریک نزد پیرمرد آمدند: عجب اقبال بلندی داشتی که اسبت به همراه بیست اسب دیگر به خانه بر گشت!

پیر مرد بار دیگر در جواب گفت: از کجا میدانید که این از خوش شانسی من بوده یا از بد شانسی ام؟ فردای آن روز پسر پیرمرد در میان اسب های وحشی، زمین خورد و پایش شکست. همسایه ها بار دیگر آمدند: عجب شانس بدی! وکشاورز پیر گفت: از کجا میدانید که این از خوش شانسی من بوده یا از بد شانسی ام؟ وچند تا از همسایه ها با عصبانیت گفتند: خب معلومه که از بد شانسیه تو بوده پیرمرد کودن!

چند روز بعد نیروهای دولتی برای سربازگیری از راه رسیدند و تمام جوانان سالم را برای جنگ در سرزمینی دوردست با خود بردند. پسر کشاورز پیر به خاطر پای شکسته اش از اعزام، معاف شد.

همسایه ها بار دیگر برای تبریک به خانه پیرمرد رفتند: عجب شانسی آوردی که پسرت معاف شد! و کشاورز پیر گفت: از کجا میدانید که…؟

منبع:روزشادی

يکشنبه 28/9/1389 - 17:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته