• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 605
تعداد نظرات : 586
زمان آخرین مطلب : 5234روز قبل
دانستنی های علمی

زرشك، خواص درمانی فراوانی دارد از جمله كاهش فشارخون،درمان اسهال، تب و مشكلات كلیوی و ...

زرشك درختچه‌ای است با ساقه‌های خاردار كه برگ‌های آن بیضی شكل و گل‌های آن خوشه‌ای و زرد رنگ است.  شاخه‌های زرشك دارای تیغ‌های زیادی است و میوه این درخت، به شكل بیضی و قرمز رنگ و دارای طعم ترش است.

جالب است بدانید برخی افراد، این درختچه را به‌خاطر ساقه‌های پرتیغش، در اطراف خانه‌اشان می‌كارند تا از ورود هرمیهمان ناخوانده‌ای به خانه محافظت كند.

این درختچه را در برخی مناطق، مانند مناطق كشاورزی نمی‌كارند، چرا كه باعث ایجاد آفتی به نام "زنگ ساقه گندم" می‌شود.

این گیاه، دارای خواص دارویی فراوانی است كه بیش از 3000 سال پیش در طب سنتی چین از آن استفاده می‌شده است.

از جمله خواص دارویی این گیاه:

1 - در درمان اسهال و نوع حادتر آن، وبا، موثر است

[نکته بهداشتی روز: داروهایی که ممکن است اسهال ایجاد کنند

 2- برای درمان تب و كم‌خونی و مقابله با مالاریا و عفونت‌های ریوی كاربرد دارد

[چطور خطر کم‌خونی را کاهش دهیم؟]

3 -  آرام‌بخش قوی است

4 -  فشار‌خون را كاهش می‌دهد [گیاهان فشارخون را درمان می‌كنند]

5 -  محرك رحم است و به رشد صحیح طحال كمك می‌كند

6 -  دارای مقادیر فراوانی ویتامین C است

7 -  خاصیت ضدباكتری و ضد التهاب دارد

8 -  سیستم هاضمه را تحریك می‌كند

9 -  دردهای دستگاه گوارش را كاهش می‌دهد

10 - مرهم خوبی برای مشكلات كلیوی است

11 -غرغره دم كرده زرشك برای رفع ناراحتی‌های دهان و گلو موثر است

 

پنج شنبه 30/7/1388 - 6:13
كودك

هر كودكی دیر یا زود با پدیده مرگ آشنا می‌شود و چه بهتر كه در هنگام این رویداد، پدر و مادری مطلع و هوشیار در كنار فرزند حضور داشته باشند.

 بسیاری از ما فكر می‌كنیم كه فرزند خردسال ما چیزی از مرگ نمی‌داند ولی اینطور نیست. امروزه به‌دلیل وجود برنامه‌های تلویزیونی و كارتون‌ها‌، بچه‌ها خیلی زود با پدیده‌ای كه شبیه به خواب رفتن است، آشنا می‌شوند و یكی از رایج‌ترین سؤالاتی كه ذهن كودكان را به‌خود مشغول می‌كند این است: مگر كسی برای خوابیدن دیگری گریه می‌كند؟

مرگ، بخشی از زندگی است و برخلاف تصور ما‌، كودكان در سنین دبستان كاملا با آن آشنا هستند ولی متأسفانه به‌دلیل آنكه معمولا در فضای خانواده‌های ایرانی‌، صحبت در مورد این قضیه ممنوع است و والدین سعی می‌كنند كه آن را از بچه‌ها مخفی نگه دارند، كلامی در این زمینه رد و بدل نمی‌شود و همین برخورد سبب می‌شود كه كودكان آن را مسئله‌ای ترسناك‌، بد و ممنوعه بدانند و این قضیه هنگامی بغرنج می‌شود كه چنین موردی برای یكی از نزدیكان و عزیزان كودك مانند والدین، پدربزرگ‌، مادربزرگ و... رخ دهد.

در چنین مواقعی به كودكان ضربه سهمگین روحی وارد می‌شود و حتی اختلالاتی در جسم و عملكرد روزانه او به‌وجود می‌آورد. اگر شما پیش از وقوع چنین حادثه‌ای‌، حتی برای یك‌بار، با فرزندتان در این زمینه صحبت كرده و توضیحاتی به او داده باشید، كمتر رنج برده و زودتر خود را با شرایط جدید هماهنگ می‌كند. كافی است به كودك اجازه دهیم تا راجع به آن با ما حرف بزند.

با گفت‌وگو كردن، پی می‌بریم كه او درباره مرگ چه چیزهایی می‌داند و چه چیزهایی نمی‌داند یا در واقع از پدیده مرگ چه غولی برای خود ساخته است. اگر این وقت را برای فرزندتان بگذارید و با او در این‌باره حرف بزنید‌، دیگر برای هر بار دیر كردن‌ یا بیماری شما‌، ترس از مردن و تنها شدن به سراغشان نمی‌آید و اینكه حتی در لفافه به كودك این دلگرمی را دهید كه درصورتی كه اتفاقی برای شما بیفتد چه كسانی از دوستان و نزدیكان، همیشه در كنارش بوده و او را تنها نمی‌گذارند. كودك نیاز به قوت قلب دارد. می‌توانید از او بپرسید: آیا می‌ترسی كه من بمیرم و تو تنها بمانی؟ فكر نمی‌كنم به این زودی‌ها بمیرم. سعی می‌كنم تا وقتی احتیاج داری در كنارت بمانم و مراقبت باشم.

تحقیقات نشان داده كه با بالا رفتن سن كودك، نگرش او نیز نسبت به مرگ تغییر می‌كند. به‌طور مثال كودكانی كه در گروه سنی 4 یا 5سال قرار دارند معمولاً مرگ را امری برگشت‌پذیر ‌دانسته و فكر می‌كنند كه این مسئله برای آنها و خانواده‌شان پیش نمی‌آید. در سنین بین 5‌تا‌9‌سالگی، كودك كم‌كم به این باور می‌رسد كه مرگ برگشتی ندارد و همه موجودات زنده یك روز می‌میرند.

در این سن آنها مدام در فكر كشف راهی هستند كه خود و نزدیكانشان را نجات دهند. از سن 9 سالگی تا نوجوانی كاملاً درك خواهند كرد كه مرگ قابل بازگشت نیست و همچنین خود و نزدیكانشان نیز یك روز می‌میرند. در این سن معمولا نوجوانان تمایل به دانستن مطالبی علمی در مورد مرگ دارند و كنجكاوی به خرج می‌دهند.

یكی از دلایل ترس والدین در مورد صحبت درباره مرگ این است كه خود اطلاعات جامعی در این زمینه ندارند و واهمه دارند كه نتوانند پاسخ‌های درستی به كودك دهند یا برای كنجكاوی‌های او جوابی داشته باشند. در اینجا بهتر است با او روراست باشید و هر جا كه پاسخ صحیحی را نمی‌دانستید‌، به او راستش را گفته و سعی كنید به‌دنبال جواب بگردید.

البته باید دقت كنید كه با برخی از پاسخ‌ها‌، ترس بیشتری را در او ایجاد نكنید. مثلا گاهی والدین به كودك می‌گویند: مرگ مثل خوابیدن است. اگر شما در ادامه‌، توضیح بیشتری را ندهید‌، كودك دچار ترس از خوابیدن می‌شود و فكر می‌كند بهتر است نخوابد تا نمیرد! و یا اینكه وقتی یكی از نزدیكان می‌میرد به او می‌گوییم: او به جای دوری رفته ولی ما را می‌بیند و همین مسئله می‌تواند وحشت از هرگونه جدا شدن از والدین را به‌وجود بیاورد.

خصلت كودكان پرسیدن و پرسیدن است. تنها با تكرار كردن است كه یك موضوع در ذهن آنها می‌نشیند، برای همین ممكن است سؤالی را ده‌ها بار از شما بپرسند. فكر نكنید كه پاسخ شما برایش قانع‌كننده نبوده، گاهی تنها برای اطمینان از جوابی كه شنیده‌،
چند بار دیگر سؤال را تكرار می‌كند. همچنین از نوع سؤالات او مانند پس تو كی می‌میری؟ چرا عمو كه از تو كوچك‌تر بود مرد ولی تو زنده‌ای و... دلگیر نشوید.

این سؤالات تنها برای این است كه ذهن كوچك او نیاز به تجزیه و تحلیل‌هایی از جانب خود دارد تا راحت‌تر با مرگ كنار بیاید. اینكه شما در مورد پدیده مرگ چگونه با كودك خود حرف بزنید بستگی به شما و فرزندتان دارد. اینكه او در چه سنی است‌، چگونه فكر می‌كند، از نظر احساسی در چه وضعیتی است، چه تجاربی را از سر گذرانده و... همه این موارد كمك می‌كند تا شما با شیوه‌ای درست با او ارتباط برقرار كنید.

پنج شنبه 30/7/1388 - 6:10
موبایل
گوگل سرویس جستجوی موسیقی به راه می‌‌اندازد
 
 

گوگل قصد دارد از هفته آینده به کاربران امکان دهد تا از طریق صفحات جستجوی آن؛ آهنگ‌های مورد نظر خود را گوش کنند یا مستقیما آنها را بخرند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از وبلاگ TechCrunch، گوگل با شرکت‌های  iLike، یک سایت جستجوی موسیقی که مای‌اسپیس در ماه آگوست آن را به 20 میلیون دلار خرید، و LaLa یک سایت موسیقی آنلاین دیگر، این سرویس جدید را ارائه دهد.

به نوشته این وبلاگ این خبر در روز چهارشنبه آینده در مراسمی در هالیوود اعلام خواهد شد.

به نوشته TechCrunchو سایر گزارش‌ها نتایج جستجو برای یک آهنگ، یا گروه موسیقی یا یک خواننده به خصوص در باکسی در بالای صفحه به نمایش در خواهد آمد و کاربران خواهند توانست، مستقیما از طریق دو سایت موسیقی همکار گوگل به آهنگ‌ها دست یابند.

 به نوشته وال‌استریت جورنال کاربران همچنین به این گزینه دسترسی خواهند داشت که آهنگ‌ها از از آی‌تیون اپل یا سایت آمازون بخرن

پنج شنبه 30/7/1388 - 6:9
دانستنی های علمی

یه مطلب جالب :

لندن: گزارش‌ها حاكی از آن است كه انگلیسی‌ها از نام خود خجالت می‌‌کشند و این موضوع به اندازه‌ای نگران كننده است که از هر 5 نفر، یک نفر نام خود را تغییر داده است. بنا‌بر تازه‌ترین نظرسنجی‌های انجام شده، علاوه بر این موضوع ، ثابت شده است که نیمی از مردم انگلیس ترجیح می‌دهند به جای نام، با نام خانوادگی‌شان مورد خطاب قرار گیرند.

همچنین یک سوم مردان انگلیسی عادت دارند که در پایگاه‌های مختلف اینترنتی خود را با نام دیگری معرفی کنند و از هر 10 نفر یک نفر بر این باور است که دقت در انتخاب لقب برای ورود به دنیای اینترنت فرصت‌های بیشتری به‌منظور آشنایی و دوست‌یابی در اختیار آنها قرار می‌دهد.

البته باید گفت در مقابل، گروهی از شهروندان نیز از نام و نام خانوادگی‌شان رضایت دارند و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستند خود را با نام دیگر معرفی كنند.

سه شنبه 28/7/1388 - 6:55
دانستنی های علمی

ریاض: یك زن اهل عربستان سعودی به دلیل اینكه شوهرش نام او را مشابه نام یكی از مخوف‌ترین زندان‌ها در گوشی تلفن همراهش ذخیره كرده بود به سرعت از او درخواست طلاق كرد. این مرد نام گوانتانامو كه زندانی مخوف در كوباست را به عنوان نام همسرش در گوشی تلفن همراه خود انتخاب كرده بود.

هنگامی این زن متوجه این نكته شد كه شوهرش تلفن همراهش را در خانه جا گذاشته بود و همسرش با تلفن او تماس گرفت. او پس از شنیدن صدای زنگ تلفن همراه شوهرش متوجه شد كه تلفن او در خانه است و هنگامی كه صفحه نمایش را مشاهده كرد با كمال تعجب دید كه به جای نام او، كلمه گوانتانامو به عنوان تماس‌گیرنده ثبت شده است. این زن كه خیلی عصبانی شده بود بدون اینكه منتظر بازگشت شوهرش بماند به دادگاه مراجعه كرد و درخواست طلاق داد.

سه شنبه 28/7/1388 - 6:54
بیماری ها
داروهای ضدافسردگی به بهبودی از آسیب نخاعی کمک می‌کند

یک داروی ضدافسردگی رایج در ترکیب با تمرین شدید روی تسمه نقاله به افراد دچار آسیب جزئی طناب نخاعی کمک می‌کند تا بهتر و سریع‌تر راه بروند

به گزارش خبرگزاری رویترز دانشمندان می‌گویند داروی ضدافسردگی اسیتالوپرام یا Lexapro که بر میزان یک ناقل شیمیایی در مغز به نام سروتونین اثر می‌گذارد، به تقویت اتصالات عصبی باقی‌مانده در طول نخاع کمک می‌کند، و به بیماران دچار آسیب نخاع توانایی بیشتری بر کنترل عضلات‌شان در حین تمرین جسمی می‌دهد.

 جرج هامبی، پژوهشگر در انستیتو توانبخشی شیکاگو، که یافته‌‌هایش را در اجلاس جامعه علوم اعصاب آمریکا در شیکاگو ارائه کرد، گفت: "این دارو اثرات فیزیوتراپی را تشدید می‌کند."

 او می‌گوید:"این دارو به خودی خود یک داروی معجزه‌آسا نیست. لازم است این دارو به همراه تمرین جسمی مورد استفاده قرار گیرد."

 این یافته‌ها برای اولین بار در انسان‌ها به دست آمده‌اند و بر اساس بررسی‌هایی است که روی حیوانات که به آنها بعد از آسیب طناب نخاعی داروهای شبه‌سروتونینی دریافت کرده بودند، انجام شد، و نشان داد که این داروها می‌توانند هنگامی که با برنامه‌های تمرین جسمی شدید همراه شوند، بهبودی راه رفتن را باعث می‌شوند.

پژوهشگران می‌گویند احتمالا این داروها با تقویت اتصالات باقیمانده میان مغز و طناب‌ نخاعی عمل می‌کنند.

پژوهشگران قصد دارند که با استفاده از داروهای ضدافسردگی متفاوت بررسی‌های بیشتری دهند تا ببینند کدام یک از آنها بهتر عمل می‌کنند. و ممکن است استفاده از تحریک الکتریکی عضلات را هم امتحان کنند

سه شنبه 28/7/1388 - 6:52
اخبار
60 درصد بیمارستان‌های تهران در برابر زلزله ایمن نیستند! چه بد!!

60درصد بیمارستان‌ها و مراكز درمانی تهران در برابر وقوع زلزله مقاومت ندارند.

درحالی كه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت در روز جهانی سلامت، برمجموعه‌ای از بهترین عملكردها متمركزبوده و آموزش‌های خود را به اقدامات تسهیلاتی در موقعیت‌های اورژانسی و بروز حوادث جمعی اختصاص داده است ، منابع خبری از ناایمن بودن 60 درصد بیمارستان‌های پایتخت در برابر زلزله خبر می‌دهند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، مراكز بهداشتی و كاركنان سلامت خطوط حیاتی برای افراد آسیب پذیر در بلایا و سوانح هستند كه ماموریت آنها درمان زخمی‌ها، پیشگیری از شیوع بیماری‌ها و نیز رسیدگی به نیازهای بهداشتی مردم است.

همچنین برای مراقبت‌های بهداشتی اولیه در جوامع نیز این افراد نقش كلیدی ایفا می‌كنند؛ به‌طوری كه در زمینه تامین نیازهای روزانه از جمله خدمات‌رسانی امنیتی كودكان، مصون‌سازی و مراقبت از بیماری‌های مزمن تلاش می‌كنند.

امسال در روز جهانی سلامت، سازمان جهانی بهداشت و شركای بین‌المللی بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت سلامت متمركز خواهند شد. از سوی دیگر دكتر مارگارت چان، دبیركل سازمان جهانی بهداشت نیز به مناسبت این روز بیانیه‌ای را ایراد كرد.

وی اظهار داشت: وقتی یك حادثه یا بلای طبیعی رخ می‌دهد مردم روی بیمارستان‌ها و تسهیلات بهداشتی برای پاسخگویی مؤثر و مداوم به نیازها حساب می‌كنند. وقتی تسهیلات بهداشتی كار خود را به خوبی انجام ندهد، تراژدی یك حادثه بزرگ وخیم‌تر و دردناك‌تر می‌شود.

در حوادث بزرگ مانند سیل و زلزله برخی كشورها 50 درصد از ظرفیت بیمارستانی خود را از دست می‌دهند. علاوه بر افزایش تلفات جانی، ناتوانی خدمات‌رسانی و تسهیلات بهداشتی در این شرایط می‌تواند فریاد اعتراض عمومی را تشدید كند، در چنین اوضاعی این نگرانی عمومی كاملا منطقی است.

60 درصد بیمارستان‌ها هیچ مقاومتی ندارند

در ایران حدود 60 درصد بیمارستان‌ها ناایمن هستند و درصورت وقوع زلزله هیچ مقاومتی ندارند و نخستین لرزه‌ها به جان بیمارستان‌ها خواهد افتاد. بیمارستان‌ها در تمام زمان‌ها نقش درمانی منحصری در ارتقای سلامت جامعه به‌عهده دارند؛ این نقش در مواقع بحران، مانند وقوع زلزله بیش از پیش خودنمایی می‌كند.

كارشناسان معتقدند بیمارستان‌هایی كه در زمان قبل و اوایل انقلاب در كشور ساخته شده‌اند، شرایط ایمنی را رعایت نكرده و از نظر ایمنی در مقابل زلزله مقاوم نیستند. می‌توان گفت كه 50 الی 60درصد بیمارستان‌های كشور در مقابل زلزله ایمن نیستند و درحال حاضر در كل بیمارستان‌های كشور 70 هزار تخت بیمارستانی وجود دارد كه از این بین حدود50 تا 60 هزار تخت بیمارستانی، فاقد شرایط لازم استاندارد در مقابل وقوع زلزله هستند.

به عبارت دیگر می‌توان گفت كه از مجموع 540 بیمارستان دولتی، 300 بیمارستان فرسوده و غیرمقاوم است كه با كوچك‌ترین زلزله‌ای فرو می‌ریزد. برخی از این بیمارستان‌های كشور به هیچ عنوان مناسب پذیرش بیمار نبوده و با توجه به وضعیت مقاومت و استحكام‌شان، باید تعطیل شوند؛

اما به‌علت نیاز مبرم جامعه به مراكز درمانی، امكان تعطیلی آنها عملی نبوده و همچنان دایر هستند و همچنان پذیرش بیماران نیز در آنها صورت می‌گیرد. بیشتر بیمارستان‌های كشور دارای قدمتی بیش از 50 سال بوده و سال تاسیس درصد زیادی از آنها مربوط به قبل از انقلاب است. بیمارستان‌های فرسوده باید مقاوم‌سازی‌ شوند تا سلامت و امنیت جان بیماران را تضمین كنیم.

ایمن‌سازی‌ بیمارستان‌ها در برابر زلزله نسبت به ایمن‌سازی‌ مدارس از اولویت بیشتری برخوردار است؛ یكی به این علت كه بیمارستان‌ها شبانه‌روزی و دائما درحال فعالیت‌ هستند و دیگر آنكه حین وقوع حوادث غیرمترقبه همانند زلزله افراد آسیب دیده نیازمند مراجعه و بستری‌شدن در بیمارستان‌ها هستند؛ درنتیجه مقاوم‌سازی‌ بیمارستان‌ها بسیار با اهمیت‌تر از مدارس محسوب می‌شود.

گفتنی است كه میزان مقاومت بیمارستان‌های استان تهران در برابر وقوع زلزله نسبت به شهرستان‌ها بیشتر است اما از آنجا كه تاسیس بیشتر بیمارستان‌های استان تهران مربوط به زمان قبل از انقلاب است، بنابراین اكثریت آنها در برابر زلزله ایمن نیستند.

5میلیارد تومان اعتبار جهت مقاوم‌سازی‌ هر بیمارستان

به گفته مدیركل بودجه وزارت بهداشت، طبق برآوردهای به‌عمل آمده در این زمینه، 5میلیارد تومان اعتبار جهت مقاوم‌سازی‌ هر بیمارستان كشور نیاز است. با این تفاسیر، برای ایمن‌سازی‌ 300 بیمارستان فرسوده در كشور باید اعتبارات ویژه‌ای از سوی دولت اختصاص یابد.

گفته می‌شود كه هم‌اكنون مقاوم‌سازی‌ بیمارستان‌های فرسوده در دستوركار دولت قرار دارد. اما سال‌هاست كه مقاوم‌سازی‌ و جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده در دستور كار قرار دارد كه به‌علت كمبود اعتبارات این امر تا به‌حال در كشور عملی نشده است.

واقعا چه وضعیتی انتظار تهرانی‌ها  را پس از وقوع زلزله می‌كشد؟ با وجود خانه‌های ناامن، بیمارستان‌های ناامن، خیابان‌ها و كوچه‌های غیراستاندارد، تراكم جمعیتی زیاد و بسیاری از مشكلات دیگر كه بارها و بارها از آن صحبت به میان می‌آید و با وجود هشدارهای پی‌در‌پی در خصوص وقوع زلزله در كشور و آموزش مدیریت در بحران، چگونه می‌توان از چنین مسئله مهمی به همین سادگی گذشت و برای حل آن كوشش نكرد؟

دوشنبه 27/7/1388 - 6:53
دانستنی های علمی
قاتل‌ خاموش را‌ خاموش ‌كنید

زمستان از راه می‌رسد و قاتل خاموش باز‌هم سر‌و‌كله‌‌اش پیدا می‌شود

 قاتلی كه با وجود خطرات بسیار بزرگش تا یك‌قدمی‌مان هم می‌آید. راستی، تا حالا چه‌قدر برای امنیت خانواده‌تان از مرگ خاموش تلاش كرده‌اید؟ گزارش همشهری‌زندگی را در‌باره این قاتل خاموش بخوانید.

قاتل‌ خاموش؛ این نام برای بسیاری از ما آشناست. تقریبا همه ما حتی اگر خاطره تلخی از آن نداشته‌باشیم حد‌اقل تصویری از آن در ذهن داریم.تصویری كه معمولاً با صفحه حوادث روزنامه‌ها و یا برنامه‌های تلویزیونی نظیر «در شهر» عجین شده است. مونو‌اكسید كربن همین قاتل خاموش است، موجودی متشكل از یك كربن و یك اكسیژن كه وقتی كه تحت‌كنترل ما نباشد، به‌دلیل نزدیكی بیش از حدش با ما، مرگبار می‌شود.

در ‌واقع این قاتل این‌قدر به ما نزدیك است كه در هنگام خواب هم در كنار ماست و البته كافی است شبی از آن غفلت كنیم تا حادثه‌ای تلخ را رقم بزند. فصل زمستان نزدیك است و به‌زودی زمان استفاده از وسایل گرمایشی به‌خصوص وسایل گاز‌سوز فرا‌می‌رسد. وسایلی كه مانند شمشیری دو‌لبه با اندكی احتیاط گرمای خانه را تامین می‌كنند و با اندكی بی‌احتیاطی، باعث مرگ افراد می‌شوند.

اما واقعیت این است كه با وجود آموزش‌های بسیاری كه از طریق رسانه‌های مختلف صورت می‌گیرد، این قاتل حرفه‌‌ای هنوز هم قربانی می‌گیرد. در واقع برخی یا به آموزش‌ها دسترسی ندارند و یا این‌كه خطر مونواكسید كربن را شوخی می‌گیرند. به‌این‌ترتیب است كه شهرداری تهران برای كاهش خطرات وسایل گازسوز در ایام زمستان تدبیری اندیشیده است.

بر این اساس، شورای سیاست‌گذاری جامعه ایمن شهرداری تهران طرح چکاپ وسایل گازسوز منازل شهر تهران‌‌(طرح استقبال از زمستان) را با همکاری شورای سازندگان وسایل گازسوز اجرا خواهد‌کرد تا شهروندان از گزند این خطر مرگبار در امان باشند.

كارگروهی برای تهران امن

برای پیشگیری از این قبیل مرگ‌های خاموش، کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش تشكیل شده است و در آن دبیران منطقه‌ای جامعه ایمن شهر تهران حضور دارند. مهندس محمدرضا اردلان، عضو كارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در خصوص این كارگروه به همشهری‌زندگی می‌گوید:

«این کارگروه از سال‌87 و به‌دلیل رشد مرگ ناشی از گاز‌ 2 CO‌‌(مونواكسید كربن) در شهر تهران، تشکیل و کار کارشناسی در این خصوص نیز آغاز شد». سلسله اقدامات این كارگروه نتایجی نیز دربر داشته است: «مهم‌ترین نتیجه‌ای که تشکیل این کارگروه در‌بر‌ داشته ایجاد هماهنگی بین 12‌‌سازمان مختلف اعم از سازمان‌های مجری مسایل آموزشی، سلامت و شهری بوده است که حاصل این همکاری بین بخشی کاهش محسوس در آمار مرگ‌و‌میر ناشی از گاز  مونواكسید كربن در سال‌87 بود».

مهندس اردلان در ادامه می‌گوید: «آموزش یكی از مهم‌ترین بخش‌های پیشگیری از این قبیل مرگ‌هاست. البته سال‌ها به‌صورت تك‌بعدی به بحث آموزش مردم نگاه می‌شده است، اما امسال ضرورت را بر آن دیدیم که آموزش مردمی جدی‌تر پیگیری شود، بر‌همین اساس طرح استقبال از زمستان با 120‌نفر-ساعت کار کارشناسی، طراحی شد».

واقعیت این است كه بسیاری از آموزش‌ها صرفا جنبه‌های تئوریك را دنبال می‌كردند و در واقع به صورت كاربردی معنای خاصی نداشته‌اند. مهندس اردلان در این خصوص به همشهری‌‌زندگی می‌گوید: «حدود 60‌درصد حوادث، ناشی از ضعف آموزش‌های کاربردی است.

 به‌همین‌‌‌دلیل طرح استقبال از زمستان که شامل امور اطلاع‌رسانی، برپایی نمایشگاه و انتشار پمفلت و هم‌چنین مراجعه حضوری به در منازل در معرض خطر است، توسط این شورا تهیه شد».

دوشنبه 27/7/1388 - 6:52
شعر و قطعات ادبی

گلی را که دیروز

به دیدار من هدیه آوردی ای دوست

دور از رخ نازنین تو

امروز پژمرد

همه لطف و زیبایی اش را

که حسرت به روی تو می خورد و

هوش از سر ما به تاراج می برد

گرمای شب برد

صفای تو اما گلی پایدار است

بهشتی همیشه بهار است

گل مهر تو در دل و جان

گل بی خزان

گل تا که من زنده ام ماندگار است

 

فریدون مشیری

يکشنبه 26/7/1388 - 7:39
اخبار
مسئولان برای بهر‌ه‌برداری از ثبت جهانی نوروز برنامه‌ریزی كنند
جشن نوروز به‌عنوان یكی از ماندگارترین میراث معنوی ایرانیان، هشتم مهرماه جاری در فهرست آثار جهانی یونسكو به ثبت رسید.

این اتفاق مثبت می‌تواند سرآغاز تحولی در صنعت توریسم كشور شود. كارشناسان گردشگری و مدیران صنعت توریسم نیز اعتقاد دارند با توجه به موقعیت پیش آمده و ثبت نوروز به‌عنوان میراث معنوی باید از فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برد و این به برنامه‌ریزی مسئولان فرهنگی كشور مربوط است.

حمیدرضا عامریان از كارشناسان گردشگری است كه نوروز را به‌عنوان یكی از عوامل همبستگی فرهنگی معرفی كرده و گفت: حتی در كشور مصر نیز به‌دلیل 77 سال حكومت هخامنشیان، نوروز شناخته شده است.

كشورهای آسیای میانه نیز با این مسئله آشنا هستند و مراسم نوروز را برگزار می‌كنند. با استفاده از همین موضوع است كه می‌توان به همدلی فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی رسید.

وی درباره برنامه‌هایی كه می‌توان برای معرفی نوروز تدوین كرد، اظهار داشت: ابتدا باید به دانشگاه‌های هنر اعلام كرد كه با موضوع نوروز به تولید اثر هنری بپردازند. در گام بعدی نیز باید برای برگزاری نمایشگاه و همایش‌های مرتبط با نوروز اقدام كرد.

میراث ماندگار ایرانیان

زاهد قادری، كارشناس گردشگری و جهانگردی هم با ذكر این نكته كه ثبت نوروز اتفاق مهمی برای ماست، به همشهری گفت: یكی از پذیرفته شده‌ترین جاذبه‌ها برای توریست‌ها، جاذبه‌های فرهنگی غیرملموس یا همان جاذبه‌های معنوی هستند كه به‌عنوان یك میراث از آنها یاد می‌شود.

در تمامی دنیا كشورهایی هستند كه این ظرفیت را دارند و از آن برای جذب توریست استفاده می‌كنند. به‌عنوان مثال كشوری مثل چین به‌دلیل داشتن برنامه‌های متنوع و البته برنامه‌ریزی اصولی كارهای مهمی در این زمینه انجام داده است.

قادری به جنبه‌های مختلف توجه به این موضوع نیز اشاره و تصریح كرد: از 2 جنبه می‌توان به مسئله نوروز توجه كرد:  اول از لحاظ اقتصادی كه عامل قدرتمند و درآمدزایی برای كشور به شمار می‌رود و دوم اینكه به‌عنوان تقویت‌كننده مناسبت‌های اجتماعی عامل مهمی است.

به‌طور مثال كشورهای آسیا یا اقیانوسیه چنین برنامه‌ای ندارند و ما می‌توانیم نوروز را در دوره 15 تا 17 روزه جشن بگیریم و با برنامه‌ریزی متناسب برای روزها به جذب گردشگر بپردازیم. مجموعه این عناصر موجب می‌شود تعلقات فرهنگی و اجتماعی شكل بگیرد و حس تعلق این فرهنگ برای ایران را به‌وجود بیاورد.

« باید برای نوروز برنامه‌ریزی كرد». این نكته‌ای است كه زاهد قادری در ادامه صحبت‌هایش به آن اشاره كرد‌ و گفت: باید از همین حالا برنامه‌ریزی را شروع كنیم. اگر می‌خواهیم برای كوتاه مدت برنامه‌ریزی كنیم باید 2 تا 3ماه قبل از نوروز برنامه بدهیم.

در بلندمدت هم می‌توانیم تورهای ویژه را برای بازارهای هدف مثل اروپا و آمریكا تعریف كنیم چراكه اگر ما این كار را انجام ندهیم كشورهایی مثل آذربایجان یا حتی افغانستان كه از همین حالا برای جذب توریست و گسترش گردشگری تلاش می‌كنند، دست به كار می‌شوند و این ظرفیت عظیم فرهنگی را از دست می‌دهیم.

جا نداریم

با فرض تدوین برنامه‌های ویژه برای معرفی نوروز، بحث امكانات برای پذیرایی از گردشگران احتمالی از مهم‌ترین نكاتی است كه نیاز به توجه جدی مسئولان دارد.

كیومرث غفاری از اساتید رشته گردشگری در دانشگاه نیز با اشاره به این موضوع گفت: بحث استقبال از گردشگران خارجی در ایام نوروز و تدوین برنامه‌های ویژه برای آنها موضوع خوبی است اما مسئله‌ای كه در مقابل مطرح می‌شود شلوغی هتل‌ها و اماكن اقامتی در ایام نوروز است كه حتی هموطنان ایرانی را نیز آزار می‌دهد.

كمبود جا و نداشتن ظرفیت كافی برای پذیرایی از مهم‌ترین مشكلات بخش گردشگری ماست. به همین دلیل است كه گردشگران خارجی ما معمولا از 15فروردین به بعد وارد كشور می‌شوند كه این روند ورودی تا اواخر خرداد ادامه دارد.

شنبه 25/7/1388 - 7:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته