• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 111
تعداد نظرات : 78
زمان آخرین مطلب : 3434روز قبل
قرآن
عَبدی! خَلَقتُ الاَشیاءَ لِاَجلِکَ وَخَلَقتُکَ لِاَجلی . وَهَبتُکَ الدّنیا بِالاِحسانِ وَالآخِرَةِ بِالایمانِ .ای بنده من ! همه چیز را برای تو آفریدم و تو را برای خودم آفریدم .دنیا را با احسان خویش به تو بخشیدم و آخرت را در برابر ایمان تو خواهم بخشید .
يکشنبه 10/5/1389 - 0:25
دعا و زیارت
اهل بیت (علیهم السلام)موسی (علیه السلام ) که با خدا مناجات میکرد ،خدا بدو فرمود : یا موسی !نماز از کسی نمی پذیرم مگر در پیش عظمتم فروتنی کند ودلش همنشین پروای من باشد و روزش را به یاد من سپری کند و بر گناه پای نفشارد و حق دوستان و دوستدارانم را بشناسد .موسی گفت :پروردگارا !مقصودت کیست ؟ابراهیم و اسحاق و یعقوب ؟فرمود: یا موسی !آنان نیز دوستان و دوستداران منند، ولی مقصودم کسی دیگراست ؛همو که آدم و حوا را و بهشت و دوزخ رابرای او آفریدم .موسی گفت :پروردگارا اوکیست ؟خدا فرمود :محمّد و احمد .نامش رااز نام خویش برگرفته ام ؛زیرا من محمودم .پروردگارا! مرانیز از امت او به شمار آور .خدا فرمود :یا موسی !تو نیز از امت اویی اگر جایگاه او و خاندانش را بشناسی .او و خاندانش در پیش آنچه آفریده ام ،فردوس اند در پیش بهشت که برگش نخشکد و طعمش برنگردد .آن کس که آنان را بشناسد و حقشان را بپذیرد ،بدوهنگام نادانی،بردباری می دهم و در تاریکی ،نور می بخشم و اجابتش می کنم پیش از آنکه بخوانَدم و عطایش میکنم پیش از آنکه بخواهدم .یا موسی !دنیا سرای کیفر است .آدم را در همین دنیا به گناهانش کیفر دادم و هر آنچه در دنیا است ملعون است مگر آنچه برای من است . یا موسی !بندگان درستکارم همان قدر که مرا می شناسند ،به دنیا بی رغبتند و دیگر کسان همان قدر که نادانند ،به دنیا مشتاقند .هرکس دنیا را بزرگ بشمارد ،به آن نخواهد رسید و هر کی حقیرش بشمارد ،از سودش خواهد چشید .منبع :رهگشای انسانیت (احادیث قدسی)،ترجمه: ابراهیم احمدیان ،گلستان ادب ،دوم ،بهار 1384،صص 41-43

 

جمعه 8/5/1389 - 16:16
دعا و زیارت
اهل بیت (علیهم السلام )یا محمّد !پیش از آنکه آسمان ها و زمین و عرش و بحر را بیافرینم ،تو و علی را به گونه نور آفریدم بی آنکه بدنی در میان باشد ،در آن هنگام پیوسته مرا تهلیل و تمجید می گفتی .آن گاه روح شما را به هم پیوند زدم و شما را یگانه کردم و پیوسته مرا تسبیح و تقدیس میکردید .سپس آن روح را دو بخش کردم و آن گاه هر یک را دو بخش کردم .چهار روح پدید آمد : یکی محمّد و یکی علی و دیگر حسن و حسین .منبع :رهگشای انسانیت (احادیث قدسی)،ترجمه: ابراهیم احمدیان ،گلستان ادب ،دوم ،بهار1384ص41
جمعه 8/5/1389 - 16:9
قرآن

 

فواید آیة الكرسی  

 

 امام محمد باقر از امیر المومنین (ع) روایت فرموده: هنگامی كه آیت الكرسی نازل شد رسول خدا (ص) فرمود آیه الكرسی آیه ای است كه از گنج عرش نازل شده و زمانی كه این آیه نازل گشت هر بتی كه در جهان بود با صورت به زمین خورد.

===================

آیت الكرسی سید آیات قرآن

پیامبر به حضرت علی (ع) فرمود: " یا علی ! من سید عربم-مكه سید شهر هاست- كوه سینا سید همه كوه هاست- جبرئیل سید همه فرشتگان است – فرزندانت سید جوانان اهل بهشتند- قرآن سید همه كتاب هاست – بقره سید همه سوره های قرآن است – ودر بقره یك آیه است كه آن آیه 50كلمه دارد و هر كلمه 50 بركت دارد و آن آیت الكرسی است.

================================

پاداش كسی كه آیت الكرسی را زیاد می خواند

عبدالله بن عوف گفته است:" شبی خواب دیدم كه قیامت شده است و من را آوردند و حساب من را به آسانی بررسی كردند. آنگاه مرا به بهشت بردند و كاخ های زیادی به من نشان دادند. به من گفتند: درهای این كاخ را بشمار ؛ من هم شمردم 50 درب داشت.

بعد گفتند: خانه هایش را بشمار. دیدم 175 خانه بود. به من گفتند این خانه ها مال توست. آن قدر خوشحال شدم كه از خواب پریدم و خدا را شكر گفتم.

صبح كه شد نزد ابن سیرین رفتم و خواب را برایش تعریف كردم.

او گفت : معلوم است كه تو آیه الكرسی زیاد می خوانی. گفتم : بله ؛ همین طور است. ولی تو از كجا فهمیدی. گفت برای اینكه این آیه 50 كلمه و 175 حرف دارد. من از زیركی حافظه او تعجب كردم. آنگاه به من گفت : هر كه آیه الكرسی را بسیار بخواند سختی های مرگ بر او آسان می شود.

=========

داستان نزول

رسول اكرم (ص) فرمود: چون خدای متعال خواست سوره ی حمد و آیه های شهدالله (18و19 آل عمران) و قل اللهم (26-27آل عمران) و سوره توحید و آیه الكرسی را به زمین نازل كندهمگی به عرش الهی چنگ زدند در حالی كه بین آن ها و خداوند حجابی نبود.

سپس فرمودند : پروردگارا ما را به خانه پر گناه و به سوی كسانی كه عصیان و گناه می كنند می فرستی ؛ در حالی كه ما پاك و مطهر هستیم.

سپس خدای متعال فرمود :" به عزت و جلال خودم سوگند ، هیچ كس شما آن را بعد از نماز نخواند مگر این كه او را در مرتبه بالای قدس جای دهم كه از نعمت های آن استفاده كنند و در هر روز 70 بار به او با نظر رحمت خود بنگرم و در هر روز 70 حاجت او را برآورم هرچند كه بسیار گناه كرده باشد كه كمترین آن دعاها و حاجت ها و آمرزش گناهان باشد. او را از هر دشمنی پناه می دهم و برای پیروزی بر هر دشمنی یاریش می دهم و مانعی به جز مرگ برای بهشت رفتن او نباشد.( یعنی بعد از مرگ بلافاصله به بهشت می رود)

====================

امان نامه الهی

امام كاظم (ع) فرمود: از بعضی پدران بزرگوارم شنیدم كه كسی داشت سوره حمد را می خواند پس حضرت فرمود: هم شكر خدا را به جای آورد و هم به پاداش رسید. بعد حضرت شنید كه سوره توحید می خواند فرمود: ایمان آورد و ایمنی به دست آورد و سپس شنید كه سوره قدر می خواند فرمود: راست گفت و آمرزیده شد و بعد شنید كه آیت الكرسی می خواند فرمود: خداوند خالق امان نامه برایش فرو فرستاد.

================

قرآن برتر است یا تورات؟

روایت شده كه از پیامبر (ص) پرسیدند: قرآن برتر است یا تورات؟ فرمودند: در قرآن آیه ای است كه از تمام كتابهایی كه خداوند بر پیامبرانش نازل فرموده بهتر و برتر و والاتر است و آن آیه الكرسی است.

پیامبر فرمودند با فضیلت ترین آیه ای كه بر من نازل شد آیه الكرسی است.

پیامبر فرمودند آیه الكرسی وسوره توحید عظیم تر از همه چیزهایی است كه دون و پست تر از خداست.

رسول خدا (ص) فرمود: در شب معراج دو لوح را دیدم ، كه در یك لوح سوره حمد و در لوح دیگر كل قرآن قرار داشت كه سه نور از آن می درخشید . پس گفتم ای جبرئیل این نور چیست؟ جبرئیل در جواب گفت : آن سه نور یكی سوره توحید و یكی سوره یاسین و دیگری آیه الكرسی می باشد.

پیامبر (ص) فرمودند: در معراج در آسمان هفتم دیدم كه ملائكه حجب سوره نور را می خوانند ، خزان كرسی آیه الكرسی و حمله عرش سوره مومن را می خوانند.

امام صادق (ع) فرمود: همانا من از آیه الكرسی برای بالا رفتن درجات استفاده می كنم.

امام صادق (ع) فرمودند: هرگاه سوره حمد و توحید و قدر را با آیه الكرسی بخوانید و بعد از آن برخیزید و و رو به قبله حاجات خود را از خدا بخواهید كه حاجاتتان بر آورده خواهد شد زیرا اسم اعظم هستند.

امام علی (ع) فرمودند اگر شما از آثار معنوی آیه الكرسی آگاه بودید در هیچ حال خواندن آن را ترك نمی كردید.

امام محمد باقر (ع) فرمودند: هر كس یك بار آیه الكرسی را بخواند خداوند هزار ناراحتی از ناراحتی های دنیا و هزار سختی آخرت رااز او دور می كند كه كمترین ناراحتی دنیا فقر و كمترین سختی آخرت فشار قبر است.

رسول خدا در خواب به دختر خویش فرمودند: ترازوی اعمال خویش را با آیه الكرسی سنگین گردان. زیرا هركس آن را قرائت نماید آسمان وزمین با فرشتگانش به جنبش و حركت در آیند و خداوند را با صدای بلند به پاكی یاد كنند و او را بزرگ بدارند و تسبیح گویند. پس از آن تمامی فرشتگان از خداوند می خواهند كه گناه خواننده آیه الكرسی را ببخشد و از خطا و لغزشش در گذرد.

رسول خدا (ص) فرمودند: هركس آیه الكرسی را یك بار بخواند اسم او از دیوان اشقیا و انسان های بد محو می شود.

امام رضا (ع) به نقل از پیامبر فرمودند: هر كس 100 مرتبه آیه الكرسی را بخواند چنان باشد كه همه عمر خود را عبادت كرده باشد.

=======

بعد از نماز

پیامبر فرمودند: هر كس آیه الكرسی را بعد از نماز بخواند هفت آسمان شكافته گردد و به هم نیاید تا خداوند متعال به سوی خواننده آیت الكرسی نظر رحمت افكند و فرشته ای را بر انگیزد كه از آن زمان تا فردای آن كارهای خوبش را بنویسد و كارهای بدش را محو كند.

رسول اكرم (ص) فرمود: یا علی بر تو باد به خواندن آیه الكرسی بعد از هر نماز واجب. زیرا به غیر از پیغمبر و صدیق و شهید كسی به خواندن آن بعد از هر نماز محافظت نمی كند و هر كس بعد از هر نماز آیه الكرسی را بخواند به جز خداوند متعال كسی او را قبض روح نمی كند و مانند كسی باشد كه همراه پیامبران خدا جهاد كرده تا شهید شده است و فرمود: بعد از مرگ بلا فاصله داخل بهشت می شود و به جز انسان صدیق و عابد كسی بر خواندن آیه الكرسی مواظبت نمی كند.

در روایتی از امام باقر آمده است:" هر كس آیه الكرسی را بعد از هر نماز بخواند از فقر و بیچارگیدر امان شود و رزق او وسعت یابد و خداوند به او از فضل خودش مال زیادی بخشد."

رسول اكرم فرمودندك هر كس آیه الكرسی را بعد از هر نماز واجب بخواند نمازش قبول درگاه حق می گردد و در امان خدا باشد و خداوند او را از بلاها و گناهان نگه دارد.

جهت نور چشم بعد از هر نماز دست بر چشم بگذارد و آیه الكرسی بخواند و بگوید :" اعیذ نور بصری بنور الله الذی لا یطفی"

خداوند به موسی بن عمران وحی فرمود: كسی كه بعد از نماز واجبش آیه الكرسی بخواند خداوند متعال به او قلب شاكرین – اجر انبیا و عمل صدیقین را عطا فرماید و چیزی جز مرگ از داخل شدن او به بهشت جلوگیری نمی نماید. مداومت نمی نماید به آن مگر پیامبر یا صدیق یا كسی كه از او راضی شده ام و یا شخصی كه شهادت را روزی او می نمایم.

=============

زیادی علم وحافظه

پیامبر (ص) روایت كرده است كه فرمودند : 5 چیز حافظه را قوی می گرداند: خوردن شیرینی – گوشت نزدیك گردن – عدس – نان سرد و خواندن آیت الكرسی

عالمی گوید : هر كه علم می خواهد بر پنج چیز مواظبت می كند:

1- پرهیزكاری در آشكارا و پنهان 2- خواندن آیت الكرسی 3- همیشه با وضو بودن 4- نماز شب خواندن حتی اگر دو ركعت باشد. 5- غذا خوردن به منظور نیرو گرفتن نه شكم پر كردن.

===

سفر

امام صادق (ع) فرمود: سفر را با دادن صدقه و یا با خواندن آیت الكرسی آغاز كنید. كسی كه در سفر هر شب آیه الكرسی را بخواند هم خودش در سلامت باشد و هم چیزهایی كه همراه اوست.

====

حاجت

رسول اكرم (ص) فرمودند: هرگاه برای حاجتت از خانه ی خود بیرون آمدی آیه الكرسی را بخوان كه حاجتت به خواست خدا برآورده گردد.

امام علی (ع) فرمودند: هرگاه یكی از شما اراده حاجتی كند پس صبح روز پنج شنبه در طلب آن بیرون رود و در وقت بیرون رفتن آخر سوره آْ عمران ( آیه 190تا آخر) و آیه الكرسی و سوره قدر و حمد را بخواند ، زیرا كه در خواندن این ها حوائج دنیا و آخرت برآورده می شود.

 

سه شنبه 5/5/1389 - 13:14
مهدویت

علائم ونشانه هاى ظهور - 1

ردیف نام كتاب نام مؤلف شماره صفحه
1 آخرین امام حمید قلندری برو بروسیری از 129 تا 146
2 آخرین امید داود الهامی از 301 تا 331
3 آخرالزمان در آیینه روایات جابر رضوانی از 7 تا 122
4 آخرین سفیر الهی و حكومت جهانی سید فاضل ضرّابی از 53 تا 58
5 آشنایی با امام زمان سید محسن امین از 237 تا 331
6 آخرین نشانه های ظهور مؤسسه فرهنگی موعود از 10 تا 36
7 آیا به یاد امام زمان هستید محمد تقی صرفی از 115 تا 125
8 آیا ظهور نزدیك است سید محمد طباطبائی از 14 تا 58
9 آینده بشرییت از نظر مكتب ما سید محمود موسوی از 61 تا 77
10 اثبات الهداة محمد ابن الحسن الهرالعاملی از 714 تا 744
11 ادیان و مهدویت یا بررسی شخصییت محمد بهشتی از 168 تا 183
12 احقاق الحق و ازهاق الباطل السّید نورالله المرعشی للتستری از 267 تا 300
13 اثبات مهدویت از دیدگاه قرآن علی صفائی كاشانی از 108 تا 115
14 ارمغان مهدی ابوالقاسم دهقان چناری از 23 تا 48
15 اشتیاق جمال علی شاد از 68 تا 81
16 امام زمان (عج) علامّه جعفری از 50 تا 56
17 امام زمان و ایرانیان محسن همتی از 26 تا 27
18 انتظارات حضرت مهدی از شیعیان سیّد جواد رضوی از 8 تا 17
19 امام مهدی طاووس بهشت اكبر حمیدی هشترودی از 67 تا 80
20 امام مهدی (عج) محمود شریفی از 107 تا 120
21 امام مهدی (ع ) از ولادت تا ظهور آیةالله فقیه كاظم قزوینی از 483 تا 565
22 امام مهدی (ع) سیمای دلربا مصطفی مصباح از 68تا 70
23 امید عدل هادی نجفی از 148 تا 160
24 انقلاب جهانی مهدی آیة الله مكارم شیرازی از 178 تا 211
25 امام مهدی در كلام امیرالمؤمنین سید صادق سید نژاد از 39 تا 50
26 اندوخته خداوند هادی نجفی از 303 تا 329
27 اخبار غیبّیه از مولی امیرالمومنین شیخ ذبیح الله محلاتی از 239 تا 301
28 اخبار غیبّیه از مولی امیرالمؤمنین شیخ ذبیح الله محلاتی از 440 تا 443
29 امامت ؛ غیبت ؛ ظهور واحد تحقیقات مسجد جمكران از 102 تا 105
30 امام غائب صاحب الزمان حسین خراسانی از 71 تا 74
31 امام مهدی (ع) دوازدهمین برج ولایت آیة الله حاج شیخ محمد تقی گلی از 132 تا 143
32 انتظار فصلنامه علمی ویژه امام (ع)7 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود از 229 تا 271
33 انتظار فصلنامه علمی ویژه امام 8و9 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) از 317 تا 335
34 انتظار فصلنامه علمی ویژه امام (10) بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) از 185 تا 199
35 بامداد بشرییت محمد جواد مروجی طبسی از 69 تا 85
36 بشارت  غیبی پیرامون انقلاب آیة الله حاج مهدی حائری تهرانی از 54 تا 63
  37 بر ساحل انتظار ذبیح الله حاج محمدی از 59 تا 91
  38 بر ستیغ آرمانها علامه سیّد محسن امین از 237 تا 331
  39 پیش بینی های مصور نوستر آداموس امبررابسترو از 103 تا 125
  40 پیشگوییها و آخرالزمان واحد پژوهش موسسه موعود از 53 تا 94
  41 پیشوای دوازدهم امام زمان هیئت تحریریه موسسه در راه حق از 82 تا 88
  42 پاسخ به شبهات احمد الكاتب سیّد سامی البدری از 445 تا 445
  43 پیشگوئیهای آخرالزمان به ضمیمه... حاج شیخ علی فلسفی از 2 تا 38
  44 تداوم انقلاب اسلامی ایران تا انقلاب.. محمد ری شهری از 36 تا 64
  45 تاریخ زندگانی حضرت مهدی (عج) میرزا مهدی صادقی از 36 تا 64
  46 تاریخ زندگانی حضرت مهدی (عج) میرزا مهدی صارقی از 172 تا 181
  47 تاریخ غیبت كبری سیّد محمد صدر از 489 تا 674
48 ترجمه كتاب المهدی آیة الله سیّد صدرالدین صدر از 248 تا 270
49 جان جانان عبدالرحیم موگمی از 112 تا 114
50 جان جهان ستاد بزرگداشت نیمه شعبان از 97 تا 101
51 جزیره خضراء در تزازوی نقد عالامه سیّد جعفر مرتضی عاملی از 39 تا 59
52 جهان گشای عادل سیّد جمال الدین دین پرور از 69 تا 71
53 جهان در سیطره صاحب الزمان محمد رضا قاسمی از 141تا 167
54 جهان در سیطره صاحب الزمان محمد رضا قاسمی از 240 تا 278
55 جهان در آینده یا علائم ظهور حضرت سیّد محمد حسن موسوی از 24 تا 262
56 چشم انداز ظهور عبدالحسین طالعی از 15 تا 44
57 چشم اندازی از حكومت مهدی (عج) نجم الدین طبسی از 30 تا 65
58 چشم به راه مهدی (عج) جمعی از نویسندگان مجله حوزه از 245 تا 318
59 چهل حدیث امام مهدی در كلام امیر.. سیّد صادق سیّد نژاد از 39 تا 50
60 چهل حدیث آخرین پیشوای معصوم سیّد محمد باقر طباطبائی از 32 تا 35

علائم ونشانه هاى ظهور - 2

ردیف نام كتاب نام مؤلف شماره صفحه
61 حضرت مهدی (ع) فروغ تابان ولایت محمد محمدی اشتهاردی از 88 تا 106
62 حكومت عدل گستر حسین حیدری كاشانی از 184 تا 189
63 حكومت جهانی مهدی (عج) آیة الله مكارم شیرازی از 178 تا 211
64 حكومت مهدی و آخرالزمان از دیدگاه سیّد محمد رضا غیاسی كرمانی از 80 تا 119
65 حماسه مهدی (عج) جمال عباسی از 98 تا 102
66 حكومت عدل گستر در دست مهدی حسین حیدری كاشانی از 233 تا 240
67 خورشید نهان مجتبی حمیدی اصفهانی از 53 تا55
68 خلاصه ای از مطالب دین اسلام در... سیّد محمد باقر نجفی یزدی از 267 تا 348
69 خورشید تابناك جواد عقیلی پور از 33 تا 37
70 خورشید مغرب محمد رضا حكیمی از 316 تا 326
71 خورشید تابناك استاد اصغر حسینی تهرانی از 153 تا 159
72 خصایص المهدی                         محمد راجی واعظ از 160 تا 174
73 دادگسترجهان ابیراهیم امینی از 219 تا 227
74 دارالاسلام در احوالات امام زمان علامه شیخ محمود عراقی میثمی از93 تا 642
75 در انتظار خورشید ولایت عبدالرحمان انصاری از 101 تا 117
76 در انتظار موعود ابراهیم شفیعی سروستانی از 98 تا 106
77 دولة المهدی نا حكومت امام زمان سیّد محمد حسینی بهارانچی از 319 تا 330
78 دولة المهدی یا حكومت امام زمان سیّد محمد بهارانچی از 340 تا 351
79 ده بحث پیرامون حضرت حجت سیّد حسین هاشمی دهسرخی از 105 تا 144
80 رخسار آفتاب سیّد مجتبی غیوری از 71 تا 89
81 رهبر جاودان مرحوم علامه مجلسی از 428 تا 494
82 رسالت جهانی حضرت مهدی فریده گل محمدی آرمان از 211 تا 323
83 روزگار هائی جلد 2 كامل سلیمان از 677 تا 1167
84 رخسار پنهان آیة الله حاج میرزا حسین نوری از 283 تا 313
85 زندگانی خاتم الاوصیاء امام مهدی باقر شریف قرشی از 276 تا 319
86 زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت سیّد اسدالله هاشمی شهیدی از 23 تا 556
87 زندگانی حضرت امام مهدی جمعی از عالمان لبنان از 44 تا 49
88 زندگی و سیمای حضرت مهدی علامه سیّد محمد تقی موسوی از 55 تا 64
89 سیمای نورانی امام زمان  در... عباس كمساری از 125 تا 130
90 سال ظهور یا علائم حتم قیام سیّد حسین نجفی یزدی از 11 تا 158
91 سیمای امام زمان حضرت مهدی محمد مهدی تاج لنگرودی  از 98 تا 115
92 سیمای آفتاب دكتر حبیب الله طاهری از 399 تا 412
93 ستاره مومنان سیّد حمید علم الهدی از 64 تا 80
94 سه رساله درباره حجت ابن الحسن علامه محمد باقر مجلسی از 97 تا 100
95 ستاره درخشان ج 1 حاج شیخ محمد رضا طبسی نجفی از 494 تا 504
96 شناخت امام عصر  محمد جواد مولوی نیا از 137 تا 154
97 شناخت زندگی بخش ابراهیم شفیعی سروستانی از 123 تا 131
98 شش ماه پایانی مجتبی الساده از 21 تا 238
99 شیفتگان حضرت مهدی احمد قاضی زاهدی از 85 تا 107
100 شرایط و موانع ظهور حضرت مهدی حسین استاد ولی از 21 تا 53
101 ظهور نور حاج شیخ علی سعادت پرور از 131 تا 152
102 ظهور حضرت مهدی   سیّد اسدالله هاشمی شهیدی از 385 تا 420
103 عدل منتظر  ستاد برگزاری جشنهای میلاد از 167 تا 191
104 عصر زندگی محمد حكیمی از 275 تا 301
105 عصر ظهور علی كورانی از 23 تا 276
106 علائم آخرالزمان پیرامون ایران محمودی گلپایگانی از 33 تا 308
107 غربت دین در آخرالزمان محسن علوی پیام از 81 تا 163
108 غیبت نعمانی ابن ابی زینب از 356 تا 413
109 صبح امید ((گروه سنی دو ه )) جواد محدثی از 64 تا 70
110 قائم آل محمد نجات بخش انسان ها ذكرالله احمدی كرمانشاهی از 131 تا 143
111 كتاب رجعت چهارده حدیث علامه محمد باقر مجلسی (ره) از 169 تا 177
112 گزیده كفایة المهتدی سیّد محمد میر لوحی اصفهانی از 256 تا 277
113 گفتار امیر مؤمنان در شناخت امام و مؤسسه تحقنقاتی فرهنگی جلیل از 17 تا 127
114 مصلح كل علی صفائی كاشانی از 59 تا 75
115 مهدی (عج) و مسئله رجعت آیة الله سیّذ حسن مولانا از 61 تا 131
116 ملاقات با طاووس بهشت حضرت رحمت الله ابراهیمی از 79 تا 106
117 مهدی (عج) آفتاب عالم تاب محمد گرم آبدشتی از 34 تا 57
118 مهدی منتظر یا ناموس اعظم حق محسن كتابچی از 43 تا 47
119 مهدی موعود (ج2) ترجمه (ج13) بحار علامه محمد باقر مجلسی از 7 تا 139
120 مهدی (عج) تجسم امید و نجات عزیزالله حیدری شاهرودی از 230 تا 241
چهارشنبه 30/4/1389 - 22:8
مهدویت

ظهور (1)

ردیف

نام كتاب

نام مولف

شماره صفحه

1

آشنایی با امام زمان

 سید محسن امین

از 332 تا 337

2

آفتاب در نگاه خورشید

دكتر مرتضی طاهری

از 115 تا 127

3

آفتاب صبح امید

صدر الدین هاشمی دانا

از 129 تا 143

4

آن روز دیدنی

جواد محدثی 

از 14 تا 28

5

آیا ظهور نزدیك است

سید محمد طباطبا ئی

از 146 تا 197

6

آینده جهان در سایه حكومت اسلامی ...

محسن همتی

از 12 تا 13

7

ادیان و مهدویت یا بررسی شخصیت ...

محمد بهشتی

از 183 تا 185

8

احقاق الحق و ازهاق الباطل

السید نورالله للتستری

 از 195 تا 212

9

اثبات مهدویت از دیدیگاه قرآن

علی صفائی كاشانی

از 115 تا 160

10

ارمغان مهدی

ابو القاسم دهقان چناری

 از 90 تا 92

11

اشتیاق جمال

علی شاد

از 105 تا 111

12

امام زمان آرزوی بشریت

آیة الله سید محمد مدرسی

از 41 تا 48

13

امام مهدی حماسه ای از نور

آیة الله سید محمد باقر صدر

از 73 تا 88

14

امام مهدی و منتظران

محمد حسین صفاخواه

از 77 تا 81

15

امام مهدی (ع) از ولادیت تا ظهور

آیة الله سید محمد قزوینی

از 463 تا 473

16

امام مهدی (ع) از ولادت تا ظهور 

آیة الله سید محمد قزوینی

از 583 تا 691

17

امام مهدی سیمای دلربا

مصطفی مصباح

از 69 تا 81

18

امام مهدی در حدیث ثقلین

جمعی از نویسندگان

از 140 تا 155

19

امید عدل

هادی نجفی

از 160 تا 162

20

انتظار الفرج

 علی اكبر مغیثی پور

از 29 تا 30

21

انقلاب مهدی و پندارها

آیة الله سید محمد باقر صدر

 از 106 تا 116

22

او می آید

رضا شیرازی

از 135 تا 142

23

انتظار بذر انقلاب

حسین تاجری

از 25 تا 63

24

اندوخته خداوند

هادی نجفی

از 329 تا 337

25

امامت و مهدویت ج ( 2)

آیة الله صافی گلپایگانی

از 13 تا 111

26

امامت و مهویت ج (3)

آیة الله صافی گلپایگانی

از 73 تا 83

27

آیینه موعود

علی دژاكام

از 27 تا 43

28

بامداد بشریت

محمد جواد مروجی طبسی

از 115 تا 135

 29

باكاروان مهدی

 علی كیالها

از 118 تا 123

30

بررسی مقایسه بین حضرت مهدی و...

آیة الله علی كریمی جهرمی

از 42 تا 48

31

با حسین تامهدی

سید مجتبی حسینی

از 31 تا 34

 32

بر ستیغ آرمانها

 علامه سید محسن امین

از 332 تا 337

 33

پنجاه نه درس از سیره عملی حضرت

 حمید رضا كفاش

 از 13 تا 14

 34

پیشگوییها و آخر الزمان

واحد پژوهش موعود

 از 95 تا 115

35

پیرامون ظهور حضرت امام مهدی (ع )

عبد الحمید المهاجر

از 15 تا 165

36

تنها پناه جهان

دكتر حسین فریدونی

از 151 تا 161

37

تشرفات اهل تسنن

سید عباس موسوی مطلق

از 103 تا 126

 38

تاریخ زندگانی حضرت مهدی (ع)

میرزا مهدی صادقی

از 120 تا 164

39

تا قیام قائم

میر ناصر بوذری

از 89 تا 91

40

تا قیام قائم

میر ناصر بوذری

از 191 تا 192

 41

تا قیام قائم

میر ناصر بوذری

از 246 تا 284

42

ترجمه كتاب المهدی

آیة الله سید الصدرالدین صدر

از 274 تا 303

43

جان جانان

عبد الرحیم موگهی

از 113 تا 115

44

جان جهان

ستاد بزرگداشت نیمه ...

از 33 تا 41

45

جلوه های نور از غدیر تا ظهور

محمد حسین رحیمیان

از 177 تا 215

 46

جهان بعد از ظهور یا فروغ بی نهایت

محمد خادمی شیرازی

از 17 تا 187

47

جهان در آینده یا علائم ظهور

سید محمد حسن موسوی

از 274 تا 287

48

چشم اندازی از حكومت مهدی (عج )

نجم الدین طبسی

از 69 تا 70

49

چهل حدیث آخرین پیشوای معصوم

سید محمد باقر طباطبائی

از 35 تا 48

50

حكومت عدل گستر

حسین حیدری كاشانی

از 171 تا 175

                                                    ظهور (2)

ردیف

نام كتاب

نام مولف

شماره صفحه

51

حكومت عدل گستر

حسین حیدری كاشانی

از 204 تا 223

52

حكومت مهدی و آخر الزمان از دیدگاه ...

سید محمد رضا غیاثی

از 55 تا 80

53

حضرت حجة بن الحسن ( ع)

فضل الله كمپانی

از 233 تا 243

54

حجة البالغه فی اثبات الحجة

جلال الدین جعفری

از 356 تا 361

55

حماسه مهدی

جمال عباسی

از 101 تا 104

56

حكومت عدل گستر در دست مهدی

حسین حیدری كاشانی

 از 216 تا 221

57

حكومت عدل گستر در دست مهدی

حسین حیدری كاشانی

از 264 تا 270

58

حكومت عدل گستر در دست مهدی

حسین حیدری كاشانی

از 290 تا 295

59

حضرت امام مهدی ( علیه السلام )

عبد الله طاهر خانی

از 100 تا 102

60

خلاصه ای از مطالب دین اسام در ...

سید محمد باقر نجفی یزدی

از 257 تا 267

61

خلاصه ای از مطالب دین اسلام در . .. .

سید محمد باقر نجفی یزدی

از 348 تا 365

62

خورشیدی كه از مگه طلوع می كند

محمد خادمی شیرازی

151 تا 157

63

خورشید تابناك

استاد اصغر حسینی تهرانی

از 189 تا 201

64

خدا و مهدی ( علیه السلام )

حسین سعید

از 125 تا 139

65

دادگستر جهان

ابراهیم امینی

از 245 تا 248

67

دار السلام در احوالات حضرت مهدی (ع)

علامه شخ محمود عراقی

 از 642 تا 738

68

دلیل آفتاب

محمد حسین رحیمیان

از 151 تا 183

69

دولت مهدی(ع) سیرت مهدی (ع)

مصطفی دلشاد تهرانی

از 6 تا 8

70

دولة المهدی یا حكومت امام زمان (ع)

سید محمد بهارانچی

از 351 تا 373

71

دولة المهدی یا حكومت امام زمان(ع)

سید محمد بهارانچی

از 412 تا 421

72

رابطه و توجهات امام زمان به امام حسین

سید عباس موسوی مطلق

از 28 تا 29

73

رهبر جاودان

مرحوم علامه مجلسی

از 494 تا 518

74

رسالت جهانی حضرت مهدی (عج)

فریده گل محمدی آرمان

از 338 تا 411

75

روزگار رهائی  جلد 1

كامل سلیمان

از 447 تا 573

76

زندگانی خاتم الاوصیاء امام مهدی (عج)

باقر شریف قرشی

از 319 تا 325

77

حضرت امام مهدی (عج)

عباس قدیانی

از 26 تا 29

78

سوره والعصر حضرت امام زمان (ع)

عباس راسخی نجفی

از 210 تا 251

79

سیمای امام زمان حضرت مهدی ( عج)

محمد مهدی تاج لنگرودی

از 119 تا 140

80

سیمای آفتاب

دكتر حبیب الله طاهری

از 412 تا 419

81

سه رساله درباره حجة بن الحسن

علامه محمد باقر مجلسی

از 100 تا 105

82

ستاره درخشان  ج 1

محمد رضا طبسی نجفی

از 169 تا 210

83

شناخت امام عصر (عج )

محمد جواد مولوی نیا

از 160 تا 169

84

شگفتی ها و عجایب دنیا در بعد از ظهور

محدث نوری

از 22 تا 126

85

شش ماه پایانی

مجتبی الساده

از 13 تا 21

86

شناخت امام زمان (عج)

سید محمود علوی

از 31 تا 37

87

شرایط و موانح ظهور حضرت مهدی (عج)

حسین استاد ولی

از 11 تا 62

88

صحیفه آفتاب

آیة الله علی كریمی جهرمی

از 102 تا 106

89

ظهور مهدی ( رضی الله عنه )

محمد ادریس كاندهلوی

از 3 تا 18

90

ظهور نور

حاج شیخ علی سعادت پرور

از 153 تا 241

91

ظهور حضرت مهدی (علیه السلام )

سید اسد الله هاشمی

از 19 تا 86

92

ظهور حضرت مهدی ( علیه السلام )

سید اسد الله هاشمی

از 441 تا 449

93

عدل منتظر

ستاد برگزاری جشنهای ...

از 293 تا 402

94

عصر ظهور

علی كوارنی

از 276 تا 351

95

غیبت نعمانی

ابن ابی زینب

از 413 تا 461

96

سخنی چند در غیبت امام زمان (ع)

محمد صالحی آذری

از 71 تا 88

97

صبح امید و گروه سنی (و هـ )

جواد محدثی

از 70 تا 78

98

قصص ( الظهور یا داستانهایی از ظهور ...

قاسم میر خلف زاده

از 15 تا 152

99

كتاب رجعت چهارده حدیث

علامه محمد باقر مجلسی

از 127 تا 159

100

گزیده كفایة المهدی

سید محمد میرلوحی

از 277 تا 305

 

 

چهارشنبه 30/4/1389 - 21:57
مهدویت

تولد امام مهدی (عج) - 1

ردیف نام كتاب نام مولف شماره صفحه
1 آخرین امام حمید قلندری بردسیری از 19 تا 21
2 آخرین تحول با حكومت ولی عصر نشریه هیئت قائمیه تهران از  47 تا 50
3 آخرین امید داود الهامی از 27 تا 38
4 آثار دعا برای فرج امام زمان سید حسین هاشمی نژاد از 7 تا 11
5 آخرین سفیر سید جمال الدین حجازی از 53 تا 71
6 آخرین سفیر الهی و حكومت جهانی او سید فاضل ضرابی از 22 تا 29
7 آن سوی شب سعید آل رسول از 24 تا 29
8 آیا به یاد امام زمان هستید محمد تقی صرفی از  5 تا 9
9 آشنایی با امام زمان سید محسن امین از 30 تا 44
10 اتفاق در مهدی موعود سید علی اكبر قریشی از 65 تا 113
11 اشتیاق جمال علی شاد از 10 تا 14
12 امام حجة بن الحسن العكسری موسی خسروی از 29 تا 34
13 امام مهدی امید ملته حسن موسی الصفار از 65 تا 73
14  امام مهدی ( علیه السلام ) محمود شریفی از 54 تا 78
15 امام مهدی (علیه السلام) از ولادت تا ... آیة الله سید كاظم قزوینی از 163 تا 257
16  امام مهدی آخرین یادگار الهی حسین استاد ولی از 27 تا 33
17 امام مهدی و آینده زندگی مهدی حكیمی از 33 تا 43
18 امام مهدی سیمای دلرب مصطفی مصباح از 16 تا 19
19 امید آخرین عبد الامیر فولادزاده از 9 تا 29
20 او می آید رضا شیرازی از 37 تا 53
21 او خواهد آمد علی اكبر مهدی پور از 51 تا 73
22 امامت، غیبت ، ظهور واحد تحقیقات مسجد ... از 7 تا 11
23 امام غائب صاحب الزمان حسین خراسانی از 4 تا 6
24 امامت و مهدویت ج (3 ) آیة الله صافی گلپایگانی از 231 تا 264
25 امام زمان ( علیه السلام ) انتشارات شفق از 17 تا 22
26 آیینه موعود علی دژاكام  از 118 تا 119
27 امام مهدی(ع)دوازدهیمن برج ولایت آیة الله حاج محمد گلی از 14 تا 87
28  بررسی طول عمر و ملاقات با امام زمان  محسن علونی پیام  از 13 تا 14
 29 بامداد بشریت محمد جواد مروجی طبسی  از 35 تا 49
30 بانوان تشرف یافته به حضور منتظر سیده طاهر موسوی  از 47 تا 63
31 باكاروان مهدی  علی كیالها از 31 تا 33
 32 بررسی جوانان درباره مسائل اسلامی  كتابخانه مدرسه چهلستون از 97 تا 99
 33 بقیة الله خیر لكم ان كنتم مومنین جمعی از نویسندگان از 77 تا 95
 34 بعثت ، غدیر ، عاشورا ، مهدی  محمد رضا حكیمی  از 142 تا 144
35 بر ستیغ آرمانها  علامه سید محسن امین  از 30 تا 45
36  بشارت ظهور اما در قرآن   از 46 تا 52
37  پیشوای دوازدهم امام زمان  هیئت تحریریه در راه حق از 23 تا 34
 38 پیشوایان راستین امام زمان (ع )  انتشارات شفق  از 17 تا 22
39 پیرامون ظهور حضرت امام مهدی (عج ) عبد الحمید المهاجر از 30 تا 33
40 پنجاه داستان از شیفتگان حضرت مهدی محمد رجائی خراسانی از 24 تا 28
 41 پای سخنان پدر محمد جعفر امای از 137 تا 149
42 تمدن در عصر ظهور مهدی عباس المدرسی از 37 تا 51
43 تاریخ زندگانی حضرت مهدی ( عج ) میرزا مهدی صادقی از 22 تا 34
44 ترجمه كتاب المهدی آیة الله صدر الدین صدر از 143 تا 150
45 تاریخ عصر غیبت  سید مجید پور طباطبائی  از 27 تا 27
 46 جوان امام زمانت را بشناس دار المهدی و القرآن الحكیم از 6 تا 10
47 جزیره خضراء و تحقیقی پیرامون مثلث... ناجی النجار از 9 تا 20
48 جهانگشای عادل سید جمال الدین دین پرور از 16 تا 20
49 چشم به راه مهدی ( عج)  جمعی از نویسندگان از 318 تا 333
50 چگونه زیستن با امام زمان ( عج) در .... طاهره مسلمی زاده از 7 تا 16

تولد امام مهدی (عج) - 2

ردیف نام كتاب نام مولف شماره صفحه
51  چهل حدیث پیرامون نور یزدان  علی اكبر مهدی پور  از 47 تا 59
 52  چهل داستان و چهل حدیث از امام زمان  عبد الله صالحی از 17 تا 20
53 چشمی در كنار پنجره انتظار  سید احمد حسینی از 18 تا 22
54 حدیث شب میلاد سید ممجتبی بحرینی از 22 تا 29
55 حدیث شب میلاد  سید مجتبی بحرینی از 32 تا 35
56 حدیث شب میلاد سید مجتبی بحرینی  از 43 تا 78
57 حدیث بعد از میلاد سید مجتبی بحرینی  از 54 تا 131
58 حضرت حجة بن الحسن (ع )  فضل الله كمپانی  از 22 تا 29
59 حجة البالغه فی اثبات الحجة  جلال الدین جعفری  از 352 تا 356
60 حماسه مهدی جمال عباسی  از 42 تا 55
61 حضرت امام مهدی ( ع ) عبد الله طاهر خانی  از 9 تا 22
62 حافظ در اشتیاق ظهور عبد العظیم صاعدی از 31 تا 35
63 خورشید امامت و ولایت  مهدی كامران  از 47 تا 51
64 خورشید نهان مجتبی حمیدی اصفهانی از 7 تا 18
65 خلاصه ای از مطالب دین اسلام در ... سید محمد باقر نجفی یزدی از 74 تا 113
66 خورشید تابناك جواد عقیلی پور از 12 تا 13
67 خاتون عشق زهرا زواریان از 87 تا 99
68 خسرو خوبان داود صفر زاده از 17 تا 24
69 خاطره آن شب سید جمال الدین حجازی از 41 تا 53
70 خورشید مغرب محمد رضا حكیمی از 18 تا 27
71 خورشید تابناك استاد اصغر حسینی تهرانی از 79 تا 84
72 خصایص المهدی ( عج ) محمد راجی واعظ از 19 تا 25
73 خدا و مهدی ( عج )  حسن سعید  از 93 تا 96
74 دار السلام در احوالات حضرت مهدی علامه شیخ عراقی میثمی از 205 تا 217
75 داستانهایی از امام زمان ( عج ) حسن ارشاد از 15 تا 19
76 در انتظار خورشید ولایت عبد الرحمن انصاری از 34 تا 38
77 در انتظار ققنوس سید ثامر هاشم العمیدی از 144 تا 170
78 در ساحل انتظار سید مهدی شمس الدین از 11 تا 12
79 در انتظار موعود ( ع) ابراهیم شفیعی سروستانی از 14 تا 18
80 درسنامه تاریخ عصر غیبت  پور سید آقایی- جباری- ... از 28 تا 33
81 دولة المهدی یا حكومت اما زمان ( ع ) سید محمد بهارانچی از 31 تا 51
82 ده بحث پیرامون حضرت حجت (عج )  سید حسین هاشمی از 7 تا 17
83 دیدار یار ج ( 1 )  علی كرمی  از 67 تا 98
84 ده انتقاد و پاسخ پیرامون غیبت حضرت شیخ مفید (ره ) از 18 تا 54
85 روزنه ای به خورشید  علامه سید هاشم بحرانی از 31 تا 64
86 رخسار آفتاب  سید مجتبی غیوری از 15 تا 32
87 رهبر جاودان مرحوم علامه مجلسی از 17 تا 45
88 راه مهدی (عج ) آیة الله سید رضا صدر از 157 تا 164
89 روزگار رهائی جلد 1 كامل سلیمان از 137 تا 180
90 رخسار پنهان آیة الله حاج میرزا نوری از 63 تا 144
91 زندگانی خاتم الاوصیاء امام مهدی (عج ) باقر شریف قرشی از 27 تا 37
92 زیباترین داستان جهان سید محمد باقر موسوی از 192 تا 212
93 زنگی و سیمای حضرت مهدی (عج ) علامه محمد تقی مدرسی  از 13 تا 18
94 حضرت امام مهدی (عج) عباس قدیانی  از 5 تا 8
95 سیمای سامرا سینای سه موسی محمد تقی سرد رودی  از 38 تا 45
96 سیمای امام زمان حضرت مهدی (عج ) محمد مهدی تاج لنگرودی از 92 تا 97
97 سیمای آفتاب دكتر حبیب الله طاهری  از 179 تا 191
98 ستاره پنهان جما الدین حجازی  از 9 تا 33
99 سه رساله درباره حجة بن الحسن علامه محمد باقر مجلسی  از 118 تا 125
100 سوار سبز پوش آرزوها كمال السید از 111 تا 123

 

منبع:www.montazar.net

 

چهارشنبه 30/4/1389 - 21:38
طنز و سرگرمی

                                       سه داستان خواندنی

                                     
بازم هوش ایرانی ها... یک روز  یك ایرانی داخل بانكی در منهتن نیویورك میشه و یك بلیط از دستگاه میگیره. وقتی شمارش از بلندگو اعلام شد بلند شد و پیش كارشناس بانك رفت و گفت كه برای مدت دو هفته قصد سفر تجاری به اروپا را داره و به همین دلیل نیاز به یك وام فوری بمبلغ 5000 دلار دارد. كارشناس نگاهی به تیپ و لباس موجه مرد كرد و گفت كه برای اعطای وام نیاز به قدری وثیقه و گارانتی دارد و مرد هم سریع دستش را كرد توی جیبش و كلید ماشین فراری جدیدش راكه دقیقا جلوی در بانك پارك كرده بود را به كارشناس داد و رییس بانك هم پس از تطابق مشخصات مالك خودرو بالاخره با وام آقا موافقت كرد آن هم فقط برای دو هفته، كارمند بانك هم سریع كلید ماشین گران قیمت را گرفت وماشین به پاركینگ بانك در طبقه پائین انتقال داد. خلاصه مرد بعد از دو هفته همان طور كه قرار بود برگشت 5000 دلار + 15.86 دلار كارمزد وام راپرداخت كرد. كارشناس رو به مرد كرد و از قول رییس بانك گفت: از این كه بانك ما رو انتخاب كردید متشكریم و گفت ما چك كردیم ومعلوم شد كه شما یك مولتی میلیونر هستید ولی فقط من یك سوال برام باقی مانده كه با این همه ثروت چرا به خودتون زحمت دادین كه 5000 دلار از ما وام گرفتید؟ ایرونی یه نگاهی به كارشناس بی چاره كرد و گفت:
تو فقط به من بگو كجای نیویورك میتونم ماشین 250.000 دلاری رو برای 2 هفته با اطمینان خاطر و با فقط 15.86 دلار پارك كنم.؟!   اولین روز كاری... مردی به استخدام یك شركت بزرگ چندملیتی درآمد. در اولین روز كار خود، با كافه تریا تماس گرفت و گفت: " یك فنجان قهوه برای من بیاورید."
صدایی از آن طرف پاسخ داد: " شماره داخلی را اشتباه گرفته ای. می دانی تو با كی داری حرف می زنی ؟"
كارمند تازه وارد گفت: " نه "
صدای آن طرف گفت: "من مدیر اجرایی شركت هستم، احمق"
مرد تازه وارد با لحنی حق به جانب گفت: " و تو میدانی با كی حرف میزنی بی چاره."
مدیر اجرایی گفت: " نه "
كارمند تازه وارد گفت: «خوبه» و سریع گوشی را گذاشت.   مرد جوان و كشاورز
مرد جوانی در آرزوی ازدواج با دختر كشاورزی بود.
كشاورز گفت برو در آن قطعه زمین بایست. من سه گاو نر را آزاد می كنم اگر توانستی دم یكی از این گاو نرها را بگیری من دخترم را به تو خواهم داد. مرد قبول كرد. در طویله اولی كه بزرگترین بود باز شد. باور كردنی نبود بزرگ ترین و خشمگین ترین گاوی كه در تمام عمرش دیده بود. گاو با سم به زمین می كوبید و به طرف مرد جوان حمله برد. جوان خود را كنار كشید تا گاو از مرتع گذشت. دومین در طویله كه كوچك تر بود باز شد. گاوی كوچك تر از قبلی كه با سرعت حركت كرد. جوان پیش خودش گفت: منطق می گوید این را ولش كنم چون گاو بعدی كوچك تر است و این ارزش جنگیدن ندارد. سومین در طویله هم باز شد و همان طور كه فكر می كرد ضعیف ترین و كوچك ترین گاوی بود كه در تمام عمرش دیده بود.
پس لبخندی زد و در موقع مناسب روی گاو پرید و دستش را دراز كرد تا دم گاو را بگیرد...
اما گاو دم نداشت!
نتیجه : زندگی پر از ارزش های دست یافتنی است اما اگر به آن ها اجازه رد شدن بدهیم ممكن است كه دیگر هیچ وقت نصیبمان نشود. برای همین سعی كن كه همیشه اولین شانس را بربایی
جمعه 18/4/1389 - 17:52
سياست
 نامه ای سراپا ادب و ولایت پذیری از شهید آیت الله دکتر بهشتی(ره)

شهید مظلوم، آیت الله بهشتی هم در اسفند 59، و در حالیکه آماج تمام حملات و تهمت ها و تخریب های کمرشکن ضدانقلابیون قرار گرفته بود، نامه ای خصوصی به امام نوشت و ضمن شرحی از پشت پرده جریانات سیاسی کشور، تحلیلی دقیق هم از مبانی نظری آنان ارائه داد. نکته جالب در این نامه، عمق دقت شهید بهشتی و ضمناً رعایت تقوی در بیان مطالب است. فتوکپی پاکنویس این نامه، سال ها بعد و در بین دست نوشته های شهید بهشتی یافت شد. در نزدیکی سالروز شهادت این شهید مظلوم، این نامه سراپا ادب نسبت به ولی فقیه را بازخوانی می کنیم:

 

«بسم الله الرحمن الرحیم
تهران-جمعه22/12/59
استاد و رهبر بزرگوار
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
سنگینی وظیفه، فرزندتان را بر آن داشت که این نامه را به حضورتان بنویسد و حقایقی را به عرضتان برساند.
دوگانگی موجود میان مدیران کشور بیش از آن که جنبه شخصی داشته باشد، به اختلاف دو بینش مربوط می شود. یک بینش معتقد و ملتزم به فقاهت و اجتهاد، اجتهادی که در عین زنده بودن و پویا بودن باید سخت ملتزم به وحی و تعبد در برابر کتاب و سنت باشد.
بینش دیگر در پی اندیشه ها و برداشت های بینابین، که نه به کلی از وحی بریده است و نه آنچنان که باید و شاید در برابر آن متعبد و پای بند، و گفته ها و نوشته ها و کرده ها بر این موضع بینابین گواه است.
بینش اول در برابر بیگانگان و هجوم تبلیغاتی و سیاسی و اقتصادی و نظامی آنها سخت به توکل بر خدا و اعتماد به نفس و تکیه بر توان امت اسلامی و پرهیز از گرفتار شدن در دام داوری ها یا دلسوزی های بیگانگان معتقد و ملتزم.
بینش دیگر، هر چند دلش همین را می خواهد و زبانش همین را می گوید و قلمش همین را می نویسد، اما چون همه مختصات لازم برای پیمودن این راه دشوار را ندارد در عمل لرزان و لغزان.
بینش اول به نظام و شیوه ای برای زندگی امت ما معتقد است که در عین گشودن راه به سوی همه نوع پیشرفت و ترقی، مانع حل شدن مسلمان ها در دستاوردهای شرق یا غرب باشد و آنان را بر فرهنگ و نظام ارزشی اصیل و مستقل اسلام استوار دارد.
بینش دیگر با حفظ نام اسلام و بخشی از ارزش های آن جامعه رابه راهی می کشاند که خود به خود درها را به روی ارزش های بیگانه از اسلام و بلکه ضد اسلام می گشاید.
بینش اول روی شرایطی در گزینش مسئولان تکیه می کند که جامعه را به سوی امامت متقین و گسترش این امامت بر همه سطوح راه می برد.
بینش دیگر بیشتر روی شرایطی تکیه می کند که خود به خود راه را برای نفوذ بی مبالات ها یا کم مبالات ها در همه سطوح مدیریت امت اسلامی و حاکم شدن آنها بر سرنوشت انقلاب هموار می سازد.
شاید برای شما شنیدن این خبر تلخ و دشوار باشد، که بسیاری از کسانی که در طول سال های اخیر در راه حاکم شدن اسلام اصیل بر جامعه ما کوشیده و رنج ها برده اند و در طول این سال ها به مقتضای طبیعت و ماهیت نظام اداری رژیم شاهی، در همه سازمان های لشگری و کشوری همواره در اقلیت بوده و زیر فشار اکثریت غرب گرا یا شرق گرای حاکم بر این سازمان ها به سر برده اند، هم اکنون در جمهوری اسلامی هم که امام در رأس آن است و تنی چند از فرزندان امام نیز بخشی از مسؤولیت ها را بر عهده دارند و مردم عزیز ما نیز در صحنه ها حضور دارند، دوباره تحت فشار همان اکثریت قرار گرفته اند، ولی این بار زیر حمایت همه جانبه رئیس جمهور و فرمانده نیروی مسلح .
با کمال تأثر و تأسف این اقلیت مومن که اگر حمایتش کنند، می رود که اکثریت شود، امروز ذلت و خذلان مؤمنان را در جمهوری اسلامی با پوست و گوشت و استخوان لمس می کنند که با چماق ارتجاع می کوبندشان و با کارشکنی های رنگارنگ سد راه حرکت اسلامی و اصلاحی آنها می شوند، با استظهار به ستون پنجم دشمن که درهمه این سازمان ها جاخوش کرده اند و با اطمینان به حمایت گروهی از مسئولان امروز و دیروز.
برادران گفتند که نوارهای مربوط به سخنان رئیس جمهور در اصفهان را خدمتتان داده اند که دانش آموزان و کارمندان را به مقاومت در برابر اقدامات دولت که با نظرات شخصی رئیس جمهور منطبق نیست، تشویق می کند. نوارهای مربوط به ارتباط مستقیم برخی از کارگردانان اعتصاب اخیر شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با دفتر رئیس جمهور و آقای زنجانی، دستیار رئیس جمهور نیز در اختیار مسئولان قضایی است.
با کمال تأسف، نواقص موجود در این انجمن های اسلامی وبرخی از اعضای آنها و نفوذ عناصر ناخالص در این انجمن ها و نهادها را وسیله ای برای سرکوبی کل نهادها و خارج کردن آنها از صحنه قرار داده اند تا همین چند قدم کوتاه نیز که در راه حاکمیت اسلام بر سازمان های لشکری و کشوری جلو رفته ایم، خنثی شود.
امروز در بیشتر دستگاه های نظامی و انتظامی و مؤسسات و سازمان های دیگر، جریان هایی می گذرد که عناصر متدیّن و دلسوخته را بسیار افسرده کرده و می کند. اینها احساس می کنند به جرم اینکه در راه حاکم شدن اسلام تلاش کرده و با مخالفان حاکمیت اسلام بر ارتش و شهربانی و ژاندارمری و نهادهای دیگر دولتی درگیری و ستیز داشته اند، امروز در جمهوری اسلامی با حمایت رئیس جمهور وهمفکران ایشان در جبهه ملی و نهضت آزادی و با همدستی خلقی ها همه جا سرکوب می شوند و می روند که به سرنوشت مؤمنان در جنگ اصحاب اخدود دچار گردند و ما نقموا منهم الّا ان یومنوا بالله العزیز الحمید.
امام عزیز،
به خدا سوگند که تحمل این وضع برای این فرزندان بسی دشوار است که چهره افسرده اینها را ببینیم و ندای یاللمسلمین آنها را بشنویم و تنها پاسخ این باشد که صبر کنید، من هم صبر می کنم و فی العین قذی و فی الحلق شجی.
این روزها مکرّر با خود می اندیشم که ای کاش زیر بار این مسئولیت سنگین که با تأکید بر عهده ام نهادید نبودم، تا می توانستم به کمک آنها لااقل فریادی برآورم، زیرا فریاد از یک طلبه زیبنده است اما از یک مسئول انتظار اقدام می رود، نه فریاد و اگر اقدام کنم با این شائبه جگرسوز روبه رو می شوم که دفاع از مظلومان نیست، جنگ قدرت است میان سران، از روی هواها.
با استفاده از حمایت های مکرّر شما اینک همه نهادها کوبیده می شوند، مجلس، دولت، دستگاه قضایی و نهادهای انقلاب و هر چند در کوبیدن اینها موفق نشده اند، ولی نه خطرشان را می توان نادیده گرفت، نه ضررشان، که همه را از خدمت گسترده تر به مردم محروم و ایثارگرمان باز می دارند.
آقای رئیس جمهور در کارنامه شان که پریروز به صورت سرمقاله در روزنامه شان منتشر شده و رسماً دستگاه قضایی را به ایجاد یک بلوای جدید در جامعه تهدید می کند که اگر دستگاه قضایی بخواهد ایشان را با کسانی که در حوادث روز چهاردهم اسفند دانشگاه تهران زخمی و مصدوم شده و در دادسرای تهران از ایشان شکایت کرده اند از نظر رسیدگی قضایی در دو کف مساوی بگذارد، از ریاست جمهوری کناره گیری خواهد کرد، آیا ایشان خواهان آن نوع دستگاه قضایی هستند که اگر کسی از رئیس جمهور شکایت کرد با دو طرف شکایت یکسان رفتار نکند؟
لازم است به اطلاع حضرتعالی برسانم که طبق سندی که به مقامات قضایی داده شده و مربوط به دستور کار مراسم چهاردهم اسفند است صریحاً گفته شده است که اگر درگیری پیش آید، مأموران انتظامی موظف اند افرادی را که دستگیری می کنند به گارد ریاست جمهوری تحویل بدهند.
ما در دیدار روز دوشنبه یازدهم اسفند در منزل آقای موسوی اردبیلی آنقدر با محبت و گرمی با ایشان برخورد کردیم و در حل مشکل وزیران دارایی و بازرگانی جلو رفتیم که امید داشتیم بر تفاهم ها افزوده شده است و هرگز باور نمی کردیم که آقای بنی صدر سه روز بعد از این دیدار چنین رفتاری از خود نشان خواهند داد.
امام بزرگوار، به حکم وظیفه عمومی النصیحه لائمة المسلمین، عرض می کنم:
1-در ماه های اخیر صدای پای آمریکای توطئه گر و همدستان و همداستانان او گسترده تر از پیش شنیده می شود.
2- دنباله زنجیروار توطئه های غرب و شرق که متأسفانه خود را پشت سر رئیس جمهور پنهان کرده اند بیش از پیش نمایان است.
3- پناه دادن رئیس جمهور به مخالفان حاکمیت اسلام، عرصه کار را بر همه کسانی که شب و روز در این راه تلاش کرده و می کنند، روز به روز تنگ تر می کند.
4- در تلاش های اخیر رئیس جمهور و همفکران او این نکته به خوبی مشهود است که برای حذف مسئله رهبری فقیه در آینده سخت می کوشند. اینها در مورد شخص جنابعالی این رهبری را طوعاً یا کرهاً پذیرفته اند، ولی برای نفی تداوم آن سخت در تلاش اند. در سخنان اخیر آقای مهندس بازرگان در امجدیه در برابر شعار، درود بر منتظری امید امت و امام، این مطلب بخوبی مشهود است.
5- ما از همان آغاز در پی آن بودیم که میدان عمل سازنده چنان فراخ و گسترده باشد که امثال آقای بازرگان و آقای بنی صدر و آقای یزدی در سطوح بالا فعالیت داشته باشند.
در آبان سال گذشته، پس از استعفای دولت موقت پیام دادید که قم بیاییم تا مسئله فوری اداره کشور در خدمتتان بررسی شود، صحبت از ترکیب جدید شورای انقلاب بود، نظر حضرتعالی این بود که آقای مهندس بازرگان دیگر در شورای انقلاب نباشد. بر اساس همین اعتقاد به شرکت خلاق هر چه بیشتر نیروها و نفی هر نوع تنگ نظری و انحصارطلبی پیشنهاد کردیم که ایشان همچنان در شورای انقلاب بمانند و سرانجام حضرتعالی هم موافقت کردید و در همین مرحله بود که مسئولیت دو وزارتخانه مهم، وزارت دارایی و وزارت امور خارجه به آقای بنی صدر داده شد. اینها و نظایر اینها دلیل روشنی است بر این که شرکت فعال این آقایان در اداره امور کشور مطلوب ما بوده است و با آنها هیچ مسئله شخصی نداریم.
6-بنابراین اختلاف این آقایان با ما بیش از هر چیز به مسائلی مربوط می شود که برای حضرتعالی و ما و همه نیروهای اصیل اسلامی یکسان مطرح است. این اختلاف به خصوص در مورد رعایت یا عدم رعایت کامل معیارهای اسلامی در گزینش افراد برای کارها و در برخورد قاطع با جریان های انحرافی است . خود شما به یاد دارید که اینها در مورد آقای امیر انتظام و آقای فرید و تأکید جنابعالی بر کنار گذاردن آنها چگونه عمل کردند.
7- برای حضرتعالی در مقام رهبری روشن است که اگر این دو بینش در اداره امور جمهوری اسلامی ادامه یابد، نه کارهای جاری مردم سر و سامان پیدا می کند، نه مشکلات موجود دینی و فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی این مردم رنجدیده و محروم و ایثارگر با سرعت و قاطعیت کافی حل می شود، و نه می توان برای آینده طرح های اصیل اسلامی ریخت و به مرحله عمل آورد.
8- برای اینکه نقطه نظرهای تفصیلی بینش اول در همه زمینه های معنوی، اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، دفاعی و سیاسی با صراحت کامل روشن شود ما این نقطه نظرها را تنظیم و منتشر کردیم ، تا برای امت و امام اصول برنامه پیشنهادی صاحبان بینش اول برای اداره امور جمهوری اسلامی بر پایه قانون اساسی روشن باشد.
9- نظر ما این است که رشد کمی و کیفی دارندگان بینش اول به لطف الهی به آن درجه رسیده است که نهادهای لشکری و کشوری به وسیله صاحبان این نوع بینش اداره شوند واداره جمهوری اسلامی بر پایه یک بینش استوار گردد.
10- با همه این احوال چندی است که این اندیشه در این فرزندتان و برخی برادران دیگر، قوت گرفت که اگر اداره جمهوری اسلامی به وسیله صاحبان بینش دوم را در این مقطع اصلح می دانید، ما به همان کارهای طلبگی خویش بپردازیم و بیش از این شاهد تلف شدن نیروها در جریان این دوگانگی فرساینده نباشیم.
این بود خلاصه ای از آنچه لازم دانستم با آن پدر بزرگوار و رهبر عزیز در میان بگذارم تا مثل همیشه با تصمیم پیامبرگونه تان راه را برای ما و همه مردم مشخص کنید و دعایم این است که خدایا امام عزیزمان را در این تصمیم گیریهای دشوار یار و رهنما باش.

با بهترین درود در پایان
فرزندتان. محمدحسینی بهشتی»

منبع :سایت نورپرتال

پنج شنبه 17/4/1389 - 18:3
شهدا و دفاع مقدس

 

 
 
 ماجرای آشنائى رهبر معظم انقلاب با شهید چمران
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی از سخنان خود در دیدار با اساتید بسیجی دانشگاه‌ها با با ذكر خاطراتی از شهید دكتر مصطفی چمران،...
 

اولاً این شهید یك دانشمند بود؛ یك فرد برجسته و بسیار خوش‌استعداد بود. خود ایشان براى من تعریف میكرد كه در آن دانشگاهى كه در كشور ایالات متحده‌ى آمریكا مشغول درسهاى سطوح عالى بوده - آنطور كه به ذهنم هست ایشان یكى از دو نفرِ برترینِ آن دانشگاه و آن بخش و آن رشته محسوب میشده - تعریف میكرد برخورد اساتید را با خودش و پیشرفتش در كارهاى علمى را. یك دانشمند تمام‌عیار بود. آن وقت سطح ایمان عاشقانه‌ى این دانشمند آنچنان بود كه نام و نان و مقام و عنوان و آینده‌ى دنیائىِ به ظاهر عاقلانه را رها كرد و رفت در كنار جناب امام موساى صدر در لبنان و مشغول فعالیتهاى جهادى شد؛ آن هم در برهه‌اى كه لبنان یكى از تلخترین و خطرناكترین دورانهاى حیات خودش را میگذرانید. ما اینجا در سال 57 مى‌شنیدیم خبرهاى لبنان را. خیابانهاى بیروت سنگربندى شده بود، تحریك صهیونیستها بود، یك عده هم از داخل لبنان كمك میكردند، یك وضعیت عجیب و گریه‌آورى در آنجا حاكم بود، و صحنه هم بسیار شلوغ و مخلوط بود.

ماجرای آشنائى رهبر انقلاب با شهید چمران
همان وقت یك نوارى از مرحوم چمران در مشهد دست ما رسید كه این اولین رابطه و واسطه‌ى آشنائى ما با مرحوم چمران بود. دو ساعت سخنرانى در این نوار بود كه توضیح داده بود صحنه‌ى لبنان را كه لبنان چه خبر است. براى ما خیلى جالب بود؛ با بینش روشن، نگاه سیاسىِ كاملاً شفاف و فهم عرصه - كه توى آن صحنه‌ى شلوغ چه خبر است، كى با كى طرف است، كى‌ها انگیزه دارند كه این كشتار درونى در بیروت ادامه داشته باشد - اینها را در ظرف دو ساعت در یك نوارى ایشان پر كرده بود و فرستاده بود، كه دست ما هم رسید. رفت آنجا و تفنگ دستش گرفت. بعد معلوم شد كه نگاه سیاسى و فهم سیاسى و آن چراغ مه‌شكنِ دوران فتنه را هم دارد. فتنه مثل یك مه غلیظ، فضا را نامشخص میكند؛ چراغ مه‌شكن لازم است كه همان بصیرت است. آنجا جنگید؛ بعد كه انقلاب پیروز شد، خودش را رساند اینجا.

 از اول انقلاب هم در عرصه‌هاى حساس حضور داشت. رفت كردستان و در جنگهایى كه در آنجا بود حضور فعال داشت؛ بعد آمد تهران و وزیر دفاع شد؛ بعد كه جنگ شروع شد، وزارت و بقیه‌ى مناصب دولتى و مقامات را كنار گذاشت و آمد اهواز، جنگید و ایستاد تا در 31 خرداد سال 60 به شهادت رسید. یعنى براى او مقام ارزش نداشت، دنیا ارزش نداشت، جلوه‌هاى زندگى ارزش نداشت.

چمران یك عكاس درجه‌ى یك بود
اینجور هم نبود كه یك آدم خشكى باشد كه لذات زندگى را نفهمد؛ بعكس، بسیار لطیف بود، خوش‌ذوق بود، عكاس درجه‌ى یك بود - خودش به من میگفت من هزارها عكس گرفته‌ام، اما خودم توى این عكسها نیستم؛ چون همیشه من عكاس بوده‌ام - هنرمند بود. دل باصفائى داشت؛ عرفان نظرى نخوانده بود؛ شاید در هیچ مسلك توحیدى و سلوك عملى هم پیش كسى آموزش ندیده بود، اما دل، دل خداجو بود؛ دل باصفا، خداجو، اهل مناجات، اهل معنا.

محاصره پاوه چگونه شكسته شد؟

انسان باانصافى بود. لابد قضیه‌ى پاوه را شماها میدانید كه در پاوه بر روى بلندى‌ها، بعد از چند روز جنگیدن، مرحوم چمران با چند نفرِ معدودِ همراهش، محاصره شده بودند؛ ضد انقلاب اینها را از اطراف محاصره كرده بود و نزدیك بود به اینها برسند كه امام اینجا از قضیه مطلع شدند، و یك پیام رادیوئى از امام پخش شد كه همه بروند طرف پاوه؛ دوى بعدازظهر این پیام پخش شد؛ ساعت چهار بعدازظهر من توى این خیابانهاى تهران شاهد بودم كه همین طور كامیون و وانت و اینها بودند كه از مردم عادى و نظامى و غیر نظامى از تهران و همین طور از همه‌ى شهرستانهاى دیگر، راه افتادند بروند طرف پاوه. بعد از قضیه‌ى پاوه كه مرحوم شهید چمران آمده بود تهران، توى جلسه‌اى كه ما بودیم به نخست‌وزیرِ وقت گزارش میداد كه بین اینها هم از قدیم یك رابطه‌ى عاطفى‌اى وجود داشت. مرحوم چمران توى آن جلسه اینجورى گفت: وقتى ساعت دو پیام امام پخش شد، به مجرد پخش پیام امام و قبل از آنى كه هنوز هیچ خبرى از حركت مردم به آنجا برسد، ما احساس كردیم كه كأنه محاصره باز شد. میگفت: حضور امام و تصمیم امام و پیام امام آنقدر مؤثر بود كه به صورت برق‌آسا و به مجرد اینكه پیام امام رسید، كأنه براى ما همه‌ى آن فشارها به پایان رسید؛ ضد انقلاب روحیه‌ى خودش را از دست داد و ما نشاط پیدا كردیم و حمله كردیم و حلقه‌ى محاصره را شكستیم و توانستیم بیاییم بیرون. آنجا نخست‌وزیر وقت خشمگین شد و به مرحوم چمران توپید كه ما این همه كار كردیم، این همه تلاش كردیم، تو چرا همه‌ى این را به امام مستند میكنى؟! یعنى هیچ ملاحظه نمیكرد؛ منصف بود. بااینكه میدانست كه این حرف گله‌مندى ایجاد خواهد كرد، اما گفت.

خاطره‌ی اعزام به اهواز

حضور براى او یك امر دائمى بود. ما از اینجا با هم رفتیم اهواز؛ اولِ رفتن ما به جبهه، به اتفاق رفتیم. توى تاریكى شب وارد اهواز شدیم. همه جا خاموش بود. دشمن در حدود یازده دوازده كیلومترى شهر اهواز مستقر بود. ایشان شصت هفتاد نفر هم همراه داشت كه با خودش از تهران جمع كرده بود و آورده بود؛ اما من تنها بودم؛ همه با یك هواپیماى سى - 130 رفته بودیم آنجا. به مجردى كه رسیدیم و یك گزارش نظامى كوتاهى به ما دادند، ایشان گفت كه همه آماده بشوید، لباس بپوشید تا برویم جبهه. ساعت شاید حدود نه و ده شب بود. همان جا بدون فوت وقت، براى كسانى كه همراه ایشان بودند و لباس نظامى نداشتند، لباس سربازى آوردند و همان جا كوت كردند؛ همه پوشیدند و رفتند. البته من به ایشان گفتم كه من هم میشود بیایم؟ چون فكر نمیكردم بتوانم توى عرصه‌ى نبرد نظامى شركت كنم. ایشان تشویق كرد و گفت بله، بله، شما هم میشود بیائید. كه من هم همان جا لباسم را كندم و یك لباس نظامى پوشیدم و - البته كلاشینكف داشتم كه برداشتم - و با اینها رفتیم.


 یعنى از همان ساعت اول شروع كرد؛ هیچ نمیگذاشت وقت فوت بشود. ببینید، حضور این است. یكى از خصوصیات خصلت بسیجى و جریان بسیجى، حضور است؛ غایب نبودن در آنجایى كه باید در آنجا حاضر باشیم. این یكى از اوّلى‌ترین خصوصیات بسیجى است.

در عین لطافت، شجاع و بی‌رودربایستی بود

در روز فتح سوسنگرد - چون میدانید سوسنگرد اشغال شده بود؛ بار اول فتح شد، دوباره اشغال شد؛ باز دفعه‌ى دوم حركت شد و فتح شد - تلاش زیادى شد براى اینكه نیروهاى ما - نیروهاى ارتش، كه آن وقت در اختیار بعضى دیگر بودند - بیایند و این حمله را سازماندهى كنند و قبول كنند كه وارد این حمله بشوند. شبى كه قرار بود فرداى آن، این حمله از اهواز به سمت سوسنگرد انجام بگیرد، ساعت حدود یك بعد از نصف شب بود كه خبر آوردند یكى از یگانهائى كه قرار بوده توى این حمله سهیم باشد را خارج كرده‌اند. خب، این معنایش این بود كه حمله یا انجام نگیرد یا بكلى ناموفق بشود. بنده یك یادداشتى نوشتم به فرمانده‌ى لشكرى كه در اهواز بود و مرحوم چمران هم زیرش نوشت - كه اخیراً همان فرمانده‌ى محترم آمده بودند و عین آن نوشته‌ى ما را قاب كرده بودند و دادند به من؛ یادگار قریب سى ساله؛ الان آن كاغذ در اختیار ماست - و تا ساعت یك و خرده‌اى بعد از نصف شب ما با هم بودیم و تلاش میشد كه این حمله، فردا حتماً انجام بگیرد. بعد من رفتم خوابیدم و از هم جدا شدیم.

صبح زود ما پا شدیم. نیروهاى نظامى - نیروهاى ارتش - كه حركت كردند، ما هم با چند نفرى كه همراه من بودند، دنبال اینها حركت كردیم. وقتى به منطقه رسیدیم، من پرسیدم چمران كجاست؟ گفتند: چمران صبح زود آمده و جلو است. یعنى قبل از آنى كه نیروهاى نظامىِ منظم و مدون - كه برنامه ریخته شده بود كه اینها در كجا قرار بگیرند و آرایش نظامى‌شان چگونه باشد - حركت بكنند و راه بیفتند، چمران جلوتر حركت كرده بود و با مجموعه‌ى خودش چندین كیلومتر جلو رفته بودند. بعد هم الحمدللَّه این كار بزرگ انجام گرفت، و چمران هم مجروح شد. خدا این شهید عزیز را رحمت كند. اینجورى بود چمران. دنیا و مقام برایش مهم نبود؛ نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام كى تمام بشود، برایش اهمیتى نداشت. باانصاف بود، بى‌رودربایستى بود، شجاع بود، سرسخت بود. در عین لطافت و رقت و نازك‌مزاجى شاعرانه و عارفانه، در مقام جنگ یك سرباز سختكوش بود.

تعلیم شلیك آر.پی.جی توسط دانشمند فیزیك پلاسما!
من خودم میدیدم شلیك آر.پى.جى را كه نیروهاى ما بلد نبودند، به آنها تعلیم میداد؛ چون آر.پى.جى جزو سلاحهاى سازمانى ما نبود؛ نه داشتیم، نه بلد بودیم. او در لبنان یاد گرفته بود و به همان لهجه‌ى عربى آر.بى.جى هم میگفت؛ ماها میگفتیم آر.پى.جى، او میگفت آر.بى.جى. او از آنجا بلد بود؛ یك مقدار هم از یك راه‌هائى گیر آورده بود؛ تعلیم میداد كه اینجورى آر.پى.جى را بایستى شلیك كنید. یعنى در میدان عملیات و در میدان عمل یك مرد عملى به طور كامل. حالا ببینید دانشمند فیزیك پلاسماىِ در درجه‌ى عالى، در كنار شخصیت یك گروهبانِ تعلیم دهنده‌ى عملیات نظامى، آن هم با آن احساسات رقیق، آن هم با آن ایمان قوى و با آن سرسختى، چه تركیبى میشود. دانشمند بسیجى این است؛ استاد بسیجى یك چنین نمونه‌اى است. این نمونه‌ى كاملش است كه ما از نزدیك مشاهده كردیم. در وجود یك چنین آدمى، دیگر تضاد بین سنت و مدرنیته حرف مفت است؛ تضاد بین ایمان و علم خنده‌آور است. این تضادهاى قلابى و تضادهاى دروغین - كه به عنوان نظریه مطرح میشود و عده‌اى براى اینكه امتداد عملى آن برایشان مهم است دنبال میكنند - اینها دیگر در وجود یك همچنین آدمى بى‌معنا است. هم علم هست، هم ایمان؛ هم سنت هست، هم تجدد؛ هم نظر هست، هم عمل؛ هم عشق هست، هم عقل. اینكه گفتند:

با عقل آب عشق به یك جو نمی‌رود
بیچاره من كه ساخته از آب و آتشم‌

نه، او آب و آتش را با هم داشت. آن عقل معنوىِ ایمانى، با عشق هیچ منافاتى ندارد؛ بلكه خود پشتیبان آن عشق مقدس و پاكیزه است.

خب، حالا توقعى كه ما داریم و این توقع، توقع زیادى هم نیست، یعنى آن زمینه‌اى كه انسان مشاهده میكند - این روحیه هاى پرنشاط شما، این دلهاى پاك و صاف، این ذهنهاى روشن، این جوّال بودن فكرهاى شما كه انسان در عرصه‌هاى مختلف از نزدیك شاهد است - این امید را و این توقع را به انسان میبخشد، این است كه فرآورده‌ى دانشگاه جمهورى اسلامى - نه به نحو استثنا بلكه به نحو قاعده - چمران‌ها باشند؛ نه اینكه چمران‌ها یك استثنا باشند. این امید، امید بى‌جائى نیست.

منبع : سایت نورپرتال

پنج شنبه 17/4/1389 - 17:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته