• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4108روز قبل
تاریخ
استاد احمد آرام، مترجم نامدار عصر حاضر، در اول فروردین 1283 ش در خانواده‏ای متدین در تهران زاده شد. پس از گذراندن دوران ابتدایی و متوسطه به مدرسه طب رفت ولی آن را ناتمام گذاشت. در این زمان با تألیف كتاب‏های درسی فیزیك و شیمی با همكاری دو تن دیگر، شهرت زیادی به دست آورد. وی در كنار تدریس و تألیف به تحصیل منطق، فقه و معانی بیان همت گماشت و با همتی عالی، زبان‏های عربی، انگلیسی و فرانسوی را به خوبی فرا گرفت. استاد احمد آرام از اعضای قدیمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده و به دین، اخلاق، قرائت و تدبر در قرآن و دوری از گناه و حرام اهتمام می‏ورزید. ایشان در امر ترجمه آثار از زبان‏های دیگر به فارسی چیره دست بوده و علاوه بر هفتاد اثر ترجمه‏ای دارای پنجاه اثر تألیفی نیز می‏باشد. ترجمه كتب الحیاة در 3 جلد، علم و تمدن در اسلام، سه حكیم مسلمان، روح ملت‏ها و نیز تألیف نقشه آسمان، هدیه سال نو و 120 مسأله حساب از جمله آثار استاد آرام می‏باشند. سرانجام این محقق گرانمایه در نیمه فروردین 1377ش در 94 سالگی دار فانی را وداع گفت و در قطعه فرهیختگان بهشت زهرا آرمید.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:29
شهدا و دفاع مقدس
«... یاد شهیدان نباید در جامعه‏ ما از ذهنیت‏ها خارج شود. شهیدان را باید زنده نگه داشت. نگذارید غبارهاى فراموشى روى این خاطره‏هاى گرامى را بگیرد.» (از بیانات رهبر انقلاب) در ادامه، مختصری از زندگی‏نامه یک تن از شهدایی که در تاریخ ۱۵ فروردین‌ماه به شهادت رسیده ‏است را می‏خوانیم.
.
شهید نادر شیری‌پور
نام پدر: کریم
تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۴۰
تاریخ شهادت: ۱۵ فروردین ۱۳۶۱
محل تولد: آبادان
طول مدت حیات: ۲۱ سال
محل شهادت: رقابیه
مزار شهید: گلزار شهدای قم


• شهید نادر شیری‌پور، بیست و چهارم فروردین‌ماه ۱۳۴۰ش در آبادان در یک خانواده مذهبی و معتقد به دین اسلام چشم به جهان هستی گشود. نادر بعد از گذراندن دوران طفولیت خویش در سن هفت سالگی برای آموختن علم قدم به مدرسه گذاشت و تحصیلات خود را تا پایان در‌‌ همان محل سکونت خود سپری نمود تا این‌که موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته تجربی گردید. بعد از آن، به درس طلبگی پرداخت و به حوزه علمیه قم رفت. شهید شیری‌پور، انسانی فعال، مؤمن و باخدا بود و هرگز کسی را از خود نرنجانده بود. شهید بزرگوار پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به‌دنبال شروع جنگ تحمیلی، مشتاق عزیمت به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل گردید تا این‌که از سوی مرکز حوزه به‌عنوان یک روحانی به مناطق جنگی رفت. این روحانی جوان، سرانجام در تاریخ پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی طی عملیات غرورآفرین فتح‌المبین در منطقه رقابیه بر اثر اصابت گلوله در سن بیست و یک سالگی، به فیض عظمای شهادت نائل گشت.
وصیت‌نامه شهید:
«... و در زندگى کارى جز رفتن نیست و من هم به اینجا آمده‌ام تا بروم، بروم به دار آخرت، آمده‌ام تا که با رفتنم شاید آمرزش نصیبم شود و آمده‌ام تا بروم براى شاد شدن از فضل و نعمت خدا که او اجر مؤمن را ضایع نمى‌کند و... یستبشرون بنعمة من الله و فضل و ان الله لایضیع اجرا المومنین. وصیت مى‌کنم که اگر از من جسدى باقى ماند آن را در مزار شهدا (شیخان) در قم دفن کنند و اگر قادر نبودید آخر سر در هر جایى که خانواده راضى شدند، دفن کنید و به مادرم درمورد گریه کردن فشار زیاد نیاورید ولى هر وقت خواست گریه کند او را به‌یاد این نکته بیاورید که او اولین مادرى نیست که فرزند خود را از دست می‌دهد. هر پنج‌شنبه براى آمرزش خطا‌هایم پولى صدقه دهید و از هر که مرا مى‌شناسد می‌خواهم و بلکه او را قسم می‌دهم که هر وقت و در هر جایى دلش به‌یاد خدا شکست و اشکش جارى شد از من یاد کند و برایم طلب مغفرت کند. قریب کم‌تر از ۶ ماه نماز و کم‌تر از ۱۰ روز روزه قضا دارم که هر کس توانست مقدارى از آن را ادا کند اما شما را به پیروى از امام خمینى و اطاعت بى‌چون و چرا از راهش که همانا راه امام زمان است توصیه مى‌کنم و من در تمامى عمرم نتوانستم [...] به این ‌پیر کبیر کمک کنم و شما را توصیه به حمایت شدید از انقلاب مى‌کنم که نعمت بسیار بزرگى را خدا به ما ارزانى داشته است و با هر کس که از روى عناد با این انقلاب دشمن است به مقابله برخیزید و در خاتمه از همه حلالیت مى‌طلبم.»
سه شنبه 15/1/1391 - 12:26
شهدا و دفاع مقدس
عملیات‌های تپه‌چشمه و کانال هندلی
عملیات‌های آفندی تپه‌چشمه و کانال هندلی در چنین روزی از سال ۱۳۶۰ هجری شمسی آغاز گردیدند.
هم‌زمان با انجام عملیات کانال هندلی در جنوب ‌غربی رودخانه‌ کرخه توسط نیروهای ایرانی، یک گردان از لشکر ۲۱ حمزه‌ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌‌ غرب این رودخانه جهت توسعه‌ سرپل غرب کرخه وارد عمل شد و سربازان ایرانی پس از یک روز نبرد سنگین توانستند اهداف تعیین‌شده را تصرف نموده و دشمن را به عقب برانند. انجام این عملیات که توسعه‌ قابل ملاحظه‌ای به سرپل غرب رودخانه داد، اقدام بسیار مناسبی بود تا نیروی بیش‌تری در منطقه‌ سرپل تجمع نمایند.
در عملیات آفندی تپه‌چشمه، نیروهای ایرانی بخشی از تپه‌ مشرف به دشت جنوبی را در منطقه‌ غرب رودخانه‌ کرخه به‌نام تپه‌چشمه تصرف کرده و قسمتی از جاده‌ پل کرخه به عین‌خوش را در کنترل خود قرار دادند. طی این عملیات، بیش از ۱۰۰ نفر از عراقی‌ها کشته و زخمی شدند و تعداد ۷ نفر نیز به اسارت درآمدند. هم‌چنین، انهدام ۲۰ دستگاه تانک و ۵ دستگاه نفربر و انهدام گردان یکم پیاده‌ مکانیزه‌ تیپ ۲۴ به میزان ۳۰ درصد از ضایعات وارد شده به نیروهای بعثی بود.
گفتنی است؛ با پایان یافتن سال ۱۳۵۹ش، نیروهای جمهوری اسلامی ایران آماده شدند تا با فراهم آوردن زمینه‌ مناسب، عراق را هرچه سریع‌تر از خاک جمهوری اسلامی بیرون کنند. بر این اساس، از اواسط فروردین‌ تا اواخر اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰ش، چند سری عملیات آفندی به‌صورت انجام شناسایی با رزم صورت پذیرفت.
عمده‌ترین این اقدامات در غرب رودخانه‌ کرخه به منظورهای زیر توسط لشکر ۲۱ حمزه‌ ارتش انجام گردید: توسعه‌ منطقه‌ سرپل ذهاب رودخانه‌ کرخه، کاهش اثرات آتش توپخانه‌ دشمن روی شهر شوش، تسهیل عملیات آفندی آینده، انهدام نیروهای دشمن، افزایش روحیه‌ نیروهای خودی، کسب اطلاعات از عراق و کسب موقعیت بر‌تر از نظر استقرار در زمین.
در همین راستا، لشکر ۲۱ حمزه با قرارگاه تیپ یکم خود در سحرگاه پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در منطقه‌ جنوب غربی پل کرخه، عملیات کانال هندلی را آغاز نمود تا بتواند کانال هندلی را در این منطقه تصرف نماید. کانال هندلی یک خاکریز به شکل هندل بود که قبل از انقلاب تهیه شده بود. مقداری از آب رودخانه‌ کرخه به‌وسیله‌‌ پمپاژ به داخل این کانال ریخته می‌شد تا به مصرف زمین‌های کشاورزی اطراف برسد.
در عملیات آفندی کانال هندلی، تلفات و ضایعات فراوانی به دشمن بعثی وارد گردید. طی این عملیات، ۱۰۰ نفر کشته و زخمی و ۵۷ اسیر، تلفات نیروهای عراقی بود. هم‌چنین، ۵ دستگاه تانک و ۵ دستگاه نفربر دشمن به‌همراه تعدادی سلاح سبک و تجهیزات عراقی‌ها منهدم گردید و یا به غنیمت گرفته شد ولی کانال تصرفی، تثبیت نگردید.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:24
تاریخ
زادروز سردار حاج‌احمد متوسلیان
سردار سرافراز سپاه اسلام، حاج‌احمد متوسلیان در چنین روزی از سال ۱۳۳۲ هجری شمسی متولد شد.
پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۳۲ هجری شمسی، از خانه‌ محقر و کوچک متوسلیان در محله‌ امامزاده اسماعیل تهران صدای هلهله و شادی به آسمان بلند شد و گریه‌ کودکانه احمد با شنیدن اذان محمدی (ص) آرام گرفت. هنوز کودکی بیش نبود که بیماری قلبی او را به اتاق عمل کشاند، او بعد از بهبودی نسبی به مدرسه رفت و ضمن آموختن علم، پدر را در جهت تأمین معاش خانواده یاری رساند.
در سن ده سالگی، کشتار بی‌رحمانه‌ مردم را در پانزدهم خردادماه ۱۳۴۲ش مشاهده کرد و از‌‌ همان زمان با خود عهد بست که تا برپایی عدل و داد، یاور خمینی کبیر (ره‌) باشد. تکثیر اعلامیه‌های حضرت امام خمینی (ره) از جمله اقدامات او در مبارزه با رژیم شاهنشاهی بود.
متوسلیان در سال ۱۳۵۱ش موفق به اخذ مدرک دیپلم فنی گشت. سپس به خدمت سربازی رفت و با درجه‌ گروهبان دومی در دسته‌ سازمانی فرمانده‌ تانک به شهر سرپل ذهاب اعزام شد. بعد از اتمام خدمت سربازی در یک شرکت تأسیسات فنی کارش را آغاز نمود.
سال ۱۳۵۴ش، فعالیت‌های سیاسی خود را گسترش داد و در بهار‌‌ همان سال به بهانه‌ مأموریت شغلی به‌عنوان کارگر برق به خرم‌آباد رفت، اما مأمورین در این شهر متوجه فعالیت‌های او شده و او را در پانزدهم شهریورماه هنگام تکثیر اعلامیه دستگیر نمودند. پنجاه روز شکنجه در زندان مخوف فلک‌الافلاک، احمد را ضعیف و رنجور نمود اما از پای ننشست.
در پائیز سال ۱۳۵۷ش در پی اوج‌گیری اعتراضات مردمی آزاد شد و مسئولیت تظاهرات و اعتراضات محله‌های جنوب شهر تهران را پذیرفت، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به‌همراه دیگر سربازان امام (ره) در برپائی کمیته‌ انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران نقش عمده‌ای ایفا کرد.
با آغاز غائله‌ کردستان به آن‌جا رفت و ابتدا شهر بوکان را از حضور ضدانقلاب خالی نمود، سپس شهرهای مهاباد، سقز، بانه و مرزهای غربی ایران را پاک‌سازی نمود. مردم در این زمان او را «اسد کردستان» و «یل کردستان» می‌نامیدند. با آزادسازی سنندج و مریوان، احمد یکه‌تاز ارتفاعات کردستان گشت.
او بعد از انجام عملیات غرورآفرین محمد رسول‌الله (ص) و بازگشت از سفر حج، تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) را تشکیل داد و در سوم خردادماه ۱۳۶۱ش، ساعت یازده صبح به‌همراه افراد تحت امرش، قدم به خاک خونین خرمشهر نهاد. عملیات پیروزمندانه‌ فتح‌المبین و بیت‌المقدس از دیگر افتخارات حاج‌احمد متوسلیان در طول سال‌های دفاع مقدس بود.
او در همین زمان همراه دوستانش به لبنان رفت، در روز چهاردهم تیرماه ۱۳۶۱ش به‌همراه سه تن از هم‌رزمانش به سمت بیروت حرکت کرد ولی در هنگام ورود به شهر در مقابل ایست بازرسی، توسط مزدوران حزب فالانژ - علی‌رغم مصونیت دیپلماتیک - دستگیر شدند و از آن روز، هیچ‌کس آن قامت رشید و آن چهره‌ پرصلابت جبهه‌ها را ندید.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:23
تاریخ
درگذشت پروین اعتصامی
پروین اعتصامی، شاعر توانای معاصر در چنین روزی از سال ۱۳۲۰ هجری شمسی درگذشت.
پروین اعتصامی، شاعر توانای معاصر در بیست و پنجم اسفندماه ۱۲۸۵ش در شهر تبریز به‌دنیا آمد. پدرش یوسف اعتصام‌الملک از سکنه‌ شفت و اصالتاً آشتیانی و مادرش اختر فتوحی از اهالی آذربایجان بود. پروین، تنها دختر خانواده بود و چهار برادر داشت. اعتصام‌الملک پدر پروین از نویسندگان و مبارزان دوران مشروطه بود.
او در سال ۱۲۹۱ش به‌همراه خانواده‌اش از رشت به تهران مهاجرت کرد؛ به‌همین خاطر پروین از کودکی با مشروطه‌خواهان و چهره‌های فرهنگی آشنا شد و ادبیات را در کنار پدر و استادانی چون دهخدا و ملک‌الشعرای بهار آموخت.
در دوران کودکی، زبان‌های فارسی و عربی را زیر نظر معلمان خصوصی در منزل و زبان انگلیسی را در مدرسه‌ آمریکایی‌ها فراگرفت. او از حدود هفت سالگی شعر گفت. قریحه‌ سرشار و استعداد خارق‌العاده‌ وی همواره مورد تعجب فضلا و دانشمندانی بود که با پدرش مراوده داشتند.
در تیرماه ۱۳۰۳ش، دوره‌ مدرسه‌ دخترانه‌ آمریکایی را - که به سرپرستی خانم شولر در ایران اداره می‌شد - با موفقیت به پایان برد و در جشن فارغ‌التحصیلی خطابه‌ای با عنوان «زن و تاریخ» ایراد کرد. پروین در تمام سفرهای پدرش در داخل و خارج ایران با او همراه بود و به گسترش دید و اطلاعات و کسب تجارب تازه می‌پرداخت.
پروین در نوزدهم تیرماه ۱۳۱۳ش با پسرعموی خود ازدواج کرد و چهار ماه پس از عقد ازدواج، به کرمانشاه به خانه‌ شوهر رفت. همسر پروین از افسران شهربانی و هنگام وصلت با او، رئیس شهربانی در کرمانشاه بود. اخلاق نظامی او با روح لطیف و آزاده‌ پروین مغایرت داشت.
پروین که در خانه‌ای سرشار از مظاهر معنوی و ادبی و به دور از هرگونه آلودگی پرورش یافته بود، پس از ازدواج ناگهان به خانه‌ای وارد شد که یک دم از بساط عیش و نوش خالی نبود و طبیعی است همراهی این دو طبع مخالف نمی‌توانست دوام یابد و سرانجام این ازدواج ناهمگون به جدایی کشید و پروین پس از دو ماه و نیم اقامت در خانه‌ شوهر، طلاق گرفت. با این‌همه، او تلخی شکست را با خونسردی و متانت شگفت‌آوری تحمل کرد و تا پایان عمر از آن سخنی بر زبان نیاورد و شکایتی ننمود.
در سال ۱۳۱۴ش، چاپ اول دیوان پروین اعتصامی شاعره‌ توانای ایران، به همت پدر ادیب و گرانمایه‌اش در دسترس قرار گرفت. دیوان پروین شامل ۲۴۸ قطعه شعر می‌باشد که از آن میان، ۶۵ قطعه به‌صورت مناظره است. اشعار پروین اعتصامی بیش‌تر در قالب قطعاتی ادبی است که مضامین اجتماعی را با دیده‌ انتقادی به تصویر کشیده است.
پروین به تشویق ملک‌الشعرای بهار در سال ۱۳۱۵ش، دیوان خود را منتشر کرد ولی مرگ پدرش در دی‌ماه ۱۳۱۶ش در شصت و سه سالگی، ضربه‌ هولناک دیگری به روح حساس او وارد کرد که عمق آن را در مرثیه‌ای که در سوگ پدر سروده است، به‌خوبی می‌توان احساس کرد.
پروین مدتی در کتابخانه‌ دانشسرای عالی تهران سمت کتابداری داشت و به کار سرودن شعر نیز ادامه می‌داد؛ تا این‌که دست اجل او را در سن سی و چهار سالگی از جامعه‌ی ادبی گرفت. پروین اعتصامی در تاریخ پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۲۰ هجری شمسی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه در تهران زندگی را بدرود گفت. پیکر او را به قم بردند و در جوار قبر پدرش در مقبره‌ خانوادگی به خاک سپردند.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:22
تاریخ
آزادی حضرت امام
آزادی حضرت امام

۱۵ فروردین

● آزادی حضرت امام خمینی (ره) از حصر در چنین روزی از سال ۱۳۴۳ هجری شمسی به وقوع پیوست.
حضرت امام خمینی (ره) در روز عاشورای ۱۳۸۳ق مطابق با سیزدهم خردادماه ۱۳۴۲ش، یک سخنرانی تاریخی در مدرسه‌ فیضیه علیه رژیم شاه و عمال و اربابان آن انجام دادند که درحقیقت، نقطه‌ عطفی برای انقلاب اسلامی ایران به‌شمار می‌رود. در این سخنرانی امام (ره) اعلام داشتند که هدف نهضت، مبارزه با شاه و اسرائیل و حفظ اسلام از خطر این دو می‌باشد.
ه‌دنبال این سخنرانی، عوامل رژیم، حضرت امام (ره) را دستگیر کردند که خشم ملت از این اقدام منجر به قیام پانزدهم خردادماه شد که با قتل‌عام تظاهرکنندگان و به راه انداختن حمام خونریال لکه‌ ننگ دیگری در تاریخ برای رژیم منحوس پهلوی ثبت شد و این تاریخ، نقطه‌ آغازی برای انقلاب اسلامی ایران گردید.
این اقدام فاجعه‌آمیز باعث شد که علی‌رغم سانسور شدید، افکار عمومی داخلی و حتی جهان اسلام ساکت ننشیند و به دفاع از حریم روحانیت اسلام و مرجعیت شیعی بپردازد. در یازدهم مردادماه ۱۳۴۲ش، رسانه‌های گروهی خبر از آزادی امام (ره) دادند اما این آزادی نمایشی در مدت کوتاهی تبدیل به حصر گردید و رژیم، نخست امام (ره) را از زندان پادگان عشرت‌آباد به داوودیه و از آنجا به قیطریه انتقال داد و ایشان در یک منزل شخصی، تحت نظر و مراقبت شدید مأموران قرار گرفتند.
اما موج خشم و اعتراض مردم و روحانیون ادامه یافت تا این‌که رژیم مجبور شد با یک سلسله تمهیدات به‌منظور جلوگیری از ابراز احساسات مردم و حوزه، حضرت امام خمینی (ره) را در تاریخ پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۴۳ هجری شمسی آزاد کند.
رژیم شاه سعی کرد با توطئه‌ای خطرناک هم‌زمان با آزادی رهبر نهضت اسلامی این‌گونه وانمود کند که ایشان با رژیم تفاهم کرده و با برنامه‌های انقلاب شاه و ملت همراه شده‌اند، اما امام (ره) بلافاصله پس از آزادی در روز بیست و یکم فروردین‌ماه ۱۳۴۳ش با نطقی کوبنده علیه رژیم این توطئه را خنثی کرده و بار دیگر خطوط نهضت اسلامی را ترسیم کرده و سازش‌ناپذیری خود را به اثبات رساندند.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:22
تاریخ
ولادت خواجه نصیرالدین طوسی
خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند نابغه ایرانی در چنین روزی از سال ۵۹۷ هجری قمری چشم به جهان گشود.
محمد بن‌ حسن‌ مکی‌ ابوجعفر معروف‌ به‌ خواجه‌ نصیرالدین‌ طوسی‌ در تاریخ یازدهم جمادی‌الاولی سال ۵۹۷ هجری قمری (مصادف با پنجم اسفندماه ۵۷۹ش) در طوس چشم به جهان گشود. دوران کودکی و نوجوانی خود را در طوس گذراند و دروس مقدماتی و شرعی را نزد پدرش آموخت و بعد از طی دوره سطح عالی در نیشابور، برای ادامه تحصیل به شهر ری و از آنجا به قم رفت. سپس، به عراق مهاجرت کرد و در آنجا علم فقه را فرا گرفت و در سال ۶۱۹ق موفق به اخذ اجازه روایت از معین‏الدین گشت.
خواجه سپس در موصل نجوم و ریاضی را می‌آموزد و بعد از مدت‌ها دوری و غربت به خراسان برمی‏گردد. وی طی ۷۵ سال عمر پرثمر خود از محضر استادانی چون فریدالدین داماد نیشابوری در عقلیات، کمال‌الدین محمد حاسب و کمال‌الدین یونس موصلی و قطب‏الدین مصری و ابوالسعادات اصفهانی در ریاضیات بهره‏مند گردید. در شرعیات نیز شاگرد پدر روحانی خود بوده است.
از القاب خواجه نصیرالدین طوسی می‌توان به «استادالبشر»، «محقق طوسی»، «خاتم فلاسفه» و «عقل حادی عشر» اشاره کرد. وی را «معلم ثالث» نیز خطاب کرده‌اند. از شاخص‌ترین شاگردان وی علامه حلی است که می‌توان گفت ادامه حیات علمی خواجه به شاگردش علامه حلی بستگی داشته است که شرحی بر کتاب‏های خواجه نوشته که «شرح تجریدالاعتقاد» او در علم کلام از بهترین و مشهور‌ترین آن‏هاست.
البته علامه و خواجه متقابلاً در درس یکدیگر شرکت می‌کردند؛ یعنی خواجه در درس اصول فقه علامه و وی نیز در درس حکمت خواجه حاضر می‌گشت. ابن میثم بحرانی ادیب، فقیه و فیلسوف و شارح بزرگ نهج‏البلاغه و خواجه اصیل‏الدین یکی از فرزندان خودش که بعد از پدر امور رصدخانه را اداره می‌کرد، از دیگر شاگردان برجسته خواجه نصیر بودند.
بر اثر حمله مغولان به فرماندهی چنگیز در ۶۱۶ق به ایران و تداوم ناامنی‌ها، خواجه‌ نصیرالدین طوسی در دهه سوم قرن هفتم به دعوت ناصرالدین عبدالرحیم بن ابن منصور حاکم قلعه قهستان که فردی دانش‌دوست و از فرقه اسماعیلیان بود، به آنجا رفت. در حـدود ۲۶ سالی که در قلعه‌هاى اسماعیلیه در قهستان می‌زیست، به مطالعه و تصنیف و تألیف و ترجمه سرگرم بود و دست به تألیف و تحریر کتاب‏هاى متعددى از جمله «شرح اشارات ابن سینا»، «اخلاق ناصرى»، «رساله معینیه»، «مطلوب‏المؤمنین»، «روضة‌القلوب»، «رساله تولى و تبرى» و... دست زد.
یکی از عوامل ایجاد تمدن و ابزار رشد و ترقی، علما و دانشمندان هستند؛ نظیر خواجه نصیرالدین طوسی که با استفاده از موقعیتش در دربار هلاکو و با هوشیاری و زیرکی‏اش، توانست تا حدودی آرامش و امنیت را به جامعه برگرداند و جنگ و خون‏ریزی را مهار کند. طبیعتاً در پی آسایش و امنیت است که یک ملت می‌تواند متمدن شود و پایه‌های تمدن محکم‏تر شود و امروزه ما نیز بخشی از تمدن خود را مدیون افکار و آثار این نابغه اسلامی هستیم.
خواجه نصیرالدین طوسی در تمام امور کشوری و لشگری مغول برای نیل به مقاصد عالیه خود دخالت داشت و تا اندازه‌ای که می‌توانست از پیش‏آمد‌ها و سختی‌های ناگواری که متوجه جامعه مسلمین می‌شد جلوگیری می‌کرد، گاهی با سخنان علمی و زمانی با گفت‏وگوهای مختلف و هنگامی با اندرزهای سیاسی مقاصد مهم اساسی خود را پیش می‌برد.
پیشرفت‌های علمی و نوازش فضلاء و علما با دست خواجه صورت می‌گرفت و بدین‏ترتیب، روز به ‌روز در دربار هلاکو محبوب‌تر شد. خواجه نصیرالدین همیشه اصول مقاصد دینی را نصب‏العین خود قرار داد و تمام حرکات سیاسی و علمی که شایسته یک مرد دینی آشنا به مصالح اجتماعی و سیاسی اسلامی است، به‌کار می‌بست.
یکی از اقدامات مهم خواجه نصیرالدین طوسی، تشویق هلاکوخان به فتح بغداد و برانداختن دودمان عباسی و کشتن خلیفه به‏وسیله ایلخان مغول در سال ۶۵۶ق بود. ‎وی هم‏چنین باعث احترام و تکریم علما و دانشمندان شد و تأسیس رصدخانه مراغه را شروع و دانشمندان و صاحب‏نظران را به آنجا دعوت کرد.
از جمله اختیارانی که هلاکو به خواجه نصیر داد، اجازه تأسیس رصدخانه مراغه بود. او هم‏چنین از نظر مالی خواجه را حمایت کرد تا خواجه بتواند به آروزی بزرگ خود، یعنی ساخت رصدخانه برسد. خواجه نصیر از دانشمندان و صاحب‏نظران بسیاری کمک گرفت تا بتواند رصدخانه را در ‌‌نهایت دقت و اصول بسازد. این اولین رصدخانه‌ای است که در جهان ساخته شد. بعد از آن، در چین و هندوستان و استانبول رصدخانه‌هایی بنا کردند که تحت تأثیر این رصدخانه بود.
این رصدخانه در طرف غربی شهر مراغه بر بالای کوهی ساخته شده و از لحاظ وضع جغرافیایی و طبیعی مناسب‌ترین جا برای بنای رصدخانه است. هم‏چنین کتابخانه عظیمی در کنار رصدخانه ساخته شد که تعداد کتب آن به چهارصد هزار می‌رسید. یک سرای عالی نیز در‌‌ همان حوالی برای خواجه و دیگر علما ساخته شد که خواجه و علما و دانشمندان دعوت شده به رصدخانه، در آنجا نشسته و بحث علمی و گفت‏وگو می‌کردند.
محصول گفت‏وگوهای آنان درباره نجوم، کتابی است به‌نام «زیج ایلخانی» (کتابی درباره افلاک و کواکب) که توسط خواجه نصیرالدین به رشته تحریر درآمد که به‏منزله میوه و ثمره رصدخانه مراغه است. کار احداث رصدخانه، ۱۳ سال به‌طول انجامید تا این‏که ایلخان مغول در سال ۶۶۳ش درگذشت. با این حال، خواجه تا آخرین دقائق عمر خود اجازه نداد که خللی در کار آنجا رخ دهد.
یکی از دانشمندان مشهور آمریکا به‌نام ادوارد فاندیک در یکی از تعلیقات خود می‌نویسد: «دانشمندان نجومی اروپا بر هریک از کوه‌های کره ماه نام‏هایی از فضلای جهان را که خدمات شایسته‌ای به جهان علم کرده‌اند نهاده‌اند. از جمله یکی از کوه‌های کره ماه به‌نام خواجه نصیرالدین طوسی نام‏گذاری شده است.»
در سال ۶۷۲ق، خواجه نصیر با جمعی از شاگردان خود به بغداد رفت که بقایای کتاب‌های به تاراج رفته را جمع‌آوری کند و به مراغه بیاورد، اما اجل مهلتش نداد و در هجدهم ذیحجه‌‌ همان سال (برابر با یازدهم تیرماه ۶۵۳ش) در بغداد دار فانی را وداع گفت و جسدش را به کاظمین انتقال دادند و به خاک سپردند. عشق‌ به‌ اهل بیت (ع)‌ در خواجه‌ نصیر این دانشمند بزرگ شیعه آنچنان‌ است‌ که‌ در هنگام‌ فوت‌ با نهایت‌ تواضع‌ و فروتنی ‌وصیت‌ می‌کند که‌ مرا در حرم‌ امام‌ موسی‌ ابن‌ جعفر (ع‌) دفن‌ نمائید.
سه شنبه 15/1/1391 - 12:21
اخبار

قیمت جدید کرایه فروردین ۹۱

45211171733764395328 افزایش قیمت کرایه تاکسی و اتوبوس فروردین 91

مسافران تاکسی روز بعد از تعطیلات را با افزایش قیمت کرایه ها آغاز کردند،این درحالی است که مسئولان تاکسیرانی تاکید دارند با هرگونه افزایش قیمت پیش از تصویب نهایی در شورای شهربرخورد می کنند.

جهت خواندن به مشاهده ادامه مطلب مراجعه کنید …

 

به گزارش خبرنگارمهر، هرچند شورای شهر تهران در روزهای پایانی سال ۹۰ تصمیمی برای افزایش قیمت کرایه های حمل و نقل عمومی نگرفت اما مسافران تاکسی امروز بیش از روزهای دیگر بر سر کرایه ها چانه زدند.

برخی رانندگان تاکسی برای کوتاه ترین مسافت ورودی ۴۰۰ تومان را از مسافران می گرفتند و افزایشی ۱۵ درصدی به طور غیر رسمی در بازار جا به جایی ها تاکسی رخ داده بود .

این افزایش در جلسه آخر شورای شهر تهران از سوی معاون شهردارپیش بینی شده بود.به همین دلیل او خواستار تصویب نهایی کرایه های تاکسی از سوی اعضا شد تا ازآشفتگی قیمت کرایه ها درروزهای ابتدایی سال ۹۱ پیشگیری شود.اما اعضای شورای شهر تهران همچنان به بررسی بیشتر لایحه تاکید داشتند .اما پیشنهاد شهرداری برای افزایش قیمت ها چه میزان است ؟

در لایحه تعیین نرخ کرایه انواع تاکسی در شهر تهران افزایش ۲۰ درصدی از سوی مدیریت شهری پیشنهاد شده بود.بر اساس این لایحه در نوبت شب از ساعت ۲۴ تا ۶ بامداد معادل ۲۰ درصد به نرخ های تعیین شده افزوده می شود. همچنین کرایه جابه جایی با خودروی ون ۷۰ درصد نرخ های جابه جایی با خودروهای سواری است.

نرخ ورودی تاکسی های گردشی ۲ هزار و ۳۳۳ ریال با ۵۰۰ متر مسافت آزاد پیشنهاد شده که نرخ کرایه پس از ۵۰۰ متر تا کیلومتر ۷ ، ۱۰۳ ریال محاسبه می شود. همچنین ورودی نرخ کرایه تاکسی های فرودگاه ۲۴ هزار و ۵۲۸ ریال است که پس از هزار متر آزاد تا کیلومتر ۲ ، ۳۳ هزار ۳۲۷ ریال محاسبه می شود.

براساس لایحه پیشنهادی شهرداری نرخ کرایه تاکسی راه آهن و ترمینال تا هزار متر مسافت آزاد ۱۸ هزار و ۶۶۳ ریال است و پس از آن تا کیلومتر ۲،۲۸ هزار و ۴۶۱ ریال محاسبه می شود. همچنین نرخ کرایه تاکسی های تلفنی و سرویس های دربستی ۱۷ هزار و ۲۴۷ ریال بدون مسافت آزاد محاسبه شده که تا ۲ کیلومتر اول هر یکصد متر،۱ هزار و ۲۸۸ ریال محاسبه می شود.

حتی اگر نرخ های پیشنهادی شهرداری نیز مورد موافقت شورا قرار گیرد کرایه ها کمتر از بازار غیر رسمی است . با این وجود مدیر عامل تاکسیرانی تاکید می کند : رانندگان تاکسی حق افزایش کرایه‌ها را قبل از ابلاغ رسمی ندارند و با هرگونه تخلف برخورد می‌شود.

محمد احمدی بافنده با بیان اینکه برای کنترل افزایش قیمتها تاکسیها نظارتها را افزایش می دهیم ادامه می دهد: رانندگان تاکسی اجازه افزایش کرایه ها قبل از قانونی شدن نرخ ها را ندارند و در صورت اعلام هر گونه گزارشی از سوی شهروندان به شدت با متخلفان برخورد می کنیم .

وی اضافه می کند:افزایش کرایه ها باید هر چه زودتر در شورا و فرمانداری به تصویب برسد زیرا توجیهی برای رانندگانی که همه هزینه هایشان افزایش داشته است وجود ندارد که کرایه های سال گذشته را دریافت کنند.

اما نایب رییس شورای شهر تهران این گرانی را قابل پیش بینی می داند و می گوید:خانواده رانندگان تاکسی نمی‌توانند منتظر تصمیم مسئولان بمانند.

حسن بیادی با اشاره به غیر قانونی بودن افزایش کرایه های تاکسی قبل از تصویب نهایی در شورای شهر تهران می گوید: باید پیش از سال در این رابطه تصمیم گیری می شد تا شاهد هرج و مرج در کرایه ها نباشیم.

وی ادامه می دهد: وقتی همه چیز گران می شود نباید توقع داشت کرایه های تاکسی ثابت بماند. رانندگان تاکسی نیز همانند همه مردم هزینه زندگی دارند و افزایش قیمتها بر زندگی آنها تاثیر دارد.

بیادی در پاسخ به پرسشی در خصوص مخالفت دولت با افزایش قیمت کرایه ها می گوید: شورا باید در خصوص قوانین شهری تصمیم گیری کند و اگر مصوبات بر اساس قوانین باشد فرمانداری و استانداری نمی توانند مانع ابلاغ آن شوند.

نایب رییس شورای شهر تهران تاکید می کند:اگر دولت با افزایش قیمتها مخالف است کمبودها را نیز جبران کند، نمی شود که رانندگان تاکسی را از حقوق قانونی خود محروم کرد و مخارج آنها را نیز جبران نکرد.

اما دولت همچنان مخالف هر گونه افزایشی است .معاون عمرانی استاندار تهران دراین رابطه می گوید:  سیاستهای دولت در خصوص افزایش کرایه های تاکسی تغییر نکرده است و با افزایش کرایه‌ها مخالف هستیم.

محمدرضا محمودی با اشاره به بررسی لایحه افزایش کرایه های تاکسی در شورای شهر تهران می گوید: هر مصوبه شورا که با سیاستهای کلان نظام و قوانین مصوب مخالفتی نداشته باشد مورد تایید فرمانداری است در غیر این صورت به شورا بازگردانده می شود.

وی ادامه می دهد: هر سال بر اساس نرخ تورم سالیانه میزان کرایه های تاکسی افزایش می یابد که امسال در سایر شهرهای استان تهران به جز شهر تهران هیچ گونه افزایشی نداشته‌ایم.

به جز تاکسی های کرایه سایر وسایل حمل و نقل عمومی نیز امسال افزایش پیدا می کند که پیشنهادات شهرداری برای سال جاری در جداول زیر می آید:

نرخ کرایه اتوبوس های عمومی

ردیف مسافت نرخ کرایه اتوبوس در سال ‌۹۰(بر اساس قیمت تمام شده بلیت به میزان ۴۲۰ ریال ) نرخ کرایه سال ۹۱بر اساس میانگین طول خط
۱ تا ۷ کیلومتر (۴۲۰ریال)معادل یک بلیت ۱۰۰۰
۲ بیش از ۷ کیلومتر تا ۱۲ کیلومتر (۸۴۰ریال)معادل ۲ بلیت ۱۷۵۰
۳ بیش از ۱۲ کیلومتر تا ۱۶ کیلومتر (۱۲۶۰ریال)معادل ۳ بلیت ۲۵۰۰
۴ بیش از ۱۶ کیلومتر تا ۲۳ کیلومتر (۱۶۸۰ریال)معادل ۴ بلیت ۳۵۰۰

نرخ کرایه اتوبوس های خصوصی

ردیف مسافت نرخ کرایه سال۹۰ درصدافزایش۱۸درصد نرخ کرایه سال۹۱
۱ تا ۷ کیلومتر ۱۷۵۰ ۲۰۶۵ ۲۰۰۰
۲ بیش از ۷ کیلومتر تا ۱۲ کیلومتر ۲۲۵۰ ۲۶۵۵ ۲۵۰۰
۳ بیش از ۱۲ کیلومتر تا ۱۶ کیلومتر ۳۰۰۰ ۳۵۴۰ ۳۵۰۰
۴ بیش از ۱۶ کیلومتر ۳۲۵۰ ۳۸۳۵ ۳۷۵۰

بلیت های سفری مترو

ردیف نوع بلیت قیمت(ریال) توضیحات
۱ تک سفره ۳۵۰۰ بدون محدودیت طول سفر و زمان استفاده
۲ دو سفره ۶۵۰۰ بدون محدودیت  طول سفرو زمان استفاده

بلیت های اعتباری مدت دارمترو:

ردیف نوع بلیت قیمت(ریال) توضیحات
۱ ۱۸۰ روزه ۴۰۰۰۰۰ بدون محدودیت طول سفر و تعداد استفاده
۲ یک ساله ۶۵۰۰۰۰ بدون محدودیت طول سفر و تعداد استفاده

این نرخ ها فردا در اولین جلسه شورا بررسی می شود . اما باوجود تاکید فرمانداری بر ثابت بودن نرخ کرایه های حمل و نقل عمومی مشخص نیست که مصوبه شورا چه زمانی ابلاغ شود .در این مدت مسافران هر روز باید کرایه هایی را بپردازند که مبنای افزایش مشخصی ندارند .

Copyright : خبرگزاری مهر

سه شنبه 15/1/1391 - 12:20
اخبار
تابناک: برنامه 90 شب گذشته مانند همیشه دیدنی بود ، علی کفاشیان و اکبر میثاقیان مهمان حضوری این برنامه بودند .

 در این برنامه عادل فردسی پور سعی کرد پیرامون وضعیت فدراسیون فوتبال کفاشیان رابه چالش بکشد که آقای رئیس مثل همیشه با خنده های معروفش فقط نقطه نظرات خودش را بیان کرد !

کفاشیان مهمان اولین برنامه نود در سال 91

علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال مهمان عادل فردوسی پور بود. فردوسی پور در این برنامه از او در مورد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال سوال پرسید و از او خواست که بگوید وزارت ورزش برای انصراف دادنش فشار آورده یا نه. کفاشیان در مورد این موضوع گفت: «فشار نیاوردند اما آن ها نمی خواستند من رئیس بشوم . توقع داشتند انصراف بدهم!»

البته فردوسی‌پور که قصد داشت قبل از انتخابات فدراسیون فوتبال یک برنامه ویژه را پخش کند سرانجام موفق به انجام این کار نشد. از همین رو وی برای برنامه شب گذشته علی کفاشیان را دعوت کرده و گفت‌و‌گویی مفصل با رئیس فدراسیون فوتبال داشت.

 اشتباهی به فوتبال آمدم!

علی کفاشیان در ابتدای اظهارات خود ضمن عرض تبریک سال نو به مردم  ایران در خصوص نحوه ورود خود به فوتبال اظهار داشت: سال 86 قرار بود که  علی آبادی به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال معرفی شوند اما بالاجبار ایشان کنار کشیدند و من به عنوان تنها کاندیدا ماندم و به صورت تحمیلی و اشتباهی رئیس فوتبال شدم.

وی در ادامه افزود: روزهای سختی در فوتبال داشتم. در ابتدای امر این پست جدید برای من ناآشنا بود. البته هرچند من 30 سال در ورزش حضور داشتم اما فوتبال فضای خاص خودش را داشت.

وی همچنین اظهار داشت: به نظرمن آقای قریب زمان کافی را برای معرفی خود نداشت و می بایست زودتر می آمد و برنامه های خود را ارائه می داد.

کفاشیان در ادامه اظهارات خود خاطر نشان کرد:3 یا 4 ماه قبل از انتخابات قرار بود که کاندیدا نشوم. اما شرایط به گونه ای پیش رفت که در انتخابات حاضر شدم و پس از آن هر چه به من فشار آوردند که از کاندیداتوری کنار بکشم، این موضوع را رد کردم.

رئیس فدراسیون فوتبال همچنین افشا کرد که خواسته ی وزارت ورزش این بود که قریب به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال مطرح شود. اما آنها معتقد بودند که مجمع باید کاملا آزادانه رای دهد.

وی افزود: من بهترین نبودم. اما احساس می کنم اعضای مجمع متوجه شدند که من بیشتر از سایرین به درد این فوتبال می خورم.

رئیس فدراسیون فوتبال تصریح کرد: با مدیریتی که در حال حاضر در وزارت ورزش وجود دارد، استقلال فدراسیون فوتبال مانند قبل از انتخابات برقرار بوده و آقای عباسی هم همواره تصمیم گیری درباره امور را بر عهده خود ما گذاشته است.

تغییرات فدراسیون فوتبال آغاز می شود

کفاشیان در بخش دیگری از اظهارات خود از آغاز تغییرات در فدراسیون فوتبال خبر دادو گفت: تغییرات در فدراسیون فوتبال از راه خواهد رسید. ما تغییراتی را در کمیته های مختلف انجام خواهیم داد و از نفرات قوی تری استفاده خواهیم کرد.

احتمال بازگشت عزیز محمدی به سازمان لیگ برتر

کفاشیان درخصوص علت جدایی عزیز محمدی از فدراسیون فوتبال گفت: بعد از انجام رای گیری خود به خود آقای عزیز محمدی به خاطر رای نیاوردن از فدراسیون جدا شدند اما این جدایی ایشان به معنای قطع همکاری ها نیست.  یکی از نکات مثبت فدراسیون من در 4 سال گذشته وجود آقای عزیز محمدی و اقدامات موثر ایشان بود. در آینده نیز از وجود ایشان بهترین بهره را خواهیم برد و احتمال انتخاب ایشان به عنوان نائب رئیس دوم در جلسه بعدی مجمع وجود دارد.

حقوق کارمندان فدراسیون فوتبال؛ سالی یک و نیم میلیارد تومان !
 
 کفاشیان در مورد حقوق اعضای کمیته های مختلف فدراسیون با کفاشیان صحبت کرد و معتقد بود فدراسیون حقوق کمی به کارمندان خود می دهد که نتیجه اش اتفاقاتی مثل حذف تیم امید می شود. اما علی کفاشیان در جواب او گفت: «ما همین الان هم سالی یک و نیم میلیارد تومان به کارمندان فدراسیون فوتبال حقوق می دهیم که این جدا از حقوق داوران است که در سال مبلغی حدود 4 میلیارد تومان می شود.»

با این حال عادل معتقد بود فدراسیون نمی تواند با حقوق 400 یا 500 هزار تومانی، افراد خبره ای را به کمیته هایی مثل کمیته آموزش ببرد. البته علی کفاشیان هم قبول کرد که فدراسیون مجبور می شود به خاطر حقوق کمی که می دهد، از افرادی مثل ترابیان در چند پست مختلف استفاده کند که نتیجه اش اشتباهاتی مثل اشتباهات منجر به حذف تیم امید است.

اکبر میثاقیان دیگر مهمان حضوری90

اکبر میثاقیان دیگر مهمان حضوری90 بود که به دلیل صعود تیم آلومینیوم هرمزگان در این برنامه حضور یافت و در مورد این تیم به گفتگو نشست .

دعوای درخشان و مدیرکل ورزش بوشهر

در پایان برنامه در مورد مشکلات مالی شاهین صحبت شد که با پخش مصاحبه چند بازیکن شاهین از جمله انصاریان این معضل به وضوح مشخص شد و در ادامه مدیرکل ورزش بوشهر رویخط آمد وبا درخشان مربی این تیم درگیری لفظی پیدا کرد .

درخشان قهر کرد و به تهران برگشت

در ادامه  درخشان گفت : بوشهر را به مقصد تهران ترک کرده تا در نشست با افراشته تکلیف خود را مشخص کند.
درخشان اعلام کرده تعهدات شان نسبت به بازیکن را عملی نکرده اند و طلبکار هم هستند. با این شرایط باید تکلیفم را با افراشته مشخص کنم.

 این مربی با پرواز عصر امروز، بوشهر را به مقصد تهران ترک کرده تا در نشست با افراشته تکلیف خود را مشخص کند. وی به دستیارانش گفته که فقط اگر پول نقد دادند تا تعهدات باشگاه به بچه ها عملی شود برمی گردم!

پرسش و پاسخ نظرسنجی نود

پرسش نظرسنجی نود این بود که مهمترین اتفاق سال 90 چه بود ، که نزدیک 55 درصد به فقدان حجازی رای دادند ، و نزدیک به 18 درصد آمدن کی روش را برگزیدند ، 12 درصد به نکامی تیم امید و سپاهان و12 در صد به کسر سهمیه آسیایی تیمها و 3 درصد به قهرمانی سپاهان در لیگ برتر رای دادند .

این برنامه در ساعت 2 و 5 دقیقه به اتمام رسید .
سه شنبه 15/1/1391 - 12:17
اخبار
نتایج نظرسنجی یک سایت مسافرتی بین‌المللی نشان داد که فرانسوی‌ها بی‌ادب‌ترین و برزیلی‌ها مؤدب‌ترین ملل جهان به شمار می‌آیند.
به گزارش آخرین نیوز به نقل از فارس،‌ در این نظرسنجی فرانسوی‌ها با در اختیار داشتن ۱۹درصد آرا از سوی همسایگان اروپایی خود، گستاخ‌ترین شهروندان جهان به‌ویژه در هنگام برخورد با گردشگران خارجی شناخته شدند.

بر این اساس رده‌های دوم و سوم بی‌ادب‌ترین ملت‌های جهان را روس‌ها و انگلیسی‌ها در اختیار دارند؛ آلمانی‌ها نیز در رتبه چهارم قرار گرفتند.

یکی از نکات جالب در این نظرسنجی قرار گرفتن چینی‌ها در رده پنجم بی‌ادب‌ترین‌ها بود که کاملا با چهره شناخته شده این کشور در سطح بین‌المللی متفاوت است.

کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، لهستان و ترکیه رده‌های ششم تا دهم این نظرسنجی را به خود اختصاص دادند و در سوی دیگر شهروندان برزیلی و فیلیپینی نیز مودب‌ترین‌ها شناخته شدند
سه شنبه 15/1/1391 - 12:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته