• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4108روز قبل
اخبار
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هشتم با بیان این که شیب قانون هدفمند کردن یارانه‌ها درباره میزان نرخ بنزین رعایت نشده، گفت: در شرایط کنونی قیمت بنزین بیش از ۳ مرحله از ۵ مرحله قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افزایش داشته است و هرگونه افزایش قیمت بنزین خلاف قانون است.
افزایش قیمت بنزین مطلقا ممنوع
به گزارش افکارنیوز، سیدعماد حسینی در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان این که طبق قانون هدفمند کردن یارانه‌ها هرگونه افرایش قیمت بنزین غیر قانونی خواهد بود، گفت: پس از تصویب طرح اجرا نشدن فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در آخرین نشست‍های سال ۹۰ ، موضع نمایندگان مجلس در قبال اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها و افزایش قیمت‌ها کاملا مشخص شد.

نماینده مردم قروه و دهکلان در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایط کنونی نرخ بنزین بسیار بیشتر از شیب لحاظ شده در قانون هدفمندی یارانه‌ها افزایش یافته و اگر این قانون را به ۵ مرحله تقسیم کنیم، قیمت بنزین به میزان بیش از سه مرحله از قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افزایش داشته است.

وی احتمال افزایش قیمت بنزین را اندک خواند و تأکید کرد: این افزایش قیمت‌ها فقط در صورتی اعمال می‌شود که دولت اصرار به انجام تخلفات خود داشته باشد.

حسینی درباره واکنش مجلس در قبال افزایش قیمت بنزین، توضیح داد: مجلس از طریق اقدام‌های قانونی از جمله سئوال، استضاح، ارسال گزارش تخلف به قوه قضاییه و تصویب طرح‌های یک فوریتی و دو فوریتی اعمال خواهد کرد.

واریز ۲۸ هزار تومان ارتباطی با افزایش قیمت‌ها ندارد

وی با اشاره به واریز ۲۸ هزار تومان در ایام تعطیلی سال نو به حساب سرپرست خانوار، تصریح کرد: واریز این مبلغ نباید ارتباطی با افزایش قیمت‌ها داشته باشد و طبق گفته مقامات دولتی این مبلغ مابه تفاوت یارانه‌های پیشین به شمار می‌آید.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره دستور کار این هفته کمیسیون انرژی نیز گفت: اگر در این هفته شاهد هرگونه افزایش قیمت بنزین باشیم، این موضوع در کمیسیون انرژی مطرح می‌شود همچنین دتور کاتر اصلی کمیسیون در این هفته بررسی لایحه بودجه سال ۹۱ است
سه شنبه 15/1/1391 - 12:59
اخبار

هفت صبح:

 

1

کیا

اپیروس

46/25 میلیون

2

کیا

اپتیما

46/2 میلیون

3

پژو

405

14/8 میلیون

4

پژو

206 صندوقدار V2

17/7 میلیون

5

سمند

سمند LX سال

16/25 میلیون

6

پژو

206 تیپ 5

21/2 میلیون

7

سمند

سمند معمولی

14/1 میلیون

8

پژو

207i

23/35 میلیون

9

پژو

پارس سال

20 میلیون

10

سمند

LX دوگانه سوز

18 میلیون

سه شنبه 15/1/1391 - 12:57
آشپزی و شیرینی پزی
جام جم آنلاین: با گرمی و اشتیاق فراوان به استقبال بهار رفتیم. در دید و بازدیدهای نوروزی به دیدار اقوام و یاران دیرین شتافته و غم‌هایمان را فراموش كردیم.

خلق‌مان باز شد و اشتهایمان تحریك! تنقلات و شیرینی‌های خوش ظاهر، اما جانكاه را دیدیم. خوردیم و اضافه وزن پیدا كردیم و یادمان رفت كه این خوراكی‌ها سرشار از كالری، چربی‌های اشباع، شكر، نمك، مواد طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و افزودنی‌های مجاز و غیرمجاز است و نمی‌تواند پاسخی مثبت به نیاز سلول‌های بدنمان دهد.

پرفشاری خون، افزایش قند و چربی، اضافه‌وزن، یبوست، سستی و رخوت، بی‌تابی و آشفتگی، پیامدهای ناخوشایند مصرف شیرینی‌ها و آجیل‌هایی است كه با ماهیت و خاصیت گرم خود بر شدت این عوارض افزوده و سلامت ما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

اما اینجاست كه دانش تجربی مادربزرگ‌ها و سالخوردگان سرد و گرم چشیده روزگار ما كه برآیند گفته‌های دانشمندان طب سنتی ایران است، به یاری نسل جوان آمده و با ارائه راهكارهای موثر تغذیه‌ای اثرات زیانبار و رنج‌آور خوراكی‌ها و تنقلات بی‌خاصیت را خنثی می‌كند.

در گذشته‌های نه‌چندان دور، مادربزرگ‌های ما در ایام عید و پس از آن، برای كاهش عوارض زیانبار ناشی از مصرف تنقلات نوروزی به طبخ انواعی از آش‌های خنك، ملین و مغزی می‌پرداختند.

آش جو، آش ماش، آش آلو، آش گوجه‌سبز، آش دوغ، آش تمبر هندی، آش قره‌قروت، آش انار و... ازجمله آش‌هایی است كه نسل جوان باید باارزش تغذیه‌ای و خواص درمانی آنها آشنا شود و این دانش تغذیه‌ای فراموش شده را به نسل بعد انتقال دهد.

این آش‌ها از نظر طب سنتی به دلیل طبع خنكی كه دارد، گرمی ناشی از مصرف آجیل و شیرینی را خنثی كرده، با لینت مزاج به دفع سموم و زواید بدن پرداخته، دستگاه گوارش را پاك كرده، به علت آنتی‌اكسیدان‌های فراوانی كه در سبزی، غلات و حبوبات این آش‌ها وجود دارد، رادیكال‌های آزاد مضر بدن دفع و به سبب دارا بودن مواد فیبری به كاهش قند و چربی خون كمك كرده و با كنترل اشتها از پرخوری و اضافه وزن می‌كاهد.

آش جو؛ كاهش‌دهنده قند خون

آش جو غذایی بسیار مقوی، كمی سنگین، خنك‌كننده، صفرابر، دافع تب‌های گرم، مولد خون پاك، مسكن فشار و پایین‌آورنده قند خون بوده و به دلیل دارا بودن تركیبات هورمونی برای تقویت قوای جنسی بسیار نافع است. جو سرشار از آهن، كلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B است. خواص درمانی و غذایی جو بیشتر از گندم بوده و سبوس آن برای رفع یبوست بسیار مفید است.

آش جو به جهت ویتامین‌های گروه B تقویت‌كننده سیستم عصبی بوده، استرس و اضطراب را رفع می‌كند و اثر نیكویی در نشاط و شادابی فرد دارد و به سبب فسفر فراوان موجب تثبیت كلسیم و در نتیجه تسهیل استخوان‌سازی شده و مصرف آن برای كودكان بسیار مفید و ضروری است. این آش نرم‌كننده و ضدتورم دستگاه ادراری است و به ترشح صفرا كمك كرده و برای كاهش چربی خون مفید است. جو به دلیل آن كه ساختمان اثری شبیه به انسولین دارد، قند خون را پایین آورده و مصرف آن به افراد دیابتی توصیه می‌شود.

آش ماش؛ دفع‌كننده سموم بدن

آش ماش مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی است. طبع سردی دارد و باعث لینت مزاج و رفع یبوست و پاكی معده و روده شده و مسكن درد بواسیر است.

ماش به دلیل پتاسیم بالا و تركیبات موثره ضدسم با ازدیاد ادرار، سموم و نمك مازاد بدن را دفع می‌كند و از پرفشاری خون می‌كاهد. اسیدفولیك بالای آن برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی موثر و منگنز و سلنیوم آن خاصیت آنتی‌اكسیدانی داشته و باعث انهدام رادیكال‌های مضر بدن شده و موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود. این آش زود هضم بوده و نفاخ نیست.

فرد گرسنه را سریع سیر كرده و خاصیت چاق‌كنندگی زیادی ندارد. آش ماش برای ازدیاد شیر مادران شیرده نافع و برای كسانی كه دچار ورم گلو و سرفه‌های ناشی از مصرف گرمی‌ها هستند، مفید است. این آش به دلیل پروتئین بالا، حاوی تركیبات پورینی بوده و برای كسانی كه اسید‌اوریك بالایی دارند و مبتلا به نقرس هستند، محدودیت مصرف دارد.

آش گوجه سبز؛ كاهش‌دهنده چربی و فشار خون

گوجه سبز اولین میوه نوبر فصل بهار است و آش و خورش آن یكی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است كه اغلب خانم‌های اصیل ایرانی در این فصل آن را طبخ می‌كنند. این آش بی‌مثال بهاری طبع خنكی دارد و هرچه ترش‌تر باشد، خواص تغذیه‌ای و درمانی بیشتری دارد.

آش گوجه‌كاهنده موثر قند، چربی و پرفشاری خون است و با حذف رسوبات خون، از گرفتگی و التهاب عروق جلوگیری و با تعادل PH خون می‌تواند برای درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این آش ادرارآور خوبی است و اعمال كلیه‌ها را تنظیم و به دفع سنگ مثانه كمك می‌كند.

آش گوجه برای مبتلایان به نقرس و اسید اوریك بالا توصیه می‌شود. این آش به دلیل پتاسیم بالای گوجه سبز برای رفع گرفتگی ماهیچه‌ها بسیار نافع بوده و مولد خون پاك است و به سبب دارا بودن خاصیت ضدمیكروبی رفع‌كننده موثر اسهال‌های خونی است.

آش آلو؛ جلادهنده كبد

این آش برای مبتلایان به سوءهاضمه بسیار مفید است. به دلیل طبع سردی كه دارد، حرارت درونی بدن را التیام می‌دهد و مسكن حالت تهوع و سرگیجه ناشی از گرمی غذاهاست. آش آلو به سبب اسیدهای آلی فراوان، پادزهری برای سموم بدن است، بنابراین برای افرادی كه كبد تنبلی دارند، بسیار نافع است.

این آش یبوست مزمن را رفع، خون را تصفیه، عطش را كنترل و خارش بدن را برطرف كرده و برای افرادی كه دچار كم‌خونی، خستگی مفرط جسمی و ضعف اعصاب هستند، فوق‌العاده مفید است. خوردن این آش به بیماران روماتیسمی، افراد مبتلا به نقرس و تصلب شرایین توصیه می‌شود.

آش آلو برای رفع تخامه‌ای كه پس از خوردن آجیل بخصوص تخمه در معده ایجاد می‌شود، موثر و پاك‌كننده خوب روده و معده است. بهتر است برای تهیه این آش از آلوهای كم شیرین استفاده كنید تا موجب افزایش قند خون نشود.

سه شنبه 15/1/1391 - 12:56
آموزش و تحقيقات
جام جم آنلاین: نام و شهرت ریچارد برنسون، میلیاردر بریتانیایی بیش از همه با حوزه فضا و بویژه برنامه‌های فضایی خصوصی و گردشگری فضایی عجین شده است و اخبار فعالیت‌ها و برنامه‌های بلندپروازانه و آینده‌نگرانه تحت سرپرستی وی درخصوص واقعیت‌بخشی به سفرهای فضایی خصوصی و ارائه ابزارهای لازم جهت روانه‌سازی مسافران فضا به مقاصد تحت مداری و فراتر، جای ثابتی در میان اخبار حوزه هوافضا پیدا كرده است.

اما بهار سال گذشته بود كه این پیشگام توریسم فضایی از سفینه متفاوتی رونمایی كرد كه از قرار معلوم مقصدی متفاوت از فضای ماورای جو داشت.

كشتی زیبا و جدید ریچارد برنسون كه «اقیانوس‌پیمای ویرجین» نام گرفته است، می‌رود تا همچون یك زیردریایی پرنده به دل آب‌های جهان زده و ژرفای اقیانوس‌ها را بپیماید.

این اقیانوس‌پیمای تك‌سرنشین نوعی مینی زیردریایی پرنده با بال‌های منحصربه‌فرد است و طبق اهداف و مأموریت‌های پیش‌بینی‌شده قصد دارد برای رسیدن به عمیق‌ترین نقاط اقیانوس‌های پنجگانه جهان، دل به دریا بزند. اما انجام این مأموریت خطیر اگر انجام شود افتخار اولین بودن را نصیب ویرجین اوشنیك خواهد كرد. این روزها در آستانه نخستین آزمایش‌ این زیردریایی تاریخ‌ساز قرار داریم و به همین دلیل دوباره اخبار مربوط به این سفر شگفت‌انگیز به ژرف‌ترین نقطه اقیانوس‌ها بر سرزبان‌ها افتاده است.

در این میان و برای علاقه‌مندان برنامه‌های آینده نگر و بویژه فضا دوستانی كه بی‌صبرانه نتایج پروژه ویرجین گلكتیك و گردشگری فضایی برنسون را انتظار می‌كشند، شاید واقعیت حضور وی در مكانی به كلی متفاوت و عكس مدار زمین موضوعی غافلگیركننده به نظر برسد اما خود برنسون نظر دیگری دارد.

وی معتقد است با توجه به این مهم كه عرصه فضا از مدت‌ها پیش هدف دسترسی بشر واقع شده و پرواز فضایی تجاری به طرز وسوسه‌انگیزی قریب‌الوقوع نشان می‌دهد، آخرین چالش بزرگ برای بشر، دستیابی و اكتشاف اقیانوس‌های سیاره محسوب می‌شود.

پیمایش ژرفای آب‌های جهان در حالی از سوی برنسون به عنوان چالش بزرگ پیش‌روی انسان مطرح می‌شود كه وی از برنامه اعزام زیردریایی پرنده اقیانوس پیمای ویرجین اوشنیك با عنوان پروژه‌ای به سبك «بیست هزار فرسنگ زیر دریا»ی ژول ورن یاد می‌كند و معتقد است شمار افرادی كه به ماه رفته‌اند بیشتر از كسانی است كه پایین تر از 20 هزار پایی (6هزار متری) را تجربه كرده‌اند.

برنسون وظایف و امور ناوبری این پروژه را با یكی از بهترین‌های ناوبری سامانه‌های زیردریایی به شراكت گذاشته است؛ كریس ولش، دریانورد و كاشف آمریكایی طی یك دوره 2 ساله و در 5 غوص برنامه‌ریزی شده مسوولیت مهم ناخدایی و فرمانده ناوبری این زیردریایی بالدار را كه شباهتی هم به شاتل‌های فضایی دارد به عهده داشته است.

قرار بود اوایل سال 2012 چنانچه برنامه‌های پروژه خوب پیش برود و مینی زیردریایی از آزمون فشار سربلند بیرون بیاید، با هدایت ارشد ولش برای نخستین مأموریت خود به گودال ماریانا در اقیانوس آرام برده شود؛ یكی از عمیق‌ترین نقاط زمین كه تا مرز 11033 متری پایین می‌رود. البته برنسون در نخستین سفر زیردریایی پرنده در نقش سرنشین مكمل ظاهر می‌شود ولی قرار است بعدا خودش این زیردریایی زیبا و جمع و جور را به مقصد گودال پورتو ریكوی اقیانوس اطلس هدایت كند كه با عمقی معادل 8650 متر تاكنون هدف اكتشاف و جستجو قرار نگرفته است.

اهمیت تحقق برنامه نخستین سفر این سفینه ژرفا یاب در حالی خودنمایی می‌كند كه چنانچه در رسیدن به كف گودال ماریانا با موفقیت همراه شود، پس از نیم قرن خاطره نخستین یورش جسورانه به این ژرفای چالش برانگیز را زنده كرده و دنباله روی خط سیر شناور زیرآبی «تریست» خواهد شد كه در 3 بهمن 1340(1960) به این كار بزرگ مبادرت كرد. در آن زمان به رغم شكستن دریچه دیده‌بانی‌تریست براثر فشار بسیار زیاد آب در عمق 9650 متری، كاوشگران ـ ژاك پیكارد و دونالد والش ـ موفق شدند تا عمق 10914 متری اعماق اقیانوس پایین روند.

جالب اینجاست كه از آن تاریخ تاكنون نه آن رویداد تاریخی تكرار شده و نه كسی توانسته ركورد بر جای گذاشته شده نیم قرنی را بشكند. اما از قرار معلوم این زیردریایی نسبتا كوچك می‌تواند با وجود یك بال پروازی كاملا منحصربه‌فرد تا مرز 10 كیلومتری در كف اقیانوس شنا كند و با بهره‌مندی از سامانه عملیاتی خودكارش قادر است تا سقف 24 ساعت ضمن ژرفاپیمایی، از حیات دریایی تاكنون نادیده آب‌های عمیق جهان فیلمبرداری كرده و پرده از رازهای سر به مهر آن كنار بزند.

البته چنین سفری خالی از دغدغه و مخاطرات نیست و فرمانده ناوبری آن از ریسك‌های بالقوه بزرگ این ماجراجویی خبر ‌دارد. به عنوان نمونه و در جایی كه صحبت از ایستادگی و تاب آوردن فشارهایی معادل 1000 برابر فشار طبیعی اتمسفر است، گفته می‌شود كه زیر دریایی ویرجین از حدود 3600 كیلوگرم الیاف كربنی و تیتانیوم به همراه یك كلاهك دیده بانی كوارتزی بسیار سخت و انحصاری ساخته و پرداخته شده است.

مسأله نشت‌كردن از جمله موارد بسیار مهم در طراحی و ساخت چنین سامانه‌های زیردریایی است كه قرار است به عمق زیاد فرو روند. از همین‌رو در محیط مخاطره‌انگیز و پر فشاری كه قرار است ویرجین اوشنیك حضور یابد، تراوش و نشتی صفر تنها وضعیت قابل قبول و مورد اعتماد از دیدگاه سرنشینانش تلقی می‌شود. چرا كه وقوع یك نشتی قادر است فولاد ضدزنگ را شكافته و چنین وضعیتی به معنای مرگ حتمی سرنشینان است.

نكته: برنسون، پیشگام توریسم فضایی از زیردریایی پیشرفته‌ای به نام « اقیانوس‌پیمای ویرجین» رونمایی كرده كه از قرار معلوم و برخلاف برنامه‌های جاه‌طلبانه او برای سفر تجاری به فضا مقصدی متفاوت از مدار زمین خواهد داشت

نفوذناپذیری و ایمنی زیردریایی در شرایط فشارهای خردكننده عمق چند هزار متری آب از جمله موارد حیاتی است كه راه هرگونه اغماض و خطا را سد می‌كند تا جایی كه فرمانده ناوبری زیردریایی ویرجین نیز لب به اعتراف گشوده و با اشاره به این مهم كه شیرجه زدن به چنین عمقی فراتر از ظرفیت و توانمندی‌ هر زیردریایی دیگری است، ترس از غوص زدن در چنین عمقی را همانند بودن در قسمت تاریك ماه توصیف می‌كند. در این میان اما متولی بلندپرواز و ماجراجوی سفر به اعماق آب‌های جهان نگاه امیدوارانه‌تری نسبت به این سفر و مخاطرات بالقوه آن دارد. برنسون كه در مقابل عنوان فضانوردان (astronauts) واژه «آب‌نوردان» (aquanauts) را در مورد كسانی كه از عمق 6000 متری بگذرند ابداع كرده است، نحوه نگرش افراد نسبت به ماجراجویی‌ها و اتفاقات پیرو آن را بسیار با اهمیت و راهگشای اكتشافات تعیین‌كننده ذكر می‌كند. وی معتقد است چنانچه ماجراجویی‌ها با اندیشیدن به‌وقوع بدترین احتمالات ممكن همراه باشد، نه‌تنها روند ماجراجویی‌های اكتشافی از پیش نمی‌رود، بلكه پیوسته بر وخامت اوضاع افزوده می‌شود.

برنامه‌های آبی ریچارد برنسون از قرار معلوم از روندی مشابه پروژه‌های فضایی‌اش پیروی می‌كند و در حالی كه پروژه عمق‌نوردی ویرجین اوشنیك وی در اصل یك زیردریایی تك‌سرنشین است، اما به تصریح خودش راهی همانند پروژه خبرساز ویرجین گلكتیك در پیش خواهد گرفت كه برنامه‌ریزی آن با هدف ارائه فضاپیمایی 8 سرنشینه كلید خورده است.

وی بر این باور است كه از رهگذر پروژه‌های از این دست می‌توان برشمار افراد علاقه‌مند به كشف و جستجوی اقیانوس‌ها و بدل شدن به آب‌نوردان آینده افزود. این پروژه اقیانوسی به تعبیر و تأكید متولی‌اش از یك هدف علمی جدی برخوردار است كه به‌طور نمونه می‌توان به حضور شركای نامداری از جمله موسسه اقیانوس‌شناسی اسكریپس در زمره مشاوران علمی مهم و كلیدی پروژه اشاره كرد. در این میان برخی صاحبنظران و محققان نیز همسو با برنسون چنین پروژه‌ای را از نقطه‌نظر علمی با كشف آمازون برای نخستین بار برابر و قیاس می‌كنند و معتقدند حد و اندازه اكتشافاتی كه قرار است با رفتن به آن اعماق رقم بخورد غیرقابل تخمین و نامعلوم است.

ریچارد برنسون 60 ساله كه بابت ماجراجویی‌های گذشته‌اش از جمله تلاش برای بالن پیمایی دور دنیا و امروز نیز برای برنامه گردشگری فضایی و فضاپیمای 8 نفره‌اش مشهور است، امید دارد پروژه زیر دریایی ویرجین اوشنیك 30 ركورد جهانی گینس را بشكند. موفقیت پروژه عمق‌نوردی اقیانوس و چشم‌انداز نوید‌بخش تجارب و نتایج آن در حالی یك بار دیگر نام این مرد ماجراجو را بر سر زبان‌ها می‌اندازد كه پروژه فضایی ویرجین گلكتیك وی نیز با هدف پیشكش كردن سفر فضایی تجاری قرار است بزودی عملیاتی شود.

البته ناگفته نماند كه ریچارد برنسون تنها ماجراجوی مشهوری نیست كه سودای پیمودن اعماق آب‌های جهان و رسیدن به ژرف‌ترین نقطه آن را در سر می‌پروراند و برای مشاهده و رازگشایی از مخفی‌ترین شكل حیات سیاره و مخلوقات آن بی‌تابی می‌كند. رقیب جدی وی كه از قضا برنامه سفر و مقصد مشابهی را دنبال می‌كند نیز از آوازه و شهرت كم ندارد؛ صحبت از جیمز كامرون خالق آواتار افسانه‌ای است كه پیش از این و با بهره‌گیری از جلوه‌های بدیع و الهام‌بخش طبیعت بكر سیاره و همچنین فناوری‌های برتر توانسته مرزهای جدیدی از واقعیت و تخیل را با عنایت خاص به جنبه‌های گوناگون دانش بنیان رقم زده و ضمن جلب رضایت و انگیزش سینما دوستان، تحسین اصحاب دانش را نیز برانگیزد.

این ماجراجو نیز قصد دارد با اتكا به نبوغ و نوآوری خود و صد البته بهره گیری از دانش و فناوری‌های برتر، برای پیگیری ماجراجویی مشابه و منحصربه‌فردی دیگر وارد گود شده و مشابه ریچارد برنسون عرصه كاوشگری ماجراجویانه را این بار در هیأتی متفاوت و با شیرجه به اعماق ناشناخته آب‌های سیاره تجربه كند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد با عنایت به پشتیبانی و مشاوره مراكز و سازمان‌های تحقیقات اقیانوسی و ترویج برنامه‌های تشویقی نظیر جایزه معتبر ایكس پرایز در شاخه اقیانوسی و همچنین حضور پررنگ و دلگرم‌كننده افراد مشهور و توانمندی همچون برنسون و كامرون در بطن ماجراجویی‌های اكتشافی تحت البحری، از این پس عرصه آب‌های جهان آبستن تحولات و رویدادهای نوید بخش شده و با ورود آب‌نوردان با تجربه و تجهیزات فناورانه به اعماق خاموش و دست نیافته حیات آبی زمین، فصل نوینی از اكتشافات و دستاوردهای ارزشمند بشری ورق بخورد.

شاید یادی از نابغه علمی استفن هاوكینگ در این خصوص خالی از لطف نباشد كه می‌گوید: «...فرستادن آدم‌ها به‌جای ربات‌ها به كف اقیانوس؟ نوع بشر اصولا گونه ماجراجویی است. ما دوست داریم دست به سیاحت و اكتشاف بزنیم و از سفر به ناشناخته‌ها و مجهولات الهام بگیریم. علم صرفا یك مرید و پیرو دلیل و منطق نیست، بلكه هواخواه و پیرو عشق و اشتیاق و هوس هم هست. اكتشاف توسط افراد واقعی به ما الهام می‌بخشد. تصورش را بكنید اگر شما بتوانید یك زیردریایی را به هر جایی در اقیانوس برانید، فشارهای خردكننده و دماهای منجمدكننده به هیچ‌وجه مانع سفر شما نیستند. تا كجا پیش خواهید رفت؟ چه چیزها كه امید و آرزوی دیدنش را خواهید داشت؟ امكانات و احتمالات بی‌حد و مرزند.

منابع: Discovery/ Virgin oceanic / Oceanservice

مهریار میرنیا / جام‌جم

سه شنبه 15/1/1391 - 12:55
اخبار
جام جم آنلاین: مردم یك گوشه از این دنیا می‌گویند آنقدر ثروتمند نیستند كه بخواهند كالای بنجل بخرند به همین جهت برای خریدن یك جنس تا روزی كه پول كافی جمع كنند صبر می‌كنند.

حكایت این مردم حالا یك جورهایی به ما هم ربط پیدا كرده است. امسال سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی است؛ سالی كه انتظار می‌رود اگر همه چیز در آن متحول نمی‌شود دست‌كم تمام برنامه‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و هم و غم‌ها به آن سمت متمایل شود.

در این میان عده‌ای نگاه ویژه‌ای به زنان دوخته اند و نقش آنها را در تحقق شعار امسال پررنگ‌تر از مردان دانسته‌اند. آنها می‌گویند این زنان هستند كه می‌توانند با اصلاح مدیریت خانه و خانواده هم چرخ تولیدات داخلی را بچرخانند و هم نسلی توانمند برای كار كه تولید سرمایه كند، تربیت كنند.

آنها حتی می‌گویند زنان باید برای حمایت از هر آنچه نشان ایرانی دارد، دست به تحریم كالاهای خارجی بزنند و همان‌طور كه زنان در عهد مشروطه جلودار تحریم تنباكو بودند، این بار پیشقراول تحریم كالای خارجی بشوند.

اینها حرف‌ها و استدلالات درستی است. زنان می‌توانند هم در خانه مدیر باشند و هم در محل كار، یعنی دو فرصت مغتنم كه اگر بدرستی از آن استفاده كنند، یك جامعه را متحول خواهند كرد. زنان یك هنر ویژه دارند كه می‌توانند به كمك آن اندیشه‌ها را عوض كنند و سبك‌های زندگی را تغییر دهند.

اما زنان در چه شرایطی می‌توانند تا این حد حضوری كارساز داشته باشند؟ آیا آنها می‌توانند در خانه‌ها را به صورت تام و تمام روی كالاهای غیر ایرانی ببندند و از مزایای فناوری‌های خارجی استفاده نكنند؟ اینها دو سوال اصلی و كلیدی است كه پاسخ آنها تكلیف زنان و نقشه راهشان را مشخص می‌كند.

در دوراهی انتخاب كالای خارجی و ایرانی، معقول‌ترین گزینه انتخاب كالای داخلی است. هر جنس ایرانی كه خریده می‌شود، چرخ چند كارخانه به گردش درمی‌آید و روزی چند خانواده به دستشان می‌رسد كه روان شدن روح امید در خانه‌ها مهم‌ترین ارمغان آن است. اما داستان بی‌تمایل بودن برخی از ایرانی‌ها به خرید كالاهای ایرانی درست مثل طرز تفكر مردم آن گوشه از دنیاست كه چون خودشان را آدم‌های فقیری می‌دانند، می‌كوشند تا بهترین‌ها را بخرند.

اگر گروهی از مردم چشم و هم چشم باز و لوكس پسند را از این خیل جدا كنیم، می‌توانیم تا حدی به مردم دیگر حق بدهیم، چون وقتی آنها می‌بینند برخی كالاهای داخلی كیفیت دلخواه را ندارد و پای خدمات پس از فروششان لنگ می‌زند، ناچار راه دوم را انتخاب می‌كنند.

پس اگر می‌خواهیم همه چیز در جهت نامگذاری امسال حركت كند، ابتدا باید این موانع را از سر راه برداریم وگرنه زنان همه برای تحریم كالاهای خارجی آماده‌اند.

 

سه شنبه 15/1/1391 - 12:54
اخبار
جام جم آنلاین: یارانه 45500 تومانی فروردین ماه که قرار بود امروز سه شنبه واریز شود، با دو روز تأخیر پنج شنبه واریز می شود و همان روز قابل برداشت است.

به گزارش فارس، بهروز مرادی مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه ها در اظهار نظر جدیدی گفت:یارانه‌های نقدی مرحله چهاردهم پنج شنبه 17 فروردین به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود و از همان روز قابل برداشت است. میزان یارانه‌های نقدی برای هر نفر 45 هزار و پانصد تومان است.

این در حالی است که مرادی در اظهار نظری که ششم فروردین ماه پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر کرد، اعلام کرده بود، 15 فروردین،  45هزار و 500 تومان به عنوان یارانه فروردین ماه به حسابها واریز می شود و 17 فروردین قابل برداشت است.

سه شنبه 15/1/1391 - 12:54
اخبار
جام جم آنلاین: «بیمه در دریافت‌ها خوش‌برخورد است و در پرداخت‌ها سرد و بی‌اعتنا.» این جمله شاید بیان‌كننده یكی از اصلی‌ترین گلایه‌های مردم از بیمه‌ها باشد. گلایه‌هایی كه معمولا هنگام مراجعه برای دریافت خسارت ایجاد می‌شود و رشد می‌كند.

مردمی كه حتی یك‌بار برای استفاده از بیمه‌نامه خود به شركت‌های بیمه مراجعه كرده‌اند، حتما هر یك گونه‌ای و ماجرایی از این گلایه‌ها را با خود به همراه دارند. تجربه‌ای نه‌چندان خوشایند از سردوانیدن‌ها، كم‌پرداخت‌‌كردن‌ها، اطلاع‌رسانی‌های غیرواقعی، تلاش برای خسارت نپرداختن‌ها، مراحل دشوار اداری، در صف ایستادن‌ها، سر و كله زدن با كارشناسان، هدررفتن وقت گرانبها، حاضر‌شدن طولانی‌مدت چك‌ها و ده‌ها مورد دیگر كه گاه باعث می‌شود شخص عطای استفاده از بیمه‌نامه را به لقایش ببخشد و ترجیح بدهد برای پرهیز از گرفتاری بیشتر از بیمه‌نامه‌اش استفاده نكند كه این استفاده، استفاده‌ای پرهزینه و پردردسر است.

سهم 60 درصدی

بیمه‌نامه اتومبیل یا همان بیمه‌نامه شخص ثالث معروف 60 درصد از سبد بیمه‌ای كشور را تشكیل می‌دهد. به عبارت بهتر 60 درصد مشتریان شركت‌های بیمه و مراجعان آن را دارندگان یا متقاضیان بیمه شخص ثالث و دیگر بیمه‌نامه‌های مربوط به خودرو مانند بیمه بدنه تشكیل می‌دهند. لذا طبیعی است كه بیشترین گلایه‌ها یا همان تجربه‌های ناخوشایند از مراجعه به بیمه‌ها هنگام استفاده از بیمه شخص ثالث رقم بخورد. به گفته كارشناسان صنعت بیمه، بیمه شخص ثالث در صنعت بیمه همانند تسهیلات تكلیفی در سیستم بانكی است. یعنی فروش و سپس پرداخت خسارت این بیمه‌ با نرخ‌هایی كه دولت تعیین می‌كند یك الزام و وظیفه برای شركت‌های بیمه است و آنان مجبورند با وجود غیراقتصادی‌بودن این بیمه‌نامه به فروش آن اقدام كنند. چنین است كه شركت‌های بیمه چندان رغبتی برای سرویس‌دهی بهینه، پرداخت به اندازه و به‌موقع خسارت و در یك كلام راه ‌انداختن كار این‌گونه ارباب‌رجوع نداشته باشند. البته آمار نیز گویای این بی‌رغبتی است. براساس ارقام منتشرشده از ترازنامه بیمه‌‌ای كشور در سال 89 ، شركت‌های بیمه معادل 8 درصد از محل بیمه شخص ثالث ضرر كرده‌اند. یعنی حق بیمه‌های پرداختی 8 درصد كمتر از كل خسارتی است كه بیمه‌ها بابت این بیمه پرداخت كرده‌اند.

پس شاید كاملا طبیعی به نظر برسد كه صنعت بیمه به بیمه شخص ثالث به عنوان یك عامل تحمیلی به خود كه نمی‌تواند تعرفه دریافت حق بیمه آن را آزادانه تعیین كند و از آن سو برای پرداخت خسارت باید تابع نرخ دیه كه توسط وزارت دادگستری و قوه‌قضاییه تعیین می‌شود، باشد نگاه كند. لذا باز هم طبیعی است كه شاید مشتریان این نوع بیمه هم اگر طفیلی نباشند، بر سر و چشم هم قرار نگیرند!

گلایه‌ها

فقط یك مراجعه كوتاه به مركز ارزیابی خسارت یكی از بیمه‌های بزرگ مانند بیمه ایران كافی است تا با انبوهی گلایه‌های رنگارنگ از عملكرد بیمه‌ها در زمینه بیمه خودرو مواجه شوید. با این حال تمام این گلایه‌ها 2 گلایه‌ اصلی دارد: اول این كه چرا قانون پرداخت خسارت بدون كروكی را اجرا نمی‌كنند تا این همه آدم مجبور نباشند این همه وقت‌شان را در این صف‌ها هدر دهند و این انتظار طولانی را تحمل كنند؟

براساس توافق راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و صنعت بیمه، قانون پرداخت خسارت بدون كروكی تا سقف 5‌/‌1 میلیون تومان از اول تیر اجرایی شده است.

اجرای این قانون نیز 2 شرط ساده داشت: هر دو طرف دارای بیمه شخص ثالث بوده و طرفین حادثه درباره مقصر حادثه به توافق رسیده باشند و شخص مقصر قبول تقصیر كرده باشد و با این حال پرداخت این خسارت نه نیاز به كروكی پلیس دارد و نه تسلیم مدارك مربوط به مقصر حادثه و سرانجام نه حضور طرفین حادثه در شركت بیمه فقط یك بازدید ساده از خودرو با حضور متضرر برای ارزیابی خسارت ضروری است و سرانجام نیز تحویل چك خسارت. با این حال بیمه‌ها آنقدر در اجرای این قانون اما و اگر درآوردند و ماده و تبصره اضافه‌كردند كه مقامات پلیس راهنمایی و رانندگی نیز با شهروندان معترض، همصدا شده‌اند. در آخرین اظهارنظر در این باره، سردار اسكندر مومنی، رئیس پلیس راهور ناجا اواخر بهمن در نخستین همایش مشترك پلیس راهور و صنعت بیمه اظهار كرد: بیمه‌ها اجرای قانون پرداخت سقف خسارت بدون كروكی را دشوار كرده‌‌اند و باید اجرای قانون را به نفع مردم تسهیل كنیم. اما این ماده‌ای كه اجرای این قانون را دشوار كرده چیست؟ سردار مومنی توضیح می‌‌دهد: متاسفانه بیمه‌ها با اضافه‌كردن یك ماده به این ترتیب كه حضور زیان‌دیده و مقصر با یكدیگر در محل شركت بیمه الزامی است، اجرای این قانون را سخت كرده‌اند. یعنی این قانون كه قرار بوده به تسهیل كار مردم و كاهش معطلی و مراجعات و انتظار آنان در شركت‌های بیمه بینجامد، عملا كاركرد خود را از دست داده است. اظهارات این مقام ارشد پلیس بخوبی نشان می‌دهد كه بیمه‌ها برای كمتر پرداختن خسارت به هر شیوه‌ای متوسل می‌شوند و در این راه حتی حاضرند مسیر و هدف غایی و روح قانونی كه قرار است از زحمت مردم بكاهد را تغییر دهند.

اما دومین گلایه مراجعان به بیمه‌ها، عدم اجرای تعهد بیمه‌ها برای پرداخت خسارت حوادث رانندگی در محل است كه اجرای آن می‌تواند بسیاری از مشكلات مردم با بیمه‌ها را كاهش دهد. بیمه ایران به عنوان بزرگ‌ترین شركت بیمه‌ای كشور از 15 آبان سال گذشته طرح پرداخت خسارت به خودروهای تصادفی در محل را آغاز كرد. در این طرح گشت‌های سیار بیمه به محل تصادف اعزام شده و در محل نسبت به پرداخت خسارت اقدام خواهند كرد. به گفته بیمه ایران در مرحله اول سقف خسارت پرداختی یكصد هزار تومان است كه از اول سال 90 به 300 هزار تومان افزایش یافته است.

با این حال مردم می‌گویند گشت‌های سیار بیمه یا در دسترس نیستند، یا بسیار دیر در محل حاضر می‌شوند یا با آوردن بهانه‌هایی چون نیاز به كروكی پلیس، اتمام وجه و غیره، خسارت‌دیدگان را به مراكز ارزیابی خسارت و چرخه وقت‌گیر و اعصاب خردكن دریافت خسارت حواله می‌دهند.

از اول امسال

جواد سهامیان‌مقدم، مدیرعامل بیمه ایران كه بزرگ‌ترین شركت بیمه‌ای كشور با در اختیارداشتن حدود 50 درصد بازار بیمه كشور است، در پاسخ به گلایه‌های مردم به خبرنگار ما گفت: ما از سال 91 برنامه‌های جدیدی را برای تسهیل در پرداخت خسارت به مردم بویژه در زمینه پرداخت خسارت بیمه‌های خودرو مانند بیمه بدنه و شخص ثالث اجرا خواهیم كرد و تلاش داریم مشكلات و معطلی مردم را به حداقل برسانیم.

وی افزود: یكی از این تسهیلات، پرداخت خسارت بدون نیاز به مراجعه به دادگاه و مراجع قضایی است. توجه داشته باشید كه حق بیمه همان‌گونه كه از نامش پیداست یك حق خصوصی است و شركت بیمه نمی‌تواند در آن دخل و تصرف كند. لذا لازمه ایجاد این تسهیلات توافق طرفین است. اما اگر یكی از طرفین حاضر به توافق نباشد و بخواهد با مراجعه به دادگاه خسارت بیشتری درخواست كند، كاری از دست شركت بیمه برنمی‌آید.

وی خاطرنشان كرد: بسیاری از گلایه‌هایی كه مردم از معطلی در بیمه‌ها هنگام دریافت خسارت دارند ناشی از عدم توافق است و ما نمی‌توانیم در صورت عدم توافق، بدون رای دادگاه كاری در این‌باره بكنیم.

وی از گسترش تسهیلات برای پرداخت خسارت بدون حضور مقصر خبر داد و اظهار كرد: از امسال ما فقط با دریافت 2 مدرك شامل اصل و كپی كوپن بیمه مقصر كه وی پشت آن را امضا كرده باشد به همراه یك اقرارنامه كتبی به همراه كپی سایر مدارك شناسایی مقصر، خسارت را به زیان‌دیده پرداخت خواهیم كرد.

سهامیان مقدم تصریح كرد: سقف پرداخت خسارت نیز برداشته شده و ما كل سقف خسارت‌ها در بیمه شخص ثالث ـ كه هم‌اكنون 20 میلیون و 250 هزار تومان است ـ را می‌پردازیم.

مدیرعامل بیمه ایران افزود: ما باید به جایی برسیم كه كار ارسال مدارك و مراحل اداری كه لاجرم برای پرداخت خسارت صورت می‌گیرد، به طور الكترونیكی انجام شود. بسیاری از موارد هست كه حتما كار ارزیابی خسارت یا چك مدارك باید حضوری انجام شود و این حضوری‌بودن اجتناب‌ناپذیر است، اما می‌توان با الكترونیكی‌ و اینترنتی‌كردن كارها بسیاری از مراحل را كم كرد و بیمه ایران در سال 91 این برنامه را به صورت پایلوت در چند استان كشور اجرا خواهد كرد.

بیمه شخص ثالث را آزاد كنید

در همین حال محمد عباسی، مدیرعامل بیمه خصوصی معلم درباره تامین حقوق مردم در برخورد با بیمه‌ها به خبرنگار ما گفت: تامین حقوق مردم در زمینه بیمه شخص ثالث تنها زمانی ممكن است كه فعالیتی كه در این بخش انجام می‌شود، سودده شود.

وی افزود: رابطه بین بیمه‌گر و بیمه‌گذار باید بر پایه رابطه منطقی اقتصادی باشد تا هریك مجبور به رعایت حقوق دیگری شوند. وقتی این رابطه به خاطر دستوری‌بودن دچار خدشه می‌شود، معلوم است كه انگیزه لازم از بین می‌رود و رابطه مصنوعی می‌شود.

وی تصریح كرد: هم‌اكنون حدود 70 درصد از سهم حق بیمه پرتفوی بزرگ شخص ثالث در اختیار شركت‌های خصوصی است و فعالیت این شركت‌ها باید در این زمینه سودآور باشد تا آنها به فكر ارتقای كیفیت خدمات خود باشند. طبیعتا اگر فعالیت در حوزه‌ای سودآور نباشد، حتما مشكلاتی در زمینه خدمات‌رسانی به مصرف‌كننده مشاهده خواهد شد، لذا پیشنهاد من این است كه به جای فشارآوردن به شركت‌های بیمه پای‌بست بروز این رفتار را درمان كنیم تا بند نقش ایوان خود‌به‌خود اصلاح شود.

سه شنبه 15/1/1391 - 12:53
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: ورزشگاه نیوكمپ امشب میدان رقابت دیدنی ستارگان بارسلونا و میلان است، جایی كه یكی از این دو تیم پرافتخار و بزرگ قاره اروپا جواز حضور در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان را كسب می‌كند و دیگری از گردونه رقابت‌ها حذف می‌شود.

چهره 2 تیم راه یافته به مرحله نیمه نهایی این رقابت‌ها در شرایطی امشب مشخص می‌شود كه جدال حساس بارسلونا و میلان در دیدار رفت برنده‌ای نداشت و برخلاف پیش‌بینی‌ها میلان بخوبی مقابل ستارگان گواردیولا ایستادگی كرد تا دو تیم به تساوی بدون گل رضایت دهند. به این ترتیب سرنوشت این بازی به دیدار برگشت (امشب) كشیده شد.

بارسلونا كه در دو، سه فصل اخیر به قدرت بلامنازع فوتبال باشگاهی دنیا تبدیل شده است گرچه در دیدار رفت نتوانست از دژ مستحكم خط دفاعی میلان عبور كند اما شاگردان گواردیولا این بخت را دارند كه در میان انبوه تماشاگران متعصب خود عرصه را بر حریف نامدار ایتالیایی تنگ كرده و با گذشتن از سد صدرنشین سری A به مرحله نیمه نهایی صعود كنند. حضور مثلث تهاجمی و ویرانگر مسی، اینیستا و ژاوی در خط حمله بارسلونا و مهاجمان آماده‌ای چون بواتنگ، روبینیو و زلاتان ابراهیموویچ در تركیب میلان، نویدگر یك بازی زیبا و سرشار از صحنه‌های مهیج است.

میلان حتی اگر بتواند به تساوی یك بر یك در این بازی دست یابد، شگفتی بزرگ این دوره از رقابت‌ها را رقم زده و بارسلونا را با همه طرفدارانش در نیوكمپ به زانو در می‌آورد.

باید دید شاگردان ماسیمیلیانو آلگری قادر خواهند بود همچون مرحله گروهی آبی- اناری‌ها را در نیوكمپ متوقف كنند یا علاقه‌مندان بازی شناور و تماشاگرپسند شاگردان گواردیولا ، تیمشان را در نیمه نهایی خواهند دید.

در دیگر دیدار امشب كه به صورت همزمان از ساعت 23:15 به وقت تهران آغاز می‌شود بایرن مونیخ آلمان در شرایطی پذیرای المپیك مارسی فرانسه است كه دیدار رفت با پیروزی مطمئن 2ـ صفر آلمان‌ها خاتمه یافته است تا بایرن خود را در یك قدمی نیمه نهایی ببیند.

البته یوپ هاینكس سرمربی بایرن اعتقاد دارد صعود تیمش هنوز قطعی نشده است و شاگردانش بی‌توجه به پیروزی در دیدار رفت، امشب هم باید جنگنده و پرتوان ظاهر شوند تا با خیال آسوده به استقبال برنده دیدار رئال مادرید و اپوئل در مرحله نیمه نهایی بروند.

سه شنبه 15/1/1391 - 12:53
ورزش و تحرک
جام جم آنلاین: دو بازی سخت برای دو نماینده كشورمان در هفته سوم لیگ قهرمانان آسیا؛ امروز استقلال در تهران میزبان الجزیره امارات است و سپاهان در اصفهان به مصاف لخویای قطر می‌رود.

در گروه A استقلال با چهار امتیاز در تعقیب تیم الجزیره امارات است و پیروزی در بازی امروز می‌تواند آبی‌های تهران را به صدر جدول این گروه برساند.

البته نتیجه قابل پیش‌بینی نیست. استقلال رقابت‌های این فصل لیگ قهرمانان را با پیروزی در خانه الریان قطر آغاز كرد، اما در هفته دوم در حالی كه انتظار می‌رفت براحتی نسف قارشی ازبكستان را در تهران شكست دهد، مقابل این تیم به تساوی بدون گل رسید تا دو امتیاز حساس را از دست بدهد.

در چنین شرایطی شاگردان پرویز مظلومی خود را برای دومین بازی خانگی در این گروه و آخرین بازی دور رفت آماده می‌كنند؛ بازی با قوی‌ترین تیم گروه؛ الجزیره امارات.

الجزیره هرچند مثل استقلال در لیگ امارات در رتبه سوم قرار دارد، اما هر دو بازی قبلی خود در لیگ قهرمانان آسیا را با پیروزی‌های پرگل 4 بر 2 و 3 بر 2 پشت سرگذاشته تا هم اكنون با شش امتیاز بالاتر از نماینده كشورمان در صدر جدول قرار داشته باشد.

با این حال شكست دادن الجزیره در ورزشگاهی كه احتمالا مملو از تماشاگر خواهد بود، برای استقلال امری دور از دسترس نخواهد بود.

 این جمله سرمربی الجزیره كه عنوان كرده تساوی در تهران برای آنها بهترین نتیجه خواهد بود هم نشان از برتری روحی ـ روانی بازیكنان استقلال دارد. پرویز مظلومی در آستانه بازی با الجزیره با بیان این‌كه باید كار را برای صعود در همین بازی تمام كنیم، گفت: «بازی حساسی در پیش داریم چون برنده این مسابقه راه خود را برای صعود هموار و صدرنشینی را به نفع خود تمام می‌كند. الجزیره خط حمله قدرتمندی دارد كه در دو بازی قبلی‌اش هفت گل زده است، اما در خط دفاع نقاط ضعفی دارد كه از چشم ما پنهان نمانده است. ما از روش بازی الجزیره شناخت داریم، ضمن این‌كه بازیكنان هم از انگیزه بالایی برای پیروزی برخوردار هستند و امیدوارم با حمایت تماشاگران به پیروزی برسیم.»

مظلومی تصریح كرد: «شانس صعود ما با الجزیره برابر است اما نباید نسف قارشی را دست‌كم بگیریم چون در بازی آخر باید در خانه آنها بازی كنیم. به هر حال استقلال به دنبال صدرنشینی است چون تیمی كه به عنوان سرگروه به مرحله بعد برود میزبان خواهد بود و ما هم دوست داریم مقابل تماشاگرانمان بازی كنیم.»

با وجود تلاش كادر پزشكی تیم استقلال، مجتبی جباری قادر به همراهی این تیم در بازی امروز نیست، اما ظاهرا آسیب ‌دیدگی آندو تیموریان برطرف شده است.

سرمربی آبی‌پوشان درخصوص مصدومان و محرومان این تیم در مقابل الجزیره نیز گفت: «ما مجتبی جباری و كیانوش رحمتی را در اختیار نداریم اما تیموریان به این بازی می‌رسد و باید بررسی كنیم كه می‌توانیم از او استفاده كنیم یا خیر.»

آزمون دشوار سپاهان

سپاهان، هرچند با چهار امتیاز در صدر جدول گروه C قرار دارد اما برای حفظ صدرنشینی، آنها هم مثل استقلال باید بازی پایانی دور رفت خود را با پیروزی پشت سر بگذارند.

به همین خاطر هم جدال امروز این تیم با لخویای قطر، جدالی سخت و تعیین‌كننده خواهد بود. به عبارتی این بازی كه تقابل قهرمانان فصل گذشته لیگ‌های ایران و قطر است، جدالی برای صدرنشینی دو تیم قدرتمند سپاهان و لخویا به شمار می‌رود؛ تیم‌هایی كه در رقابتهای این فصل لیگ‌های 2 كشور هم صدرنشین هستند.

لخویا یكی از تیم‌های نوپای فوتبال قطر است كه طی دو فصل حضور در لیگ ستارگان این كشور به دو قهرمانی رسیده است.

این تیم با هدایت «جمال بلماضی» الجزایری، در تركیب خود بازیكنان دو ملیتی و توانمندی دارد كه از عوامل قهرمانی این تیم در لیگ قطر بوده‌اند.

در این تیم همچنین لژیونرهایی چون دامه ترائوره (فرانسه)، مومونی داگانو (بوركینافاسو)، كریم بودیاف (الجزایر)، باكاری كانه (ساحل عاج)، مجید بوقرا (الجزایر)، نام تائه هی (كره جنوبی)، لاسینا دیابی (ساحل عاج)، لوییز سزار (برزیل) و آمینه لكومته (فرانسه) حضور دارند.

البته سپاهانی‌ها انگیزه‌های زیادی برای پیروزی در این بازی خانگی دارند، چرا كه با سه امتیاز این بازی صرفنظر از نتیجه‌ای كه در دیدار النصر امارات ـ الاهلی عربستان رقم خواهد خورد، جایگاه خود را در صدر جدول رده‌بندی گروه C استحكام خواهند بخشید.

سرمربی سپاهان هم به پیروزی تیمش در بازی امروز امیدوار است. زلاتكو كرانچار در نشست خبری پیش از بازی با لخویای قطر گفت: «بازیكنان سپاهان همانطور كه تاكنون در لیگ قهرمانان آسیا خود را نشان داده‌اند از عهده تیم لخویا هم بر می‌آیند.»

وی افزود: «لخویا را بخوبی آنالیز كردیم و این تیم را به خوبی می‌شناسیم. می‌دانیم آنها كیفیت بالایی دارند و از بازیكنان خوب خارجی بهره‌مند هستند، اما بازیكنان سپاهان هم از انگیزه بالایی برای پیروزی در این بازی برخوردارند. در همینجا لازم می‌دانم از تك تك هواداران بخواهم برای این بازی به فولادشهر بیایند و سپاهان را در كسب سه امتیاز بازی تنها نگذارند تا بتوانیم با پیروزی بر لخویا، حضور خود در مرحله بعد را تضمین كنیم.»

پخش مستقیم هر دو بازی

صرفنظر از اهمیت بازی‌های امروز استقلال و سپاهان، مساله جالب توجه و عجیب این است كه به دلیل برنامه‌ریزی غلط كنفدراسیون فوتبال آسیا، نمایندگان فوتبال ایران در یك روز و در فاصله زمانی كمتر از یك ساعت در خانه از حریفان خود پذیرایی می‌كنند.

به همین خاطر بازی استقلال و الجزیره از ساعت 19 به صورت زنده از شبكه سوم پخش می‌شود و پس از پایان این بازی، نیمه دوم بازی سپاهان و لخویا برای فوتبالدوستان مستقیما پخش خواهد شد.

البته به گفته مسوولان، پخش صحنه‌های حساس نیمه اول بازی سپاهان و لخویا هم در خلال بازی استقلال ـ الجزیره، به صورت همزمان به نمایش درخواهد آمد تا علاقه‌مندان از اتفاقات هر دو ورزشگاه با خبر باشند.

برنامه بازی‌های امروز لیگ قهرمانان

گروه A: استقلال ایران ـ الجزیره امارات، ساعت 19 در ورزشگاه آزادی تهران‌/‌ الریان قطر ـ نسف قارشی ازبكستان

گروه C: سپاهان ایران ـ لخویای قطر، ساعت 20 در ورزشگاه فولادشهر اصفهان‌/‌ النصر امارات ـ الاهلی عربستان

گروه E: گامبا اوزاكای ژاپن ـ بنیادكار ازبكستان، پوهانگ استیلرز كره جنوبی ـ آدلاید یونایتد استرالیا

گروه G: سنترال كوئست مارینرز استرالیا ـ سئونگنام ایلهواچونمای كره جنوبی، تیانجین تدای چین ـ ناگویا گرامپوس ژاپن

سه شنبه 15/1/1391 - 12:52
سينمای ایران و جهان
جام جم آنلاین: «فتیله و ماه پیشونی» یكی از فیلم‌هایی بود كه بهار 91 روی پرده سینما رفت و آرش معیریان توانست ‌یك بار دیگر علاقه‌مندان سینمای كودك و نوجوان را روی صندلی‌های سینما بنشاند.

آرش معیریان كارگردان جوان و خوش‌ذوق كشورمان كه چندی پیش «ساعت شلوغی» را روی پرده داشت، پس از تجربه ژانرهای گوناگون، این بار مسیری كاملا متفاوت با آثار قبلی‌اش را برگزیده و با ساخت «فتیله و ماه پیشونی» وارد عرصه كودك و نوجوان شده است.

این فیلم ماجرای گم شدن ماه‌پیشونی و قصه‌ كمك خواستن بچه‌های مهد كودك از عموهای برنامه محبوب فتیله برای یافتن اوست.

معیریان در این فیلم علاوه بر بازیگران سرشناسی چون نیوشا ضیغمی،‌ سیروس گرجستانی، ‌احمد نجفی و... از گروه فتیله‌ای‌ها هم استفاده كرده است.

این گروه كه برای دومین بار قدم به سینما گذاشته‌اند، پس از تجربه فیلم سینمایی «قاتینگا و پاتینگا» این بار در آخرین ساخته معیریان حاضر شده‌اند تا شاید در آشتی مخاطبان با سینمای كودك موثر باشند.

محمد مسلمی كارگردان برنامه تلویزیونی «فتیله‌ها» از دنیای بازیگری برای ما سخن گفته و به بیان تفاوت‌های دنیای فانتزی كودكان در تلویزیون و سینما و تئاتر پرداخته است.

با توجه به این‌كه فتیله و ماه پیشونی دومین تجربه سینمایی شما محسوب می‌شود، كمی از تفاوت‌های سینما و تلویزیون برایمان بگویید؟

تلویزیون مدیوم خاص خود را دارد و آن حساسیت و ریزبینی كه در سینما وجود دارد، در تلویزیون نیست. در تلویزیون ما با مخاطبانی مواجهیم كه برای دیدن این برنامه دعوت نشده‌اند و بلیتی نخریده‌اند، به همین دلیل با دقت و ریزبینی كمتری برنامه را می‌بینند و در مقابل، كار در سینما به دلیل وسواس مخاطب، سخت‌تر و حساس‌تر است. این حساسیت شامل همه چیز می‌شود؛ از طراحی لباس گرفته تا متن و شعر و اجراها و...

اما عمده مخاطبان شما كه مشخص هستند.

دقیقا به همین دلیل كه بچه‌ها در تلویزیون با ما آشنا هستند، وقتی به سینما می‌آیند، انتظار دارند كه از ما چیزی فراتر از برنامه‌ای كه جمعه‌ها دیده‌اند، مشاهده كنند.

اما در سینما، مخاطب شما فقط بچه‌ها نیستند، چون بچه‌ها نمی‌توانند تنها به سینما بیایند. جذب مخاطب بزرگسال را هم در برنامه‌هایتان لحاظ كردید؟

اتفاقا یكی از تاكید‌های آرش معیریان هم حفظ جذابیت برای والدینی بود كه فرزندانشان را به سینما می‌برند و 90 دقیقه كنار آنها به تماشا می‌نشینند. در واقع ما اول باید والدین را جذب می‌كردیم كه حاضر شوند بچه‌هایشان را به سینما بیاورند و در مرحله بعدی باید جذبشان می‌كردیم كه حوصله‌شان سر نرود و سالن را ترك نكنند.

فكر می‌كنید در كدامیك از دو مدیوم سینما و تلویزیون موفق‌تر ظاهر شده‌اید و توانسته‌اید به فضای ذهنی كودكان نزدیك‌تر شوید؟ كدام یك محدودیت‌های بیشتری دارد؟

حقیقت این است كه هیچ محدودیتی در هیچ یك از مدیوم‌ها و ژانرها وجود ندارد. هم تلویزیون و هم سینما آزادی‌های مخصوص به خود را دارند، اما همه چیز به نگاه كارگردان بستگی دارد. هر بازیگر منبع بالقوه‌ای از انرژی‌های گوناگون است و این بستگی به كارگردان دارد كه تا چه حد بتواند این انرژی را فعال كند. دقیقا همین مساله است كه تمایز بین یك اثر خوب و اثر بد را مشخص می‌كند. كارگردان اگر واقعا برای هر كاری فكر بكند، وقت بگذارد، زحمت بكشد و نگاه كارشناسی داشته باشد صد درصد جوابش را می‌گیرد و اصلا فرقی نمی‌كند كه در تلویزیون باشد یا در سینما یا تئاتر.

شما به عنوان كارشناس و هنرمند عرصه كودك و نوجوان، وضعیت كنونی این ژانر را در سینمای ما چطور ارزیابی می‌كنید؟

ما در زمینه كار كودك و نوجوان چه در تلویزیون چه در سینما و چه در تئاتر مشكل داریم، در سینما برعكس بسیاری از كشورهای صاحب سینما، كودك و نوجوان را در اولویت قرار نداده‌ایم. در این میان، شاید بتوان اوضاع تلویزیون را كمی بهتر از سایر رسانه‌ها دانست.

چرا این اتفاق افتاده است؟

مسلمی: به مقوله كودك نگاه كارشناسی نداریم و این ژانر را جدی نمی‌گیریم. توجه به كودكان و تكاپو برای رسیدن به سینمای مورد پسند آنها در حد یك شعار قشنگ باقی‌مانده است

زیرا به مقوله كودك نگاه كارشناسی نداریم و این ژانر را جدی نمی‌گیریم. توجه به كودكان و تكاپو برای رسیدن به سینمای مورد پسند آنها در حد یك شعار قشنگ باقی‌مانده است. در تمام دنیا آثاری كه برای كودك و نوجوان ساخته می‌شود، برای متولیان سینما بسیار جدی است و میزان سرمایه‌گذاری كلانشان هم نشان می‌دهد كه این نظریه‌ها در حد شعار نیست، اما در ایران ما فقط ادعا می‌كنیم به فكركودكان هستیم و هرگز یك پروژه فاخر و چند میلیاردی برای آنها كلید نمی‌زنیم. در صورتی كه آینده مملكت به دست همین فرزندان امروز است و از طریق این رسانه‌های قدرتمند می‌توان مسیر تربیتی آنها را رقم زد. در مجموع نگاه ضعیفی به شخصیت كودك داریم و در اندك برنامه‌هایی هم كه برای آنها می‌سازیم، از گروه‌های حرفه‌ای و تخصصی استفاده نمی‌كنیم. دوستان حرفه‌ای كه سال‌های پیش فعالیت می‌كردند هم الان دیگر حاضر نیستند در این حوزه قدم بردارند. از سوی دیگر، وضعیت حقیرانه سالن‌هایی كه به آثار كودك اختصاص می‌دهند و ردیف بودجه‌ای تعیین‌شده برای آنها نشان می‌دهد كه سیاستگذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در این ژانر مشكلی زیربنایی دارد و به خاطر وجود یك فرد یا یك سازمان نیست.

حالا از سوی دیگر به ماجرا نگاه كنیم. مردم چرا با سینمای كودك قهر كرده‌اند؟ ما در سال چند دست لباس برای فرزندانمان می‌خریم، اما حاضر نیستیم یك دهم آن را هزینه كنیم و با آنها به تماشای فیلم‌های مناسب بچه‌ها برویم؟

یكی به دلیل این‌كه تولید آثار كودك تداوم ندارد و به همین دلیل در برنامه ثابت خانواده‌ها جا نیفتاده است. ما الان یك فیلم سینمایی تولید می‌كنیم و تا هشت ماه دیگر هیچ پرده‌ای رنگ فیلم كودك به خود نمی‌بیند. دلیل دیگر این‌كه كیفیت بد برخی آثار، خانواده‌ها را دلزده می‌كند. وضعیت نامناسب سالن‌های تئاتر كودك، سئانس‌های كم اكران فیلم‌های كودك و تعطیلی برخی مراكز مربوط، مزید بر علت شده تا واقعا با این نوع از فیلم‌ها قهر كنند.

این قهر دائمی است؟

نه، من معتقدم هنوز هم اگر یك خوراك محتوایی خوب طراحی كنیم و با رنگ و لعابی مناسب و جنبه‌های آموزشی قوی همراهش كنیم، بازهم خانواده‌ها را به سوی خود جلب خواهد كرد. مساله دیگر این‌كه به دلیل تعداد كم تولید فیلم‌های كودك، تبلیغات مناسبی هم ایجاد نمی‌شود. مثلا در چند سال اخیر، كدام تئاتر كودك تبلیغ شده یا از كدام عروسك سینمای كودك و نوجوان در تبلیغات یا بازی‌های رایانه‌ای استفاده شده است؟!

با همه این اوصاف «فتیله و ماه‌پیشونی» در این زمینه نامساعد توجه به آثار كودك و نوجوان چه خواهد كرد ؟ بازخورد و گیشه آن را چطور پیش‌بینی می‌كنید؟

البته از آنجا كه من بازیگر این فیلم سینمایی هستم و به اصطلاح صاحب اثر محسوب نمی‌شوم، نمی‌توانم دقیقا درباره این موضوع صحبت كنم علاوه بر این‌كه سینما رسانه‌ای غیر قابل پیش‌بینی است و تخمین آمار فروشش به متغیرهای زیادی وابسته است، اما از نگاه شخصی باید بگویم كه من خودم توقع بیشتری از فیلمنامه داشتم و دنیای بچه‌ها را فراتر از آن چیزی می‌پنداشتم كه در فیلم هست. البته امیدوارم كه مخاطب این نظر را نداشته باشد و از فیلم استقبال خوبی بكند.

همان‌طور كه خودتان می‌دانید دوران طلایی فیلم‌های كودك، دهه 70 است كه اغلب شخصیت‌های برجسته در فیلم‌های كودك آن زمان عروسكی بودند. شما توانستید با یك گروه كه متشكل از شما و آقای گلی و آقای فروتن بود، بچه‌ها را جلب كنید. ‌با توجه به این‌كه در سال‌های اخیر عروسك‌های محبوبی نداشته‌ایم، به نظرتان دوران صدرنشینی عروسك‌های محبوب به سر آمده یا نه هنوز هم می‌توانند مثل كلاه قرمزی تبدیل به اسطوره‌های كودكان شوند؟

به نظر من هر چیزی كاركردهای مخصوص به خود را دارد و هیچ وقت كارایی‌اش را از دست نمی‌دهد. انیمیشن می‌تواند بخشی از نیازهای كودكان را اغنا كند، كارهای زنده می‌تواند جاذبه‌های مخصوص به خود را داشته باشد و عروسك‌ها هم همین‌طور. چیزی كه مهم است، نحوه استفاده از این گونه‌ها و تركیب خلاقانه آنهاست. بچه‌ها عاشق تنوعند و در دوره‌های مختلف زمانی از هرچیزی كه به تقویت دنیای ذهنی و تخلیشان منجر شود،‌ استقبال می‌كنند.

از فتیله‌های تلویزیون چه خبر؟ به عنوان كارگردان آن مجموعه، بازخورد نسخه تلویزیونی هنرنمایی گروه‌تان را چگونه پیش‌بینی می‌كردید؟

ما در ایام عید هر روز از ساعت 10:30 تا 12:00 برنامه داشتیم كه به جرأت می‌توان گفت یكی از كارهای خوب شبكه‌ها بود. سری نوروزی این برنامه از همه هشت سال گذشته، موفق‌تر از آب درآمد و با نگاه ملی میهنی و توجه به آداب و رسوم شهرهای مختلف با بازخورد بسیار خوبی مواجه شد.

سه شنبه 15/1/1391 - 12:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته